نظر منتشر شده
۷۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 200897
چاره را در خویش پیدا کن
دكتر سید احسان خاندوزی، 13 مهر 92
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۱
پس از چند دهه هم روسای جمهور ایران و آمریکا مکالمه کردند و هم وزرایشان، مذاکره اما مهمترین ثمره مثبت این اتفاق، بربادرفتن انتظار معجزه در اقتصاد ایران بود. چنانکه تمام تاثیر آن مکالمه تاریخی کمتر از ۱۰ درصد کاهش نرخ ارز بود که تنها ۳ روز دوام داشت. البته ممکن است روند مذاکرات همچنان تداوم یابد و چند گره کوچک گشوده شود اما روشن است که تا جمهوری اسلامی سیرتش تغییر نکرده و تا ایالات متحده سودای هژمون در سر دارد، تحول خارق‌العاده‌ای حاصل نخواهد شد زیرا در مواجهه ما با آنها اساسا رویارویی عمیق‌تری تداعی می‌شود. همین «یاس از بیرون» دستاورد بزرگی است بویژه برای سیاستگذاران ما.

در اواخر سال گذشته میلادی (۲۰۱۲) خبری منتشر شد که بر اساس آن وزارت خارجه آمریکا میز خاصی را برای رصد، تحلیل و پیشنهادهای مرتبط با تحریم ایران ایجاد کرده است. از سوی دیگر تجربه نشان می‌داد که ایجاد رسمی یک واحد سازمانی به معنای برنامه ریزی حداقل ۳ تا ۵ ساله برای یک موضوع است و اگر سیاستگذاران کاخ سفید چشم انداز کوتاه‌تری در نظر داشته باشند، هیچگاه دست به ایجاد میز خاص نمی‌زنند. تصویب تحریم جدید بلافاصله پس از انتخاب يك رئیس جمهور دیپلمات آنهم با شعار اعتدال (که برخی را در داخل غافلگیر کرد) و اظهارات اخیر بالاترین مقامات ایالات متحده پس از مکالمه تلفنی و مذاکره وزرا در نیویورک، نیز مویدهای دیگری بر این مدعاست که سناریونویسان فشار اقتصادی به زودی قصد خاتمه داستان را ندارند و برج مراقبت تحریم، به این زودی ها با نشستن تحریم بر باند موافقت نخواهد کرد. این نشانه ها آنقدر واضح است که برای هوشمندان و اهل توسم، بدیهی به نظر می رسد که دیگر نباید کلید اقتصاد ایران را در جعبه عادی سازی مناسبات خارجی جستجو کرد.

دليل ديگري براي چشم‌انداز تحريم‌ها آن است كه در دور جديد تحريمهاي غيرانساني عليه ايران، از سال ۲۰۰۶ ميلادي تاكنون ۱۰ قطعنامه شوراي امنيت، ۴ مصوبه اتحاديه اروپا، ۱۰ قانون مصوب كنگره آمريكا و ۱۹ دستورالعمل اجرايي رئيس جمهور آمريكا به تصويب رسيده است كه تقريبا در مقايسه با موارد مشابه كم‌نظير است. آيا اين تصور معقول است كه ايالات متحده از اين زمينه‌چيني گسترده ۶ ساله فقط طي ۶ ماه مذاكره عقب‌نشيني مي‌كند و ما به شرايط قبل از ۲۰۰۶ بازمي‌گرديم؟

در این میان البته تئوری و تجربه به ما یادآور می‌شوند: در بلندمدت (مثلا یک دوره ۲۰ ساله و بیشتر) نمی‌توان اقتصادی را یافت که در شرایط حصر بتواند به پیشرفتهای چشمگیر دست یابد زیرا هم ارتقاء سرمایه‌ها، دانش‌ها و پیشرفت فنی و هم مزایای تجارت تقریبا متوقف می‌شود (هرچند اگر هدف حفظ حداقل‌های مدیریت اقتصاد باشد، حتی در حصر بلندمدت نیز تحقق آن متصور است). اما از سوی دیگر در تاریخ توسعه اقتصادی مصادیق فراوانی را نیز می‌توان یافت که در اثر پشت سر گذاشتن دوره کوتاه فشار و حصر، ساختار اقتصادی توانمندتری را ایجاد کرده‌اند، این نکته غیر از مواردی است که دولتهای شرق و غرب (از انگلیس در قرن نوزده تا بیشتر اقتصادهایی که در قرن بیستم پیش‌رفته‌اند) تعمدا سیاستهایی مانند جایگزینی واردات و حمایت‌گرایی تجاری را برگزيده‌اند.

لکن نتیجه این تجربیات آن است که در بلندمدت نباید به دیگر کشورها بهانه‌های قانونی برای سیاست انزوا و حصر اقتصادی داد، نه بخاطر تقدم اقتصاد بر ديگر ارزشها بلكه از آن رو كه در مناسبات معاصر، با پذیرش شکست در عرصه اقتصاد، زمینه برای شکستهای راهبردی دیگر به سهولت فراهم خواهد شد. البته اگربا گرفتن بهانه، هر کشوری اصرار داشت تا خلاف قوانین پذیرفته شده، محاصره اقتصادی را تحمیل نماید، باید در برابر این اعلام جنگ پنهان تدبیر مجاهدانه اندیشید.

