نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223757
گرانفروشی اینترنت در ایران؛
پهنای باند 25 برابر قیمت اولیه به کاربر می‌رسد
بخش داخلی الف، 2 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۵
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بررسی میزان قیمت و کیفیت دسترسی به اینترنت در ایران اعلام کرد: در وضعیت کنونی اکثر کاربران اینترنت، از قیمت و کیفیت دسترسی به اینترنت در داخل کشور، ناراضی‌اند و از دو معضل گران‌فروشی و کم‌فروشی پهنای باند دسترسی به اینترنت شکایت دارند.

دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: دسترسی مطمئن، ارزان و با کیفیت به اینترنت و خدمات ارتباطی از عوامل اصلی موثر در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشورهاست و به همین منظور نهادهای بین‌المللی سرعت، کیفیت و قیمت پهنای باند اینترنت را شاخص‌هایی برای مقایسه وضعیت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌دانند. از این رو در کشور ما بر اساس مفاد سند چشم‌انداز، دستیابی به رتبه اول علم و فناوری منطقه هدف گرفته شده و برنامه پنجم توسعه کشور، دستیابی به رتبه دوم منطقه در شاخص‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات را برای دولت تکلیف کرده است که وضعیت حال کشور با این اهداف فاصله زیادی دارد.

در وضعیت کنونی اکثر کاربران اینترنت، از قیمت و کیفیت دسترسی به اینترنت در داخل کشور، ناراضی‌اند و از دو معضل گران‌فروشی و کم‌فروشی پهنای باند دسترسی به اینترنت شکایت دارند. این گزارش با بررسی ساختار بازار عرضه و تقاضای توزیع پهنای باند در کشور به بررسی علل گران‌فروشی و کم‌فروشی پهنای باند در اینترنت می‌پردازد.

کاربران و مشترکان اینترنت از گران‌فروشی و کم‌فروشی پهنای باند اینترنت شکایت دارند. بررسی‌های این گزارش نشان می‌دهند که هر STMI پهنای باند اینترنت که به قیمت حدود ۹ میلیون تومان وارد کشور می‌شود ، با خرید و فروش آن توسط واسطه‌های مختلف مانند شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت‌های ندا، شرکت‌های مخابرات استانی و شرکت‌های فراهم‌آور خدمات اینترنت، نهایتا با احتساب ضریب اشتراک گذاری به قیمت ۲۳۲ میلیون تومان به دست کاربر نهایی می‌رسد که ۲۵ برابر قیمت اولیه آن است.

گران‌فروشی پهنای باند اینترنت در کشور علل بسیاری دارد. اولا شکاف زیادی میان عرضه و تقاضای پهنای باند به وجود آمده که ناشی از رشد فزایند تقاضا و عدم تامین میزان مورد نیاز است. ثانیا دو مقررات‌گذار برای قیمت‌گذاری پهنای باند وجود دارند که هریک ملاحظات خاص خود را می‌کنند و مستقل از هم، مقرراتی را برای تعرفه‌گذاری و قیمت‌گذاری پهنای باند وضع می‌کنند. ثالثا شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان یک شرکت دولتی در جایگاه متصدی، نقش ایفا می‌کند و به عرضه پهنای باند بین‌الملل می‌پردازد.

گران‌فروشی پهنای باند اینترنت تنها معضل این حوزه نیست، بلکه کم فروشی نیز رنج خریداران پهنای باند را افزون‌تر کرده است.

در این گزارش دو معنای کم‌فروشی پهنای باند، یکی به عنوان کمتر بودن سرعت واقعی نسبت به سرعت اینترنت خریداری شده و دیگری به عنوان عدم استمرار خدمت و قطع ارتباط و عدم برقراری ارتباط اینترنت، بررسی شده است.

این کم فروشی‌ها علل مختلفی دارد. به این ترتیب که اولا ظرفیت خریداری شده دروازه‌های بین‌المللی اینترنت با توجه به عرضه آن در داخل کشور و فروش آن به بعضی از کشورهای همسایه، همچنان پایین و کم است.

همچنین هر واحد پهنای باند در بین ۸ مشترک به اشتراک گذاشته می‌شود و طبق مصوبه ۱۵۲ کمیسیون تنظیم مقررات باید حداقل یک هشتم سرعت قرارداد منعقد شده با مشترک تضمین شود، اما در بیشتر مواقع این سرعت از یک دهم میزان تعهد نیز کمتر است.

