نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 357948
تعرفه‌ های پزشکی زیر نرخ تورم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۰
آنطور که یک مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است، تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در سال ۹۵ با موافقت هیات وزیران، ۱۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که واقعی شدن تعرفه های درمانی یکی از کارویژه های وزرات بهداشت در دولت یازدهم بوده است.

به گزارش آرمان، برخی از کارشناسان هشدار می دهند، رشد ۱۰ درصدی تعرفه ها که حتی پایین تر از نرخ تورم است می تواند زمینه ساز بازگشت زیرمیزی به حوزه بهداشت و درمان باشد. روز گذشته رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور نسبت به رشد ۱۰ دصدی تعرفه ها اعتراض کرد.

افزایش تعرفه های پزشکی همواره با حاشیه های مختلفی همراه بوده است. طرح تحول سلامت که در دولت یازدهم اجرا شد با مشکلاتی رو به رو بوده که سبب بروز نارضایتی مردم و بخش های مختلف نظام سلامت شده است. پس از آغاز کار دولت یازدهم، طرح تحول نظام سلامت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین شد. این طرح که با هدف محافظت مالی مردم در قبال هزینه های سلامت، ارتقای کیفیت و افزایش دسترسی به خدمات درمانی از ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۳، در بیمارستان های دولتی سراسر کشور به اجرا در آمد. گرچه طرح تحول سلامت، تا حدودی سبب افزایش رضایت مردم شد، اما تداوم اجرای این طرح همچنان با چالش‌هایی جدی روبه‌روست. واقعی شدن تعرفه ها که با گرانی آنها همراه بود، یکی از مواردی بود که در اجرای طرح تحول سلامت مورد توجه قرار گرفت؛ افزایش تعرفه ای که برای برچیده شدن بساط زیر میزی اتفاق افتاد.

افزایش تعرفه ها با نرخ تورم همخوانی ندارد

از آنجا که تعرفه ها رشد ۱۰درصدی داشته و نرخ تورم در سال ۹۴، ۱۲ درصد بوده است،مسئولان وزارت بهداشت ادعا کرده اند که این اتفاق سبب بروز پدیده زیرمیزی در پزشکان می شود. این در حالی که عده ای از پزشکان تعرفه های پزشکی را ضرر به جامعه پزشکی و دریافت زیرمیزی را ناشی از به روز نبودن تعرفه های پزشکی می دانند که با نوعی بی عدالتی همراه است. با توجه به این موضوع، این قشر از جامعه دچار چالش‌ها و ابهامات زیادی هستند و از این‌رو اعتراض به رشد ده درصدی تعرفه ها دارند.

اعتراض جامعه پزشکان به رشد تعرفه ها

روز گذشته رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور انتقاد خود را در مورد رشد ۱۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی و نارضایتی آحاد جامعه پزشکی کشور از این موضوع اعلام کرد و گفت: انتظار حمایت سازمان نظام پزشکی از چنین تعرفه‌هایی چه در بخش دولتی و خصوصی غیرمنطقی خواهد بود و از نظر ما مقبول نمی‌باشد و بدیهی است از عوارض مترتبه مسبوق‌الذکر، این سازمان تبری خواهد جست.

علیرضا زالی طی این نامه افزود: سازمان نظام پزشکی در آبان ماه سال گذشته، قبل از تصویب بودجه دولت در کوتاه‌ترین زمان ممکن با رعایت ملاحظات اقتصادی کشور و در عین حال چالش‌های نظام ارائه خدمات سلامت بسته تفصیلی رشد تعرفه‌ها را به وزارت محترم بهداشت اعلام نمود. در شورای‌عالی بیمه و کمیسیون‌های مربوطه و جلسات سازمان برنامه و بودجه اینجانب و همکارانم به صورت تفصیلی و متقن از بسته پیشنهادی تعرفه‌ای نظام پزشکی دفاعیات لازم را به عمل آورده، متاسفانه فاصله قابل توجه بین نرخ رشد اعلامی دولت و بسته پیشنهادی سازمان نظام پزشکی نگرانی جامعه پزشکی کشور را بدون تردید تشدید خواهد کرد.

