نظر منتشر شده
۹۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299646
توتم و تابوی دست دادن با آمریکا/ وقتی هم حرام است و هم واجب
دکتر ارسطا طالیس، 13 مهر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۴
باز هم سازمان ملل و باز هم موضوعی سطحی ولی همیشگی که مبنای دعواهای بی حاصل جناح‌های سیاسی شد. بله ماجرایی به نام دست دادن با روسای کشورهای ثروتمند و به قولی با کلاس. گویی توتمی برای برخی و تابویی برای برخی دیگر در ایران شده.

الف ) توتمی به نام دست دادن با آمریکا
انگار وقتی مسولان ما با مسولان آمریکایی دست بدهند صرف این دست دادن موجب نزول رحمت آمریکایی از آسمان شده و سیل امکانات و دلار را لااقل با هلی کوپتر و هواپیما از آسمان روانه مردم ایران خواهد کرد. تو گویی برخی در ایران در ذوق این دست دادن هستند. تمام هم و غمشان این است که دیدی با جان کری دست دادیم!

یادم هست کودک بودیم برخی فقط دوست داشتند کنار بچه پولدار و شیک کلاس بشینند و با او دوست باشند. بچه پولدار خوراکی‌های گران و عجیب و غریب می‌خورد ولی دریغ از ذره ای تعارف. ولی باز هم کنار او نشستن برای برخی جذاب بود و در کنار فقیر کلاس نشستن نشانه نزول جایگاه و اعتبار!

هر ساله که موسم نشست سازمان ملل می‌شود عده ای دست بر هم می‌سایند که آیا می‌شود با مسولان آمریکا دستی بدهیم و ما هم در خیل اعوان و انصار ایشان قلمداد شویم و فخری بر دوش گرفته و نشان دهیم؟ تیتر برخی روزنامه‌ها با عنوان اصلاح طلب و تفکرات طرفدارانشان در میان مردم همواره این را نشان می‌دهد. برق چشمی نشانه تمنایی بس بزرگ!

ب ) تابویی به نام دست دادن با آمریکا
از دیگر سو عده ای دیگر قرار دارند که دست دادن برای ایشان تابویی است عظیم. تو گویی وقتی با مسئول آمریکایی دست بدهیم آسمان به زمین می‌آید. حتی بر سبیل اتفاق و هم حتی بر سبیل مذاکره. در این تفکر دست دادن به آمریکا موجب انتقال حیله و زیان به بدن ایران شده و ایران را یارای مقابله با حیله‌های این شیطان نیست. وقتی این اتفاق به هر دلیلی بیفتد باید چنان‌های و هوی کرد که انگار مهم‌ترین خطای کشور رخ داده. وقتی در خطاهای بزرگ حرفی نزده‌ایم دیگر در این خطای اکبر باید زبان چرخاند.

ج ) وقتی دست دادن با آمریکا واجب می‌شود
صرف دست دادن با دشمن یک نشانه است. آموزه‌های دینی نشان می‌دهد که حتی باید با دشمن نیز ادب را رعایت نمود. در این باره داریم:

قال امیرالمؤمنین علی(ع): صافح عدوّك وإن كره، فإنّه ممّا أمر اللَّه عزّوجلّ به عباده يقول: ادْفَعْ بِالَّتِى هِىَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِى بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ و عَدَوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِىٌّ حَمِيمٌ وَ مَا يُلَقَّلهَآ إِلَّا الَّذِينَ صَبَرُواْ وَ مَا يُلَقَّلهَآ إِلَّا ذُو حَظٍّ عَظِيمٍ. فصلت:۳۵ و ۳۵
با دشمنت مصافحه كن، گرچه او اکراه دارد؛ چرا كه آن، از چيزهايى است كه خداوند -عزّوجلّ- بندگانش را بدان فرمان داده است، |آن جا كه| می‌فرماید: بدى را به آنچه بهتر است، دفع كن. آن گاه كسى كه ميان تو و ميان او دشمنی است، گويى دوستى يكدل می‌گردد؛ و اين رفتار را جز كسانى كه شكيبا بوده‌اند، نمی‌یابند و آن را جز صاحب بهره اى بزرگ، نخواهد يافت.) الخصال: ۶۳۳ / ۱۰ - بحار الأنوار: ۷۱ / ۴۲۱ / ۵۸.)

همچنین قرآن و سابقه اسلام نشان می‌دهد که می‌توان در شرایطی با دشمن صلح نمود و البته صلح وقتی خواسته دشمن باشد بر جنگ خصومت با وی ارجح است چرا که اسلام حقیت است و در زمان صلح خود را نشان خواهد داد. در این باره داریم:

(توجه اینکه لفظ کافر در قرآن لفظی عام بوده و شامل هر کس که حقیقتی را می‌پوشاند می‌باشد. این کافران می‌توانند مشرکان و بت پرستان یا یهودیان و مسیحیانی باشند که اسلام را قبول نمی‌کنند)

"وَ إِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَها وَ تَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ " (سوره انفال آیه ۶۱)؛
و اگر به صلح گراییدند، تو [نیز] بدان گراى و بر خدا توکل نما که او شنواى داناست.

بنابراین صلح با دشمن جایز و ادب اسلامی حکم می‌کند که در هنگامه تلاش برای صلح بتوان با دشمن دست هم داد. چون قرار است قرارداد منعقد شود.

د ) لزوم صلح با برخی کافرای و دشمنان از منظر عقل
صلح با برخی کافران عقلانی هم هست. وقتی فردی با شما دعوایی ندارد و گذشته ظالمانه خود را نیز نمی‌خواهد تکرار کند و نمی‌خواهد به شما آسیبی وارد سازد و شما هم انسان مسلمان و سالمی هستی، چرا باید جنگ را ترجیح دهی؟ در شرایط صلح وقتی که حق با شماست راحت تر می‌توانید به تبلیغ راه روش درست خود بپردازید نسبت به زمانی که همه چیز آشفته جنگ فیزیکی به جای استدلال می‌شود.

ر ) وقتی دست دادن با آمریکا حرام است
در صورتی که دست دادن با دشمن ظالم به علت خود باختن و با قصد دوستی و ذوق زدگی باشد مسلماً امری نکوهیده در اسلام و قرآن خواهد بود. در آموزه‌های اسلامی نمی‌توان با کسی که به شما ظلم می‌کند دوست بود (باید توجه داشت که دوستی و عشق با صلح فرق می‌کند. در صلح به دنبال رفع خصومت و در دوستی به دنبال مراوده مطمئن و تأیید کارها و در عشق به دنبال دنباله روی از دشمن هستیم). تا مادامی که دشمن دست از دشمنی برنداشته و قصد ادامه دارد حتی صلح نیز احمقانه و مطرود است و هنگامی که با شما در یک عقیده نیست ولی ظلم و خصومتی ندارد می‌توان با اوصلح کرد ولی قرار نیست کارهای خلاف عقیده او تأیید شده و بدتر از آن در امور عاشقانه به دنبال او بود. در این باره داریم:

۱- هیچ وقت نباید با یهودیان دوستی برقرار کرد
"يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَ النَّصارى‏ أَوْلِياءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمينَ "
اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! يهود و نصارى را دوست و تكيه‏گاه خود نكنيد! آن‌ها اولياى يكديگرند و كسانى كه از شما با آنان دوستى كنند، از آن‌ها هستند خداوند، جمعيّت ستمكار را هدايت نمى‏كند.(مائده، ۵۱(

