نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 236492
ده برابر شدن قیمت اینترنت در مرز!
مصطفی محمدی* ، 12 مرداد 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۳
نگارنده بر آن است که درباره گوشه‌ای از آنچه به‌نام فعالیت‌های اینترنتی در کشور انجام می‌شود- بهتر است نام آن را فعالیت‌های اقتصادی بگذاریم- قلم براند.

بسیاری از مخاطبان اینجانب به‌یاد دارند که وقتی در آغاز دهه ۹۰ و سال‌های ۸۰-۸۱ در شروع گسترش اینترنت و تولد شرکت‌های ISP در انجمن صنفی شرکت‌های اینترنتی ایران به حمایت از این بنگاه‌های کوچک و دانش بنیان می‌پرداختیم، افقی تیره و تاریک از آنچه را امروز در کشور قابل لمس است نظاره‌گر بودیم.

تلاش می‌کردیم به مسوولان مربوطه و مقامات کشور بقبولانیم که ما انواع سرویس‌هایe-banking، e-health، e-government و... را نیاز داریم تا مردم عزیز کشورمان بتوانند به جای صرف میلیاردها ریال وقت و سرمایه برای پرداخت قبوض آب و برق و مالیات و... و ماندن در صف‌های طولانی و صرف کاغذ و کارمند و ... در منزل یا محل کارشان با دسترسی به یک اینترنت معمولی (و نه حتی پرسرعت) از طریق Diall up با آرامش خاطر بیشتری در هر ساعت از شبانه‌روز این نیازهای اولیه روزمره خود را تامین کنند. اگرچه فراهم آوردن شرایط دسترسی به اینترنت (حتی کم‌سرعت) در آن روزها مورد مناقشه بسیاری از عزیزان مخالف این توسعه بود، ولی خوشبختانه به مدد پشتکار جوانان عزیز کشور و تحصیلکردگانی که امروز کمابیش در همین صنعت در گوشه و کنار مشغول خدمت به مردم هستند موفق به انجام این کار شدیم.

در آن مقطع سخن از این بود که ایجاد دسترسی به اینترنت می‌تواند بیش از ۶۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کند که صد البته انجام شد.

همین مقاومت‌ها وقتی از Dial up وارد تکنولوژی ADSL شدیم وجود داشت که این نیز به مدد همان نیروهای فنی و کارآزموده پشت سر گذاشته شد و امروزه در اقصی نقاط کشور برای اکثر مردم قابل دسترسی است. در این میان آنچه هنوز بر برخی از مسوولان محترم مخابراتی پوشیده مانده آن است که ایجاد دسترسی اینترنت پر سرعت، یک نیاز بسترهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است نه یک عامل ایجاد درآمد‌های کلان. ارزش یک پهنای باند ۱GB در مرزهای ورودی کشور که توسط اپراتورهای خارجی در دسترس است زیر یک هزار دلار یعنی ۳۲ میلیون ریال است؛ ولی چرا باید با قیمت ۳۰۰ میلیون ریال به دست شرکت‌هایPSP برسد؟ ۱۰ برابر گران‌تر؟

وقتی مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۴، تامین دروازه‌های ورودی اینترنت را در انحصار شرکت مخابرات ایران و دولت قرار داد، شاید اعضای محترم شورا دقت نداشتند که عواقب این انحصار و رانت تا کجا می‌تواند برای صاحبان سهام و صاحبان این رانت منافع ایجاد کند.

اگر نگاهی به پهنای وارداتی کشور با عدد ۱۰۰GB بیندازیم و همین حاشیه سود را محاسبه کنیم، به ارقامی می‌رسیم که باور کردن آن کمی عجیب اما واقعی است. این سود آوری برای هر بنگاه اقتصادی یقینا بسیار جذاب و مناسب است ولی نه به شرط آنکه از جیب مصرف‌کننده باشد.

