نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 202651
چرا با کلنگ به جان مردم بختیاری و خوزستان افتاده‌اند؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۸
چرا با کلنگ به جان مردم چهار محال و خوزستان افتاده اند؟ساخت ۷۵ کیلومتر تونل بهشت‌آباد در عمق ۳۰۰ متری زمین به منظور انتقال آب کوهرنگ به استان اصفهان، امری است که به گفته کار‌شناسان، باعث خشک شدن همه چشمه‌ها، قنات‌ها، چاه‌ها و منابع آبی در استان چهارمحال و بختیاری و از بین رفتن زندگی ۶۰ درصد جمعیت استان چهارمحال و بختیاری می‌شود؛ موضوعی که پیامدهای آن تنها منحصر به استان چهارمحال و بختیاری نیست و ‌دامن مردم خوزستان را نیز گرفته است. همین امر باعث بروز اعتراضاتی در این دو استان شده است که درباره آخرین مورد آن، می‌توان به ایجاد زنجیره انسانی ‌پیرامون کارون در اهواز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، پیگیری سیاست‌های انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری افزون بر این که به از میان بردن زندگی ۶۰ درصد جمعیت استان چهارمحال و بختیاری منجر می‌شود، استان خوزستان را به مانند یک قطب کشاورزی با بحران جدی روبه‌رو می‌کند، به گونه‌ای که سیاست‌های اشتباه وزارت نیرو در استان خوزستان، موقعیت کنونی این استان را به کویر تبدیل کرده است.

وزارت نیرو بدون اینکه به مشکلات جاری مردم این دو استان در حوزه آب توجه کند، با لابی‌گری و کار غیرکار‌شناسی، اجرای این پروژه را در دستور کار قرار داده است. هم‌اکنون مردم دو استان در زمینه تأمین آب شرب بهداشتی دچار مشکلات جدی هستند، به‌ گونه‌ای که آب شرب مردم این دو استان غیر‌استاندارد و دارای نیترات بسیار بالایی است.

در همین زمینه، امیرعباس سلطانی، نماینده مردم بروجن و عضو کمیسیون انرژی در گفت‌و‌گویی با قانون ضمن تأیید ‌کار‌شناسی نبودن این طرح‌ها گفته است: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان محیط زیست با انجام فعالیت‌های کار‌شناسی انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی را غیرکار‌شناسی و مخالف معیارهای یونسکو اعلام کرده‌اند.

وی در توضیح تکمیلی خود افزود: یونسکو معیارهای شش‌گانه‌ای را در زمینه انتقال آب از یک حوزه آبی به حوزه دیگر تدوین کرده ‌که از آن جمله می‌توان به این نکته اشاره کرد که در انتقال آب باید نیاز آب استان مبدأ تأمین و مازاد آن به سایر مناطق انتقال داده شود. مضافاً منافع و مصلحت‌های استان‌های مبدأ در نظر گرفته ‌و حق آبه نیز پرداخت شود؛ اما متأسفانه هیچ‌کدام از این شرایط نیز محقق نشده است.

وی با اظهار این که در این باره به قانون توجه نشده، گفت‌: مشکل این است که انتقال آب بنا بر قانون انجام نشد. آنچه هست، لابی‌گری و زور است. چینش‌های مدیریتی در وزارت نیرو به گونه‌ای انجام شده ‌که توازن به نفع انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری به اصفهان باشد. برای نمونه نگاه بخشی‌نگر و منطقه‌گرا که در دولت باز کرده است، باعث ضربات سنگینی به منافع ملی می‌شود. وقتی توزیع قدرت بنا بر مناطق مختلف کشور تعریف نشود این رفتار‌ها دور از انتظار نیست.

