نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239831
واکنش شریعتمداری به سخنان روحانی درباره خط قرمز فتنه
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۸
حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز کیهان به اظهارات رئیس جمهور درباره نحوه فاصله گذاری دولت با جریان فتنه واکنش نشان داده و نوشته است: 

دیروز خبرنگار کیهان در کنفرانس خبری رئیس‌جمهور محترم کشورمان با اشاره به تاکید اخیر رهبرمعظم انقلاب که «فتنه را خط قرمز نظام» دانسته و توصیه کرده بودند وزرا با فتنه‌گران فاصله‌گذاری کرده و به تعهدات خود در جریان رأی اعتماد پایبند باشند، از جناب دکتر روحانی پرسیده بود دولت برای تحقق توصیه‌های رهبری چه برنامه‌ای دارد؟ و رئیس‌جمهور محترم در پاسخ، ضمن تاکید بر این که دولت برای عملیاتی کردن تمام نکات مورد نظر رهبر معظم انقلاب برنامه‌ریزی کرده است، اظهار داشتند: «ما در چارچوب قانون عمل می‌کنیم، معیار ما قانون خواهد بود و کسی اگر محکومیتی دارد و محکومیتش برای این است که طرف از حقوق اجتماعی محروم شود، یعنی دادگاه فردی را برای استفاده از حقوق اجتماعی محروم کرده، به قانون عمل می‌کنیم ولی تخیل این که آقایی در عکس بوده، حالا این که مال کی است؟ و به چه منظور بوده؟ و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، فردی را محکوم کرده یا به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است. محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می‌خواهد. ما هم طبق حکم دادگاه عمل می‌کنیم.»
تاکید رئیس‌جمهور محترم که دولت همه توصیه‌های رهبر معظم‌انقلاب را اجرایی و عملیاتی می‌کند، قابل تقدیر است و از ایشان غیر از این نیز انتظار نمی‌رفت و نمی‌رود. اما ظاهرا جناب دکتر روحانی در اظهارات یاد شده، از چند نکته حقوقی غفلت ورزیده و برخی از واقعیات ملموس و محسوس را نادیده گرفته‌اند. از جمله آن که؛
۱- جرایم به دو نوع «جرم مشهود» و «جرم غیرمشهود» تقسیم می‌شوند. جرم غیرمشهود، جرمی است که انتساب آن به مجرم نیاز به اثبات دارد و تا قبل از تشکیل دادگاه و اعلام رأی و نظر قاضی، صرفا در حد یک اتهام است. در این حالت تشکیل دادگاه با دو هدف مشخص صورت می‌پذیرد. اول؛ اثبات جرم و دوم؛ تعیین مجازات آن. به عنوان مثال، شخصی که از سوی شخص دیگری متهم به سرقت شده است و این سرقت دور از چشم و میدان دید این و آن صورت پذیرفته باشد، قبل از آن که اتهام او در دادگاه به اثبات برسد، «مجرم» تلقی نمی‌شود و نمی‌توان او را به صرف اتهام اثبات نشده مستحق مجازات دانست.
اما، «جرم مشهود» به جرم و جرائمی گفته می‌شود که در مقابل چشم مأموران و یا شماری از مردم اتفاق افتاده است، مانند آن که شخصی در ملاء عام و در حالی که تعدادی از مردم شاهد بوده‌اند با قمه به رهگذری حمله کرده و او را مجروح و یا به قتل رسانده باشد. در این حالت وقوع «جرم» و «جنایت» محرز است و تشکیل دادگاه برای اثبات جرم نیست، بلکه برای تعیین مجازات و میزان کیفر مجرم است.
آقای دکتر روحانی یک حقوقدان است و به یقین از تفاوت میان «جرم‌مشهود» و «جرم غیرمشهود» باخبرند، بنابراین، تعجب‌آور است که برای جرایم و جنایات مشهود اصحاب فتنه، منتظر تشکیل دادگاه مانده‌اند! آیا دهها و بلکه صدها نمونه مشهود و ملموس از جنایات شرم‌آور فتنه‌گران نظیر، ادعای تقلب در انتخابات، آشوب‌های خیابانی، آتش زدن مسجد، هتک حرمت عاشورای حسینی(ع) و سنگباران نمازگزاران ظهر‌عاشورا، عربده کشیدن به دفاع از اسرائیل و آمریکا، قتل مردم کوچه و بازار، پاره کردن تصویر مبارک حضرت امام(ره) و لگدمال کردن آن با شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»! پادوئی آشکار برای مثلث آمریکا، اسرائیل و انگلیس و صدها نمونه دیگر از این دست قابل انکار است؟ به یقین جناب روحانی می‌دانند، تشکیل دادگاه این جماعت برای تعیین مجازات آنهاست و نه اثبات جرم؟!
۲- آقای روحانی می‌فرمایند؛ «تخیل این که آقایی در عکس بوده، حالا این که مال کی است؟ و به چه منظور بوده؟ و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، کسی را محکوم کند و به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است»!
درباره این بخش از اظهارات رئیس‌جمهور محترم - با عرض‌پوزش- باید گفت که ایشان صورت مسئله را تغییر داده‌اند! و این سوال را بی‌پاسخ گذارده‌اند که چه کسی گفته است به صرف «تخیل» و یا مشاهده «تصویر» می‌توان افرادی را به فتنه‌گری متهم کرد؟! سخن درباره افراد فریب خورده‌ای نیست که با برداشت غلط و یا توهم نسبت به وقوع تقلب و یا حتی با تحریک و ترغیب و دریافت مزد از عوامل اصلی فتنه به میدان آمده بودند. منظور از فتنه‌گرانی که نباید در دولت به کار گرفته شوند و آقای روحانی و کابینه ایشان ملزم به فاصله‌گذاری با آنان شده‌اند، افراد و اصحاب نشان‌دار فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸ هستند که بسیار بعید است برای جناب روحانی و یا مشاوران ایشان، ناشناخته مانده باشند. این طیف از فتنه‌گران شامل افراد نشان‌داری است که در جریان فتنه‌آمریکایی اسرائیلی ۸۸ آشکارا حضور داشته و مواضع وطن‌فروشانه خود را به صراحت اعلام کرده‌اند و نه، آن عده از فریب‌خوردگان که در فتنه یاد‌شده به بازی گرفته شده بودند و به قول جناب روحانی تصویر آنها در فلان صحنه دیده می‌شود و معلوم نیست تماشاچی بوده‌اند و یا...؟!...
طیف مورد اشاره از فتنه‌گران نشان‌دار را به آسانی از مواضع اعلام شده و عملکرد مشهود و خیانت‌بار آنها می‌توان شناخت و بدیهی است که هیچیک از آنان به اعتراف قبلی جناب روحانی - که به آن اشاره خواهیم کرد - شایستگی حضور در هیچ مسئولیتی را ندارند.