چنان که گفتیم ثمره مهم مذاکرات نیویورک آن است که از این پس وزرای اقتصادی کابینه و معاون برنامه ریزی رئیس جمهور نباید چشم به راه سوغات وزیر خارجه باشند، اگر به واقع ادعای دوره رقابتهای انتخاباتی در خصوص سهم بالای ناکارآمدی داخلی در نابسامانی اقتصاد صحیح است و اگر نباید همه تورم را به گردن تحریم انداخت، امروز انتظار می‌رود تیم اقتصادی دولت برنامه‌های مشخص خود را برای حذف عناصر داخلی موثر بر نابسامانی ارائه نمایند.
ما در اقتصاد می‌آموزیم چگونه با فرض ثابت بودن سایر شرایط، بهینه‌سازی کنیم، اکنون نوبت آن است که وزرای اقتصادی کابینه توان خود را در این مهارت نشان دهند که تا چه حد می‌توان با فرض تداوم فشارهای اقتصادی در ۳ یا ۴ سال آینده، خروجی و عملکرد اقتصاد ایران را بهبود بخشید. به طور مشخص بايد براي پرسشهاي زير چاره‌انديشي كرد:

۱. تدبير ساختاري براي کاهش وابستگی تولید به مواد واسطه‌اي و سرمايه‌اي وارداتي چيست؟
۲. براي مديريت مخارج بودجه و افزایش درآمدهای غیرنفتی دولت چه محورهايي بايد در دستور كار قرار گيرد؟
۳. نظام مبادلات مالي و ارزي كمترآسيب‌پذير چه مولفه‌هايي دارد؟ نظام اعتباري سالم و پشتيبان‌توليد چه زمان جدي گرفته مي‌شود؟
۴. براي مهار تورم و كاهش بار آن بر جمعيت زيرخط فقر چه راهبرد روشنی می‌توان اتخاذ کرد؟
۵. جهت پيشگيري از سقوط رشد و اشتغال، چگونه مي‌توان انگيزه فعاليت مولد و سوق‌دادن سرمايه‌هاي داخل به توليد را تقويت نمود؟
۶. و از همه مهمتر چه تركيبي از سياستها براي پيشبرد همزمان ۵ مساله فوق سازگاري دارد؟

اگر چنین رویکردی بر کابینه حاکم شود آنگاه آزادراه یک سویه «کمک سیاست خارجی به اقتصاد» به بزرگراهی دو سویه تبدیل می‌شود یعنی «کاهش آسیب پذیری‌های داخلی و فعال نمودن ظرفیتهای اصلاح اقتصادی» می‌تواند اعتماد به نفس تیم مذاکره کننده را افزایش و تعجیل ایشان را کاهش دهد: خانواده‌ای که گمان کند عضوی از او در حال احتضار است، به هر درخواست محاصره‌کنندگان تمکین می‌کند اما اگر از داخل، آسوده خاطر باشد، توان مقاومت و قدرت چانه‌زنی او صدها بار افزایش می‌یابد.

اقتصاد مقاوم ثمره دور اندیشی سیاستگذارانی است که بیش از محبوبیت سیاسی و تسكين‌ موقت درد، به دنبال پایه‌گذاری ساختارهایی هستند که در شرایط فشار خارجی و شوکهای بیرونی نیز پایدار بماند. هيچ عاقلي دولت محترم را از اتخاذ راهبردهاي حكيمانه براي كاهش فشار تحريم‌ها بازنمي‌دارد، اين امر قطعا وظيفه دستگاه ديپلماسي نظام است اما اشتباه آنجاست كه اين مساله به نقطه اتكاء ديگر سياستها و نقطه اميد ديگر وزيران كابينه تبديل شود. در اين حالت اگر وزارت خارجه به بن‌بست برسد، آيا بايد حكم به بن‌بست كابينه داد؟ از گشايش بيروني نااميد نيستيم اما چشم اميد را بايد از بيرون برداشت.
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۰:۵۷:۳۸
به جای گره زدن حل مشکلات به قضیه اصلاح روابط با آمریکا راه قناعت کردن را در جامعه عملیاتی کنند. ابتدا هم دولت باید از مجموعه خودش شروع کند. (1696727) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۳:۳۷
جناب اقای دكتر سید احسان خاندوزی

این موضوع را فراموش کردید که تقریبا نیمی از تورم کاذب و بر اثر تاثیر روانی تحریم ها است که خود بخش خصوصی و مردم عامل آن هستند.