از آن جا که ما همواره در معرض اعلام سناریو نخ‌نما و پوپولیستی سنوات اخیر که انقباض تعرفه‌ها در جهت حفظ حقوق مردم است، بوده‌ایم، از همان ابتدا در بسته پیشنهادی نظام پزشکی سازوکارهای مربوطه جهت کاهش پرداخت از جیب مردم به‌صورت ادغام‌یافته ارائه گردید. او خاطرنشان کرد: عدم رشد منطقی و عادلانه تعرفه‌ها مشکلات متعددی را فراهم ساخته که اهم آن ایجاد موج فزاینده دلسردی در جامعه پزشکی به ویژه در حوزه سرپایی، بروز کاستی در کیفیت ارائه خدمات در بخش‌های دولتی و خصوصی، کاهش انگیزه جامعه پزشکی در بخش‌های دولتی و خصوصی، اختلال در انتظام تعرفه‌ای، بروز تشتت تعرفه‌ای، تعمیق بی عدالتی پرداختی درجامعه پزشکی و ورشکستگی بخش‌های خصوصی حوزه سلامت می‌باشند.

همچنین از ابتدای سال جاری جامعه پزشکی در هر دو حوزه سرپایی و بستری در بخش خصوصی با رشد هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر مواجهه بوده که قطعا به مراتب بالاتر از ۱۰ تا ۱۲ درصد بوده است، کافی است به رشد مالیات و رشد پرداخت دیات در همکاران جامعه پزشکی توجهی شود و فاصله قابل توجه بین هزینه‌ها و درآمدهای ارائه دهندگان خدمات و موسسات نظام سلامت مشخص خواهد شد.

به زودی جزئیات رشد تعرفه‌ها مشخص می‌شود

روز گذشته مدیرکل بیمه‌های سلامت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در سال ۹۵ با موافقت هیات وزیران خبر داد و گفت: در جلسه هیات دولت، با افزایش میانگین ۱۰ درصد به تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در بخش دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی در سال ۱۳۹۵ موافقت شد. به گزارش ایسنا، امیر مجلسی ادامه داد: بر اساس این مصوبه با حفظ میانگین رشد ۱۰ درصد، توزیع میزان افزایش در هر یک از موارد مذکور به تفکیک نوع خدمات (هتلینگ، دارو، تجهیزات، ویزیت وغیره) براساس مصوبه شورای عالی بیمه طی یک تا دو روز آینده با تشکیل جلسه مربوطه تعیین می شود و اکنون منتظر ابلاغ رسمی مصوبه آن از سوی دولت هستیم.

تنها یک درصد پزشکان زیرمیزی می‌گیرند

رئیس انجمن متخصصان داخلی در مورد رشد ۱۰ درصدی تعرفه ها به «آرمان» می گوید: اصلا مساله زیرمیزی و خلاف کردن ربطی به رشد ۱۰ درصدی تعرفه‌ها ندارد، دولت تصمیم غیر کارشناسی و اشتباه گرفته است. در صورتی که قبلا هم وزارت بهداشت و درمان و هم سازمان نظام پزشکی برای تعرفه ها ۲۰ درصد تعیین کرده بودند، اما متاسفانه این رقم به ۱۰ درصد کاهش یافته است. ایرج خسرونیا در ادامه بیان می کند: پزشکان هم مثل سایر انسان ها مخارج دارند و روز به روز هم هزینه هایشان بیشتر می شود.