۳- باید از رئیس‌جمهور محترم پرسید که اگر جنابعالی درباره جرایم مشهود نیز معتقد به اثبات جرم در دادگاه هستید و قبل از تشکیل دادگاه و صدور حکم، استناد به جرایمی که مرتکب شده‌اند را غیرحقوقی می‌دانید، چرا و با کدام توجیه قانونی روز ۲۳ تیرماه ۷۸ در سخنرانی معروف خود- که متأسفانه این روزها جای خالی آن در اظهارات حضرتعالی دیده می‌شود- از کسانی که فتنه ۷۸ را پدید آورده بودند، با عنوان «اراذل و اوباش»، «آشوب‌طلب»، «دشمن مردم ایران» و... یاد‌کرده و آنان را مستحق «سرکوب شدید» دانسته بودید؟! در آن هنگام که هنوز جرم آنها - به قول جنابعالی - در هیچ دادگاهی بررسی نشده و به اثبات نرسیده بود! ضمن آن که ابعاد و گستره جنایت فتنه‌گران ۷۸ با فتنه‌گران ۸۸ قابل مقایسه نبوده و نیست هر چند که برخی از فتنه‌گران در هر دو فتنه یاد شده دست داشته‌اند.
جناب روحانی در بخشی از سخنان روز ۲۳ تیرماه خود که در اجتماع پرشور مردم تهران و در محکومیت فتنه‌گران ایراد شده بود، گفته بودند؛ «در کدام کشور جهان حرکت‌های آشوب‌طلبانه این چنین تحمل می‌شود. اینها- فتنه‌گران ۷۸- خیلی پست‌تر و حقیرتر از آن هستند که بخواهیم نسبت به آنها تعبیر براندازی را مطرح کنیم. در کدام کشور دنیا و در کدام کشور و توسط کدام دولت، آشوب، تخریب و برهم زدن نظم جامعه تحمل می‌شود؟ مگر دولت مقتدر جمهوری اسلامی ایران و مسئولین امنیتی نظام، این‌گونه حوادث را تحمل خواهند کرد؟ این صبر و تحمل در یکی دو روزه برای این بود که ماهیت این چند صد نفر اوباش به خوبی برای مردم ما روشن شود و همه به خوبی بدانند اینها چه کسانی هستند و دارای چه ماهیتی هستند... بی‌تردید این افراد دشمن مردم ایران و ارزش‌های این مرز و بوم هستند. این اوباش حتی به مساجد هم تعرض کردند» و...
راستی جناب آقای روحانی، به قول حضرتعالی «در کدام کشور جهان و توسط کدام دولت» اینگونه افراد تحمل می‌شوند؟! چه رسد به آن که در مسئولیت هم قرار بگیرند! و صدالبته، این اظهارنظر جنابعالی قبل از تشکیل دادگاه و رسیدگی به جرایم و جنایات فتنه‌گران مورد اشاره بوده است.
آقای روحانی بعد از ماجرای ۲۵ بهمن ۸۹ که سران و عوامل اصلی فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸ به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس اعلام راهپیمایی کرده بودند، طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایلنا، گفته بود؛
«در روز ۲۵ بهمن عده معدودی به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس به خیابان آمدند که اتفاقا در شعارهای آنها حمایتی از مردم مصر و تونس به چشم نمی‌خورد و متأسفانه با شعارهای ضدانقلابی، موجبات خوشحالی و بهره‌برداری آمریکا، رژیم صهیونیستی و ضدانقلاب را فراهم آوردند... اقدامات نابخردانه و فتنه‌گرانه صورت گرفته در روز ۲۵ بهمن تنها به نفع استکبار و ضدانقلاب بود» و...
۴- آقای روحانی گفته‌اند؛ از بکارگیری کسانی که براساس حکم دادگاه از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند، خودداری خواهیم کرد! که باید گفت؛ مگر قرار بود اینگونه محکومین هم در دولت به کار گرفته شوند؟! اگر مقصود از فاصله گذاری وزرا با فتنه‌گران، خودداری از به‌کارگیری محکومان بود که نیازی به توصیه و یادآوری تعهد آنان در جریان رأی اعتماد نبود!
۵- این سخن رئیس‌جمهور محترم در کنفرانس خبری دیروز که دولت تمامی توصیه‌های رهبرمعظم انقلاب را اجرایی و عملیاتی خواهد کرد، می‌تواند از عزم جدی ایشان برای تحقق توصیه‌ها و رهنمودهای یاد‌شده حکایت کند ولی برخی از شواهد موجود به این تردید دامن می‌زنند که مبادا کسانی در پی تغییر صورت مسئله به منظور زمینه‌سازی برای حضور و نفوذ اصحاب و عوامل فتنه در عرصه و دور کردن دولت محترم از نتیجه مطلوب باشند که انشاءالله چنین مباد.
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۸:۵۳:۰۲
حرف رییس جمهور کاملا" منطقی و حقوقی است ولی کیهان همیشه دنبال اما و اگر است.حتی اگر حکم دادگاه باشد باز هم امکان اعتراض وجود دارد چه برسد که حکم دادگاه نباشد. (2350701) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۱۰:۵۶
به عنوان یک وکیل دادگستری باید اعلان کنم مطالب اقای شریعتمداری فاقد ادله قانونی و حقوقی است! چرا که حتی در جرایم مشهود نه تنها در ایران بلکه در تمام دنا مرتکب می بایست در دادگاه محاکمه شود و قبل از صدور کیفرخواست در دادسرا هیچ عنوان اتهامی برای شخص وجود نخواهد داشت حتی اگر اقای شریعتمداری و دوستانشان مرتکب را در حین ارتکاب جرم ببینند! و این استدلال که چون به اعتقاد ایشان جرم مشهود بوده است پس مرتکب 100 درصد گناه کار است مربوط به دوران قرون وسطی و دادگاه تفتیش عقاید می باشد و قرن هاست که کشورها محکومیت و اتهام افراد را پس از اثبات در دادگاه ملاک قرار می دهند! (2351030) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۸:۴۷:۲۹
خوبه. هر کسی یه وکیل داره که بگه "من بعنوان وکیل حرف می زنم" یا "من مثل یه وکیل می نویسم". قشنگ بود (2352013) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۱۱:۵۸
جونه مادرتون بخونید بعد نظر بدید !!!! انصاف هم چیزه خوبیه که البته مثله رییستون چیزی به شما نرسیده و تهمت و به جهنم جواب امثاله ماست ..... بعدشم کی میگه به فکر مردم نیست پس حتما به فکر سرمایه دار هاست و سرمایه دار ها کی هستند؟؟؟؟ (2351036) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۱۵:۰۷
چرا و با کدام توجیه قانونی روز ۲۳ تیرماه ۷۸ در سخنرانی معروف خود- که متأسفانه این روزها جای خالی آن در اظهارات حضرتعالی دیده می‌شود- از کسانی که فتنه ۷۸ را پدید آورده بودند، با عنوان «اراذل و اوباش»، «آشوب‌طلب»، «دشمن مردم ایران» و... یاد‌کرده و آنان را مستحق «سرکوب شدید» دانسته بودید؟ شما مگه ادعای رفتن به دادگاه رو نداری تا اثبات جرم چرا اون موقع تهمت زدی؟ (2351041) (alef-13)
 