اگر چه یک مقایسه کوچک با آنچه در کشورهای اروپایی و آمریکایی (همان‌هایی که در زمان اعلام نرخ بنزین و یارانه ها، فورا ارقام آنها را بیان و در بوق و کرنا می‌کنیم) افسردگی روحی می‌آورد ولی قصد نگارنده بر آن است که به مسوولان محترم سازمان تنظیم مقررات یادآوری کند که تعدیل این سود نابجا بر عهده کیست؟ و کجاست حقوق مصرف‌کننده‌ای که نه تنها SLA در دست ندارد، بلکه در هر بار قطعی و کندی هم پاسخی روشن یا جبران خسارتی را مشاهده نمی‌کند. جالب است وقتی در ماه‌های گذشته درصدد بودم برای تهیه بلیت قطار توسط موبایل برنامه‌ریزی کنم تا بتوانم با تکنولوژی روز دنیا برای مردم خرید بلیت قطار را آسان‌تر کنم، به‌جای آنکه بستر اینترنت را انتخاب کنم، ترجیح دادم به روش دیگر (از طریق USSD) و بدون نیاز به اینترنت آن را انجام دهم، شاید که مقبول همه کاربران در سراسر کشور بیفتد و عدم پوشش کافی اینترنت در شبکه موبایل یا هزینه‌های بالای آن گریبانگیر آنان نباشد. در پایان توجه مخاطبان محترم را به این موضوع جلب می‌کنم که آنچه در این مقاله اشاره شد، شاید روزنه‌ای باشد برای اصلاح این معضل که بیش از یک دهه است مردم عزیز ما در کش‌وقوس پرداخت هزینه‌های آن هستند.
*دبیر سابق انجمن صنفی کارفرمایان اینترنتی
 
مهندس نرم افزار
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۵:۱۵:۳۴
این ارقامی که در این مقاله ارزشمند داده شد یعنی باید اینترنت نسبتا خوب 8 مگابیت بر ثانیه یا همان یک مگابایت بر ثانیه تنها قاعدتا "3 هزارتومان" ماهانه فروخته گردد در حالی که دست کم باید در بهترین شرایط ماهانه 24 هزار تومان هشت برابر پرداخت شود آنهم در رتبه یک و ممتاز کشور یعنی شرکت شاتل(وای به حال بقیه)...البته اگر یک گیگابایت 3 میلیون تومان ماهانه بیارزد به گفته مقاله بالا. (2284215) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۰:۲۵:۰۴
البته اینها قیمت پهنای باند خام هستش که بایبه اضافه یک درصد سود عادلانه به وسیله pap ها و isp ها بین مشترکین تقسیم بشه که نمیشه . (2284759) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۱:۰۷:۵۲
حالا میگیم احمدی نژاد با اینترنت و رشد ان مخالف بود
بابا روحانی و وزیرش چرا کاری نمیکنند؟
حتی هنوز ایین نامه محدودیت 128 کیلوبایت را هم برنداشتند قیمت را صالاح نکردند هیچ کاری نکرده اینترنت که دیگه به تحریم ربطی نداره
به خدا من دیگه هیچوقت رای نمیدم هر کی می اید فقط شعار میده بعد از رسیدن به میز دیگه بیخیال همه چی (2284811) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۵:۱۸:۲۶
تا زمانی که در زمینه گسترش فناوریهای روز و مدرنیته کردن آن بیش از حد معمول ملاحظات سیاسی و امنیتی داشته باشیم وضع به همین منوال خواهد بود . (2284226) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۵:۳۴:۱۷
چرا 10 برابر می‌شود؟ به همان دلیل که شما آن را به 1000 برابر قیمت خرید به کاربر اینترنت می‌فروشید. (2284266) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۶:۳۴:۳۷
صحیح است دولت سریعا رسیدگی نماید (2284395) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۶:۴۸:۴۴
اینترنت در ایران واقعا گران است. البته به نظرم اگر به نسبت حداقل درآمد یا حتی میانگین درآمد در نظر بگیریم در مقایسه با سایر کشورها، ایران در همه کالاها یکی از گرانترین هاست ولی به ویژه اینترنت وضع بسیار بدی دارد. (2284408) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۸:۰۹:۴۵
به قیمتش اصلا فکر نمیکنم
سرعت مسخره اش روح و روان مرا ....... (2284576) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۸:۲۹:۱۳
من نمیدانم چرا دولت روحانی و وزیر مخابراتش حداقل در زمینه کیفیت و قیمت اینترنت هیچ کاری نکرده و نمیکنند
یعنی روحانی حتی در این زمینه هم نمیخواد کاری کنه
دلمون به چی رایمون خوش باشه؟ (2284608) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۱:۲۱:۲۵
مگر نه اینست که اینترنت انحصار شرکت زیرساخت دولت است و مستقیما تحت مدیریت وزیر محترم لذا بحث ارزان سازی توسط این وزیر کاملا شعاری است اصولا این دولت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار نیست کاری انجام بدهد (2284830) (alef-13)
 
