نظر منتشر شده
۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 347534
درباره بیکاری در ایران
بخش تعاملی الف - امیر ایلخانی، 6 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۰


در چند سال اخیر بحران بیکاری رشد بسیار زیادی داشته است و به مرز بحران رسیده است.مساله ای که به اندازه ای جدی شده است که حتی رییس مرکز آمار ایران نیز به میدان امده و نسبت به عوارض این موضع هشدار می دهد.

بحرانی که اگر چاره ای برای ان اندیشیده نشود کشور را در شرایط نگران کننده ای قرار می دهد.

رشد فزاینده جمعیت و حجم بالای فارغ التحصیلان که از دانشگاه ها به بازار کار روانه می شوند ابعاد تازه ای به این مساله می دهد.

کسانی که چندین سال زمان خود را در دانشگاهها صرف یادگیری دانش های گوناگون کرده اند اما در عمل به دلیلی نداشتن توانایی در به فعل رساندن این دانش ها و عدم توانمندسازی از سوی نهادهایی مانند فنی و حرفه ای اکنون ناچار هستند در زمینه هایی به جز تخصص خود فعالیت کنند و این یعنی به هدر رفتن منابعی که سالها برای ان زحمت کشیده شده است.

منابعی به نام نیروی انسانی که در کشورهای قدرتمند و پیشرفته دنیا به عنوان عامل اصلی رشد قلمداد می شود و برخلاف کشورهای جهان سوم به انها به شکل سربار نگریسته نمی شود.

شاید بتوان یکی از دلایل گسترش روز افزون بیکاری به ویژه در میان قشر درس خوانده جامعه را هماهنگ نبودن رشته های دانشگاهی با نیازهای جامعه دانست.

نگاهی به کشورهای صاحب صنعت نشان می دهد که برخلاف کشور ما هیچ اصراری به دانشگاه رفتن همه ی افراد نمی شود و سیاست گذاران ترجیح می دهند بخشی از نیروهای موجود را به عنوان کارگران ماهر اموزش دهند.

سالهاست که در کشور ما کارشناسان درباره سیاست های اقتصادی موجود ابراز نگرانی می کنند و وابستگی بیش از اندازه به نفت و واردات بی برنامه را تیشه ای به ریشه صنعت نه چندان با پشتوانه ی کشور می بینند.

اگر ده سال گذشته را مورد بررسی قرار دهیم می بینیم فروش نفت بالای صد دلار همه ی شعارهایی که در زمینه کارآفرینی داده می شد رو به باد فراموشی سپرد و دولتمردان ترجیح دادند سکوت کرده و با بی اعتنایی به برنامه هایی پنج ساله ای که از طرف دولت های پیشین پایه ریزی شده بود کشور را به مسیری ببرند که نتیجه آن بیکاری گسترده ای است که گریبان جامعه را گرفته و فرصت را از هرگونه رشد ونمو می گیرد.

آیا ادامه ی سیاست هایی که باعث شد کارخانه ها یکی پس از دیگری بسته شده و سیل بیکاران را روانه بازار کرد باعث نخواهد شد که چندسال دیگر همین کورسوی امیدی نیز که وجود دارد از بین رفته وبا یک اقتصاد ورشکسته رو به رو شویم که هیچ نسخه ای بدن نیمه جان ان را سرپا نگه نمی دارد.

برپایه گفته ای کارشناسان بسیاری از کارخانه هایی که امروز فعال هستند نیز با کمتر از نیمی از توان خود کار می کنند و این یعنی سوزاندن سرمایه هایی که شاید جبرانش به همین سادگی ها نباشد.

بیکاری افزون بر آثار روانی که برخود فرد می گذارد متاسفانه بازخوردهای اجتماعی بسیار ناگواری دارد که می تواند باعث آسیب به هنجارهای جامعه شده و چهره ی شهرها را به طوری نا زیبا تغییر دهد و باعث گسترش باندهای خلافکار شود که همیشه با استفاده از احساس پاک افراد به ویژه جوانان که درپی کسب حداقل درآمد برای خود و خانواده شان هستند دست به جذب نیرو می زنند نخواهد شد.

هیچ کس نمی گوید که واردات باید متوقف شود چون به هرحال همه ی کشورها بخشی از نیازهای خود را از سرزمین های دیگر تامین می کنند اما چشم بستن روی این موضوع که حتی صنایع دستی که بومی ایران می باشد نیز حتی وارد می شود درست نیست .

امیدواریم تا فرصتی که تا پایان دولت یازدهم باقی ماند راه برای جذب سرمایه های خارجی باز شود و با جلوگیری از قاچاق که کمر اقتصاد کشور را خم کرده و همچنین نظارت بر واردات آینده ی بهتر را برای مردم ایران به ویژه نسل جوان رقم بزنیم.
 
کلمات کلیدی : امیر ایلخانی
 
VAHID
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۷:۱۳:۰۶
عامل بيكاري در كشور فقط و فقط سيستم عريض و طويل دولتي ميباشد. اول از همه اداره ماليات كه با وضع ماليات هاي سنگين بر روي بنگاههاي اقتصادي باعث فلج شدن اين بنگاهها و به دنبال آن تعطيلي و بيكاري افراد ميگردد. دوم سازمان بيمه تامين اجتماعي كه فقط به فكر گرفتن حق بيمه زوركي از افراد ميباشد. سوم شهرداري چهارم اتحاديه ها و هزاران هزاران دست انداز ديگر كه با اين مشكلات بسيار كسي حاضر به توليد و فعاليت نخواهد بود و به دنبال آن افزايش بيكاري موج مي زند. بجاي اينكه سيستم دولتي مشوق فعاليت و توليد باشد كاري كرده كه سرمايه دار حاضر به سرمايه گذاري در سيستم توليدي نيست چرا كه با ايجاد كار و توليد با وضع عوارض مختلف سريعا سرمايه از بين مي رود. و اين است سيستم ايران عزيز ما.................. جاي بسيار تاسف و تاسف و تاسف.............. (3666240) (alef-13)
 
مقداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۴:۱۳
یکی دیگه از دلایل بیکاری گسترده آموزش غلط هست که پایه اون در مدارس زده میشه و به شکل فجیه تری تو دانشگاه ادامه پیدا میکنه . که اکثر فارغ التحصیلان بعد از فارغ التحصیلی توانایی انجام کار های تخصصی رو در خودشون نمیبینن و خیلی ها به کلاس های فنی پناه میبرن که متاسفانه اونجا هم وضعیت مناسبی در خیلی از کلاس ها نداره. (3666793) (alef-13)
 