اکنون مالیات را بین ۵۰ تا ۲۰۰ درصد و طرح ترافیک را ۱۰۰ درصد برای پزشکان اضافه کرده اند. با وجود این، قطعا درآمد پزشکان نسبت به پارسال کمتر خواهد شد و این باعث می شود در آینده برخی پزشکان از چرخه پزشکی بیرون بیایند. عده ای می گویند سطح تورم پایین آمده اما ما نمی بینیم و وسایلی که می خریم همچنان گران است. حقوق پرسنل را دولت بالا برده، اما وقتی پزشک نتواند خرج مطب و منشی را دربیاورد، از پزشکی دست می‌کشد.

به گفته او این در حالی است که ما پزشکانی داریم که حتی نمی آیند پروانه پزشکی خود را بگیرند و کارهای مختلف می کنند. خسرو نیا ادامه می دهد: این لطمه به کشور است چون دولت برای پزشکان سرمایه گذاری می کند، اما به دلیل شرایط بد آنان به شغل های دیگر رو می آورند. او می‌گوید زیرمیزی و خلاف کردن اشتباه است، به دلیل اینکه ۷۰ درصد پزشک عمومی و ۱۵ درصد از پزشکان که متخصص داخلی، عفونی و اطفال هستند، درآمدی ندارند که بخواهند خلاف کنند.

بعضی از این افراد از ویزیت عادی هم پول کمتری می گیرند و تعداد معدودی از پزشکان هم که جراحی می کنند، ممکن است ناراضی باشند، اما خلاف نمی کنند. زیر میزی هم مربوط به یک درصد از پزشکان بود که اکنون آمار آن کمتر شده است. نباید خطای یک نفر را به پای یک نفر دیگر نوشت. پزشکان تنها از طریق قانونی اعتراض خودشان را اعلام می کنند.
 
کلمات کلیدی : پزشکان+زیرمیری+تخلف+اخلاق
 
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۰:۱۳:۵۶
کارکنان ، کارگران و بسیاری از احاد جامعه بین سالهای 84 تا به امروز به طور متوسط هر ساله بک دهم تورم واقعی افزایش درآمد داشته اند و هر سال فقیر و فقیر تر شده اند و نتیجه آن این است که اگر امروز باید 6 تا 7 میلیون فیش حقوق می داشتند با افزایش حتی 10 درصدی باید 600 تا 700 تومان به حقوق شان اضافه می شد و می شد مثلا 6 میلیون و ششصد و یا 7 میلیون و هفتصد، اما به لطف افزایش حقوق های یک دهمی توروم واقعی آن سالها الان از فیش های حقوقی یکی دو میلیونی بهره مند هستند که نتیجه آن می شود یک میلیون صد هزار تومان یا دو میلیون و دویست هزار تومان !!!!!
یعنی حدود 5 تا 6 میلیون کمتر از حقوق حدود 10 سال پیش!!!!
اما الحمداله به لطف دولت های قبلی و فعلی نرخ تعرفه های پزشکی همیشه به روز بوده و به لطف آب و هوای کثیف ، افکار به هم ریخته و ... اگر درآمد پزشکان یکی دو دوصد هم کمتر از نرخ تورم افزایش یابد با تعداد بیشتر مشتریان (بیماران) باز هم درآمد بیشتری خواهند داشت!!!!! (3734253) (alef-13)
 
