نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 84228
بقیع همراه با عکس نایاب
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۲۲:۵۱
بقیع
 
در قسمت جنوب شرقی مسجدالنبی قبرستان مشهور بقیع واقع است. برای رسیدن به قبرستان باید پله هایی را پشت سر گذاشت. نیروهای امنیتی عربستان در بقیع بسیار بیشتر از مسجدالنبی به چشم می خورند. در همان ابتدای ورود به بقیع مقبره چهار امام ما در سمت راست به چشم می خورد که بسیار شلوغ تر از بقیه قبرستان است.
وهابیان در ۸ شوال سال 1344 (هجری قمری) قبور ائمه بقیع را ویران کردند. تا آن زمان بر روی قبور پیشوایان و سایر بزرگان اسلام که در مدینه مدفون بودند گنبدها و بناهایی قرار داشت. ائمه بقیع در بقعه بزرگی که به‏ طور هشت ضلعی ساخته شده بود و اندرون و گنبد آن سفیدکاری شده بود مدفون بودند. پس از تسلط وهابیان بر مدینه آن‌ها ضمن تخریب قبور آثاری که بر روی قبور قرار داشت را نیز از بین بردند. در جریان این واقعه بارگاه امام حسن مجتبی، امام سجاد، امام محمد باقر و امام جعفر صادق نیز ویران شد. علاوه بر ویرانی قبور امامان شیعه، مزار عبدالله بن عبدالمطلب و آمنه پدر و مادر پیامبر اسلام عباس عموی پیامبر و اسماعیل از فرزندان امام جعفر صادق نیز به طور کامل ویران شد.
 
عکاسی از این قسمت ممنوع است و در صورت دستگیری چند سال زندان دارد . بنابراین عکس های کمی از این قسمت می تواند یافت . دوست خوبم حاج محمد هادی خورشیدی فر زحمت عکس گرفتن از این قسمت را به جان خریده است که در ادامه تقدیم به شما می نماییم .
در عکس به ترتیب از سمت راست به چپ مقبره امامان : امام حسن مجتبی ، امام سجاد ، امام محمد باقر و امام جعفر صادق را مشاهده می نمایید و چند متر آن طرف تر قبر فاطمه بنت اسد مادر حضرت علی را مشاهده می نمایید.
 
جهت دانلود این جا راست کلیک کرده و سیو را انتخاب نمایید
http://roboticseng.persiangig.com/image/baqi.JPG
 
1. امام حسن مجتبی
اولین امامی که در آن خانه دفن شد امام مجتبی بود. حسن‌بن علی در پانزدهم رمضان سال سوم هجرت به دنیا آمد. وی و برادرش امام حسین مورد علاقه شدید رسول خدا بودند و به عنوان فرزند آن حضرت شناخته می‌شدند. امام حسن علاقه‌مند بود تا در کنار جدش رسول خدا به خاک سپرده شود، اما مروانیان با همکاری شخصی که ادعای مالکیت زمینی را داشت که رسول خدا در آنجا مدفون شده بود، مانع این کار شدند.
در جلوی آنها، عایشه بر شتری سوار بود و می‌گفت: ابن عباس، می‌خواهید کسی را داخل خانه من کنید که من او را دوست نمی‌دارم گفتم: یک روز بر شتر سوار می‌شوی و یک روز بر استر و می‌خواهی نور خدا را فرونشانی و میان رسول خدا و حبیب او حایل شوی پس او نزد قبر آمد و فریاد می‌زد تا یک مو بر سر من هست، نمی‌گذارم حسن را در اینجا دفن کنید.
مروان اظهار می‌داشت که عثمان در دورترین جای مدینه دفن شد و شما می‌خواهید حسن را در کنار پیامبر دفن کنید .
امام حسین به خاطر توصیه برادر به عدم ایجاد درگیری، برادرش را در بقیع، کنار قبر جده‌اش فاطمه‌ی بنت اسد به خاک سپرد.
 