این آیه نشان می‌دهد که با ایشان نباید دوستی به معنای اعتماد نمود و البته این با صلح نکردن فرق می‌کند. می‌توان با شخصی نه جنگ و خصومت داشت و نه به او دوستانه اعتماد کرد. بلکه حسن همجواری داشت و زندگی کرد. همچنین داریم:

"لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ في‏ شَيْ‏ءٍ إِلاَّ أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقاةً وَ يُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللَّهِ الْمَصيرُ "
افراد باايمان نبايد به جاى مؤمنان، كافران را دوست و سرپرست خود انتخاب كنند و هر كس چنين كند، هيچ رابطه‏اى با خدا ندارد مگر اينكه از آن‌ها بپرهيزيد (و به خاطر هدف‌های مهم‌تری تقيّه كنيد). خداوند شما را از خود، بر حذر مى‏دارد و بازگشت (شما) به سوى خداست. (آل عمران، ۲۸)

۲- عدم دوستی با کسانی که دین اسلام را مسخره می‌کنند
"يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الَّذينَ اتَّخَذُوا دينَكُمْ هُزُواً وَ لَعِباً مِنَ الَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ الْكُفَّارَ أَوْلِياءَ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ "

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! افرادى كه آيين شما را به باد استهزاء و بازى مى‏گيرند ـ از اهل كتاب و مشركان ـ ولىّ خود انتخاب نكنيد! و از خدا بپرهيزيد اگر ايمان داريد! (مائده، ۵۷)

مسلماً این موضوع در مورد آمریکا و کشورهای دیگر که با هر بهانه ای به دنبال تخریب اسلام هستند صدق می‌کند.

۳- دست دادن و دوستی با کافرانشان ما را بالا نمی‌برد
بر خلاف ذوق زدگی عده ای در داخل باید توجه داشت که از منظر قرآن دست دادن و دوست شدن با دشمنان ضد دین به هیچ وجه نباید موجب شعف و احساس غرور و عزت شود. در این زمینه داریم:

"الَّذينَ يَتَّخِذُونَ الْكافِرينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ أَ يَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَميعاً "
همان‌ها كه كافران را به جاى مؤمنان، دوست خود انتخاب مى‏كنند. آيا عزّت و آبرو نزد آنان مى‏جويند؟ با اينكه همه عزّتها از آن خداست (نساء، ۱۳۹)

۳- هیچ وقت یهودی‌ها از ما راضی نخواهند شد
اینکه احساس کنیم با دوست و اعتماد می‌توانیم رضایت کافران از نوع یهویان را جلب کنیم از نظر قرآن محال است مگر اینکه تغییر هویت دهیم.

وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعدَ الَّذِي جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ (بقره – ۱۲۰)
و هرگز يهوديان و ترسايان از تو راضى نمى‏شوند، مگر آنكه از كيش آنان پيروى كنى. بگو: «در حقيقت، تنها هدايتِ خداست كه هدايت [واقعى‏] است.» و چنانچه پس از آن علمى كه تو را حاصل شد، باز از هوس‌های آنان پيروى كنى، در برابر خدا سرور و ياورى نخواهى داشت.

نتیجه / واجب بودن یا حرام بودن دست دادن آقای دکتر ظریف به نیت دولت است
از آنجا که هم با کافران و دشمنان می‌توان دست داد و هم نمی‌توان دست داد. باید به شرایط نگاه کرد و نیت آقای وزیر امور خارجه و البته دولت را در این برنامه ریزی! یا اتفاق دید. چه اتفاقی بوده باشد و چه عمدی و حساب شده:

۱- اگر ایشان به دنبال کاهش تنش‌ها و صلح می‌باشد(و از طرفی دشمن نیز مسلم شده به دنبال صلح است) این امر می‌تواند در شرایطی حتی واجب هم باشد.

۲- اگر ایشان به روش بسیاری از طرفداران دولت در میان مردم و روزنامه‌ها و رسانه‌ها با عشق و با هدف دوست شدن و اعتماد با ایشان دست داده باشد این امری است که از نظر قرآن پذیرفته نیست.

و بنابراین نمی‌توان رفتار ایشان را در این موضوع تشویق کرده و بزرگ کرد و از طرفی هم نمی‌توان وی را ملامت نمود. همه چیز به نیت آقای ظریف و البته سیاست خارجه دولت بستگی دارد.

همچنین باید توجه داشت که دست دادن و نزدیکی به غرب و آمریکا به عنوان دشمنان ملت ایران و دین اسلام نه تابو است و نه توتم. بستگی به موقعیت دارد. نه باید برای آن غش و ضعف نمود و نه اینکه آن را پایان دنیا قلمداد نمود. نه دست دادن با ایشان موجب سرازیر شدن امکانات و پول به کشور ما خواهد شد (همانطور که به صدها کشور ضعیف و فقیر وارد نشده) و نه این کار ما را جهنمی کرده و کشور را تحت اشغال ایشان قرار خواهد داد.

کمی اعتماد به نفس داشته باشیم. هر دو گروه توجه کنند: اعتماد به نفس!
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۸:۳۸
احسنت
مقاله ای به دور از هیاهو و یک جانبه نگری
از الف همین توقع می رود. (3239459) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۱:۲۱
از اینکه دولتمردان دولت یازدهم مدام خطاهای خود را اتفاقی قلمداد می‌کنند واقعا جای تاسف دارد. آقای ظریف یک دیپلمات قدیمی است و به برنامه‌های دیپلماسی واقف است. اگر منتظر خروج رئیس‌جمهور ابر شیطان نبود می‌توانست از جای دیگری تردد کند. (3239910) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۲:۳۴:۱۹
یکی از روزنامه‌ها زانو زدن ظریف وزیر خارجه کشورمان را در کنار امیر کویت به تصویر کشیده است. مدعیان دروغین غیرت آریایی که در دوره دولت قبل زبان باز کرده‌ بودند چرا امروز در مورد این کار آقای ظریف سکوت اختیار کرده‌اند و واکنشی نشان نمی‌دهند؟ (3241021) (alef-13)
 
طالعی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۳:۱۵
برای ملت ایران پذیرفته نیست بعد از راهنمایی، تذکر و هشدار رهبری که فرمودند؛ شیطان بزرگ از طریق برجام دنبال نفوذ است. وزیر خارجه کشورمان با رئیس جمهور جنایتکار و کثیف آمریکا دست بدهد و با این کار نابجا عزت و اقتدار ایران راخدشه‌دار نماید. از نمایندگان مجلس می‌خواهیم در این قضیه ورود پیدا کنند. قرار نیست هر کس با سلیقه خود بخواهد چوب حراج به عزت کشور و نظام بزند. (3239921) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۳۹:۵۱
چرا موقعی که احمدی نژاد نامه به اوباما نوشته فریاد نزدید خواهش میکنم منطقی حرف بزنید (3240324) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۴۴:۵۱
با جان کری میتوان دست داد با امباما نمیشود کمی فکر خوبه (3240341) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۲:۴۱:۳۰
چوب حراج به مملکت با دست دادن زده نمی شود. بلکه با قطعنامه پی در پی و اختلاس میلیاری کشور از بین رفت! (3241035) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۵:۴۵
به همان دلیل که آقای رئیس جمهور هم یادش رفته از اسرائیل و فلسطین در سازمان ملل صحبت کند آقای ظریف هم به صورت خیلی تصادفی با آقای اوباما دست داده است. از مجلس تقاضا دارم به این مسائل توجه کند و بی‌تفاوت از کنار آنها رد نشود. (3239932) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۸:۲۴
مثلا وقتی احمدی نژاد در مورد اسرائیل حرف زد تو این چند سال گذشته چه نفعی برایمان داشت (3240073) (alef-3)
 