این نماینده مجلس در توضیح این ‌که تلاش‌های آنان برای نجات چهارمحال و بختیاری و خوزستان بخشی‌نگری نیست، می‌گوید: خشک‌سالی پنج سال اخیر در استان چهارمحال‌و‌بختیاری طی ۴۴ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، به گونه‌ای که میزان بارندگی باران در کوهرنگ از یک هزار و ۸۰۰ میلی‌متر در سال به ۴۰۰ میلیم‌تر و بارش برف از ۱۷ متر در ارتفاعات به ۴۰ سانتی‌م‌تر کاهش پیدا کرده است. اتفاقاً می‌خواهم بگویم موضوع انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری یک موضوع ملی است و نمایندگان استان به هیچ وجه با تأمین آب شرب استان اصفهان و حتی قم مخالف نیستند، بلکه مشکل این است که هدف آقایان استفاده از آب استان برای مصارف صنعتی و کشاورزی است. چرا باید در استان اصفهان بدون وجود مزیت‌های اقتصادی برنج‌کاری شود، اما کشاورزان خوزستانی و چهارمحالی با داشتن زمین‌های مستعد، از کشاورزی محروم باشند؟

نکته جالب اینکه استاندار اصفهان در اولین بازدید کاری پس از انتصاب به بازدید از یک پروژه در استان چارمحال و بختیاری رفته است! عملی که نماینده مردم بروجن آن را غیر اخلاقی می‌داند و می‌گوید:

این عمل استاندار استان اصفهان، مصداق بارز بی‌اخلاقی است، اساساً هنگامی که استاندار یک استان می‌خواهد از یک شهرستان بازدید کند، با فرماندار آن شهر هماهنگی می‌کند. اما متأسفانه می‌بینیم که استاندار استان اصفهان بدون توجه به حساسیت‌های استانی بدون آگاهی مسئولان استان چهارمحال و بختیاری از پروژه بهشت در استان چهارمحال بازدید می‌کند که بر خلاف عرف‌های سیاسی است. نمایندگان استان ‌شفاهی و کتبی این کار فرماندار اصفهان را محکوم و مراتب را با وزیر کشور و رئیس‌جمهور مطرح کردند.
این در حالی است که روز گذشته رسول زرگر‌پور استاندار اصفهان مدعی شده است که لازم است، مدیریت حوزه آبریز زاینده رود باید یکپارچه شود و از دست سه استان خارج شود.

وی به تصویب قانونی در سال ۸۴ مبنی بر مدیریت محدوده آبریز منطقه‌ای شامل استان‌های یزد، اصفهان و چهار محال و بختیاری اشاره کرد و گفت: بر پایه این قانون مدیریت محدوده آبریز منطقه به شرکت‌های استانی واگذار شد. وی اضافه کرده که بر پایه این قانون، مدیریت محدوده آبریز زاینده رود به سه استان داده شد و در نتیجه هماهنگی و یکدستی موجود در تولید، تخصیص و انتقال از بین رفت. لذا ما می‌خواهیم مدیریت تمام حوضه آبریز زاینده رود را دست یک مدیر بدهیم و قرار نیست که این مدیریت استانی باشد.

به هر حال افکار عمومی و رسانه‌ها لازم است بیش از پیش به اتفاقاتی که در حوزه منافع ملموس مردم رخ می‌دهد، توجه کنند و با آگاهی‌رسانی بموقع خود نگذارند یک استان را به خاطر محرومیت امکانات از منابع طبیعی خدادادی خود نیز محروم کنند.
 
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۷:۱۲:۱۲
بحث های قومی قبیله ای راه انداختن چه مفهومی داره؟
90 درصد مسکن مهر شهر اصفهان را کسانی گرفته اند که متولد چهارمحال و بختیاری اند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چند درصد نیروی کار استان اصفهان را ساکنان و مهاجران این استان اشغال کرده اند؟
و ............
این قصه سر دراز دارد
آب یک مسئله ملی است (1734872) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۸:۱۸:۱۳
شما مدعی مسکن مهری هستید که ملت پولش رو دادند؟
مفتی که یه کسی مسکن ندادند که شما اینقدر بخیلی!
شما به من بگو چند درصد نیروی کار خوزستان رو افراد غیر بومی تشکیل دادند؟
درسته که آب مسئله ملی هست ولی وقتی خوزستان به این آب نیاز داره توجیهی برای انتقالش وجود نداره (1734955) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۸:۳۲:۰۹
به اینجا که رسید ملی شد؟
دوست عزیز بهتره مطالعات و تحقیقات درستی در مورد مسکن مهر اصفهان انجام بدین حتما شهرکرد را جزو شهرهای استان اصفهان به حساب آورده اید که آمارتان بدین شکل است؟
خیلی از مشاغل داخل استان چهارمحال و بختیاری به دست اصفهانی ها در خود شهرکرد افتاده.
اگر درصد زیادی از مشاغل به دست چهارمحالی ها در اصفهان و اصفهانی ها در چهارمحال انجام میشه به خاطر توانایی های هر دوی آن هاست.
نژاد پرستی را کنار بگذارید. (1734976) (alef-10)
 