Korea, Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۸:۰۵:۲۱
خدارو شاهد میگیرم که بنده با فوق لیسانس مهندسی برق از دانشگاه دولتی پس از صدها بار ارسال رزومه و ده ها مصاحبه چندین جا در همین تهران را دیدم که متخصصین مهندسی کشور را با مدارک دکتری و ارشد یا دانشجوی دکتری ، استخدام میکردن اون هم با حقوق 800 هزار تومان برای کار سنگین در 6 روز هفته و بدون مرخصی و 45 ساعت در هفته. و ان شخص تازه فارغ التحصیل نیز از سر اجبار ناگزیر باید به این شرایط سخت تن دهد . شرایطی که فقط تا حدودی زنده ماندن او را تامین میکند و تقریبا زندگی او را در یک وضعیت نامعلوم و معلق حفظ میکند و روز به روز از نظر روحی به او لطمه و صدمه وارد می کند.
خود بنده 400 هزار تومان ان مبلغ را صرف هزینه اجاره مسکن میکنم که ان هم یک تخت در یک اتاق 4 نفره در یک طبقه از یک خوابگاه است که 16 نفر از سرویس همان طبقه استفاده میکنند!
حدود 100 هزار تومان هم هزینه رفت و آمد میشود با صرفه جویی. و با 300 هزار تومان باقیمانده هرچند سوء هاضمه گرفته ام اما به سختی میگذرانم. ما بقی را هم مبلغ اندکی از خانواده ام میگیرم تا بتوانم گذران امور کنم. (3667561) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۱:۱۶:۴۲
اگر شما تحصیلکرده دانشگاهی باید اینقدر دانش داشته باشی یک سرچ کنی و ببینی سیلابسهای درسی و روش اموزش دانشگاهی ما و کتابها و ازمایشگاههایش مثل همه جای دنیا و امریکاس
اتفاقا مشکل شمایانید که چشم بسته این اسندلال اشتباه را تکرار میکنید
هیچ جای دمیا دانشگاه متخصص حرفه ای تربیت نمیکنه و اصولا نشدنیه این کار توسط شرکت استخدام کننده و بتدریج انجام میشه (3667844) (alef-13)
 
کارمند فنی و حرفه ای
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۰۸:۲۲:۰۸
من یه صحنه نمایش کمدی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای میخوام براتون بنمایش بذارم

در آموزش و پرورش وقتی خواستن 35 درصد فوق العاده ویژه رو اعمال بکنن اول به معلما دادن چون در واقع کار تخصصی اون سازمانو داشتن انجام میدادن .متاسفانه در سازمان آموزش فنی و حرفه ای بدون لحاظ کردن موضوع تخصص این فوق العاده برای ستادیها و کادر اداری مراکز اجرا شد .حالا کار تخصصی این سازمانو کی انجام میده؟ مشخصه مربی .
جالبتر اینه که یک مربی با مدرک تحصیلی فوق لیسانس نمیتونه از 35 درصد افزایش فوق العاده ویژه استفاده بکنه اما یک کارمند زیر دیپلم چون پستش در ارتباط با پستهای مجوز دار هست میتونه از این افزایش استفاده بکنه .حالا شما تصور بکنید یک فرد تحصیلکرده و با سواد در این سازمان باید چه احساسی نسبت به موضوع داشته باشه و جایگاه عدالت توی اجرای قانون به این شکل کجاست ؟
بعد از این موضوع اتفاق بعدی که میافته اینه که همه مربیا میرن که تغییر پست بدن به پستهای غیر آموزشی ، شما تصور کنید مثلاً آموزش و پرورشی که همه معلماش دیگه نمیخوان معلم باشن .توی سازمان آموزش فنی و حرفه ای الان همه مربیا متقاضی پستهای غیر مربی هستن !؟
متاسفانه بنظر میرسه با توجه به اینکه ستاد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کسی مربی نیست ،کسی هم پیدا نمیشه برای قشر آموزشی دل بسوزونه احکام ستاد که زده بشه به آموزشیها وعده سر خرمن داده میشه و این باعث تاسف است . (3669892) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۷:۲۶:۳۰
ایجاد اشتغال احتیاج به سرمایه گذاری دارد کشور ما این میزان سرمایه را برای کارافرینی ندارد لذا احتیاج به سرمایه گذاری کشورهای خارجی داریم نکته این جاست که سرمایه گذارها جاهایی را انتخاب می کنن که ثبات در همه زمینه ها داشته باشن. حالا نکته اینجاست که مسئولین ما متوجه این موضوع هستن یا نه . (3666243) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۰:۵۷:۴۹
اتفاقا کشور ما این سرمایه گذاران رو داره. منتها سرمایه گذاران ریسک پذیری این رو ندارن که مثلا روی طرح های دانش بنیان سرمایه گذاری کنن. چون اینجور طرح ها بعضا تا ۵ سال یا بیشتر نیاز به تحقیقات و هزینه کردن داره و بعدش سود سرشاری میده. اما سرمایه داران ایرانی از همون روز اول دنبال سودن.
مشکل بعدیشونم اینه که قوانین دولتی برای شروع یک کار تولیدی واقعا دست و پا گیره و همون اول فقط برای گرفتن مجوزها چند ماه با چندین مرکز و چندین مسئول(!) درگیری داری. تازه اگر هزینه های بالای تولید و مالیات های غیر منصفانه رو در نظر نگیریم. (3667815) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۳:۲۹:۵۶
تحقیق و توسعه یکی از مهمترین چیزها است که ایران اصلا ندارد (3667994) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۰ ۱۰:۳۴:۵۲
دقیقا حرف شما درسته
سیاست های کشور ما ثبات نداره
طبیعیه یک سرمایه گذار می ترسه سرمایه اش را برای دراز مدت در جایی سرمایه گذاری کنه که افق نامشخص و آینده مبهمی داره بله همه ما می دونیم مثلا توریسم پزشکی یا سلول های بنیادی اگه سرمایه گذاری بشه آینده بسیار درخشانی در ایران داره ولی راست و حسینی شما بگو حاضری اگه من یک شرکت زدم که 5-10 سال بعد سود طلایی را نصیب شما کند در آن سرمایه گذاری کنی؟؟؟؟ حاضری؟؟
معلومه نه

چرا؟
چون با خودت می گی درسته سود این شرکت در مقایسه با خرید دلار و طلا و مسکن و .. بسیار عالی خواهد بود ولی چیزی که هست اینه که برا 5-10 سال اینده وضعیت مبهمه مثلا اگه دلار شد 5000 تومن اگه باز هم تحریم ها بیشتر شد؟؟ اگر خدایی نکرده به ایران حمله شد؟؟ اگر دانشمندان پزشکی را به دلایل واهی ترور کردند؟؟