کفن پوش
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۵۱:۳۹
باید ظریف برکنار شود ویه انقلابی طرفدار مردم مظلوم فلسطین و... وزیر شود
الف درج کن لطفا (3240179) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۱:۰۶:۱۴
مگه قراره وزیر خارجه فلسطین انتخاب کنید!!!!! (3240837) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۱:۴۹:۴۱
فعلا از مردم خودمان مظلومتر در دنیا وجود ندارد حجاج ما با نا جوانمردی تمام کشته شدند حتی نفس یکی از رهبران مبارررررز فلسطین که این همه ایران از آنها دفاع کرد بر علیه آل سعود در نیامد که مبادا ناراحت شوند !!
الف درج کن لطفا ! (3240916) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۸:۰۴
واقعا اسم مناسبی برای خودت گذاشتی " کفن پوش"
یعنی یه آدم اینقدر بی چشم و رو هم میشه؟ (3242541) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۲۲:۵۷
شما درک نمی کنی که وزیر ما با رئیس جنهور اونا دست داده یعنی مقام پایین تر دیپلماتیک ما با مقام بالاتر دیپلماتیک اونا. اصلا ولش کن. خودت چطوری؟؟ (3240273) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۹:۳۰:۰۰
یه کمی هم اینطوری فکر کن اوباما با ظریف دست داده که از نظر مقامی خیلی پایینتره و همطرازش نیست و .و.. (3241685) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۰:۳۴:۳۷
ورزشکار ما به دفاع از فلسطین جلوی رقیب اسراییلی حاضر نمیشه بعد تو تیم فلسطین اسراییلی هست وبا اسراییل بازی دوستانه میکنن وبازی در مقابل ایران را رد می کنن ، جمع کنید این کاسه های داغ تر از آش را (3241826) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۰:۲۲
اقای نویسنده وقتی دست دادن میشود یک تکه از یک پازل بزرگ ان وقت میشود خطر، خودمان را به آن راه نزنیم،حالا فرض می کنیم که پازلو فقط اونا چیده باشن، به هرحال اقای ظریف در پازل دشمن بازی کرده. (3239945) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۱۸:۱۶
مسئله اینه که این فقط دید شماست. من بر عکس فکر می کنم. اونها شدیدا دارن همون جوری بازی می کنند که تیم سیاست خارجی ما وادارشون کرده. ابن همه اختلاف با اسرائیل. این همه اختلاف بین کنگره و دولت و هزار تا دلیل دیگه.
شما چون دولت محبوبتون هیچ کار مثبتی انجام نداد که ده برابرش کار منفی نکرده باشه به تمام عملکرد تین دولت ایراد میگیرد.
مگه احمدی مژاد به اوباما نامه نداد؟؟؟ چطور اون نامه اقتدار بود؟؟؟ (3240261) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۲۸:۴۵
ببخشید ولی فکر کنم تحلیل شما خیلی سطحی و خوش باورانه ست. اگه فقط کمی اطلاعات دقیق داشتی می دونستی که رژیم صهیونیستی (و همچنین رژیم سعودی) متحد استراتژیک آمریکاست و هیچ وقت اختلاف به اون معنایی که شما فکر می کنی ندارند طوری که بعضی وقت ها به کنایه گفته میشه اسرائیل ایالت پنجاه و یکم ایالات متحده آمریکاست!

اساسا کشورهای آنگلو-صهیون متشکل از کشورهای انگلیسی تبار (آمریکا،کانادا،انگلیس،استرالیا،نیوزلند) به علاوه رژیم صهیونی در سیاست خارجی به صورت یکپارچه و منسجم عمل می کنند به طوری در موارد متعددی سفارت های یکی از این کشورها در غیاب کشورهای دیگه برای اون کشورها هم کار می کنه! نمونه اش هم سفارت کانادا تو ایران که برای انگلیس هم انجام وظیف می کرد. (3244786) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۲:۵۱
ظریف دوست داریم (3239952) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۴۱:۵۲
من با نظر شما مخالفم. نویسنده چند خطای جدی را مرتکب شده:
1- دوستی کردن با کسی با رفتار مسالمت آمیز داشتن فرق می کند. شما می دانید که حضرت رسول (ص) همسايه اي يهودي داشت كه وي را بسيار اذيت مي كرد، هر روز از پشت بام، خاكستر همراه آتش بر روي سر آن حضرت مي ريخت. خب این یعنی طرف هم کافر است هم به قول شما از باب یهودی بودن دشمن جدی اسلام و مسلمین است و هم با اذیت و آزار و خاکستر و آتش دارد دشمنی خود را صراحتاً ابراز می کند. این را هم میدانید که روزی حضرت از کوچه گذشتند و دیدند خبری از آتش و خاکستر نشد، از حال مرد یهودی سوال کردند و دانستند که بیمار شده است پس به عیادتش رفتند و ... قبول دارید که "عیادت کردن" یک عمل کاملاً "دوستانه" است؟ در حالیکه طبق نص قرآن مجید پیامبر از دوستی با یهود و نصارا نهی شده اند. پس نتیجه می گیریم که ما نباید با دشمنانمان "دوست" شویم ولی می توانیم "رفتاری دوستانه" داشته باشیم. جواب سلام آنان را بدهیم و اگر لبخندزنان دستی به سوی ما دراز کردند ما هم با روی گشاده به آنان پاسخ دهیم.
2- نویسنده محترم معتقد است ما نمی توانیم در مورد درستی یا نادرستی عمل جواد ظریف قضاوت کنیم چون نمیدانیم نیت وی از این عمل چه بوده است. اتفاقاً برعکس! ما مکلفیم عمل وی را فارغ از نیت قلبی وی (که به ما هیچ ربطی ندارد) به علت انطباق با سنت نبوی و علوی و نص آیات قرآن کریم، تأیید کنیم. (و البته از باب حسن ظن به برادران مومن مکلفیم نیت وی را نیز تصدیق نماییم)
3- جناب آقای دکتر ارسطاطالیس! لطفاً این جمله تان را یکبار دیگر بخوانید: "هر ساله که موسم نشست سازمان ملل می‌شود عده ای دست بر هم می‌سایند که آیا می‌شود با مسولان آمریکا دستی بدهیم و ما هم در خیل اعوان و انصار ایشان قلمداد شویم و فخری بر دوش گرفته و نشان دهیم؟ تیتر برخی روزنامه‌ها با عنوان اصلاح طلب و تفکرات طرفدارانشان در میان مردم همواره این را نشان می‌دهد. برق چشمی نشانه تمنایی بس بزرگ!"!!! شما چطور به خودتان حق می دهید که برادران ایمانی خود را (که مانند شما نمی اندیشند) را براساس به قول خودتان برق چشمی! قضاوت کنید و آنان و به قول خودتان طرفدارانشان را با یک چوب رانده و با لحنی تمسخر آمیز تحقیر کنید؟ آن هم در زمانه ای که مملکت در طوفان بلا نیازمند اتحاد و همدلی همه جناحهای فکری و سیاسی است و قرار نیست هر کدام از ما هر خبری شد بلافاصله از آن چماقی بسازیم برای کوبیدن بر سر هموطنانمان.
یا علی (3240143) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۸:۵۲
بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجویان دانشگاه افسری گوشه‌ای کوچک از عزت‌خواهی و تفسیر حقیقی نرمش قهرمانانه و درسی برای دیپلماسی خفته در آلودگی‌های برجام است. جناب ظریف به جای نشست و برخاست بی‌حاصل با کری و دیدار به ظاهر تصادفی با اوباما باید کمی پای درس دیپلماسی امام خمینی(ره) و خلف صالحش بنشیند تا به منافع ملی و عزت نظام اسلامی توجه نماید. این ملاقات به ظاهر تصادفی خدشه بر چهره نظام اسلامی وارد کرد. با این حال انتظار می‌رود با پی‌گیری سریع و صریح مسئله حج از خجالت ملت ایران درآیند. (3239460) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۱:۳۸
اولا رهبر که فرمودند من دیپلمات نیستم انقلابی هستم ثانیا سعی کنید مثل رهبری به دور از تعصب قضاوت کنید. کمی هم از منش امامان و پیامبر یاد بگیرید. امام جواد با دختر مامون عباسی ازدواج کرد، پس اگر شما افراطیون در آن زمان زندگی میکردید حتما به امام خرده میگرفتید. ازدواج کجا و دست دادن کجا. از این مثالهازیاده.حالا بازم توجیه کنید (3239883) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۳:۲۵:۱۴
تو زمان ائمه رو با الان مقایسه می کنی؟؟؟؟؟؟
تو روایت اومده که روزی عده ای از اصحاب امام صادق همراه ایشون از صحرا عبور می کردند یکی از اونها در میان صحبت ها از امام سوال کرد که آقا حالا که بنی امیه در حال سقوط هستند چرا قیام نمی کنید و حکومت رو به دست نمی گیرید امام فرمود که اگه من به اندازه تعداد این گوسفندان (که در اون نزدیکی مشغول چرا بودند) یار داشتم قـــیـــام می کردم. راوی میگه من شمردم دیدم 17 تا بودند!!!
از زمان حضرت رضا تا امام یازدهم هم که ائمه تحت فشار و اختناق شدید سیاسی بودند طوری که امام یازدهم تمام 28 سال عمرش رو در محله عسگر سامرا گذروند!
جو و اوضاع اون زمان رو فهمیدی یا بیشتر توضیح بدم؟ (3241111) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۲۹:۲۶
اقا رضا احتمالن اونی که از امام صادق سوال کرده چرا وارد جنگ نمی شی یکی دقیقن مثل شما بوده ! امام صادق هم نمی خواسته به خاطر خواست طبلهای تو خالی چون شما امنیت و ارامش جامعه را به خطر بندازه وباعث قربانی شدن کسانی بشه که از جنگ دوری می کنند ولی در چنین مواقعی برای دفاع از شرف وناموسشان غیرتمندانه سلاح به دست می گیرند (3241411) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۴۷:۰۷
چه ربطی به دست دادن داشت؟ (3241443) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۵۱:۱۶
اگه اوضاع اون زمان را با اوضاع این زمان نمیشه مقایسه کرد، پس ارجاع به گذشته و سنت چی میشه؟! (3241452) (alef-3)
 
