نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 316646
گاردین: وهابیت عربستان تروریست می‌پرورد اما آمریکا می خواهد سر مسگری در شوشتر را بزند!
بخش خارجی الف، 21 آذر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۳
روزنامه انگلیسی گاردین با اشاره به طرحی از مجلس نمایندگان آمریکا که خواستار اعمال محدودیت در ورود به آمریکا برای سفرکنندگان به ایران است، از سیاست مماشات در برابر تروریست‌پروری عربستان انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری ها، طرح روز سه‌شنبه مجلس نمایندگان آمریکا که خواستار محدودیت تردد برای سفرکنندگان به یکی از چهار کشور ایران، سوریه، عراق و اردن است، با موجی از واکنش‌ها و انتقادها در محافل مختلف رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.

در حال حاضر شهروندان ۳۸ کشور که بسیاری از آنها اعضای اتحادیه اروپا هستند به موجب برنامه‌ای موسوم به «معافیت از روادید» می‌توانند بدون درخواست ویزا به آمریکا سفر کنند. پس از تیراندازی‌های «سن‌برناردینو» در ایالت کالیفرنیا که به کشته شدن ۱۴ نفر منجر شد قانونگذاران آمریکایی طرحی ارائه کردند که می‌گوید شهروندان کشورهای برخوردار از امتیازات این برنامه، در صورت سفر به اماکن «مأمن تروریسم» مانند عراق و سوریه، بایستی اقدام به اخذ روادید کنند.

مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه این طرح را به بهانه مقابله با تهدید تروریسم، با ۴۰۷ رأی موافق در برابر ۱۷ رأی مخالف به تصویب رساند.

در نسخه اولیه این طرح، نامی از ایران و سودان به میان نیامده بود، اما قانونگذاران آمریکایی با متهم کردن این دو کشور به «حامیان تروریسم دولتی» آنها را نیز به جمع دو کشور قبلی اضافه کردند.

طرح شماره ۱۵۸ مجلس نمایندگان، به کلام ساده به این معنی است که شهروندان بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا که به قصد گردشگری یا تجارت به ایران سفر کرده باشند، اکنون بایستی پیش از ورود به آمریکا اقدام به اخذ روادید کنند.

این طرح، همچنین خواستار اعمال همین محدودیت برای صدها هزار نفر از شهروندان دارای تابعیت دوگانه در اتحادیه اروپا، استرالیا و نیوزلند است که تبعه یکی از این چهار کشور هم باشند.

در این طرح در حالی نام ایران به عنوان یکی از ۴ کشور تهدیدآمیز مطرح شده که بر اساس آمارهای موسسات غربی، اتباع این کشور نه در میان اعضای داعش و نه در میان هواداران آن در فضای مجازی، جایگاهی ندارند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، تونس، عربستان، کویت، امارات، قطر، لیبی و حتی چند کشور اروپایی بیشترین اتباع را در میان اعضا و طرفداران داعش دارند.

مصوبه جدید مجلس نمایندگان آمریکا با مخالفت‌های گسترده‌ای در محافل مختلف روبرو شده است.

روزنامه گاردین، روز پنجشنبه در مطلبی به قلم دکتر احمد صدری استاد جامعه شناسی دانشگاه لیک فارست با اشاره به مواضع دوگانه آمریکا گفت: یک تبعه پاکستانی تندرو متولد آمریکا به عربستان سعودی رفت و با یک زن پاکستانی که او نیز با نسخه تندی از وهابیت شست وشوی مغزی شده بود ، ازدواج کرد.این زوج به آمریکا بازگشتند و حادثه تیراندازی کالیفرنیا را با چهارده کشته رقم زدند.

حالا حدس بزنید چه کسانی برای مجازات در ازای این جنایت انتخاب شده اند؟آمریکایی های ایرانی تبار که هرگز در این ایدئولوژی افراطی سهیم نبوده اند و هیچ ارتباطی با این اقدام تروریستی و دیگر اقدامات تروریستی در دنیا نداشته اند.