اشنا !!!!!
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۱۸:۴۴
دو سوال از كيهان .
شما كجاي تصميم گيري كشور هستيد ؟
ايا فقط با عينك شما ميتوان سره از ناسره را تشخيص داد ؟
ايا فقط شما دلسوز انقلاب و ملت هستيد ؟
پيشنهاد به كيهان :براي مطالب خودتان در فضاي مجازي جايي براي اظهار نظر بگذاريد (2351391) (alef-13)
 
عبد الرحمن
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۲۱:۵۷:۱۰
الف جان ميدونم كه منتشر نميكني فقط ميگم كه گفته باشم
الف جان تو هم با زيركي داري مواضع كيهان رو باز نشر ميكني .چه نيازي هست كه هرروز توي سايت الف مطالب سياسي كيهان كه هيچ كس نميخونه رو منتشر كني ؟الا اينكه با هم سر و سري داشته باشيد .الله اعلم (2352244) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۰۶:۳۷
تشکر جناب شریتمداری (2350728) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۴۱:۲۴
نظرات موافقتو ببین اخه چه تشکری میکنی از این اقا؟؟؟؟؟؟؟ (2351448) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۲۳:۲۰:۱۱
نظرات کيهان هميشه منطقي و مستدل هست و مخالفان با هوچي گري مي خوان از پاسخ طفره بروند (2352394) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۹:۵۷:۵۹
شمایی که تشکر میکنی بگو ببینیم کجای قانون نوشته در جرایم مشهود نیاز به تحقیق ، تعقیب و محاکمه نیست ؟؟؟ (2352107) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۰۹:۰۱
اقاي شريعت مداري قاضي ميشد همه جرايم رو مشهود در نظر ميگرفت! خنده داره كلا حرفاش (2350735) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۱۰:۳۹
تیتر کیهان در :
سال 1400:فتنه جدید در راه اس
در سال 1450:این فتنه رو باید مهار کرد
در سال 1500:فتنه را دریابید
2روز مانده به پایان حیات در روی زمین:فتنه گران چرا نفس میکشن؟ (2350740) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۱۲:۳۲
کیهان به تنهایی قانون وضع میکندودادگاهی می کند وحکم صادر می کندواگر هم بتواند مستقیم وغیرمستقیم اجرا می کند.متاسفانه هیچکس هم به ایشان تذکر نمی دهد. (2350745) (alef-13)
 
شاکر
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۱۸:۵۹
همه چی از قبل برنامه ریزی شده بود. خبرنگار سوال بپرسه و این آقا واکنش نشون بده (2350754) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۲۰:۵۸
تعجب‌آور است که برای جرایم و جنایات مشهود اصحاب فتنه، منتظر تشکیل دادگاه مانده‌اند!

من تا به حال كيهان را فقط يك مغذض سياسي مي دانستم اما آقاي شريعتمداري ، اين حرف شما خيلي خطرناك است ، در كشوري كه قانون اساسي ، ولايت فقيه و قوه قضائيه دارد شما حكم مي دهيد كه بي محاكمه چه كسي مجرم مشهود است و چه كسي نيست ؟!

پس اگر اينها مجرم مشهود هستند بايد انتقاد خود را به قوه قضائيه ببريد و نه رئيس جمهور ، رئيس جمهور موظف است از كساني كه محاكمه و محكوم شده اند استفاده نكند ، و طبق قانون اصل بر براعت است .

ضمنا"‌ اگر حرف شما هم درست باشد باز ربطي به سخن رئيس جمهور ندارد ، منظور ايشان آن بود كه امثال شما افرادي مانند نجفي ، توفيقي ، ميلي منفرد و فرجي دانا را به اين علت به فتنه گري متهم مي كنيد كه روزي از كنار فلان فرد گذر كرده يا با او عكس يادگاري دارند يا در فلان محفل دانشجويي سخن راني كرده اند .

از خداوند توفيق فرقان را براي شما دارم ، جدا"‌كه ار اغراض سياسي ، در بد راهي قدم مي زنيد كه همانا سه انتخابات گذشته رياست جمهوري هم نشان داده هرچه كوشش مي كنيد باز به نتيجه مطلوب خود نمي رسيد . (2350760) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۳۱:۵۹
"ما در چارچوب قانون عمل می کنیم و اگر کسی محکومیتی دارد و محکومیتش برای این است از حقوق اجتماعی محروم شود و به حکم دادگاه عمل می کنیم اما تخیلی و اینکه یک آقایی در یک عکس بوده اینجوری نمیپذیریم کسی بخواهد بر مبنای توهمات به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است و محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می خواهد."

این سخنان رئیس جمهور حسن روحانی است که در کنفرانس مطبوعاتی روز گذشته در پاسخ به سؤال کیهان در خصوص فتنه و فتنه گران مطرح کرد.

واقعیت این است که بعد از حوادث تلخ سال 88 ، عده ای از فتنه، "خمره نجاست" ساخته اند و هر کس که از او خوششان نمی آید را با آن لکه دار می کنند، خواه پاک و خواه ناپاک! غافل از این که خود خمره دار این ناپاکی اند و شاید هم تغافل می کنند.

غفلت یا تغافل شان اما ، فرقی در اصل ماجرا نمی کند. مهم این است که کاسبان ، کاسبی کنند، روزی با فتنه ، روزی با تحریم و روزی دیگر با متاعی تازه تر!

سکه فتنه اما هنوز برایشان رایج است. آن را به اسم هر که خواستند ضرب می کنند و به لطف زرادخانه رسانه ای شان، بی گناهان را مجرمان بالفطره جلوه می دهند، بر دانشجویان ستاره می زنند و بر سیاستمداران انگ و بر روزنامه نگارن برچسب و ... .

روحانی که بیش از آن که رئیس جمهور باشد یک حقوقدان است و بعد از ریاست جمهوری اش نیز یک حقوقدان باقی خواهد ماند، با سخنان اخیر خود در صدد بستن دکان کاسبان فتنه بر آمده است و شگفت نیست که آنان از این سخنان حقوقی و عقلانی ، برآشفته اند.

