نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 290780
 
اوباما و گزینه نظامی علیه ایران
بخش خارجی الف/ 5 شهریور 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۹
با وجود توافق اولیه هسته ای ایران با کشورهای ۱+۵، هفته ای نبوده که یکی از مقامات آمریکایی ایران را به حمله نظامی تهدید نکرده باشد و برخلاف تمام حدس و گمانه زنی ها، برای ساکنان کاخ سفید و کنگره در بر همان پاشنه سابق می چرخد. حتی فراتر، زمانی که اوج مذاکرات هسته ای و دیپلماسی در جریان بود هر از گاهی یکی از دولتمردان آمریکایی بر روی میز بودن تمام گزینه ها و تغییر حکومت تاکید داشت.

در حال حاضر نیز که حدود ۵ هفته ای از توافق می گذرد تهدید ایران به حمله نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.

اخیراً باراک اوباما در یکی از سخنرانی ها بعد از حصول به توافق از این نیز فراتر رفت و علناً وعده داد که تهدید به استفاده از گزینه نظامی حالا حالاها، جایگاه برجسته ای در سیاست آمریکایی ها در قبال ایران دارد. رئیس جمهور آمریکا در این کنفرانس عنوان کرد که رژیم بازرسی‌ها به صورت فشرده تا ۱۵ سال آینده ادامه خواهد داشت و پس از ۱۵ سال و با توجه به اطلاعاتی که از ایران به دست آمده، آن زمان موقعیت بهتری برای حمله نظامی است.

یا جان کری که برای برای دفاع از توافق برجام در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا حضور یافته بود عنوان می کند که با بودن توافق، آمریکا در طول ۱۰، ۱۵ یا ۲۵ سال دیگر، گزینه‌هایی را که هم اکنون بر روی میز دارد نیز خواهد داشت.

این موضوع نشان دهنده اشتیاق وافر مقامات آمریکایی برای استفاده از گزینه نظامی علیه ایران است. در واقع به نظر می رسد آرزوی غایی مقامات آمریکایی برای تغییر سیستمی که مخالف سیاست هایش در منطقه است دچار تحول نشده ولی بناچار و بر اساس جبر شرایط مجبور به تغییر تاکتیک شده اند. فراموش نکنیم که باراک اوباما چند وقت پیش عنوان کرده بود که اگر گزینه‎ای وجود داشت که تک تک پیچ و مهره‎های برنامه هسته‎ای ایران را حذف کرد حتما آن گزینه را انتخاب می‎کرد.

گفتنی است بسیاری از نخبگان سیاسی ایالات متحده همیشه بر قدرت نظامی و دیگر اشکال دیپلماسی مبتنی بر زور برای پیشبرد اهداف و ایجاد سلطه تکیه کرده‌اند تا دولت‌های غیر مطیع را ساقط و دموکراسی را اشاعه دهند. اما حاکم بودن این استراتژی بر سیاست خارجی آمریکا به بی ثباتی و آشوب در جهان و سلسله‌ای از فجایع منجر شده است. بدون شک، یکی از دلایل تنش ها و بحران های مداوم در عراق، افغانستان، یمن و ... دخالت نظامی مستقیم یا غیر مستقیم ایالات متحده بوده است.

در مورد ایران نیز، آمریکایی ها اگر ذره ای اطمینان داشتند که در دستگاه سود و زیان آن ها، حمله به ایران مساوی با براندازی و نفع بیشتر بود هرگز از این کار روی گردان نبودند اما از ترس عواقب چنین اقدامی از آن گریزان هستند. به عقیده استفان والت حاکم بودن این رویکرد، نشانه ای بیمارگونه از سیاست خارجی آمریکاست. به حاشیه راندن و کنار زدن دولت های دیگر تنها یکی از گزینه های معمول در جعبه ابزار سیاست خارجی آمریکا به شمار می رود و واشنگتن بر این باور است همین که می گوید از این ابزار استفاده نمی کند، خود پاداش بزرگی است.