2. امام سجاد
دومین امامی که در مدینه به شهادت رسید امام سجاد بود. امام سجاد چهارمین امام شیعه، در سال 38 قمری متولد شد و دوران رشد خود را در عهد امامت امام مجتبی و پدر خود حسین بن علی سپری کرد. آن حضرت در کربلا حضور داشت، اما به دلیل بیماری در جنگ شرکت نکرد. پس از آن نزدیک به سی و چهار سال؛ یعنی تا سال 94 قمری، رهبری شیعه را برعهده داشت. آن حضرت از راههای گوناگونی توانست شیعیان خالص را در اطراف خویش گرد آورد و راه را برای فرزندش امام باقر باز کند. از مهمترین یادگارهای امام سجاد دعاهای آن حضرت است که سرشار از مفاهیم عالی اخلاقی و عبادی و سیاسی است و بخشی از آنها در صحیفه‌ی سجادیه آمده است و پس از قرآن و نهج البلاغه، یکی از مهمترین متون دینی ما به شمار می‌آید.
امام سجاد در سال 94 قمری به تحریک علی‌بن عبدالملک مسموم گردید و به شهادت رسید و در کنار امام مجتبی در بقیع مدفون شد.
 
3. امام باقر
امام باقر سومین امام شهید در مدینه امام باقر است .امام محمدباقر پنجمین امام شیعه، در سال 58 قمری به دنیا آمد و تا سال 94 قمری در کنار پدرش در مدینه زندگی می‌کرد. پس از رحلت پدر، رهبری شیعه را در دست گرفت. آن امام، در جلوگیری از تحریف عقاید دینی بسیار کوشید و تلاش کرد تا با تربیت شاگردان فراوان، معارف اصیل اسلام را از تحریف امویان حفظ کند. امام باقر را به دلیل علم و دانش فراوانش، باقرالعلوم؛ یعنی شکافنده‌ی علوم لقب دادند. جابر انصاری، از آخرین صحابه‌ی بر جای مانده، سلام رسول خدا را به او رساند و امام را بوسید. امام در اوج نزاعهایی که میان عالمان مدینه بر سر مسائل اعتقادی و احکام فقهی در گرفته بود؛ خطوط روشنی را در فقه و تفسیر و سیره نبوی تبیین کرد که تکیه‌گاه شیعیان در مذهب اصیل شیعه است. امام باقر در سال 114 یا 117 قمری به تحریک هشام‌ بن عبدالملک به شهادت رسید و در کنار پدرش حضرت سجاد در بقیع مدفون شد.
 
4. امام صادق
امام صادق چهارمین امام شهید درمدینه امام صادق، رئیس مذهب جعفری است . امام صادق که ششمین امام معصوم است و مذهب شیعه با نام او به عنوان مذهب جعفری شناخته می‌شود، در سال80 یا 83 قمری در مدینه به دنیا آمد و پس از رحلت پدر، رهبری فکری و سیاسی شیعیان اصیل پیرو مذهب امامیه را بر عهده گرفت. آن حضرت تا سال 148 قمری در قید حیات بود. در این مدت نزدیک به چهارهزار نفر شاگرد در محفل درسش حاضر شدند و از دانش آن حضرت بهره بردند. در دوره‌ی این امام نیز جز در چند سال نخست دولت عباسی، فشاری سخت بر شیعیان وجود داشت. منصور، دومین خلیفه عباسی، نسبت به امام صادق سخت کینه داشت و عاقبت نیز به نوشته‌ی مورخان در25 شوال سال 148 هجری، آن حضرت، به تحریک وی مسموم شد و به شهادت رسید. امام صادق در کنار جد و پدرش در بقیع به خاک سپرده شد.
 
5. قبر فاطمه بنت اسد
پایین‌تر از قبور ائمه چهارگانه، محل قبر فاطمه بنت اسد می‌باشد.این مادر از زنان بسیار محبوب نزد رسول خدا بود. وی آن اندازه عظمت داشت که بنابر نقل‌های تاریخی به اندرون خانه کعبه رفت و امیر المومنان را به دنیا آورد. فاطمه بنت اسد به عنوان همسر ابوطالب در سرپرستی رسول خدا شریک بود و پیامبر فاطمه بنت اسد را چون مادر خویش می‌دانست.
وی از نخستین زنان مسلمان در مکه بود و پس از هجرت، همراه فرزندش علی در مدینه زندگی می‌کرد. زمانی که فاطمه‌ی بنت اسد در سال سوم هجری رحلت کرد، رسول خدا به شدت متأثر و ناراحت شد. او فاطمه بنت اسد را در پیراهنی از خود کفن کرد و پیش از دفن، خود در قبر او داخل شد. وقتی از حضرت پرسیدند شما این کار را برای هیچ کس نکردید؟!
فرمود: «او بعد از ابوطالب مهربانترین فرد نسبت به من بود، پیراهنم را به او پوشاندم تا از لباس‌های بهشت پوشانده شود و در قبر او داخل شدم تا فشار قبر بر او آسان گردد».
سپس آن حضرت بر وی نماز گزارد و در حالی که می‌گریست، او را در قبر نهاد.
 