بنابراین حتی در نبود یک تیم اقتصادی فعال و مبتکر، فکر مذاکره با امریکا می توانست این بار روانی را تخلیه کند و تورم به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

اما متاسفانه آنانکه کار و کسبشان با تورم بالا می چرخد نگذاشتند. (1697491) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۳۷:۲۶
چه کسی نگذاشت؟؟

رییس کل بانک مرکزی جناب آقای سیف!!!! چرا؟؟

چون درآمد دولت از فروش دلارهای نفتی در بازار آزاد حاصل می شود. (1697717) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۰:۲۱:۳۴
سیاست های کلان نظام اقتصادی را رقم زده است که متوسط تورم در سی وچهار سال گذشته سالی 20 درصد بوده است که تورم دلار را میکند پانصد برابر گران شدن دلار نه ربطی به کل سیاست های روسای جمهور و نخست وزیر دارد ونه به تحریم تحریم فقط دست دولت را برای سرازیر کردن دلار به بازار بست اگه خواستی کاری بکنی باید روی سیاست های کلان نظام تاثیر گذار باشی (1698775) (alef-13)
 
سیدی
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۱:۳۵:۵۷
دوست من الان سال 92 است سال 62 نیست؟ اگر ازجیب پدرومادرهزینه میکنی؟ یابازنشسته شدی ویک زن وشوهرو بادرآمد مکفی؟ یا کارمندی ودرشروع کار:بله حق داری : نسخه شما با90 درصد مردم که کمتراز 600 هزارتومان درآمد وباچنددختر دم بخت وپسر بیکار متوقع ازمدروز؟ راهکاری برای اونها بیان کن؟ بیدرد فقط پول دارای آنچنانی نیستند که بلکه بعضی از اقشار دکرشده بنده هستند؟ زمانی که دولت نهم سرکارآمد باید اونروزکه تورم درکشور نبودو بودجه کلانی هم دردستگاه درآمدی کشوربود وتوقع مردم خصوصا درتعویض هفتگی موبایل نبود بجای کارهای بسازوبفروشی غیرمجاز که تمام بودجههارا جذب کرده وبازپس گرفتنش شده مثل گرقتن خسلرت ازعراقیها یعنی غیرممکن؟؟ اونروز باید فکر امروزمیشد؟؟ آیا میدانید چقدراز حرمت پدرو مادر توسط فرزندان شکسته ؟حتی ترور یابایکوت میشوند؟ چون ندارد بچه هارا کلاسهای گوناگون بفرستد .ندارد تاپول لباس ومد روزرا بدهد؟ ندارد تاپول بروزکردن گوشی فرزندانش رابدهد؟ ندارد پول کفش فرزندانش را بپردازد؟ تازه باید شروع کرد؟؟؟ بفرمایید نسخه بیدردی بپیچید؟؟؟؟ (1699365) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۰۰:۱۸
والله و بالله تنها راه کوتاه آمدن آمریکا فقط و فقط اقتدار کامل سیاسی، اقتصادی، علمی و نظامی کشورمان ایران اسلامی است. تا این امر محقق نشود هر نوع برقراری ارتباط با آمریکایی‌ها به نفع آنان تمام خواهد شد. (1696739) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۶:۴۵:۴۵
این همه ترس از برقراری رابطه با آمریکا برای چیه؟ آمریکا هم یه کشور مثل بقیه کشور ها. اتفاقا دشمن آدم اگه جلوی چشم آدم باشه قابل کنترل تره!
به نظر من وقتی رابطه برقرار بشه یه فرصت خوب برای ایرانه که ادعاهای خودش رو در مورد صلح اثبات کنه و این به نفع اسرائیل نیست.
نمی دونم چرا ا اصرار داریم به نفع اسرائیل قدم بر داریم. (1697896) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۵:۰۶:۰۹
اصلا رابطه با آمریکا چه فایده ای دارد؟!! خب وقتی رییس بانک مرکزی نمیگذارد قیمت دلار پایین بیاید پس برقراری رابطه فایده ای ندارد !!! (1700198) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۰۲:۳۰
چرا رئیس‌جمهور در مصاحبه با خبرنگاران درآمریکا ابراز می‌دارد که اقتصاد ایران بدتر از آن است که قبلا فکر می‌کردم؟ با این بیان طبیعی است اگر آمریکا تحریمها را افزایش دهد. (1696746) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۰۴:۵۴
آقای روحانی

