نظر منتشر شده
۲۶۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 204938
ماجرای انتقادهای این روزها به هیات و هیاتی ها
محسن مهدیان، 21 آبان 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۰۶
این روزها همه احساس تکلیف کردند هیات های مذهبی را نقد کنند. مهمترین نقد هم این است؛ باید شور و شعور همراه هم باشد و با همین بهانه ملت عزادار را نقد می کنند که این کار بدون شعور است و یا شور هیات ها زیاد است و شعور کم.

یک سوال؛ ماجرای این شور و شعور چیست؟ چرا همه دهه اول محرم که می شود یاد شور و شعور می افتند؟

سوال دوم ساده تر است. به این فهم، این کج سلیقگی سابقه داری است که صغیر و کبیر هم نمی شناسد. برخی به قاعده یک سنت تاریخی غلط دهه محرم که می شود یاد نقد کردن می افتند که چرا هیأت مذهبی ما فلان است و بهمان.

کسی با نقد کردن مخالف نیست. تأکید می شود با نقد کردن مخالف نیست. هیات مذهبی ما نیز مانند هر جای دیگری باید نقد شود. لطفاً مخاطب محترم در کامنت گذاشتن به این تاکید دقت کند. پس سیاهه ای از آسیب های هیات نگذارد که چرا نسبت به این موارد بی اعتنائید. اعتنا داریم. اما چرا کج سلیقگی؟

مثال می زنم تا ماجرا روشنتر شود. شخصاً به دسته گل هائی که برای مجالس ختم خریده می شود، از حیث اسراف و اتراف انتقاد دارم. اما بدون تردید اگر روزی پدر یکی از دوستانم به رحمت خدا رود در مجلس ختم پدرش نسبت به اسراف گلهای مقابل مسجد انتقاد نخواهم کرد.

شخصاً اگر به انقلاب اسلامی انتقاد داشته باشم، در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی از تعداد روستاهائی که هنوز برق ندارند و یا مدارس کپرنشین نخواهم نوشت. اگر کسی چنین کرد کج سلیقه است. کج سلیقگی اثر حرف را کم می کند. در مواردی نیز اثر عکس خواهد گذاشت.

آقایان یک سال فرصت دارند که مراسم مذهبی را نقد کنند. چرا نمی کنند؟ چرا آسیب شناسی نمی کنند تا ایام عزاداری کمتر آسیب داشته باشیم. حتماً باید جوانی که با هزار شور و علاقه به سنت دوستان و هم محله ای ها و رفقایش عزاداری می کنند را دلسرد کنیم؟ منطقی است؟ موثر است؟ چرا یکبار دقت نمی کنیم که چرا نقدهای دهه محرم سال های گذشته هیچ گاه اثر نداشته است؟ بگذریم.

اما شور و شعور!
گفته می شود شور باید با شعور همراه شود. و اینکه شور بدون شعور فایده ندارد.
اصلاً شعور چیست؟ چرا شور بدون شعور بی فایده است؟ آیا شعور سخنرانی است؟ آیا شعور اطلاعات مذهبی مربوط به اهل بیت است؟ آیا شعور اخلاق اسلامی است؟ شعور چیست که لازمه اشک است؟

۱- اگر غرض از شعور دانستن اطلاعات مذهبی و سن اهل بیت و تاریخ شهادت و تعداد شهدای کربلا و از بر بودن اسامی آنها است که این موارد هیچ ارتباطی به شور ندارد.

۲- اگر غرض از شعور، خوب و بااخلاق بودن است که آنگاه به چه دلیل وقتی اسم اشک می آید یاد اخلاق می افتیم؟ چرا مثلاً وقتی پشت چراغ قرمز هستیم یاداخلاق نمی افتیم؟ چرا وقتی در صف نان هستیم یاد اخلاق نمی افتیم؟ اخلاق همه جایی است. فرهنگ یک جامعه است. واقعاً برخی انتظار دارند بالا بردن اخلاق جامعه تنها در یک دهه صورت گیرد؟

۳- اگر غرض از شعور داشتن اطلاعات مذهبی مربوط به اهل بیت و فراتر از مسائل ظاهری مثل سن و سال و تاریخ شهادت است که این نیز بسیار خوب اما این بازهم مختص این ایام نیست. و بعد هم این معرفت صرفاً در سخنرانی نیست. چه بسا شعر خوب و یا روضه غنی و پربار از ده ها سخنرانی اثرش بیشتر است. از طرفی شناخت اهل بیت در فهم مصیبت بسیار موثر است اما این ایام مخصوص اشک است. این ایام دهه ای است که آثار آن شعور و معرفت خود را نشان می دهد.

۴-شور مذهبی اساساً همراه با شعور است. کسی شعور داشته باشد با کشش اهل بیت سراغ مصیبت می رود و شور پیدا می کند. اما نکته بسیار مهم این است که شعور و معرفت قابل اندازه گیری نیست. مگر می شود گفت که معرفت فلانی از بهمانی بالاتر است، پس شورش بهتر است؟
معرفت متناسب با فرد باید سنجیده شود و سنجش آن نیز کاری است خدائی.

۵-نکته بسیار و بسیار مهم آخر این است که معرفت و شعور با اطلاعات عمومی فرق دارد. علم با شعور متفاوت است. اصلاً اکتسابی نیست. این طور نیست که تصمیم بگیریم در این دهه معرفت کسب کنیم و بعد سراغ منبر و کتاب رویم. منبر و حرف و کتاب بی تأثیر نیست. ولی سخن قابل تاکید این است که راه شعور و معرفت خارج از شور نیست. معرفت و شعور، شناخت توأم با عمل است. وقتی همراه عمل می شود که در جان انسان نهادینه شود. این نیز دادنی است نه اکتسابی. کسی که برای کسب معرفت و شعور قدمی برمی دارد، خود اهل بیت کمکش می کنند تا تعالی پیدا کند. با معرفت شود. با شعور شود.

چه بسا افراد بیسوادی که از ده ها آیت الله با معرفت تر هستند. نه اینکه بیشتر اطلاعات مذهبی دارند و فقه بلدند. خیر. بلکه در عمل مخلصانه به دین از بسیاری جلوتر هستند. باز هم تاکید می شود منکر اطلاعات و سهم آن در رشد فرد نیستیم. اما شور مخلصانه یکی از مهمترین گام هایی است که یک فرد برای کسب معرفت اهل بیتی برمی دارد. اشک هم عصاره معرفت است و هم سکوی کسب معرفت. این حرف ذوقی نیست. ده ها روایت و حدیث بر اثر معرفتی و اخلاقی اشک و بکا تصریح و تاکید دارند.

پس این گونه نیست که باید پدیده ای به نام شعور را به شور اضافه کنیم تا بشود شور خوب.
برخی از روی غفلت یا تغافل به دنبال ذبح اشک و شور مذهبی مردم پای پدیده ای به نام شعور هستند، حال آنکه شعور و معرفت در شور مخلصانه و کشش روضه و عزاداری هاست.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۱۹:۲۴
چون بعضی از دوستان مداح "کاسه گرمتر از آش" شده وبه منافع ملی توجه ندارند.!؟ (1771986) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۲۲:۴۰
مداح حق ندارد راجع به سیاست اظهارنظر کند و یا حرف سیاسی بزند . (1772146) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۸:۲۵:۴۹
شما؟ (1774552) (alef-13)
 
نوکر همه مداحهای انقلابی نه آمریکایی
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۱۴:۳۷:۱۷
این نظر توه و برای خودت محترنه اتفاقا مداح باید سیاسی ترین فرد یک هیات باشد چون اصل حرکت امام حسین (ع) سیاسی بوده "دیانت ما عین سیاست ما وسیاست ما عین دیانت ماست" به کوری چشم همه بد خواهان که از اسلام نوع آمریکایشو میخوان رونق مجالس مداحان متعهد و سیاسی به کرم خود اهل بیت (ع) هر روز داره بیشتره میشه و اصولا عمده افراد توجهی به این سنگ اندازیها ندارن برای اینکه شوکه بشی سفارش میکنم حتما به یکی از این مجالس سر بزن تا ببینی چقدر جمعیت توی همین مجالس میان (1776855) (alef-13)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۲۱:۲۱:۰۱
دوست عزیز با سلام
ما هم بچه های همین هیات ها هستیم اتفاقاً از نوع هیات های موج حسینی اش
اما رفتن ما به این هیات ها دال بر تایید رفتار مداح محترمش نیست (1777694) (alef-13)
 
مهدی آیت
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۰:۰۰
آنها منهای برخی کلمات که در شأن هیچ کس نیست، دقیقا دارند امر به معروف و نهی از منکر می کنند. تاکید می کنم که برخی لغاتشان درست نیست و سبب می شود حرفهایشان وارونه نمایی شود و فعل خیرشان بی اثر. لکن وقتی فلان مداح شهیر بیش از 10 دقیقه با مقدمه و ادلّه و موخره انتقاد بسیار منطقی و مستدلی می کند، متاسفانه برخی خناسان، اصل و فرع سخنانش را حذف می کنند و عد انگشت می گذارند روی فلان واژه نامناسبی که در میان آن همه صحبت بکار برده. آن شخص در قیامت شاید نتواند پرخاش هایش و بی اثر شدن فریاد مظلومیت شیعه را جواب بدهد، لکن قطعا و یقینا جماعت خناس و سوء استفاده چی هم نخواهند توانست این رذالت و ناجوانمردی شان را نزد خداوند و مردم پاسخگو باشند.
یادمان نرود که منافع ملی ما را همین روضه ها مشخص و تامین کردند. انقلاب را همین مجالس قدرتمند کردند و به پیروزی رساندند. و نباید اجازه داد عده ای انقلاب و کشور و مردم را تیول و مایملک خود بدانند. و فی المثل با بهانه نقد به مداح و شور و ...الخ، به مقاصدشان برسند. (1772160) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۰۳:۱۰:۴۷
ببخشید ها ایشان مداح هستند نه تحلیلگر سياسي! (1776010) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۳:۰۱:۰۰
مداحی که هنوز نمی تونه اخلاق رو توی صحبت کردن رعایت کنه نباید روی منبر بره... اینها هستند که چهره ی اسلام رو خدشه دار کرده اند. (1778825) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۸:۵۸
نمیشه هم تعصب باشه هم منطق

مثلا همین نوشته که به نظر من از روی تعصب نوشته شده و نتها نتونست خوده منو که با روش عزاداری مشکل دارم قانع کنه بلکه مهر تاییدی هم به وجود مشکلات, برای من زد (1772174) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۱:۱۵
من فکر میکنم اصل داستان یعنی چرائی قیام امام حسین و شخصیت بزرگان تاریخ به عنوان الگوها فراموش شده وگرنه آن حضرت در بهشت برین که نیاز به گریه و کیفیت و نحوه مداحی و عزاداری ما ندارند. ای کاش بیشتر به اخلاقیات انسانی در جامعه بصورت عملی در این ایام توجه میشد که از اهداف ان حضرت و موجب خشنودی اوست تا ظواهر امر. یک نیکی و حرکت انسانی ارزش به مراتب بیشتر از شعار دارد. (1772237) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۶:۵۴:۱۳
دوست عزیز مگه برای رفع نیازات آن حضرت گریه میکنیم؟ اخلاقیات "انسانی" رو که ارسطو و افلاطون هم بلدن ! جامعه بشری امروز به اخلاق الهی نیاز دارد و این نیاز رو فقط حسین ع تامین میکند وقتی محبت فرد به اهل بیت بالا برود خود به خود اخلاقش هم خوب میشه بعدشم اخلاق نیاز مداوم جامعه است نه نیاز 10 روزه . شما 11ماه و 20 روز نیکی عملی کن ده روز شور حسینی هم بهش اضافه کن . (1772628) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۷:۴۱:۳۰
اخلاقیات انسانی همان اخلاقیات الهی هم هستند. مثل دروغ نگفتن، غیبت نکردن، دزدی نکردن بصورت مستقیم و غیر مستقیم و... (1773756) (alef-13)
 