سام
۱۳۹۳-۰۵-۱۳ ۰۰:۴۹:۵۳
صنعت خودرو رو هم بهش اضافه کن که ظاهرا اراده ای برای اصلاح و تغییر در این صنعت هم وجود ندارد (2285083) (alef-10)
 
مهندس نرم افزار
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۲:۳۸:۵۷
اتفاقا از وقتی ایشون اومدند شرکتهای adsl اجازه پیداکردند بجای سقف تنگ 2مگابیت بر ثانیه(یا همان 256کیلوبایت بر ثانیه) تا سرعت مطلوب 8 مگابیت (یا همان 1مگابایت) را ارائه کنند(با هزینه ماهانه کمتر از 30 تومن) که پیشرفت شایانیست از جمله دو شرکت پارس آنلاین و بخصوص شاتل. (2284926) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۳ ۰۰:۲۱:۳۳
ماشالله فدایی دولتی ها (2285064) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۲:۵۳:۴۱
شما میشه بگی در کدام زمینه کاری کردند؟؟؟؟؟؟؟ (2284950) (alef-13)
 
مچید
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۸:۴۸:۳۱
امروز دنیا دنیای مصرف کننده است کافیست این مهم را مردم بدانند وبه آن ایمان بیاورند کافیست با قرار قبلی برای مدتی از اینترنت استفاده نکنند آنوقت خواهیم دید مسئولان امر قیمت را منصفانه تر مینمایند ویا همچنان ضرر نمودن را میپسندند !!! (2284642) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۰:۳۰:۲۲
عزیزم اینترنت مثل کارت شارژ موبایل نیست که اشتراکهای ماهیانه تا 1 ساله داره . وقتی شارژ کردی دیگه پول رو دادی رفته میخوای استفاده کن میخوای نکن . اگر هم شارژ نکنی یا سلب امتیازت میکنن که در صورت این امر کلی هزینه باید بابت رانژه مجدد و پیگیری و راه اندازیبدی یا باید جریمه اشغال پورت بدی . یعنی یک بازی دوسر برد برای از ما بهتران . (2284763) (alef-13)
 
بروز 10 سال پیشگام!
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۲:۴۲:۴۵
بنده به شخصه حتی 20ساعت بدون اینترنت تمامی کارهایم وکلا زندگی ام میخوابد...حتی در بزرگراه های پایتخت و کشور از طریق رایتل به اینترنت 1مگ دسترسی دارم برای چک ترافیک آنلاین شهر و ایمیل ها و.. . (2284934) (alef-13)
 