امیر
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۶:۵۶:۰۱
با مدرک لیسانس و فوق لیسانس مهندسی از دانشگاه صنعتی شریف ماهیانه فقط 1330 حقوق میگیرم. کجاست فریادرس جامعه مهندسین؟؟ از خط فقر به خط مرگ رسیدیم بخدا... (3735024) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۱:۱۰:۴۱
به چه دلیل تعرفه ها را بایستی هر سال افزایش دهید این قانون نانوشته از کجا آمده ، پزشکان دارند خون ملت را می مکند چرا به بهانه اینکه زیرمیزی دزدی نکنند هر ساله تعرفه ها را افزایش می دهید ؟ این جماعت تمامیت خواه می گویند اگر تعرفه ها را بالا نبرید زیر میزی و رومیزی حق مسلم ماست!!!!!!!!!!!!
آیا در این مملکت قانون وجود ندارد که این افراد طماع را از کار برکنار و افراد عادل را که متناسب عرف دیگر دستگاههای اداری کشور حقوق دریافت کنند بر سر کار بگمارند.جناب وزیر ثروتمند بهداشت که حق ملت را بابت اصلاح طرح تحول سلامت به جیب فیش حقوقی فوق نجومی پزشکان سرازیر کردید ما انتظار داریم رئیس محترم جمهوری شما و زالی را از کار برکنار کند و اهمیتی به حرف های شهریاری مثلا نماینده تمامیت خواه و مدافع دزدی پزشکان ندهد .نماینده بایستی حرف دل مردم را بزند و از آلام مردم بکاهد.از آقای توکلی بابت پیگیری فیش های نجومی پزشکان متشکریم. (3734382) (alef-13)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۱:۵۵:۰۰
سالهای قبل تعرفه ها چند برابر شد از هیات محترم دولت انتظار می رفت با افزایش تعرفه ها موافقت نکند. پزشکان زیاده خواه شدند این افزایش 10درصدی معادل چندین ماه حقوق کارگران و کارمندان می باشد . حقیقتا" نبایستی 1درصد تعرفه ها افزایش داشته باشند. الان پولی که از ملت بابت درمان می گیرند بسیار زیاد است . برای یک بیماری ساده جندین بار آقایان از مردم پول ویزیت و .............................می گیرند. تازه درمان که نمی شوند سرگردان این مطب و آن مطب نیز می شوند این هم شده کار بیماران با برادران پزشک مگر خدا خودش رحمی به بندگانش کند (3734462) (alef-13)
 
ایمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۲:۱۱:۲۱
به چه دلیل تعرفه ها را بایستی هر سال افزایش دهید این قانون نانوشته از کجا آمده ، پزشکان دارند خون ملت را می مکند چرا به بهانه اینکه زیرمیزی دزدی نکنند هر ساله تعرفه ها را افزایش می دهید ؟ این جماعت تمامیت خواه می گویند اگر تعرفه ها را بالا نبرید زیر میزی و رومیزی حق مسلم ماست!!!!!!!!!!!!
آیا در این مملکت قانون وجود ندارد که این افراد طماع را از کار برکنار و افراد عادل را که متناسب عرف دیگر دستگاههای اداری کشور حقوق دریافت کنند بر سر کار بگمارند.جناب وزیر ثروتمند بهداشت که حق ملت را بابت اصلاح طرح تحول سلامت به جیب فیش حقوقی فوق نجومی پزشکان سرازیر کردید ما انتظار داریم رئیس محترم جمهوری شما و زالی را از کار برکنار کند و اهمیتی به حرف های شهریاری مثلا نماینده تمامیت خواه و مدافع دزدی پزشکان ندهد .نماینده بایستی حرف دل مردم را بزند و از آلام مردم بکاهد.از آقای توکلی بابت پیگیری فیش های نجومی پزشکان متشکریم. (3734489) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۳:۱۵:۰۲
دکترها هر کاری بخوان می کنن ،هر مبلغی دوست دارن می گین،زور دولت فقط به مردم بی زر زور رسیده،گرانی بنزین و دلار و اتوبوس و مترو و هزینه عای بهداشت و درمان.از آن طرف همکاهش پیاپی و راه به راه نرخ سود بانکی و به دنبالش افزایش نرخ اجاره. واقعا موچکریم. (3734604) (alef-3)
 
متین
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۴:۳۹:۰۵
چطور حقوق کارگر و کارمند بدبخت زیر خط تورم نیست!! پزشک یک جامعه قسم خورده به بیمار کمک کنه نه اینکه به فکر جیبهای خودش باشه!!! (3734774) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.