دلسوز
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۳:۵۳:۱۶
بله درست است .اما مشکل اینجاست که متاسفانه ما فقط همین شور ده روزه را داریم و 355 روز نیک عمل نمی کنیم.عزاداری خوب است اما مشکل نحوه عزاداری است.همین امشب من برای طی کردن یک مسیر ده دقیقه ای یک ساعت در ترافیک بودم چون هیات ها در خیابانها بودند.دختران وپسران در کنار هم با خنده وشادی و این هیات ها را تشکیل می دادند.شما به این می گید شور؟ می گید محبت اهل بیت؟ کسی که محبت اهل بیت داشته باشه گناه نمی کنه دروغ نمی گه غیبت نمی کنه رشوه نمیده . پارتی بازی نمی کنه .ریا نمی کنه و صدها مورد دیگر.عیزی من مراسم مذهبی ما متاسفانه نه تنها از شعور بلکه از شور هم خالی شده و تبدیل شده به سرگرمی.چرا به جای اینهمه اسراف و هیزینه مادی و معنوی چند تا کلاس تفسیر قران تشکیل نمی شه؟ چرا کلاس فهم نهج البلاغه تشکیل نمی شه؟ چرا ؟ چرا ما تو ماه محرم کمتر دعا برگزار می کنیم؟ چقدر به ایتام کمک می کنیم؟ حاضریم برای هیات میلیونها خرج کنیم اما یک ریال به محتاج واقعی کمک نکینم .دست کسی رو نمی گیریم. و ................... (1774098) (alef-10)
 
دلسوز
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۳:۵۵:۱۵
مشکل اینجاست که متاسفانه ما فقط همین شور ده روزه را داریم و 355 روز نیک عمل نمی کنیم.عزاداری خوب است اما مشکل نحوه عزاداری است.همین امشب من برای طی کردن یک مسیر ده دقیقه ای یک ساعت در ترافیک بودم چون هیات ها در خیابانها بودند.دختران وپسران در کنار هم با خنده وشادی این هیات ها را تشکیل می دادند.شما به این می گید شور؟ می گید محبت اهل بیت؟ کسی که محبت اهل بیت داشته باشه گناه نمی کنه دروغ نمی گه غیبت نمی کنه رشوه نمیده . پارتی بازی نمی کنه .ریا نمی کنه و صدها مورد دیگر. مراسم مذهبی ما متاسفانه نه تنها از شعور بلکه از شور هم خالی شده و تبدیل شده به سرگرمی.چرا به جای اینهمه اسراف و هزینه مادی و معنوی چند تا کلاس تفسیر قران تشکیل نمی شه؟ چرا کلاس فهم نهج البلاغه تشکیل نمی شه؟ چرا ؟ چرا ما تو ماه محرم کمتر دعا برگزار می کنیم؟ چقدر به ایتام کمک می کنیم؟ حاضریم برای هیات میلیونها خرج کنیم اما یک ریال به محتاج واقعی کمک نکینم .دست کسی رو نمی گیریم. و ................... (1774100) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۰:۰۳:۲۵
کاش این طور نباشد که این شور و شعور فقط به ده روز ختم گردد. ما نیاز به شور در تمامی ساعات عمر داریم. انسانیت، خلوص نیت فقط برای ده روز نیست، امام حسین به ما درس انسانیت داده، انسان باشیم ائمه همرا ه و پشتیبان ما هستند، گریه ده روزه گناهان ما را پاک نمی کند مگر ما به راه انسانیت قدم بگذاریم. بله کاش هر عملی از ما با معرفت به اصل آن انجام شود. (1774280) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۰۸:۰۴:۳۵
پس فلسفه غرب را در اخلاق قبول دارید از این حرفتان تعجب می کنم پس مذاکرات روی شما هم تاثیر گذاشته است ! (1776074) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۷:۰۷:۰۶
«آن روز که شمر سر حسین ع را از قفا جدا کرد شیطان و یارانش به شادی و هلهله پرداختند تا آن زمان که متوجه شدند برای عزادار و زائر حسین چه مقام و عظمتی است آنگاه ابلیس به یارانش گفت تنها راه تشکیک در عزای حسین است و زان پس دسته ای از یاران خود را برای این امر مامور و اعزام کرد"
دقت کردین وقتی تو روضه میخاین بلند گریه کنین یه حسی بهتون میگه بیشعوری و بی کلاسیه ولی تو یه مجلس بزن برقص هر جنگولک بازی در بیارین اون حسه بهتون چیزی نمیگه؟؟؟ (1772637) (alef-6)
 
کمیل
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۰۵:۰۰:۲۲
سلام. دو تاش رو با هم مگه میشه رفت. اگه اهل هر دو مجلس عزا و بزن برقص باشیم که خاسرون فی الدنیا و الاخره هستیم اساسی! (1774206) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۰:۰۰:۱۲
در همۀ روز های سال به طور عام ، این روز های محرم و صفر به طور خاص و فراتر از آن ، به ویژه این روزها و شب های دهۀ عاشورا ، که " نماد " های عزاداری رنگارنگ سرور و سالار شهیدان برهمه جای در و دیوار شهر آویخته و نواهای سوزناک نیز از هر کوچه و برزنی به هواست ، ولی متآسفانه به راحتی می توان دید ، دریافت ، احساس کرد و حتی لمس نمود که " یاد " آن جاودانۀ تاریخ ساز ، با چنین ابعاد و مقیاسی ، مطلقا در رفتارها ، برخورد ها ، ذهن ها و یاد های ما عزاداران بازتابی نیافته و کماکان همان روابط نازیبای میان راننده با راننده ، همسایه با همسایه ، کارمند با ارباب رجوع ، راننده با مسافر ، فروشنده با خریدار و ..... همچون همۀ روز های پیش و پیشتر ، بدون تأثیر پذیری از این فضای معنوی ، جاریست !!!!؛
آیا می توان امید داشت که ( دست کم در چنین روز ها و دهه هائی ) این " نماد " ها ، ره-آورد و بازتابی از " یاد " ها را نیز به دیگران بتاباند و بدرخشاند وهدیه نماید ..... !؟!؟!؟!؟ (1772873) (alef-6)
 
رحیم
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۱:۱۱:۲۸
یاهو
با سلام
اخلاق میگه اکه کسی در موردی صاحب نظر نیست، اظهار نظر نکنه.
شما چطور در مورد گریه بر سیدالشهدا علیه السلام اظهار نظر میکنید درصورتی که ده ها دستور و نص صریح رو در نظر نگرفتید.
برای مطالعه بیشتر ر.ک:
http://www.alef.ir/vdccm0qi12bqxo8.ala2.html?204973
دو حالت وجود داره:
یا شما در این زمینه نا آگاه هستین و خلاف اخلاقی که ازش حرف زدین رفتار کردین.
یا مغرض که بعید میدونم. (1773151) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۶:۴۸:۵۱
رحیم عزیز،

کسی مخالف گریه بر سید الشهدا علیه السلام نیست. همه حرف این است هم شور (یعنی مداحی و ذکر مصیبت و گریه) و هم شعور (درس گرفتن از عاشورا و فهمیدن هدف امام حسین علیه السلام و قدم گذاشتن در راه ایشان) باید هر دو با هم وجود داشته باشند. شعور مثل مغز است و شور مثل قلب. یک بدن برای سالم بودن نیاز به هر دو دارد. اگر کسی فقط قلبش بتپد و مغزش بمیرد میگویند مرگ مغزی شده است و اعضایش را به دیگران می دهند. اگر کسی هم قلبش از کار بیفتد مغزش هم خواهد مرد.

در مورد گریه و صواب آن هم موارد بسیاری است ولی طبق منطق قرآن و سیره ائمه این درست نیست که ما بیاییم بگوییم گریه کنیم و همه گناهانمان از قبیل حق الله و حق الناس بخشیده می شود. من از خود شما سوال دارم. اگر من بیایم زندگی شما را به خاک سیاه بنشانم و حق شما و خانواده تان را بخورم و بعد دو قطره اشک بریزم و روز قیامت شما بیای حقت رو از من طلب کنی بهت بگن برو عمو جان ایشان همه گناهاش به خاطر گریه بخشیده شده شما چه حالی بهت دست میده؟ (1773706) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۰:۴۶:۳۷
اگه مي شد ١٠٠٠٠٠٠٠ تا مثبت مي دادم حق الناس در عرفات هم بخشيده نميشه چه برسه به چند قطره أشك!!! (1773964) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۷:۵۵:۴۵
دوست عزیز سید الشهدا نرفتند شهید شوند که ما برای ایشان فقط عزاداری کنیم. بلکه عزاداری وسیله ای است برای یادآوری هدف از قیام ایشان. ولی وقتی هدف فراموش میشه و فقط نحوه عزاداری میمونه اون چیزی میشه که ما در جامعه میبینیم. پیامبران و امامان پیام خدا را رساندند این بر ماست که پیام را بدرستی بگیریم نه صرفا پیام آور را. پس ارادت به پیام انها که دلیل اصلی وجودی انهاست سبب خوشنودی بیشتر آنهاست. (1773767) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۷:۵۶:۱۴
نظر دادان مشکلی نداره
حرف اینه که با این همه ابراز محبت و اشک و.... هرروز وضع جامعه بدتر میشه
حقیقت اینه که عموما دنبال این هستبم که تو این مجالس سبک شیم و تصور کنیم که شیعگی رو تموم کردیم و همین میتونه مانع رشد باشه درصورتیکه اصلاح باید از همین جاها شروع بشه این دینداری عموما رشدی به جامعه نمیده وانرژی رشد و اصلاح رو هم تلف میکنه (1773768) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۱۶:۱۹:۲۳
دوست عزیز : لطفا کتاب تحریفهای عاشورا اثر شهید مطهری را مطالعه فرمایید .به هر قیمتی گریه مخاطب را در آوردن صحیح نیست . (1783455) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۲:۰۲:۱۳
یک سوالی. مگه امام حسین نگفت کل یوم عاشورا کل ارض کربلا؟ مگه هر سال به قول این آقای نویسنده ملت باشعور شور حسینی بر نمیداردشون و برای 72 تن عزاداری نمیکنن؟ پس چطوریه که در طول سال انقدر مظاهر ظلم تو جامعه ما زیاده؟ چرا همین مای جامعه شیعه حسین تو خیابونا که می افتیم انقدر تجاوز به خطوط سایر راننده ها می کنیم با موتور می افتیم تو پیاده رو حق پیاده ها رو ضایع می کنیم؟ پیاده از زیر پل عابر رد میشیم حق راننده ها رو ضایع میکنیم؟ تو روابط اقتصادیمون با هم دیگه واضح و روشن ظلم میکنیم؟ پارتی بازی مظهر ظلم نیست؟ چرا در مقابل اسراف آب و گاز و بنزین و تخریب منابع طبیعی و ... ساکتیم؟ اینا مظهر ظلم نیست؟ خب یه جای اون عزاداریا مشکل داره که ما درست نشدیم دیگه. بالاخره یه اثری باید داشته باشه این عزاداریا وگرنه که حسین برا بخشش غلط من و شما که قیام نکرد که. بسنده کردن به تکرار کیفیت شهادت اون بزرگوارا با جزئیات تو هر سال قراره ما رو به چی برسونه شما بگید من هم بدونم. (1773438) (alef-6)
 