ناتوانی در عملی کردن حمله و تغییر حکومت، اما به معنای این نیست که آمریکا لفاظی های خود را در این باره تمام کند بلکه همان طور که گفته شد در اوج مذاکرات هسته ای و دیپلماسی نیز از این ابزار در راستای سیاست چماق و هویج و امتیازگیری بیشتر از ایران استفاده می شد.

البته به موازات این سیاست سخت افزاری، رویکرد نرم افزاری نیز در آینده و در صورت عملی شدن توافق در دستور کار آمریکایی ها خواهد بود و آن این که در پی تغییر ارزش ها در داخل و جذب کامل اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی باشند.
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۰:۲۶:۰۳
وقتی‌ ایران همه تعهدات خود را در توافق انجام داد، عملا برنامه اصلی‌ شروع میشود، یعنی‌ ایران تمام دست‌های خود را رو کرده و به این امید خواهد بود که آنها به تعهدات خود عمل کنند ، یعنی‌ از ایران ۲ میلیون بشکه نفت ۳۰ دلاری بخرند که ارزش کّل صادرات آن بسیار کمتر از زمان اوج تحریم است!!!!... در آن‌موقع تهدید اصلی‌ شروع خواهد شد، عملا ایران خلع سلاح شده و هرگز قادر به برگشت به برنامه هسته‌ای خود نیست و دیگر مهم نیست که چه اندازه صحبت از تخاصم با غرب کند، و این یعنی‌ آغاز داستان برای آنها!!!!...دیگر نگرانی وجود ندارد که آنها را باز دارد.... پس ایران دو راه دارد، یا عدم قبول توافق، که خود زنی‌ است، و یا قبول توافق و رفتن که به راهی‌ که آنها تدارک دیدند...البته یک راه دیگر هم هست و آن این است که ایران صادقانه و شجاعانه راه خود را تغییر دهد، و حالا که با آنها در زمینه هسته‌ای به توافق رسیده، در همه زمینه‌ها به سوی تامل به جای تقابل برود، که متاسفانه هیچ علامتی در این مورد در کشور دیده نمی‌شود و هنوز دوستان فکر میکنند که این جریان حداکثر مانند ۵۹۸ است ولی‌ توجه ندارند که طرف ما در آنزمان صدام بود که نوکر آنها بود و نمیخستند زیاد دور بٔر دارد ولی‌ اینبار در توافق طرف ما خود آنها هستند! (3144738) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۰:۲۶:۱۶
انقدر به لفاظی ها و جنگ های رسانه ای گیر ندید! خب ما هم دائم داریم زمین و زمان رو تهدید میکنیم. این به اون در. بجای این حرفها یکم در میدان عمل نسبت به سایر کشورها محترم باشید تا اجازه ندید کسی به کشور عزیز ما هم بی احترامی و توهین بکنه. (3144739) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۱۰:۴۹:۲۵
برعکس اون چیزی که شما فکر می کنید. الان که موضع بسیار انفعالی شده و دارن طرف رو مودب خطاب می کنن این تهدید ها صورت می گیره. در ضمن ما کی ابتدا به ساکن کسی رو تهدید کردیم. ما فقط در برابر تهدید تهدید کردیم.