اگر پای قانون را از میدان سیاست ببریم ، آنگاه هیچ کس امنیت خاطر نخواهد داشت، نه مردم ، نه سیاستمداران و نه حتی کسانی که امروز را برای کاسبی مغتنم دانسته اند و از فردایشان بی خبرند.

اگر قرار است کسی به دلیل فتنه گری از حقی محروم شود ، حکم محکومیت او نه در نهاد ریاست جمهوری ، نه در نطق های پیش از دستور مجلسی ها ، نه در لابلای صفحات روزنامه ها و نه در صفحات سایت های خبری و خبرگزاری ها که باید در دادگاه صالح صادر شود و بعد از قطعی شدن، بر همگان لازم الاتباع باشد.

وقتی روحانی می گوید فقط دادگاه می تواند افراد را از حقوق اجتماعی شان محروم کند ، معنایش این است که کارخانه تولید برچسب به دلیل آلایندگی هایی که دارد باید تعطیل شود. معلوم است که صاحبان و سهامداران این کارخانه مقاومت کنند و همچنان برای خود شأن قضاوت تصور کنند و اصرار که حق مطلق آنان اند و بقیه مردم ، نه شهروندان محترم ایران که متهمانی هستند که باید از فیلتر اینان بگذرند!

نکته حقوقی اینجاست که اولاً همه محکومیت های قضایی ، محرومیت از حقوق اجتماعی ندارند و ثانیاً در برخی جرایم سنگین هم ، بعد از گذشت چند سال (به فراخور حکم و طبق قانون)، آثار آن هم منتفی می شود و فرد هیچ فرقی با کسی که هیچ جرمی نداشته است ، ندارد و می تواند از همه حقوق اجتماعی برخوردار شود.

قطعاً توجه به این بخش از قانون، برای جریانی که می کوشد از یک عکس، از یک فایل صوتی، از یک نقل قول، از یک بازداشت و از هیچ و از پوچ برای شهروندان محرومیت های ابدی ایجاد کند، خوشایند نیست.

امیدواریم حسن روحانی همان گونه که درس قانون خوانده ، بتواند متن قانون را در جامعه پیاده کند نگذارد حقوق اجتماعی شهروندان ایرانی ، بازیچه لابی ها و تیترها و نطق ها شود. (2350787) (alef-13)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۵:۲۵:۵۱
سلام هموطن گرامی - بسیار متن زیبا و شیوا و متینی را در پاسخ به کیهان مرقوم فرموده اید که امیدوارم اگر برای یکبار هم شده است جناب آقای شریعتمداری به این متن فراخور پاسخ به کیهان از سوی یک هموطن شان عنایتی نمایند و باز اگر جای شبهه و سئوالی برای ایشان باقی ماند همچنان به مخالفت خوانی های شان ادامه دهند!!! مطمئن باشند خیلی های دیگر هم در همین حد و اندازه ها و چه بسا بسیار فراتر از این هم قادر هستند پاسخگوی نظرات کیهان و مدیر مسئول محترم این روزنامه کثیرالانتشار باشند اما به جهات ملاحظه گری هنوز به سکوت شان ادامه می دهند و این مماشات و سکوت کردن ها را نباید به حساب صواب انگاشتن مطالب کیهان دانست. هموطن خوش بیان و خوش قریحه بزرگوار دست مریزاد و سپاس ، و من الله التوفیق. (2351708) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۳۳:۱۲
جناب آقای شریعتمداری دامت برکاته....
بدانید و آگاه باشید که حناب آقای دکتر روحانی یکی از امنیتی ترین مسولان نظام بوده و همانطور که فرمودید حقوقدان نیز می باشند و آگاه به مسائل کوچک و برزگ کشور هستند... مستدعی است جنابعالی دایه مهربانتر از مادر نشوید...!!! (2350791) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۳۵:۵۲
شما نمی دانید عدالت آقای شریعت مداری از خدا هم بیشتر است!(نعوذ بالله) و دولت باید قبل از اینکه از کسی در هر یک از پست های مملکتی استفاده کند برای ابراز صلاحیت ایشان از آقای شریعتمداری استعلام کند و گرنه ممکن است دچار خطا شده (2350806) (alef-13)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۳۶:۱۱
آقای شریعتمداری! سخنان آقای روحانی کاملاً واضح، منطقی و قانونی است. طیف شما عمداً دنبال ایجاد توهم است. چنانکه نوشتار شما این مطلب را تایید میکند. یا نمایش فیلم سخنرانی آقای توفیقی در مجلس که برای حل مساله کوی دانشگاه بود ولی دوستان شما به منظور دیگری از آن استفاده کردند.
آیا آحاد مردم و مجرم مشهود (که طرف مقابل شما هم مدعی جرم مشهود افراد طیف شما در 8 سال حکومت آقای احمدی نژاد هستند) نباید بداند که اندازه محکومیتش چقدر است و محکومیت اجتماعیش تا چه حدودی است؟ (2350808) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۴۰:۵۶
مطمئنیم که کیهان و شریعتمداری سنگ مردم را به سینه نمیزند وگرنه مسائل و مشکلات زیادی هست که میتواند به آنها بپردازد (2350822) (alef-3)
 
م . مطهری فر
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۲۷:۴۲
شما هم به نظر می آید حوصله خواندن متن را نداشته اید وگرنه کاملا منطقی بود (2351412) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۶:۱۴:۳۸
دقیقاً از همان منطقی بهره میبرد که مذاکره کنندۀ سابقِ هسته ایِ کشور پس از هربار ملاقات با مذاکره منندۀ سابق اروپا و غرب (اشتون امروز عوض شد) از آن دم میزد! منطقی که میبایست دربارۀ مشکلِ هسته ای مذاکره کند، اما هرباربابستۀ مدیریت جهان به میزِ مذاکره میرفت و تقاضایِ استفاده از الگویِ ایرانی در مدیریتِ جهان را میکرد، پس از پایان مذاکره نیز میگفت غرب در مقابل "منطق" ماشکست خورد، و آنان نیز پس از آن شکست، می شکستند کمرِ ملت را، با وضعِ تحریمهای جدید...! (2351791) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۵۰:۲۱
کسانی هستند که دوران محکومیتشان را گذرانده اند پس می توانند در فعالیت های اجتماعی شرکت کنند. احتمالا منظور رهبری اینگونه افراد بوده. (2350850) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۰۹:۵۸:۲۰
جناب آقای کیهان به فرض فتنه گران جرم مشهود مرتکب شده باشند . خوب بالاخره باید دادگاه برای جرمشان تعیین مجازات کند یانه ؟ (2350862) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۳۰:۳۶
لازم است آقای شریعت مداری به چند نکته پاسخ بگویند:

اول اینکه تا کی باید صبر کرد و منتظر قوه قضائیه بود تا محکومین فتنه را محاکمه کند کما اینکه این قوه بعد از قائله فتنه در دادگاه علنی ایشان و هر کس را که جرم او برای ایشان اثبات شده بود محاکمه کرد و بسیاری از آنان اینک مجکومیت خود را هم گذرانده اند به قول ایشان کسانی که جرم مشهود داشته اند دیگر مانعی برای محاکمه نداشتند که اکنون که 5 سال از آن ماجرا گذشته شکی باقی مانده باشد که کسی هست که جرم مشهودی مرتکب شده و محاکمه نشده که اگر هم این گونه باشد قوه قضائه باید متهم شود که چرا با این افراد برخوردی صورت نگرفته و در این 5 سال اجازه داشته اند از امکانات شهروندان عادی استفاده کنند.
اما سناریو دیگری مطرح می شود که در این مدت افرادی مانند جناب شرعتمداری با مخدوش کردن چهره کسانی که با نظراتشان مخالف هستند سعی دارند بدون حکم قاضی اتهاماتی را به آنها بچسبانند و همچون ماجراهایی مشابه از آن استفاده سیاسی ببرند و باید به این نکته هم توجه کرد که دولت و قوه قضائیه وقت هم از همفکران جناب ایشان هستند و جایی باقی نمی ماند که برخوردی با خاطیان صورت نگرفته باشد.


دوم اینکه آقای شریعتمداری بهتر است به شعور خوانندگان هم احترام بگذارند! ایشان ذکر کرده اند که رئیس جمهور در سخنانی در ۲۳ تیرماه سال 78 مطالبی را ذکر کرده اند و باید از ایشان پرسید که در این تاریخ که شما می فرمایید چند روز از ماجرا گذشته بود؟ آیا دادگاه وقتی برای محاکه داشت یا نه ؟ اینکه ایشان سخنان رئیس جمهور را اینگونه نقد می کنند واقعا جای تاسف دارد! اینکه کسانی که در فتنه دخالت داشته اند جرایمی را مرتکب شده اند که جای شکی در آن نیست اما لازم است ذکر کنم که همه جرایم را همه مرتکب نشده اند! و اگر هم کسانی بستر این جرایم را برای دیگران فراهم کرده اند نیز به اندازه کافی برای محاکمه اینها فرصت بوده! بهتر است ایشان از مغالطه های این چنینی اجتناب کنند که دستشان برای مردم رو شده است.

و سوم اینکه آنچه به گفته همفکران شما موجب بروز فتنه در سال 88 شد عدم تمکین به قانون بود و برای عدم تکرار مشابه آن ماجرا چه کاری بهتر از تمکین به قانون که ردیس جمهور محترم هم مایل به انجام این کار هستند. اگر عده ازفردی خوششان نیامد و برعلیه او موضع گیری کردند و به او اتهاماتی را زدند چه مرجعی برای اثبات این اتهامات بهتر از دادگاه وجود دارد؟ ایا اگر به غیر از اینها رفتار شود دیگر در مملکت سنگ روی سنگ بند خواهد شد ؟ اما چرا امثال شما نمی توانید این مساله ساده را درک کنید برای من قابل درک نیست مگر اینکه بنایی بر تمکین به قانون وجود نداشته باشد؟

شما با این نوع از تفکرات جز به ضرر جامعه گامی بر نخواهید داشت!!! (2350930) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۷:۱۱:۲۹
لطفا جواب! (2351875) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۳۱:۲۲
مهمترين تهديد کشور عدم توجه به اجراي صريح قانون اساسي و حقوق اساسي مردم است که مستلزم اجتناب از تفسيرهاي خاص ميباشد. خوب است بار ديگر قول و قرارهاي اول انقلاب را مرور کنيد. (2350932) (alef-13)
 
ن
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۳۲:۲۷
حضرت علی (ع) میفرماید اگر شب گناهی از کسی مشاهده کردی (جرم مشهود) صبح به چشم گناه کار به او نگاه نکن و....واقعیت این است که انسان در لحظه قابل تغیرات در جهت خوب یابد مثل حر یابعکس طله وزبیر
ملاک حال فعلی افراد است انهم در هر دوجهت (2350935) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۳۵:۲۳
تعریف آقای شریعتمداری از جرم مشهود و غیر مشهود بسیار ناقص است بهتر است ماده 21 آیین دادرسی کیفری را به دقت مطالعه کنند. در رسیدگی کیفری وقوع جرم و انتساب آن به متهم باید در داسرا به اثبات برسد و در فرض توجه اتهام با صدور کیفر خواست پرونده به دادگاه میرود در دادگاه تکلیفی به تبعیت از کیفر خواست نیست و چه بسیار که حکم براءت صادر می شود. در این بین فرقی بین جرم مشهود و غیر مشهود نیست و جرم در هر حال باید در دادسرا و دادگاه به اثبات برسد. و اینگونه نیست که ما هر جرم مشهودی را ثابت شده فرض کنیم تنها میتوان گفت که اثثبات جرایم مشهود آسانتر از جرم غیر مشهود است. فایده اصلی تفکیک مشهود و غیر نشهود در این است که در جرایم مشهود ضابطین مثلا نیروی انتظامی حق مداخله مستقیم دارند (2350939) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۴۰:۵۳
دكتر روحانى وقتى به درستى و براساس نص قانون، تاكيد كردند كه براساس "توهم" كسى را از حقوق اجتماعى محروم نمى‌كنند، مشخص بود كه دقيقا روى سخن‌شان با آقاى شريعتمدارى است و مخالفت‌هاى شخص ايشان و روزنامه‌ كيهان با بخش گسترده‌اى از مردم، براساس همين توهمات. (2350957) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۵۱:۲۵
سخن رییس جمهور اجرای روح قانون است ولی اشاره کیهان درواقع تکیه بررویه ای است که افراد را براساس تکیه بر طن -گمان باید بررسی و حذف کرد.
تکیه برفرضیات و عمل بر آن هیچگاه شایسته دولتی که داعیه قانون گرایی است نمی باشد.
درواقع این تفاوت مابین دستگاه های قانونی و امنیتی است.
هر جرمی اعم از مشهود و غیر مشهود باید در دادگاه صالحه به اثبات برسد وگرنه سنگ روی سنگ بند نمی شود
مدیر مسوول کیهان گویا قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را هم قبول ندارد. (2350982) (alef-13)
 
