نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 345040
آیا عربستان و روسیه از روی عمد در اجلاس دوحه خرابکاری می کنند؟
بخش اقتصادی الف، 28 فروردین 95
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۷
بیست و نهم فروردین ماه در دوحه قطر نشستی برای بررسی طرح فریز نفتی برگزار می شود.

به گزارش الف، اقدامات و تمایلات عربستان سعودی و روسیه دو دولت بزرگ تولید کننده نفت شرکت کننده در اجلاس ۱۷ آپریل دوحه به سرعت بر تمام امیدهایی به دست یافتن نتایج ثمر بخش را خط بطلان کشید. مهمترین نشست سه دهه اخیر که متعهد شده بود به ساختن دوستی و اتحاد در حال تبدیل شدن به بزگترین نمایش خنده آور قبل از کشیدن پرده های نمایش است. آنچه که مورد تحلیل و روشن است تلاش های دولت های کوچکتر نفتی به امید یافتن ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت پس از نشست می باشد.

فی الواقع ما روسیه را در مقابل داریم که به نقل از خبرگزاری رویترز در حال حاضر با تولید ۱۰.۹۱ میلیون بشکه نفت در روز در بالاترین سطح تولید خود در ۳۰ سال گذشته قرار دارد. بدین معنی که این ارقام ذکر شده در جایگاه دوم تنها پس از رکورد تولیدی ۱۱.۴۷ میلیون در روز سال ۱۹۸۷ قرار دارد. عربسان سعودی همچنین به طور محکم و قاطع از روش غیر مشخص و صریحش با بیان اینکه تنها زمانی همراه با نظریه ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت قدم برمیدارد که همه کشور ها،که شامل ایران نیز می شود، این عمل را انجام دهند. و ظاهرا هیچ شانسی در این مورد وجود ندارد. جانشین ولیعهد عربستان شاهزاده بن سلمان در مصاحبه با بلومبرگ تصریح می کند : اگر همه ی کشور ها بر ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت توافق کنند ما نیز حاضر به همکاری هستیم. اگر هر کدام از اعضا تصمیم به افزایش تولیداتش بگیرد ما نیز هر گونه اقبال و شانسی را که در خانه مان را بزند رد نخواهیم کرد.

بر اساس گزارش هلیما کرافت مدیرعامل شرکت کانادایی تحقیقات کالاهای استراتژیک RBC پنج دولت نشان داده شده در شکل زیر دارای بالاترین ریسک و خطر اقتصادی نسبت به بهای پایین نفت را دارند.

نمودار حاضر حداقل میزان قیمت مورد نیاز برای نجات دولت ها را نشان می دهد. پنج دولت شکننده ما هنگامی که قیمت نفت بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه بود با شرایط سخت و شدید سیاسی و امنیتی روبرو بودند. و حال این وضعیت ترسانک تر خواهد شد به طوری که این کشور ها در گیر تامین مالی زیر ساخت های دولتی و نیاز های اساسی مردم شان هستند. کرافت در فایننشیال پست بیان می دارد.


در حالی که وزای نفت ونزولا و نیجریه و دیگر تولید کنندگان کوچک هنوز به رسیدن به یک توافق موثر در دوحه امیدوارند. حتی وزیر خارجه اکوادور یک قدم جلوتر رفته و با قرار ملاقات گذاشتن با همتایان خود در مکزیک و کلمبیا توانسته حمایت آنها را بدست بیاورد. به طور مشابه نماینده کویت نواز الفوزیه در سازمان اپک نه تنها انتظار یک توافق را دارد بلکه پیش بینی می کند که نفت خام برنت تقریبا به ۴۵ تا ۶۰ دلار در هر بشکه در نیمه دوم سال برسد و تا پایان سال ۲۰۱۸ ادامه یابد. با مقایسه نظرات یاد شده از دولت های کوچک تولید کننده که پیشگام هستند در ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت به نسبت کشور های بزرگ تولید کننده اختلاف آرا در نشست بسیار مشهود می شود.

در یک مصاحبه پنج ساعته سلمان شاهزاده سعودی بیان می دارد اگر همه کشور ها شامل ایران روسیه ونزویلا کشورهای اپک و همه ی کشور های تولید کننده نفت تصمیم بگیرند به ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت ما هم در کنارشان خواهیم بود. و بر روی نام ایران به عنوان بخشی از این توافق تاکید می کند. او ادامه می دهد : من باور ندارم که این کاهش در قیمت نفت بتواند یک تهدید برای عربستان سعودی باشد. برای ما یک بازار آزادی وجود دارد بر اساس داده و تقاضا و این روشی است که با این بازار ارتباط برقرار خواهیم کرد.