پناه بر خدا از این وکیل وصی دشمنان. (3145916) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۱۳:۴۰:۰۰
واقعا کشور برات عزیزه!!؟؟!؟!؟
تحریم‌ها از کی شروع شد!!؟؟! از زمان احمدی نژاد!!!؟!؟!؟
کی صدام رو حمایت کرد
کی هواپیمای مسافربری رو زد
کی!؟؟!
کی!؟!؟!؟ (3146076) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۰:۳۵:۵۸
اگر جای اوباما جمهوریخواهان بودند یا سال۲۰۱۶ که برگشتند اونوقت واقیت را میفهمیدی
برو خداتو شکر کن اوباماست و گرنه الان وسط جنگ و بمبارتن پست میزدی (3144759) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۷:۵۳:۱۱
اگه جمهوری خواهان بیان سرکار که جنگ قطعیه
شک نکنید (3145373) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۳:۰۴:۰۲
سایت محترم الف
من که باور نمی کنم چهار تا ایرانی نگران وطن به کامنت فوق رای مثبت داده باشند . واقعا خجالت اور است . (3145678) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۰:۵۳:۲۶
اوباما جنگ طلب نيست سخنان او مصرف داخلى دارد و بيشتر براى گرفتن توافق كنگره در مورد برجام است (3144794) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۳:۵۴:۰۹
اتفاقا مصرف خارجی داره (3145709) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۱:۳۱:۵۵
از اومن موقعی که ما از نظر نظامی از جهان عقب افتادیم سرزمینها مون از دست دادیم اشغال شدیم استعمار شدیم و وقار ایرانی رو ازدست دایم باید از تاریخ درس بگیریم توان نظامیمون رو همیشه تو بالاترین حد نگاه داریم وگرنه آمریکا که نه کشوری مثل عربستانم به خودش اجازه میده مارو تهدید کنه و حتی به ما حمله کنه (3144859) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۱۰:۳۷:۳۳
از زمانی که ما از نظر علمی و فرهنگی عقب افتادیم به این مشکلات دچار شدیم. اونها با توپ و تفنگ اومدن و ما با شمشیر! ریشه قدرت نظامی غرب در پیشرفت علمی فرهنگی اجتماعی و سیاسی است (3145911) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۰۸:۰۶:۴۹
ایران قطب فرهنگ دنیا بود وقتی توسط مغل ها تسخیر شد و نابود شد علم در سایه امنیت امنیت نباشه وحشی ترین اقوام دنیا علم و عالم باهم میسوزونن (3149198) (alef-3)
 
دوکوهه
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۱:۵۵:۲۹
نصر من الله و فتحا قریب... آن ها که در قدرت خود چیزی ندارند بنا به تهدید میکنند 35 سال است تهدید میکنند، به نظر من بس است مرد عمل باشند، آنوقت ببینند طوفان قیام ایرانی را مجاهدان فی سبیل الله را،،، البته این سیاست مداران باهوش تر از آن هستند که خودرا مستقیم با حریفی چالاک و قدرتمند درگیر کنند، سیاست فشار و مذاکره آن ها فعلا برایشان کافی و پیروزی دارد، مشتاق هرگونه اشتباه آنان هستیم،،، بسیار مشتاق تا ببینند ثمره خون شهدا را دنیا ببیند،،، دوکوهه، تهران، نازی اباد، (3144898) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۲:۱۷:۵۳
درسته در صورت به کارگیری گزینه نظامی ایران اسیب زیادی میبینه و تاسیسات و ساختارهای زیر بنایی از بین رفته و عده زیادی کشته میشوند اما امریکا هم قطعا تلفات زیادی خواهد داد. ایران عراق نیست و امریکا این جنگ رو با کمتر از 30 هزار کشته به پایان نمیتونه ببره (3144946) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۷:۵۳:۲۸
امریکا اصلا نیرو پیاده نمیکنه که کشته بده بمباران میکنه میره (3145374) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۲:۲۱:۰۵
هر روز و شب به هر مناسبت با ربط و بی ربط نابودی امریکا را مطالبه میکنیم . در تمام سخنرانی های افراد مسئول و غیر مسئول تهدید به نابودی امریکا و ضربه زدن به منافع امریکا میکنیم و اقدامات عملی هم که بماند بعد توقع داریم ان کسی را که به مناسبت و غیر مناسبتی دشمن خطابش میکنیم ، گزینه های نظامی را برندارد؟
آیا لازم نیست ما هم کمی از این گونه اقدامات دست برداریم؟ (3144950) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۷:۴۳:۴۰
موافقم
کاری که عوض داره گله نداره
بنده مخالف ساستهای امریکا هستم اما اگر امریکا رو دشمن میدونیم دیگه نباید وقتی حرف از گزینه نظامی میزنه تعجب کنیم یا ناراحت بشیم. ما یا با امریکا در صلحیم یا در جنگ
بهش میگیم دشمن و شعار علیهش میدیم و پرچمشم اتیش میزنیم خب این یعنی اینکه ما با شما جنگ داریم و جنگ هم یعنی گزینه نظامی
ما باید تکلیف خودمون رو روشن کنیم ما دوست داریم هم طرف رو بکوبیم و هم طرف چیزی نگه و این نشدنی است
من کاری ندارم که جنگ میخواهیم یا صلح فقط میگم تکلیف رو روشن کنیم اگر با امریکا در جنگیم ما چاکرتونم هستیم میریم میجنگیم ولی دیگه اینکه چرا گفت گزینه نظامی و...رو نباید مطرح کنیم. (3145361) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۱:۱۶:۲۵
گزینه نظامی امریکا یک امر طبیعی است دوستانی که امریکا را دشمن خطاب میکنند و شعار هم علیهش سر میدن دقیقا همونها میگن چرا گفت گزینه نظامی؟
خب دشمن ما است خودتون میفرمایید دشمن است دشمن هم دشمنی میکنه دیگه
شما وقتی هی نفرت ایجاد کنید نفرت تقویت میشه دیگه
حرف خوب بزنی حرف خوب دریافت میکنی
زور بگی زور تحویل میگیری
این قانون طبیعته (3145576) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۲:۵۶:۴۱
یکی نیست به این اقایون بگه اوباما تنها 15 ماه دیگه رئیس جمهور اگر بعد از اون یک جمهوری خواه بشه وتوافق و رد کنه چی میشه؟ اون موقع 100 درصد ایران بخشی از تغییرات و انجام داده....
دقیقا بلایی که سر کره شمالی اوردند.... بوش رئیش جمهور شد زد زیر توافق به همین راحتی... (3145002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۷:۵۵:۲۰
احتمالش هم هست ولی خب پیشنهاد شما چیه؟ چیکار باید کرد؟ (3145377) (alef-13)
 
