توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 470555
هاشمی طبا در گفتگوی ویژه خبری:
برای ایجاد هر شغل پایدار ۲۰۰ میلیون تومان نیاز داریم/با توزیع عمومی یارانه مخالفم
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۰۶
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برای ایجاد هر شغل متوسط ۲۰۰ میلیون تومان نیاز داریم، گفت: مسئله مسکن از نظر اقتصادی در درجه اول نیست بلکه باید تولید در اولویت باشد.

به گزارش مهر، سیدمصطفی هاشمی طبا نامزد انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو ویژه خبری امشب پیرامون این مسئله که چرا به عرصه انتخابات پا گذاشته است، اظهار داشت: با توجه به سوابق مختلفی که قبل و بعد از انقلاب داشتم و مسئولیت هایی که در مراکز و سازمانهای گوناگون تجربه کردم احساس کردم تجربه ای برای این امر دارم و البته عضویت ۱۰-۱۲ ساله ای هم در هیئت دولت دارم و اینها علاوه بر مطالعات خوب و گسترده ای است که در سالهای اخیر انجام دادم و برای همین به این عرصه پا گذاشتم.

وی در پاسخ به این سئوال که چه میزان شغل پایدار در جامعه نیاز است و تامین سرمایه های لازم برای آن به چه میزان است، تصریح کرد: ایجاد شغل اگر بخواهیم ارزان باشد خیلی ساده است ولی پایدار نیست و ارزشی ندارد. شغل پایدار باید زاینده باشد و محصول آن قابل صادر کردن و همچنین قابل فروش در داخل و خارج از کشور باشد.

برای ایجاد هر شغل پایدار متوسط ۲۰۰ میلیون تومان نیاز داریم

هاشمی طبا با بیان اینکه برای ایجاد هر شغل متوسط ۲۰۰ میلیون تومان نیاز داریم، افزود: ما می توانیم این سرمایه را توسط سرمایه گذار داخلی و یا خارجی تامین کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با پولی که تاکنون برای یارانه ها پرداخت شده می توانستیم صدها کارخانه داشته باشیم و در کنار آن به طور گسترده ای ایجاد اشتغال در کشور داشته باشیم. لذا باید از سرمایه ها و تجمیع آنها استفاه کنیم.

وی پیرامون بحث مسکن و تامین آن برای اقشار کم درآمد اضافه کرد: مسئله مسکن از نظر اقتصادی در درجه اول نیست بلکه باید تولید در اولویت باشد. معتقدم اولویت اول برای سرمایه گذاری در کشور حفظ دریاچه ها، جنگل ها، خاک ها و زیست بوم کشور است.

هاشمی طبا ادامه داد: در یک برهه زمانی مسکن رونق کاذبی پیدا کرد اما امروز در حالتی از رکود قرار داریم. این عرصه باید از حالت تجارت خارج شود تا بتوانیم برای کلیه مردم و بخصوص اقشار ضعیف در مسئله مسکن برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم و البته نمی توان بیشتر از آنچه که در توان دولت است سرمایه گذاری کنیم.

وی در پاسخ به این سئوال که شرایط کنونی اقتصاد کشور را چطور می بینید، خاطرنشان کرد: امروز بخش هایی از اقتصاد ما دچار رکود تورمی هستند اما بخش های دیگری همچون صنایع غذایی، حمل و نقل و ... فعال هستند و آنچه که بیشتر در عرصه اقتصاد ما سایه انداخته است رکودی است که در برخی کارخانه ها وجود دارد که ناشی از فرسوده بودن آنها است که منجر به این می‌شود که تولید آنها اقتصادی نباشد.

هاشمی طبا با بیان اینکه برخی از نامزدهای انتخاباتی تصویری ارائه می دهند که گویا همه مردم در فقر بسر می برند و آنها می خواهند کشور را نجات بدهند، گفت: نباید این طور تصور شود که کشور دچار اضمحلال اقتصادی است.

وزیر اسبق صنایع تصریح کرد: باید حجم اقتصاد و تولید ناخالص ملی خود را بیشتر کنیم و اگر بتوانیم اقتصاد مقاومتی، اعم از تولید، صادرات و گردشگری را اجرایی کنیم که این می تواند منجر به شکوفایی اقتصاد کشور و افزایش درآمدهای دولت و مردم شود.

برای پدیده های جدید بانکی باید فتوای جدید صادر کنیم

وی در پاسخ به این سئوال که مهمترین مشکل نظام بانکی در کشور چیست؟ افزود: ما یک قانون بانکداری اسلامی داریم که نه بانکداری است و نه اسلامی. عقودی که در صدر اسلام بوده سوار برخی پدیده های اقتصادی مدرن اروپایی کردیم که همین منشاء مشکلاتی بانکی ما شده است. بنابراین برای پدیده های جدید بانکی باید فتوای جدید صادر کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: عدم شفاف بودن قراردادها، عدم آشنایی مشتریان با قراردادها و همچنین سوءاستفاده هایی که از این مسائل می‌شود اینها امروز از مشکلات سیستم بانکداری ما است؛ لذا در درجه اول باید قانون بانکداری تغییر کند.