اما مثلا شما چهار تا لاستیک را در دوبی امروز می خری یه ماه دیگر در تهران با سودی نه چندان زیاد می فروشی ولی حداقل مطمئنی ریسک کار بسیار اندک است (3673750) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۸:۰۶
به نظر من همه رو دولت داره هدایت می کنه که دکتری بگیرند و استاد دانشگاه بشن. استاد دانشگاهی هم شغل خزی شده، یک ادم که از پول نفت حقوق میگیره و چیزهایی که یاد گرفته رو دوباره باز به یک عده دیگه یاد میده (3666422) (alef-13)
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۹:۲۰
از آقایان متولی کسی نگران بیکاری نیست ، هر چه میگویند شعار است چرا که هیچکدام درد بیکاری را نکشیده اند بیکاری نفس آدم را میبرد امید را از بین میبرد عزت نفس را نابود میکند انسان شریف و عزیز را خجل و شرمسار میکند برای فرار از اینهمه مصیبت راهی بهتر از بریدن نیست و مسیر آن از اعتیاد میگذرد اعتیاد قدم اول است و .... (3666423) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۹:۴۷
وقتی توان برنامه ریزی برای اشتغال وجود نداشته و ندارد ، این شعار افزایش جمعیت ، که یک فرزند آوری در صدا و سیما نکوهش می شود و بر خانواده های پر جمعیت تاکید می شود، اساسا چه صیغه ایست؟ (3666426) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۹:۵۴
سیستم اموزش ما که توانمندسازی نمی کنه سیستم اموزش ما در بهترین حالت پایان نامه نویسی و نمره گرفتن رو یاد بچه ها میده (3666427) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۱:۱۷:۳۲
کسانی که کار ندارند و بی کار هستند، در وافع تنبل هستند و خودشان دنبال پیدا کردن کار نمی روند. چرا این 3-2 میلیون افغانی ساکن ایران بی کار نیستند؟ چرا ایرانی ها برایشان عار است که کار افغانی ها را انجام دهند؟ مگر کار در فضای سبز شهرداری یا ساختمان سازی چه ایرادی دارد؟ (3666592) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۱۷:۵۹
من خودم مهندسم از 2 سال قبل همون کارگر هم بیکار شده و به نون شبش محتاج شده. الان شما یه شغل معرفی کن ببینم کی حاظر نیست کار کنه (3666725) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۴:۰۲:۱۵
برو کار می کن مگو چیست کار........که سرمایه جاودانی است کار (3667006) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۵:۴۶:۵۱
سبزی فروشی سه بسته هزارتومان دم میدون تجریش (3669002) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۲۶:۲۷
چون این افغانی ها شانس دیگری ندارند و فقط مجبورند در این مشاغل باشند. و اگر هم اعتراضی داشته باشند، فقط گزینه ی رفتن به سوریه را در پیش دارند.
از جوانانی که با این همه آرزو تحصیل کرده اند، انتظار داری بنایی کنند؟ و یا نظافتچی؟
مشکل بر سر ایجاد و تاسیس این همه دانشگاه بود که فقط کمیت اضافه شد، بدون در نظر گرفتن آینده ی آن (3666745) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۱:۲۸
چشم من با فوق لیسانس مهندسی پزشکی از فردا می رم سر چهاررا منتظر کار می شینم زیر آفتاب.شما کار را فقط در فعلگی می بینی ؟ صحبت از بیکاری متخصصان دانشگاه است. (3666784) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۱:۱۸:۰۹
اشتباه شما در این است که فکر می کنید مدرک دانشگاهی نون و آب می شود؟ راستی چرا کسانیکه دارای مدارک دانشگاهی هستند وقتی به خارج از ایران می روند حاضر به انجام هر کاری می شوند؟ از کار در رستوران گرفته تا کارهای ساختمانی. چرا در آنجا حاضر هستند که این کارها را انجام بدهند اما در کشور خودشان هرگز؟! (3667847) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۹ ۱۶:۳۳:۰۰
چون اونجا خارجی محسوب میشن و نمیتونن شغل های بالا داشته باشند (3672973) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۱ ۱۷:۴۱:۴۲
تو حقوق اونجا را بده من که مهندسم می آم کارگر و نظافتچی می شم. (3675985) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۶:۱۷
من می تونم بخش اعظم مشکل بیکاری کشور رو حل کنم،کسی هست به رف من گوش بدهد و حداقل امکانات لازم را بدهد؟ بسته به میزان همکاری که با طرح های من بشود می توانم بیکاری را بین سه تا شش سال ریشه کن کنم.بار مالی بسیار اندکی هم دارد.ولی اصلا جایی را نمی شناسم که بخواهند دنبال راه حلی بگردند یا دنبال کسی که راه حل هایی دارد.از نظر کشور و مسولانش من یک غیرخودی هستم که باید بروم سربازی و توالت و ماشین کادری بشورم.میل و انتخاب با شماست. (3666800) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۸:۲۵:۱۱
تنبل نیستند بلکه حاضر نیستند که به خاطر چندر غاز بیگاری پیمانکاران شهرداری را تحمل کنند
اگر تنبل بود که دکترا نمیگرفت
سطح فکر و ارمان شما شاید ابیاری چمن پارک شهرداری باشد اما بسیاری مثل شما گنجشک روزی نیستند (3667604) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۰:۵۲:۰۷
کارگر باسواد و تحصیل کرده بازده و کاراییش به مراتب بیشتر از کارگر کم سواد است. ضمنا" یک بنا دستمزدش اگر هم تراز با یک استاد دانشگاه نباشد، کمتر هم نیست. (3667809) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۸:۳۰:۰۱
از کسی که به کار و شغل داشتن افغانیها مثال میزند و کلا در باغ نیست که ما در مورد بیکاری قشر تحصیل کرده بحث میکنیم بیشتر از این چه انتظاری دارید
حیف به این اینترنت که امثال شما استفاده میکنید (3667607) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۸:۳۴:۱۷
حیف به این هوش و درایت شما, کاش شما وزیر کار میشدی, چرا پس کارگر ساختمان شده اید? (3667612) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۸:۳۶:۴۹
در روستای شما ایا لیسانس و دکترا کارگر ساختمان است یا چمن ابیاری میکند. جمعه جان کمی بیشتر دقت کن. (3667614) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۰ ۱۰:۵۰:۱۹
دوست عزیز بگذارید یک واقعیت تلخ را برای شما گویم
همان کارگری که شما می فرمایید در شمال شهر تهران یک مافیا بزرگ پشتش است.
افغانی ها یک مافیای کارگری دارند
شما به چند تا ساختمان مراجعه کنید و بگویید کارگر هستید و دنبال کار هستید تاکید کنید نوع کار و سختیش مهم نیست باز هم جواب ثابتی از سر کارگر که خودش هم احتمالا افغانی هست خواهید شنید "کارگر نمی خواهیم"
اما همانجا دو روز بعد ممکن است ده نفر که تازه وارد ایران شده اند را کار بدهد (3673761) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۲۰:۳۸
این یک غلط مصطلح هست
سیستم اموزشی همه دانشگاههای دنیا همینه و سرفصل دروس استاندارده و هیچ فارغ التحصیلی حتی مهندس برق استانفورد در دانشگاه کار یاد نمیگیره بلکه وقتی استخدام شد محیط کار شروع به کار یاد گرفتن میکنه
کلن خروجی دانشگاه یک مطلع از دروس تخصصیه نه حرفه ای

