توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 323684
عادت غذایی نگران کننده ایرانیان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۴۵
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي کشور گفت: ‌مصرف سرانه نمک، قند و چربي در کشور دو برابر مصرف سرانه جهاني است.

هدايت حسيني در نخستين جشنواره تغذيه برتر که با حضور اتحاديه‌ها، اصناف توليدکنندگان برندهاي برتر مواد غذايي وکارشناسان که در سالن همايش‌هاي صدا و سيما برگزار شد با اشاره به اينکه امروزه تغذيه سالم دغدغه مسئولان، رسانه‌هاي جمعي و مردمي است افزود: براساس گزارش سازمان جهاني غذا سرانه مصرف روزانه نمک در جهان ۵ گرم و در ايران ۱۵ گرم است. همچنين سرانه مصرف روزانه شکر در جهان ۴۰ گرم و در کشور ما بيش از ۵۱ گرم است.

به گزارش خبرگزاری میزان، وي گفت: درصد سرانه مصرف روزانه چربي‌ها و روغن در جهان حدود ۳۵ درصد و اين عدد در کشور با بيش از ۵۰ درصد برآورد شده است که ۳۰ درصد اضافه مصرف داريم.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي کشور استفاده از دخانيات، تغذيه ناسالم و کم تحرکي را از عوامل اصلي بيماري‌هاي شايع غيرواگير در کشور دانست و افزود: هم اکنون بيماري هاي غير‌واگير بسيار شايع است و علاوه بر هزينه سنگين درماني علت نيمي از مرگ و ميرها در جهان و کشور است.

حسيني گفت: براساس آمارهاي جهاني در سال ۲۰۱۲ بيماري‌هاي غيرواگير عامل مرگ و مير ۳۸ ميليون نفر از ۶۸ ميليون علت مرگ و مير بوده است.

وي افزود: پيش‌بيني‌هاي انجام شده بيماري‌هاي غيرواگير تا سال ۲۰۲۰ ، ۷۳درصد علت‌هاي مرگ و مير در جهان خواهد بود.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي کشور گفت: هزينه درمان بيماري‌هاي قلبي، عروقي و سرطان درجهان خسارت‌هاي اقتصادي بسيار سنگيني دارد و براساس برآوردهاي انجام شده اين خسارت معادل ۷ ميليارد دلار است.

حسيني افزود: پرفشاري خون و پوکي استخوان نتيجه مصرف بيش از حد نمک در کشور است.

وي ذائقه ‌سازي و تغيير آن را مهمترين راهکار تغيير فرهنگ غذايي کشور دانست و افزود: به علت توليد برخي تنقلات از کودکي به شوري علاقمنديم و اين ذائقه بايد با همکاري فعالان صنعت غذا و اصناف تغيير کند و کاهش يابد.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي کشور گفت: جايگزين سازي نمک‌هايي مانند نمک‌هاي کم سديم و يا ديگر طعم‌هاي ترش از ديگر راهکارهاي تغيير ذائقه در کشور است.

حسيني افزود: هم اکنون ميزان نمک نان از ۲درصد به ۱/۶درصد و پنير از ۴درصد به ۳درصد کاهش يافته است واين اقدام بايد در صنايع غذايي و رستوران‌ها نيز انجام شود.

رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي کشور گفت:‌ با استفاده از فيبرهاي غذايي در محصولات گوشتي، حذف چربي‌ها از سُس و کاهش فرهنگ مصرف سيب‌زميني سرخ کرده و جايگزين کردن سيب‌زميني پخته مي‌توان ميزان مصرف چربي‌ها را در کشور کاهش داد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.