تصویب لایحه لغو روادید و پیشگیری از سفر تروریست ها یک ضرب المثل فارسی را درباره یک حاکم به یادمان می آورد که شنید یک آهنگر در بلخ مرتکب جنایت شده است (بلخ هم اکنون در خاک افغانستان قرار دارد) .حاکم که دوست داشت همه بدانند او در اجرای عدالت شتاب می کند ، دستور داد مجرم را دستگیر کنند و گردن بزنند.اما از آنجایی که بلخ خیلی دور بود ، حاکم دستور داد آهنگر دیگری پیدا شود. اما در شهرهای نزدیک آهنگر پیدا نشد و فقط توانستند یک مسگر را در شهر شوشتر بیابند. حاکم دستور اعدام مسگر بیچاره را صادر کرد و در نتیجه گناه آهنگر در بلخ بدون مجازات ماند.

حالا مجلس نمایندگان آمریکا این داستان را بار دیگر بازسازی کرده است. قانون جدید اگر به تصویب سنا و رئیس جمهور برسد، آمریکایی های ایرانی تبار را از برنامه سفر بدون روادید محروم می کند.طبق این برنامه که شامل سی و هشت کشور است ، افراد می توانند بدون روادید تا نود روز به این کشورها سفر کنند.

حتی اگر بپذیریم که مسئله امنیت مجازات جمعی را توجیه می کند ، لایحه جدید نه اتباع پاکستانی تبار و نه سعودی تبارها را مجازات نمی کند. بلکه فقط ایرانی تبارها ،‌عراقی ها ، سودانی ها و سوری ها و هر کسی که در پنج سال گذشته به این کشورها سفر کرده باشد ، مجازات می شوند.

چرا؟ دو علت وجود دارد به هر حال کسی باید مجازات شود. دوم این که کسی برای هدف قرار دادن ایرانی تبارها هزینه سیاسی نمی پردازد. این برغم آن است که هیچ آمریکایی ایرانی تبار تاکنون در تروریسم در آمریکا یا اروپا شرکت نداشته است- این نباید با ترور مخالفان به دست عوامل جمهوری اسلامی ایران که اواخر دهه نود پایان یافت ، اشتباه گرفته شود.

پس چرا سعودی ها هر بار که در میدان ترور قرار می گیرند ، بلیط خروج دریافت می کنند؟زیرا آنها عزیز دردانه های طبقه سیاسی آمریکا و حکومت اشرافی قلابی آنها از جمله جب بوش و دونالد ترامپ هستند.

همه می دانند که هیچگاه به نقش آل سعود در حادثه یازده سپتامبر اشاره نشد. همه می دانند که سعودی ها از چندین دهه قبل مشغول ترویج ایدئولوژی وهابیت هستندکه هم اکنون ایدئولوژی طالبان ، القاعده ، داعش ، بوکو حرام و دهها گروه تروریستی دیگر در چچن ، بلوچستان تا چاد است. اما کسی حرفی به سعودی ها نمی زند.

تصویب لایحه جدید یک نمایش در مجلس نمایندگان بود که نشان داد نمایندگان ذره ای به امنیت شهروندان آمریکایی توجه ندارند.این قانون سفر کسانی را محدود می کند که ربطی به تروریسم ندارند اما مظنونان اصلی به تردد خود بدون محدودیت ادامه می دهند.

این یک داستان قدیمی است.ایرانی ها هیچ ارتباطی با یازده سپتامبر نداشتند در حالی که سعودی ها پانزده نفر از نوزده هواپیماربای این حادثه خونین را تشکیل می دادند.اما روادید دانشجویی اتباع سعودی لغو نشد بلکه روادید ایرانی ها بعد از آن حادثه محدود شد. مجلس نمایندگان ناتوان از یافتن آهنگر گناهکار در بلخ می خواهد سر مسگری در شوشتر را بزند.
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۵:۲۶:۵۴
این یک فکر اشتباهه که ما میتونیم بدون اینکه مشکلمون رو با آمریکا حل کنیم با اروپا رابطه اقتصادی و تجاری خوبی داشته باشیم. (3382800) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۱:۰۷:۰۵
همین متن نشان می دهد که کدخدا قابل اعتماد نیست.