mmf
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۳:۴۸:۱۸
چون از نظرهای اینچنینی که داده اید برخی را گمراه کردید . به اسم روشنفکری و هزار القاب دیگر خواستید بگید شما جور دیگر فکر می کنید. بله روز به روز از مراسم امام حسین دور شدیم که چنین شد نه اینکه چون عزاداری کردیم دور شدیم. آیا در زمانهای قدیم عزاداری نمی کردیم؟ چه شد که جامعه چنین شد؟ آیا غیر از اینست که دنیا پرستان همه چیز را به زور و گاهی به پر رویی در دس گرفتند و یا اینکه در کسوت مظلوم نمایی و هزار و یک جور دغل بازی دیگر مانند دموکراسی و از اینگونه حیله ها جامعه را به اینجا کشاندند؟ آیا آتش زدن چادر های امام حسین در محرم چند سال پیش در جهت روشنتر کردن جامعه بود؟ آیا به خودتان اجازه می دهید در مراسم عزاداری مردم بروید و بگویید مجلس ختم نگیرید و بزنید برقصید؟ شما را را یا از روی نادانی و یا از روی عمد گم کرده اید. توصیه می کنم با هر چه و هر کس بگیرو ببند دارید با امام حسین شوخی نکنید سر انجام خوبی نخواهد داشت. امر به معروف نمی کنم اتفاقا با کمال قدت به شما می گویم بد خواهید دید و توسط همین مردم به شما فهمانده می شود. (1774092) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۲:۳۵:۱۵
چطور انقدر راحت در مورد افراد قضاوت میکنید؟ من کی گفتم بزنید و برقصید؟؟؟ قضاوت که میکنید هیچ بهتان هم میبندید؟؟؟؟ اتفاقا تو این روز باید امر به معروف و نهی از منکر کرد. ولی امر به معروف و نهی از منکر با تهمت و بهتان جمع نمی شه. بله باز هم میگم عزاداری ما مشکل داره ترس هم ندارم اگه یه روز از این انحرافاتی که تو کوچه خیابون میبینم و میشنوم دفاع کردم باید بترسم. کی به عزاداری درست و صحیح معترضه؟ چقدر صحبت های مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی در مورد امام حسین رو جامعه شنیده؟ چقدر صحبتهای مرحوم آیت ال.. بهشتی که همین الف تو سایتش اورد تو جامعه ما پر رنگه؟ خود حسین (ع) گفت کسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشت حالا با یه اشک حق الناس و حق ا... یه جا با هم میره؟ بله مراسم امام حسین وحی منزل نیست شکل هاس فراوان و متفاوت داره اگه عزاداری مجموع جامعه ما درست بود و پروای الهی رو تو دل ما زنده میکرد همین مای هیئت برو انقدر ظلم نمی کردیم در جامعه باز کردن از سر خودمون و ربط دادن به دنیاپرستان و دموکراسی این داستانها و بهتان بستن به کسی که انتقاد داره راحت ترین کاره. اتفاقا من مشکوکم به این حملات بی حساب و کتابی که میشه وگرنه دفاع مقابل همین انتقادات خیلی منطقیتر و ملایم تر هم ممکنه (1774356) (alef-13)
 
mmf
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۳:۳۶:۵۷
یک سوال دارم. شما در مرگ عزیزانتان پایکوبی می کنید؟ کلا برای خدای نکرده عزیزانتان مراسم نمی گیرید؟ در مراسمتان درس اجتماعی می دهید یا غمگین و اخیانا گریه می کنید؟ آیا بین سخنان شما و فتوای امروز مفتی عربستانی رابطه ای هست؟ آیا بین این سحن شما و صحبتهای معاویه مبنی بر پنجشنبههای که 10 محرم می شود روز جشن است رابطه ای هست؟
نه قربون این افاضات روشنفکرانه را برای خودتان نگه دارید. بروید در مراسم عزیزانتان پایکوبی و جشن بگیرید. ایران در محرم و ایام شهادت امام آزادگان متعلق به ایشان است هر نظامی هم سر کار باشد. پس برای همیشه این صحبتها را اگر از روی عقیده گفته اید و نه دهن کجی سلفیگری و وهابی گری دور بریزید چون با یک ملت طرف خواهید شد والبته می دانید آنوقت له خواهید شد. (1774076) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۲:۰۹:۱۳
جناب mmf

حرف بسیار زیبا و به جایی زدید

ما نسل اندر نسل عزاداری کرده ایم و به آن افتحار هم می نمایئم و فکر نکنم هیچ فردی این سخن زشت را گفته باشد که بیائید در عزاداری سید الشهدا پایکوبی کنید.

در ثانی، بحث اصلی در این مطلب و نظرات منتشر شده این است که چرا شور را از شعور جدا می کنید؟ مثال زده اید در ختم عزیزانتان چه و چه. بلی، اگر عزیزان ما هم برای راهی والا و مقدس شهید شده باشند هم عزاداری و نوحه سرایی می کنیم هم راجع به هدف و راهشان سخن می گوییم. من نمیدانم، ولی ظاهرا جریانی در کار است که نمیخواهد شور حسینی با شعور حسینی پیوند بخورد و میخواهد همینطور جامعه را در یک سری مطالب نگه دارد چون می داند که اگر این پیوند برقرا شود آن جریان زیر پای ارادتمندان و پیروان سیدالشهدا له میشود (1774335) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۳:۱۱:۵۴
آخ نمیدونستم ادامه داره این پاسخ محترمانه شما. میگن دفاع نکردن بهتر از دفاع بد کردنه. بله برادر من هم گریه میکنم برای مرگ عزیزانم برای امام حسین هم گریه میکنم اما نه پای هر روضه ای. برای شهدای 8 سال دفاع مقدس هم گریه میکنم اما برای عظمت و بزرگیشون برای مظلومیتشون اما کوچیکشون نمیکنم که دلم براشون بسوزه و به هر روشی که شده براشون اشکم در بیاد اینا حرمت دارن. برای این که ترکش خمپاره از جلو خورد از پشت رد شد یا از پشت خورد از جلو رد شد گریه نمیکنم برای شهید چمرانی گریه میکنم که اونقدر بزرگ بود و محاصره شد و شهید شد برای مظلومیتش برای ین که اگر بود چه مدیر لایقی میتونست باشه برای ایران. برای خودم گریه میکنم که اگر زمان حسین بودم تو لشگر اون بودم یا بین لشگر یزید؟ یا نشسته بودم تو کوفه تو خونم در گوشمو گرفته بودم که صدای وجدانمو نشنوم. برا این گریه میکنم که امروز تو کدوم لشگرم. نشون دادن مظلومیت شهید چمران گفتن از زجه و مویه ش میون لشگر دشمن نیست. نه برادر من نه عامل سی م نه دار و دسته مفتی عربستان منتها به قول رهبر اینجا کرسی آزاداندیشیه من هم یه سوال پرسیدم شما هم به جای تهمت و خرج کردن از ملت و له کردن منتقد برو یه کم مطالعه کن که دفاع کنی از حسین نه این که چهره مدافع حسین رو خراب کنی (1774375) (alef-13)
 
mmf
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۲:۲۷:۲۶
از متن پاسخ شما برداشتم اینست که خدای ناکرده به کسی و یا به شخص شما جسارت کرده باشم. خدا می داند این هدفم نبوده و نیست. اما پاسخی برای شما دارم. در همان مجالسی که شما می گویید بدلیل عمومی بودنشان همه نوع ( از تمامی اقشار و انواع تفکرات) مردم حضور می یابند سوال من اینست که من با چه حقی برداشت خودم را معیار سنجش قرار دهم حتی اگر به وضوح می دانم با معیار های من سازگار نیست. به شخصه می بینم در هیاتی که می روم زرتشتی می اید و دستش را دراز می کند برای نذری امام حسین آیا برداشتم اینست که نمی تواند یک وعده غذا تهیه کند یا اینکه دارای عقایدی نسبت به نذری امام حسین دارد. دکتری متخصص با ماشین 500 میلیونی کی بینم که خیلی متشخصانه با کراوات و کت شلوار اتو کرده در صف دریافت یک نذری امام حسین می ایستد. چه برداشتی داشته باشم؟ همسایه های بهایی را می بینم به نذری اعتقاد دارند . همه اینها را بگذار کنار هم آیا من حق دارم با معیارهایم آنها رابسنجم؟ آیا مداحی که ممکن است هزار و یک جور مطلب که با منطق من جور در نمی آید نکوهش کنم؟ ماجرای شانه زدن موی سر خداست برادر من . می گویم بگذار هر کس با هر نیتی عزاداری کند ایا این عین سخن امام آزادگان نیست؟ یا برداشت من علط است؟
در متن به مواردی اشاره فرمودید. خدایا جهت به رخ کشیدن نیست فقط می خواهم براشت نادرستی را تصحیح کنم. این برادر کوچکتان همرزم شهید بروجردی بوده. تمامی جبهه های غرب را تقریبا تجربه کرده ام. از نظر تحصیلت هم هم ردیف شهید چمران و اتفاقا در همان رشته ایشان هستم. بارها و بارها رزمنده هایی را دیدم که شکم پاره روی زمین افتادند. سر بریده همرزمانم را در مهاباد دیدم . دیده هایم خیلی زیاد است ولی یک از آنها خیلی به یادم می ماند و آن بی هوش شدن معاون فرمانده در شب عاشوراست که در خط از خال رفت و بی هوش شد فقط و فقط از ارادتش به امام حسین و حین عزاداری امام حسین. از دیده ایم در جبهه همین بس که اساتید زیادی را دیدم که به والله به فرمایش خودشان در جبهه از رزمندگان عادی چقدر درس گرفته اند.
اینها را گفتم که سوء تفاهم نشود جای گرم نشستم و می گویم فلان کن و بهمان کن. نه اتفاقا در میدان عمل هم اهلش هستم و ثابت کرده ام و اگر نیاز باشد با اینکه وضعیت جسمانی مناسبی ندارم ولی باز هم آماده ام که با مقابلان امام حسین و افکار حسینی بایستم. سپاهیان ابوسفیانی شک نکنند در عکس العملم. در متن اولیه عرض کردم راجع به تکفریها و سلفی ها. شما برداشت کردید روی سخنم با شماست . توضیح می دهم. اگر شما ناخواسته یا فقط از روی بیان عقایدتان ابراز نظر فرموده اید روی سخن من نبوده اید و نیستید ولی یک هشدار باش به شما برادر عزیز عرض کنم. چند وقت اخیر بخصوص در ایام محرم و دهه اول بارها و بارها سخنان یکسانی مبنی بر آزادگی حسین و جشن گرفتن روز شهادتش می شنوم. مانند مقاطع گذشته خیلی حساب شده و با انگیزه می نماید سوی سخنم با آن عده و نیز هشیار باش به همه برادران و دوستانی که خدای ناکرده ناخواسته در این دام نیافتند. کافیست به فتوای دیروز مفتی عربستانی توجه کنید و تصدیق خواهید فرمود که حدسم در مورد حساب شده بودن آنچه در جامعه توسط عده ای دانسته یا نادانسته مطرح می شود درست بوده است.
به هر حال اگر میدوارم برداشتتان از عرایضم وجه اصلی مد نظر من باشد و اینکه به فرد خاص نظر نداشته ام باشد. بگذارید در ایام امام حسین هر کسی با هر سلیقه ای و با هر نیتی به شیوه خودش و با نیت خودش عزاداری کند. رفتار هیچکس را هم توهین یا تعدی به مرام امام حسین ندانم مگر هدفش جهت دار و در راستای نامسلمانانی باشد که با سر بریدن و جگر خوردن سعی در مرعوب کردن رهروان امام حسین را دارند. این گروه بدانند له شدن اولین چیزیست که بدان خواهند رسید. (1774776) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۳:۰۶:۰۳
ممنون از جواب خوبتون
حرف دل خیلیا رو زدین (1778839) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۲۳:۴۸:۰۹
یک عده دوست دارند همه چیز را صفر و یک ببینند که مثلا اگر عزاداری نکنند پایکوبی کنند.!!
به این نوع نگاه میگویند مغلطه دوست عزیز (1775902) (alef-6)
 
