نظر منتشر شده
۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235899
حق فنی داروخانه ها
بخش تعاملی الف - وحید دهقان بهابادی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۴
یکی از مطالبی که این روزها در رسانه ها به آن پرداخته شده و مقامات مختلف در مورد آن اظهار نظر می کنند بحث حق فنی داروخانه ها است.

سال ها است که عادت کرده ایم در فهرست بهای داروهای دفترچه درمان , عددی به عنوان حق فنی را ببینیم. به راستی دریافت این رقم برای چیست؟ برای کدام حق فنی؟ نکند همان برچسب هشت ساعت یکبار و مشابه آن حق فنی نامیده می شود؟ در حال حاضر به دلایلی چون شلوغ بودن داروخانه ها و... به ندرت شاهد ارایه اطلاعات خاصی به بیماران هستیم.

حق فنی در صورتی معنا میابد که هر بیمار مشاوره ای کوتاه مدت در مورد داروهای دریافتی بگیرد. چیزی که عملا شاهد آن نبوده ایم و حتی ملاحظه می گردد در صورت سوال بیماران جوابی کوتاه داده می شود و بسیاری جهت کسب اطلاعات به نرم افزارهای موبایلی و اینترنت مراجعه می کنند که نگاهی کوتاه به آمار دانلود اینگونه نرم افزارها این موضوع را تایید می کند.

لذا به نظر می آید می بایست یا فرایند حذف این حق فنی انجام گردد یا واقعا اطلاعات مفید و مختصری در مورد دارو به تک تک بیماران ارایه گردد.
۱۳۹۴/۱۱/۱۸ ۰۷:۱۷
 
۱۳۹۴/۰۳/۳۰ ۱۰:۵۵
 
۱۳۹۴/۰۳/۱۲ ۱۱:۴۹
 
۱۳۹۳/۰۶/۲۵ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۳/۰۶/۱۸ ۰۸:۱۶
 
۱۳۹۳/۰۶/۰۹ ۱۲:۵۵
 
۱۳۹۳/۰۶/۰۹ ۱۲:۱۵
 
۱۳۹۳/۰۵/۲۱ ۱۱:۰۵
 
۱۳۹۳/۰۴/۲۹ ۱۳:۴۳
 
۱۳۹۳/۰۴/۰۹ ۰۹:۳۱
 
 
کلمات کلیدی : وحید دهقان بهابادی
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۰:۴۸:۳۹
نگویید داروساز بگویید داروفروش!
داروفروشان عملا هیچ نقشی در پروسه درمان نداشته و هیچ ارتباطی با بیمار ندارند.
حداکثر فعالیت داروفروشان حضور ظاهری در داروخانه است( که در اکثر موارد نیز دانشجویان بی تجربه که هنوز دروس ابتدایی این رشته را می گذرانند نیز نقش مسئول فنی را دارند) و حتی زحمت توضیح به بیمار و یا گیرنده دارو را به خود نمی دهند و صرفنظر از تداخل داروها هیچ هشداری را به بیمار و یا مشورت با پزشک نمی کنند.
البته چنین پول زورهایی با اسامی مختلف از مردم توسط صنوف گرفته می شود و از این نظر داروخانه ها نیز استثنا نیستند.
جالب واکنش وزارت بهداشت است که به جای اینکه حامی حقوق مردم باشد در نقش یک نهاد صنفی تنزل مقام پیدا کرده است! (2275524) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۷:۵۲:۱۰
چرا به شغل اشخاص توهین میکنین.شخصی که عمر و سرمایه خود را وقف سلامتی مردم کرده و از استعداد خود برای خواندن درس و نه برای دزدی و کلاهبرداری استفاده کرده است باید اینهمه برای گرفتن حق کاری که انجام میدهد به او توهین شود.واقعا متاسفم. (2276546) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۸:۴۲:۲۶
اكر نظرات حاوي توهين پخش نميشوند اين همه توهين كه به قشري تحصيل كرده و زحمت كش ميشود براي چه نشر ميشود؟!!! (2276620) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۰:۱۶:۰۲
دوست گرامی:

کلاه خود را قاضی کنید. یک داروساز 5 سال در دانشگاه درس می خواند، یعنی از یک فوق لیسانس هم کمتر. بعد از فارغ التحصیلی هم به او لقب دکتر می دهند و هم جواز کسب!!!!

آیا این انصاف است؟ آیا این ظلم به افراد دارای مدرک فوق لیسانس و Ph.D
نیست؟ (2278724) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۲:۲۹:۱۷
حقیر دامپزشک هم همین مشکل رو با دیگر همکاران فوق لیسانس دارم.هنوز هم یعد ده سال کار متوجه نشدم از چه کسانی عذر خواهی کنم.فلذا در همین جا از تمامی دوستان فوق لیسانس که وجود من و دیگر دکتر های حرفه ای رو تحمل میکنند صمیمانه عذر خواهی مینمایم.خواهشم اینست که وزارت بهداشت و علوم مدرک مارو از دکترا به فوق لیسانس تغییر دهند .هر وقت ما و دیگر پزشکان را دیدید مثلا به جای سلام آقای دکتر بگویید سلام آقای فوق لیسانس .به متخصص هامون هم بگید سلام آقای پی اچ دی(البته همیشه سلام از ماست).بعد هم از ۲۴۰ الی ۲۷۰ واحدمو درسیمون حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ واحد کم کنید انشاالله اسراف نشه وقت دوستان گرفته نشه.بعد هم اینقدر واحدهای پراتیک و کلینیک و انترنی و پره انترنی و چه میدونم علوم پایه و اینا نذارن برامون.چه فرقی میکنه . حالا این ترم نشد ترم دیگه.چه کاریه وقت دوستان گرفته میشه همش عیب و ایراد تو کار ما پیدا میکنن .ما کلا مثل تعمیرکار ماشینیم.مگه تعمیرکار از بابت تعمیر ماشین وجهه خاص عنوان خاص یا پول خاصی دریافت میکنه که دکترهای حرفه ای اینقدر توقع دارند؟
کلا ما اشتباهی هستیم.دامپزشک ، پزشک،دندانپزشک و داروساز یک مشت آدم از خود متشکر هستند که هیچ مورد مصرفی جز پر کردن حسابهای بانکی خود ندارن و دشمن مردم و سلامتی شون هستند.اگر این فوق لیسانیها از رو زمین برداشته شوند خلقی از دست ایشان خلاصی میابند.راستی یک اعتراف :تمام دکترهای حرفه ای در مناطق شمال تهران مطب و داروخانه داشته و اینکه میگویند با اندک حقوقی در روستا و لب مرز و شهر و روستا با انواع بیمار و بیماری دست وپنجه نرم میکنند دروغی بیش نیست.حتی یک مکانیک هم با دو روز آموزش میتواند جای هر دکتر عمومی یا همان فوق لیسانس رو با منت کمتر بگیره. (2278823) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۹:۵۵:۰۶
با عرض معذرت به تمام داروخانه دارها (داروساز ها!) :

امروزه فرق یک داروخانه با یک خوارو بار فروشی (بقالی)چیست؟ یک داروخانه شامپو، وایتکس ، مایع ظرفشویی ،وسایل آرایش ، پوشک بچه و ...... می فروشد. دارو چه ربطی به پوشک بچه دارد؟ ماشاالله تعداد داروخانه ها از تعداد سوپرمارکت ها هم بیشتر است!!!!