اینها انتظار دارن یک تازه فارغ التحصیل حرفه ای باشه کجای دنیا اینطوره؟ خودشون را یادشون رفته؟

نمیتونن بازار کار درست کنن گیر دادن به دانش اموخته ها

این سازمان فنی حرفه ای هم که دنبال این مسایله فکر گرفتن بودجه هست وگرنه کاری که اون میکنه و شش ماه یک جوشکار را اموزش میده هم چیزی جز کلیات نیست و باز جوشکار باید تو کارخونه حرفه ای بشه

ضمنا مگر برای کارگران متخصص هم کار هست که انتظار دارید همه برن کارگری؟

مشکل اصلی کشور تورم جمعیت دهه شصته که هر دهه یک بحران با خودش حمل میکنه
فعلا فکر ساختن خانه سالمندان باشین برای این جمعیت در اینده نزدیک که کارتن خواب نشن یا خودکشی نکنن چون جبرا خیلیهاشون مجرد و بیکار میمونن یا کار موقت که سنشون بره بالا کسی کار نمیده بهشون (3666732) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۷:۲۹:۰۷
یکهو بگید دانشگاه فقط تاسیس شده که به یک سری آدم مقرری و پول بده بدون اینکه هیچ تاثیری در بازار کار داشته باشند. از نگاه اقتصادی دانشگاه هم یک کارخونه است که مجصول آن نیروی متخصص است. حالا اگر این کارخونه ها به قول شما هدفشون توانمدسازی نیست، پس کلا حقوق این ها حلال نیست. همین تصور افرادی راحت طلبی مثل شماست که جامعه رو به اینجا رسونده. چون شما فکر می کنید دانشگاه یعنی جایی که یک سری آدم پیپ دستشون بگیرند!!!! (3667484) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۱:۵۸:۳۶
شما موضوع را نگرفتی همان کتابهای رشته های دانشگاهی در امریکا در ایران هم تدریس میشه و همه جای دنیا اینه
دوباره بخون مطلبو (3668645) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۰:۵۹:۲۶
در واقع سیستم آموزش ما استاد پروره و فقط به دانشجوها استاد بودن یاد میده. (3667819) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۴۸:۴۴
بیکاری فاجعه یی است که اگر به فکر کاهش آن نباشیم، نه تنها عوارض فرهنگی و اقتصادی دارد، بلکه عوارض امنیتی هم دارد... به یاد داشته باشیم ، زمینه و سوخت اصلی‌ بحران سوریه ناشی‌ از بیکاری و مهأجرت خیل عظیمی‌ از کشاورزان سوری به خاطر کمبود آب، به حومه شهرهای بزرگ سوریه بود.. اما چه تور در کشورهای پیشرفته دنیا و حتی چین و آسیا، توانستند بحران بیکاری را کنترل کنند؟!... در کشورهای پیشرفته شاید فقط ۱۵ درصد نیروی کار در بخش تولید صنعتی یا کشاورزی کار میکنند و ۸۵ درصد در بخش سرویس یعنی‌ رستوران، فست فود، فروشگاه زنجیروه یی، پمپ بنزینها، هتلها ، کافی‌ شپ‌ها و... مشغول به کار هستند... ولی‌ همین چند قلم که گفته شد، دوستان در ایران از آنها به عنوان سرخ کردن سیب‌زمینی یاد میکنند و یا فرهنگ مصرفی و یا در خطر قرار گرفتن فرهنگ به خاطر توریستها و.... نتیجه اینکه در ایران اصولا ما جایی‌ برای این نیروی کار عظیم نداریم و گمان می‌کنیم همه باید در پتروشیمی، فولاد ، کارخانه و... کار کنند و فست فود و هتلها و رسترنها را ( در غیاث با کشورهای مطرح و به روز دنیا) اصلا حذف کردیم .... طبیعی‌ است که بیکاری انفجاری شود..... (3666444) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۵۲:۴۱
تحصیلات داشته باشی،کار پیدا نشه،سربازی هم تو پاچه ات کنن،خب اصولا برای چی پیشرفت کنیم؟اینو به مسولان ذیربط میگم اصولا کشور رو برای چی میخوایم؟که بگیم خیلی شجاعیم،که بگیم ایران هیچ مشکلی نداره؟که فقط خوراک رسانه ها باشیم؟فعلا داریم بین حزب راست و چپ و معتدل میچرخیم و هرکه به فکر خودشه و چشمشون رو باز نمیکنند و مشکلاتی که یه بچه کوچولو میبینه رو نمی بینند،جوانها از مسولین نا امید شده اند،پیشرفت تو دست خودمونه ولی حتی حاضر نیستیم بهش فکر هم بکنیم. (3666450) (alef-13)
 