در همین حال ضابطه مستقل و مشخصی در خصوص کیفیت خدماتی (ادعایی) QOS و کیفیت خدمات تجربه شده QOE توسط کمیسیون تنظیم مقررات تصویب نشده و این استانداردها عملا در کشور اجرا نمی‌شوند. از طرفی هنگام خرید اشتراک اینترنت بین مشتری و شرکت فراهم آور خدمات اینترنت قراردادی منعقد می‌شود که حتی نسخه‌ای از این قرارداد به مشتری داده نمی‌شود و مشتری مدرکی برای پیگیری حقوق قرارداد خود ندارد.

از این رو مرکز تماس کارآمدی از طرف فراهم آورندگان خدمات اینترنت برای پاسخگویی به درخواست‌ها و شکایات مشترکان وجود ندارد؛ همچنین در کشورهای مختلف سامانه‌های نظارتی مانند سامانه حسابداری تماس (برای نظارت بر صورتحساب‌ها)، سامانه مولد آزمون تماس و سامانه ثبات تفصیلی تماس برای نظارت بر عملکرد اپراتورها و شرکت‌های فراهم‌آور خدمات اینترنت استفاده می‌شود که سازمان تنظیم مقررات ایران از این سامانه بی بهره است.
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۵:۱۹:۰۵
دلار از ۳۳۰۰ تومن هم بالاتر رفته!...دوستانی که می‌گفتند حالا مگه فیسبوک یا اینترنت یا فضای فرهنگی‌ اینقدر اهمیت داره که دولت را برای عدم اجرای این وعدههاا‌ها مورد انتقاد قرار دهیم، به این نکته توجه نکردند که دولتی که جسارت و صداقت در اجرای انجام چنین وعده‌های ساده یی را ناداشته باشد به طریق اولی هرگز قادر نخواهد بود که در زمینه اقتصادی و سیاسی هم هیچ عملکرد قابل قبولی داشته باشد. (2095864) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۶:۱۵:۰۱
با گذشت 9 ماه از عمر دولت جدید، آقای روحانی به کدام وعده انتخاباتیش عمل کرده است؟ ارزانی و افزایش سرعت اینترنت و آزادی فیس بوک هم روش!!! (2096074) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۷:۰۱:۲۲
چه چیزی در ایران چندین برابر قیمت واقعیش به مردم انداخته نمی شه ،،،،،،
اگه تونستین یکی رو نام ببرین (2096200) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۵:۱۹:۲۱
دوستانی که می‌گفتند حالا مگه فیسبوک یا اینترنت یا فضای فرهنگی‌ اینقدر اهمیت داره که دولت را برای عدم اجرای این وعدههاا‌ها مورد انتقاد قرار دهیم، به این نکته توجه نکردند که دولتی که جسارت و صداقت در اجرای انجام چنین وعده‌های ساده یی را ناداشته باشد به طریق اولی هرگز قادر نخواهد بود که در زمینه اقتصادی و سیاسی هم هیچ عملکرد قابل قبولی داشته باشد. (2095865) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۵:۳۰:۱۴
جاي تعزيرات خالي !!! (2095911) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۵:۳۱:۱۱
سلام.
هم گرونه هم بی کیفیت.فقط برا صفحه باز کردن خوبه اونم بعضی موقع ها.انلاین بازی کردن که ارزمونه.
تو رو خدا صدای ما رو به گوش وزیر ارتباطات برسونین.
تشکر (2095916) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۴:۵۵
مطمئن باش همه ی مشکلات رو همه ی مسئولین می دونن عزم و کاربلدی و مدیریت جهادی که نمی دونن (2096181) (alef-10)
 
م.م
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۷:۰۸:۳۶
این نکته را هم فراموش نکنید که با اعمال محدودیت در میزان ترافیک استفاده شده باز هم کلی پول به جیب میزنن. من حتی چین هم که رفتم حداقل ترافیکش نامحدود بود. اصلا همه جا ترافیک نامحدوده به غیر از ایران. (2096215) (alef-10)
 