هاشمی طبا پیرامون مسئله حجم نقدینگی در جامعه خاطرنشان کرد: امروز هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور داریم که این از دو مورد کلی نشأت می گیرد. مورد اول اینکه در سال آنچه که به عنوان ودیعه در بانکها گذاشته می‌شود سودی به آن تعلق می گیرد که این افزایش نقدینگی را بدنبال خواهد داشت.

مسئله تولید دچار بحران هویت است

وی با بیان اینکه مسئله دیگری که منجر به افزایش نقدینگی می‌شود فروش ارزی است که دولت به بانک مرکزی می فروشد، گفت: امروز در کشور ما مسئله تولید دچار بحران هویت است چرا که پول ها به بانکها می روند تا صاحبان آنها سودی بی دردسر نصیبشان شود و این پول ها به سمت تولید نمی رود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر اقتصاد مردمی در کشور می خواهیم باید کارآفرینان و سرمایه گذاران را که به واقع هنرمند هم هستند را مورد حمایت قرار دهیم و الفاظی چون زالوصفت و ۴ درصدی به آنها نگوییم بلکه به فکر حل مشکلات آنها باشیم تا به سمت رشد و شکوفایی اقتصادی حرکت کنیم.

وی در خصوص مسئله یارانه ها و توزیع مناسب آنها میان اقشار مردم نیز گفت: یارانه دستاویز برخی از نامزدهای انتخابات شده و آنها حتی نمی گویند که اگر قانون و مجلس به ما اجازه بدهد ما یارانه مردم را زیاد می کنیم و تنها این مسئله را مطرح می کنند که دولت فعلی نمی تواند، این دولت بی عرضه است. اینطور نمی توان ادامه داد. باید قانون را رعایت کرد.

هاشمی طبا افزود: قانون بودجه می گوید که هزینه و درآمد دولت از کجا و به چه میزان است و همه چیز را مشخص کرده اند. میزان یارانه ای که باید پرداخت شود هم مجلس مشخص کرده است و کسی نمی تواند بیشتر از آن بدهد.

با یارانه عمومی مخالفم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: با یارانه عمومی مخالفم چرا که این یارانه ها دردی از مستضعفین و دردمندان را دعوا نمی کند بلکه این بودجه باید به سمت دو سازمان حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی هدایت شود تا آنها از طرق مختلف به حمایت از اقشار مستضعف و محروم جامعه بپردازند.

وی در پاسخ به این سئوال که امروز مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها می دانید و یا سوءمدیریت، اظهار داشت: تحریم ها که طبیعتا اثرگذار بوده ولی مشکلات سوءمدیریت هم داریم. به نظر من تصوری از شکوفایی اقتصادی و تحرک اقتصادی در کشور نداریم چرا که زمانی که ما تحریم بودیم در عوض حفظ و مدیریت پول خود ولخرجی کردیم که بگوییم تحریم ها اثری ندارد ولی ما باید مثل زمانی که در دوران جنگ بودیم و با آن شرایط خاص تحریم ها و ... جامعه را اداره می کردیم که متاسفانه چنین رویکردی را نداشتیم.

پیشرفت های قابل ملاحظه ای در عرصه های نانوتکنولوژی، هسته ای، فضایی و موشکی داشته ایم

هاشمی طبا با بیان اینکه این سوءتدبیر ما بود که به تحریم رسیدیم، تصریح کرد: شاید می توانستیم مشمول تحریم نشویم اما به دست خودمان این کار را کردیم. هیچ کشوری با تن پروری و توزیع پول به جایی نرسیده است. ما باید در میان مردم و مسئولین روح رزمندگان دوران جبهه را مجدد زنده کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری پیرامون اقتصاد مقاومتی و دو ویژگی درون زا بودن و برون گرا بودن آن ادامه داد: ما باید تولیداتی در کشور داشته باشیم که به دنیا صادر شود چرا که تولیدی را که نتوان صادر کرد محکوم به شکست است. ما همزمان باید از کارگران و تولید گران داخلی جهت تولید و اشتغال بیشتر حمایت کنیم. باید از تکنولوژی، علم و تجهیزات بیرون از کشور هم استفاده کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان در خصوص پیشرفت های علمی کشور در زمینه های مختلف خاطرنشان کرد: پیشرفت های قابل ملاحظه ای در عرصه های نانوتکنولوژی، هسته ای، فضایی و موشکی  داشته ایم که همه قابل تقدیر است اما باید به این مسئله هم توجه کنیم که ما نمی توانیم این موارد را با نمونه های مشابه و با استانداردهای بالای جهانی مقایسه کنیم که قیاس مع الفارق است.
 
کلمات کلیدی : هاشمی طبا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.