حسن مهديزاده
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۲:۵۹:۳۰
به قول امام خميني رحمت الله عليه:
آمريكا هيچ غلطي نمي تواند بكند.
برن گم شن بابا .
سنگ بزرگ علامت نزدنه. (3145006) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۱:۱۴:۱۶
امریکا افعانستان و عراق رو تصرف کرد و بیاد سراغ جنگ با ما هم بالاخره با تلفات زیاد ایران رو اشغال میکنه هر چند ما اعتقاد داشته باشیم هیچ کاری نمیتونه بکنه (3145569) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۴:۰۳:۰۰
ما بیش از آنکه نگران حمله نظامی آمریکا باشیم ؛باید نگران غرب پرستانی باشیم که عقیده ایشان تسلیم بی چون و چرا در برابر غرب است. قطعا ضربه ای که این تفکر به کشور زده بیش از ضربه ایست که غرب به صورت مستقیم به کشور زده .
امیدوارم آن عده ای که باید عمق بیانات مقام معظم رهبری را درک کنند؛ درک کرده باشند که قدم نهادن در دوسته کردن مردم تکمیل پازل دشمن است و باز کردن و جاده صاف کردن برای نفوذ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی غرب ره به جایی نخواهد برد و محکوم به شکست است. (3145078) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۴:۵۰:۱۹
سیاست کلی حزب دموکرات با حزب جمهوری خواه در موارد مناقشات جهانی کاملا متفاوت است
اقای اوباما اگرچه از گزینه های روی میز حرف زد ولی همه میدانستند که این تهدیدها جدی نیست
فراموش نکنیم که پبروزی انقلاب اسلامی هم در دوره کارتر دموکرات رخ داد و اگر جمهوری خواه ها در قدرت بودند حنایت بیشتری از شاه میکردند (3145129) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۶:۰۲:۱۷
این حرفها مصرف داخلی وصهیونیستی دارد از ایرا ن بهتر برای امریکا درمنطقه وجود ندارد واز امریکا بهتر برای ایران کشوری نیست شما خیالتان راحت روزی میرسد ما مجددا ژاندارم شویم ولی واقعی نه مثل سابق ،این دنیای سیاست است وخواست قلبی من نیست، ایران باید برای امریکا باشد که راه روس وچین درمنطقه محدود شود (3145252) (alef-13)
 