از قدیم به ما آموخته‌اند صورت خود را نیلی کنید تا دشمن نفهمد که شما گرسنه‌اید. چرا حضرتعالی در خانه دشمن اظهار می‌دارید که مشکلات اقتصادی ما زیاد است تا آنها موثر بودن تحریم‌ها را تصور کنند؟ واقعا این نوع بیان در خانه دشمن از فرد جاافتاده‌ای چون شما مورد انتظار نبود. (1696758) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۳۵:۱۲
چرا ما باید درنقطه ای باشیم که صورت خودمان راباسیلی نیلی کنیم
مگر ایران چه کم داشت
چرا کمی فکر نمی کنید
بخدا باید جوابگو باشید
همه روشنفکر وجوان های ما از جمله خود من دارم از ایران میرم
بخاطر همین افکار شماها
چرانباید ایران این همه سال پیشرفت می کرد
چرا فکر نمی کنید علت عقب ماندگی وجهان سومی بودن ما چیست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1697710) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۶:۲۱:۲۱
اینکه نباید در نقطه ای باشیم که مجبور باشیم صورتمان را باسیلی سرخ نگه داریم درست است و مسببین هم باید پاسخ بدهند.
اما اینکه در مقابل دشمن نباید ضعف نشان داد هم در جای خود حرف درستی است .
چرا کمی فکر نمیکنید؟! (1697849) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۶:۵۴:۱۵
درسته که نباید ضعف نشان داد ولی اگر چند سال ضعف نشان ندادیم و تحملمان تمام شد و خواستیم برگردیم آنوقت همه هویتمان را از دست میدهیم. (1697919) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۷:۳۹:۲۱
بنظرم کسانی باید فکر کنند که هیچی نشده بالنگ کفش به استقبال ریاست محترم جمهوری رفتند
منظور بنده ای است اخوی (1698018) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۷:۴۴:۳۰
اگر فکر داشتیم غول دشمنی بنام امریکادر مقابل ما نبود (1698030) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۰:۴۹:۱۹
موضوع همین است که مگر ما قرار است همیشه دشمن داشته باشیم؟ چرا کره ژاپن و ..... دنیا را قبضه کرده اند و دشمن ندارند. (1698426) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۰:۵۶:۰۴
آره دیگه دشمن هم نشسته یکی از این پنل های رنگ رو گرفته دستش و با صورت ما مقایسه میکنه ببینه درجه رنگ صورتمون چه وضعیت اقتصادی رو نشون میده! نه عزیزم همون گزارشات مخفییانه ای که برای مسئولین تهیه میشه احتمالا یک کپی اش هم به دست دشمنان میرسه، علاوه بر آن هزار و یک روش پیچیده آمارگیری هم دارند که از آن استفاده می کنند. کلا این مسایل بچه بازی نیست که با یک نظر چه از طرف رییس جمهوری ما و یا حتی آنطور که بعضی از دوستان خیال می کنند با یک مقاله در الف دشمن شاد و یا ناراحت شده و با آن نتیجه تحریمها را بسنجد! (1699248) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۱۱:۰۸
هنوز هم کلید حل مشکلات فروش نفت است. وزیرنفت می خواهد ظرفیت استخراج را بالا ببرد. آقای رو حانی و تیم سیاسیش به آمریکا می رود تا تحریم ها از جمله تحریم فروش نفت و انتقال ارز حاصله به کشور را کاهش دهد.

این دولت هم مانند دولت های قبلی متکی به فروش نفت است. مطمئن باشید هیچگونه تغییر ساختاری در اقتصاد این کشور بوجود نخواهد آمد. تا بوده همین بوده و در آیند هم همین خواهد بود. (1696778) (alef-13)
 
م ا
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۶:۰۱:۴۷
اقای زنگنه می فرمایند قیمت نفت مهم نیست تعداد بشکه های فروخته شده برای ما مهم است اقای وزیر کل بشکه های نفت ایران را مفت خریداریم شما خوش باشید (1697796) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۱۱:۵۰
به آقای رئیس‌جمهور کشورمان بگویید ما مردم رفاه و آسایش به هر قیمت نمی‌خواهیم. دوست داریم ایشان در کنار دیپلمات‌ بودن انقلابی نیز باشند. (1696781) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۳:۲۲:۱۲
شما از طرف خودت حرف بزن , همه نظرات خودتون رو پاي مردم ننويسين , من هم يكي از همين مردم هستم و برخلاف شما فكر ميكنم (1698703) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۸:۰۷:۳۴
باز هم اختلاف! تو سیایی ... توسفیدی ... به هر دو عزیز می گم کرامت انسانی اول به استقلال و بعد به رفاهیات نظر داره و البته این به این معنی نیست که رفته چیز بده. (1698990) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۰:۵۸:۳۵
کسانی که جیره بگیر بیت المال هستند و یا همچنان نون خور پدر، باید هم اینگونه فکر کنند! (1699256) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۱۳:۲۳
بايد عواملي كه موجبات تصميم گيري نادرست در دولت گذشته را به وجود آوردند را شناسايي كنيم. (1696788) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۲:۳۲
از 100 روز 60 روز گذشت. دولت تنها 40 روز دیگر فرصت دارد تا نشان دهد که معیشت مردم بهتر شده است!! (1696814) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۵۸:۳۵
دلت خوشه ها!!
سالی که نوست از بهارش پیداست!
این 40 روز هم میگذره میگه 100 روز بعد و ... (1696944) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۰۳:۳۲
تصور اينه كه اين دوستمون فقط خاسته اظهار نظري كرده باشه
100روزاول مال اين بود كه ثابت كنند در دولت گذشته چه بدبختي سر مملكت آورده اند.همين (1697188) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۴:۰۱:۲۹
جالبه که تازه فهمیدند که وضعیت اقتصادی بدتر از تخیلاتشان بوده است و دولت قبلی حق داشته است که مدام بگوید مشکل داریم. (1697388) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۲:۴۰:۰۰
ایشان اگر منظورشون این بود که میخواهند طی 100 روز گزراش از وضع اقتصادی مردم بدهند؟! دونکته حائز اهمیت است:
اول اینکه اگر ایشان میخواهند گزراش بدهند یعنی خبر نداشتن و این یعنی دروغ بودن همه اظهارات ایشان قبل از انتخابات
دوم اینکه برای چه کسی میخواهند گزارش بدهند مردم با تمام وجودشان دارند حس میکنند نیازی به اعداد و ارقام ایشان نیست.