یک دانشجو
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۰:۵۲:۵۹
دقیقا آقا روحانی با علم بر بدیهیات حقوقی طرح شده کیهان پاسخ خبرنگار این روزنامه کهنه کار و سنتی را داده اند و مشکلی به نظر نمی رسد، ایشان بر رعایت کامل حقوق شهروندی با مبنا قرار دادن تاییدیه قضایی افراد و .... فرمایش کردند و چنانچه جرم مشهود و غیر مشهود در مورد کسی ثابت شود ایشان متواضعانه می پذیرند و برای مصلحت نظام در تبعیت قانون و رهبری تمکین خواهند کرد........ یک دانشجو (2350986) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۰۷:۲۹
1- آقای شریعتمداری با یادآوری بخشی از سخنان اقای روحانی در 78 و مصاحبه دیروز توضیح می دهد باید گفت که ایشان صورت مسئله را تغییر داده‌اند! منظور افراد و اصحاب نشان‌دار فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸ هستند که بسیار بعید است برای جناب روحانی و یا مشاوران ایشان ناشناخته مانده باشند.
2- آقای شریعتمداری و آقی روحانی 78 نیز می دانند که افراد مذکور احتمالا محاکمه و از سوی دادگاههای صالحه حکم محکومیت دریافت کردند یا بدلایلی توسط مراجع قانونی و ذی صلاح مانند دادستانی ، ناجا ، سپاه ، اطلاعات و غیره بعنوان متهم دارای پرونده در اختیار دادگاه صالحه قرار نگرفتند. گروه اول بنابر جرایم محرز از سوی دادگاه به تحمل مجازات متناسب محکوم و طبیعتا باید تحمل حکم کنند اما هیچ کس را نمی توان بدون حکم دادگاه صالحه یا ابلاغ رسمی دستگاههای ذی ربط از احراز مشاغل دولتی یا تصدی پستهای حساس منع کرد بنابراین مجرمین جریان فتنه نیز در صورت نداشتن منع اشتغال از مشاغل دولتی یا احراز پستهای حساس می توانند علی رغم میل آقای شریعتمداری و به زعم ایشان روحانی 78 به زندگی و تمامی فعالیتهای اجتماعی معمول ادامه دهند.
3- آقای شریعتمداری بفرمایند کدام بنداز قوانین مدنی و شرعی ایران اسلامی که باید تمامی قوانینش را از شرع مقدس اسلام و پس از تأیید فقهای شورای نگهبان گرفته باشد آورده اند که فهم و تحلیل یا آگاهیهای صاحب نظران سیاسی یا مطبوعاتی مانند ایشان می تواند مورد استناد در برخورد با حقوق اجتماعی آحاد مردم باشد؟ آقای شریعتمداری انتظار دارند تا آقای روحانی یا هر مقام دیگری به زعم فهم و دریافتهای خود به برخورد با آحاد مردم کشور برخورد کند؟ آقای شریعتمداری عمل به قانون و رفتار در چارچوب قوانین و احکام مراجع ذی صلاح در جمهوری اسلامی ایران برای شما چگونه تعبیر می شود؟ مجازید به محض اطمینان از باور یا دریافتتان به هر شکلی که مصلحت می دانید عمل کنید؟ مگر نه اینکه حضرت امام (ره) حتی عبور از چراغ قرمز را حرام می دانستند؟
4- آقای شریعتمداری مایلم سرمقاله تند جنابعالی را به کلام رحمانی حضرت امام (ره) در حکم حکومتی مورخه ‏1361/9/24 بازخوانی کنم تا از نگاه کلام صریح و خداپسندانه حضرتش شما را نه قضاوت که بخوانم.
5- آقای شریعتمداری گمان می کنید به چه دلیلی فرمان امام خمینی(ره) در سال 61 که فرمودند: تهیه قوانین شرعیه و تصویب و ابلاغ آن‌ها با دقت لازم و سرعت انجام گیرد و قوانین مربوط به مسائل قضائی كه مورد ابتلای عموم است و از اهمیت بیشتری برخوردار است در رأس سایر مصوبات قرار گیرد كه كار قوه قضائیه به تأخیر یا تعطیل نكشد و حقوق مردم ضایع نشود و ابلاغ و اجرای آن نیز در رأس مسائل دیگر قرار گیرد همچنان بخشی از قوانین کلیدی مذکور علی رغم گذشت 32 سال تحت عنوان آزمایشی همل می شود.
2ـ آقای شریعتمداری گمان می کنید چرا امام(ره) در فرمان مذکور فرمودند: رسیدگی به صلاحیت قضات و دادستان‌ها و دادگاه‌ها با سرعت و دقت عمل شود تا امور شرعی و الهی شده و حقوق مردم ضایع نگردد مگر از دیدگاه حضرت امام(ره) نمی توانستیم با استفاده از شیوه و مشی جنابعالی به شناسایی و محروم سازی افراد و گروهها اقدام کنیم.
6- امام فرمودند به صلاحیت سایر كارمندان و متصدیان امور، با بی‌طرفی كامل بدون مسامحه و بدون اشكال‌تراشی‌های جاهلانه كه گاهی از تندروها نقل می‌شود، رسیدگی شود صورت گیرد تا در حالی كه اشخاص فاسد و مفسد تصفیه می‌شوند اشخاص مفید و مؤثر با اشكالات واهی كنار گذاشته نشوند و میزان، حال فعلی اشخاص است با غمض عین از بعض لغزش‌هائی كه در رژیم سابق داشته‌اند مگر آن كه با قرائن صحیح معلوم شود كه فعلاً نیز كارشكن و مفسدند. آقای شریعتمداری با استناد به کدام یک از کلمات رحمانی و خردمندانه حضرت امام(ره) گمان می کنید شما محق به تشخیص و اعلام صلاحیت و حتی میزان جرم و کیفر افراد جامعه هستید؟ با استناد به کدام حکم شرعی و قانونی گمان می کنید شما را مسئول و ضابط تعیین حال فعلی افراد می دانند؟
7- اقای شریعتمداری امام فرمودند(ره) آقایان قضات واجد شرایط اسلامی، چه در دادگستری و چه در دادگاه‌های انقلاب باید با استقلال و قدرت بدون ملاحظه از مقامی احكام اسلام را صادر كنند تا ملت از صحت قضا و ابلاغ و اجرا و احضار احساس آرامش قضائی نمایند و احساس كنند كه در سایه احكام عدل اسلامی جان و مال و حیثیت آنان در امان است. حال سوال این است که جنابعالی فضاسازی و ایراد اتهام و حتی صدور کیفر محرومیت اجتماعی برای افراد را از چه مرجعی اخذ می کنید.
8- اقای شریعتمداری امام در فرمان هشت ماده ای فرمودند: هیچ كس حق ندارد كسی را بدون حكم قاضی كه از روی موازین شرعیه باید باشد، توقیف كند یا احضار نماید، شما به استناد کدام حکم قانونی محکمه اسلامی خود را مجاز می دانید دیگران را مجرم و مستحق کیفر محرومیت از فعالیت و زندگی اجتماعی اعلام کنید شاید تصور می کنید جنابعالی در تعریف هیچ کس مورد اشاره حضرت امام(ره) نیستنید؟
9ـ امام(ره) فرمودند: هیچ كس حق ندارد در مال ِكسی چه منقول و چه غیرمنقول و در مورد حق كسی دخل و تصرف كند یا توقیف و مصادره نماید مگر به حكم حاكم شرع، آن هم پس از بررسی دقیق ثبوت حكم از نظر شرعی حال سوال این است آقای شریعتمداری جنابعالی بر اساس کدام بررسی دقیق به اثبات رسیده حکم شرعی توسط مراجع قانونی از رییس جمهور درخواست اعمال محرومیت حقوق اجتماعی برای بخشی از مردم را دارد؟
10ـ آقای شریعتمداری امام فرمودند: هیچ كس حق ندارد كسی را جلب كند یا به نام كشف جرم یا ارتكاب گناه تعقیب و مراقبت نماید و یا نسبت به فردی اهانت نموده و اعمال غیر انسانی ـ اسلامی مرتكب شود، یا به تلفن یا نوار ضبط صوت دیگری به نام كشف جرم یا كشف مركز گناه گوش كند و یا برای كشف گناه و جرم هر چند گناه بزرگ باشد، شنود بگذارد و یا دنبال اسرار مردم باشد و تجسس از گناهان غیر نماید یا اسراری كه از غیر به او رسیده ولو برای یك نفر فاش كند. تمام این‌ها جرم و گناه است و بعضی از آن‌ها چون اشاعه فحشا و گناهان از كبائر بسیار بزرگ است و مرتكبین هر یك از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آن‌ها موجب حد شرعی می‌باشد. حال بفرمایید جنابعالی به حکم شرعی و قانونی کدام مرجع قانونی و کدام محکمه در آشکار ترین شکل ممکن علیه دیگران به ایراد اتهام و درخواست مجازاتهایی از این دست اقدام می کنید یعنی حرام مورد اشاره حضرت امام(ره) برای شما حلیت شرعی یافته است؟ یا از مراجع قانونی و شرعی قضایی کشور محسوب می شوید؟