%99 داروخانه ها هم بدون نسخه دارو به مراجعه کننده می فروشند. یعنی برایشان کسب درآمد مهمتر از سلامتی بیمار است. (2278981) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۰۰:۱۷:۰۴
جالبه از دید شما مردم کیا هستن که وزارت بهداشت باید حامی حقوقشون باشه؟!؟!خودتون؟دوستاتون؟خانواده شما؟همه موارد؟!نویسنده محترم ٫در یک جامعه مدرن ومدنی به همه ادمهایی که با هم در تعامل هستند میگن مردم!!!پس دولت باید حامی حقوق همه باشه و به خاطر تعدادی از اون به اصطلاح مردمها که شما میگین٫حق بقیه رو پایمال نکنه (2277693) (alef-13)
 
دکتر رضایی
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۰۹:۰۴:۳۸
آیا تا به حال نسخه ای که پزشکتان براتون نوشته خونده آید??? یه با سعی کنید بخوانید و دستور داروهاتون را هم بخونید بله نمیشه این کار یه تخصصه که به خاطرش یکی از جوانان نخبه کشور پس از قبولی در کنکور در رشته داروسازی حدود 6 سال درس خوانده و دوسال در مناطق محروم درس خوانده تا نسخه شما صحیح و با دستورات درست دست شما برسه و برای انجام این کار 1650 تومان اجرت کار میگیرند.قیمت یک پفک چنده??? کار مزد بانک برای اعلام موجودی حساب شما 120 تومانه.دارو ماست و پنیر نیست و داروخانه سوپر مارکت نیست داروخانه حلقه آخر زنجیره درمانه که اگه نباشه یا اشتباهی اتفاق بیوفته یا شنا درمان نمیشید یا مشکلات بیشتری براتون پیش میاید.در قرآن آیه ای داریم که هر کس که کاری انجام میده در مقابل ان کار بآید مزد بگیره آیا فقط داروسازان جامعه حق ندارند مزد اندک کار خود را بگیرند???مبلغ حق فنی که شاید قابل مقایسه با پفک باشه حداقل مزد برای کار به این حساسی است چون طبق قوانین اگر دکتر داروساز اشتباهی در دادن داروهای شما انجام بده تحت پیگرد قانونی قرار میگیره..حالا قضاوت با شما... (2277843) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۳:۰۸:۳۴
خیلی خوبه ادم در اظهار نظر در باره دیگران ادب را رعایت نماید و اینگونه تحصیلات وتخصص دیگران را زیر سوال نبرد .خصوص در مواردی که هیجگونه تخصصی ندارد (2278032) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۱:۰۵:۱۹
راستي چقدر پول مفت تو اين مملكت تو جيب بعضي ها ريخته مي شه (2275547) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۷:۲۵:۳۱
چرا از توهین به قشری که سالهای متمادی عمرشون رو به خواندن دروسی واقعا سخت وگذرانده اند و هر کدام جز سرمایه ها واز نخبگان این مملکت هستند لذت میبرید.آیا نگران سلامتی خود بدون نظارت بر داروهایی که میگرید نیستید؟چند بار خواسته اند دارو را با شما مشاوره کنند گفته اید از پزشک میپرسم یا عجله داشته اید.
با این حال حق فنی فقط برای مشاوره نیست ایا از سالم بودن دارو یی که میبرید بدون نظارت میتوانید مطمئن شوید ایا خود میتوانید دارو هایتان را از قفسه دارو خانه جمع کنید (2276491) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۷:۵۳:۱۳
نظر به گفته هاي آقاي دكتر سالم
فرم نظر سنجي از بيماران به شرح زير پيشنهاد مي گردد
منتظر نقد و پيشنهاد شما همسنگران عزيز و تاييد نهائي و چاپ فرم هستيم
سوالات
١-آيا شما ميتوانيد نسخه تان را خودتان بخوانيد
٢-آياپس از خواندن نسخه، اقلام تجويز شده را ميتوانيد خودتان به مانند يك سوپرماركت از قفسه ها در سبد جمع آوري كنيد
٣-آيا شماميتوانيد درج دستورات اقلام تجويز شده را خودتان انجام دهيد
٤- آيا شما از تداخلات داروهاي خود آگاه هستيد
٥-آيا شما دستور مصرف يك داروي بدون نسخه به عنوان مثال بيزاكوديل براي يك پيرمرد ٦٠ سال ميدانيد
٦-آيا شرايط نگهداري داروهاي خود را ميدانيد به عنوان مثال ژلوفن را كجا بايد نگهداري كنيد
٧- آيا مدت زمان مصرف مفيد داروهاي تجويز شده توسط پزشك خود را ميدانيد به عنوان مثال قطره استامينوفن را پس از باز شدن تا چه زماني ميتوان مصرف كرد
٨- آيا قبول داريد اگر سوال دارويي داشته باشيد ميتوانيد با داروساز داروخانه نزديك خانه خود به راحتي مشورت كنيد
٩- آيا براي فني كه داروساز ميداند وشما نميدانيد حقي قائل هستيد (2276551) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۸:۰۱:۴۰
شما كه اين حرف رو مي زنيد هيچ اطلاعي از اين رشته نداريد و ديد عوامانه خودتون رو بيان مي كنيد
ااگه يك واحد فارماكولوژي يا يكي از مسئله هاي بيوفارماسي رو پشت سر گذاشتين بعدا صحبت كنيد (2276567) (alef-13)
 
فاطمه
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۸:۰۷:۰۵
انشالا با يه اشتباه دارويي اون كسي كه نوشته بود پول مفت و داروساز نه داروفروش يه مشكلي واسش پيش بياد كه هزارها برابر خرج كنه و جبرانم نشه و اونوقت بفهمه كه حضور داروساز و نظارتش چه نقشي داره...به جاي اين طرز صحبت كردن كه نشانه شخصيت پايين شماست;با مطالعه و داشتن دانش در مورد هر موضوع صحبت كنيد نه انطور كه با سطح سواد پايين و درك ناقص خودتون برداشت ميكنين... (2276573) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۸:۱۵:۲۸
این همه توهین به قشر تحصیل کرده و سازمان سلامت ره منتشر میکنید و مردم را به نظام سلامت و کسانی که سلمت سان در دست آنهاست بد بین میکنید ولی چندین کامنت من را ارائه نمیکنید.متشکرم. (2276583) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۸:۴۵:۳۷
بنده حدود 6 ماه است که به علت ناراحتی معده بنا به تجویز دکتر از قرص نکسیوم (ساخت کشور سوئد) استفاده می کنم . این دارو را از داروخانه بیمارستان خصوصی معروفی که در نزدیکی خانه ام قرار دارد تهیه می کنم. در این داروخانه چندین دکتر داروساز کار کرده و به نوبت مسئول تحویل دارو هستند. هر بار هم 2000 تومان بیشتر از پول دارو به عنوان حق فنی دریافت می کنند.
بار اول یکی از آنها بر روی جعبه دارو نوشت که قبل از غذا میل شود. بنده برای یک ماه چند دقیقه قبل از غذا یک قرص مصرف می کردم که بهبودی آنچنانی حاصل نکردم. دکتر معالج همین قرص را برای 2 ماه دیگر برای من تجویز کرد. بار دوم یکی دیگر از آقایان داروساز بر روی جعبه نوشت که یک ربع قبل از غذا مصرف شود. بعد از مصرف دارو برای 2 ماه دیگر باز هم بهبودی آنچنانی حاصل نکردم. بعد از مراجعه به پزشکم، نامبرده از اینکه اینجانب بهبودی حاصل نکردم اظهار تعجب نمود و از من پرسید که چه زمانی قرص یاد شده را می خورم. که بنده برای پزشکم توضیح دادم. که او به من گفت که باید قرص یاد شده را حد اقل یک ساعت قبل از غذا بخورم تا تاثیر خود را بگذارد. وقتی که به خانه بر گشتم به کمک فرزند دانشجویم ، بروشور دارو را که به زمان انگلیسی نوشته شده بود را خواندم، که در آن قید شده بود که دارو باید حد اقل یک ساعت قبل از غذا خورده شود تا حد اکثر تاثیر را داشته باشد. از زمانی که من به این شیوه عمل کردم، خدا رو شکر وضعیت بیماریم رو به بهبود است.