شما هم انگار دوران ماست مالی اصلاحات را دوباره زنده کرده اید!!! (1698652) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۷:۴۶:۲۳
نه جانم روحانی خودش گفت بعد از 100 روز تغییر را احساس میکنید اما چیزی که ما داریم میبینیم سیر صعودی قیمتها است (1698955) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۷:۵۵:۴۲
خب پس چرا آمارهای به قول خودشان واقعی را نمی دهند !!! آمار بیکاری و تورمی که مسئولین دولتی اعلام میکنند همانی است که دولت قبلی هم اعلام میکرد ! ما هنوز منتظریم آمارهای واقعی که میگفتند را منتظر کنند !!!

البته قولشان را فراموش نمیکنیم که گفتند : "مردم در همان دوماه اول دولت تدبیر و امید آثار کارهای انجام‌شده را می‌بینند. برای از پیشِ‌روی برداشتن مشکلات اقتصادی برنامه یک‌ماهه، سه‌ماهه، یک‌ساله و چهارساله در نظر گرفته‌ایم". و یا اینکه "راه حلهای 100 روزه برای حل مشکلات داخلی و خارجی دارم" ...

بعد که رای آوردند گفتند نه ! در 100 روز اول میخواهیم وضع موجود را تشریح کنیم و به قول خودشان آمار واقعی را دربیاوریم !!!
اشکال نداره ما از اول هم میدونستیم که وعده های کوتاه مدت شما صرفا انتخاباتی است ، لطفا آمار واقعی را بدهید ! آنهمه اتهام آمارسازی که با دولت قبل میزدید دروغ بود ! نرخ بیکاری که این دولت اعلام می کند همان نرخ قبلی است ! تورم همان قبلی با همان متدهای قبل است !!! (1698972) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۵۹:۴۹
بابا کی می خواید بفهمید، 100 روز برای ارائه ی گزارش دقیق از وضعیت مملکت بود. (1696949) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۲۵:۰۰
دوست عزيز اينا بهتر از من و شما ميفهمند منتها كسي كه خودش رو به خواب زده نميشه بيدارش كرد. (1697048) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۹:۳۵
لینک http://alef.ir/vdch--nzi23nw-d.tft2.html?196662