ضمنا حل کردن مشکل را تعریف کنید! (3383312) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۳:۴۲:۱۰
چطوری حل کنیم !! با عرض ارادت حل میشه (3383717) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۵:۳۰:۵۵
خب الان این انتقادات برای ما نون و آب میشه؟ انگلستان الان با این انتقاداتش مگه عاشق چشم و ابروی امریکاست که باهاش رابطه نزدیک داره. بقیه کشورها چطور؟ همه می دونن آمریکا طرف حق نیست ولی همه منفعت خودشون رو تو همراهی با کشور قدرتمند می بینن. ما کی می خوایم به این نتیجه برسیم؟ (3382806) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۳:۴۳:۳۵
خدا رو چیکار کنیم !!
وجدان و حق بینی رو چیکار کنیم !! (3383722) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۳:۴۶:۰۹
هنوز اجراى برجام شروع نشده آمريكاييها بر خلاف تعهداتشان عمل كردند (3383728) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۵:۴۰:۳۱
شما نگران سیاست نباش. داخل کشور مردم سر نداری و مشکلات اقتصادی که نتیجه تحریم هاست سر همدیگه رو کلاه می ذارن ایمانشون رو از دست میدن بدکاره می شن و جوون ها زندگیشون تباه میشه و... اون موقع خدا یادتون نمی افته. سر مسائل کشورهای همسایه که هیچ اهمیتی به ما نمیدن یکهو خدا یادتون می افته. ولمون کنید بابا. (3383952) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۵:۴۸:۳۴
ذوق زده ها وقوم بزک که فکر میکنند امریکا واقعا دغدغه دموکراسی و حقوق بشر دارد " و تلویحا انقلاب اسلامی را مقصر میدانند "تناقضات را ببینند . (3382828) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۰:۵۸:۱۸
الان ما دغدغه این را داریم که چرا به جایی رسیدیم که یک نفر در ایران به خودش اجازه می دهد بخیه زخم یک کودک را بکشد و او را با خونریزی رها کند .
دموکراسی و حقوق بشر پیش کش . (3383293) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۵:۵۴:۱۱
معلومه که آمریکا نمیذاره کشورهای اروپایی با ایران رابطه اقتصادی داشته باشن ولی خودش بی نصیب باشه. بعدش هم اینکه آمریکا بذاره یک کشوری که حداقل در حرف دشمنش حساب میشه قوی بشه اصلا دور از انتظار نیست.
ما باید تکلیف خودمون رو روشن کنیم. یا میخوایم رابطه خوبی با آمریکا داشته باشیم یا باید قید رابطه با غرب رو بزنیم. (3382833) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۰:۰۵:۰۹
آمریکا کلا برخلاف اونیکه توی افکارعمومی مطرح میشه کشوره نظر تنگ و مکاریه...دوست نداره هیچ کشوری جون بگیره و همیشه دوست داره کشورهایی مثل ما که افراد باهوش زیاد داره در وضعیتی اقتصاد و محیط اجتماعیشون باشه که نخبگان اون کشور دلزده بشن وبسوی کشورهای غربی مهاجرت کنند تا بتونه از هوش ونخبیگشون استفاده کنه و کشورش رو بسازه بعد جالبیش اینه کشوریکه بوسیله نخبگان همین کشورها ساخته رو میکنه توی چشم همین کشورها...ایران باید از این کشور فاصله بگیره و روابطش رو با کشورهای اروپایی و آسیایی پیشرفته مثل ژاپن و کره جنوبی گسترش بده و در داخل هم فضای باز اجتماعی وفرهنگی ایجاد کنیم تا نخبگان وجوانان هم دلگرم بشن و بمونن وبه کشور خودشون خدمت کنند نه به اجنبیهای بی معرفت که دیگه هیچ کاری نمونده برای عقب نگهداشتن ما نکنند. (3383202) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۲۱:۴۵:۲۵
این نظر شما چند تا اشکال داره. شما طرح مارشال رو بخونید که چجور آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم اروپا رو نجات داد و باعث پیشرفت دوباره اش شد. البته آمریکا هم عاشق چشم و ابروی اروپا نیست ولی مساله بحث منافع مشترکه. آمریکا مرکز اقتصاد جهانیه و هرکشوری که پیشرفت کنه اگه در چهارچوب اقتصاد جهانی حرکت کنه، حتما سودش به آمریکا میرسه.

