نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223144
گابریل گارسیا مارکز درگذشت
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۵:۱۲
گابریل گارسیا مارکز، نویسنده شهیر ادبیات آمریکای لاتین و برنده جایزه نوبل ادبیات، ساعتی پیش به دلیل بیماری درگذشت. وی که اغلب کتاب هایش به زبان فارسی نیز ترجمه شده و در میان ایرانیان از طرفداران فراوانی برخوردار است، از مدتی پیش به دلیل بیماری در بیمارستان بستری بود.

خبرگزاری‌های مختلف جهان دقایقی پیش خبر فوت گابریل گارسیا مارکز را مخابره کردند. وی که ۸۷ سال داشت، در شهر مکزیکو سیتی درگذشته است. وضع جسمانی وی از مدتی پیش وخیم گزارش شده بود و وی در بیمارستان بستری بود.

گابریل گارسیا مارکز در تاریخ ششم مارس ۱۹۲۷ در دهکده آرکاتاکا در در منطقه سانتامارا در کلمبیا به دنیا آمد و در طول حیاتش به عنوان یک رمان نویس، روزنامه نگار، ناشر و فعال سیاسی شناخته می‌شد. او بین مردم کشورهای آمریکای لاتین با نام «گابو» یا «گابیتو» مشهور بود و پس از درگیری با رییس دولت کلمبیا و تحت تعقیب قرار گرفتنش در مکزیک زندگی می‌کرد.

او در سال ۱۹۴۱ اولین نوشته‌هایش را در روزنامه‌ای به نام Juventude که مخصوص شاگردان دبیرستانی بود منتشر کرد و در سال ۱۹۴۷ به تحصیل رشتهٔ حقوق در دانشگاه بوگوتا پرداخت و همزمان با روزنامه آزادیخواه ال‌اسپکتادور به همکاری پرداخت. در همین روزنامه بود که گزارش داستانی «سرگذشت یک غریق» را بصورت پاورقی چاپ کرد.

در سال ۱۹۵۴ به عنوان خبرنگار ال‌اسپکتادور به رم و در سال ۱۹۵۵ پس از بسته شدن روزنامه‌اش به پاریس رفت. در سفری کوتاه به کلمبیا در سال ۱۹۵۸ با نامزدش مرسدس بارکاپاردو ازدواج کرد. در سال‌های بین ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۱ به چند کشور بلوک شرق و اروپایی سفر کرد و در سال ۱۹۶۱ برای زندگی به مکزیک رفت.

در سال ۱۹۶۵ شروع به نوشتن رمان صد سال تنهایی کرد و آن را در سال ۱۹۶۷ به پایان رساند. صد سال تنهایی در بوینس آیرس منتشر شد و به موفقیتی بزرگ و چشمگیر رسید و به عقیدهٔ اکثر منتقدان شاهکار او به شمار می‌رود. او در سال ۱۹۸۲ برای این رمان، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات شد.

در سال ۱۹۷۰ کتاب سرگذشت یک غریق را در بارسلون چاپ کرد و در‌‌ همان سال، به وی پیشنهاد سفارت کلمبیا در اسپانیا داده شد که وی این پیشنهاد را رد کرد و یک سفر طولانی به مدت ۲ سال را در کشورهای کارائیب آغاز کرد. مارکز در طول این مدت کتاب «داستان باورنکردنی و غم‌انگیز ارندیرای ساده‌دل و مادربزرگ سنگدل‌اش» را نوشت که جایزه «رومولوگایه گوس» بهترین رمان را بدست آورد. وی سپس دوباره به اسپانیا برگشت تا روی دیکتاتوری فرانکو از نزدیک مطالعه کند که حاصل این تجربه، رمان پاییز پدرسالار بود.