مهمترین اولویت ما در برنامه 100 روزه حل مسائل معیشتی مردم است. برای انجام این کار کنترل تورم و رونق کسب و کار و تلاش برای رفع موانع تولید و توسعه قدرت ثروت آفرینی جامعه را در دستور کار داریم. (1697511) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۱۶:۴۹:۴۰
شما که دست به سندت خوبه این جمله رو هم از خط بعدش می‌خوندی اخوی:
"حل مشکل تورم در 100 روز قابل حل نخواهد بود. تورم یک مشکل ساختاری و طولانی مدت است. " (1700517) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۳۰:۰۹
نخیر گفته بود طی صد روز اول مردم تغییرات رو توی زندگیشون حس میکنن!
ما که یادمونه چون حرف هاشو برای 4 سال دیگه ضبط کردم
بهتره دوباره وعده ها رو بخونی!!
ضمنا گفته بود مشکلات کشور از تحریم نیست از مدیریت اشتباهه با استناد به همین سایت الف کل وقت دولت صرف برداشتن تحریم شده الان باید پرسید پس چرا چند ماه قبل نقش تحریم رو تحریم میکردید!!! (1697056) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۵:۵۴
وضعیت کشور را همه دارند می بینند. احتیاج به گزارش ندارد. (1697125) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۳۶:۰۲
اصلا 100 روز و 1000 روز مهم نیست.
مهم این است که وزارت اقتصاد با مدیران احمدی نژادی می خواهد ساختار اقتصاد کشور را تغییر دهد.
یک نفر به آقای طیب نیا بگوید اگر شما اعتقاد دارید اقتصاد ضعیف دوره احمدی نژاد از ضعف مدیریت و فساد بوده، چرا از همان مدیران استفاده می کنید؟
با جابجایی مدیران از این اداره به آن اداره که اقتصاد درست نمی شود. (1697293) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۲۳:۰۸
دکتر روحانی بعد از 100 روز قرار بود گزارش بده نگفت وضعیت رو بهتر می کنم... (1697043) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۴:۰۲:۳۵
پس قبل از انتخابات هر چی میگفت، الکی بود و از واقعیت اقتصاد خبر نداشت؟!؟ (1697390) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۴:۰۸
بعضی از مسئولین حل مشکل اقتصادی را در حذف پرداخت یارانه مردم و بالا بردن قیمت اجناس می‌دانند. این جماعت اگر با مردم زندگی می‌کنند باید بدانند زندگی بسیاری از افراد جامعه از طریق همین یارانه اداره می‌شود و چنانچه قطع شود فلج می‌شوند. کاش هنر و قدرت مدیریتی خودشان را در مبارزه با گرانفروشی و احتکار و مبارزه با مفاسد اقتصادی به جامعه نشان می‌دادند. (1696821) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۵:۱۲
در این دولت به جای اینکه شاهد اقتصاد مقاومتی باشیم شنیدیم که اوراق تنزیلی یعنی ال‌سی‌ها را بازگشایی کرده‌‌اند چند روز دیگر شاهد واردات انواع اجناس بنجل در کشور خواهیم بود. فراموش نکنیم که همین ال‌سی‌ها آن فسادهای بزرگ مالی را در اقتصاد کشور به وجود آورد. چرا از گذشته عبرت نمی‌گیرند. (1696826) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۵:۵۴
اد سفرهای استانی دولت دهم به خیر باگذشت زمان مردم بیشتر به این حرکت منحصر به فرد پی خواهند برد. انصافا جهادگونه بود. خدا پدرش را بیامرزد. (1696828) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۷:۳۶
افزایش وحشتناک و بی‌رویه بنگاه‌های املاک که امروز به مرز 35 هزار مورد در تهران رسیده موجب روآوردن خیلی از افراد از کارهای تولیدی به این شغل واسطه‌گری شده است. (1696837) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۳:۲۶:۵۸
من چند نفر رو ميشناسم كه بدليل بيكار شدن وارد اين شغل شدند , نه اينكه بنگاه مال خودشون باشه , اونجا كار ميكنند , اينجور كه پيش ميره منم بايد يه مدت ديگه برم همونجاها كار كنم (1698712) (alef-6)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۳۱:۰۳
احسنت
جانا سخن از زبان ما می گویی. (1696847) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۳۷:۱۱
تحلیل عالمانه ای بود کاش مسئولین این همه سادگی نکنند ودوراندیشانه برنامه ریزی کنند (1696864) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۴۰:۵۰
فعلاً که دولت کاری به داخل و استفاده از نیروی بومی برای پیشرفت نداره و همه تلاشش و هدفش فقط روابط خارجیه!
خود آقای روحانی چند وقت پیش گفت کلید حل مشکلات اقتصادی روابط خارجیه!
واقعاً خدا بخیر کنه! (1696874) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۰۱:۲۱
دوست عزیز روابط خارجی مهم است ولی وقتی عوامل بازدارنده مثل آقای سیف از داخل اجازه کاهش قیمت دلار رانمیدهد هیچ تغییری در وضعیت معیشت مردم پیش نخواهد آمد جز اینکه کارتن خواب و خیابان خوابها بیشتر خواهد شد میزان طلاق به دلیل فراهم نبود معاش زندگی افزایش خواهد یافت دزدی وبزهکاری افزایش خواهد یافت و .... انشاا... جناب روحانی فکری به حال قیمت دلار و وضعیت معیشتی مردم کنند وتدبیری بیندیشندحالا دیگه بعد خدا مرم لمیدشون به دکتر روحانیست (1697180) (alef-13)
 
دادا
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۴۷:۱۳
احسنت، یک مقاله تحلیلی منصفانه و پر معنا.
البته شرایط حصر در همه زمینه ها ناکارآمد است. (1696897) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۱:۵۰:۱۷
وضعیت اقتصادی کشور باید در اولویت قرار بگیرد و مسئولان نباید اظهار‌نظر نسنجیده‌ای در مورد نرخ ارز داشته باشند. متأسفانه، رئیس کل بانک مرکزی راه آقای بهمنی را دنبال کرد. نرخ ارز باید بر پایه عرضه و تقاضا تعیین شود. امروز قیمت تمام کالاهای اساسی برگرفته از ‌نرخ ارز است. قیمت تمام شده محصولات باید پایین باشد تا بتوانیم در عرصه جهانی رقابت کنیم و در صورت ‌نبود همخوانی و‌ تناسب قیمت تولیدات داخل با کالاهای خارجی، نخواهیم توانست رقابتی با دیگران داشته باسیم. (1696910) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۱۸:۳۱
عزیزم بالاخره بالا بری پایین بیای گریزی از بهبود روابط با کشورهای مهم دنیا نیست چون این کار راه تجارت خارجی ما (که در حال حاضر در حال خفه شدن است) را باز میکند.
بدانید که هر گونه تولید داخلی و صادرات و تقویت بنیانهای اقتصادی به جز از راه توسعه افق تجارت بین المللی خواب و خیالی بیش نیست. همراه کردن توسعه و رفع فقر با انزوای اقتصادی جمع متناقضین است و از مهملاتی است که کسانی پیشنهاد میدهند که نه از علم اقتصاد چیزی سر در میآورند و نه وضع کنونی ما را یدانند. (1697017) (alef-13)
 