خود اوباما به آفریقایی ها گفت پیشرفت شما به نفع ماست چون اونوقت ما میتونیم مثلا به شما آیفون بفروشیم. اگه کشورهای دیگه خیلی عقب مونده باشن که کالاهای آمریکایی به دردشون نمیخوره.

مساله اینه که آمریکا نمیتونه بیاد از بند کفش تا هواپیمای پیشرفته برای همه جهان درست کنه. در واقع آمریکا تکنولوژیهای پیشرفته تر رو تولید میکنه ولی تکنولوژیهای با رده پایینتر رو مثلا اروپا و کشورهای پیشرفته دیگه تولید میکنن و تکنولوژیهای رده پایین تر رو کشورهای رده بعد.

از طرف دیگه آمریکا به دلایل مختلف خیالش راحته که هیچ کشوری ازش نمیتونه جلو بزنه. چون آمریکا انقدر مغز جذب کرده و همچنان داره مغزها رو جذب میکنه که از نظر هوشی یک طبقه بسیار باهوش داره و هیچ کشوری به پای اون نمیرسه. تنها یک نگرانی از بابت چین ممکنه وجود داشته باشه (3386424) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۰:۲۷:۲۱
بگیم درود بر آمریکا مشکل حل میشه ؟
بگیم زحمت کشیدید ایران رو در جنگ جهانی دوم اشغال کردید مشکل حل میشه ؟
بگیم زحمت کشیدید که چند میلیون نفر از مردم ایران در خلال جنگ مردند و کک شما هم نگزید مشکل حل میشه ؟
بگیم دستتون درد نکنه که علیه دولت ملی مرحوم مصدق کودتا کردید مشکل حل میشه ؟
بگیم حق مون بود که دو هزار نفر از شهروندان ایرانی بعد کودتای سال 32 اعدام شدند مشکل حل میشه
بگیم دستت درد نکنه که از صدام حمایت کردی خوبه ؟
.
.
.
.
.
یه مقدار شرف داشته باشید و حس میهن دوستی اگر هم خودتون رو بیشتر آمریکایی می دونید که خوب بی زحمت هر چه سریعتر تشریف تون رو ببرید (3383240) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۶:۰۳:۳۰
این عملا تحریم بسیار سنگین ایران است چون تقریبا تمام بازرگا نان ژاپن، کره و حتی سایر کشورها مانند چین ، مالزی، تایوان و....و بیشتر کشورهای اروپای و همچنین بیشتر توریست‌های حرفه یی آنها که معمولان به ایران سفر میکنند ، حتما به آمریکا هم سفر میکنند، و در این صورت حاضر نیستند امکانات سفر و تجارت آسان و بدون ویزا با آمریکا را برای سفر به ایران به خطر بیندازند، کاش آقای ظریف حداقل از آمریکا به خواهد که در برابر آنهمه امتیاز، ایران را با سودان و عراق و سوریه در یک سطح قرار ندهد.... و از همه مهمتر، این یعنی‌ پیغامی به همه سیاستمداران دنیا که ایران جای امنی‌ نیست و احتمالا از نظر آمریکا آینده یی مانند آن سه کشور دارد، که خود بسیار برای اقتصاد و پسا تحریم مخرب است و ممکن است سرمشقی برای سایر کشورها شود.... تقریبا مانند برخورد آمریکا با ژاپنی‌های آمریکا و دنیا بعد از حمله ژاپن به پرل هاربر (3382856) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۶:۰۳:۵۴
آقای روحانی، آقای ظریف.... این بود معتبر کردن پاسپورت ایرانی‌.... بعد از آن همه امتیاز در برجام، حالا شرعت پاسپورت ایرانی‌ به مراتب با این تصمیم دوستانه آمریکا برای همه ایرانیها و صنعت توریست ایران بدتر خواهد شد و از آن بدتر این سنگ بسیار بزرگی در برابر پای همه بازرگانان اروپایی و آسیایی و ح‌تی مربیان ورزشی خارجی‌ برای همکاری با ایران خواهد بود....البته ممکن است شما به دلیل داشتن ویزای دیپلماتیک آن را حس نکنید ..... باز هم باید مچکر باشیم؟ (3382858) (alef-13)
 
