نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 244042
در آستانه سفر معاون آمانو به تهران؛
نگرانی ایران از جاسوسی توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی
بخش خارجی الف، 11 مهر 93
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۵۵
«تریو واریورانتا» معاون مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در امور پادمان ها به همراه هیاتی از آژانس برای ادامه گفت وگوها در خصوص مسایل فیمابین هفته آینده به ایران سفر می کند.

گفتنی است خبرگزاری روریترز به نقل از یک دیپلمات آگاه از دیدار نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هفته آینده خبر داده بود. براساس این گزارش، در حالی که ایران و آژانس مشغول برنامه ریزی برای انجام این سفر بودند، این خبر توسط خبرگزاری رویترز منتشر شد.

در همین زمینه رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت وگو با فارس با ابراز تاسف از انتشار اطلاعات طبقه بندی شده آژانس، عنوان کرد: این موضوع یکبار دیگر نگرانی ایران در مورد وجود جاسوسی در آژانس را تایید می کند و لازم است آژانس بین المللی انرژی اتمی به تعهدش برای حفظ اطلاعات محرمانه عمل کند.

لازم به ذکر است در پی سفر یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و گفت‌وگوهای انجام شده با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۲ (۱۱ نوامبر ۲۰۱۲) بیانیه مشترکی صادر و قرار شد که ایران شش اقدام عملی را انجام دهد. ایران و آژانس در طی دو روز مذاکره در ۱۹ و ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۲ نیز در خصوص ۷ اقدام عملی که توسط ایران تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ اجرا خواهد شد، توافق کردند.

جمهوری اسلامی ایران تاکنون ۱۳ اقدام عملی را اجرا کرده است.

در طی نشست نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۳۰ اردیبهشت ماه در تهران به ریاست «ترو واریورانتا» معاون یوکیو آمانو مدیرکل آژانس در امور پادمان‌ها و رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو طرف ضمن مرور پیشرفت خوب حاصل شده در زمینه اجرای ۷ گام عملی توافق شده، درباره ۵ اقدام عملی دیگر تا ۲۵ اوت (سوم شهریور ماه) اجرا شود، توافق کردند.

از ۵ موضوع بین ایران و آژانس در حال حاضر دو موضوع باقیمانده که علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی اخیرا در جمع خبرنگاران عنوان کرد: راجع به دو مورد باقیمانده قدم‌هایی دارد برداشته می‌شود. معاون رئیس جمهور همچنین گفت: ما طبق توافقنامه‌ای که با آقای آمانو داشتیم جلو می‌رویم، البته قبلا در رسانه‌ها عنوان شد ما گله‌هایی از آژانس داریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص این گلایه‌ها عنوان کرد: تفاهم‌نامه‌هایی با آژانس امضا کرده بودیم و قرار مدارهایی با هم گذاشته بودیم و نمایندگان ایشان به ایران آمدند و بعد آن گونه که باید این توافقات منعکس شود، نشد و ما گله‌ خود را کردیم و الان شرایط یک مقدار بهتر شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما الان یک توافقنامه پادمانی با آژانس داریم که در چارچوب آن توافقنامه عمل می‌شود و ما فراتر از آن توافق‌نامه قدم‌هایی را در برخی امور برداشته‌ایم. این نبایستی به این مفهوم باشد که هر اراده‌ای بکنند که انگار خودشان واضع مقررات به صورت لحظه‌ای هستند و می‌خواهند مقررات لحظه‌ای خودشان مورد اجرا قرار گیرد.

گفتنی است یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ۲۶ مرداد ماه نیز برای دومین بار در دولت یازدهم به تهران سفر کرد و ضمن دیدار با حسن روحانی با دیگر مقامات کشورمان از جمله صالحی و محمدجواد ظریف دیدار و گفت وگو کرد.
 
سادات
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۰۹:۱۵:۳۰
این یک مورد واضح است که در ا ازانس بین المللی ختما مورد جاسوسی هست وشک نکنید حتی به رییس ازانس (2406949) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۲ ۱۸:۴۳:۰۴
من منکر این امر نیستم؛ ولی کلا مفهوم جاسوسی چیست و کمیته‌هایی مثل آژانس مبنای وجودیشان چیست؟
جاسوسی یعنی جمع‌آوری اطلاعات از سوی ماموران وابسته به یک یا چند قدرت برای تحلیل و تصمیم‌گیری.
آژانس هم طبق اساسنامه‌اش کارش جمع‌آوری اطلاعات از کشورهای عضو و گزارش و تحلیل به منظور اتخاظ تصمیم توسط اعضا و شورای امنیت بعنوان پدر‌خوانده این آژانس است (یعنی جاسوسی قانونی و مدون).
همانطور که دیگران از این گزارشها سود میبرند ما هم قائدتا سود میبریم. و اصولا کشورها با این تحلیل وارد آژانس شدند (البته بغیر از ۵ عضو دائمی شورای امنیت که بحثی جداگانه است). ما یا عضو این آژانس هستیم و باهاش مدارا میکنیم و یا خارج میشیم و عواقبش را می‌پذیریم.

تعجب از این داد‌وغال اینست که اطلاعات محرمانه‌ای وجود نخواهد داشت که حداقل ۵ عضو دائمی شورای امنیت به آن دسترسی نداشته باشند. شما اگر اعتراض به نحوه و یا مکانهای بازرسی دارید موضوع دیگه‌ای؛ ولی اگر به وجود جاسوسی معترض هستی بسیار بسیار به یک جوک شبیه میمونه!! (2408104) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.