مارکز اوایل دهه ۸۰ به کلمبیا برگشت ولی با تهدید ارتش کلمبیا دوباره به همراه همسر و دو فرزندش برای زندگی به مکزیک رفت. او در سال ۱۹۹۹ رسماً مرد سال آمریکای لاتین شناخته شد و در سال ۲۰۰۰ مردم کلمبیا با ارسال طومارهایی خواستار پذیرش ریاست جمهوری کلمبیا توسط مارکز شدند که وی نپذیرفت.

مارکز یکی از نویسندگان پیشگام سبک ادبی رئالیسم جادویی بود، اگرچه تمام آثارش را نمی‌توان در این سبک طبقه‌بندی کرد. در سال ۱۹۹۹، مارکز به سرطان غدد لنفاوی مبتلا شد؛ اما پس از انجام مراحل درمانی در لس آنجلس، توانست بهبود پیدا کند. پس از آن بود که وی تمام وقت خود را صرف نوشتن کتاب خاطراتش کرد که در سال ۲۰۰۲ با عنوان «زنده‌ام تا روایت کنم» منتشر شد. اما در سال ۲۰۱۲، اعلام شد که مارکز به آلزایمر مبتلا شده و توان داستان نویسی را از دست داده است. در ‌‌نهایت، وی پس از یک دوره بستری شدن در بیمارستان، ساعتی پیش در مکزیکو سیتی درگذشت.
منبع/تابناک
 
منصور
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۸:۴۵:۴۱
خدا رحمتش کند (2086111) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۸:۵۹:۱۰
نویسنده ای بود چیره دست و توانا. همه خاطراتی شیرین از نوشته هایش در ذهن دارند. صد سال تنهایی و عشق سالهای وبا. روحش شاد و یادش گرامی (2086120) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۹:۰۵:۲۹
صد سال تنهایی
کتابی که خوندم وهیچ وقت فراموش نمی کنم (2086124) (alef-13)
 
بهنام
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۹:۴۳:۱۹
خدایش بیامرزد
با صد سال تنهایی زندگی کردم (2086139) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۱۴:۵۱
رمان صد سال تنهایی او یک شاهکار ادبیه خداوند گناهانش را بیامرزد (2086157) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۹:۴۰:۴۵
شما از کجا میدونی گناهکار بوده آخه؟ (2086975) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۱۶:۵۹
خدا رحمتش کند! نویسنده خیلی خوبی بود! (2086158) (alef-13)
 
افشین
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۲۲:۰۸
خداحافظ سرهنگ آئورلیانا بوئیندیا. روحت شاد (2086160) (alef-13)
 
علي اوغلو
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۳۹:۱۴
خدا رحمتش كند لحظات خوبي با كتابهايش داشتم . مطلب دوم اينست كه ميخواستمنظرم را درمود11توصيه براي كاهش اشتها نگاشته شده درصفحه اول سايت ابراز نمايم اولا چرا اينقدر طولاني دوما بيشترغيرمفيد بجاي اينهمه روده درازي يك مرتبه توصيه ميكرديد كه هرسه وعده غذاي خودرا جلو تلويزين اقاي ضرغامي تناول بفرمائيد هم ازلحاظ مادي هم ازنظروقت مقرون بصرفه است وهم براحتي بمقصود نائل خواهيد امد .ازبازديدكنندگان محترم عذرميخواهم چون درصفحه مربوطه جابراي اظهار نظر نبود ازسهم مرحوم مبرور ماكز استفاده كردم (2086180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۱:۵۵:۲۰
نیازی به عذر خواهی نیست. پسوند فامیلیت کافیه. (2086291) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۳:۳۹:۴۹
پسوند فاميليش چه ربطي داشت ؟
عذرخواهي را شما بايد بكنيد . (2087289) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۴۴:۳۹
مرد بزرگی بود. (2086185) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۰:۵۴:۴۰
یک جاسوس انقلاب مخملی کن دیگه مرد (2086194) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۴:۲۰:۰۱
توی کتاب پاییز پدرسالار این نویسنده امثال شما رو میشه پیداکرد.شما توی این دنیا اسم یه نفرو ببر که جاسوس و خرابکار و وطن فروش نباشه تا ماهم واسه خوشامدن شما ازش تعریف کنیم تاشما هم خوشحال بشی. (2086501) (alef-10)
 