عکاس : حاج محمد هادی خورشیدی فر
نویسنده : ابراهیم ابراهیمی
گرد آورنده : محسن جعفرزاده
 
 
۱۳۸۹-۰۸-۱۳ ۱۸:۵۶:۰۳
جایگاه اولیاومردان خدادل های پاک درطول زمان ودرهمه مکان هاست شیعه باید بیش از قبورمنورائمه هدی دلش برای معالم ومعارف این انوارمقدس شوربزند.به امیدشفاعتشان (369216)
 
مهديار
۱۳۸۹-۰۸-۱۵ ۱۳:۰۰:۲۰
با سلام پارسال من به حج مشرف شده بودم تعداد بسيار زيادي عكس از بقيع و مزارائمه (عليهم السلام) گرفتم حتي فيلم برداري هم كردم (با موبايل). برادر جوري از عكس گرفتن نوشته ايد كه آدم فكر ميكنه درست از سر مزار ائمه (عليهم السلام) گرفته ايد ! آنهم اينقدر بي كيفيت و بدون مشخصات كادر بندي صحيح! فكر مي كنم بيشتر دوستمان خودش را مي خواسته تبليغ كنه . (369460)
 
محسن جعفرزاده
۱۳۸۹-۰۸-۱۷ ۱۵:۰۱:۰۱
من خودن عکاس نبودم که بخواهم از خودم تعریف کنم . من یک سال قبل از عکاس به حج رفتم . عکس برداردی ممنوع بود و هر دوربین و موبایلی که مردم بیرون می آوردند توسط 5 مامور که فقط در کنار قبور ائمه بودند مصادره می کردند . نمی دانم شما چطوری کلی عکس براحتی گرفتید . بهتر است بجای ایراد گرفتن ، شما نیز آن را منتشر نمایید . (370010)
 
علي
۱۳۸۹-۰۸-۱۶ ۱۰:۱۸:۰۲
با سلام وتشكرۀ
باعرض معذرت نه مطلب آنچنان در خوري بود ونه عكس خوب و با كيفيتي.
عكسهاي زياد و با كيفيتي به مراتب بهتر از اين از قبور مطهر ائمه بقيع موجود است.
نويسنده محترم جوري در مورد اين عكس خاص نوشته و لينك آن را جداگانه ذكر كرده كه آدم مشتاق مي شه هرچه زودترعكسي رو كه عكاس آن چندسال زندان را به جان خريده و حتما تا حالا هيچكس اين منظره رو نديده مشاهده كنه و بعد با اين عكس كاملا معمولي كه اصلا هم زاويه خوبي نداره مواجه مي شه. واقعا نا اميد كننده بود. (369660)
 
محسن جعفرزاده
۱۳۸۹-۰۸-۱۷ ۱۵:۰۶:۰۲
شما که تا به حال نرفتید نمی دانید وقتی 5 مامور فقط در یک نقطه ایستادند که کسی عکس نگیرد نمی دانید چقدر سخت است . در چنین وضعیتی چطور می توانسته از زاویه خوبی عکس بگیرد !!!

من قبل از این که این مطلب را منتشر کنم اینترنت را جست و جو کردم . و هیچ عکسی که طی 5 سال اخیر باشد ندیدم . شما چطوری می گویید : \"عكسهاي زياد و با كيفيتي به مراتب بهتر از اين از قبور مطهر ائمه بقيع موجود است.\" ؟! (370011)
 
جواد
۱۳۸۹-۰۸-۱۶ ۱۶:۰۴:۳۳
آنقدر هم نایاب نبود (369771)
 
محسن جعفرزاده
۱۳۸۹-۰۸-۱۷ ۱۵:۰۷:۰۷
بستگی دارد شما نایاب را چطور تعریف می کنید (370013)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.