در این جا چند سوال وجود دارد:

1) چرا این آقایان دکتر داروساز در نحوه استفاده از دارو اشتباه کرده اند؟
2) آیا مبلغ 2000 تومانی که از من و بیماران دیگر می گیرند حلال و قانونی است؟
3) وقتی در داروخانه یکی از بهترین بیمارستانهای ایران چنین اشتباهی صورت می گیرد، چه انتظاری از داروخانه های دیگر می توان داشت؟
4) آیا وزارت بهداشت بر روی نحوه کار داروخانه ها نظارت لازم و کافی دارد؟ (2276626) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۸:۱۲:۴۴
عزیزم دکتر شما خواسته جو را متشنج کند،میخواید چندتا رفرنس بهتون ارایه کنم که قرص نکسین قبل و یا بعد از غذا بودنش هیچ فرقی ندارد.چه برسد به این که 1 ساعت قبل از غذا،
علت خوب شدن شما هم باید بگویم یه اثری داریم در پزشکی به اسم پلاسبو یعنی گاها به بیمار مثلا گچ داده میشود و بیمار مریضی اش خوب میشود،یا همون اثر تلقینیه عامیانه،تنها علت بهبودی شما همین است (2278369) (alef-13)
 
دکتر مژدهی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۱۰:۰۴:۰۴
شما اصلا" می دانید مکانیسم عمل یک قرص آنتی اسید چون نکسیوم (Esomeprazole ) چیست؟؟؟
از این نوشته شما واقعا" نگران شدم. آیا شما در داروخانه کار می کنید؟ (2278994) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۸:۱۳:۴۵
وای بر شما.وای بر شما که بدونه اطلاع اظهار نظر میکنبد (2278372) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۹:۱۲:۳۶
پس بنابر اين اظهارات شما آيا لازمه پزشك داروساز در داروخانه جوابگوي شما باشه براي سوالات مشابه يا نه؟!؟
در خصوص نحوه ي تجويز دارو هم لازمه بدونيد اگر در بروشور دارو نوشته ميشه يك ساعت جهت احتياط هست كه مريض حداقل اون فاصله ي بيست دقيقه رو رعايت كنه
اگر بعدها جواب گرفتيد به اين دليله كه بدن نياز داره يه زماني بگذره تا دارو اثر كنه (2278440) (alef-13)
 
دکتر مدیری
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۹:۲۸:۱۸
وظایف دکتر داروساز در داروخانه صرفا انجام مشاوره دارویی نمی باشد و بسیار فراتر از آن است. اگرچه مشاوره دارویی نیز نمیتواند به اجبار صورت بگیرد وباید به درخواست بیمار باشد. که در بسیاری مواقع بیماران مایل به انجام آن نمی باشند.
برخی از وظایف داروسازان محترم عبارت است از:

1.در رابطه با اینکه دارو از منبع مطمئن تهیه می شود (با توجه به رشد تولید داروهای تقلبی در جهان).

2. شرایط نگهداری دارو استاندارد می باشد.

3. بسته بندی مجدد دارو در شرایط بهداشتی انجام می شود.

4.ساخت داروی ترکیبی به روش علمی و در شرایط استاندارد صورت می پذیرد.

5.هرگونه تداخل دارویی احتمالی با پزشک در میان گذاشته می شود.

6.هرگونه هشدار و احتیاط در رابطه با مصرف دارو به بیمار اطلاع داده می شود.

7. دستور مصرف دارو به بیمار توضیح داده می شود.

8. عرضه داروهای کمیاب و نایاب بر اساس عدالت و بر حسب اولویت زمان مراجعه به تمام بیماران.
9. تایید داروهای خاص از طریق پورتال بیمه های تامین اجتماعی و ...
10 جلوگیری از دستیابی افراد ناباب به داروهای خاص و داروهای که نیازمند نسخه است.
و موارد دیگر که خارج از حوصله این مقال است.
در صورت عدم حضور داروساز در داروخانه و سپردن آن به افراد بی صلاحیت شاهد فروش بی رویه و خارج از ضابطه اقلام داروی خاص خواهیم بود که صدمات جبران ناپذیری به کل اجتماع وارد خواهد کرد زیرا یک فروشنده در پی فروش بیشتر و بدون محدودیت خواهد بود.
با توجه به جمیع جهات این حق فنی مبلغ بسیار ناچیزی در چرخه درمان میباشد که متضمن منافع کل جامعه خواهد بود. (2276688) (alef-13)
 
داروخانه دار
۱۳۹۳-۰۵-۰۷ ۱۵:۲۸:۰۸
واقعا شرم اور است که تا این اندازه شاهد خرد شمارده شدن مقام و مرتبه دکتر داروساز میشویم. حق فنی حدودا هزار تومان است که نه تنها نیمی از حقوق دکتر داروساز را جبران نمیکند بلکه جوابگوی هزینه برچسب و بسته بندی و غیره را هم نمیدهد.
مسئولیت دکتر داروساز بیشتر از پزشک معالج است و میبایست تطابق دارویی تجویز پزشک را کنترل نماید. توضیح به بیمار فقط قسمتی کوچک از مسئولیت داروساز است.
داروخانه ها در حال حاضر در حال ورشکستگی کامل هستند و میانگین سودشان که شامل کالاهای آرایشی بهداشتی نیز میشود حداکثر 15% است و هزینه هایشان حداقل 14%. ظاهرا دوستان به غلط داروخانه را با بقالی مقایسه میکنند با این تفاوت که به علت تخصصی بودن کار و تحصیلات عالیه افراد مشغول در داروخانه با مراجعه کننده محترمانه برخورد میشود . ظاهرا اقشار ایرانی عادت به بی احترامی و ارج ننهادن به شخصیت فردی خود دارند و انجا که برخورد محترمانه میبینند بر این تصور میروند که به خاطر خالی شدن جیبشان است.
کلیه داروخانه داران با کمال میل حاضر به قبول حذف حق فنی در صورت اداره داروخانه همانند سوپر مارکت و بقالی و بدون داشتن دکتر داروساز و مسئول فنی هستند و از ان استقبال میکنند. وزارت محترم بهداشت و درمان و اموزش پزشکی لایحه حذف مسئول فنی را به اجرا بگذارد و بیماران خود بصورت سلف سرویس و سوپر مارکت معابانه داروی خود را انتخاب و به صندوق جهت پرداخت مراجعه نمایند . بدینوسیله هم هزینه بیماران محترم کاهش میابد و هم در هزینه داروخانه داران تاثیر بسزایی بوجود می اید. (2277425) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۰۹:۰۴:۵۵
دلم به حالتون سوخت چون صاحب اکثر برجها و آپارتمانها و ماشینهایی با قیمت نجومی همین آقایان هستند و وقتی شخصی در ماه توان اجاره مغازه 30 میلیونی را دارد ورشکسته نیست جناب داروخانه دار.