mmf
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۰۲:۳۵:۲۰
دوست عزیز در تاسوعا و عاشورا همه حسینیان عزاداری می کنند. آیا با این فرهنگ مشکلی هست؟ (1776003) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۱۴:۴۰:۳۰
جهت اطلاعتون میگم چون معلومه اصلا سواد دینی نداری در عمده احادیث مرتبط با قیام کربلا توصیه اکید به برپایی مجالس عزاداری و بکاء یا همان اشک و گریه شده و بی بی دو عالم حضرت زهرا (س) شفاعت تمامی محبین و گریه گنان حسین (ع) را تقبل نموده -لطفا یکم مطالعه کن به پیام بذار که قیامتت لنگ نباشه (1776864) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۱۷:۴۴
آقای مهدیان عزیز. شما مخالف نقد هستید چرا که زمان نقد این مراسم در همین روزهاست که گوشهایی شنوا یافت می‌شود و رسانه‌ها هم توجه می‌کنند. متاسفانه این مراسم گرانقدر که در شکل اصلی‌اش محله‌ای و برای نزدیکی میان افراد محله و گرد آمدن آنها در مساجد است در حال تبدیل شدن به فستیوال‌های سروصدادار خیابانی از جوانانی است که با طبل‌های یاماها در فضاهای مسقف و بی‌ربط خیابانی و با نام‌هایی کاملاْ بی‌سابقه و سلیقه‌ای قصد خودنمایی دارند... (1772379) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۷:۱۲:۰۸
شعور یعنی اینکه هدف را و راه را بشناسیم و بشناسانیم.
اگر عزارداری به معنی گریه به خاطر مظلومیت خاندان امام حسین و آنچه بر ایشان گذشت باشد، چه بسیار مظلومانی که امروزه در اطراف ما هستند و چه بسیار کسانی که مظلومانه تر و فجیع تر از حسین (ع) کشته میشوند. این گریه یعنی شور.
اما اگر عزاداری مبتنی بر شناخت هدف و ارزش هدف و استقامت بر راه راست باشد میتواند همراه با شعور باشد. (1772643) (alef-6)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۱:۲۹:۰۶
دوست عزیز این اوج بدسلیقگی تو انتخاب زمان انتقاد کردن هست. ایشلا که حرفای شما موجب تضعیف دستگاه امام حسین فراهم نکرده باشه و الا خدا به شما رحم کنه (1772963) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۸:۴۶:۱۱
انتقاد موجب تضعیف نیست موجب اصلاحه ایشالا عزاداری بعضیا باعث انحراف از هدف اصلی امام حسین و مقصود واقعی زنده نگه داشتن یاد اون بزرگوار نباشه وگرنه خدا بهشون رحم کنه (1773835) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۲:۳۴:۲۸
مجتبي جان دستگاه امام حسين (ع) با حرفاي چهار تا آدم مثل من و شما تضعيف نمي شه. نگاه به 1400 سال گذشته اين رو نشون مي ده. ولي با دقت در گفتار و سيره سيدالشهدا هدف اصلي اين بزرگوار صرفا « امر به معروف و نهي از منكر » بوده است. كاري كه ما بايد در صورت داشتن ادعاي شيعه بودن اول از خود شروع كنيم. چنانچه زشتي و پلشتي حتي اگر در عزاداري ها ديديم « امر به معروف و نهي از منكر » كنيم.
مثل : اشعاري با مضمون كفرگويي - آسيب زدن به بدن - ضايع كردن حقوق ديگران و ايجاد مزاحمت - كندن پيراهن در مقابل جنس مخالف - اضافه كردن خرافات در قالب نوحه هاي نامعتبر و ... (1774355) (alef-13)
 
سيدحسين
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۲:۱۵:۵۴
اقا عليرضاي عزيز
اقاي مهديان در جاي جاي سخنش نگفته كه مخالف نقد است بلكه منظورشان رعايت و ملاحظه ظرف مكاني و زماني انجام نقد است كه بتواند اثرگذار باشد . و جنابعالي احتمالا دقت نكرده ايد.
كل مطالب اين مقاله را با ذكر يك مثال خلاصه مي كنم:
در هرزماني كه يك ساختمان در اثر گودبرداري زمين مجاورش (بدوت توجه به نكات فني) ريزش كرده و منجر به فوت چندين نفر مي شود تا چند روز و حداكثر تا يك هفته همه رسانه هاي عمومي و تخصصي و سازمانهاي مربوطه و غير مربوطه از لزوم رعايت نكات فني و مهندسي و برخورد با متخلفين با صداي بلند داد سخن مي رانند و پس از چند روز از فروكش كردن ماجرا ، مثل اينكه نه خاني آمده نه خاني رفته و دريغ از حداقل يك اقدام اصولي و پيشگيرانه!! يعني اينكه همه آن نقد ها و مقالات هيچ ! تا اينكه دوباره باز همين داستان ريزش در جاي ديگر و با شكلي ديگر تكرار شود و نقد و نقادي شروع !
داستان نقد و آسيب شناسي هيئات و شيوهاي نادرست عزاداري نيز بر اين رديف مثال بالاست و همه حرف اين متن نيز مويد اين نكته است كه اگر بعضي واقعا قصد و نيت خير دارند چرا از 365 روز سال(شمسي) فقط 10 روز اين حرفها را ميزنند ولي در باقي مانده ايام نه حرف و حديث و نه رفتار و عملي در خصوص بهبود و تصحيح خطاهاي ادعايي انجام نميدهند؟!
مخلص كلام اينكه عدم پايستگي و پيوستگي در انجام نقد و بروز دادن نقدهاي موسمي از ارزش سخن و رفتار و ميزان اثرگذاري نقد منتقد شديداً ميكاهد . (1773188) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۲:۵۳:۳۱
وقتی علی(ع) در دل شب در مناجاتش با خدا ضجه می‌زند، خطاب می‌کند، خداوندا! این بنده تو اگر از او خطا و گناهی سر زده است، با چه رویی در روز رستاخیز به سوی تو آید! ای شیعه علی از این مناجات علی(ع) چه می‌فهمی؟ از این می‌فهمیم که با ذکر یاعلی و یاحسین گفتن، حساب تمام تعهدها واریز می‌شود؟ از این می‌فهمی که با همین محبت خالص و مخلصانه اما بدون عمل، بدون این که توأم با عمل به واجبات و اجتناب از محرمات، توبه از گناه و توبه از مسامحه و سهل‌انگاری در ادای وظیفه باشد، بدون این که همراه با این‌ها باشد، آیا می‌توانی در راه نجات قرار گیری؟
منبع شهید بزرگوار آیت ال.. بهشتی (1773487) (alef-6)
 
یاسین
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۵:۳۳
دلایلش در دهن کجی بعضی رسانه های رسمی به خیلی از مردمه.شما صدا وسیما رو نگاه کن داره نود پخش میکنه زیرش تبلیغ مداحی سعید حدادیان رو میکنه یا پای ثابت نوحه خوانیهایی که میگذارد حاج منصور ارضی است که بزرگترین توهینها رو همواره به شخصیتهایی کرده که مورد احترام خیلی از مردم هستند.ما مداح دیگه ای که هم خیلی بهتر از آقایون بخونه وهم مردم بیشتر دوستش داشته باشند مثل محمود کریمی یا حاج حسن خلج ویا کویتی پور ویا خیلیهای دیگه نداریم؟این دهن کجی به مردم نیست؟وگرنه شما با یک دور در خیابانها متوجه میشوی که اکثر مردم عاشق امام حسین(ع)ویارانش هستند.چه کسی در این مملکت برای امام حسین(ع)کار نکرده؟مشکل اینا بود که خدمتتون عرض کردم وشور وشعور بهانه ای برای ابراز دلخوری. (1772400) (alef-6)
 
فری
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۴۱:۲۲
تفاوت‌هاي «حسين» و «حوسين»

1- حسين عليه السلام يكي بيشتر نيست، امام حوسين‌ها متفاوت است و حوسين اين مداح با حوسين آن مداح فرق مي كند.

2- ياران حسين عليه السلام او را بنده خدا مي دانند، ولي ياران حوسين فرياد حوسين اللهي سر مي دهند.

3- حسين عليه السلام نماز را در بحبوحه جنگ در اول وقت به جاي مي آورد، اما حوسين نماز صبح را فداي مجالس شبانه مي كند.

4- درد حسين عليه السلام درد دين و شرافت انساني بود، اما همه مشكل حوسين عطش و سيراب كردن بستگانش بود .

5- ظهر عاشورا در مجلس حسين عليه السلام صداي الله اكبر و حي علي الصوه به گوش مي رسد، اما در مجلس حوسين فرياد حوسين حوسين به جنگ اذان مي رود.

6- حسين عليه السلام را بايد از مطهري ها شناخت، اما حوسين را در لابلاي آواز ناعالمان و ناعارفان بايد جست.

7- حسين عليه السلام براي تمام سال زنده است و الگويي براي هر لحظه زندگي ماست، اما حوسين فقط ده روز سال جلوه مي كند و بقيه سال بهانه اي است براي دور هم جمع شدن دوستان.

8- دوستان حسين عليه السلام ناخودآگاه خون گريه مي كنند اما دوستان حوسين خودآگاه خودزني و مجلس گرمي مي كنند و هر كس كبودي صورت و سينه اش بيشتر باشد مقرب تر است .

9- حسين عليه السلام براي گفتن حرف خود به چيزي نياز ندارد اما حوسين به طبل و بوق و كرنا و سبك پاپ نياز دارد.

10- در مجلس حسين عليه السلام رسيدن به معرفت مهم است، اما در مجلس حوسين ترتيب صفها و ريتم نوحه و بالا و پايين پريدن‌ها.

11- حرارت حسين عليه السلام هرگز در دل‌ها سرد نمي شود، اما حرارت حوسين بعد از يك شور زدن سرد مي شود .

12- عاصيان و گنهكاران براي شفاعت و توبه به مجلس حسين عليه السلام مي روند، اما در مجلس حوسين براي مجلس گرداني و ندانسته گاهي با مزاحمت براي ديگران وآلودگي به گناه.

