نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270188
تهران در انتظار زلزله ای شبیه کاتماندو باشد
بخش اجتماعی الف، 18 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۵۴
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اعزام اکیپی از ایران برای بررسی زلزله شهر کاتماندو نپال که گسل‌های زلزله آن به مانند گسل‌های تهران است، خبر داد.

اسماعیل نجار در گفت‌وگو با تسنیم، درباره اقدامات سازمان مدیریت بحران کشور در زمینه کمک رسانی به آسیب دیدگان زلزله نپال اظهار داشت‌: ما از همان دقایق نخست این زلزله ابراز تاسف و اعلام آمادگی‌مان را به مسئولان کشور نپال اعلام کردیم و براین اساس هم یک اکیپ را به نپال اعزام می‌کنیم تا تجربیات این زلزله را به‌دست بیاوریم و از این تجارب استفاده کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: اطلاعاتی که به بنده دادند نشان از آن است وضعیت شهر کاتماندو پایتخت نپال همانند تهران است.

گفتنی است که کارشناسان نسبت به خطر زلزله به مردم کاتماندو نپال هشدار داده بودند. جئو هزرد یک سازمان بین المللی در کالیفرنیا که به مناطق محروم در اسیا کمک می کند نسبت به وقوع زلزله در نپال هر ۷۵ سال یکبار هشدار داده بود. در سال ۱۹۳۴، بیش از ۱۰ هزار نفر در زلزله ی هشت ریشتری در شرق نپال جان خود را از دست دادند.

به گزارش نیویورک تایمز، زمین لرزه ی دیگر در سال ۱۹۸۸ در همین منطقه باعث کشته شدن بیش از هزار نفر شد. برایان تاکر رئیس بنیاد جئوهزرد گفت که در دهه ۱۹۹۰ سازمان او پیش بینی کرده بود که اگر زلزله ۱۹۳۴ مجددا تکرار شود، ۴۰ هزار نفر به دلیل مهاجرت مردم به کاتماندو و وجود ساختمان های بند در این شهر از بین خواهند رفت.

جئوهزرد در اوائل ماه جاری گزارش داد: کاتموندا با ۶.۵ درصد رشد جمعیت سالانه مواجه است و دارنده یکی از بیشترین تراکم های جمعیتی در جهان است، در واقع یک ملیون و پانصد هزارنفر در کاتماندو زندگی می کننند و آنها با خطر رو به افزایش زلزله مواجه هستند.

با این حال، کاتماندو تنها شهری نیست که انتظار زلزله های مرگبار در آن می رود. دکتر تاکر گفت: تهران، هاییتی، لیما در پرو، پدانگ در اندوزی به همین صورت آسیب پذیرند. در این شهرها، گسل ها تحت فشار هستند و استاندارهای سازختمان و اماده سازی ها برای فاجعه نامناسب است.

جمعیت صلیب سرخ نپال در جدیدترین گزارش خود از این زلزله عنوان کرده است که شمار تلفات زلزله ویرانگر این کشور تاکنون به ۸ هزار و ۴۱۳ نفر رسیده است. براساس گزارش جمعیت صلیب سرخ نپال همچنین در این زلزله که روز شنبه هفته گذشته در نپال روی داد، ۱۷ هزار و ۵۷۶ نفر زخمی شدند.