فرهنگی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۲:۵۳
واکاوی این بحث نوشتاری کلان می طلبدسخن کوتاه کنم.ایران کشوری چهارفصل است کشت وکارودامپروری رادریابیم مشکلات بسیاری حل خواهد.یکی ازنظردهندگان گفتند35هزاربنگاه املاک فعالیت دارندچرا؟یک موردش راشخصاًبگویم برادرم بازنشسته شده ومی خواهدکاری تولیدی کندتمام اطراف تهران حتی دورترین نقاط راگشتندامازمینی که آب داشته باشدکم پیدامی شدواگرپیدامی کردندآنقدرگران بودکه خرید ازتوان مردم عادی خارج بود.ازبنگاه دلیلش راپرسیدیم گفت زمینهایی که اب داردوجزء بهترین زمینها است راآپارتمان سازی کرده انداوخودبومی اطراف تهران بودومی گفت مااصلا آپارتمان نشین نیستیم و مهاجرین این آپارتمانهارامی خرندبعضی هاسه تاسه تامی خرند.دولت همت کندزمین های باآب راحتی آب ساعتی تبلیغ کندوباقیمتی که توان خریدبرای مردم عادی باشدفراهم نمایدفکرمی کنم بنده باسن 63سال هم حاضرم مصرف کننده طلب کارازدولت نباشم و درحدتوانم به تولید درکشورم کمک کنم.جوانان بسیاری نیزمی توانندشراکتی این زمینهارابخرندوبیکاری نیزکمتر می شود.ضمنن اجاره دادن زمینهانیزکاری عبث است زیراوقتی زمین به تولیدرسیدصاحبان زمین اجاره رافسخ می کنندوضررکننده کسی است که زمین لم یزرع رابه تولیدرسانده است.سرزمینی زیباست که تولیدات کشاورزی دارد.سرسبزی اش چشم نوازاست ومحصولش دل نواز(شکم های سیروخودکفا) (1697114) (alef-13)
 
يك دانشجو
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۰:۵۷
متاسفانه كار دكتر روحاني فقط شده تمركز بر سياست خارجي. خوب است وزير اقتصاد و رييس بانك مركزي و دكتر نوبخت برنامه اداره كشور را قطع نظر از بهتر شدن يا نشدن تحريم ها به ملت ارائه دهند، آنها چه مي خواهند بكنند؟ مردم كه نمي توانند فقط منتظر مذاكره آقاي ظريف بنشينند. (1697141) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۹:۱۵
مگر زمان هشت سال احمدی نژاد مردم منتظر مذاکرات جلیلی و اشتون نبودند؟ هردفعه که میرفت مذاکره قیمت دلار میرفت بالا . اقتصاد همیشه با سیاست خارجی و صادرات و واردات گره خورده و اقتصاد بدون سیاست های خارجی صحیح میشه کره شمالی!! (1697595) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۳۷:۲۰
یه روز داشتم فکر میکردم کاش 2 تا رئیس جمهور داشتیم، یکی واسه مسائل خارجی یکی واسه مسائل داخلی.. اونکه حرف زدن بلده و دیپلماسیش بهتره و سیاستمدارتره بره خارج... اون یکی مردمداره بمونه یه فکری واسه داخلی ها بکنه! ...منم دانشجو هستم کلی مشکل داریم!!! خسته شدم از مذاکره های بی نتیجه!... بقول شما همش انتظار، آخرشم هیچی...به فکر ما هم باشید!!!!!!!!! (1697716) (alef-6)
 
majid r
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۶:۵۰
اگر زمان 8 سال خاتمی اوباما رئیس جمهور آمریکا بود مسئله هسته ای ایران همان موقع حل می شد (1697163) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۰۱:۳۸
دولت تدبیر و امید با بهبود شرایط به وسیله عوامل روانی مخالف می باشد چون این بهبودی متزلزل و موقتی می باشد
و سخنان رئیس بانک مرکزی که کف قیمت ارز را مشخص کرد نشان داد روحانی در فکر تغییرات کوتاه مدت نیست
سیف با این کار خود جلو نوسانات شدید احتمالی ناشی از اتفاقات در نیویورک را گرفت (1697182) (alef-13)
 