khalil
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۸:۴۹:۲۴
با سلام و تشكر از نگارنده محترم آقاي مصطفي محمدي . (2284643) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۸:۵۲:۴۷
هر چند خود isp ها و pap ها هم سر قیمت اینرنت تپل میخورن ، اما جای بسی تاسف است که همچون مورد خودرو و خیلی موضوعات دیگر که نیاز مردم است مسئولین امر و از ما بهتران چگونه از نیاز مردم سو استفاده میکنند . الان در دوره ای هستیم که اینترنت یکی از نیاز های اولیه زندگی است و در امور مختلف دخیل است و نیاز است در همه خانها اشتراک اینترنت با سرعت مناسب برقرار باشد . اما نه تنها اینگونه نیست بلکه اینترنت با سرعت های پرنوسان و همچنین به صورت حجمی ارائه می شود . باید توجه داشت با توجه به پیشرفت تکنولوژی تبادل اطلاعات امروز نسبت به 2 سال یا 4 سال حجیم تر شده به طور مثال اگر شخصی با یک میزان مشخصی از مصرف در ماه 1تا 2 گیگابایت حجم مصرف میکرد الان این میزان حجم در 15 تا حداکثر 20 روز را جواب می دهد . همچنین باید توجه داشت امروز در دنیا بسیاری از مردم حتی برنامه های تلویزیون خود را با اینترنت تماشا و پیگیری میکنند و برای مثال اشتراک یک سری از پر مخاطب ترین کانلهای ترکیه به پول ما 75 هزار تومان است وخود این موضوع نشان از این است که اگر باید اینترنت با سرعت بالا ، حجم نامحدود و قیمت مناسب عرضه شود تا مردم توان پرداخت داشته باشند . با تمام این قضایا گویا پای گذاشتن بر روی مجاری تنفسی مردم برای مسئولین امری عادی شده و علی رغم اینکه اینرنت از تکنولوژی لوکس و سوسولی 10 سال قبل خارج و به نیاز امروز برای کار های روزمره در مصارف خانگی و تجاری تبدیل شده باز هم باید به صورت قطره چکانی و با قیمت بالا و خدمات مشترکین بسیار ضعیف عرضه شود . (2284646) (alef-10)
 