صادق خان
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۰:۰۶:۵۶
مگر آقای روحانی به آمریکائی ها گفته که این لایحه را تصویب کنند . شما هم از جای دیگر میسوزید و یقه دیگران را میگیری؟؟ (3383205) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۶:۳۷:۳۲
كسى كه به ايران بيايد براى ورود به آمريكا دچار محدوديت و چه بسا محروميت مى شود ،اين در خوشبينانه ترين حالت تحريم صنعت توريسم ايران و بر خلاف برجام مى باشد ،يعنى هنوز اجراى برجام شروع نشده آمريكاييها بر خلاف تعهداتشان عمل كردند (3382917) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۹:۲۰:۵۰
آمریکا دنبال بهانه میگردد و ما تنها با شعار بدون عمل بهانه دست آنها میدهیم. (3383124) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۶:۵۲:۴۳
هیات آمریکا دارد مردم آمریکا و مردم دنیا را فریب می دهند.آنها خودشان را به دلارهای عربی فروخته اند و درعوض دشمن ایران و ایرانی شده اند.مگر نه همه آنها می دانند که تروریست ها اکثرا" از کشورهای متحد آمریکا هستند نه از ایران. (3382932) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۶:۵۸:۵۵
باید در رسانه هایی غربی این دوگانگی و بی منطقی نمایندگان کنگره آمریکا را عیان و آشکار کرد. (3382942) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۷:۰۰:۰۵
این اقدام تندروهای آمریکا فقط بهانه به دست تندروهای ایرانی می دهد که سیاست های داخلی شان را جلو ببرد (3382943) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۳:۴۸:۲۶
اخطاری به هر انسان اینده نگر است
نه فقط دلواپسان (3383735) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۷:۰۰:۱۷
جالبه که بچه های ما که دکترا قبول میشن بهشون به سختی ویزا میدن یا ویزا نمیدن ولی طرف تروریست عربستانیه یا پاکستانی و مصری و...راحت ویزا میگیره میره اونجا ترور میکنه بعد علیه ایران قانون تصویب می کنن!! ترکیه عربستان قطر امارات لیبی مصر پاکستان اینا باید ضدشون قانون گذاشته بشه اینا تروریست هستن نه مردم ما (3382945) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۸:۳۵:۰۳
خوب وقتی عربستان متحد آمریکاست ولی ما دایم شعار مرگ بر آمریکا میدیم انتظار دیگه ای داشتین؟ (3383056) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۳:۵۰:۵۵
این چه توجیهی بود اونا که عملا کشتار میکنن ما که شعار میدیم
ما بخاطر همین برخورد مرگ بر استکبار میگیم (3383741) (alef-11)
 