ایران (خام)
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۰:۴۶:۰۵
سلام اتفاقا" مهم زیر میزه .گزینه های روی میز برای دلخوشی اشخاص وکشورهائی ابله مثل عربستانه(منضور حاکمان آن) .در عین حال سیاست اقتضا میکنه برای پرهیز از جنگ وویرانی کشور عاقلانه با دشمنان رفتار واز رجزخوانی
بپرهیزیم. برای پیشرفت کشور واثبات حقانیت خود چون قضایای توافق اخیر بهترین
روش مذاکره منطقی است.اتفاقا" اگر ایران وامریکا در مقطعی به توافق وتفاهم همه جانبه برسند وشرکای استراتژیک بشوند کشورهای سنی مذهب تکفیری دور وبر قطعا" دست از عربده کشی بر میدارند .که تازه اول کار اصلی ایران در تبین
منطقی انقلاب وتفهیم آن به مخالفین ومعاندین داخلی وخارجیست. (3145530) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۱:۱۲:۴۷
بیشتر این صحبتها برای قانع کردن تندروهای آمریکا به قبول برجام است نه تهدید واقعی (3145564) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۱:۱۳:۰۰
اوباما این حرفها رو هم برا مصرف داخلی نمیزد ما نباید گله کنیم چون خودمان میگوییم امریکا دشمن ما است. برای من عجیبه همیشه دوست داریم فقط ما علیه کشورهای دیگه حرف بزنیم و شعار بدیم اونا اصلا حق هیچ کاری رو ظاهرا ندارن. در جریان اشغال سفارت امریکا اگر اونها هم متقابلا از دیپلماتهای ما گروگان گیری میکردند چه میشد به نظرتون؟ چرا همیشه فکر میکنیم حق داریم یک سری اقداماتی رو یک طرفه انجام بدیم؟ (3145565) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۱:۱۳:۱۰
باسلام . بنظرم مقامات آمریکایی به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند و بایستی خیلی مراقب بود یعنی نکته مهم اینجاست که اگر ما در قبال توافقنامه به تعهداتمان عمل نمودیم ولی بعد آنها دست از با خطا نمودند و اقدامات جنگ جویانه ای نموده اند تکلیف چیست ؟. نیروگاه آب سنگین را تغییر داده ایم و قلب آنرا با سیمان بر نمودیم و ..... که اینها هزینه های زیادی برای کشور داشته است . بنظرم کشور کره شملی به خاطر همین بی اعتمادیهایی که به آمریکا داشته هیچگاه بای میز مذاکره با آنها ننشسته و حتی بزرگترین امتیازاتی که می خواستند به آنها بدهند را رد نموده . البته من معتقد به درستی روش کره شملی بدلیل تولید بمب اتم که از نظر شرعی کاربرد آن حرام است نیستم ولی کره شمالی با همین تسلیحات اتمی موجب ترس و هراس آمریکایها شده و بعید می دانم هیچگاه به آن کشور بخاطر وجود سلاح هسته ای در اختیارشان حمله کنند . (3145566) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۲:۱۵:۵۶
بهتره مسئولین هم قدری سیاستمدارانه و با ادب در رابطه با آمریکا نظر دهند.
البته حرف اساسی اگر دارند بزنند ولی با ادبیات در خور شان ایرانی. (3145641) (alef-13)
 
تیاگو
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۰۴:۵۹:۳۵
خنده داره که دولت جناب روحانی چند ماه بعد این که در مسند ریاست جمهوری قرار گرفت به بهونه این که تحریم ها پدر مردم رو درآورده وارده مذاکرات شد و با هدف برداشتن تحریم ها در روز اجرای توافق و رعایت تمام خطوط قرمز توافق کرد . ولی درست بعد اعلام توافق وزرای محترم اعلام میکنند برداشته شدن تحریم ها هیچ تغییری در اقتصاد کشور ایجاد نمیکنه !!