بیگی29
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۹:۵۴:۱۳
تا منافع شخصی و گروهی به منافع ملی ترجیح داده میشود مشکلی حل نمیشود.
چه مردم ؛ مسئولین و دست اندرکاران صنعت و بازرگانی و چه تولید کنندگان برای بالا بردن کیفیت. (3666454) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۰:۲۳:۲۵
در کشور اسلامی با این بیکاری فراوان با توجه به مسئولیت شرعی و قانونی مردان که مکلف به تامین مخارج خانواده هستند و بدون کار از تشکیل یا حفظ خانواده عاجزند، بدیهی است دیگر به هیچ وجه سخن گفتن از اشتغال زنان و مدیریت آنها عقلانی نیست. البته به استثنای زنان نیازمند و سرپرست خانوار. ولی متاسفانه اغلب ادارات پر از زنان شده است و ما از بیکاری مفرط در کشور سخن می گوییم و صد البته اگر صحبت از اشتغال زنان در میان نباشد نیمی از این آمار بیکاری کاسته می شود. مگر اینکه زنان هم مانند مردان در قانون و فقه پویا برای آنها مسئولیت مالی تعریف شود و از گرفتن نفقه منع شده و مهریه به شدت تقلیل یابد یا معادلی برای آن در نظر گرفته شود که معادل حذف آن باشد در این صورت برابری کامل زن و مرد مقدور خواهد بود. ضمنا سربازی هم بروند و دوسال مفت خدمت کنند تا با این دوسال از عمری که از دست می رود عدالت جنسیتی برقرار شود. البته میدانم خیلی ها الان از زایمان و لطافت زن حرف می زنند اما وقتی نظامی می شوند و یا شغل ها را اشغال میکنند سختی از آن به میان نمی آید. که این از خنده دار ترین بخش ها مطالبات حقوق زنان در کشور ما می باشد. بدون هیچ مسئولیت قانونی حقوق برابر را طلب می کنند. (3666482) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۳:۴۶:۱۹
بله همین کار رو می کنم اسلام با این موضوع مخالفتی نداره و مرد رو مکلف کرده که مخارج زن و فرزند رو بده و امروزه اشتغال زنها خود مانعی شده برای اشتغال مردان و مسببش هم حقوق کمتر، خلاقیت کمتر و اطاعت پذیری بالاتر که مناسب دیکتاتورهاست و ... که بعضی چیزها رو هم نمیشه گفت. (3666969) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۲۷:۴۹
تا زن شاغل نباشه هم شوهر گیرش نمی یادف الان یکی از معیارهای ازدواج شده، دختر شاغل و دارای درآمد (3666750) (alef-3)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۳:۴۸:۲۸
اگر کسی معیارش شاغل بودن زن باشه داره به مردهای دیگه خیانت میکنه و خودش هم چوبشو میخوره. اغلب اینطور مردها کسانی هستند که مسئولیت پذیر نیستن (3666972) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۱:۵۰:۴۸
الزاما این طور نیست که مرد مسئولیت پذیر نیست، با این همه گرانی و عدم دخل و خرج و هزینه های بالای زندگی مشترک، عاقلانه ترین کار ، ازدواج با زن شاغل هست (3668141) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۱:۰۱:۰۶
دلیل نخواندن دخل و خرج همین سیستم سرمایه داری که زن را به بازار کار می فرستد است و الا در همه جوامع بشری تا زمانی که زنان سر کار نرفته بودند هم تفاوت طبقاتی کمتر بود و هم مرد توان اداره زن و تعداد زیادی فرزند را هم داشت.
اگر زنها سر کار نروند کارفرما مجبور می شوند حقوق کافی به مردان بدهند اما اگر زن برود و اشل حقوقی را پایین بیاورد و کسادی بازار کار تشدید شود از این آب گل آلود فقط ثروتمندان استفاده می کنند. (3668552) (alef-13)
 
آرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۱۹:۵۸:۰۷
انتظار شما از كارفرما اينه كه شما آقايون(چيزي كه در اكثر جاها ديدم)از ٨ ساعت كارتون نيم ساعتش مفيد باشه بعد حقوقهاي آنچناني هم بهتون بدن،در اكثر جاها ديدم خانمها به مراتب بهتر و با وجدان كاري بالاتر كارهاشون رو انجام ميدن و از عالم و آدم هم طلبكار نيستند.اينكه خانمها اهل ماست مالي كارها نيستند ، رو هم در دانشگاه و هم در محيط كار به وضوح ميشه ديد. ولي شما كلا خيلي اعتماد به نفستون بالاست و مشكل از همين جا نشأت ميگيره. (3671332) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۰ ۱۱:۰۵:۵۸
خانم ها در دانشگاه ها فقط خطشون و جزوشون از پسر ها بهتره و الزاما عملکرد بهتری ندارند (3673772) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۱:۲۵:۰۸
اشتباه فکر میکنی، اول زنها شاغلند بخصوص دخترها تا از بیکاری تو خانه و دعوا
والدین راحت بشن و خرج تو جیبشان بشه. زنها ایارنی اگه شوهر درامد خوب داشته باشه کار نمیرن، چرا برن؟ وقتی قانون خرجی بر گردن گذاشته.
کار زنها همیشه یکی از دلایل طلاق است.
زنها در محیط کاری بسیاری اقوات قربانی مزاحمت میشن
برخی از زنها در محیط کار ممکنست از دایره وفا خارج شوند
برخی از زنهایی کار ممیکنند غیر منعطف و خودخواه میشن و میزان دعوا باشوهرشان زیادتر و در کلام سرکش تر هستند و بچه ها از تربیت مناسب بهر نمیبرند
به همین دلایل، مردها اغلب مایل نیستن زنها کار کنن (3734405) (alef-3)
 
مينا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۲۰:۰۰:۲۲
اشتغال زن و مرد نداره، اوني كه لايقتر و شايسته تر هستش بايد كار بهش سپرده بشه. شما ميتوني همون كارو بهتر انجام بدي بفرما... (3671340) (alef-13)
 
New Zealand
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۰:۴۱:۳۱
نویسنده بخش اعظم مساله بیکاری رو به ناتوانایی تحصیل کردگان در به فعل رساندن دانششون ذکر فرمودند. (3666525) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۳:۱۶:۲۲
آخر جایی باید برای به فعل رساندن استعداد ها و یا بیدار کردن استعداد وجود داشته باشد که این اتفاق بیفتد.مثل این که آب نیست بعد به شما بگویند استعداد شنا کردن نداری. باید آب باشد تا شنا کنی و استعدادت بروز کند و یا یاد بگیری. باید کار باشد و جایگاه شغلی وجود داشته باشد تا اشخاص استعداد و توانمندی خود را بروز دهند. (3666883) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۰:۵۰:۰۹
بیکاری به هر دلیلی داره پدر ما رو در میاره (3666537) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۰:۵۲:۵۴
واقعا از خوندن الف دیگه خسته شدم
با کلی ادعای دانایی و اقتصاد دانی هر روز یه مقاله مینویسه و یه سری بدیهیات که همه میدونن رو به شکل نقادانه بیان میکنه. بدون دادن حتی یک راهکار عملی و ته همه این مقالات میگه دولت باید یه کاری بکنه! خوب همه میدونیم باید یه کاری بشه اما بهتر نیست به جای اینکه هر روز با تیتر های میزان تورم، مشکل بیکاری و برجام بد و این چیزا فقط همه سیاست های قبلی رو نقد کنید، چندتا راهکار برای امروز بگید؟ مثلا به جاش تیتر بزنید راه حل هایی برای بیکاری و تو اون چند تا راهکار عملی و واقع گرایانه با توجه به وضعیت امروز ارائه بدین به دولت.
این که در زمان دولتی که همفکر شما نیست صرفا نقد کنید چه فایده ای برای کشور داره؟ آیا بهتر نیست به جای 4 یا 8 سال نق زدن، راهکارهای خودتون برای اداره کشور رو به دولت ارائه بدین؟ این زمانی که داره میگذره عمر یه نسله نه فقط زمان زمامداری یک دولت (3666541) (alef-13)
 