خوزستانی
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۲۱:۲۹:۵۶
واقعا پر رو هستی.اگه بیان تو استان چهار محال اشتغال ایجاد کنند که دیگه کسی نمیاد اصفهانتون.تو رو خدا الف چاپ کن.تو رو خدا.خیلی اعصابم خورد شد از این حرف. (1735266) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۷:۱۹:۳۸
همین بلا هم سر استان لرستان ( شهرستان الیگودرز) اورده اند و اب این شهرستان را به قم برند تحت عنوان قمرورد. متاسفانه اب چشمه ها و غنات های شهرستان خشک شده اند. (1734879) (alef-6)
 
چرا الف ب
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۷:۳۴:۰۲
ایا واقعا از مشکلات بوجود امده براثر خشکی زاینده رود در استان اصفهان خبر ندارید؟ همه چیز مساله ملی است اما بدبختی چند ساله مردم شرق اصفهان چیز مهمی نیست. نابودی تالاب گاوخونی را هم کسی ندید. متاسفانه در این چند ساله به اصفهان خیلی ظلم شده. باور کنید همه مردم استان اصفهان کنار سی وسه پل زندگی نمی کنند و ناطق محروم بسیاری دارندکه به قیمت ایجاد باغات بالا دست همه کار و زندگی شان نابود شده. (1734900) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۸:۲۱:۱۶
عزیز من حالا که زاینده رود خشک شده پس کارون هم باید خشک بشه؟
شما اگر مردم استان اصفهان رو محروم حساب میکنی پس یه سری به خوزستان بزن تا برگردی به 20 سال قبل استان اصفهان
هیچ توجیهی نداره چون مردم اصفهان نتونستند از آب به درستی استفاده کنند بیان آب کارون رو انتقال بدند! (1734962) (alef-10)
 
پویا
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۷:۵۵:۲۲
با سلام. هنوز صحنه دلخراش مرگ عزیزان از خاطرمردم و دشتهای همیشه جاوید خوزستان از یاد تک تک اهالی صبوراین خطه فراموش نشده است. چند سالی هست که حضور مهمان ناخوانده ای بنام گرد وغبار عرصه را بر اهالی تنگ نموده وارزوی داشتن یک روز هوای پاک برایمان رویایی دست نیافتنی ، قصه بیکاری جوانان نقل هر محفلی و داشتن اب تصفیه کن در هر خانه ای از نان شب واجب تر. دریغ ودرد از این همه بی مهری. در عجبم که بخاطر زیاده خواهی برخی و برنامه های غیر کارشناسی سالیان اخیر کارون و کرخه سرافراز که یادگار و گنجینه دلاوری یک ملت است هر روز کم اب تر،شورتر،بد بوتر می شود ،گمان نمی کنم که هیچ هم وطنی خواهان مرگ کارون عزیزمان باشد. باشد که هر کجای مملکت عزیزمان هر تصمیمی که گرفته می شود فقط دنبال منافع کوتاه مدت ان نباشیم ونگاهی به نتایج فاجعه بارش در سالهای اتی نیز بیندازیم. (1734918) (alef-10)
 