جابر زارع
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۱۸:۵۸:۰۶
سلام
چند تا نکته این مورد رو مقایسه کنید:
لینک زیر رو ببینید قیمت اینترنت در امستردام هست
https://ams-ix.net/services-pricing/pricing
برای لینک 10 گیگابیت 1250 یورو هست با SLa
الان هر 155 مگابیت رو به isp و pap ها حدود 23 میلیون(شاید کمی بیشتر یا کمتر
میدن که نگارنده مطلب گفتن که 1 گیگابیت رو میدن 32 میلیون که باز هم بیشتر هست »ه اشتیاه فرمودن 155 مگابیت رو میدن 23 میلیون
هر مگابیت در ماه میتونه 320 گیگابایت دانلود بده در 155 ضرب کنید میشه 49600
گیگابایت در ماه همین رو بر 23 ملیوین تقسیم کنید میشه هر گیکابیت
میشه 463 تومن حالا همین 1 گیگابایت رو بین 3 تا 7 هزار تومن به شرکت ها به کاربران میدن.
حساب کنید مشکل فقط زیرساهت نیست isp ها گرون فروشی میکنند (2284652) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۰:۰۳:۲۶
هيچ كس به فكر ما نيست. خدايا تو كجايي (2284733) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۱:۰۰:۱۷
...مکس با اون سرعت و کیفیتش که منو کشته.عاشقشم یه روز معمولیه 2 روز با ذغال سنگ کار میکنه!!! (2284806) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۱:۱۳:۵۵
آیا مسؤؤلان محترم نمی خواهند پس از سالها پاسخی قانع کننده داده یا اقدامی عملی را انجام دهند؟
حقیقتا موارد از این دست که پول بیجا از جیب مردم می رود کم نیست و جالب آن است که اغلب اوقات ما ملت بدهکار هم هستیم. برای مثال خودرو قابل خرید برای عموم مردم مصرفی بین 8 تا 12 درصد در صد کیلومتر دارد که با کیفیت بنزین تحویلی بالا پائین هم میشود و آنوقت به جای آنکه ما شکایت داشته باشیم که چرا مثلا خودرو ما نباید 6 درصد مصرف کند و مسؤول این هزینه اضافه که ما برای سوخت میدهیم و ثروت ملی هم بر باد می رود کیست؟ دست پیش می گیرند که سرانه مصرفتان دو برابر و سه برابر فلان جاست!!
در بخشهای مختلف مصرف انرژی مثل آب و برق و گاز و غیره کم و بیش همین وضعیت وجود دارد.
خداییش یک بار هم که شده مسؤولین محترم اینگونه به قضیه نگاه کنند و اقدامی نه برای جیب ضعیف مردم که برای اعتلای مملکت و حفظ ثروت ملی انجام دهند. (2284819) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۱:۱۶:۳۲
من نمیدونم چرا دوستان فراموش می کنند که یک عده عزیزکزده در این مملکت هستند که دستشان در جیب مردم است و از خودروسازی بگیر تا به اینترنت همه را در خدمت دارند. و از طرف دیگر دستمزدها همواره در پایین ترین سطح نگهداشته میشود که سود تضمینی ایشان خللی بهش وارد نشود (2284823) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۱:۱۹:۴۵
شما یه نگاه بنداز به این شرکتها
مخابرات تخفیف هم که میده بهشون اینترنت ما گرانتر میشه
والا باعث تعجبه (2284827) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۲:۱۹:۲۲
نمايندگان ملت - قوه قضاييه - سازمان تعزيرات - بازرسى كل كشور ورود كنند و جلوى ظلم و قدرت اين شركتهاى اينترنتى را بگيرند (2284904) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۲:۵۸:۰۳
قانون پنجم نیوتن:
اینترنت نه ارزان می شود نه پرسرعت بلکه بدون تغییر از دولتی به دولت دیگر تحویل داده می شود. (2284957) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۳ ۰۸:۲۲:۵۲
مجید جان باید میگفتی «قانون چهارم» نیوتون! (2285206) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۳ ۰۸:۲۳:۱۵
ویل للمطففین... (2285207) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۳:۲۱:۵۱
لعنت خدا بر گران فروشان (2284992) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۲ ۲۳:۲۵:۱۹
چرا این دولت اینقدر بی تفاوت به همه چیز به ویژه اینترنت برای همه نگاه می کند ما دانشجویان خواستار اینترنت هشت مگ هستیم ظاهرا همه چیز شوخی است (2284997) (alef-13)
 
omid
۱۳۹۳-۰۵-۱۳ ۰۱:۱۳:۱۵
من مطمئنم که دولت با همین قیمت هم داره روش یارانه میده اینترنت لب مرز که برای ما قابل استفاده نیست باید از مراحل مختلف بگذره تا برای ما قابل استفاده بشه شما با دستور tracertدرcmdویندوز میتونید ببینید که این اینترنت که مصرف میکنید از چند جا باید بگذره تا به لب مرز برسه تازه بعضی از حاها هم مخفی هست
دولت محترم با این کار برای عدهای خارجی (عمدتا چینی)استغالزایی میکنه که این عملیات فراوری (شما بخونید فیلترینگ)رو انجام بده و از طرفی برای عده دیگری هم اشتغال برای تهیه فیلتر شکن درست میکنه پس حق بدین که اینترنت گرون باشه
این سیاست خیر خواهانه دولت جهت ایجاد اشتغال برای چینی ها وبعد ایرانی ها ست و قابل تقدیر است پس ناراحت نباشین پوتون جای دوری نمیره... (2285104) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۱۳ ۰۸:۱۹:۳۵
سلام وای به حال فرهنگی که مردمانش بعد از کنار رفتن از مسوولیت شان در باره سوءاستفاده های از آن اظهار نظر می کنند (2285203) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.