یکی از اساتید دانشگاه تهران
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۷:۱۱:۰۲
با تجربه نزدیک به ده سال زندگی و کار بسیار خوب و موفق همراه با احترام در آلمان و همکاری با بسیاری از دوستان و همکاران خوب خود در بیش از ده کشور اروپایی، اما واقعیت اینه که برای ایرانی ها جایی بهتر از ایران در دراز مدت نخواهد بود. ما چاره ای جز ساختن و آبادانی روز افزون این کشور نداریم. پای مسائل حساس و مهم که پیش میاد هر کسی به فکر منافع ملی و سود خودش هست، و خوب این تا حدی طبیعیه. یا انسان هنوز چندان متمدن نشده و یا اینکه اصولاً وجود کشورها و فرهنگ های مختلف نیازمند برخی احساسات ملی و فرهنگی با منافع مربوطه هست. نمایندگان آمریکایی خیلی کارشون درست باشه به نفع مردم خودشون کار می کنند. کسی در دراز مدت به فکر ایرانیان مهاجر نخواهد بود. احساس تعلق خاطر به سرزمین و فرهنگ و ملت جدید به لااقل سه نسل گذر زمان نیاز داره، تا شاید بچه بچه خانواده مهاجر به اون احساسا تعلق عمیق و همه جانبه برسه. در یک بازه سه نسل که شاید یک قرن طول میکشه هیچ معلوم نیست کشور های پیشرفته امروز بهتر از ایران پنجاه سال و یکصد سال آینده باشن. گرچه گاهی مشکلاتی نظیر بحران آب مطرح شده و ایرانی ها را به درستی نگران میکنه اما مشکلات تغییر اقلیم، حشکسالی یا زیر آب رفتن شهرها فقط مختص ایران نیست و بسیاری از بهترین کشورها و شهر های دنیا در معرض تهدیدند. کافیه یک نگاه به یکصد سال اخیر بندازیم، بسیاری از کشورهای پیشرفته امروزی وضعیتی به مراتب بدتر و شرایطی نا امن تر از ایران با جنگ ها و مسائل بسیار داشتند. ایران اگر کشوری در مکان و شرایط مناسب زندگی نبود که چندین هزار سال مردم توش نمیموندن. هنوز فکر میکنم در دراز مدت یکی از بهترین کشورها را از نظر طبیعی و فرهنگی و ارزش های مهم زندگی داریم.
امیدوارم در این سالهایی که بسیاری از کشورهای دنیا و عموم مردم متوجه اهمیت ثبات و نقش ایران در پایداری فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خاورمیان شده اند، و خوشبختانه سایه شوم جنگ و درگیری های کلان از سر این سرزمین دور شده، هم مهاجران و نخبگان و متخصصان ایرانی و هم مسئولان و تصمیم گیران، با دید باز، با تدبیر و شجاعت همه به هم کمک کنیم و مشکلات کشور را یکی یکی حل کنیم. ایران طی پانزده سال آینده میتونه تبدیل به یکی از بهترین کشورهای دنیا برای زندگی باشه کما اینکه الان هم از جنبه های بسیاری هست. فقط کافی کمی بیشتر فضا رو باز کنیم مسئولیت و مشکلات و منابع را درست تر تقسیم کنیم. و برای اصلاح امور کشور خود جدی تر و با گذشت بیشتری عمل کنیم. این همه نگرانی با همکاری خوب و کلان از بین خواهد رفت. مسئولان کلان کشور باید از متخصصان و مردم به معنای واقعی و در یک فضای بازتر و آزادتر بیشتر و بهتر کمک بگیرند و امور را واگذار کنند. یک ایران که بیشتر نداریم. میتونیم با هم تبدیلش کنیم به بهترین کشور دنیا، طی پانزده سال آینده، برای اغلب چالش های امروز جامعه و این کشور راه حل های مناسب و معقول موجود هست. احترام به سنت ها و توجه به ارزش تجربه های سالهای اخیر درست و بجای خود، اما اینقدر اصرار به ادامه روش های ناکارآمد یکی دو دهه اخیر نکنیم. ایران امروز نیاز به راهکارهای خردمندانه مناسب و به روز شده در همه زمینه ها دارد.
در صورتی که سایت الف استقبال کند مایلم مطلب را کمی بیشتر بسط داده و در این سایت به گفتگو بگذارم. با سپاس- یکی از اساتید دانشگاه تهران. (3382954) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۸:۳۰:۰۳
بسیار زیبا و به جا بود.
امیدوارم الف از پیشنهاد مطرح شده در این کامنت استقبال کند. (3383050) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۸:۳۷:۳۵
استاد محترم خداروشکر که اقلا یکی دیدم کمی مثبت نگری برایش باقی مانده که احتمال میدهم یادگار همان سالهای آلمان باشد که فرمودید... ما در اون قسمتهای پایین هرم هستیم استاد جان (3383062) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۹:۴۵:۵۰
بهترین روش اینه که ایران خودش باب تجارت با دنیا رو باز کنه و متخصصهای واقعی رو برای تجارت با دنیا روانه کشورهای مختلف بکنه برای ورود و راه اندازی تکنولوژی مورد نیاز.
از هارت و پورت آمریکا هم نترسید. کوتاه نیاین، اینا عددی نیستن در برابر توانایی تحلیل و قدرت دانش ایرانیها.
بعدشم چیزی که من میبینم ما تو هیچ زمینه علمی از اینا عقب نیستیم حتی گاهی تو تئوری جلو هستیم با نیروی سالم و جوانمون.
فقظ باید منسجم تر و هدف دار تولید صنعتی رو ارتقا بدیم. (3383164) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۲:۴۵:۱۸
توی کدوم تئوری ما جلوتر هستیم؟ کی قراره روی این تئوریها کار کنه؟ من یا شما؟ چقدر ما از آدمهای با استعدادمون حمایت می کنیم؟ بهشون بها می دیم؟ فقط برای پز دادن و آمار دادن خوبن؟ برای اینکه بگیم چقدر مقاله نوشتند و یا در کدام المپیاد مدال گرفتند؟ چرا نمی تونیم ازشون استفاده کنیم.