وزیر نفت ایران بیژن زنگنه در مصاحبه با خبرگزاری مهر با خراب کردن ایده رسیدن به یک توافق در ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت اینچنین جواب می دهد : ما به افزایش سطح تولید و صادرات خود ادامه می دهیم تا به میزان قبل از تحریم ها بازگردیم.

پرداختن به ابن موضوع که پنج کشور تولید کننده نفت اپک در مرز یک فاجعه قرار دارند و کشورهای ایران و عربستان در تهدید یکدیگر قرار دارند به نظر می رسد یک سازمان اپک واحد دیگر در زمان پایان این بحران نفتی نخواهیم داشت.

در حالی که عربستان سعودی و ایران در حال سخن پرانی در مورد ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت بر علیه یکدیگر می باشند روسیه به سرعت به میزان تولید خود افزوده به گونه ای که به بالاترین سطح ۳۰ سال گذشته اش رسیده است. رسیدن به یک توافق را به کناری بگذاریم و اگر نشست بدون نزاع و ستیزی به پایان برسد همه ی اعضا می بایست از این موضوع خوشحال باشند.

بر اساس اعلام های جدید عربستان سعودی در حال برنامه ریزی برای ایجاد سرمایه ۲ تریلیون دلاری جهت کاهش وابستگی به نفت و آن چنان که برنامه های ریاضت اقتصادی پادشاه سعودی نشان می دهد عربستان سعودی نشست دوحه را جدی در نظر نمی گیرد. مضافا به نظر می رسد عربستان این پیام را به دیگران ارسال می کند که تحت هیچ گونه از این فشار ها قرار نمی گیرد و در حال بررسی برنامه ثانویه اقتصادی خود می باشد.

نشست دوحه بدون شک به یک فاجعه تبدیل خواهد شد و تمامی تمایلات بعدی بازار آسیب خواهد دید اگر اعضای شرکت کننده یک نقطه نظر مشترک از خود بروز ندهند. فراموش کنید رسیدن به توافق در رابطه با ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت. گوش فرا دهید، صدای تیز کردن پنجه های خرس ها شنیده می شود.
 
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۷:۵۵:۲۵
در زمانیکه برخی‌ دوستان کارشناس و متخصص در ایران، همچنان به این خشند که نفت دنیا مثلأ چند ده سال دیگر تمام میشود، کشورهای غربی و در نتیجه دنیا در حال گذراندن یک انقلاب تدریجی‌ انرژی هستند که به یمن نفت گران در ۱۰ سال گذشته کلید خرده و نتیجه آن ، بی‌ اهمیت شدن نفت و گاز ، مانند ذخائر زغالسنگ جهان در زمان اهمیت یافتن نفت و گاز در اوائل قرن بیستم هست... حالا کشورهای اروپایی به سوی تامین نیمی از انرژی برق مصرفی خود با انرژی باد و خورشید هستند و برخی‌ مانند دانمارک‌ حتی به ۷۰ درصد رساندند... از آن‌طرف تکنولوژی ماشین برقی‌ چنان دارد اقتصادی میشود که مثلأ تسلا برقی‌ جدید، ناگهان قیمت آخرین مدل ماشین برقی‌ خود را به نصف کاهش داده و در دو روز ۳۰۰ هزار نفر بادادان ۱۰۰۰ دلار برای آن پیش ثبت نام کردند، و از همه مهمتر، تکنولوژی شیل نفتی‌ است که در واقع نفت بی‌ پایان را در اختیار آمریکا و غرب قرار داده و قیمت نفت هرگز نمیتواند از ۵۰ دلار دیگر بالاتر برود چون به محس اینکه قیمت نفت دوباره از ۵۰ دلار بگذارد، این شیل نفتی‌ مانند سیل وارد بازار میشود و دوباره قیمتها را به زیر ۴۰ دلار خواهد رسند...ولی‌ دولت اعتدال همانند همان دولت سازندگی، همه توفیق را در افزایش تولید نفت میداند و همان مدل اداره اقتصاد، یعنی فروش نفت و تامین مالی‌ بودجه را در پیش گرفته چون همه افراد اصلی‌ آن ، همان دولت سازندگی هستند، و در این مدت به جز ریاست و مدیریت، فرصت دیگری برای افزایش دانش خود در مورد تغییرات دنیا نداشته اند. (3648188) (alef-11)
 
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۷:۵۹:۲۷
جالبه، روسیه دارد بالاترین ظریفیت ممکن نفت تولید می‌کند و دیگر کوچکترین امکانی برای افزایش تولید ندارد و احتمالا امسال تا یک درصد هم کاهش تولید خواهد داشت و حالا می‌گوید

" دولت ما اعلام می‌کند برای کمک به بازار جهانی‌ نفت و رشد قیمتها، افزایش تولید نفت خود را متوقف می‌کنیم و از سایر دولت‌ها مانند ایران هم انتظار داریم با ما همکاری کامل نماید تا شاهد ثبات در بازار نفت باشیم!"