شاگرد مدرسه
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۴۸:۲۸
حاج آقا میشه بفرمائید جمعیت کره زمین اون موقع چند نفر بود؟
هم چنین جمعیت اروپا وامریکا وایران وروسیه وچین را اگه آمار داشتی لطفاً (3241581) (alef-3)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۰:۱۶
البته مسئله حج در عربستان اتفاق افتاده نه در آمریکای جهانخوار.

حال اگر هم حزبی های شما دست دهند و عامل آن جزء هم حزبی های شما باشد ، از هزار جا حدیث می آورید که کار درستی بوده است.

گهی زین به پشت و گهی پشت به زین. (3239944) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۰۸:۵۱
زمانی که در مقابل کاردار سفارت ایران چند ایرانی را در عربستان گردن زدند کجا بودی ؟ (3240001) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۳:۱۱:۲۳
سرکرده تمام شیاطین، شیطان بزرگ آمریکاست. (3241089) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۴:۴۰
ما هم که اصلا تحریم نبودیم ، مردم هم که مشکلی نداشتن ... خدا رو شکر (3239957) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۵۳:۱۹
چرا کشورهای دیگر تحریم نمیشند؟؟؟؟
چون : ما خوبیم اونها همگی بدند!!!!!!
درج بنما الف جان (3240185) (alef-3)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۱۶:۱۷
اگر خود امام خمینی الان بود یکی مثل شما به اون بنده خدا هم خرده می گرفتید

بابا جان این اذهان پوشالی رو باز کنید بگذارید قدری هوا بهشان بخورد

حیف است اینقدر آکبند تحویل حضرت اجل بدهید حیف است (3240255) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۹:۲۳
مسئولین در نظام جمهوری اسلامی به برکت خون شهدا به صدارت رسیده‌اند و ملت شهیدپرور اجازه کنار آمدن آنان با شیطان اکبر را نمی‌دهند. به آقای ظریف عرض می‌کنم شما حق نداشتید به عنوان نماینده جمهوری اسلامی با فرد خونخوار و جنایتکاری چون اوباما دست بدهید، در هر شرایطی که قرار داشتید. (3239465) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۱:۵۲:۳۸
ظریف جان دوستت داریم / فکرته با این حاشیه ها مشغول نکنی (3240924) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۳۳:۰۳
والا اگر من رو جزو ملت به حساب میارید از این کار جناب ظریف که نشان دهنده ی صلح طلبی مردم ایران در عین اقتدار است استقبال نموده ،از ایشان کمال تشکر را دارم (3241414) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۲:۵۹:۳۴
صلح صلح شعار ماست. گفتگو افتخار ماست (3239469) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۱۰:۳۵
صلح آرمان بسيار قشنگي است و همواره در دفاع مقدس و پس از آن هم هدف ما بوده است ... ، ولي با كسي كه ثابت كرده است كه ماهيت او همواره تجاوز و حمله است ميتوان صلح كرد . مثل اينكه در مقابل ميكروب بيماري زا آنتي بيوتيك نخوري چون ميخواهي با همه صلح كني !!! (3239812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۱:۵۹:۱۷
یعنی الان پوتین ثابت کرده هدفش تجاوز وحمله نیست ؟!! (3240939) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۱:۵۸
ما اگر این توافق هسته‌ای را نخواهیم به که و به کجا باید بگوییم؟ چرا کسی از مسئولان اجرایی آل سعود در قبال این فاجعه منا اعتراض جدی نکرد؟ تمام عزت ما به عنوان یک ایرانی توسط این دولت زیر سوال رفته است. (3239913) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۰۲:۳۲
همانجا که ما وقتی صلح وگفتگو را می خواستیم وشما نمی خواستید ارجاعمان میدادید حالا شما هم بروید همانجا ! در ضمن جناب ناراحت ما اعتراض کردیم اما دیگر کشورهای اسلامی پشتمان را نگرفتند برای تاثیر یک شکایت اجماع جهانی بسیار مهم است در غیر این صورت همه کشورها در برابر ما می ایستند نه در برابر آل سعود حتی رئیس جمهور عراق وسران فلسطین هم از ما زسما حمایتی نکردند ! (3240214) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۱۹:۵۶
شما اگه نخوای بدون نگرانی و مجوز برو جلوی مجلس تحصن. کسی کاری به کارت که نداره هیچ همه جوره هم پوشش خبری داده میشی (3240266) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۷:۴۶:۳۷
اونفدر تعداد مخالفان اندكه كه هيچ كاري نميتونن كنن (3240475) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۰۱:۵۶
آقای ظریف به عنوان نماینده کشور دست داده یا به به عنوان یک فرد عادی؟ (3239481) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۴:۵۴
جریان مدعی اعتدال و اصلاح‌طلبی ابتدا با ساختن یک تصویر فتوشاپ درباره دست دادن آقای ظریف با اوباما و نسبت دادن آن به دلسوزان انقلاب سعی کردند اصل موضوع را تحت الشعاع قرار دهند. حالا که تشت رسوایی آنها به زمین افتاده دیگر چه می‌خواهند بگویند؟ ان‌شاءالله روزی چشمان خود را باز می‌کنند و می‌بینند که همین به قول آنها دلواپسان بودند که کشور را نجات دادند. (3239926) (alef-13)
 
