نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 496098
خیابان فروشی در روز روشن
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۸
هرچند مسئولان پلیس راهور و شهرداری تاکید می کنند که فعالیت پارکبان‌ها غیرقانونی است و برای توزیع عادلانه فضای پارک در کلانشهرها باید از پارکومتر استفاده کرد اما این گروه همچنان در خیابان‌های شهر پرسه می‌زنند و از شهروندان پول می‌گیرند و گاهی آنها را می‌ترسانند که اگر حق حساب‌شان را ندهند به خودروشان خسارت می‌زنند.

به گزارش جام جم، به همین دلیل پلیس سفارش می‌کند که در صورت برخورد با این قانون‌شکنان باید با پلیس 110 یا سامانه 137 شهرداری تماس گرفت.

در معابر کلانشهرها جای پارک نیست، اما قانون‌شکن هست و این حکایت حضور سودجویانی است که تحت‌عنوان پارکبان شهروندان را سرکیسه می‌کنند. فرقی نمی‌‌کند پیر یا جوان تا آنجا که تیغ شان ببرد پول زور می‌گیرند از 2000 تومان بگیرید تا 10 هزار تومان.

قانون نیز بصراحت فعالیت غیرقانونی پارکبان‌ها را تائید می‌کند؛ براساس ماده 15 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که سال 89 به تصویب رسید و آیین‌نامه اجرایی آن سال 94 اصلاح شد، ‌هزینه پارک خودرو در معابر شهری باید به شکل الکترونیک از شهروندان گرفته شود.

هزینه‌ای برای ساخت پارکینگ عمومی
براساس قانون، هزینه‌ای که به‌دلیل پارک از شهروندان گرفته می‌شود نیز باید در نهایت برای ساخت پارکینگ عمومی در همان محلی که جمع‌آوری شده هزینه شود.

محمد ترحمی،‌ رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در گفت‌وگو با جام‌جم این مساله را تائید می‌کند و می‌افزاید: پلیس راهور بارها تاکیده کرده فعالیت پارکبان‌ها به روش سنتی غیرقانونی است و باید به شکل الکترونیک و از طریق پارکومتر انجام شود.

آن‌طور که او توضیح می‌دهد،‌ پولی که این افراد می‌گیرند مشروعیت ندارد به همین دلیل به شهروندان توصیه می‌شود در صورت برخورد با این افراد، ماجرا را به پلیس110 یا سامانه 137 شهرداری اطلاع دهند.

رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا درباره پارکومترهای خراب نیز می‌گوید، شهروندان نگران نباشند در صورتی که پارکومترها خراب باشد، ماموران پلیس، خودروی شهروندان را جریمه نمی‌کنند.

با توجه به این‌که پلیس راهور تاکید می‌کند شهروندان نباید به پارکبان‌ها پول پرداخت کنند، باید از مسئولان شهرداری و ماموران پلیس خواست با پارکبان‌های سودجو نیز مانند سد معبرکنندگان برخورد ‌‌کنند.

سوءاستفاده از ناآگاهی شهروندان
شکی نیست که فعالیت پارکبان‌ها غیرقانونی است، اما ناآگاهی شهروندان و در برخی موارد دلسوزی بی‌جای آنها سبب می‌شود این افراد به گرفتن پول زور از شهروندان تشویق شوند.

رضا غنی‌لو، عضو هیات علمی دانشگاه پلیس نیز در گفت‌وگو با جام‌جم برلزوم برخورد با افرادی که تحت‌ پوشش پارکبان از شهروندان پول می‌گیرند، تاکید می‌کند و می‌افزاید: متاسفانه به‌دلیل نبود فضای کافی پارک عمومی خودرو در سطح کلانشهرهایی مانند تهران و وضعیت اضطراری برای شهروندان، زمینه سوءاستفاده موسساتی تحت عنوان پارکبان فراهم شده است.

به گفته او، با توجه به سابقه‌ای که شرکت پارکبان تحت‌پوشش معاونت حمل‌و نقل و ترافیک و شرکت شهربان در گذشته داشته است، برخی شهروندان هنوز تصور می‌کنند پرداخت پول به آنها قانونی است در حالی که براساس مصوبه شهر از زمانی که پارکومتر در معابر شهری نصب شده است، دیگر نباید به پارکبان‌ها پول پرداخت کرد.

آن‌طور که عضو هیات علمی دانشگاه پلیس می‌گوید: افرادی تحت‌عنوان پارکبان از ناآگاهی مردم سوءاستفاده می‌کنند و با ارائه قبض‌هایی شبیه برگ جریمه ‌از شهروندان پول می‌گیرند.

این در حالی است که شهروندان هنگام برخورد با این افراد نباید به آنها پول بدهند و چنانچه آنها تهدید یا مزاحمتی برایشان ایجاد کردند، شهروندان باید با پلیس 110 تماس بگیرند و اگر ماموران پلیس نیز به این مساله رسیدگی نکردند‌، شهروندان می‌توانند با سامانه 197 ارتباط برقرار کنند.

لزوم ورود پلیس و دستگاه قضا‌
بی‌توجهی به حل معضل کمبود پارکینگ در کلانشهرهای کشور علاوه بر بروز مساله‌ای مانند فعالیت پارکبان‌های غیرقانونی به ایجاد شغل‌های کاذب نیز دامن زده است، چراکه کم نیستند افرادی که گوشه و کنار خیابان را اشغال کرده و در ازای گرفتن مبلغی به شهروندان اجازه می‌دهند خودروشان را در آن محل‌ها پارک کنند.

این مساله‌ای است که ابوالفضل قناعتی، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز از آن انتقاد می‌کند و در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: شهرداری باید برای برخورد با این افراد از نیروی انتظامی و قوه قضاییه کمک بگیرد تا مساله برخورد با پارکبان‌ها نیز مانند‌افرادی که سدمعبر می‌کنند، جدی گرفته شود.

آن‌طور که عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران می‌گوید پس از این‌که شهرداری در معابر شهر اقدام به نصب پارکومتر کرد دیگر فعالیت پارکبان‌ها غیرقانونی است و شهروندان نباید به آنها وجهی پرداخت کنند.

کمبود جای پارک در کلانشهرهای کشور مساله‌ای جدی است که مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است. اما راهکار این مشکل ‌به توزیع عادلانه جای پارک از طریق نصب پارکومتر و ساخت پارکینگ عمومی محدود نمی‌شود، چراکه بهترین راه‌حل برای برطرف کردن این مشکل در مناطق مرکزی کلانشهرها توسعه حمل و نقل عمومی است. به همین خاطر مسئولان شهری کلانشهرها باید برای توسعه خطوط مترو و اتوبوسرانی تلاش کنند.
 
کلمات کلیدی : پلیس راهور ، پارکبان ، شهرداری
 
Germany
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۵:۰۷:۲۳
خیلی جالب تو کشور ما کلا هر کسی هر کاری میتونه بکنه مسولین هم فقط مردم رو نصیحت میکنن

به پارکبان ها پول ندید
در موسسات غیر مجاز سرمایه گذاری نکنید
خودرو های بیکیفیت نا امن نخرید! (تازه گرونشم میکنن) (4491450) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۷:۱۳:۲۶
حتی ادارات دولتی و شهرداری ها هم برای خودشان و مراجعان پارکینگ تامین نمی کنند. در نتیجه همیشه درگیری در میان مردم برپاست. (4491587) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.