نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 181637
سهم 15 استان از تولید علم + جدول
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۹
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به سهم 15 استان کشور از مقالات نمایه شده علوم پزشکی، از فعالیت مهمترین دانشگاههای علوم پزشکی در تولید علم خبر داد.
 

جعفر مهراد در گفتگو با مهر، با اشاره به سهم مقالات علوم پزشکی در ISC، اظهار داشت: تفکیک مقالات نمایه شده در ISC نشان می دهد که 33.23 درصد از داده های این پایگاه به علوم پزشکی اختصاص دارد و سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از نظر تعداد مدارک نمایه شده در این پایگاه بین المللی 29/32 درصد می باشد.وی ادامه داد: بررسی الگوی نویسندگی (تعداد نویسندگان هر مقاله) در مقالات علوم پزشکی در ISC نشان می دهد که 15 درصد از مقالات علوم پزشکی توسط یک نفر به رشته تحریر در آمده است.

به گفته سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام، مقالاتی که در این حوزه با همکاری دو مولف به چاپ رسیده است رقمی در حدود 37.72 درصد را به خود اختصاص می دهد و مقالاتی که با همکاری سه مولف نوشته شده اند 26.71 درصد است؛ در ارتباط با مقالاتی که چهار نویسنده دارند، ISC نشان می دهد که این الگو رقمی برابر با 12.94 درصد را پوشش می دهد. الگوی نویسندگی با همکاری 5، 6، 7، 8 و 9 نویسنده به ترتیب عبارت است از 2.72 درصد، 2.79 درصد، 0.14 درصد، 0.72 درصد، 0.51 درصد و 0.08 درصد است.

 

مهراد در مورد تعداد مقالات نمایه شده علوم پزشکی و رشته های وابسته در ISC به تفکیک استان، گفت: استان های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و فارس به ترتیب با تولید 40.6 درصد، 9 درصد، 6.8 درصد، 4.9 درصد و 4.8 درصد رتبه های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده اند. سپس استان های مازندران، کرمان، خوزستان، یزد و همدان به ترتیب با 3.7 درصد، 3.5 درصد، 3.1 درصد، 2.5 درصد و 2.2 درصد در جایگاه های 6 تا 10 قرار دارند. به عبارت دیگر درصد های اعلام شده، سهم هر یک از این استان ها از کل تولیدات علوم پزشکی است که توسط دانشگاه های علوم پزشکی این استان ها تولید شده است.

به گفته مهراد 70 درصد از کل تولیدات علمی پزشکی توسط 10 دانشگاه برتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید می شود. دانشگاه علوم پزشکی تهران 25.32 درصد از کل مقالات، علوم پزشکی شهید بهشتی 12.18 درصد از کل مقالات، علوم پزشکی اصفهان 7.62 درصد از کل مقالات، علوم پزشکی تبریز و مشهد هر کدام 4.75 درصد از کل مقالات، علوم پزشکی شیراز 4.65 درصد از کل مقالات، تربیت مدرس 3.52 درصد از کل مقالات، علوم پزشکی بقيه ا...(عج) 2.30 درصد از کل مقالات، علوم پزشکی کرمان 2.24 درصد از کل مقالات و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز 2.22 درصد از کل مقالات اين رشته را توليد کرده است.

کلید واژه های مطلب:
دانشگاههای علوم پزشکی
|
تولید علم
|
جعفر مهراد
|
 
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۴:۴۷:۵۲
نگویید تولید علم بگویید تولید مقاله !
تولید علم پروسه طولانی و نیازمند همه جانبه نگری است و باید منجر به اثر گذاری تحقیقات و پژوهش های علمی در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، صنعتی، آموزشی و غیره شود. به عبارت دیگر باید در روند توسعه به باروری بنشیند.

اگر کسی در موقعیت علمی ایشان تفاوت این دو را متوجه نشود بسیار جای تاسف دارد. (1195095) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۸:۴۰:۲۵
باسلام. مواردي را شما مي گوييد مربوط به ساير مراحل است.
توليد علم--توليد فناوري---كسب ثروت (1195547) (alef-10)
 
احسان
Canada
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۶:۳۴:۲۸
کاملا با نظر شما موافقم. ما در کشور بجز یکی دو رشته تولید علم به معنی واقعی نداریم که انها هم در ادامه ی پایه های علمی بقیه کشورهاست .شما به اخبار توجه کنید ما همیشه اولین کشور در ایجاد یک تغییر اصلی در علم نبوده ایم .علت انهم واضح است .ما در کشور اصلا پایه گذاری برای تولید علم نداریم و اکثر ازمایشات نتجه گیرنده برای تحقیقاتمان یا به سایر کشور ها ارسال می شود و یا توسط دانشجویان مقاطع بالا در کشورهای پیشرفته انجام و ادامه ی ان در ایران انجام می شود. و بهتر است مسئولین نگاهی به کارنامه ی سایر کشور ها هم داشته باشند و اسیر میز و تبلیغات و خود فریبی و مردم فریبی نگردند. (1195325) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۶:۴۵:۲۲
هر موقع توانستید از این مقالات در یک کارگاه استفاده کنید اسمشو علم بگزارید لطفا ! با 90% این مقالات یک کار به درد بخور که تو صنعت استفاده داشته باشه نمی انجام داد !
مواد شیمیایی همه از خارج وارد می شه ، ولی سالاته هزاران مقاله شیمی در کشور داده می شه! هیچ کدوم به اندازه سر سوزنی به درد نمی خورند! ( رشته خودم شیمی که دیدم )
این همه وابستگی به دلار و این سطح علمی که شما می فرمایید با هم جور نیست ! (1195342) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۶:۵۷:۴۵
توليد علم بايد در زندگي ملت ايران عيني و قابل لمس باشد (1195374) (alef-10)