امیر110
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۰۵:۳۵
ملتی که ه روحانی رای دادند امروز هم به ظریف اجازه می دهند که رابطه ایران را با کشورهای دنیا از هر طریقی که امکان دارد بهبود ببخشد. از راه دست دادن تا مذاکره و حتی زور (3239503) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۴:۱۷
زور رو میشه توضیح بدید (3239888) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۶:۰۷
عجب مقاله جامع و شاملی بود.بسیار زیبا و دقیق به شناساندن شاخص پرداخته بود. (3239897) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۰۹:۵۷
ببينيد من كليت مطلب شما رو قبول دارم و ميپسندم اما در مورد توتم بودن براي يه عده بايد نكته اي رو عرض كنم شايد حق با شما باشه و يك عده اينطوري باشند ولي واقعيت اينه كه قليل هستند بيشتر كسايي كه ذوق دارن براي چنين كاري مسئله شون اتفاقا اشتباه گروه دومه كه با بستن در هر نوع تعامل و گفتگو فكر ميكنن ايمن هستند اينا مثل كسايي هستند كه خانواده شون رو از ترس خطرات بيرون در خانه حبس ميكنن و مانع بروز استعداد و توانايي همه ي اعضا ميشن در حالي كه بايد توانايي مراقبت رو اموزش داد ، ما اين نحوه رفتار رو در همه جا ميبينيم نتيجه اش رو هم شما از بحث اينترنت تا شبكه هاي اجتماعي و.... رو نگاه كنيد دقيقا همين نحوه تفكر رو ملاحضه ميكنيد نتيجه اش هم اين شده كه براي يه عده اسيب بي معني شده، امريكا يا هر كشوري حتي همين كشورهاي دوست دنبال منافع خودشه ما بايد ياد بگيريم چطور در اين جهان منافع محور به كسي ظلم نكنيم از كسي هم ظلم نپذيريم نه اينكه در رو ببنديم و.... بگذريم كه يه عده اين سياست رو دنبال ميكنن چون نونشون تو همين نحوه رفتاره (3239544) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۱۱:۳۸
راستش ظریف که سالها در جوار غربی ها زندگی کرده قطعا از دست دادن با آنها دچار غش وضعف نمی شود که اگر از این قناش بود کافی بود همان غرب بماند ودر همکاری با شبکه های ضد انقلاب به نفع آنها بسراید وغش وضعف برود ! (3239554) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۱۶:۱۳
گروه سومی هم هستند که آرزو داشتند خود در دست دادن با غرب پیش قدم باشند اما به هر دلیل این فرصت را نیافتند (یعنی دلشان برای این عمل ضعف می رفت ! ) حالا که این آرزو را از کف رفته می بینند شروع کرده اند به داد وفریاد ومخالفت و فریاد که پیف پیف بو میده !!!! (3239580) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۱۶:۴۸
ضمن تشکر از اینکه موضوع را شرح داده اید اما در مورد طرفداران دولت بی انصافی نموده اید مسلما نه آقای ظریف و نه طرفداران دولت فکر نمی کنند با دست دادن با دولت مردان امریکا افتخاری نسیبشان شده وگرنه اگر اینطور بود آل سعود با همه بی کفایتی اشان افتخارشان بیشتر از ما بود ولی من فکر می کنم هر عملی که بتواند مکر دشمنان را به خودشان برگرداند عمل صوابی است حتی اگر دست دادند با خودشان باشد امریکا و اسرائیل می خواهند ما را جنگ طلب و آو.... معرفی کنند و به لطف بعضی عملکردها اجماعی را هم بوجود آورده بودند اما انشاالله که در این اجماع ترک افتاده ما بعضی وقت ها ممکن است حتی با شعار انقلابی خواسته دشمن را تحقق بخشیم (3239581) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۲۰:۴۶
1- و درود خدا بر او فرمود: در دوستى با دوست مدارا کن، زیرا شاید روزى دشمن تو گردد، و در دشمنى با دشمن نیز مدارا کن، زیرا شاید روزى دوست تو گردد. (1)

2- علي (ع) فرموده اند : « لن لمن خالطک فانه يوشک ان يلين لک »(2) با کسي که با تو به درشتي برآيد ، نرمش کن چه بسا که او با تو نرم شود . اين جمله همانند مثل مشهور : « اذا عز اخوک فهن » بوده و متاثر از آيه « ادفع بالتي هي احسن فاذا الذي بينک و بينه عداوه کانه ولي حميم » ( مومنون ، 96 ) مي باشد .
3- با دشمن به بخشش رفتار کردن :

علي (ع) در اين باره فرموده اند : ( و خذ علي عدوک بالفضل فانه احلي الظفرين ) نامه 31 ، با دشمن خود به بخشش رفتار کن که آن شيرين ترين دو پيروزي است . همچنين فرموده اند : ( اذا قدرت علي عدوک فاجعل العفو عنه شکر اللقدره عليه . حکمت ، 11 ابن ابي الحديد ) چون بر دشمن چيره گشتي عفو او را سپاس قدرت بر او قرار ده .

