توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 399348
سیروس الوند:‌
بخشی از مافیای سینما در دست بازیگران است
بخش فرهنگی الف، 14 مهر 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۴
سیروس الوند در مراسم تقدیر از سه تن از دستیاران کارگردان تاکید کرد در سینما مافیایی وجود دارد که بخشی از آن در دست بازیگران است.
 
به گزارش خبرآنلاین، مراسم تقدیر از سمیرا برادری تهیه‌کننده فیلم«احتمال باران اسیدی»، علی ملاقلی‌پور کارگردانی فیلم سینمایی« قندون جهزیه» و نیما طباطبایی سازنده مستند «من ناصر حجازی هستم...» که به همت انجمن‌ دستیاران کارگردان و برنامه‌ریز تدارک دیده شده بود، در خانه سینما برگزار شد.

در این مراسم سه‌شنبه سیزدهم مهرماه برگزار شد، هنرمندانی چون منوچهر محمدی،سیروس الوند و شمس لنگرودی سخنرانی کردند.


احمدی: سنگ صبور بودن جزوی از ذات حرفه‌ی ماست

براساس گزارش  ایسنا در ابتدای این مراسم مصطفی احمدی رئیس هیئت مدیره انجمن برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان به افرادی که تازه وارد این عرصه شدند، توصیه‌ای کرد: چنانچه برنامه‌ای برای ساخت فیلم دارید، اقدام کنید! زیرا دستیاری به شکل حرفه‌ای آنقدر جذاب است که فراموش می‌کنید، یک روزی فیلمساز ‌شوید.

او ادامه داد: بنابراین سنی وارد فیلمسازی می‌شوید که محافظه‌کاری‌ها، وسواسها و اتفاقات پیرامون وتوجه به حواشی فیلم شما بر فیلم سازی پیشی می‌گیرد بنابراین اگر جسارت لازم و خودخواهی کارگردان را دارید، شروع به فیلم‌سازی کنید.

مصطفی احمدی با نقد به کار بردن واژه مظلوم برای صنف دستیاران افزود: دستیاری مظلومیت نیست چون ظلمی وجود ندارد. ما بیشتر دوست داریم سنگ صبور باشیم، سنگ صبور بودن جزئی از ذات حرفه‌ای ماست.

او در انتهای سخنان خود گفت: فیلمی که دستیار کارگردان می‌سازد را نمی‌توان با اثر دیگری مقایسه کرد، زیرا حداقل‌ترین حالت این است که این فیلم به شدن شبیه خود اوست.

تقدیر از تهیه‌کننده «احتمال باران اسیدی» با حضور شمس لنگرودی

در ادامه این مراسم اولین تقدیر از سمیرا برادری تهیه‌کننده فیلم«احتمال باران اسیدی» انجام شد.

شمس لنگرودی شاعر با بیان این‌که شعر و بازیگری دو فضای متفاوت است،گفت: در شعر بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده شاعر است و تمام مسئولیت‌ها به عهده شاعر است اما در فیلم هرکس مسئول کار خود است.

سمیرا برادری بعد از دریافت لوح تقدیرش طی سخنان کوتاهی از انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان تشکر کرد و با ابراز تأسف به دلیل حضور نیافتن نیما طباطبایی (کارگردان من ناصر حجازی هستم) به علت بیماری در این مراسم، گفت: این هدیه برای من خیلی ارزشمند است. اصناف قانونمند فعالیت کنند، اگر اصناف پیگیر اعضای خود باشند به رشد کمی و کیفی خودشان کمک می‌کنند.

او با اشاره به حضور روح‌الله برادری در برنامه، لوح تقدیر را به پدرش هدیه داد.

اظهارات منوچهر محمدی درباره پسر ملاقلی‌پور

در ادامه منوچهر محمدی تهیه‌کننده با اشاره به علی ملاقلی‌پور (فرزند رسول ملاقلی‌پور ) گفت: چند سال پیش، فیلمی را برای من آورد که من او را دعوا کردم، زیرا که فیلم تلخ و سیاهی بود اما در فیلم «قندون جهزیه» حس زندگی واقعی جریان دارد و در آن امید را می‌بینید.

او با بیان این که در فیلمسازی کسی موفق است که جنون و استعداد داشته باشد افزود: ملاقلی‌پور هر دوی آنها را دارد.

علی ملاقلی‌پور: بارها گفته‌ام رسول ملاقلی‌‍‌پور را نقد کنید و از او قدیس نسازید

علی ملاقلی‌پور بعد از دریافت لوح تقدیرش با حالت طنزگونه گفت: مُهر یاغی‌گری بر پیشان من خورده است و هر زمان که پشت تریبون قرار گرفتم برای داد و بیداد بوده است، حال تشکر می‌کنم از همه کسانی که حضور دارند. با مقدمه‌ای که گفتم این تشکر خالصانه و بی‌ریا است.

این فیلمساز با اشاره به حواشی فیلم «من ناصر حجازی هستم» و «قندون جهزیه» یادآور شد: در فیلم «قندون جهزیه» من به سراغ تهیه‌کنندگان رفتم و به آنها نقد کردم، تهیه‌کنندگانی که چند صباحی هستند، بعد می‌روند و ریشه‌دار نیستند و پول اهالی سینما را نمی‌دهند. در واقع نقد به خودمان کردم که متأسفانه این فیلم بایکوت شد و بعضا گفتند این فیلم ضد سینما ساخته شده است اما مگر امکان دارد، من اینگونه فیلم بسازم در حالیکه من فرزند خانه سینما هستم؟! در نتیجه به خود و پدرم توهین کردند.