13- حسيني ها قبولي را به اطاعت از خدا و خلوص نيت و پاكي دل مي دانند، اما حوسيني ها مي گويند: هر چه مي خواهد دل تنگت بكن فقط يا حوسين فراموش نشود (1772412) (alef-6)
 
mmf
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۳:۵۷:۲۳
این دیدگاه را از کجا گرفته اید؟ کاری ندارم که برخی با روضه امام حسین دکان باز کرده اند ولی حتی در همان مجالسی که می گویید خیلی از انسانهای گروه اول می روند و فقط طبرای اینکه عزاداری آنهم از نوع اولی بکنند. به نیت گردانندگان هم کاری ندارند. اتفاقا در عزای امام حسین همه جوره آدمی می آید خیلی محافظه کار و یا اصطلاحا حزب الهی سخت و هم خیلی لیبرال یا همان ولنگ و باز ها که شما می گویید. لطفا با عزاداران امام حسین تفرقه نیاندازید هر کس با هر نیتی که می خواهد و با هر جایگاه اجتماعی که دارد شرکت می کند و من و شما حق نداریم آنها به روشهای مختلف نهی کنیم. شما کل سال را رهرو امام حسین باش و خدا قوتت دهد و نیز بگذار همان مردمی که می گویی فقط این 10 روز را حسینی باشند. یا اینکه می خواهید با همان چماق منطق خود از این 10 روز هم محرومشان کنید؟ (1774102) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۳:۲۱:۰۹
انسان های گروه اول، در صورتی که واقعا حسینی باشند، به عزاداری های گروه دوم نمی روند! (1778893) (alef-13)
 
ارمان
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۲۹:۳۷
دیشب هیات کنار بیمارستان عزاداری میکرد صدای طبل واقعا شدید بود بعد مداح میگفت برای شفای مریضامون دعا کنیم!!!!
فرهنگ عزاداریو باید اصلاح کنیم (1772763) (alef-6)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۳۹:۰۸
خيلي ناراحت شدم كه شبكه سه صدا و سيما مراسم مديحه سرايي مداحي را پخش كرد كه به برخي دولتمردان و .. هتاكي و فحاشي كرده است. آيا ائمه اطهار ع و امام حسين ع حتي به دشمنانشان هيچگاه هتاكي يا فحاشي كرده اند؟! (1772773) (alef-6)
 
mmf
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۳:۵۹:۱۹
کاملا موافقم. مسئولین صدا و سیما به نظر می رسد برحی کارهایشان به سوی و جهت دار انجام می شود. بار چندم است که از اینگونه کارها می کنند. (1774104) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۶:۰۱:۳۰
عزيز من صدا و سيما رو از همه چيز فاکتور بگير. با بچه تخص چطور کنار ميان ،با صدا و سيما هم همونطور کنار بيايد. به نظر من يکي از مقصرين اصلي اين وضعيت عزاداريها و مداحي هاي تهي از معنا و معرفت همين صدا و سيما است . تو شبکه چهار که شبکه فرهيختگان است مثلا يه مداحي هايي نشان ميدهند انسان شرمنده اهل بيت ميشود .واي به حال شبکه هاي ديگر!!!
در اين چند روز رفتم يکي دو فصل از حماسه حسيني استاد مطهري رو خوندم. هرچند با برخي نظريات استاد مطهري موافق نيستم ولي واقعا اين کتاب حماسه حسيني بسيار خوب و نيکو تحريفات عاشورا و محرم رو بررسي کرده. خدا بزرگاني مثل مطهري و دکتر شريعتي رو بيامرزه که بدجور کمبودشون تو جامعه امروز سطحي ما که همه چيز ملعبه اي شده ،احساس ميشه. (1774466) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۱۰:۳۲
عاشورا روز بالیدن است نه نالیدن
بساطش آموزه است نه موزه
تمرین خوب نگریستن است نه خوب گریستن
نماد شعور مذهب است نه شور مذهب.
متاسفانه در کشور ما بعضی ها ، خیلیها چیزها بی ارزش و وارونه کرده اند و متاسفانه براین وازگونی اعتقادات ، افتخار هم میکنند. (1772818) (alef-6)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۲:۴۰:۴۳
سلام نقدکردن در هر زمان باید شفاف باشد مثلا اگر کسی می گوید اغراق یا دروغ در مداحی نباشد عین آن جمله مورد نظر را ذکر کند سپس آنرا نقد کند چون نقد کلی و بدون مصداق ایجاد توهم و بدبینی می کند و بدخواهان نیز از این کلی گویی ها و شبهه ها سو استفاده می کنند و اساس آن کار را زیر سوال می برند. (1773477) (alef-6)
 
ئدن
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۵:۱۶:۴۰
چند سال قبل با چند تن از دوستان قرار گذاشتیم در ظهر عاشورا هر کجا که هستیم به محض شنیدن صدای اذان بیرق و علم هارا کنار گذاشته نماز ظهر عاشورا را در اقامه کنیم
با انجام این کار بسیاری از بزرگان هییت معترض شدن که دوره آخر الزمان است علم امام را زمین نهادند و نماز می خوانند و ما را متهم به وهابی گری اصحاب صفیین و قاتلین امام و . . . کردنند
این یعنی شور بدون شعور
ولی الان رسم هییت بر این است که اولین الویت نماز است و این یعنی شور و شعور (1773598) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۸:۰۴:۱۲
این عزاداری و مجد آن هرروز و هر سال افزوده خواهد شد و بغض چند مگس نمی تواند این شور و شعور را از بین ببرد، والا اگر به انتقاد باشه بنده که سالهاست اکثر مراسم های مشهور تهران رو می بینیم صدها بار دیدم که خود سخنرانان و مداحان نسبت به بی توجهی ها تذکردادن و بلکه چند شب راجع به همین مساله سخنرانی کردن و خیلی از موارد هم اصلاح شده، ولی حرفی که از دل براید بر دل نشیند، تذکرات اقایون بغضی درش دیده میشه که اگر مایه هلاک خودشون نشه مایه اصلاح کسی نخواهد شد (1774535) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۴:۳۶:۴۵
شاید علتش اینه این مسائل رو توی این ایام میبینیم منظورم اینکه وقتی این دهه تموم شد همه چیز فراموش میشه تا سال بعد لزوما غرض روزانه نیست
بابا من رفتم توی یه مجلسی خنده ام گرفته از حرفهای مداح، بعدشم کلی حرص خوردم که با ریتم فلان آهنگ فلان خواننده داره برای امام حسین علیه السلام یا حضرا ابولفضل میخونه
اتفاقا به نظر من وقتش همین الانه وقتی که یه مداحی چرت میگه یکی زیر گوشش بگه تمومش کن یا دیگه بهش میکروفن ندن
بعدشم مردم برای عاشورا و تاسوعا احترام قائلند نگران عدم شرکت اونا توی این مراسما نباشید (1775304) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۱۲:۱۴:۱۴
وقتی بعضی از مداحان حرمت مداح بودن خودشان را نگه نمی دارند و از جان مرغ تا شیر آدمیزاد انتقاد و تعریف و تخریب میکنند و ....
آن وقت چوب ندانم کاری هایشان را باید هیئات عزاداری امام حسین بخورند. (1776618) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۲۳:۳۰
تحلیل درستی نبود. شوری که با شعور همراه نباشد و باعث صدمه فرهنگی به اطرافیان شود، مناسب حال جامعه نیست. باطن خوب که ظاهر بد داشته باشد، موجب بد جلوه‌دادن اصل باطن خواهد شد. (1771988) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۲۱:۱۶
ظاهر خوب که باطن بد داشته باشد (1772144) (alef-6)
 
حامد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۱:۵۲:۴۴
آقا خیلی حرف درستی بود (1772983) (alef-6)
 
علی میرزا
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۰:۵۰:۰۶
آقا بنده از آلودگی صوتی و مزاحمت های 12 شب به بعد در رنجم بفرمایید چه کنم؟؟؟؟؟؟؟ تق و توق و موسیقی با ضرب 6 هشتم شده نوحه سرایی. وای بر ما و فرهنگ و شعور ما. (1773135) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۳۳:۵۲
مشکل شما این است که: "اگر روزی پدر یکی از دوستانم به رحمت خدا رود در مجلس ختم پدرش نسبت به اسراف گلهای مقابل مسجد انتقاد نخواهم کرد." (1771996) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۲:۳۵
شما 11 ماه وقت دارید به این پدیده شوم اعتراض و نقد وارد کنید و برای محوش تلاش کنید. اما وقتی پدر دوستتان به رحمت خدا رفت، ادب حکم می کند او را تسلا بدهید و آداب عزاداری را رعایت کنید. پس از یک ماه، تا 11 ماه بعد که سالگردش می شود فرصت دارید اگر برایتان مهم است، به اسراف گلها انتقاد کنید.
مرسی! (1772165) (alef-6)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۲:۵۴:۲۸
قياس مع الفارق يا مع الفارغ است. نعوذباالله نه امام حسين (ع) آدم معمولي بود نه شهادت او مرگي معمولي. اتفاقا زمان « امر به معروف و نهي از منكر » همين موقع و همه زمانهاست « همه زمين ها كربلاست و همه روزها عاشوراست » - هدف از عزاداري امام حسين ايجاد حلقه هاي درويشي و تخدير و بردن عده اي به خلسه نيست بلكه آگاهي ، دشمن شناسي و ظلم ستيزي است. امام حسين (ع) جان عزيز خود را براي آگاه كردن من و شما فدا كرد . (1774368) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۳:۱۵:۲۹
یعنی اینقدر سخت است که بفهمید این امر بعمروفهای عجیب و غریب، بیشتر به شیطنت می ماند تا حقیقت امر به معروف؟
مشخص است که امام برای امر بمعروف قیام کردند، لکی این که 11 ماه هیچکس کاری به محرم ندارد و ت محرم می شود، با لحن های خاص و نقدهای معنادار، یاد محرم و اصلاح می افتند. جای تاسف دارد. (1774821) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۰۹:۴۳:۵۸
هر سخنی برای تاثیرگذاری بیشتر نیاز به مناسبت دارد چه زمانی برای نقد اعمال بدعت آمیز در عزاداری بهتر از ماه محرم. (1776236) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۵۴:۰۹
نويسنده مطلب به درستي به اسراف در يك مراسم ختم اشاره داشته اند اما بايد بپرسم آيا اين انتقاد در سطح وسيع تر و ملي به چاپ انواع پوستر و تراكت و بنر و پارچه نوشته و پلاكارد و ... در مناسبتهاي ملي و مذهبي مثل روز قدس و 13 آبان و ... وارد نيست كه در همين چند روز ميلياردها تومان از پول كشور و مردم استفاده مي شود و تا چند روز نيز كارگران شهرداري بايد به زحمت بيفتد تا خيابانها را پاكيزه كنند؟! آيا مثلا نمي شود با يك سوم يا يك چهارم اين هزينه كرد و پوسترها و بنرهاي كمتري چاپ كرد؟ يا چرا اين همه مراسمات و همايشها و كنگره هاي مختلف در زمينه هاي مختلف به خصوص فرهنگي و اجتماعي و مذهبي و ...برگزار مي شود آيا تا به حال يك تحقيق و پژوهشي انجام گرفته است كه اين همايشها چقدر تاثيرگذار بوده اند؟! (1772796) (alef-6)
 