---------------------
1- حکمت 260 نهج البلاغه
2 ـ اصول کافي : کليني ، ابوجعفر محمد بن يعقوب ، 1388 ق ، دارالکتب الاسلاميه ، الطبعه الثالثه ، تحقيق علي اکبر غفاري (3239594) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۳:۴۰:۵۲
مجتهد گرامی! شأن نزول اون روایت جای دیگه ست. اون منظور دشمنی شخصی با فرد دیگه در جامعه هستش.
دست دادن وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با رئیس حکومت آمریکا در واقع همون معنی دیپلماسی پینگ پنگ هنری کیسینجر با چینی ها و مذاکرات موشکی و هسته ای جرج شولتز با شوروی رو میده.
ما اینقدرها هم نادان نیستیم که این چیزها رو نفهمیم دوست من!!
الف خواهشا به آزادی بیان احترام بگذار (3241147) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۲۵:۵۷
گذشته نشان داده که هرکاری که آقای ظریف کرده برای کشور و مردم عزت به بار آورده است.
درود بر ظریف (3239623) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۲۱:۰۹
لطفا چند مثال بزنید. (3239851) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۲۱:۰۸
تمام کارهایی که تو این دو سال کرده که یک دهمش رو هم دولت قبل تو ۸ سال نکرد. (3240269) (alef-3)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۱:۲۸
و شاید آینده جور دیگری روی خود را نشان دهد. (3239947) (alef-3)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۲۷:۲۴
دست دادن ایشان هیچ ذوقی نداشت ولی برخی نابخردانه به آن حمله کردند خوب برخی هم جوانمردانه پای ایشان ایستادند وبه زعم شما ذوق زده شدند واین مقاله هم بیشتر میخواست تقبیح ذوق زدگی برخی را بکنه ولی داستان از برخورد تند نماینده بروجرد ودوستانش شروع شد وهمونقدر که ایشون سر صدا کردند مردم هم حمایت کردند که نگارنده این حمایت همه جانبه مردم جوش رو به ذوق زدگی تحریف کردند (3239630) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۲۸:۳۹
قضیه دست دادن مثل موسیقی و کنسرت شده ولی دستشون درد نکنه. (3239633) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۳۲:۰۲
احسنت (3239648) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۳۳:۰۲
موضوع اين است كه دست دادن ما ايراني ها هيچگاه از طمع و شقاوا آمريكائيان كم نمي كند آن اندازه كه ما از جانب آنها در امان باشيم پس دست دادن عده اي و تشويق عده اي ديگر در اين كار نه براي مصالح و رسيدن به صلح است صلحي تامين كننده منافع ما و دفع كننده شر دشمن بي رحم و طمعكار و خبيث
پس اين نوع دست دان چه بدرد مردم ما مي خورد؟
فقط خود باختگان و خود فروشان و وطن فروشان خواستار و مشتاق اين نوع دست دان هستند و حاضرند همه كشورشان و همه مردم كشورشان و ناموس خود را فداكنند ولي لحظه اي با اوباما و جان كري و حتي هر الاغ آمريكائي عكس بگيرند
ولي در مورد دست دادن آقاي ظريف من اطلاعندارم پس نمي توانم اظهار نظر كنم
ولي اگر كارش ناپسند بود كشورمان رهبر داردو ايشان بايد ميزان روابط مسئولين ما را تعيين كنند پس اگر اظهار نظري نكردند يعني اينكه اشكالي در اين كار آقاي ظريف نديده اند وآقاي ظريف و آقاي روحاني و هر كدام از مسئولين مي تواند دست بدهند و شاد باشند وغيره چون سياست ايجاب مي كند (3239649) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۴۴:۴۱
صلح؟!!! تا جایی که عقل من می رسد اول قرارداد صلح و ترک دشمنی امضاء می کنند و بعد دست می دهند و صحبت از دوستی می کنند؛
انگار کار برعکس شده با دشمنی که دست از دشمنی بر نداشته و در منطقه ما آتش افروزی می کند و حرف های مستکبرانه می زند و به دنبال جبران دشمنی گذشته هم نیست، دست می دهند!!!
واقعاً دین اسلام در مواجه با چنین دشمنی دستور دوستی و دست دادن می دهد؟!!! (3239709) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۴۴:۵۵
با سلام
ما بیکاریم ازدواج هم نکرده ایم بهتره دکمه استین ظریف و دست دادن ظریف و قدم زدن ظریف رو که همه بهانه های جناحی هستند ول کنید فکری به حال جوانان بکنید این حرفها هم برای جناح مخالف دولت در اسفندماه رای نمیسازه من جای جناح شما بودم اصلا در انتخابات مجلس کاندیدا نمیشدم. (3239712) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۱:۴۸
ضمن احترام به نظر نویسنده محترم، بخشی از استدلال ایشان مبهم و در واقع به طرز مشخصی فاقد زنجیره دقیقی از «فرض - استدلال - نتیجه» است. به عنوان مثال در حدیثی که از حضرت امیر (ع) نقل شده، به صورت کاملا سهوی و گذری، نویسنده محترم دست دادن آقای ظریف را مصداقی از مصافحه مدنظر این حدیث قلمداد کرده و سپس به سرعت از آن عبور می نماید. حال آنکه باید سوال کرد که مگر غیر از این است که حدیث فوق، مشروط بر احتمال تبدیل دشمنی به دوستی است؟! آیا این احتمال برای امریکا متصور است؟!! ضمن آنکه، این حدیث ناظر بر همه نوعی دشمنی است یا برخی دشمنان. به عنوان مثال، آیا اگر معاویه و یا یزید صلح را می پذیرفتند، حضرت امیر و امام حسین علیه السلام، با آنها به مصافحه می پرداختند؟! آیا امام حسن علیه السلام با معاویه (پس از پذیرش صلح) به مصافحه پرداختند؟! پاسخ اینگونه سوالات روشن است، به شرط آنکه با تاملی بیشتر به آنها بپردازیم.
انتقاد دیگری که بر این نوشتار وارد است، هم معنا پنداشتن صلح و مصافحه است! به عنوان مثال در بند (ر) می بینیم که تنها یک دلیل برای توجیه عدم دست دادن با امریکا قید شده و آن ابراز دوستی و یا به معنای دیگری خودباختگی در برایر امریکا ست و مصافحه را در غیر این صورت و البته مشروط به نیل به صلح جائز می داند! سوال اینجاست که مبتنی بر کدامین اصل، نویسنده چنین فرضی داشته و در انتها مبتنی بر این فرض خدشه دار به نتیجه گیری پرداخته؟! به بیان روشن تر، آیا اگر نخواهیم با امریکا دوستی کنیم و به هر دلیل (فرض کنیم که) بخواهیم با امریکا صلح نماییم، باید با او مصافحه کنیم؟!
انتقاد سوم این است که به فرض همه موارد فوق توجیه پذیر باشد. آیا روند نیل به صلح و مصافحه در دنیای بسیار پیچیده تعاملات سیاسی امروز که برای جزئی ترین حرکات دست یا پا و یا نوع نشستن و لبخند زدن هزار و یک تردید و تدبیر لحاظ می کند، باید یک روند توام با تدبیر و برنامه ریزی باشد و یا روندی مبتنی بر اتفاق و بدون هماهنگی با مسئولین ارشد کشور؟! (3239744) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۸:۰۰
در ایه 43و 44 سوره طه داریم
اذْهَبَا إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى ﴿۴۳
به سوى فرعون برويد كه او به سركشى برخاسته (۴۳ )
فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّيِّنًا لَّعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى ﴿
و با او سخنى نرم گوييد شايد كه پند پذيرد يا بترسد (۴۴)

در قران که (شاید) پند پذیرد یا بترسد بکار رفته و خداوند علم دارد که فرعون نه پند پذیر است و از حضرت موسی می ترسداما به پیامبرش امر می کند که زبان نرمش را بکار ببر چون بهتر از زبان تهدید و بی ادبی جواب می دهد (3239764) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۸:۰۰
آقا شما تا صبح دلیل و آیه از کلام خداوند رو کن کسی که نان خود را در دشمنی یافت گوشش هرگز بدهکار نخواهد بود!
به قول یکی آمریکا ستیزی رو از دلواپسان بگیری دیگه حرفی برای گفتن و تجمع کردن و چادر زدن و کنار مجلس خوابیدن ندارن! (3239765) (alef-13)
 
حمیدرضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۰۲:۳۶
به نظر من کار ظریف بسیار هم به موقع بود دستش درد نکند (3239785) (alef-3)
 