پرویز
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۳۱:۲۰
با سلام
متاسفانه دولت تبلیغات زبادی انجام میده که اگر رابطه با امریکا حل بشه همه مشکلات حل میشه در صورتی که نهایتاٌ 20 تا 30درصد مشکلات اقتصادی از تحریم هاست و در صورتی که تحریم ها هم به فرض محال رفع شود و مشکلات کاملاٌ حل نشود خودت دولت زیر سوال میرود و اگر هم تحریم ها رفع نشود توقعات مردم فشار زیادی رو برای باج دادن به دشمن وارد خواهد کرد که بسیار خطرناک است (1697280) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۳۵:۳۹
چرا ما نمیتونیم با آمریکا هم مثل فرانسه و آلمان و سایر کشورها سر بعضی مسایل اختلاف رای داشته باشیم ولی روابط سیاسی و اقتصادیمون هم سر جاش باشه؟ (1697291) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۸:۳۴
عزیز دردهکده جهانی همه از مشکلات کشورها مطلعند تنها راه حل تعامل مقتدرانه وعزتمندانه است (1697509) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۴۷:۵۴
احساس می کنم کمین شده تا ببینند این دولت چه می کند سریع بگن احمدی نژاداینطور نبود
به نظرم اگر مردید مردانه کمک کنید همون مثال پیامبر در مکه که از همه اقوام جمع شدند تاهر کدام یکطرف پارچه رابگیرند تااز ازروی زمین بلند شود (خلاصه کردم )
افسوس که دیگر ایران ما این چنین نیست
به جزء همان چند صباح اول انقلاب مابقی همه میخواهند زیر آب همدیگر را بزنند
واقعا چاره رادر خویش پیدا کنیم (1697750) (alef-10)
 
غراوی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۶:۲۵:۱۴
صابر بودن واعتماد به انتخاب مردم ثمر بخش خواهد بود (1697855) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۸:۵۱:۵۲
صبرخوبه ولی هرچیزی اندازه داره ومطمئنا" زیادش مضره ... (1699056) (alef-13)
 
ایرج
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۷:۴۸:۳۳
دوستان صبور باشید من خوابی دیدم اینده ای خوب در انتظار ماست (1698043) (alef-6)
 
saeed
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۰:۰۶:۴۷
با مطلب شما موافقم و با تشکر (1698343) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۱:۰۴:۲۱
همانطور که رهبری فرمودند، چشم امید و اعتماد ما به مسئولین خودمان است نه به دیگران، هدف مذاکرات تیم دیپلماسی ایران با امریکا نیز در وهله اول پیش برد اهداف ایران در رفع تنش،‌ خنثى کردن نقشه های اسراییل در خطرناک جلوه دادن ایران و استفاده از مهره آمریکا مشابه کشورهای چین و روسیه در بازی های سیاسی است.

اگر هم ارتباطی حقیقی شکل گرفت باز هم به سود ایران است. (1698456) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۲:۱۷:۳۴
مگر افراطیون در دولت و تریبون های دولتی گذاشتند و با دولت همکاری کردند بعضی ها منتظر شکست در روابط خارجی ایران هستند واین همان هایی هستند که در کنگره امریکا هم وجود دارند (1698852) (alef-13)
 
محمد پارسا
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۵:۰۷:۰۸
حداقل حسن بهبود روابط با غرب در صورت یک برنامه ریزی صحیح ، ان است که نظرات مردم آن کشورها به نفع اهداف عالیه ی جمهوری اسلامی سوق داده شده و بار تحریم ها به خاطر افکار عمومی ملت ها کاهش یابد . لذا نبایددست از حمایت دولت اعتدال گرابرداریم (1698891) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۰۸:۴۳:۲۲
سلام
من خودم وضع مالی خوبی ندارم.
اما به نظر من اولین راه و بهترین راه حذف کامل یارانه نقدی از تمام دهک های جامعه است.
این طور که فکر کنیم با حذف یارانه فشار بر مردم زیاد می شود.اشتباه هست.
این یارانه نقدی که هر ماه ریخته میشه تو حساب مردم این داره فشار رو بیشتر می کنه.
یک حرکت قوی نیاز هست تا حداکثر 3 ماه آینده تمام یارانه نقدی از همه حذف شود. (1699044) (alef-13)
 
ميتى
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۲۳:۰۹:۴۲
باسمه تعالى
مشكلات اقتصادى رادرست ريشه يابى كنيم اميدميرود گشايشى شود
حاكميت دولت در اقتصاد در٢٠ سال گذشته روزبروز كمترشده وهم اكنون با دولتهاى در دولت به كمترين مقدار رسيده والبته سرعت بازارهاى مالى وپولى برساير بازارها دولتهاى غير رسمى نوين اقتصادى راقويتر هم كرده ودردولت قبلى ايجاد مجموعه هاى اقتصادى غير رسمى كا ر شايسته اى بود ودوست ودشمن دولت به ان دامن زدند وامروز هم انگيزه اى براى كنترل وكاهش ان وجود ندارد
بسيارى از دست اندركاران اين تفكر واثر گذاران دراين بازارها هم اكنون در دولت حضور دارند
با اين دولت در دولتها حرف از سياسىت وحاكميت وبرنامه وقانون وامر ونهى و..... خيلى جايي
ندارد
خدا رحم كند
موفق باشيد  (1701233) (alef-13)