شیردل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۹:۳۹:۱۲
دوست گرامی ؛ مسئول این سایت و دوستان و همکارانشان از هر جناحی سالهاست که بر مسندهایشان نشسته اند و فقط بلدند از دیگران ایراد بگیرند و گه گاهی داد و بیداد کنند تا مردم به پندارند که دلسوز مردم هستند؛ولی در عمل هیچ نمیدانند و کاری به نفع مردم نمیکنند، چه اگر میدانستند و کار بایسته انجام میدادند اوضاع کشور اینگونه نبود.
مگر میخواهند چکار کنند؟ شاخ غول که نمی خواهند بشکنند، هم مشکلات و کمبودها و ... مشخص است و هم داشته ها و تواناییها و ... ؛فقط یک نفر آدم باسواد دلسوز میخواهد که با استفاده از داشته ها و تواناییها ، مشکلات و کمبودها را جبران و بسامان کند که آن هم ... (3669363) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۱:۰۰:۴۷
اونایی که کار میخوان برن از رییس جمهور محبوب و مردمی و منتخبان تهران تو مجلس پیگیر امور باشند. بالاخره اونها برای حل همین مشکلات اومدن سرکار دیگه (3666559) (alef-13)
 
بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۱:۳۳:۴۲
سلام
بیکاری شامل قشر تحصیل کرده نیست .
الان برای یه کارگر ساده هم با دریافتی 700 تا 800 تومان هم کار پیدا نمیشه .
ضعف اقتصاد مملکتمون رو نندازیم گردن آموزش عالی و ...........
ادامه این اقتصاد ضعیف دزدی ، فحشا و اعتیاد را به دنبال خود دارد .
و ..............
ولی کو دلسوز (3666636) (alef-13)
 
بهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۱:۳۹:۳۴
راه حل های برای کاهش بیکاری
1. توجه ویژه ی وزارت علوم به دانشگاه های فنی و حرفه ای
الف: افزایش سرانه ی دانشجویان این دانشگاه ها ( متاسفانه درحال حاضر 1/10دانشگاه های دولتی دیگر هست)
ب: جذب هئیت علمی ( درحال حاضر حقوق یک استاد این دانشگاه ها (حق تدریس کمتر از یک معلم می باشد)
ج: افزایش بودجه ی دانشگاه ها ی فنی و حرفه ای در رستای کارآفرینی و ارتباط با صنعت
و...
2. شکستن مافیای هر کالا وارداتی توسط دولت
3. توجه به کارآفرینان و نخبگان
و... (3666644) (alef-13)
 
مينا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۲۰:۰۲:۴۸
دانشگاههاي فني و حرفه اي همانند علمي كاربردي ها رو هم ديديم كه همونها بازار كار دانشجويان زحمتكش دانشگاههاي دولتي رو خراب كردند. (3671343) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۰۲:۳۶
وضعیت خرابتر از این حرفها است (3666691) (alef-3)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۲:۱۵:۲۵
۱- جوون نتونه ازدواج کنه ، نیاز احساسی و جنسی سرکوب میشه
۲- بیکاری باعث تلف شدن وقت و به فکر فرو رفتن جوان میشه
۳-مشاهده بی عدالتی باعث پرخاشگری میشه
۴- شرایط اقتصادی تحت تحریم و محدودیت های اجتماعی باعث ناراحتی روحی میشه
۵- حالا جوون چیزی برای از دست دادن نداره
۶- تبریک میگم محصول امادست، کسی که چیزی برای از دست دادن نداره اماده جنگ و مورد سو استفاده قرار گرفتن توسط سیاستمداران است. پیشنهاد میشه اعزام بشود به جبهه مقابل دشمن (3666717) (alef-13)
 
حمید جوکار جانباز شمیایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۵:۱۸:۴۹
نداشتن مدیر اجرایی وتوانمند اری از هر گرایش سیاسی به اصطلاح اصلاح طلب وواصولگرا باعث شده میزان بیکاری ورکود شدید در کشورمان تشدید شوداین دولت ودولت به اصطلاح اصلاحات فقط بخاط توسعه سیاسی وخط مش خودشان هستندودیگر وقتی برای عمران ابادی واقتصاد مملکت ندارند بعنوان مثال این 30نفر منتخب تهران کدامشان اقتصاد بلدند حکایت شخصی است که رانندگی بلد نیست واورا پشت فرمان نشانده اند نهایتش معلوم است انتها به کجا ختم میشود روی کرسی مجلس بدون بلد بودن کار چه گلی به مهار بیکاری میتوانند بزنند (3667203) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۶:۴۶:۲۵
بیشتر بیکاری با رشد و گسترش صنعت توریسم حل خواهد شد اما بدلیل مشکلات فرهنگی با دنیای غرب صنعت توریسم در ایران مرده ست بنابر این اول باید مشکل داخلی حل و فصل شود تا بتوان معضل بیکاری را کنترل و مهار کرد (3667396) (alef-13)
 
م ل اراکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۶:۴۷:۵۴
میخواستم بدانم کجای کارعیب دارد که ما با این همه امکانات نمی توایم فرصت شغلی یا کار برای بیکاران ایجاد کنیم؟ و چرا از آمار بالای زنان بیکار در ایران صحبتی نمی شود؟ (3667397) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۰:۱۶:۴۶
با وجود این همه مرد بیکار لزومی ندارد از بیکاری زنان که غالبا بی مسولیت هستند حرفی گفته شود و کاری صورت گیرد. (3667761) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۱:۲۷:۲۱
بجز موارد خاص که نیاز به زن هست هیچ لزومی ندارد.
الان بسیاری شغلها برای مدتی اختصاصی مردانه کرد مثل فروشندگی و گارسونی و کارگر ساده و اینها، وجود زنها در این مشاغل موجب ناهنجاریهای زیادی میشود (3734410) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۸:۳۸:۲۵
بيكارى منحصربه كشورما نيست درخيلي ازكشورها فارق التحصيل بيكار وجود دارد با اين تفاوت كه انها مبالغ هنگفتي بابت شهريه بدهى دارند وقابل اسقاط هم نيست (3667621) (alef-13)
 