انقلابی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۳۷:۱۳
خدا خیرت بده بالاخره یکی حرف دل ما رو زد واقعا جای سوال بود چرا وقتی محرح میشه بعضی ها این چیزا یادشون میاد (1771997) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۹:۰۲
چون در بقیه ماههای سال هم موضوعات مختلف دیگر برای پرداختن به آنها وجود داره مثلا به نظر شما آیا در ماه شعبان و یا عید غدیر خوبه به جای پرداختن به این مطالب مخصوص اون ایام به محرم و عزاداری پرداخته شود ؟1 (1772175) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۵:۰۰
ظاهرا دوستمون مشکلش شریعتی است حقا که دکتر 100 سال جلوتر از زمانش بود خدایش بیامرزد
خدایا به ما شعور به جای شور عطا فرما (1772200) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۵۸:۳۶
پ نه پ تو شعبان یادمون بیاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1772501) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۴۷:۲۳
چون شوري كه شعور همراهش نباشه ميشه خرافه ميشه بدعت يه روز هم چشم باز ميكني ميبيني از دين يه اسمي مونده و يه سري مراسم پر شور ميبيني كه عرق رو سر ميكشه تا در مراسم با شور بيشتري وارد شه (1772554) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۳۴:۰۰
الان مي گيد چرا تو محرم مي گيم
تو ماهه ديگه هم مي گيد حرف بي ربط مي زنيد چرا؟؟!!!!
مشكل اينا نيست
مشكل اينه كه بجاي اينكه به مردم انسانيت و اخلاق و آزادي و مبارزه با فساد و ظلم و دليل قيام امام حسين رو تشريح كنيم
به پر كردن جيب مداح ها و خرافه گرايي و پوچ گرايي و ...مي پردازيم
ما بايد دليل قيام امام رو واسه تك تك ملت هاي جهان تشريح كنيم
اون وقت كه مي بينيم ديگر كشورها هم مثل كشور ما مقابل زور واي مي ايسته (1772767) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۱:۴۵:۵۵
لابد آقاي نويسنده اگه يه روزي مسابقه فوتبال باشه ميذاره ٢ماه بعد نقدش ميكنه. (1773171) (alef-6)
 
گير انقلابي
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۴:۱۲:۴۷
شما كه در نوشتن محرم انقدر عجله داشتي ان شاءالله در اظهار نظر اينجوري نباشي حداقل يه بار نوشتتو مرور مي كردي عزيزم!! (1773555) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۳۹:۰۱
نویسنده ی محترم یک جمله مینوشت و در جمله ی بعد آنرا نقض میکرد و میگفت: منظورم آنچه گفتم نبود! اینکار را تا آخر مقاله چندین بار تکرار کرد!
این هم نقد من به این مقاله بود! اگر نگویید کج سلیقه ام! (1771999) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۴۵:۳۸
"آقایان یک سال فرصت دارند که مراسم مذهبی را نقد کنند. چرا نمی کنند؟"
فرض کن این منطق بنا باشه به سیاست برده بشه، میشه چرا درست زمان انتخابات یاد کمبود ها می افتیم چرا زمان انتخابات یاد مردم می افتیم و هزار چرا دیگه که زمان انتخابات هست و وقت دیگه نیست.

کل ماجرا رو اشتباه برداشت کردی برادر. ماجرا اینه که این زمان وقتی که مردم گوش می دن وقت دیگه چند درصد جامعه رو میبینی که هییت برن یا ... مقایسه اش کن با این ایام درد اینه که چرا از این ایام بهتر استفاده نمی شه. در زمان های معمول اون فشار اجتماعی که تحلیل خبری میتونه ایجاد کنه که توی یک جامعه می تونه موتور حرکت باشه وجود نداره واسه همین این ایام میشه زمان ساخت این فشار. (1772005) (alef-10)
 
ادریس
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۰:۰۳
تو این چند وقت اخیر شاهد بوده ایم که به بهانه اشتباه چند مداح بارها به مجالس اهل بیت انتقادات بی جا مطرح می شود. همین سایت الف هم یکی دو مورد داشت.

انگار نمی دانند جایگاه این مجالس نزد اهل بیت عصمت و طهارت چع بوده و امام و رهبری چه ارزش والایی برای آن قائل اند.

برای همین میخواستم یه چیزهایی رو به آقایون علی الخصوص الف بنویسم. از خواندن مطلب شما بسیار خوشنود شدم.

انشالله خدا جزای خیر دهادت! (1772010) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۳:۰۲
ببخشيدها اما برخي از اين مداحان هم اين مجالس را با كنسرت اشتباه گرفته اند (با دستمزدهاي ميليوني) و برخي هم آن را با ميتينگ سياسي اشتباه مي گيرند(با فحاشي نسبت به سياسيون) و برخي هم قهارانه هر دو را با هم جمع مي كنند .
حرمت عزاداري وقتي از بين رفت كه صداي بلند طبل و قيمت بالاي مداح شد اصل (در عزاداري مردم عادي) و سخن سياسي و دادن ركيك ترين فحش ها به مسئولان شد باعث بازار گرمي (در مجالس خاص).

بله ، اين مجالس بايد آگاهي افرين باشد اما شما را به خدا چه فرقي است بين عاشوراي 56 و 57 و شور و حال انقلابي آن با برخي مداحي هاي پر ناسزاي سياسي امروز ؟

برادر من شما حق نداريد با 10 تا طبل هم قد خودت باعث آزار مردم شوي ، يا بلند گوي هيئت را رو به خيابان بگذاري يا در روزهاي اول محرم خيابان را به بهانه داربست زدن و هيئت راه انداختن بند آوري . (1772196) (alef-6)
 
خسي در ميقات جانبازان
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۷:۴۸:۴۰
خوب برادرم ادريس ، مگر نه اين است كه حرمت امام زاده را متولي آن نگاه مي‌دارد..!؟
ما نيز شيعه‌ايم و داغ حسين شهيد به دل داريم و مثل شما معتقديم جايگاه اين مجالس بسيار بالاتر و والاتر از اين است كه عده‌اي مداح حرفه‌اي "و داراي برند" حق‌الزحمه ميليوني بگيرند تا با گزافه و تحريف (فقط) اشك در آورند و با حربه شور ،واقعه بزرگ عاشورا را از شعور تهي سازند!؟
اشك ريختن به پاي حريت و آزادگي و ظلم ستيزي عاشورائيان است كه شور انقلابي ميافريند كه آن نيز نياز به شعور و درك هدف آن بزرگوان از خلق اين حماسه عظيم تاريخي و انسان‌ساز دارد والا همانطور كه سايتها نوشتند (هيئت متوسلين به ذوالجناح) ابداع مي‌شود!!!
بد نيست نويسنده محترم مقاله نظر خود را از چرايي تاسيس اين هيئتهاي نوظهور در نظام جمهوري اسلامي ما بيان نمايند! اين همان ميوه خبيثه تزريق شور بي شعور در فرهنگ ديني جامعه نيست آقاي نويسنده؟! (1773255) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۵:۳۴:۳۳
مداحان امروز نقش روحانیون را بعضی‌ میکنند، با این تفاوت که سواد دینی و علمی‌ ندارند. (1773622) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۰:۳۰
نوشته اید "چه بسا افراد بیسوادی که از ده ها آیت الئه با معرفت تر هستند"
عجب ! این چه حرفی است؟چقدر بی منطق ، چقدر بی شور ،وچقدر فاقد شعور.
من تصور میکنم که این متن که در تقدیس شور بدون شعور نوشته شده، موجب شود که برخی خدای ناکرده ، شعور عظیمی ، که در پشت این شور است را، سهل انگارند. (1772011) (alef-10)
 
سپیدار
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۰:۵۸
دوست عزیز!
تعریف شما از معرفت با تعریف نویسنده مقاله تفاوت دارد!!!
حرف نویسنده مقاله بی منطق نیست، شما و ایشان در دو فضای فکری متفاوت مساله را تحلیل میکنید....
لطفا در قضاوتتان دقت کنید. (1772236) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۵:۲۱
درست میگه . چون ( پایان زندگی هر کس بمرگ اوست @ جز مرد حق که مرگ وی آغاز دفتر است) از کجا میدانید آن مرد بیسواد مرد حق نباشد ؟ (1772509) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۰:۴۶
دستگاه دیپلماسی در مقابل چیز هایی که داده هیچ چیز بدست نیاورده. بنظرم ضعیف تر از این نمیشد عمل کرد. (1772012) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۱۸:۱۲
جان ..... چه ربطی به این مطلب داشت (1772137) (alef-10)
 
متعجب
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۵:۱۶
شما مطمئنی که راجع به متن بالا نظر دادی؟
ظاهرا همه چیزو سیاسی می بینی...!!! (1772507) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۰۲:۲۱:۲۴
شما اين هيئت رو با اون هيئت اشتباه گرفتي!!!!!!!!!!!!! (1774188) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۰:۵۷
با نظرات نویسنده ی این مقاله مخالفم (1772013) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۲:۰۳
به قول آیت الله امجد: دین دار زیاده ولی دین شناس کم است... هرگوشه ی دنیا را نگاه کنی عده ای دینی دارند ولی دین شناس کم است. (1772016) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۵:۰۳
شور بدون شعور مانند نماز بدون وضوست كه نه تنها ثواب نداشته بلكه بار گناهان را سنگين تر مي كند. اگر نخواهيم خودسانسوري كنم و چشم به روي واقعيت ها بگذاريم و مانند كبك سرمان را زير برف كنيم بايد اعتراف كنيم كه امروزه جوانان و نوجواناني در خيابان با زدن طبل و ايجاد سرو صدا شور عزاداري بپا مي كنند كه شناخت و شعور كافي از حادثه عاشورا ندارند لذا در حاشيه همين شور بي شعور دچار معصيت هم مي شوند از جمله مردم آزاري ، چشم چراني و .... و بدتر از آن مداحاني كه وظيفه اصلي خود كه مدح و ثنا و ذكر فضائل ائمه اطهار است را رها كرده و باورود به مسائل سياسي به مدح و ثناي قدرت مداران و اقتدار گرايان و لعن و نفرين و توهين به ديگراني مي پردازند كه در موضع ضعف بوده و هيچ تريبوني براي دفاع از خود ندارند.و اينجاست كه باعث خالي شدن اينگونه مجالس از افراد اگاه مي شود. (1772018) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۸:۲۱
کلا شما خوب مسئله رو پیچوندی ها ... تا نصف متن رو که در مورد زمان مناسب یا غیر مناسب انتقاد صحبت کردید و نصفه دوم رو هم در مورد تفسیر واژه شعور! و تا جایی که من دیدم یک کلمه هم در مورد محتوای انتقادات ننوشتی! خب ننویس برادر من مگه اجبارت کردن که حتما یه چیزی بنویسی؟
خوشبختانه مردم ما هم اونقدر شعور دارند که برای تفسیر واژه "شعور" نیاز به مفسر نداشته باشن! (1772024) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۸:۲۷
به نام خدا

ساده ترين تعريف شعور، احترام گذاشتن به حق ديگران و مخصوصاً حق آرامش و آسايش (حداقل در داخل خانه خودشان) است. كسي كه ساعت يك نصف شب راه مي‌افتد در خيابان و با تمام توان بر طبل مي‌كوبد، از شعور بي بهره است.

