توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269937
پیشنها غرب برای شورای همکاری خلیج فارس
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۴
سفر فرانسوا اولاند به منطقه خلیج فارس و حضور افتخاری او به عنوان اولین رهبر غربی در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس در ظاهر برای مبارزه با تروریسم و کمک به حل بحران یمن صورت گرفته است اما باید دید رییس جمهوری فرانسه با چه نیتی به منطقه سفر کرده است.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از اولاند می نویسد تهدید هایی که امروز کشورهای خلیج فارس با آن مواجه اند برای پاریس هم تهدید محسوب می شوند اما سوای این تهدید هایی که باید در مورد منشا آن ها بحث کرد، نخست باید دید بسته ی پیشنهادی این مقام غربی برای کشور های منطقه شامل چه چیزهایی است و اولاند در این سفر بیشتر چه هدفی را در سر می پروراند.

در نگاه نخست شاید این گونه به نظر برسد که فرانسه از تیرگی روابط میان ایالات متحده و عربستان سعودی بر سر توافق هسته ای با ایران بهره برده و در تلاش است تا جای خالی رقیب را پر کند و با بسته ای اقتصادی و تسلیحاتی به سراغ کشورهای عرب حوزه خلیج فارس آمده است.

در این باره می بینیم اولاند درباره مشارکت راهبردی و ماندگار فرانسه با کشورهای منطقه سخن می گوید و بی آن که وارد جزئیات شود، به حدود ۲۰ پروژه از بسته ی پیشنهادی خود برای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس سخن می گوید؛ بسته ای که مواردی چون صادرات سلاح، نیروگاه های خورشیدی، پروژه های ترابری و هوایی و بهداشتی را شامل می شود.

روز دوشنبه اولاند برای فروش ۲۴ فروند جت جنگنده رافال قرار دادی تسلیحاتی به ارزش ۳/۶ میلیارد یورو (هفت میلیارد دلار) با قطر امضا کرد.

در این وانفسای اقتصادی و در حالی که کشورهای مهم اتحادیه اروپا از جمله فرانسه با رکود اقتصادی دست به گریبان هستند و بحران یورو کشورهای اروپایی را یکی پس از دیگری به زیر می کشد، قراردادهای تازه اقتصادی و تسلیحاتی خود می تواند تکیه گاهی برای نجات اقتصاد فرانسه باشد، که به واقع هم هست.

اما این که فکر کنیم آمریکا هم از این قافله عقب مانده، سخت در اشتباهیم. چرا که به نوشته خبرگزاری ها نه تنها جان کری، وزیر خارجه آمریکا طی روز های آینده به ریاض سفر خواهد کرد، بلکه باراک اوباما هم تا کمتر از یک هفته ی دیگر در کاخ سفید و کمپ دیوید فرستادگان شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس را ملاقات خواهد کرد تا براساس برخی از گزارش ها از آن ها بخواهد برای استقرار سامانه سپر دفاع موشکی در برابر ایران اقدامی بکنند.

به بیان دیگر، بحث مبارزه با تروریسم و حل بحران یمن و تهدید! ایران تنها بهانه ای برای نجات اقتصاد کشورهای حاکم از بن بست رکود است.

مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی در تارنمای خود می نویسد، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که تا پیش از این و در سال ۲۰۱۲ میلادی بزرگترین تهدید را به مسائل درونی خود نسبت می دادند، حال همه ی تقصیر ها را به گردن ایران می اندازند.

حال آن که بحث اصلی چیز دیگری است. اگر آمریکایی ها برای فروش سلاح به کشورهای عرب منطقه ی خلیج فارس شرط و شروط می گذارند، اما شرکت های فرانسوی تولید کننده سلاح، ملاحظات واشنگتن را ندارند.

این امر امروز شرکت های آمریکایی را هم به صرافت انداخته برای به دست آوردن بازارهای فروش سلاح به فکر چاره باشند.

جان کولمن نویسنده بریتانیایی و افسر سابق اطلاعاتی در کتاب کمیته سی صد می نویسد، نفت، سلاح و دارو و مواد مخدر سه ستون اصلی اقتصا دنیا را تشکیل می دهند.