دروغ نگو رابین هود هر جا بودی جان کوچولو باهات بود (2277845) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۷:۵۲:۲۹
عزیز دل واقعا شما اگر تو زندگی بنده حقیر غیر از یک خانه اجاره ای در مرکز شهر و یک اتوموبیل 20 - 25 میلیونی چیزی یافتی تقدیم به شما میکنم.جهت اینکه ادعای خودم رو ثابت کنم آدرس ایمیلم رو هم میگذارم .شما چطور ادعای خودت رو ثابت میکنی؟حرف که کنتور نمیندازه برادر.خدا شاهد است آنقدر استرس کار در داروخانه بالاست و آنقدر درآمد ناچیز که بارها خواسته ام عطای کار در داروخانه را به لغایش ببخشم.عزیز دل اگر هم ثروت داروخانه دارها زیاد است که چنین نیست نباید بخل به خرج داد.شما اگر گذرت به دلال مسکن بخوره و پول پس انداز یک عمرتو با زبون بازی از چنگت درآره و آخر سر هم جلوش دولا راست شی و بدونی حتی سواد دیپلم هم نداره راضی تری یا یک دکتری که با 1600 تومن! تجربه سالها علم اندوزیش رو بهت بابت سلامتیت بده؟
حرف بابت فرمایشات از سر ناآگاهی شما از امورات داروخانه زیاد است .بنده در هر صورت تابع قانون هستم و در حد خودم فقط یک عرض دارم.اگر قرار است این حق فنی از داروخانه گرفته شود اولا موافقان و مخالفان ((شناسنامه دار)) تمام زوایا را بسنجند بعد هم در صورتی که این حق برداشته شدنی است مدتی حداقل یکساله به داروخانه ها داده شود تا دخل و خرج خود را تراز کنند و دیگر نفرات برگزیده کنکور وارد این رشته نشوند و داروسازی نیز مانند رشته مثل چمن زنی در اولویت n ام داوطلبان قرار بگیرد تا شاهد باشیم مردم و سلامت ایشان مورد مخاطره می افتد یا منافع داروسازان! (2278339) (alef-13)
 
یک دامپزشک
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۸:۱۸:۳۰
چند پیشنهاد :
1-قیمت تمام شده دارو را لحاظ بفرمایند و حق فنی رو هم بردارند.
استامینوفن 500 تومنی قیمت واقعیش حدود 7 تا 8 هزارتومانه که 15 در صد آن میشه حدود 1050 تومان.اینطور هم اقتصاد داروخانه جور درمیاد هم مصرف دارو کم میشه.چرا عمدا قیمت دارو پایین نگه داشته میشه؟
2-پیشنهاد دیگه هم عدم لزوم حضور دکتر داروساز در داروخانه هست که اگر تشریف نیارن و حقوق مسئول فنی که دارای حق فنی هم طبیعتا هست از درآمد داروخانه کم بشه شاید تراز مالی داروخانه درست دربیاد
این دو پیشنهاد هم برای راضی شدن دوستان معترض و در جهت بدست آوردن نظر ایشان که حتما سالها تحقیق و تفحص پشت اعتراض آنها میباشد عنوان میشود
3- طبیعتا اگر حضور دکتر داروساز که دشمن اصلی مردم نیز هست در کارخانه داروسازی الزامی نباشه و برای کنترل کیفی و تولید دارو از یکی دیگر از دوستان معترض استفاده بشه من قول میدم حق فنی داروخانه هم برداشته میشه و جامعه ای سالم تر با داروهای موثرتر خواهیم داشت
4- داروخانه نیز مانند سوپر مارکت بشه و هرکس دلش خواست با چرخ دستی بیاد داخل داروخانه و هرقدر خواست دارو برداره .اینطور فروش داروخانه بیشتر و اقتصاد بازار آزاد تعیین کننده خواهد بود و به علت اینکه داروها در معرض عموم خواهد بود و هر کس بر اساس نیاز خود خرید خواهد کرد و انشاالله جامعه ای شاد بر اساس عرضه و تقاضا با داروهای نشاط آور ،ضد افسردگی و .... خواهیم داشت و دوستان معترض به حق فنی ابعاد این پیروزی بزرگ را در خود و دوروبریهایشان خواهند دید (2278378) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۲:۲۵:۰۰
اگر سود دارو خانه انقدر که شما میگید بود ، در همه داروخانه ها تا الان بسته می بود . مطمئن باشید تو این مملکت تو هیچ صنفی تا کاسب ( حالا میخواد بقال باشه یا دکتر دارو ساز ) تا حداقل دو برابر سرمایه ای رو که میزاره برداشت نکنه در مغازه خود را با این هم خرج ( آب و برق و گاز مالیات و عوارض و اجاره و ... ) باز نمیگذارد . (2277984) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۷ ۲۰:۰۳:۴۳
همان هر 8 ساعت یا 6 ساعت را ایا همه بیماران میدانند !!!!!!
پول زور فقط در داروخانه های این مملکت دیده میشود ما بقی سودهای سربه فلک کشیده بانکی همه حلال و به حق میباشد!!!!!!!!!!!!!!! (2277552) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۷ ۲۱:۵۵:۳۶
حق فنى پول زور نيست، حق پذيرش مسوليت نسخه و صحت و سلامت داروهاي تحويلى به مريض هست، دكتر داروساز در صورت بروز اشتباهى در نسخه بازخواست، توبيخ و محاكمه ميشه پس در قبال اين مسوليت حق داره مبلغ حق فنى رو بگيره، در ضمن مشاوره دارويى خودش هزينه جداگانه اى بنام حق مشاوره داره كه ما دكتر هاى داروساز هيچوقت نميگيريم از مريض!!!
متاسفانه عقل مردم به چشمشون هست، مراحل مختلفى از نظارت بر پروسه تهيه و توليد و توزيع و نگهدارى دارو و در نهايت تحويل دارو به مريض زير نظارت مستقيم دكتر هاى دارو ساز انجام ميشه كه متاسفانه هيچيك به چشم عوام نمياد!!!!!
براى درك بهتر جايگاه دكتر داروساز با اساتيد محترم اين رشته گفتگو كنين و نگاهى به جايگاه داروساز در دنياى متمدن بندازين، حق فنى در تمام دنيا پذيرفته شده است، آيا كشور ما تافته جدا بافته است؟! (2277606) (alef-13)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۰۱:۲۴:۱۸
كمي هم از گرانفروشي هاي داروخانه ها هم بگوييد من كه خودم كمي سر رشته دارم هميشه متوجه ي گرانفروشي دارو خانه ها هستم
دوم اينكه خيلي از نسخه ها بخصوص در زمستان مربوط به بيماريهاي ساده مثل سرما خوردگي ميباشد مثلا در نسخه اي كه نوشته 20 عدد استامينوفن و 30 عدد اموكسي سيلين داروخانه ها شاخ غول را ميشكنند كه بايد هزار تومان حق فني بگيرند
ضمنا حق فني اگر به حق باشد متعلق به دكتر داروساز است نه يك دارو فروش ديپلمه (2277746) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۹:۱۹:۱۵
اگر همين نسخه ي ساده ي بيست عدد استامينوفن، جاي استامينوفن داروي ديگري خوانده شده و تحويل مريض بشود و سلامت او را تحت تاثير قرار دهد آيا مريض با كم خطرط مواجه ميشود؟!؟!؟
همين نسخه ي ساده اي كه ميفرماييد بابتش به دكتر بيست هزار تومن ويزيت پرداختيد اون پول زور نبود؟!؟!؟ (2278447) (alef-13)
 