سام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۰:۱۳:۲۵
خواهش می کنم دیگه درباره بی کاری ننویسید. سالهاست مرتب همه جا درباره این موضوع صحبت می شه ولی هیچ عملی انجام نمیگیره. همون بهتر که چیزی در موردش گفته نشه. مردم دیگه از دروغ گفتن و وعده های بی خودی خسته شده اند. (3667752) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۳:۱۳:۰۶
آقا من یک راه حل آسان و بدون ایجاد هزینه ی اضافی برای اشتغال سه میلیون جوان دارم. اگر حقوق ماهانه ی هر جوان را یک میلیون تومان در نظر بگیریم حقوق سالانه ی او 12 میلیون تومان می شود. در نتیجه برای سه میلیون نفر بودجه ی سالانه 36 هزار میلیارد تومان می شود. این دقیقا مبلغ مربوط به یارانه ها است که الان دارد بین مردم پخش می شود و هیچ فایده ای هم ندارد. پس بهتر است سه میلیون نفر را با آن شاغل کرد. شغل هم زیاد است مثلا سربازی را مثل دیگر کشورها حرفه ای کرده و به آنها حقوق بدهیم. (3667965) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۳:۲۷:۳۱
بیکاری برای بی پارتی ها است. (3667989) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۲۳:۵۹:۱۹
از کسب و کارهای اینترنتی حمایت کنید
وام بدهید (3668042) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۰:۳۷:۰۵
تازمانی که آقایان و آقازاده ها از طریق واردات پول بیشتری به جیب میزنند بدون آنکه نه مالیات میدن، نه عوارضو نه درگیر بیمه ودیگر دردسرهای تولید هستند وضعیت نه تنها بهتر نخواهد شد بلکه بد وبدتر هم خواهد شد.ن (3668096) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۲۷:۱۵
من یه مدتی خودم توی یکی از موسسات غیرانتفاعی تدریس می کردم.
اون چیزی که اونجا دیدم این بود که

1) یه عده برای گرفتن حکم بالاتر شغلی دنبال تحصیل بودند. به عبارتی هدف از تحصیل اخذ حقوق . مزایا بالاتر بود که یکی از آفات تحصیل هستش. به عبارتی شخص از حقوق خودش راضی نیست و برای جبران اون تحصیل را انتخاب کرده. کلی از کارش میزنه. کلی از وقت خوموتدش میزنه. کلی به آلودگی شهر اضافه میکنه تا یه مدرکی بگیره که بتونه باهاش حقوق بالاتری دریافت کنه. حالا اگه سازوکاری باشه که زندگیشو تامین کنه نیازی به تحصیل نداره و ...

2) ما در قوانین اجرایی کشور مفاهیم کار مثل کارگر ماهر skilled worker، کارگر ساده نداریم و اگر داریم صرفا در حد تعریف هستش و کاربردی نداره

3) در کشور ما لیست مشاغل مورد نیاز جامعه را نداریم. لیست هایی مثل SOL که الان کانادا میدونه تا 2020 مثلا 7000 تا باید آشپز جذب کنه. (هدفم از شغل آشپزی این بود که بگم اونا حتی به فکر این مشاغل هم هستن، آشپزیريال، قنادی، کافی شاپی و ..... اون وقت ما به فکر مشاغل مرتبط با کشاورزی، صنعت و .... هم نیستیم. جای تاسفه. یعنی داشتن یه بانک اطلاعاتی انقدر سختخ؟!؟!؟)

4) در جایی خدمت میکردم که در بخش فنی مهندسیش 15 نفر بودن ولی خط تولیدش شاید 50 نفر هم نبود. به نظرم بین این دو عدد نسبت مسخره ای حاکمه توو ایران. همه مهندس هستیم بابت تحصیل دانشگاهی و هیچکس کارگر نیست و نمیخواد کارگر باشه چون کارگر لفظ زشتیه و واقعا هم زشته چون حداقل حقوق در ادبیات کار ایران به یه کارگر تعلق میگیره

4) جایی که من تدریس میکردم کلاس تیوریکم توی زیرزمین در آزمایشگاه برگزار میشد که بغلشم یه سلف بود که از زمان شروع کلاس من که ساعت 11 ظهر بود بوی فلافل سوخته می یومد و جنب دیگش کارگاه مکانیک بود که گهگاه صدای چکش و اره و داد و بیداد دانشججویان کارگاه ندیده می یومد.

5) خودم تحصیل کرده تهران جنوبم. اونجا هم چیزی نبود. بجز یه سری کلاس و استاد که بدون تاکید بر دانشجویان برای یادگیری نرم افزار و زبان انگلیسی وقت خودشونو و دانشجویانو تلف میکردن.

6) مشکل اینه که درس میخونی ولی جامعه و صنعت کشورت به اون سطح از اطلاعات دانشگاهی اصلا نیاز نداره (یبار توو اخبار گفت 80% فارغ التحصیلان مدارس ایتالیا میرن فنی حرفه ای. ما ما این درصد میرن دانشگاه). منطق هم ایتالیا را تایید میکنه چون بیشتر از مهندس و سطح phd، یک جامعه نیازمند کارگر ماهر با یه زندگی تامین شده هستش. گفتم تامین شده تا تاکید کنم که این تامین شدگی به معنای بخور و نمیری نیست.

با سپاس (3668376) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۵۳:۰۸
ما فارغ التحصیلان بی کار رشته حقوق در شغل ازاد وکالت دارای کار هستیم ولی چون منافع عده ای که عضو کانون وکلا هستند به خطر می افتد از بین حدود 70000 نفر شرکت کننده در ازمون وکالت کمتر از 3000 نفر پذیرش می کنند عزیزان د ر مملکت برای فارغ التحصیلان رشته حقوق کار هست اما چون تضاد منافع در شغلها پیش می اید به عنوان مثال جلو اشتغال ما فارغ التحصیلان بی کار رشته حقوق را می گیرند انوقت وکیل پرونده بابک زنجانی فقط در یک پرونده درامد سی سال یک قاضی محترم دادگستری را پیدا می کند در کشور کار هست اما نهادهای صنفی با قدرت و نفوذی که دارند مانند کانون وکلا باعث بی کاری ما فارغ التحصیلان رشته حقوق هستند (3668429) (alef-13)
 
K
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۳:۳۰:۵۵
افراد زیادی با سن نزدیک بازنشستگی و بهره وری کم رو در ادارات دارید چرا با ۲۵ سال بازنشسته نمی کنید تا با حقوق بالای هر یک سه جوان مشغول بکار شود (3668810) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۱۰:۴۱:۱۱
بازنشتگی که دوباره بروند سر یک کار دیگه. متاسفانه الان بخشی بزرگی از نیوری کار بازنشته ها اشغال کردند و حتی اگهی استخدام ها بخش خصوصی صراحتا از عنوان استخدام بازنشسته میگویند و هیچ وقت یک مسئولی روزنامه و اگهی استخدام بررسی نمیکند! (3734317) (alef-13)
 