آریا
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۱:۱۶:۰۶
نویسنده بینظیری بود. روحش شاد (2086222) (alef-13)
 
رضا غرب زده !!!!
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۱:۲۷:۴۳
یعنی چی؟ بازم یه جاسوس ایران دوست ؟؟ قبرش کجاست بریم روش شعار بنویسیم و غیرت انقلابیمون رو به رخ جهانیان بکشیم !!! برای ما فرقی نمیکنه ، میخواد فردین جاسوس آمریکا باشه ، یا فرای ایران شناس شرق زده !!! ما به همه گیر میدیم ، بالاخره یه جوری باید توجه جهان تکفیری رو به خودمون جلب کنیم!!!!! (2086242) (alef-13)
 
زهره
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۲:۳۳:۵۴
خدا حافظ گابيتو
خداحافظ خالق ماكندو ،تنهايي هاى بوئندياها،عشقهاى صد ساله،رمديوس خشگله،اورسولا (2086334) (alef-13)
 
یک اصفهانی
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۲:۳۶:۴۸
خدا بهش رحم کرد.اگه وصیت کرده بود کنار یکی از رودخانه های ایران دفن شود الان تشت اسناد جاسوسیش از پشت بام کیهان افتاده بود پایین (2086340) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۸:۰۷:۱۱
موافقم همشهری. (2086822) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۲:۵۷:۲۷
باورش واسم سخته،احساس می کنم دنیای رمان نویسی بی پدر شده:-( (2086367) (alef-10)
 
صديقه
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۰۳:۴۷
واقعا حيف شد
با محرومين وانقلابيون دنيا همراه بود
صد سال تنهايي وهزاران سال تنهايي مظلومان تاريخ بشري (2086375) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۱۵:۱۸
حيف شد...گابو دوستت داريم (2086392) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۱۶:۰۴
"مرگ از پیری نمی آید، بلکه با فراموشی می آید" او رفت تا ماندگارتر شود..! (2086394) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۵:۱۵:۴۶
ﺯﻣﺎﻥ ﻫﯿﭻ ﮔﺎﻩ ﺩﺭﺩﯼ ﺭﺍ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺍﯾﻦ ﻣﺎ ﻫﺴﺘﯿﻢ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﺮﻭﺭ ﺑﻪ ﺩﺭﺩ ﻫﺎ ﻋﺎﺩﺕ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ !
بزرگترین حقیقتِ دنیا تنهاییست...


خالقِ صد سال تنهایی در تنهایی ابدی خود جاودانه شد... (2086589) (alef-10)
 
فروغ
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۵:۳۷:۵۵
شایسته است یادی شود از زنده یاد بهمن فرزانه مترجم صد سال تنهایی. (2086618) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۵:۵۳:۴۶
صدسال تنهایی تمام شد، آیا او دیگر تنها نیست؟ (به افتخارِ مارکز)
"عشق در زمانِ وبا" یا همان "عشق در زمانِ کولرا" یکی از شاهکارهایِ ادبیِ دیگری بود که به فیلمی تأثیرگذار نیز تبدیل شُد. روحش آرام باد (2086635) (alef-6)
 
ايرج
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۸:۱۷:۵۵
بخدا خوب نيست !شخصيتي مثل ماركز (خدابيامرزدش) را وارد بحث سياسي داخلي كنيم!!! اوديگر نيست وما دوستدارانش جاي خاليش را باافسوس ودلتنگي پر خواهيم كرد (2086834) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۳:۳۶:۵۷
صد سال تنهايي ، مخصوصا چاپ قديمش را اگه پيدا كردين حتما بخونيد .
خدا رحمتش كند . (2087285) (alef-10)
 
Nd
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۰۰:۰۹:۲۶
جادوی واقعی ِ رئالیسم دنیا
گابریل گارسیا مارکز
رفت ...
روحش شاد (2087339) (alef-6)