آزاره
۱۳۹۳-۰۵-۰۷ ۲۳:۰۷:۲۲
با احترام به همه ايرانيان عزيز
.ميدانيم سلامت انسان يک مقوله بسيار مهم در تمام جوامع انسان نگر است
واين مهم هزينه براست مثلا يک رفتگر آموزش ديده هيچگاه مواد زايد را نميسوزاند
يا يک کشاورزآموزش ديده محصول خودرا با آب مسموم آبياري نميکند
يا يک ميوه فروش سبزي فروش يا سوپر مارکتي اموزش ديده هيچگاه کالاي مسموم تهيه نميکند
يا با عوارض انها اشنا ست بخاطر همين است که اکثر کشورهاي انسان نگر براي افراد
تحصيل کرده در تخصص مربوطه ارزش قايلندوامتيازدهي مادي وحقوقي دارند
وموارد بسياري ديگراز اين دست رااز همين اينترنت ميتوان سرچ کرد
واما دارو يا به عقلا سم مفيد که جايگاه بسيار حساس وتخصصي دارد
چگونه ميتواند انسان محور وسلامت محورنباشدو!؟!؟!محورباشد
ما داروسازان درپاسخ به بي احترامي وناديده گرفتن مسئوليت حساس داروساز و
ارزش قايل نشدن براي سلامت جامعه و نا شنيده وناديده گرفتن هرانچه گفتيم وطلب کرديم
بانهايت احترام اعلام ميداريم حال که سلامت جامعه اهميت نداردو داروساز مفت خور است
ما اصراري ير اين مهم نداريم از اين پس داروساز مانند همان سوپرمارکتي شما همان کالا يي
که دقيقا خود مشخص ميکنيدتحويل ميدهدو هيچگونه مسئوليتي را عهده دار نخواهد بود ديگر نيازي به داروساز نيست
سزاوارتر اين است با اين شرايط يک فرد اموزش نديده مانند یک سرمایه دار!؟! ميوه فروش قصاب
رفتگر کشاورز راننده وديگران که از لحاظ انساني بسيار با ارزشندولي فرهنگ جامعه وميزان تلفات
وتصادفات گوياي بسياري ازناگفته هاست همين افراد از اين پس ميتوانند سکاندار مقوله دارو درمان باشند (2277651) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۱:۳۵:۲۸
با توهین به دیگران نمی توان ارزش خود را بالا برد.
این جامعه و وجدان اجتماعی است که در مورد رفتار گروهها و صنف ها قضاوت می کند، نه اینکه ما از خودمان تعریف کنیم. (2277930) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۷ ۲۳:۱۶:۲۶
ایرادهایی که به اخیرا به داروسازها گرفته میشه در مورد همه اقشار جامعه هست از مدیر ومسول و کارمند گرفته تا معلم وپزشک پرستارو....اصولا همه جا اشکال و نقص وجود داره ولی تروخشک که نباید با هم بسوزن.چند وقته فشار زیادی به یکی از قشرهای زحمتکش اجتماع وارد میشه و جالبه که همه در این مورد اظهار نظر میکنن!مثل اینه که از یه نفر عامه تو خیابون بپرسیم کار فلان نماینده مجلس!! خوبه یا بد؟!به نظرتون قضاوت درستی میکنه؟!اصولا سرک کشیدن و نظر دادن کارشناسانه!!در مورد تمامی مسایل مملکت کار ما جهان سومیهاست...داروساز عضوی از جامعه پزشکیه واگه قبل از اظهار نظر کمی تحقیق بشه متوجه خواهید شد که تقریبا یا تحقیقا در تمامی کشورها یک حق کاملا قانونی و غیر قابل انکار است.امید است با اظهار نظرهای غیرکارشناسانه موجب دلسردی و نگرانی هیچکدام ازاقشار زحمتکش جامعه نشویم. (2277657) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۷ ۲۳:۲۹:۲۸
من داروساز نیستم. اما از حرفهای پوپولیستی و عوامفریبانه به شدت متنفرم! اگر نویسنده یا خبرنگاری این دغدغه های مطرح شده در این مقاله را به زعم خود دارد، باید ارگانهای نظارتی و قوانین سختتر در مورد نظارت بر داروهای تحویلی در داروخانه را مدنظر قرار دهد! نه اینکه صورت مساله را پاک و سعی بر از بین بردن روند نظارتی با انگیزه عوامفریبانه بدون در نظر گرفتن عواقب آن را داشته باشد! خطاب من به عوامل این سایت و کسانی هستند که مغرضانه اینگونه مطالب را نشر میدهند. وقتی از شخص داروسازی خطایی میبینیم یا مشکل شخصی قدیمی داریم نباید کل صنف را زیر سوال ببریم. جمله آخر بنده رو دکتر توکلی بیشتر درک خواهند کرد. (2277661) (alef-13)
 
دکتر نعمانی
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۰:۱۳:۳۷
ای کاش به جای اظهار نظرهای بی مورد که بیشتر جنبه تخریب داره. اقایونی که همیشه قصد تخریب دارن به وظیفه خودشون تو مجلس بیشتر میرسیدن . داروسازان نیازی به این اظهار نظرها ندارن . خودشان در کارشان استادن . (2277874) (alef-13)
 
علیرضا جعفری
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۰:۵۴:۵۹
با سلام احتراما شخصی به نام دارو فروش دیپلمه در فضای کاری دارو خانه نداریم.اشخاصی که منظور شما هستند نسخه پیچ نامیده میشوند که از نظر شغلی در صف کارگران شریف این مملکت محسوب میگردند؛که به طبع کار داروخانه که نیاز به جمع آوری سریع دارو برای نسخ، جدا کردن و قفسه بندی دارو در هر روز و حتی ساعت، ثبت کامپیوتری داروونسخ،تهیه دارو از شرکتهاطوری که بیماری بدون دارو نماند،تمیز کردن فضا و کنترل تاریخ و اصالت دارو ،و سایل بهداشتی و کنترل قیمتها و ... مشغول به کار شده اند.و نیروی عظیمی از افراد شاغل این مملکتند که متاثر از داروخانه ها اشتغال یافته اند.با اینهمه مسئولیتی در قبال کارشان ندارند و در هر لحظه هر کاری که انجام میدهند متاثر از سیاست داروساز مسئول داروخانه می باشد که آنهم متاثر از قوانین و بخشنامه های سازمان غذا و دارو میباشد.از نظر پزشکی ،قانونی،حقوقی قضایی و... تمامی مسئولیت اعم از قیمت دارو ،سلامت دارو و حتی نوع برخورد و ... بر عهده دارو ساز است و خواهشمندست دقت داشته باشید برای اینهمه مسئولیت و هزینه پرسنل و با سود 15% دارو حق فنی چیزی نیست.آنهم که چه برای یک قلم چه برای 10 قلم یکیست واکثر نسخ بالای سه قلم دارو است.
در هر شغلی خوب و بد هست و کاسب خوب و بد، پزشک خوب وبد و حتی هنرمند خوب و بد داریم پس دارو ساز و داروخانه خوب وبد داریم لطفا همه را با یک چوب نزنید..داروخانه اول تحت نظارت داروساز و بعد وزارت بهداشت ،سازمانهای بیمه گر، تعزیرات حکومتی،اداره تامین اجتماعی شبکه های بهداشت،دانشگاههای علوم پزشکی و چندین ارگان دیگر است که همه از مسئول فنی که دکتر داروساز است باز خواست میکنند .ما داروسازانی داریم که در شهرهای کوچک با کمترین امکانات زندگی مشغول به خدماتند ودر آمد چندانی ندارند.پس با چند داروخانه شلوغ در شهر های بزرگ که احتمالا دولتی بوده و داروهای خاص دارند راجع به درآمد و کار داروخانه قضاوت نکنید.باتشکر. (2277902) (alef-13)
 