البته همه چیز به همه چیز ربط داره، وقتی هزار و یک مشکل اقتصادی داریم، دیگه مجالی برای حمایت از استعدادها باقی نمی مونه، وقتی هزار تضاد فرهنگی و اجتماعی داریم، دیگه مجالی برای آزاداندیشی باقی نمی مونه. (3383567) (alef-11)
 
صادق خان
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۰:۱۰:۵۲
عده ای دست از خودخواهی بردارند و فکر نکنند که ایران ارث پدری آنهاست و دیگران رعیت آنهایند . همه دست به دست هم کنیم ایران عزیز را آباد . احسنت به نویسنده این متن درود بر شما . (3383208) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۷:۴۸:۴۵
خيلي خوب بود (3383005) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۸:۰۹:۲۴
اینم از کدخدا , قابل توجه عشاق امریکا , انگلیس و غرب. (3383033) (alef-13)
 
صادق خان
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۰:۱۲:۴۸
کسی عاشق آمریکا و غرب نیست بلکه عده ای عاقلانه میخواهند بی جهت دشمن براشی نکنند . آنهمه هولوکاست را محکوم کردن و دروغ پنداشتن چه سودی عاید ما کرد؟؟ جز اینکه با مظلوم نمائی صیونیست ها ما ضرر کردیم؟؟ (3383210) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۲:۴۸:۵۲
کسی عاشق آمریکا نیست، فقط می گیم اگر قراره پیشرفت کنیم باید با سیاست کارمون رو جلو ببریم، با انگولک کردن این و اون کارمون درست نمی شه. باید بچسبیم به کار خودمون.

اتفاقا اونهایی که دغدغه پیشرفت و خودکفایی کشور رو ندارند وقت و انرژی نظام رو با سرو کله زدن با این قدرت و اون قدرت تلف می کنند. دشمن تراشی و مداخله جویی سودی به ما نداره. (3383579) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۸:۲۴:۱۲
امریکاهیچ غلطی نمیتواندبکندوایران بحمدالله ویاری حق بردشمنانش مسلط وپیروزخواهدشدخواهیددید. (3383045) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۱:۱۸:۲۶
به امید روزی که دلار بشود 5000 هزار تومن تا آمریکا بفهمه چه خبره . (3383334) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۸:۴۴:۰۸
بله. باید شرایط برای زندگی آزاد در همین مملکت برای مردم فراهم شود به دور از تعصبات سیاسی و مذهبی به دور از تبعیض و اجبار وسانسور . (3383070) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۹:۳۰:۴۴
به خاطراینکه آمریکا با عربستان رابطه خوبی دارد برای شهروندان عربستان این محدودیت را در نظر نگرفته است ولی مسلما اگر یک فرد عربستانی به آمریکا برود زیر ذره بین خواهد بود. (3383143) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۳:۴۲:۴۴
تحريم غير مستقيم، ايران، از نظر توريسم و تجارت وخيلي چيزهاي ديكر،،،، (3383719) (alef-11)
 