صمصام
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۱۴:۳۲
اصولا در روابط سیاسی وعرف دیپلماسی بین الملل اینگونه رفتارها اگر چه تعیین کننده نیست اما نباید به ان بدبینانه نگاه کرد ....متاسفانه نوع نگاه ما به دستورات دین چه دستورات ایجابی وجه دستورات سلبی همیشه با افراط همراه بوده است ... در دستورات دینی بزرگان دین یا سخنان سران کشور گفته شده که ما حرف و صحبتی با امریکا نداریم یا نباید به انها روی خوش نشان بدهیم ....حال عده ای مانند جناب بیرانوند پارا فراتر گذاشته و جلو تر از رهبران کشور حکم صادر کرده اند که چرا اقای ظریف با اوباما دست داده است ؟؟؟!!!! دوستان اکنون پس از 70 سال از جنگ جهانی دوم وحمله اتمی امریکا به ژاپن رهبران ومقامات دو کشور با هم دست میدهند و مذاکره میکنند و در موضوعات مختلف همکاری میکنند !!!!کجای این اشکال دارد ؟؟؟ایا جناب بیرانوند نظرشان بالاتر از دستور امام علی (ع)است ؟؟؟یا حجت شرعی ایشان معاذالله بالاتر از ان امام بزرگوار است که اینگونه بی ادبانه به اقای ظریف بذل ادب فرموده اند ؟؟!!!این اقدام اقای ظریف کار مهمی نبود که اینهمه حاشیه داشته است !صرفا یک حرکت مودبانه و همراه با حفظ عزت واحترام کشور بوده است . (3239824) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۱۵:۲۸
آقای نویسنده یهودیها آنطور که شما در چند جا تاکید کرده اید کافر نیستند و به خدا و پیامبر او اعتقاد دارند حتی جز دینهای به رسمیت شناخته شده در ایران هستند و دارای نماینده در مجلس می باشند (3239828) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۱:۱۷:۵۰
لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِينَ آمَنُواْ الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُواْ....

دشمن ترين مردم نسبت به کسانی که ايمان آورده اند يـــهــــود و مــشـــرکـــان را می يابی.

اونی که شما میگی فرقه کلیمی هست که با کفار بنی اسرائیل یعنی یهودی ها و صهیونیست ها آسمان تا زمین تفاوت دارد. (3241969) (alef-13)
 
حسین حجت(حجتی هرسینی کرمانشاهی)
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۲۰:۲۲
با سلام
نویسنده محترم این نوشته برای دست دادن به یک روایت از امام علی(ع) استناد نموده و برای دست ندادن به چندین آیه از آیات نورانی قرآن کریم.
نویسنده گرامی در حدیث منقول از امیر المومنین(ع) به درستی نتیجه گیری نموده است و این روایت دقیقا و بالصراحه مصافحه یا همان دست دادن را تأکید داشته است.اما استفاده از این آیات شریفه به هیچ عنوان خواسته نویسنده را تأمین نمی کند زیرا منطوق و مفهوم این آیات صرف دست دادن و تماس و صحبت کردن نبوده و نیست.حتی توجه به معنای ظاهری این آیات، ردی بر استدلال نویسنده است چه رسد مراجعه به تفاسیر و توجه به شأن نزول.
ای کاش قبل از نوشتن، خصوصا در زمانی که به آیات و روایات تمسک می گردد، با فردی اسلام شناس مشورت گردد و یا به منابع و ماخذ موجود مراجعه شود تا تفسیر به رأی صورت نگیرد که رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) فرموده است: «مَنْ فَسَّرَ الْقُرْآنَ بِرَأْیِهِ فَلْیَتَبَوَّا مقْعَدَهُ مِنَ النّار»؛ (هرکس قرآن را به رأى خویش تفسیر کند، براى خود جایى در آتش دوزخ انتخاب کرده است) (3239848) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۲۳:۲۳
آقای ظریف ادب و نزاکت ایرانی را رعایت کرده اند. کار خلاف شرعی انجام نداده اند که بعضی ها در بوق و کرنا کرده اند که از خط قرمز ردشده است (3239861) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۲۳:۲۹
بابا 30 سال پیش که انقلاب نو پا بود امام رابطه با آمریکا رو به رابطه گرگ ومیش تشبیه کردند. اونایی که الان هم این حرف ها رو میزنند با آبروی نظام و رهبری بازی می کنند چون دیگه ما میش نیستیم . اگه هنوز خودمون رو همونجا بدونیم یعنی هیچ پیشرفتی نداشته ایم (3239862) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۶:۳۰
فکر می کنید برای چی ما جهان سومی هستیم؟؟؟ چون دست دادن وزیر خارجه مان با رئیس جمهور کشوری دیگر موضوع نطق نمایندگان مجلسمان می شود!!! (3239899) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۱:۱۲
فرمایش حضرت امیر علی (ع) درخصوص صافح عدوک- توصیه به مصافحه با دشمن شخصی بوده و معلوم نیست مراد ایمرمومنان علی(ع) به دشمن حاکمیتی و نظام اسلامی مربوط باشد. اما معنای صلح که قطعا بحث حاکمیتی را نیز شامل می گردد هیچ مغایرتی با عدم دست دادن و مصافحه نداشته زیرا قطعا حرکت آقای ظریف که بقول خودشان اتفاقی بوده حرکتی برای تامین صلح تلقی نمی گردد. بنابراین به نویسنده محترم پیشنهاد می کنم که درخصوص توصیه پیامبر گرامی (ص) و ائمه معصومین (صلوات الله علیهم) و آیات قرآنی تدبر و تحقیق مناسبتری در رابطه با مسئله مصافحه با رئیس یک دولت که دشمن اصلی اسلام و مسلمین تلقی می گردد بنمائید و اگر مطالب متناقض با آنچه که در این نوشته آورده اید رسیدید واجب شرعی است تا در نقد و توضیح این مطالب مواردی ارائه نمائید و گرنه روز قیامت..... (3239909) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۶:۴۷
مقاله فوق مخلوطی است از مطالب درست و مطالب خطا، اگر کسی با علوم اسلامی آشنایی داشته باشد میداند که احکام اسلامی مستند به قرآن و سنت و اجماع و عقل است و یک عمل ممکن است در هر صورت حرام باشد اما برخی از کارها در شرایط و حالات مختلف احکام مختلف پیدا می کنند مثل خوردن گوشت مردار که در حالت عادی حرام و در ضرورت حلال می شود. به چند نکته باید توجه کرد: ۱- دولت امریکا نماد کفر و کفار حربی است و نماد ظالمانه، ترین جنایت ها در جهان است. و همچنان هم ادامه می دهد. ۲- قرآن صریحا نحوه برخورد ما را با این دسته از کفار یعنی کفار حربی مشخص فرموده است. قرآن می فرماید اشدای علی الکفار باشید. امادست دادن و مصافحه با کفار حربی دهن کجی و مخالفت نسبت به حکم قرآن است. ۳- مقصود از دشمن در حدیث امام علی ع که فرموده مصافحه کنید هر گز دشمنان کافر نیست زیرا حضرت هرگز ضد قرآن سخن نمی گوید مقصود حضرت دشمنی و دوستی بین خود مسلمانان است که اگر شما با برادر مسلمانت دشمنی کردی با او دوستی کن و با مصافحه با او در دوستی پیش قدم شو، اما در مورد زمامداران کفر مصافحه و دست دادن هرگز، در مورد زمامداران و دشمنان کافر حربی قرآن می فرماید : قاتلوا ایمه الکفر یعنی با سران کفر بجنگید. ببینید چقدر داریم از قرآن دور می شویم که به این آیات صریح و روشن قرآن توجه نمی کنیم و به خاطر توجیه عمل زشت آقای ظریف حدیث امیرمومنان ع که جان عالم فدای او باد را در مورد مصافحه ضد قرآن معنی می کنیم البته از روی ناآگاهی، البته اگر از روی آگاهی باشد که ظلم به آن حضرت محسوب می شود و در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشیم. (3239934) (alef-13)
 