با تشكر (1772025) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۳:۰۲
شما حق دارید.....من خودم روضه می روم و هیئت داریم و وسواس شدیدی سر این قضیه ی صدای بلندگو دارم که خدای ناکرده موجب آزار همسایه ها نشود..... اما خوب برخی توجه ندارند.....
ایت الله بهجت(رحمه الله علیه) فرمودند: صدای بلندگوی روضه باید به قدری باشد که اگر کسی خواست در مجلس روضه بتواند بخوابد.....
اگر توصیه های بزرگان جدی گرفته شود این مشکلات پیش نمی اید. (1772364) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۵۳:۰۴
نوشته محمد تاییدی زیبا بر نبود شعور ووجود صرف شور در بسیاری از مراسم است. (1772795) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۰۸:۱۷
كاملا موافقم. اون چيزي كه نتيجه عكس ميده بهم زدن آسايش مردم نصف شبه. (1772444) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۴۱:۱۰
بی نهایت موافقم (1772484) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۶:۱۹:۰۵
بنده الان یک هفته است که شب ها خواب ندارم(میرم تو اتاق خواب پشتی،در و پنجره هم بسته، ولی بیفایده است) هر روز هم 6 صبح بیدار و سر کار،اضافه کار تا 8 و 9 هم خونه، کلاً روانیم الان... (1772583) (alef-6)
 
کسی که همین الان با صدای طبل از خواب پرید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۳:۱۴:۲۷
اینهایی که نیمه شب مردم را از خواب و آسایش محروم می کنند و علی الخصوص اونهایی که توی کوچووووووچه ها طبل و بلندگو راه می اندازند جز نفرت ابدی چیزی نصیبشون نمیشه. (1773055) (alef-6)
 
آرش
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۵۹:۱۷
هر عملی ک باعث تکامل روح و فکر بشه پسندیدست و اعنال خالی از فکر هیچ فایده ای نداره . مثل دسته ها و عزاداری ساعت 12.30 نصفه شب ... (1772027) (alef-10)
 
سورنا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۰۰:۰۴
علت اینکه در این ایام به یاد نقد «شیوه های» عزاداری امام حسین (ع) و تحریفات واقعه کربلا می افتیم این است که در این ایام بیشتر با عزاداری و تحریفات موجود در آن روبرو می شویم. و این امری بسیار بدیهی است.شهید مطهری در جامعه سنتی چهل سال پیش در همان ایام محرم این کار را کرد. اتفاقا بهترین موقع برای انتقاد و آسیب شناسی انقلاب اسلامی هم همان ایام سالگرد پیروزی و بزرگداشت انقلاب است.
حرف این است که چرا بجای تاکید بر هدف غایی و نهایی ائمه معصومین(ع) و شهادت امام حسین که همانا ترویج دین در همه ابعاد آن- اخلاق اجتماعی سیاسی، و... - چراغ قرمز- رعایت صف در نانوایی، احترام به حقوق دیگران و... بوده این قدر به ظواهر و شیوه های عزاداری، دراوردن اشک به قیمتی،جنبه های ملکوتی و معنوی امامان و ... تاکید می شود؟ چرا از این همه هزینه و فرصت به قدر کافی برای رشد اخلاق در مردم استفاده نمیشود؟ (1772028) (alef-10)
 
متين
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۹:۱۸
سورنا عزيز
به نظر افراد بي غرض ، تحريف واقعه عاشورا اين است كه آنرا موضوع كوچكي نشان دهيم و آنرا يك قتل عام كوچك بشماريم. در حاليكه اين عاشورا بسيار فراتر است.
واقعه عاشورا يك داغ و يك شور در قلب مومنين است كه با رسيدن ايام محرم دوباره تازه ميشود
مانند اينكه كسي پدر و برادرش را ازدست داده است (1772247) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۷:۵۴
شما می فرمایید توجه به جنبه های ملکوتی امام معصوم باعث رشد اخلاق مردم نمی شود!!!!!!!!!!!!!!!! متاسفانه یا معنی ملکوتی و معنوی را نمی دانید و یا معنی اخلاق را!!!!!!
همه چیز با هم باید همراه باشد توجه به وجوه معنوی امام، اخلاق امام، زندگی سیاسی امام و اشک وعزاداری برای امام معصوم باشد.....
چه سخنرانی و تفکر وچه اشک و عزادری همه چیز باید سرجای خود باشد چون هر کدام اثر مخصوصی دارد (1772369) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۰۲:۴۱
البته اینکه در طول سال نیاز به تذکر و یادآوری است حرف درستی است لیکن تاکید در ماه محرم برای جلوگیری از افراط و نمایشی شدن عزاداریها لازم است. (1772033) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۰۹:۴۵
جناب مهدیان
خود جنابعالی به طور حتم صحنه پخش زباله در خیابان زیر چرخ ماشینها و زیر پای عابرین را هر روزه در جاهایی که شربت نذری داده میشود را دیده اید آخه این قبیل کارها را چگونه میتوان به عنوان شور مذهبی پذیرفت چرا شما از انتقاد بر می آشوبید؟ مگه فقط جنابعالی دین را میفهمید و تنها شما مدافع آن هستید؟ (1772042) (alef-10)
 
آشنا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۹:۵۵
آقای عزیز! اگه یه عده بعد از خوردن شربت رعایت آداب اجتماعی رو نمی کنن و لیوان رو تو خیابون می اندازن، چه ارتباطی به خدمت کارانی داره که دارن به مردم لطف می کنن و شربت میدن؟!!! خوبه که ما هم اگه می خواهیم مقصری رو معلوم کنیم مراقب باشیم به کسی که مقصر نیست نتازیم. (1772512) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۷:۱۱:۰۹
خب که چی وسط خیابون راه بندون میکنن شربت پخش میکنن بعدش لیوانشو کجا بندازن؟
من به فدای امام شهید که چه کارها که به عنوان بزرگداشت ایشان نمیشود (1772642) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۷:۱۸:۱۴
ربطش اینه که اونجایی که شربت میدن، خوبه فرهنگ حفظ نظافت رو هم یادآوری کنند. (1772657) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۱:۴۴:۳۳
آقای عزیز در بسیاری از این جاهای پخش شربت اگه یه سطل اشغال میزاشتن دیگه نیازی به ریختن این اشغالهای تو خیابون نبود پس این خدمت کارا هم مقصر هستن من خودم شاهد چنین مکان هایی بودم که سطل آشغال نداشت (1772978) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۲۰:۲۹
سلام باید از توزیع چایی و ... به خودروها خوداری شود و کسانی پذیرایی شوند که از خودرو پیاده شده و در ایستگاه حضور دارند . در ضمن اینقدر همه چایی ندهند بعضا اگر شیر , شیرکاکائو و یا دوغ و ... توزیع شود بهتر است . خداوند به نذر کنندگان خیر بدهد انشاءالله (1772833) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۷:۰۲:۴۰
یعنی این کامنتت منا کشته! (1773723) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۲۲:۵۷:۰۶
آقا جون
اصولاً عقلا از نتايج نامطلوب يك عمل به فساد اون عمل حكم نمي كنند!!!
مثلا ازاين همه تصادف كه تو خيابان داره ميشه ، نتيجه گرفته نميشود كه اصل اختراع اتومبيل كار اشتباهي بوده!!!
يا مثلاً
پس از كشف اتم كه خدماتي براي جامعه بشري داشت ، بمب اتم هم ساخته شد
حالا بياييم بگوييم اين كشف اشتباه است؟؟!!

پس نميشه نتيجه گرفت كه اگر مردم بعد از عزاداري تو خيابون آشغال ميريزند ، پس عزاداري مردود است. آدمي كه مردم آزار است يا آشغال ميريزه هميشه اين كار را ميكند ، چه در عزاداري و چه در غير آن (1777854) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۱۲:۵۱
موافقم، همین شرکت در روزه و مراسم عزاداری باعث ایجاد روحیه معنوی در انسان می شود که تا مدتی ادامه دارد. این روحیه روی اخلاقیات انسان هم اثر می گذارد. (1772046) (alef-10)
 
سید محمد حسینی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۵:۰۱
میشه بگید دقیقا تا چه مدتی دوام داره؟ چرا هیچ تاثیری در شئون زنگی ما نداره؟ چون محبت خالی از فهم و شناخت انسان رو نه روبه تعالی که رو به کژی میبره! خدا نکند فرزند شیر خواره شما بعد از کلی زحمت در بستر بیماری بخواب بره و به یکباره با صدای گوش خراش طیبل و دهل از خواب بپره! (1772398) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۵:۰۴:۳۵
باید تجربه کنی تا بفهمی براذر (1773590) (alef-6)
 
حجت
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۰۴:۵۷
ساعت 12/5 شب می خواهید با بلند گو و طبل روحیه معنوی صادر کنید ؟
من این روحیه معنوی را نخواهم باید کی را ببینم ؟
آیا امام حسین ( ع ) با صدور روحیه معنوی بدین شکل موافق هست ؟
ساعت 12 شب بچه ای که با صدای بلند گو بیدار میشه نمی گوید آخ جون روحیه گرفتم بلکه غر می زند و بد خواب می شود . (1772810) (alef-6)
 
ديندوست
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۱۷:۰۱
http://www.alef.ir/vdcj8xe8muqeyoz.fsfu.html?204826
شور و شعور يعني عزاداري كامل و متين با توجه به نكاتي كه در فتواي رهبر انقلاب كه لينك آن را تقديم كرده ام انجام شود و هيچگونه زشت نمايي چهره اسلام و تشيع و مزاحمت براي ديگران به وجود نياورد و به سيره حضرت امام حسين (ع) در طول زندگي مباركشان هم بپردازد . (1772053) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۳۳:۴۲
دفاع بد، بدتر از دفاع نکردن است. مبانی نظری استلال شما ایراد دارد برادر! نقد منصفانه در مقابل بدعت های شائبه افکن نیاز به رمل و اسطرلاب ندارد. نمی باید و نباید با غلبه احساسات و شور بی منطق، راه نقد و فصد کج روی ها را بست.
این شرح بی نهایت کز زلف یار گفتند
شرحی است از هزاران کاندر عبارت آمد (1772080) (alef-10)
 
1360
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۳۵:۲۰
طبق دستورات و روایات مختلف در کتابها و سخنان بزرگان دین مزاحمت برای مسلمین حرامه
کسی با عزاداری مشکل نداره
ولی افرادی که راه رو میبندن و برای دیگران مشکل ایجا میکنن باید برخورد بشه از طرف ناجا
افرادی که بنام عزاداری تا نیمه های شب ( 2 نصف شب ) با طبل و دحل های بزرگ مزاحم خواب و زندگی مردم میشن کارشون عین حرامه
در چهارراهها برای دادن چای راه رو میبندن و اگر امبولانسی یا ماشین فوریتی پشت قرار بگیره حکمش چیست
کسی با عزاداری مشکل نداره ولی بعضی کارها بنام امام حسین ( ع) میشه بسیار بسیار بد است باید جلوگیری بشه (1772082) (alef-10)
 
سيدحسين
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۲:۳۲:۰۸
دوست عزيز ضمن موافقت با شما به نظر بعضي چيزها را بايد عريانتر هم گفت
عزاداري امريست كاملا مستحب ولي تضييع حقوق ديگران حتي طفل شيرخواره بلاشك موضوعيست 100% حرام ، با صراحت عرض كنم اون بزرگواراني كه بانيت خير و با پخش نوشيدني هاي سرد و گرم در معابر عمومي در مناسبات متعدد شادي و حزن باعث اختلال در آمد و شد در خيابانها مي كنند علاوه از اينكه وقفه در ارائه خدمات فوريتي و امدادي ايجاد مي نمايند مطمئن باشيد و شك نكنيد كه بابت هر ثانيه اي كه از عمر و زندگي تك تك افراد پياده و سواره ضايع مي نمايند حتما در فردا روزي بايستي پاسخگو باشند . (1773194) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۴۰:۴۲
امام حسین (ع) نوری است که هرگز خاموش نمی شود
ما اگر خالصانه توانستیم با این دستگاه عظیم ارتباط پیدا کنیم که به نفع دنیاو آخرتمان است واگرنه بودن و نبودن امثال بنده خللی در این نهضت پدید نمی آورد
در ضمن "عاقلان نقطه پرگار وجودند ولی عشق داند که در این دایره سرگردانند"
تنها با ابزار عقل و منطق وشعور نمی توان عظمت کار امام حسین (ع) را درک کردو عشق چیز دیگری است (1772088) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۴۵:۱۱
فقط و فقط عقل و فکر ملاک هستند، احساس و شور هم از طریق عقل و فکر درک می شوند، در جای جای قرآن کریم از کلمات یتعقلون، یتفکرون و دیگر مشتقات عقل و فکر صحبت شده ولی هیچ گاه از انسان نخواسته بر اساس احساس چیزی را قبول کند (1772255) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۲:۵۵:۲۶
دوست گرامی این تاکید شما بر عقل مرا یاد این شعر مولانا انداخت
پای استدلالیان چوبین بود (1773488) (alef-6)
 
سید
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۲:۴۶:۱۱
همون اندازه که شور باید با شعور همراه باشه،شعور هم محتاج شور است.
خیلی از کسایی که حضرت حسین بن علی را تنها گذاشتند به همین تفکر دنیایی خودشون دلخوش کردن و دو دو تا چهارتا کردن دیدند همراهی با حسین با عقل مادی آنها جور در نمی آید.