تانیا احمدی
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۱:۰۳:۳۵
واقعا متاسفم برای نگارنده این متن برای افرادی که هیچ گونه ارزشی نه تنها برای خود بلکه برای سلامتشیان قایل نیستند.آیا میدانید برای هر نسخه از زمان تحویل به پذیرش تا تحویل به شما توسط پزشک داروساز چه مراحلی طی می شود؟آیا شما به عنوان بیمار میتوانید نسخه های حداقل 10 قلمی تجویز شده پزشکان با تخصصهای متفاوت حاوی نام های تجاری و ژنریک، شکل های مختلف دارویی، دوزهای متفاوت و دستورات از داروهاست را بخوانید؟ آیا میدانید نام های تجاری که گاها با دو یا سه خرف به اختصار نوشته میشود متعلق به کدام داروهاست؟آیا خود بیمار می تواند سهم پرداختی بیمار رابا درصد پوشش بیمه ای متفاوت برای داروهای ایرانی و خارجی را محاسبه کند؟آیا میدانید همان بیمه ای که بیمار در داروخانه ها تنها 30 درصد بر خلاف 70 درصد آزمایشگاه را پرداخت میکند و همان مبلغ گاها بعد از حدود 6 ماه توسط بیمه ها به داروخانه ها باز پرداخت می شود؟؟در اکثر داروحانه ها نرف افزارهایی برای محاسبه نصب شده و همچنین جهت خدمات به بیماران به صورت انلاین تاییدیه بیمه از سایت بیمه ها گرفته میشود.تمامی این موارد ذکر شده به خودی خود هزینه بسیار در بر دارد است و بعد از آن کنترل نسخ تجویز شده و دستور مصرف آنها تداخلات و متذکر شدن عوارض و شرایط نگهداری مربوط به داروهای خاص جزیی از مسیولیت پزشک داروساز می باشد.برای همان تب و سرماخوردگی بارها بیماران برای خود و کودکانشان نیمه شب به داروخانه مراجه کرده و قرص یا قطره استامینوفن با دستور مصرف پزشک داروساز تهیه کردهاند تا از عواقب تب های بالا و تشنج جلوگیری کنند.جایگاه پزشک داروساز با متن های غیر کارشنتسانه نوشته شده توسط افراد به هیچ وجه تنزل پیدا نمیکند و این قشر افرادی فرهیخته هستند که در اکثر موارد به صورت رایگان به بیماران خدمات میدهند و حق فنی حق مسیولیت پزشک داروسازی است که با امضا و مهر بیمه های بیماران است و جای تاسف دارد زمانی که افراد نا آگاهانه در مورد دارو که همچون تیغ دولبه ای عمل می کند و می تواند در کنار اثرات مطلوب، خطرات بسیار در صورت مصرف نا درست و تداخلات و ...به دنبال داشته باشد. (2277912) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۱:۵۸:۳۰
ایا خدایی که دیده نمیشود وجود ندارد؟
خدمات داروساز در داروخانه معمولا دیده نمی شود.
تهیه دارو از منابع معتبر
نظارت بر شرایط نگه داری مناسب
اموزش پرسنل داروخانه جهت انجام اموری که قابل محول کردن به انهاست مثل چیدمان صحیح داروها ثبت نسخ ونظارت بر رعایت شدن شرایط پرداخت بیمه ها و اراءه راهنمایی لازم به بیمار جهت استفاده حداکثری از مزایای بیمه و....
نظارت بر خواندن صحیح نسخ بد خط پزشکان
اراءه مشاوره های لازم به پزشک وبیمار در مواقع لزوم به خصوص در موارد وجود ابهام یا ایراد در نسخه با هماهنگی پزشک
نظارت بر رعایت شرایط بسته بندی مجدد داروهای فله
اراءه راهنمایی های لازم در مورد نحوه مصرف دارو
پاسخ به سوالات بیمار در صورت مطرح شدن
نظارت بر تحویل داروهای بدون نسخه
و....
پذیرفتن مسءو لیت انجام شدن هر چه صحیح تر موارد فوق
اگر بیماری پس از مراجعه به پزشک نیاز به دارو نداشته باشد پزشک ویزیت دریافت نمی کند ایا اگر فقط یک قرص استامینوفن تجویز کند ویزیت دریافت نمی کند؟
ایا بیمار نباید مطمءن باشد همین استامینوفن که داروخامه تحویل می دهد همان دارویی است که پزشک تجویز نموده؟
ایا مصرف استامینوفن در اطفال بزرگسال و خانم باردار تفاوتی ندارد ؟ایا همه بیماران اطلاعات کافی در مورد نحوه مصرف ،مقدار مصرف در ببماری های متفاوت و افراد متفاوت و دوره مورد نیاز مصرف استامینوفن را می دانند ایا استامینوفن مسمومیت وکشندگی ندارد؟حالا قیمتش هر چه قدر پایین باشد. (2277953) (alef-13)
 
امجد شهيدي
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۲:۴۷:۱۸
دوستان،درحوزه سلامت،براي اظهار نظر ;مداقه بالاتر،ضروريست.محاط به موضوع كسي جز دكتر داروساز،شخصي را تصور ميكنيد? موضوع را در ذهن خود و اذهان عامه در حد استامينوفن و سر ما خوردكي و اسبرين و...ساده نه انكاريد!(كه هر يك ميتواندخبر از عوارضو علايم مهلك در خود داشته باشد).و انجا كه نياز به تصميم كيري و قانون است ،ايا جز اركانهاي خبره كه متشكل از افراد خبره تر و در كير تر با مسله ،كه همان داروسازان و سازمان مربوطه است كسي قدرت دارد با تفكر صحيح وغالب و محاط به كنه دركيريها،نظر بدهد?من بنظرم حق فني ،حق دكتر داروساز. است و اين حق نظارت بر روندصحت وسلاما داروي تحويلي است و با زماني كه نياز به مشاوره در باره دافوری سریعا منتشر کنید
طی خبر منتشر شده در خصوص لو رفتن قیمت های تمام شده خودروهای ساخت ایران خودرو و سایپا، شواری عالی رقابت در این خصوص هیچگونه عکس العمل و اقدامی الارقم اعلام حمایت از خریدار از خود نشان نداد .
قیمتها بر اساس نوع امکانات و رنگ خودرو به صورت میانگین و به تومان می باشد:
پراید : 3/700/000
پژو 405 : 6/800/000
پژو 206 5: 8/250/000
سمندمعمولی : 6/000/000
سمندال ایکس: 6/600/000
ال 90 : 7/400/000
تیبا : 4/100/000
رانا : 8/000/000
لیفان: 6/900/000
چرا باید خودرویی همانند پراید شش برابر قیمت تمام شده بفروش برسد؟ و در کشوری همانند سوریه به قیمت 4/300/000 به فروش رسانده شود؟!!!!!!!
ایرانی نیستی اگه کپی نکنی انقدر منتشر کنید تا همه بفهمند چه بلایی دارن سرمون میارن.رو،بيماري،بيشنهاد دارو از طرف دكتر داروساز و توضيحاتي كه از بزشك معالجمان نبرسيده ايم و حال نياز به درسش داريم و.....فرق دارد.براي أن زمان بيشتري را ميطلبيم. (2278007) (alef-13)
 