11ـ آقای شریعتمداری حضرت امام فرمودند: آن چه ذكر شد و ممنوع اعلام شد، در غیر مواردی است كه در رابطه با توطئه‌ها و گروهك‌های مخالف اسلام و نظام جمهوری اسلامی است كه در خانه‌های امن و تیمی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی و ترور شخصیت‌های مجاهد و مردم بی‌گناه كوچه و بازار و برای نقشه‌های خراب‌كاری و افساد فی الارض اجتماع می‌كنند و محارب خدا و رسول می‌باشند، كه با آنان در هر نقطه كه باشند و هم‌چنین در جمیع ارگان‌های دولتی و دستگاه‌های قضائی و دانشگاه‌ها و دانشكده‌ها و دیگر مراكز با قاطعیت و شدت عمل ولی با احتیاط كامل باید عمل شود، لكن تحت ضوابط شرعیه و موافق دستور دادستان‌ها و دادگاه‌ها، چرا كه تعدی از حدود شرعیه حتی نسبت به آنان نیز جایز نیست. خوب آقای شریعتمداری با این صراحت کلام فرمان حکومتی امام(ره) در خصوص همین افراد که باید ذیل دستور مقام قضایی و محاکم شرعی و قانونی باشند چه خواهید کرد محاکمی که حتی در خصوص افرادی با مشخصات محرز براندازی و اقدام نظامی علیه نظام نیز باید در چارچوب شرع و حدود دینی باشد باز سوال این است که جنابعالی حاکم شرع رسیدگی کننده قانونی به پرونده افراد مورد اشارتان هستید؟
12- فرمان امام(ره) بسیار صریح و روشن است که فرمودند : مؤكداً تذكر داده می‌شود كه اگر برای كشف خانه‌های تیمی و مراكز جاسوسی و افساد علیه نظام جمهوری اسلامی از روی خطا و اشتباه به منزل شخصی یا محل كار كسی وارد شدند و در آن جا با آلت لهو یا آلات قمار و فحشا و سایر جهات انحرافی مثل موادمخدره برخورد كردند حق ندارند آن را پیش دیگران افشا كنند، چرا كه اشاعه فحشا از بزرگ‌ترین گناهان كبیره است و هیچ‌كس حق ندارد هتك حرمت مسلمان و تعدی از ضوابط شرعیه نماید. اقای شریعتمدار شما طی 25 سال گذشته در روزنامه در اختیارتان چنین رویه دینی را دنبال کردید آیا در برخورد با افرادی که به زعم شما مجرم و مستحق محرومیت از حقوق اجتماعی هستند وفق فرمان امام(ره) رفتار می کنید؟
13- امام حتی در خصوص كسانی كه معلوم شود شغل آنان جمع موادمخدره و پخش بین مردم است در حكم مفسد فی الارض و مصداق ساعی در ارض برای فساد و هلاك حرث و نسل است و باید علاوه بر ضبط آن چه از این قبیل موجود است آنان را به مقامات قضائی معرفی كنند و هم چنین هیچ‌یك از قضات حق ندارند ابتدائاً حكمی صادر نمایند كه به وسیله آن مأموران اجرا اجازه داشته باشند به منازل یا محل‌های كار افراد وارد شوند كه نه خانه امن و تیمی است و نه محل توطئه‌های دیگر علیه نظام جمهوری اسلامی، كه صادركننده و اجراكننده چنین حكمی مورد تعقیب قانونی و شرعی است. آقای شریعتمداری حضرت امام(ره) حتی در خصوص افراد مذکور نیز قاضی را محق به صدور کم ابتدایی برای ورود به منزل ندانسته و مستحق تعقیب قانونی و شرعی اعلام می کنند حال جنابعالی با کدام ادله شرعی و قانونی و کدام وجاهت حقوقی و حکومتی به ایراد اتهام ، صدور حکم محکومیت و محرومیت از حقوق اجتماعی صادر می فرمایید؟
14ـ امام(ره) فرمودند باید همه بدانیم كه پس از استقرار حاكمیت اسلام و ثبات و قدرت نظام جمهوری اسلامی با تأیید و عنایات خداوند قادر كریم و توجه حضرت خاتم الاوصیا و بقیة اللّه ـ ارواحنا لمقدمه الفداء ـ و پشتیبانی بی‌نظیر ملت متعهد ارجمند از نظام و حكومت، قابل قبول و تحمل نیست كه به اسم انقلاب و انقلابی بودن خدای نخواسته به كسی ظلم شود و كارهای خلاف مقررات الهی و اخلاق كریم اسلامی از اشخاص بی‌توجه به معنویات صادر شود. باید ملت از این پس كه حال استقرار و سازندگی است احساس آرامش و امنیت نمایند و آسوده خاطر و مطمئن از همه جهات به كارهای خویش ادامه دهند و اسلام بزرگ و دولت اسلامی را پشتیبان خود بدانند و قوه قضائیه را در دادخواهی‌ها و اجرای عدل و حدود اسلامی در خدمت خود ببینند و قوای نظامی و انتظامی و سپاه پاسداران و كمیته‌ها را موجب آسایش و امنیت خود و كشور خود بدانند. حال آقای شریعتمداری بفرمایید هنوز حاکمیت اسلام و ثبات و قدرت جمهوری اسلامی ایران را باور نکردید یا عنایات خداوند و نبی مکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) را آنگونه که امام(ره) فرمودند باور ندارید بهرحال مناسب است تأمل کنید که مصداق فرمایش امام(ره) در مورد انقلابی ظالم در حق مردم و بی توجه به احکام و مقررات نورانی الهی نباشید. (2351018) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۲۲:۰۱
پاسخ روحانی به اون سوال خیلی خوب و دیپلماتیک بود کیهان باید هم ناراحت باشه (2351069) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۱:۳۶:۳۶
عالی بود. جانا سخن از دل ما گفتی! (2351107) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۰۷:۲۱
در اسلام هیچ کس مجرم نیست مگر آن که توسط دادگاه صالحه محکوم شده باشد ،
آقای شریعتمداری، شما در این جا خود را هم قاضی دانسته اید ، هم دادستان و هم هیئت منصفه .
الحمدالله در نظام جمهوری اسلامی ، افراد مجرم نیستند مگر آن که توسط دادگاه صالحه محکوم شده باشد ،
اما نظام های دیکتاتوری و حکومت های طاغوت ، افراد مخالف را بدون تشکیل دادگاه و بدون محاکمه با بر چسب زدن و متهم و مجرم دانستشان منکوب و سر کوب
می کنند. (2351364) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۰۹:۰۳
در سیاست به دنبال حقیقت و صداقت نباشید چه شعار هایی که زده شده و چه سخنرانی ها که امروز به خلاف آن ها گفته میشود و عمل می گردد. (2351369) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۱۳:۵۵
هر نوع جرم چه «جرم مشهود» و «جرم غیرمشهود» نیاز به اثبات دارد و تا قبل از تشکیل دادگاه و اعلام رأی و نظر قاضی، صرفا در حد یک اتهام است. (2351376) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۱۷:۳۴
تفکیک جرم مشهود از غیر مشهود اصلا این طور نیست که آقای شریعتمداری می گوید. ایشان فکر می کند مسایل حقوقی را هم باید دلبخواهانه بفرماید. کاش در این مورد دست کم به قان،ن آیین دادرسی کیفری که هم اینک در دادگاهها اجرا می شود نگاهی می کرد. تفاوت دو جرم در محدوده اختیارات ضابطان قضایی است ولی در هر دو حالت دادگاه باید به اتهام رسیدگی کند و در مورد ارتکاب یا عدم ارتکاب جرم تصمیم بگیرد و بعد اگر فرد را متهم تشخیص داد در مورد مجازات نیز تصمیم بگیرد.
آنچه در یادداشت کیهان آمد ماموران را جای قاضی نشانده است و همین تلقی است که این همه به نظام اجتماعی و قضایی در ایران لطمه زده است.
مواد زیر از قانون آیین داردسی کیفری را ملاحظه فرمایید:

ماده 21 - جرم در موارد زیر مشهود محسوب می شود: 1 - جرمی که در مرئی و منظر ضابطین دادگستري واقع شده و یا بلافاصله مامورین یاد شده در محل وقوع جرم حضور یافته و یا آثار جرم را بلافاصله پس از وقوع مشاهده کنند. 2 - در صورتیکه دو نفر یا بیشتر که ناظر وقوع جرم بوده اند و یا مجنی علیه بلافاصله پس از وقوع جرم شخص معینی را مرتکب جرم معرفی نماید. 3 - بلافاصله پس از وقوع جرم علائم و آثار واضحه یا اسباب و دلایل جرم در تصرف متهم یافت شود یا تعلق اسباب و دلایل یاد شده به متهم محرز شود. 4 - در صورتی که متهم بلافاصله پس از وقوع جرم قصد فرار داشته یا در حال فرار یا فوري پس ازآن دستگیر شود. 5 - در مواردي که صاحبخانه بلافاصله پس از وقوع جرم ورود مامورین را به خانه خود تقاضا نماید. 6 - وقتی که متهم ولگرد باشد.
ماده 18 - ضابطین دادگستري به محض اطلاع از وقوع جرم ، در جرائم غیر مشهود مراتب را جهت کسب تکلیف و اخذ دستور لازم به مقام ذیصلاح قضایی اعلام می کنند و در خصوص جرائم مشهود تمامی اقدامات لازم را به منظور حفظ آلات و ادوات و آثار و علائم و دلایل جرم و جلوگیري از فرار متهم و یا تبانی ، معمول و تحقیقات مقدماتی را انجام و بلافاصله به اطلاع مقام قضایی می رسانند.
بنابراینُ آقای ریس جمهور دقیق و درست فرمودند. ذیرا بعد از محکومیت کیفری است که‌آثار و تبعات آن به عنوان مجازات تبعی آن هم در مواردی بر فرد بار می شود. (2351389) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۳:۵۱:۰۷
امان از روزی که منافع شخصی و جناحی مبنای قضاوت و اظهارنظر شود کیهان! (2351471) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۴:۰۹:۳۱
درود خدا برتو باد حاج حسین شریعتمداری (2351523) (alef-3)
 
الف ر
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۴:۵۵:۴۰
ميخام نظر اقاي شريعتمداري را در خصوص تحصيلات بستگان مسولين در خارج از كشور با توحه به اينكه سطح علمي دانشگاه هاي ما بعضا با دنشگاه هاي برتر دنيا برابري ميكنه چي هست؟ واز طرفي هم ظرهيت هاي خالي داريم وبالاتر از همه فرهنگ غربي كه حتي خيلي ها ماهواره را به علت از بين بردن فرهنگ ديني ميگن از خودتون دور كنيد (2351640) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۸:۳۲:۳۱
اگر واقعا به قول شما فتنه گران متهم هستند آنها را مجازات کنید. پس چرا اینکار رو نمی کنید؟ اونها رو نگه داشتید که همیشه چماقی برای زدن تو سر رای ملت موجود باشه؟ (2351997) (alef-13)