او در ادامه افزود: تحمل نقد را ما باید از خودمان شروع کنیم و بعد به دیگران آن را توصیه کنیم بنابراین نقد وجود ندارد.

علی ملاقلی‌پور گفت: من بارها گفتم رسول ملاقلی‌پور را نقد کنید و از او قدیس نسازید.


حرف‌های صریح سیروس الوند درباره‌ی مافیای که بازیگران بوجود آورده‌اند

در بخش دیگری از برنامه سیروس الوندی کارگردان و فیلمنامه نویس کشور با اظهار تعجب از کمی حاضران در برنامه با بیان این که دستیاران کارگردان در کار کارگردانی موفق‌تر عمل می‌کنند، گفت: به نظر می‌رسد منطقی‌ترین راه، دستیاری کارگردانی است چون در پروسه دستیاری، کلی تجربه کسب شده است که این تجارب را نمی‌توان در کلاس آموخت.
کارگردان «یک بار برای همیشه» در ادامه در خصوص کار با سوپر استارها افزود: همه تصورشان این است که کار با سوپراستارها دشوار است در حالی که این‌طور نیست. کار با کسی سخت است که تصور می‌کند سوپر استار است! من با بهروز وثوقی کار کردم و کار با او دشوار نبود اما کسی که فکر می‌کرد که بهتر از بهروز وثوقی است کار با او دشوار بود بنابراین هرکسی تصور هویتی را داشته باشد که ندارد، کار با او سخت است.

الوند با بیان این که برنامه‌ریزی آفت دستیاران کارگردان است اظهار کرد: عملا برنامه‌ریزی دستیار کارگردان را به دستیار بازیگران تبدیل‌ می‌کند.

او تصریح کرد:دستیاران باید روشن کنند، دستیاری مسیر است یا مقصد؛ نمی‌توان گفت که حتما مسیر است زیرا که دستیار حتما به کارگردان تبدیل نمی‌شود و نمی‌گویم که مقصد است چون دستیاری بی بها می‌شود.

این کارگردان متذکر شد: تعریف من از دستیار کارگردان این است که اگر روزی کارگردان حضور نداشت، تهیه کننده این اعتماد را به دستیار داشته باشد که پروژه را پیش ببرد، این کار دستیاری است نه هماهنگ کننده بازیگران و برخی از بازیگران از دستیاران، دلال‌هایی درست کرده‌اند در مسیر خیانت به سینمای ایران.

او در ادامه گفت: این مافیا که می‌گویند مافیای تهیه و توزیع حرف مُفت است. بخش قابل توجه مافیا در سینما توسط بازیگران اتفاق می‌افتد که برخی از برنامه‌ریزها به صورت ناخودآگاه به این بازیگران کمک می‌کنند.

او با اشاره به شعر مولونا «پشت این پرده خبرهاست که با بی خبریم» گفت: من دستیار یکی از فیلم‌های حرفه‌ای بودم، خیلی چیزها یاد گرفتم و از این تجربه باید پشت صحنه را مدیریت کرد.

در ادامه‌ی مراسم انجمن دستیاران کارگردان و برنامه‌ریز، از نیما طباطبایی برای فیلم «من ناصر حجازی هستم» تقدیر کردند که این کارگردان جوان به دلیل بیماری در مراسم حاضر نبود.

در ادامه‌ی این مراسم فیلم 8 دقیقه‌ای پخش شد که هنرمندانی چون مهتاب کرامتی، طناز طباطبایی و برخی از اعضاء صنف دستیاران کارگردان لوج تقدیر نیما طباطبایی را در بیمارستان به او اهدا کردند.

نیما طباطبایی در تماس تلفنی که در مراسم با او گرفته شد از خاله‌اش رویا تیموریان، مسعود رایگان و درنا مدنی و همچنین مادرش تشکر کرد و گفت: اگر اینها نبودن بیماری‌ام بهبود نمی‌یافت.

منوچهر شاهسواری خطاب به ملاقلی‌پور چه گفت؟

در بخش پایانی منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما با اشاره به سخنان ملاقلی‌پور گفت: اعتراض و شورش حق شماست و اگر از شما گرفته شود، چیز بزرگی را از دست می‌دهید.

او ضمن اشاره به صحبت‌های سیروس الوند مبنی بر این که دستیاری گاهی در مسیر است و گاهی در مقصد، گفت: گاهی این مسئله دستیاران را دچار تردید می‌کند. اگر تردید نکنید یقینا موفق خواهید شد.

علی علایی مجری برنامه‌ی انجمن دستیاران کارگردان و برنامه‌ریز بود، برنامه‌ای که در آن فیلم‌هایی کوتاه «اکسیدان» به کارگردانی عباس نظام‌دوست، «پنجره باز» ساخته افشین رضایی و «آماس» از علی درخشنده به نمایش درآمد و اعلام شد این فیلم‌های کوتاه مقدمه‌ای برای ساخت فیلم‌های سینمایی است.
 
 
کلمات کلیدی : سیروس الوند+سینما+مافیا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.