رضا.ف
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۲:۴۱:۱۱
خدایی اگر یک کشور سفارت مارو اشغال کنه و شعارش مرگ بر ما باشه وپرچممون رو لگدمال کنه باهاش چطوری رفتار میکنیم الان برخورد ما با عربستان و ترکیه چه جوریه نمیشه ما با اون خصمانه رفتار کنیم و اون در برابر ما تعظیم کنه حاصل دشمنی دشمنیه وحاصل دوستی دوستی . (3383923) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۴:۱۱:۳۴
سوای همه چیز اینکه آنان تا این اندازه به ادبیات فارسی ما آگاه هستند که برای تفسیر رویداد های سیاسی خودشان از آن بهره میگیرند بسیار جالب بوده است. (3383936) (alef-11)
 
علیداود
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۴:۱۵:۴۴
لطفا لینک مقاله اصلی رادر زیر ترجمه قرار دهید. زیرا در وبسا یت گاردین چنین اظهار نظری وجود ندارد.
علیداود (3383938) (alef-11)
 
ناصری
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۱:۱۵:۲۷
عرض احترام به کلیه نظرات دوستان.
ما می خواهیم در جهان صلح و آرامش باشه ، امنیت باشه ، دوستی و صمیمیت باشه و بالاخره اینکه مدینه فاضله باشه. ولی دوستان واقعیت چیز دیگری است و متأسفانه مشکلی است حل نشدنی، زیرا ما خواستار ایجاد رابطه با مردم کشورهای جهان هستیم و بیشتر مردم جهان نیز این را می خواهند ولی سردمداران کشورهای مستکبر تابع تفکرات ماسونی و صهیونیست ها هستند و تفکرات ماسونی یعنی تفکرات شیطان پرستی و مقابل تقکرات یکتاپرستی و این ادامه خواهد داشت تا ظهور آقا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) که انشاءالله ظهورش نزدیک است . به امید آن روز که کلیه مردم جهان با یکدلی، یکرنگی و دوستی و صمیمیت با هم زندگی کنند. به امید آن روز (3384647) (alef-13)
 
جوان ایرانی
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۰:۲۳:۵۱
مشکل آمریکا با دولت و مسئله هسته ای نیست.
اون با مردم ایران و مسلمان ایرانی مشکل داره.
با روحیه حق طلبی ایرانیان مشکل داره.
شاهدشم تحریم هاست.
مدعیان به اصطلاع حقوق بشر دارو رو بر بیمار ایرانی تحریم نمیکردن.
نماینده سنا نمیامد بگه که لقمه رو از دهن ایرانیها در میاریم.


جنگ ما جنگ عقیده است.
برید اونایی که دم آمریکا رو گرفتند ببینید چه جوابی گرفتند.
نمونش شاه.مصدق.صدام.قذافی

جنگ روی اصالت.

انشالله که من دلواپس برداشتن تحریم ها رو ببینم.

پاینده باد ایران اسلامی و ایرانی (3387420) (alef-13)
 
جوان ایرانی
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۰:۲۷:۵۸
تعجب میکنم بعضیا قدر همین امنیتو نمیدونن.

سرمون به کار خودمون باشه که الآن داعش داشت سرمون رو میبرید

فرانسه و آمریکا با این سیاستاشون مردمشون رو به کشتن میدن.

خواهشا شهدای مدافع حرم رو بی ارزش نکنید. (3387429) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.