شینهوا اعلام کرد: همچنان ۲۶۰ نفر در مناطق زلزله زده ناپدید هستند و بیم آن می‌رود که پیدا نشوند. این گزارش می‌افزاید که درخواست اولیه برای دریافت چادر از ۲۶۲ هزار و ۶۲۷ فقره در روز چهارم می به ۱۹۲ هزار و ۳۶۷ چادر کاهش یافته است.
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۰۲:۱۷
خدانکنه که بشه فقط باید دعا کنیم..فقط خدا میدونه که چی میشه (2876809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۲:۴۱:۲۳
دعاکنی؟!؟!؟!
البته دعا خوبه ولی وقتی خونه پس از چند سال ساخت کلنگی میشه راهش دعاست؟ شهرداری به کلی سلب مسئولیت کرده از خودش سایر سازمانها هم همینطور (2877047) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۶:۲۳:۲۷
اقلا میتونی دعا کنی که زلزله روز بیاد نه شب... (2878539) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۶:۴۵:۵۴
يعني چي دعا كنيم؟؟؟ بجاي اينكه همش دعا كنيم يه فكري هم بكنيم! (2877097) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۴۸:۳۶
نمیدونیم دم خروس رو باور کنیم یا قسم حضرت عباس رو اگه تهران بده اول باید سازمانها و ارگانهای خاص و حساس بساطشون رو جمع کنن از تهران برن بعد ما مردم هم میریم (2878114) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۶:۳۶:۰۸
از قدیم گفتن با دعــــــــــــــــــــا بار به منزل نمیرسه ولی واقعا جالب که ما فقط دوست داریم کلیه مشکلات مملکتمون رو با دعــــــــــــــــــا و خدا نکنه و انشالله و ماشالله حل کنیم
دعا و نیایش جای خودش رو داره
علــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــم و عقـــــــــــــــــــــــــــــــل و درایــــــــــــــت و منطـــــــــــــــــــــــق و ... هم جای خود (2878574) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۳۵:۲۴
خداوند جاهایی رو که به تحول نیاز داشته باشه سیل و زلزله و بلایای طبیعی میفرسته بنظر میرسه تهران شدیدا" به این تحول نیاز داره همانا خداوند بینای تواناست (2880040) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۰۲:۴۰
زلزله خبر نمی‌کند و قبل از آن که زلزله دوباره عده‌ای را به کام مرگ بکشد آیا بهتر نیست بانکها تسهیلات قرض‌الحسنه برای نوسازی منازل غیرمقاوم ارائه کنند؟ (2876810) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۰۵:۲۴
تحصیل دانش‌آموزان در مدارس ساخت قدیم و بافت فرسوده برخلاف اصول ایمنی است. حوادث غیرمترقبه مثل زلزله در صورت وقوع، خسارت جانی و مالی زیادی در این نوع مدارس وارد می‌کند. (2876812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۰۹:۱۲
لازم است صدا و سيما در امر آموزش مردم در مواجه با زلزله اهتمام بيشتري داشته باشد. (2876816) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۱۰:۲۲
شهرداری نباید برای شهرک روی گسل زلزله پروانه صادر کند. (2876818) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۶:۲۰:۰۱
اینم ازون حرفاستا. شهرداری هر جا رو که بتونه دار میفروشه. منطقه 22 تهران تنها هواکش طبیعی تهران رو فروختن حالا شما می خواهی جواز ساخت رو گسل ندن! (2880732) (alef-13)
 
شاهین کاکاوند
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۱۵:۳۵
اگر کمک به فقیری یا نیازمندی را که میشناسید فراموش نکنید و دستگیری از ابرومندان کنید خدا هم دستمان را درچنین مواقعی خواهد گرفت (2876906) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۴۷:۰۴
خدا رحم کنه!
زلزله ای با کشته های ملیونی! (2876956) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۱:۵۶:۴۵
این اتفاق در تهران دیر یا زود خواهد افتاد و مطمئن باشید 70% خانه ها و آپارتمان حتی جدیدها ناایمن هستن (2877029) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۴۷:۲۱
زلزله تهران به لحاظ تراكم ساخت و سستي زمين بمراتب فاجعه بارتر خواهد بود (2877405) (alef-13)
 
hamvatan
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۱۶:۲۲
به نظرم باید حرف خانم ابتکار را گوش کنیم و شهر دیگه ای را انتخاب کنیم برای سکونت زلزله در تهران یعنی فاجعه. (2877482) (alef-13)
 
حبیب
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۵۷:۰۵
زلزله 8 ریشتری در تهران حداقل 2 میلیون کشته خواهد داشت و 4 میلیون زخمی. این 2 میلیون کشته بدلیل خراب شدن ساختمان ها و عدم دسترسی به آنها از طریق خیابان ها، بعد از 48 ساعت متعفن می شوند و بیماری های مختلف شیوع می یابد، بنابراین فرصت دفن اجساد وجود ندارد و بایستی کوره های آدم سوزی برای آن پیش بینی شود. (2877942) (alef-13)
 
موسی
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۴۵:۵۵
بافت شهری تهران با کاتماندو بسیار متفاوت است و این سفر چندان مفید نخواهد بود. بهتر است پیش بینی لازم برای کاهش صدمات و خدمات رسانی پس از زلزله را برنامه ریزی و مهیا نمایند. (2878266) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۶:۰۲:۱۸
لظفا بیخود مردم را نترسانید ساختمانهایی که در بیست سال اخیر ساخته شده اند در برابر زلز له هایی تا هشت ریشتر وعمق متوسط به خوبی پایدارند در نپال اکثر ساختمانها غیر مهندسی و عمر بیش از بیست سال دشته اند. (2878457) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۶:۰۳:۵۲
پایتخت باید منتقل بشه (2878465) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۱:۳۱:۰۲
به عنوان یک استاد دانشگاه بارها و بارها گفته ایم ، در یک برنامه چند ساله میتوان بسیاری از خطرات را کاهش داد. میشود در یک برنامه ده تا بیست ساله تهران ( و بلکه کل ایران ) را مانند توکیو به شهری ایمن در مقابل زلزله تبدیل نمود .پیشنهادهای بنده به طور خلاصه به شرح زیر بوده است که امیدوارم از طریق سایت شما شاید مسئولان از همین امروز توجه کنند.