خوب برادر من ما توافق کردیم سر چه چیز ؟ اگر قرار نیست چرخ زندگی مردم بچرخد پس برای چه توافق کردیم

اگر برجام رو دوستان با دقت خوانده باشن صریح و واضح است که سرنوشت تاسیسات هسته ای ما که دسترنج دانشمندان و شهدای هسته ایست به مرور زمان برچیده میشود

این چه منطقی ایست که دولت مردان وقتی میبینند نه چرخ زندگی مردم میچرخد نه دانش هسته ای اعلام میکنند توافق کردیم که آمریکا به ایران حمله نکنه

واقعا دستاورد دولت جناب روحانی در این ۲و ۳ سال چی بوده برای مردم !!! جز وعده وعید (3145809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۰۷:۲۲:۱۶
بنده تاریخ ایران قبل انقلاب رو که مرور می کنم سرشار از اشتباهات مهلک دستگاه دیپلماسی ایرانه که باعث شده از اون کشور پهناور فقط یک تکه کوچک باقی بماند. اشتباهات محاسباتی و از سر غروری که در تاریخ ایران دیده میشود نتایج فاجعه باری برای ایران داشته از حمله اسکندر تا شکست ساسانیان، قتل نماینده های چنگیز خان مغول و هجوم مغول به ایران و... و با توجه به اینکه مردم همون مردم هستند امیدوارم که با درایت این وضع بحرانی رو که خود را مجددا در شرایط جنگی قرار داده ایم پشت سر بگذاریم. (3145838) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۰۸:۰۷:۳۳
توافق قابلیت انجام گزینه نظامی آمریکا را علیه ایران تقویت کرده/ زمان به نفع آمریکا و اسرائیل است

بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای ایران گزینه نظامی را تقویت می‌کند زیرا آمریکا و متحدانش نقشه‌ای بهتر از برنامه هسته‌ای ایران در دست خواهند داشت (3145856) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۱۴:۵۶:۰۲
این قضیه از دو حالت خارج نیست:
حالت اول - یا ما با امریکا دشمن هستیم : در این صورت جنگیدن و رساندن تلفات و اعمال گزینه نظامی هم حق ما و هم حق امریکا است. در این صورت دیگه بحثی نمیماند گه چرا گفت گزینه نظامی و...چرا دشمن داره ما رو تهدید میکنه؟ خب عزیز من خودت میگی دشمن و کار دشمن هم همینه
حالت دوم -ما با امریکا دشمن نیستیم: در این صورت هر طرفی که از جنگ و گزینه نظامی حرف بزند باید پاسخگو باشد و توضیح بدهد.
لذا بنده این جمله که چرا دشمن از گزینه نظامی حرف میزنه رو نمیتونم درک کنم ما معتقدیم امریکا بزرگترین دشمن ما است خب از دشمن هم بیان گزینه نظامی و..بعید نیست. (3146122) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۲:۳۷:۰۵
تجارب مدیریتی اوباما ثابت کرده است او بیشتر اهل تعامل بوده تا تقابل ,اینها حرفها را برای دلخوشی مخالفان داخلی آمریکا می زند , ولی در داخل ایران عده ای دلواپس می شوند. (3147642) (alef-3)
 
هاشم
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۴:۲۵:۴۴
امریکا بداند که گزینه نظامی از طرف سلحشوران و دلیر مردان ایرانی بر علیه رژیم غاصب و کودک کش اسرائیل تا نابودی آخرین فرد صهیونیست همیشه بر روی میزی از جنس فولاد ایرانیان است و به امریکا هشدار میدهیم که اگر مرتکب خطای استرازیک شود آنچنان ضربه مهلکی به رژیم منحوس خواهیم زد که سرش گیج رود و در این زمان با یکی از پایه های میز مان آنچنان ضربه ای هولناک بر سر امریکا میزنیم که مزه مغز خام را در دهانش احساس کند . (3150075) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.