بانو
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۰۴:۵۷
در تحلیل شما گویا "دست دادن" و "دوست شدن" به یک معنی آمده اما اینطور نیست. سران ما با خیلی سران کشورهای دیگه هم دست میدن و قبلا هم همینطور بوده اما آیا دوستشون هستیم؟ تو زندگی روزمره چطور؟ با هرکی دست میدیم یا سلام بهش می کنیم یعنی باهاش دوستی داریم؟ باید پذیرفت که رعایت ادب و اتیکت اجتماعی و عرف مورد قبول دنیا و اسلام که همون دست دادنه، لزوما به این معنی نیست که الان ما با اون طرف دوست شدیم. این کاملا ساده انگارانه است. کسانی هم که ایراد می گیرن، چون طرف ظریف بوده ایراد می گیرن و اگر احمدی نژاد این کار رو می کرد، ایرادی وارد نبود بلکه تا الان هزار جور توجیه هم براش درست کرده بودن. کما این که همین معترضان امروزی ظریف، هنوز به خاتمی می خندن که فرار کرد تا به همتای آمریکاییش تو سازمان ملل دست نده! (3239987) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۰۶:۵۱
سند رسمی و شرعی هم داشت (3239994) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۰۹:۲۳
احسنت برشما این نگاه درست است نگاه قرآنی نه نگاه من فکر می کنم این درست است. (3240004) (alef-3)
 
ایرانی معتدل
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۱۷:۱۹
خدا خیر به نویسنده متن بالا بدهد !
مگر همین مطالب برگرفته از قرآن و متون فقهی اسلامی نیست ؟
و مگر کسانی که بی هیچ دلیلی برای فریاد بر می آورن که وزیر خارجه آقای دکتر ظریف .....زیادی کرده که دست داده ، همین آیه ها و مطالب فقهی را مطالعه نکرده اند ؟
اگر حتی بخواهیم خوشبین هم باشیم باز میدانیم که بسیاری از تخریب کنندگان دکتر ظریف یا روحانی معمم هستند و یا به طور حتم این مطالب را مطالعه کرده و از آن باخبر هستند ...
ولی آیا چه چیزی باعث میشود تا بدون آنکه نیت دکتر ظریف را از این مصافحه بدانند به او حمله میکنند و با بدترین الفاظ ایشان را خطاب قرار میدهند ؟

آیا منافع حزبی و جناحی و شخصی میتواند باعث چنین قضاوتی شده باشد ؟
فقط خدا میداند و بس ...
همه به خدا پناه ببریم ... (3240024) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۱۸:۵۷
برای آمریکایها دست دادن یا ندادن طریف با اوباما زیاد مهم نیست اما ما چون یک کشور جهان سومی و البته ایدئولوژیک هستیم سوال برانگیز هست! (3240029) (alef-3)
 
ارادتمند
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۰:۵۵
خیلی یادداشت سطحی و نسنجیده ای بود
معلوم بود که الفبای دیپلماتیک و الفبای سیاست خارجی از منظر قرآن را هم نمی دانید
یعنی چه که همه چیز به نیت ظریف بستگی دارد؟!
شما باید ببینید ازین عمل شما چه برداشتی می شود که الحمدلله آن ها که دست می دهند و لبخند می زنند خوب می دانند من و شما را سرکار گذاشته اند
...
همین ها که از عزت ملت ایران خرج می کنند و دائم با دشمنان مصافحه می فرمایند وقت ش برسد چنان با دشمنان شخصی و جناحی حساب می کنند که نپرس ... (3240033) (alef-13)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۰۴:۲۲
من با دست دادن و مصافحه جناب ظریف با اوباما موافقم ،حتا اگر اتفاقی نمی بود .
زیرا این یک امر متعارف در جوامع انسانی ،حتا بین دو طرف نزاع و دعوا است؛چه رسد بین 2 سیاستمدار، که متعارفا رفتار متینی با هم دارند.به ویژه شخصیتی چون دکتر ظریف،که همواره رفتار متخذ از اداب و اخلاق اسلامی داشته است . (3240219) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۲۳:۵۹
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاء بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللّهَ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ ﴿مائده-۵۱﴾


اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد يهود و نصارى را دوستان [خود] نگيريد [كه] بعضى از

آنان دوستان بعضى ديگرند و هر كس از شما آنها را به دوستى گيرد از آنان خواهد

بود آرى خدا گروه ستمگران را راه نمى ‏نمايد



فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَن تُصِيبَنَا دَآئِرَةٌ فَعَسَى اللّهُ أَن يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِّنْ عِندِهِ فَيُصْبِحُواْ عَلَى مَا أَسَرُّواْ فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ ﴿ مائده - ۵۲﴾



مى‏بينى كسانى كه در دلهايشان بيمارى است در [دوستى] با آنان شتاب مى‏ورزند

مبگويند مبترسيم به ما حادثه ناگوارى برسد اميد است‏ خدا از جانب خود فتح يا امر

ديگرى را پيش آورد تا [در نتيجه آنان] از آنچه در دل خود نهفته داشته‏ اند پشيمان

گردند (3240276) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۷:۲۶:۲۴
کی می خواد دوست باشه تعامل عزیز تعامل پیامبر با کفار هم تعامل داشت یهودی و نصاری جای خود ... با یه چشم همه چیو نبینین (3240438) (alef-13)
 
A Teacher 4 All Seasons
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۷:۰۱:۵۵
دمت گرم دکتر! تو دیگه کی هستی بابا خیلی خوب مساله را حلاجی کردی. منظقی و درست و به جا گفتی تمام کلاه ها به احترام تو از سر برداشته شود (3240380) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۱:۳۹:۵۳
درد را با یک پوزش منطقی درمان کنیم
---
اصول شناسان متدین هیچگاه بجز در حال وجود ضرورت «حیاتی» گریز ناپذیر مجاز نیستند حرام را به واجب و واجب را به حرام تبدیل نمایند.
وقتی که با اندکی تفکر تشخیص ضرورت مذکور برای مردم خرد ورز و موقعیت شناس که ارزشها و اصول خود را با ایمان پاس می دارند امکان پذیر است ، پیش از این که خصم دیرینه از جنایتهای خود عذر خواهی کند برای پذیراندن دست دادن با خصم هر توجیهی که با انواع فلسفه بافی ارائه می شود ، بجز پوزش از ده ها ملیون مردم زجر دیده ، مردود و باطل است. (3240898) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۳:۰۳:۵۲
خیلی خوب کاری کرد هرچه شما مخالفین که میگین درست نیست وحکم خدانیست (3241075) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۶:۱۲:۵۸
آینده همه چیز را روشن می کند (3241351) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۱۰:۱۸
ظریف بدبخت که میدونه اینکار براش چه جنجال و دردسری بهمراه داره، اگر واقعا ذوق زده دست دادن با اوباما و بدنبال امیال شخصی اش بود هیچوقت اینکار رو نمیکرد. مگه سرش درد میکنه؟ قطعا از این دست دادن بدنبال روزنه ای برای منافع کشورش هست. ظریف اگر اراده کنه همین الان اقامت آمریکا رو دو دستی تقدیمش میکنن. چه نیازی داره به اینکارها؟ دلواپسا (مخصوصا اونایی که گرین کارت هم دارن!) گاهی وقتا از مغزشون هم استفاده کنن بد نیست. آکبند نمیمونه حداقل (3242324) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.