1- مطالعه و کارشناسی دقیق با همکاری کشورهای پیشرفته در زمینه ایمنی ساخت و سازها مانند ژاپن

2- ایمن سازی خطرات ناشی از زلزله مانند ایمنی لوله های گاز ، آب و برق درصورت وقوع زلزله که خطرات آن کمتر از خود خطر زلزله نیست.

2- ایمن سازی و یا ساخت مجدد مراکز ایمنی در کمترین زمان ممکن با ایمنی بالا که در صورت وقوع حادثه ، سالم بودن آن بسیار ضروری میباشد. ( بیمارستانها ، آتش نشانی ها ، مراکز حساس مدیریتی و ... )

3-ایمن سازی و یا ساخت مجدد مراکز مهم عمومی و دولتی در کمترین زمان ممکن با ایمنی بالا ( مدارس ، دانشگاهها ، ساختمانهای دولتی )

4- نظارت دقیق و بی اغماض بر ساخت و سازها و برخورد قانونی و سخت با متخلفان و سازندگان ( اعم از محل ساخت و مقاومت در برابر زلزله )

5 - دادن وام بلند مدت و با بهره بانکی بسیار کم به ساختمانهای قدیمی جهت ساخت مجدد به شرط ایمنی در برابر زلزله

6- اعلام هشدار به ساختمان های غیر استاندارد و تشویق به مقاوم سازی و یا ساخت مجدد با وام های بانکی کم بهره و بلند مدت.

7- آموزش های مختلف به تمام شهروندان ، بخصوص آموزش های هنگام وقوع زلزله و همچنین آموزش بسیاری از افراد جهت آشنایی با کمک های اولیه . در دو سطح وقدماتی و پیشرفته تا خدای نکرده در صورت وقوع حوادث طبیعی بسیاری از افراد بتوانند دیگران را نجات دهند. (2879140) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۳:۳۵:۵۹
اینهایی که شما فرمودین منابع مالی میخواد . با وضعیتی که دولت داره و فسادی که وجود داره بعیده بشه کاری کرد . (2879362) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۰۷:۵۳:۲۶
مردم هم به این مسئه یقین دارند و مسئولین هم یقین دارند، اگر ساختمان ها طبق همین قوانین موجود درست و بجا ساخته بشند ترسی از زلزله نداریم اما چون رشوه خواری متاسفانه باعث شده که قانون رو نادیده بگیرند این ساختمانها همچون باران بهاری هنگام زلزله فرو خواهند افتاد، بساز و بفروش ها که عموما در خانه های مستحکم یا خارج از کشور سکونت دارند، پس مردم بیچاره به همراه همان رشوه بگیرها زیر آوار خواهند ماند. (2879637) (alef-13)
 
رسول جبروز
۱۳۹۴-۰۲-۲۸ ۰۰:۲۹:۳۵
بنام خداوند 1وضعت کشور نپال با تهران هزارن کیلومتر فاصله دارد 1 کتماندو شهری کم جمعت کوهستانی است2فاصله خانه دران شهر تراکم نیست .ولی تهران شهری بالای 10ملیون جمعت 2،تراکم خانها مخصوصا در جنوب تهران خیلی زیاد است 3 دراثر نبود استاندارد در فاضلاب تهران ووجود چاهای فا ضلاب در خانهای اکثر تهران وخالی بودن زیر خانها ونمناک بودن زیر خانها وسست بودن زمین 4 سال ساخت خانهادر اکثر تهران بالای 60سال به بالاهست که پیها خانها از خشت گل رس است 5 خدای ناکرده اگر اتفاقی بیفتد در اثر تنگی کوچها نیروهای امدادی نمی توانند به صورت درست اصولی کمک رسانی کنند پس بیایدتا این بلای خانمان سوز دچار نشدیم مسولان فکر اساسی کنند (2894311) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.