محمرحسين حسين
China
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۲۰:۱۲:۲۰
سلام
امروز واحدهاي توليدي در كشوري بابازار مصرف ٨٠ مليوني ميتوانندبخش بزرگي از مشكل بيكاري را حل كنند ولي تابحال هيچيك از دولتها نخواستند به اين حقيقت توجه كنند. واقعيت اينستكه دولتها روي فروش نفت و دلارهاي نفتي تكيه ميكنندتا آنرا خرج واردات بي زحمت كنند.سرمايه دارها هم راه دلالي را پيشه ميكنند تا شر رويارويي با دارايي،گمرك، تامين اجتماعي، وزارت كار رااز سر خودكم كنند. سرمايه گذاري خارجي هم مثل برجام يك دروغ بزرگ است تا همه دست روي دست بگذارند تا خارجي ها بيايند و سرمايه و تكنولوژي خودرابرايگان در اختيار دولتي بگذارند كه كارآفرينان داخليش يا در زندانند و يابدنبال فرار از گرفتاريهايي توليد.
بنده بعنوان يك كارآفرين نمونه و صادر كننده نمونه با تحصيلات عاليه از دانشگاههاي معتبر دنيا تمام عمرم را صرف توليد محصولات با تكنولوژي بالا كرده ام حاضرم ١ شبه ١٠٠ نفر پرسنل اضافه كنم و دوباره از ٤٠ نفر امروز به ٤٠٠ نفر سال ١٣٨١ و بلكه بيشتربرگردانم بشرطي كه فقط نهادهاي دولتي مثل گمرك و دارايي و تامين اجتماعي دست از دخالت بيجا بردارند و لااقل حقوق مساوي يك دلال براي امثال من قائل شوند. و امروز از كرده خود پشيمان و بدهكار و نااميد دل به دروغهاي دولت بعد بسته ام.
باندهاي سازمان يافته فاسد درگمرك ودارايي و تامين اجتماعي مثل اختاپوس بجان توليدكنندگان افتاده اند و بانكهاي ربا خوارآبرو و اموال ايشانرا مصادره ميكنندتا شرخرهايشانرا بجان كارآفرينان مياندازند تا آنها را پول كنند. شهرها و شركهاي صنعتي به گورستاني از كارخانجات تعطيل درآمده اند و صاحبان آنها يا در زندان و يابيرون زندان درحال باج دادن به عوامل حكومت اند و دولت هم مردم را با بازيهاي سياسي فريب ميدهد كه بايد خارجي ها بيايند تا اوضاع درست شود!
در چنين فضائي سرمايه گذارخارجي با چه انگيزه اي وارد شود؟ كه چه كند؟ تا ميشود با زد و بند با عوامل رسمي گمرك كالاي بنجل چيني را وارد كرد و يا سرمايه را معاف از ماليات سپرده گذاري كرد مگر مغز خَر خورده اند كه خود را گرفتار سيستمي كنند كه توليد ستيز است؟ امروز واردات مواد اوليه خارجي يا از طريق رابطين وابسته به گمرك انجام ميشود يا آنقدر درگمرك نگه ميدانند تا هرچه داري بابت دموراژ و انبارداري و مابه التفاوتهاي ساختگي بدهي و بهاي تمام شده ات از كالاي مشابه وارداتي بيشتر شود يا مواد اوليه ات از بين برود تا ديگر هوس توليد بسر كسي نزند.
مشكل ما اينستكه دنبال دشمني درخارج از مرزها ميگرديم درحاليكه دشمن درخانه است و ما غافل. (3669400) (alef-13)
 
م الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۰۲:۳۷:۵۶
تقریبا با اصل مطلب و اغلب کامنتها موافقم. این معضل بیکاری چندفاکتوری است و هرکسی در حد بضاعتش و مجال کوتاه نوشتن، اشاره میکند، من به چند نکته در مطلب و کامنتها ندیدم اشاره میکنم.

الف- عدم توجه به مسائل روحی-روانی، بهداشت محیط کار چه فیریکی و چه روحی. وجود ناهنجاری ها چه از سوی کارکنان و چه مدیران و سرکارگران و کارفرمایان!
این نکته بس مهم است، که در دوران گذار از اقتصاد قدیم (با محور تولید غیرصنعتی) به اقتصاد جدید (با محوریت تولید صنعتی و همگام با دانشی و تجاری مدرن)، به لحاظ وارداتی بودن اقتصاد جدید و سرعت انتقال این اقتصاد در کشورهایی مثل ایران، بستر فرهنگی-اجتماعی با آن سرعت تطابق و سازگاری نیافت!
در ساختار قدیم، بخش عمده فعالیت اقتصادی و کاری، فردی یا خانودگی و یا همکاری میان آشنایان محلی بود. افراد در مشارکت اقتصادی، با هم اشنا بودند و اعتماد بر اساس آشنایی و فرهنگ و عقاید محلی یا مذهبی، بیشتر شفاهی بود. قوائد شفاهی، اخلاقیات مثل روابط استاد و شاگردی یا احترام بزرگتر و کوچکتر، اصول مذهبی، بستر نسبی نظم و آرامش در محیط کار فراهم میکرد.
ولی در دوران اقتصاد جدید، آن ساختار قدیم و نظم و ارامشش بهم ریخت و متاسفانه جایگزین مناسبی نشد.
از نتایج این بهم ریختگی، عدم تمایل به کار گروهی، بی اعتمادی میان کارکنان و کارفرمایان، عهدشکنی، گاه خیانت کاری و بی اخلاقی در محیط کار میشود. به طوری اگر بیکاری افراد به سنین میانسالی بکشد، اساس افراد یدگر تمایلی برای کار گروهی ندارند مگر از سر اجبار!

ب- نکته بس مهم، در پی گذار از اقتصاد قدیم به اقتصاد جدید، تغییر جنسیت کارکنان و فعالان اقتصادی عمده است. ورود وسیع زنان و دختران به محیطهای کاری، با توجه به همان نکاتی در بخش الف اشاره کردم، مشکلاتی بوجود آورد که تاکنون ادامه داشته و تشدید شده است.
در حالیکه جامعه با معضل بیکاری مردان است- که بر اسا عرف و مذهب، تامین معاش و خرجی و نفقه هم ب رگردن مردان است- ورود نیروی اضافی زنان، فشار بیشتری در بازرا کار و خروج اجباری مردان در پی دارد!
به دلیل اینکه اساس بخش عمده نیروی کار زنان و دختران، در رقابت با مردان دست بالا را دارند درانعطاف دستمزد، چون مسئول رسمی خرجی و نفقه نیستند! تقریبا در هر جا که زنان وارد شوند مردان بازنده هستند، البته برنده اصلی در این نبرد نابرابر مزدی، کارفرمایان هستند! (3733915) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.