علي اصغر مختاري
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۸:۱۲:۳۵
مديران استان اصفهان از ابتدا زرنگ بود ه اند اصفهان نفت و گاز را از جنوب، معادن را از استان كرمان، اب را از جهار محال بختياري وصنايع را از كل كشور در اين استان جمع نمو ده اند و با اين زرنگي ها استانهاي ضعيف را از بين برده اند در كجاي دنيا ديده ايد سنگ معدن را از استان كرمان يا شمش اهن را از بندر عباس بياورند و تير اهن توليد كنند متاسفانه مسئولين ما كلي نگر نيستند و سطحي مي انديشند از يك طرف ميگويند يارانه به مردم ميدهيم از طرف ديگر بدليل عدم ساخت مناسب اين كارخانه سرمايه مردم را به باد ميدهند مردم شهركرد از اب چاه استفاده ميكنند و اينكار سبب گرديده سفره هاي اب زير زميني از بين بروند چه توجيهي وجود دارد استفاده از اب كوهرنگ براي مردم چهار محال صرفه اقتصادي ندارد ولي همين اب براي مردم اصفهان و يزد صرفه اقتصادي دارد؟؟؟؟ مردم استان چهار محال و بختياري در برابر اين تبعيض و بيعدالتي از نمايندگان مجلس استان حمايت مينمايند . (1734943) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۸:۵۵:۱۸
لرها جز قدیمی ترین و اصیل ترین نژادهای ایرانن ولی متاسفانه در محرومیت کامل به سر میبرن.با وجود داشتن آب ،جنگل،نفت و معادن مختلف بیشترین میزان بیکاری و فقر رو دارن.چرا ؟ (1735020) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۹:۱۳:۰۰
من نه لرم نه عرب اما واقعا از نفت چه نصیب اعراب خوزستان و لرهای بختیاری شد؟ جنگ مال خوزستانیها و نفت و آب برای اصفهان و قم خاک سدها برای ما آبادی و سرسبزی برای .... آیا تا بحال اهواز آمده اید ؟ روستایی است به اندازه یک کلان شهر (1735053) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۲۱:۲۵:۵۰
ادم بیاد کشور انگلستان و مستعمراتش می افتد اینکه در مملکت ما یک استان خاص مثل اصفهان استان های همجوار را بنوعی در مستعمره خود دارد حرف گزافی نیست اینکه استاندار اصفهان بدون هماهنگی با مسوولان استان چهار محال و بختیاری وارد استان میشود ایا معنایی جز این دارد؟ چرا همیشه تعدادقابل توجهی از وزرا و مسوولان رده بالا از استان اصفهان انتخاب می شوند؟؟؟!!!! و استانهای چهار محال یا کهیلویه یا خوزستان و دیگر استانهای محروم کمتر چنین شانسی دارند. ایا این شایسته سالاری است یا....؟ (1735259) (alef-6)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۲۱:۴۸:۰۱
با سلام
دوستان عزيز
کافيست به اعداد و ارقام اين نماينده محترم دقت فرمائيد تا متوجه شويد براي توجيه کار خود به چه آماري متوسل شده است:

1- اولا اين تونل فقط از يک آبخوان (دشت) عبور ميکند و تمامي آبهاي زيرزميني استان در اين يک دشت نيست که تخليه شود.

2- 60 درصد جمعيت استان در اين دشت ساکن نيستند که با فرض محال خشک شدن آبهاي زيرزميني زندگي آنها ار بين رود.

3- يونسکو هيچ قانوني در زمينه انتقال آب ندارد و اگر قرار است قوانين دفتر برنامه هيدرولوزي سازمان ملل (که احتمالا منظور ايشان بوده است) در زمينه انتقال اب و پرداخت حق ابه لحاظ شود ساير قوانين مربوط به حق آبه زيست محيطي پائين دست وتالاب گاوخوني بايد ابتدا رعايت شود!!!

بنده نيز تائيد مينمايم که کار بايد توسط کارشناس بررسي و اظهار نظر شود نه توسط يک نماينده مجلس يا مردم عادي يا لابي هاي غوغاسالاري در استان!!

با تشکر (1735292) (alef-6)