شادي
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۲:۵۳:۰۶
به نظر من، وقتي از زاويه اي ديگر به قضيه ي حق فني نگاه كنيم، حقانيتش شفافتر مي شه.
بيمار مياد داروخانه، نسخه براش اماده مي كنند.
حداقل 10 دقيقه، خواندن و اماده سازي یک نسخه زمان می برد.
برای همین زمان هم ، مبلغ حق فنی ، بايد توسط بيمار پرداخت شود.
بيمار فقط يك خريد ساده از يك مغازه انجام نمي ده كه ١٥ درصد سود ناقابل كالايي به نام دارو رو پرداخت كنه و بره . دارو با هر كالايي متفاوته ، اتفاقا سودش هم از بقيه ي كالاهاي هم قيمت ، كمتره.داروساز حتی اگر مشاوره دارويي هم نداده باشد ، روي نسخه نظارت داشته تا از لحاظ اقلام، روش مصرف، تاريخ انقضا ایرادی نداشته باشه و با مهر خود، عواقب اشتباهات احتمالي رو به جان مي خره.
در ساختار سيستم اقتصادي، خود همين زمان، نرخ داره و خدمت ارايه شده، حق الزحمه داره براي بيمار. بدانيد كه در ديكركشورها اين نرخ بسيار بسيار بالاتر از كشور ماست و حق مشاوره ي دارويي هم حقي سوا از حق فني است كه از مريض طلب مي شه ولي در ايران فقط حق فني است، با مبلغي واقعا كم.
كي در اين سيستم مجاني كار مي كنه؟
نرخ خدمات دكتر داروساز كه در سود ١٥ درصد گنجانده نشده، فعلا از طريق حق فني توسط
بيمار برداخت مي شود. (2278016) (alef-13)
 
پزشک
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۳:۳۸:۳۰
در چرخه ی حاکمیت بالینی فرآیندی موجود است به نام ممیزی بالینی، بدان معنا که خطای تشخیصی یا درمانی را قبل از وقوع در هر یک از سطوح ارائه ی خدمت جلوگیری نماییم. داروساز که پس از مراحل سطح بندی شده واجد مدرک دکترای حرفه ای شده است، خط آخر ارائه ی خدمت بالینی درمان طبی است و بالطبع می بایست به خاطر مسئولیت خود از حقوقی بهره مند باشد. دستگاه های نظارتی و اجرایی بهتر است به جای کم کردن هزینه از جیب مردم از جیب بقیه به اشتباه نکاهند! شاید اگر به ارائه ی نظارت بر حسن اجرای وظایف یک داروساز نظارت شود امر مقبول تری باشد. (2278062) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۳:۵۱:۴۶
کدام شهروند ایرانی به داروخانه مراجعه کرده ودکتر داروساز اگه درداروخانه باشد به اومشاوره دارویی داده است؟ کی داروساز با پزشک معالج شمابعداز دیدن داروها تماس گرفته وتوصیه کرده این دارورا به خاطر تداخل دارویی عوض کند؟ اصلاکی داروساز درداروخانه حضورفعال دارد مگر همیشه تکنسین تجربی درداروخانه نسخه شمارا نمی پیچد ودرپلاستیک می ریزد ودست شما نمی دهد ؟ پس این حق فنی بابت کدام خدمات مشاوره ایست؟ چراپول زور ازمردم می گیرند واین همه جنجال بپا می کنند که حق ماست، چرا وزارت بهداشت ومعاون غذاودارو که خودداروساز است ایقدر صنفی برخورد می کند وبه فکر مردم نیست،وزی بهداشت باید پاسخگو باشد.داروسازه مشغول ساختمان سازی وفعالیتهای تجاری هستند وبه ازای هرنسخه حدود 1500 تومان پول مفت ازمردم بیچاره میگیرند ووزارت بهداشت نتنها ازمردم دفاع نکرده که مدعی دیوان عدالت هم شده است واقعا عجیب است. (2278081) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۵:۲۳:۱۵
والا با اين پزشكان خود شيفته مگه ميشه بتوني حرف بزني چه برسه به اينكه بهشون بگي دارو رو عوض كن (2278171) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۹:۲۶:۵۰
جاي تاسف بسيا ر هست صرفا براي خود شما اگر هنوز در داروًخانه ي محل زندگيتون نميدونيد داروساز كيه و نسخه پيچ كي؟!
لازمه اطلاع خود رو بالا ببرين و حداقل بدونين كه هيچ داروخانه اي بدون حضور داروساز نسخه به مريض تحويل نميده
و اينكه اخلاق حرفه اي داروساز حكم ميكنه كه جلوي شما هيچ وقت با پزشك تماس نميگيره تا خطاي كاري اون رو گوشزد كنه چون اعتماد مريض به پزشك نبايد از بين بره! (2278452) (alef-13)
 
Sina ss
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۵:۲۰:۱۹
مردم ما وقتي ميرن پيتزا فروشي ٤٠٠٠ تومان حق سرويس علاوه بر پول اصل غذا رو ميگيرن هيچكدام از مسعولين ناراحت نمي شوند،فقط مشكل حق فنيه،له جاي عوام فريبي قيمت بالاي داروها را كاهش دهيد آقايان به فكر مردم (2278167) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۶:۲۱:۰۲
با سلام
اگر دستخط دکترها کمی بهتر و خواناتر بشه کار عرضه دارو بهتره به سوپرمارکتی بسپارند ،بدون منت تحویل مردم میدند. (2278235) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۶:۳۳:۲۸
مردم عزیز طالب مشاوره دارویی!!!! شما همان ها نیستید که با ماشین آخرین مدل خود می آیید داروخانه برای خود چرک خشک کن تجویز می کنید یه وقت تشریف نبرید خدمت پزشک و پول اضافه ندهید!! پس اساسا با هزینه کردن برای سلامت مشکل دارید!!! تمام! (2278245) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۶:۳۵:۱۰
آن ها که می بینید داروخانه کار می کنند و ساختمان می سازند،داروخانه دار هستند!!! نه دکتر داروساز! لطفا دقت داشته باشید (2278249) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۹:۳۰:۱۲
حق فني فقط حق پيچيدن نسخه نيست!!! اگر انقدر مبلغش ناچيز نبود بيشتر متوجه اهميتش ميشديد (2278453) (alef-13)
 
علیرضا عباسی
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۸:۳۲:۵۷
داروخانه از بسیاری از مواردی که میفروشند حق فنی دریافت نمیکنن مانند شیر خشک ، وسایل بهداشتی، ، داروهای گیاهی و....
وحق فنی از نسخه هایی دریافت میشود که زحمت خواندن و دستور زدن کشیده شده و مسولیت صحت نسخه را به عهده بگیرند
اگر احیانا نسخه اشتباه باشد حق شکایت برای بیمار وجود دارد و حتی ممکن است دارو ساز به حبس و پرداخت دیه و..محکوم شود
دوستانی که داروخانه را با سوپر مارکت مقایسه میکنند یا کار داروساز را فقط نوشتن هر هشت ساعت روی دارو میدانندکسانی هستند که اگراشتباهی درنسخه شان پیش بیاید محال است رضایت بدهند و فقط زورشان در پرداخت این حق فنی ناچیز است و حق فنی دریافتی داروخانه فقط پولی است که داروخانه دریافت میکند تا مسولیت داروی پیچیده شده را بر عهده بگیرد و حق مشاوره با بیمار نیست و برای دستور زدن و خواندن نسخه و بر چسب و کیسه دارو و.. غیره پولی دریافت نمیکنند که اگر بخواهند تعرفه را واقعی کنند این مبلع چند برابر مبلع فعلی خواهد بود . دوستان معترص کسانی هستند که از ماجرا خبر ندارند و از وطایف و مسولیتهای داروسازان و درامد انان در کشورهای دیگر خبر ندارند و فقط از روی نا اگاهی نطر کارشناسی میدهند که متاسفانهدخالت در اموری که کمترین اطلاعی دران نداریم عادت مردم شده است (2278400) (alef-13)
 