من دیگر حرفی‌ ندارم!!! (3648196) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۸:۴۴:۵۰
تا کی اقتصاد باید وابسته به نفت باشد، پس کی قراراست تولید علم کنیم؟ (3648265) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۷:۴۴
شما پولهایتان که در بانکها و کشورهای خارجی دارید را بیارین تو مملکت و چرخشو بچرخونید

کارآفرینی کنید (3648555) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۱:۴۲:۰۰
تا قطره های آخر نفت . (3648616) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۹:۱۵:۳۹
با سلام
من واقعا نمیدونم تا کی باید از روسیه ضربه بخوریم.تا کی باید روس ها به ریش ما بخندند.تا کی. تا کی . تا کی...... (3648320) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۹:۱۹:۰۲
روسیه مدام از پشت در حال خنجر زدن به ایران میباشد . (3648328) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۵:۲۸
احسنت, اما کو گوش شنوا?????? (3648673) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۹:۴۵
هر کشوری که به روسیه اعتماد کرده عاقبت خوشی نداشته و دچار فقر و فلاکت شده است. از جمله:کره شمالی,سوریه,کوبا و برخی دیگر از کشورها
روسیه فقط فقط به فکر منافع خودش است. (3648686) (alef-11)
 
منتظر جواب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۹:۲۶:۴۳
برای بنده سئوال است که روی چه حسابی مسئولان ما به روسیه اعتماد کرده اند ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3648335) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۶:۴۵
رو همان حسابی که به آمریکا اعتماد کردند. (3648569) (alef-11)
 
جواب دهنده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۱:۴۳:۱۰
از خودشون بپرس .
چرا از من میپرسی ؟! (3648618) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۴:۰۱
فقط روسیه برای ما مانده
ان هم نصف و نیمه, هر جا منافعش تامین شود از ما استفاده میکند
دوستی امریکا و کره جنوبی کجا, دوستی ایران و روسیه کجا? (3648670) (alef-11)
 
رجبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۹:۲۷:۳۳
عربستان اجازه نخواهد داد تا مثل سابق فروش نفت ما به حالت عادی باز گردد . (3648337) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۹:۲۸:۴۶
روسیه خبیث !
اس 300 ما کو ؟ (3648342) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۹:۲۹:۵۲
فقط تولید نفت ما فریز میشود . (3648345) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۰:۰۲:۲۳
ایران باید با صراحت بیان کند که به سهمیه خود (آنچه قبل از اعمال تحریم ها بوده) کاملا پایبند است . و توب را در زمین عربستان ... بیاندازد.
در ضمن باید سهمیه فروخته شده توسط عربستان را که متعلق به ایران بوده نیز مطالبه نماید.
چرا در مقابل این سعودی بی کلاس مفت خور کوتاه می آییم؟؟؟!!! (3648429) (alef-11)
 
حسین س
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۵:۳۷:۲۶
ایجاد تفرقه واختلاف بین ایران وکشورهای اسلامی وضعیت خطرناکیست که روسیه را خوشحال می کند چراکه این امر به ذعم کرملین با عث وابستگی ایران به روسیه می شود باید مراقب تفرقه اندازی وخواب های شوم این کشور بود اعتماد بیش از حد لازم به این کشور موجب خسران ... کشور میشود (3649123) (alef-11)
 
عاشق بهار
Germany
۱۳۹۵-۰۱-۲۹ ۰۲:۲۱:۳۷
عربستان چاهی کنده که خودش افتاده توش حالابایددیدکدوم کشورناجی عربستان میشه یا چندتا کشورهمراه عربستا . غرق میشن (3650157) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۰۶:۳۳:۵۳
تحريم اقتصادى روسيه و به طبع ان كاهش بهاء نفت وگاز درسطح جهاني يكي ازاقدامات امريكا است حالا اين سياست با اهداف عربستان جهت اعمال فشار برايران همسو شده است ازطرفي پس ازبرجام ايران درصدد بازپس گيرى بازار نفت خود است كه اين مهم با سياست امريكا هم راستا است پس ايران با كاهش بيشتر بهاء نفت مي توان ظرفيت توليد خودرا به حد اكثربرساند كه اينطور هم خواهد شد براى افزايش بهاء نفت كافيه امريكا نفت را با زيان صادر نكند (3658852) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.