نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250685
ساخت سبک‌ترین ماده جامد توسط محققان ایرانی
تاریخ انتشار : جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۸
محققان ایرانی برای اولین بار موفق به ساخت ایروژل یا همان سبک ترین ماده جامد شدند، که از این ماده می توان برای عایق صدا و حرارت استفاده کرد.

مهدی دریانی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان " واکنش صنعت پارت" در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در گفتگو با  مهر، با بیان اینکه این شرکت در جهت ارتقاء تولید ملی و دستیابی به دانش فنی مواد نانو مقیاس فعالیت می کند، گفت: این شرکت برای اولین بار در خاورمیانه اقدام به تولید صنعتی "ایروژل آب گریز سیلیس" با نام تجاری ایرولیت کرده است.

وی عنوان کرد:ایروژل یا هواژل، سبک­ترین ماده جامد در جهان شناخته شده که چگالی آن، تنها، سه برابر هواست.

دریانی با بیان اینکه ایروژل یک ماده ­جامد و با دانسیته­ بسیار پایین تشکیل شده که از ژل مشتق می­ شود، اظهار داشت: در ایروژل اجزای مایع ژل با گاز جایگزین می­ شوند و در نهایت مواد جامد با دانسیته پایین، دارای چندین خاصیت استثنایی تولید می شود.

وی اظهار داشت:یکی از خواص مهم ایروژل عایق بودن آن است. این ماده با القاب دود یخ زده، دود جامد و یا دود آبی هم شناخته شده و علت این نامگذاری طبیعت نیمه شفاف این ماده و نحوه­ تفرق نور در ایروژل است.

دریانی با بیان اینکه ایروژل شبیه فوم استیرن است، افزود: با توجه به نگاه صنایع به سمت صرفه ­جویی هرچه بیشتر در هزینه­ های انرژی، استفاده از عایق­ ها با اقبال بیشتری روبرو شده، از این رو نسل جدید عایق­ های صوتی، حرارتی و برودتی که توسط پودر سیلیس در حال تولید هستند، جایگزین بسیار مناسبی برای عایق­ های قدیمی می توانند باشند.

وی با تاکید بر اینکه سالهاست در ایران بهره­ گیری از عایق­های حرارتی و برودتی در صنایع مختلف صورت گرفته و نیاز به استفاده از عایق­ها به صورت همزمان با راه ­اندازی هر فناوری لازم است، خاطر نشان کرد: ایروژل دارای ویژگی­ های منحصر به فردی همچون، آبگریزی، هدایت کم حرارتی ( ۰.۰۱۴ W/Mk در دمای اتاق)، سطح ویژه بسیار زیاد و خاصیت جذب اشعه ماوراء بنفش است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان یکی از ویژگی­ های اکوستیک ایروژل را، تبدیل به عایقی موثر در مقابل صدا می­ داند که این ماده کمترین ضریب شکست و ثابت دی الکتریک را در بین تمام مواد جامد دارد.

وی با اشاره به دیگر زمینه­ های کاربرد ایروژل­ ها عنوان کرد: ایروژل خاصیت آبگریزی دارد و استفاده از ایروژل به عنوان یک ابر عایق حرارتی، جاذب بسیار قوی مواد آلی و نفتی، یک سنسور، ماده ای با ثابت دی­ الکتریک پایین، و به عنوان یک منبع ذخیره کاربرد دارد.

دریانی افزود: همچنین از ایروژل می توان به عنوان عایق صوتی، جسمی مرکب و یک کاتالیست استفاده کرد و افزون بر آن در صنایع پوشاک، پارچه و پتو­ها و ساختمان، سردکننده­ ها، پنجره­ های سقفی از این ماده به کاربرد.
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۲:۴۳:۰۵
با سلام، بنده خبرنگار حوزه پژوهشی هستیم، یک بار حدود 2 تا 3 سال قبل خبری تهیه کردم از تولید ایروژل توسط دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران که می توانید سوابق آن را در اینترنت هم بگردید، یک بار هم اخیر گزارشی از ساخت ایروژل داشتم که تفاوت آن با قبلی، بهینه شدن ویژگی های ایروژل قبلی از جمله رفع مشکل شکنندگی بالا و مقاومت در برابر رطوبت بود، این مورد اخیر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر کار شده بود، حالا شما می فرمایید برای اولین بار در ایران تولید شده، اولین بار که نبوده از آن گذشته این شرکت دانش بنیان نگفته که در حد صنعتی، نیمه صنعتی یا آزمایشگاهی دست به تولید زده، اگر در مقیاس صنعتی باشد شاید تعبیر برای اولین بار در مقیاس صنعتی درست باشد.
در این گونه خبرها به وپژه وقتی اولین بار گفته می شود کافیست به راحتی اسم ماده را در اینترنت جستجو کنید.

این لینک ساخت ماده در دانشگاه تهران:
http://sokhaneashena.ir/fa/pages/?cid=1774

این هم لینک خبر درباره ساخت این ماده در دانشگاه امیرکبیر:
پhttp://www.iribnews.ir/NewsText.aspx?ID=265512 (2515010) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۶:۰۰:۴۶
به این میگن دانش؛ بی شک در زمینه دانش جزو پیشتازان هستیم.
اما پل این دانش تا صنعت، فن آوری (تکنیک یا تکنولوژی) است که در این زمینه در بین تولیدکنندگان جهانی جزو آخرین ها هستیم.
این شکاف اگر پر نشود ، دانش دردی از صنعت کشور دوا نخواهد کرد. (2515121) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۲۳:۵۳
شما معنی واژه پیشتاز رو لطفا برای ما بگو برادر (2515321) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۹:۰۴:۳۲
اروپايي ها خوردنش چيني ها هم به يك ششم قيمت اروپايي ها اما با كيفيت پايين تر تفش مي كنن اونوقت ما تو مقياس آزمايشگاهي يه كارايي كرديم شما مي فرمايين پيشتازيم، عجب خخخخخخخ (2515224) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۹:۳۲:۱۰
بیچاره تو که غیر از غر زدن برای این مملکت کاری نکردی!!! (2515247) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۰:۲۰:۳۴
دمشون گرم.موفق باشند (2515287) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۲:۴۸:۲۶
اختراع و اکتشافی که به محصول قابل فروش تبدیل نشود و ثروت ایجاد نکند هیچ ارزشی ندارد. (2515374) (alef-13)