شهروند انقلابی
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۷:۰۹:۰۶
الهی نخورن. (2096217) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۵:۴۳:۰۳
مگر خود دولت و مقام بالايي مملكت از اين گران فروشي خبر نداره مطمئن باش كار هماهنگ شده ولي أمثال شما براي خالي نبودن عريضه أجازه دادن يك چيزي بنوسيد تا دلت خالي شود و بس (2095952) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۵:۴۵:۴۵
بخدا پدر ما را در آوردن گناه کردیم که ای دی اس ال ثبت نام کردیم هنوز به ماه نکشیده اینترنت خانگی تمام شده می ریم مخابرات می گن دانلود کردید و شما بیشتر از یک گیگ نداشتید و اون قطعی های که از طرف شبکه بوجود می آید را هم حساب نمی کنند از یک طرف هم می گن دنیای اینترنت و عصر پیشرفت هیچکدام به هم نمی خورند سرعت که پایین حالا گرونی و کم فروشی دیگه نور الی نور . فکر نکنم این پیام ما را آخر خبر، رو خبر گزاری قرار بدن (دوستان فارس). (2095969) (alef-13)
 
فری
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۵:۵۱:۴۰
این داستانی که ذکر شد
از همان ابتدای کار که 9بابر قیمت فروخته میشود و چندین دلال ارتزاق میکنند ( حال بماند که دولت فقط دنبال دلالان میوه و تره بار هست !!!! )
تا آخر سر که سرعت یک دهم قرارداد به مشتری داده میشود
آدم را یاد آیه قرآن کریم می اندازد :
وای بر کم فروشان ....
حال یا آیه خدا تناسبی ندارد یا تناسب دارد
آیا کم فروشی میشود یا خیر ؟
پس در این بازار کم فروشی و دزدی علنی جالبه که قوه قضاییه وارد نمیشود ؟؟؟
چرا دادستان محترم به آیه قرآن عمل نمیکند !!!!؟؟
:( (2095999) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۱:۰۸
توقع زیادی دارید
توقع دارید تو مواردی که دولت خودش سود میبره وارد بشه ودست دلالان و رانت خواران را کوتاه کنه
مگه خودرو ساز کیه
دلال دلار بازار آزاد کیه
ارایه دهنده پهنای باند اینترنت کیه
حالا توقع دارید دولت که خودش متولی این کارها است وارد بشه وشرایط را به نفع مردم تغییر بده
میدونم اینو نمیزاری ولی بزار من حرفمو زده باشم (2096166) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۶:۴۰
هر دم از این باغ بری می رسد!!! (2096186) (alef-10)
 
علیرضا قرائی
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۷:۱۹
یک کلام: اقتصاد رانتی اطلا عاتی انحصاری (2096189) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۹:۱۴
من کاربر وایمکس ایرانسل به شماره 09411323281 هستم. به من اکانت یگ مگابیت در ثانیه نامحدود با ضریب اشتراک 8 به یک فروختن 85000 تومان هم گرفتن یک هفته بعد هی اس ام اس اتهدید اومد که شما خط مشی مصرف منصفانه!! رو رعایت نکردین و اکانت شما به ضریب اشتراک بالاتر تغییر میکند. زنگ زدم 707 که پشتیبانی وایمکسه میگه برو سازمان تنظیم مقررات شکایت کن. این اکانت اسمش نامحدوده و شما نباید از یک مقدار بیشتر استفاده کنید. میگم چرا موقع عقد قرارداد نگفتین اینجوریه میگه ما نمیدونیم و ... (2096194) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۷:۵۱:۵۵
یکی از دلایل عدم بهبود کیفیت خدمات دهی در بسیاری از شرکت های مخابرات استانی این است که روسای ادارات فناوری اطلاعات اساسا آدمین نیستند و افرادی اداری مسلک می باشند. برای ژاپن اسلامی شدن کشورمان حداقل در این حوزه تغییراتی لازم است (2096325) (alef-10)
 
نصرالدین
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۷:۵۳:۴۳
ببخشید این بیزینس پر سود را چه اشخاصی دارند انجام میدهند ؟
البته بازم ببخشید پرسیدم ها ما که نمیدونیم چه کسایی دارند این پول های کلان را به جیب میزنند و در عوض یک خدمات در حد .......................... به ما تحویل میدن . (2096328) (alef-10)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۸:۰۵:۳۵
خب یا جلو گرانفروشی را بگیرید یا کم نمک به زخم این مردم بریزید! (2096360) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.