دکتر.اف
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۹:۲۵:۳۴
همکاران داروساز عزیز چرا وقت گرانبهای خود را صرف توضیح دادن به یکسری افرادی میکنید که نه از علم پزشکی سر در می آورند و نه ارزشی برای قشر تحصیل کرده ی جامعه قایل اند.افرادی که تا مشکلی برایشان پیش بیاید سریع از این طرف به آن طرف برای شکایت از داروساز می روند.حال داروساز را مسئول نمیدادند.افرادی که انصاف را کنار گذاشته اند و فقط بدون فکر در رشته ای که تخصص ندارند اظهار نظر می کنند.شاید اگر این افراد هم 8 سال از بهترین سال های عمر خود را صرف درس خواندن می کردند این گونه نمیشد.هیچ کس حاضر نیست 5 دقیقه بدون حقوق کار کند کاش ابتدا این را برای خود تصور می کردند و بعد اظهار نظر میکردند. (2278450) (alef-13)
 
aliz
۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۲۳:۵۶:۲۷
آقا جان دارو‌ ویزیت خدمات پزشکی....همه گران شدن صاحب نظرا به این فک کنن ۲هزار تمن هزینه حق فنی چه دردی از کی دوا میکنه راست میگن ویزیت متخصص رو از ۳۵ تمن به یه حداقلی برسونن یا یه کاری کنن تایم ویزیت از ۲.۵ دقیقه به ۵ دقیقه افزایش پیدا کنه یا.....اینهاس که سطح درمان و خدمات رو بالا میبره نه حذف شدن حق فنی نه حذف شدن چک تداخل دارو......عاقلان بیندیشن (2278682) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۰:۳۴:۳۶
سلام.وقتی این نوشته هارو راجع به لغو حق فنی میخونم واقعا متاسف میشم برای سطح درک جامعه خودم..حق فنی چیزیه که درتمام دنیا جاافتاده است جزکشور ما.شاید هنوز مردم مادرک درستی ندارن ازاین موضوع..به هرحال درآینده مردم وجامعه متوجه مسوولیت خطیر دکترداروساز ازفرایند تولیددارو درکارخانه ها وانتقال آن به داروخانه و...خواهندشد..به نظرم داروسازی حرفه بسیارزیبایی هست (2278738) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۱:۰۵:۱۴
به خدا اگه کسی ک این مطلب را نوشته فرق قرص را با امپول بدونه!! (2278767) (alef-13)
 
هیوا سیدی
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۰۴:۱۹:۱۸
دوستان عزیز 1000 یا 1500 تومان دستمزد یا حق یک فرد تحصیل کرده که در طول دوره تحصیلی اش جز نخبگان کشور بوده و با تلاش و کوشش بی وقفه اش توانسته ازسد مستحکم کنکور عبور کند و شش سال عمر جوانی وگرانبهایش را صرف یادگیری علم داروسازی نماید و حداقل 2 سال در مناطق محروم به ارایه خدمات بپردازد نیست.همچنانکه مستحضرید توی اکثر کشورهای پیشرفته حق داروساز بسیار بیشتر از اینهاست.و با همین سیاست موثر جلوه دادن نقش داروساز در چرخه درمان و توجه به اصل نظارتی وی توانسته اند مصرف بی رویه دارو را بسیار کاهش دهند و در نهایت هزینه های سرسام آور تحمیلی به دولت و بیماران را پایین بیاورند.امروزه با وجود اینکه حق آنچنانی به دکتر داروساز بابت نظارت یا مشاوره پرداخت نمی گردد ولی به خوبی به ایفای نقش نظارتی و مشاوره ای می پردازند و هیچگاه نبوده و نشنیده ایم که دکتر داروسازی به خاطر موضوع مادی از جواب دادن به سوالهای متعدد بیماران یا مراجعه کنندگان سرباز زند و با نظارت بی شایبه خود مثل ستونی محکم دربرابر مصرف بی رویه دارو و تحمیل هزینه ها به بیت المال و جیب مردم ایستاده اند.وای به حال و روز مردم و دولت که این بنیانهای استوار را در نظر نیاورند که نتیجتا چه بلاهایی که بر سر مملکت نمی آید! و آنوقت مصرف دارو بیداد می کند! در اینصورت از یک جنبه به شخصیت علمی داروساز توجه نکرده ایم اما مساله مهمتر آنست که هزینه های غیر قابل جبرانی را از لحاظ مصرف بی محابای دارو و عوارضات پس از مصرف به دولت و مردم وارد می کنیم.حال سوالی دارم از تمامی مسولین و مردم فهیم و آگاه این مرزو بوم :اگر 12 سال تحصیل در دوره دبستان و راهنمایی و دبیرستان و 6 سال تحصیل در دانشگاه را نادیده بگیریم و فرض بگیریم فردی بی سواد یک ساعت کار معمول و سبک و غیر تخصصی انجام دهد شما بطور منصفانه برای حق الزحمه ایشان چه مبلغی در نظر می گیرید؟ 2000، 3000، 5000، 10000تومان چقدر؟ این در حالیست که یک دکتر داروساز پس از کلی تحصیل و تجربه کاری با خواندن یک نسخه ترکیبی و آماده سازی مواد لازم و ترکیب آنها بر اساس فرمولاسیون مربوطه و اکثرا صرف نمودن بیش از یک ساعت وقت گرانبهایش ، حق الزحمه اش تنها 1500 تومان تعیین شده است!! به نظر شما این اجحاف نیست؟
اما بازهم در خصوص حق فنی که هیچگاه حق واقعی داروساز محسوب نمی شود باید بعرض برسانم که نکاتی بسیار حساس در امورات مرتبط با یک نسخه و مسولیت داروساز تا تحویل دارو به بیمار نهفته است که ذیلا اشاره می گردد:
1.نگهداری صحیح دارو و تاریخ انقضای دارو
2. مطابقت دارو با سن و جنس بیمار
3.ارایه اطلاعات در خصوص عوارضات جبران ناپذیر داروها
4.نحوه مصرف دارو
5.ارایه صحیح نوع دارو و دوزمصرفی دارو
6.ارایه اطلاعات در خصوص تداخلات دارو با داروی دیگر ویا با مواد خوراکی
7.ارایه اطلاعات در خصوص مصرف دارو در دوران حاملگی و شیردهی
8.ارایه دارو تنها بر اساس قیمتهای تایید شده وزارت بهداشت و جوابگو بودن بر اساس مستندات
و راهنماییها و موارد بی شمار دیگه ای که در نبود داروساز فاجعه آفرین است و در این مقال نمی گنجد با این اوصاف آیا کسی هست که بخاطر امتناع از پرداخت حق فنی ،خود تمامی این مسولیتها را بعهده بگیرد و با سبدی در دست به داروخانه مراجعه نموده و همچون فروشگاهها داروهایش را خود جمع آوری نماید؟
امیدوارم که با چشمی باز و دیدی منصفانه به قضایا بنگریم تا مرتکب اشتباهات جبران ناپذیر نشویم. (2278848) (alef-13)