به قول فرزدق:شمشیرهایشان بر حسین بود و دلهایشان با یزید.پس خیلیهایشان شعور داشتن و لی فاقد شور بودند (1774924) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۹:۲۰
عشق کور کورانه باعث هلاکت است . آنهایی که با بمبهای انتهاری مردم را در عراق و افغانستان و ... میکشند از جمله افراد عاشق خذا و بهشت و ... هستند ولی افسوس اندکی عقل ندارند . (1772288) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۳:۴۶:۰۲
عشق به خدا و رسول و ایمه علیهم السلام یا عشق به خودنمایی که ساعت دوازده شب طبل می زنند و با برق شهری و پول بیت المال نورافکن روشن می کنند (1773535) (alef-6)
 
سیدجواد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۴۲:۵۸
نویسنده محترم . با سلام وآـرزوی قبولی طاعات وعبادات ذکر چند نکته برای شما الزامی می دانم وآن این که تفاوت شور وشعور نه آن چیزی است که شما بیان کرده اید و وخیلی شور وار وهیجانی واحساسی به شعور تاخته اید.
1- اول از همه اینکه من دارای روحیه مذهبی و هم چنین مدرک دکترای جامعه شناسی هستم ولذا از دیدگاه آسیب شناسی به این مساله می پردازم
2- اینکه محرم در تاریخ وزندگی مردم ایران یک دهه نیست که ما انتقاد به بد برگزار شدن برخی از مراسم فقط در همین دهه صورت بگیرد و آن را کج سلیقگی بدانیم محرم وصفر همه تاریخ ماست وهمین هاست که همه زندگی ما مسلملنان وبه ویژه شیعیان را زنده نگه داشته است وهم چنین کل یوم عاشورا وکل ارض کربلا.
3- هر حرف زمانی دارد وهر نکته مکانی دارد برای مثال نمی توان در عید نوروز بیاییم آسیب شناسی برخی مراسم که افراطیون به نام شیعه امروز در برخی موارد به انجام می رسانند را در آن زمان آسیب شناسی کنیم پس لابد الان که محرم است به نظر شما بهتر نیست در مورد عید غدیر یا عید نوروز یا مساله دیگری که مربوط به زمان دیگری است صحبت کنیم؟؟؟
4- زمان شناسی ومکان شناسی برای اعمال ورفتار ما توصیه اکید اسلام است.
5- اگر آسیب شناسی به موقع صورت نگیرد و جلوی راه غلط حتی به نام اسلام به موقع گرفته نشود رسانه های فعال علیه اسلام محتوای لازم را از افراطیون در مجالس تهیه خواهند نمود وبر علیه اسلام به جهانیان نشان خواهند داد.
6-اسلام در طول تاریخ خود چهار دوره مهم را گذرانده است که عبارتند از دوران نبوت - دوران خلافت-دوران حضور استعمارگران در کشورهای اسلامی که امام از ان به عنوان اسلام آمریکایی هم یاد کرده اند- ودوران بیداری اسلامی که نقطه عطف آن با پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز شد . طبیعی است بیشتر این سالها اصل اسلام مطرح نشده وسالهای طولانی خلافت بنی امیه بنی عباس عثمانی و... اسلام مورد نظر در یک سری مناسک ومظاهر به مردم معرفی شده وتلاش کرده اند که محتواتی اسلام را به مردم نشان ندهند چه خلفا وچه حاکمینی مانند رضاخان که تحت سیطره مستقیم استعمار گران بود وفقط بیداری اسلامی اندک اندک به سمت محتوای واقعی واثر بخش اسلام پیش رفته است.لذا هر لحظه غفلت اثرات بسیار بدی را برجا خواهد گذاشت.
7- من خود چندین سال قبل در مجلسی به مناسبت تولد امام رضا ع نشسته بودم که مداح محترم شعری را انتخاب کرده بود که در آن بقیه مردم باید خود را سگ کوی امام رضا می نامیدند وان را تکرار می کردند و همانجا به مداح اعتراض کردم که هیچ انسانی وهیچ مسلمانی سگ نیست وهیچ امامی هم پیروانش رااینگونه نکمی خواهد او پیروانش را آگاه وعامل وباور مند به اعتقادات اصیل اسلام می خواهد. اینگونه اشعار از نظر روانی برای جوانان ونوجوانان ما چه اثراتی برجاخواهد گذاشت وبا کرامت انسانی آنان وبقیه چه خواهد کرد؟
8- دوست عزیز اخلاق امری نسبی نیست که مثلا شما خریدن گل برای مجالس را اسراف بدانید ولی برای دوستان خودتان آن را اسراف ندانید وگل خرید کنید اگر همین اصل را برای خود نمی خواهید رعایت کنید چرا دوست ندارید ویا نکمی پسندید که دیگران برای دوستان خودشان چنین کاری را بکنند ؟ مگر همه دنیا کهآشنایان شما نیستند شما برای آشنایان خود می خواهید خرید کنید وآن کار را در آن زمان درست می دانید دیگران هم برای اشنایان خوددرست می دانند. پس اخلاق در اسلام ودر هیچ مکتب انسانی دیگری نسبی نیست ما نباید خود و نظر خود را محور درستی یا نادرستی یک چیز بدانیم.
9- التماس دعا (1772091) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۲۸:۰۰
شعور يعني اين !!! واقعا جالب بود. موفق و مويد باشين. (1772467) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۰۳:۴۵
احسنت كاملا موافقم بالاخص مورد پنجم و هفتم. (1772809) (alef-6)
 
فرشاد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۴۵:۰۷
شعور یعنی مداح به خودش اجازه نده اون بالا هرچی از دهنش در میاد به هر کی دلش میخاد بگه به بهانه مداحی. (1772094) (alef-10)
 
مجید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۵۶:۴۷
آنچه گفتی معناش شور نیست شعور است . (1772267) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۴۸:۲۰
غرض از شعور داشتن اينست كه كلاه خودمون را قاضي كنيم كه اگه كربلا امروز بود واقعا ما دربين 72 نفر بوديم يا در لشكر يزيد ؟
خوب بينديشيم كه همين مداحان و واعظان كاين جلوه در محراب و منبر مي كننند اگر مزايا و هدايا و عوايدشان را از اين كار نداشته باشند آيا براي رضاي خدا كار مي كنند؟ آيا واقعا مدافع مظلوم بوده و پنجه در پنجه ظالم مي اندازند و اگر از ناحيه امر به معروف و نهي از منكر كمترين خسارتي به منافعشان وارد شود آيا تحمل مي كنند.؟ آيا حسين وار پاي در قتلگاه القمه مي گذارند؟ آيا فرزند شش ماه و نوجوان رعنا و برادر و همه همه چيز و همه كس خود را در اين راه مي دهند ؟؟
(1772098) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۹:۵۸:۵۱
احسنت موافقم (1772112) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۰۰:۳۹
برادر عزیز شور همراه با شعور ربطی به اطلاعات عمومی مذهبی نداره
یعنی اینکه نگذاریم پیام اصلی عاشورا و امام حسین پشت نوحه ها ای از جنس به قربون چشات خال روی لبات الهی من بشم فدات گم بشه . یعنی اینکه عظمت امام و اهل بیت رو برای اینکه اشک مردم رو در بیاریم با هر حرفی لکه دار نکنیم
.
شور همراه با شعور یعنی اینکه بفهمیم حسین یار می خواست انسان آگاه می خواست نه دیوانه و سگ ، آیا ذوب شدن در حسین یعنی کلب الحسین بودن ؟ آیا حبیب ابن مظاهر کلب الحسین بود یا انسان آگاهی که حسین ابن علی به تربیت چونین یاری می بالید . (1772113) (alef-10)
 
فرناز
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۲:۴۶
بانظرشماكاملا موافقم. (1772394) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۱:۳۹:۰۰
متاسفانه دراین سالها بجای شناخت واقعه عاشورا وهدف اصلی امام حسین ( مقابله با ستمگر زمان خود) بازار تحریف عاشورا وروضه های بی محتوا بااشعار بیمغزوحتی بی ادبانه وتوهین امیز رواج پیداکرده. کتاب حماسه حسینی شهید مطهری خواندنی است... (1772971) (alef-6)
 
یک شهروند
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۰۴:۴۳
افسوس ، افسوس ..... (1772119) (alef-10)
 
محمدحسن
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۱۰:۴۰
سلام قابل استفاده بود. ممنون (1772127) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۲۳:۲۲
از کجای این مقاله استفاده کردی؟؟ (1772463) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۴:۵۶
شوری كه همراه باشعورنباشد ميشود ؛هئيت متوسلين به ذوالجناح؛‏!‏ ميشود كلب الحسين و حتی گاهی اين چنان افراط ميكنندكه براي حضرت امام حسين‏(ع )مرتبه ای ؛ نعوذبالله ؛ بالاتراز پيامبروخداوندمتعال قائل ميشوندويا بعضی ازشهدای گرانفدر عاشوربخاطر داشتن اسامی نظير ابوبكروعثمان وعمر كه فرزندان ائمه‏(ع )هم بوده اند مثل فرزندان حضرت علی‏(ع‏)‏ ويا ديگرفرزندحضرت امام حسن‏(ع‏)‏ غيرازحضرت قاسم ! آيا چون اسم شان آنی بوده كه ما نمي پسنديم نبايد نامی ازآنان در مراثی ومداحی ومنابر برده شود؟ (1772506) (alef-6)
 
یه بنده خدا !
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۲۴:۴۴
بسم رب الحسین
يارب الحسين بحق الحسين اشف صدر الحسين بظهور الحجه

بی اندازه تشکر بابت نوشتارتون و تشکر بیشتر از الف که منتشر کرد .

والله چند سالیست که تب این موضوع گل کرده و به قول نویسنده محترم همچین که محرم میشه شروع میکنند به افاضه و تعدادی هم با این افاضات نه چندان اعراب دار و وزین اصل عزاداری را کنار میگدارند و مثلاً به تفکر در عاشورا! و کسب شور می‌پردازند .

غافل از اینکه قیام امام حسین با همین شوری که در جامعه تلألو داره به ما رسیده و ما هم باید حفظش کیم . مثلاً یک بچه 4 ساله اصلاً کاری با قسمت شعور مراسم نداره و عشق امام حسین و کربلا برای این طفل یعنی جمع شدن ، پرچم و بیرق ، زنجیرزنی و آخر هم پلو قیمه امام حسین .
اصلاً به زعم بنده همینهاست که تلألو محرم هر روز و هر سال بیشتر میشه و سیل عظیم مشتاقان و عاشقان و ببیندگان را معطوف خود می‌کند .

اما تا محرم میشه یه سری شروع به افاضاتی می‌کنند که بیشتر آب در هاون کوبیدن است . بعید نمیدانم این بازیها منشاء بالاتری داشته باشد و هدفمند دامن زده شود . چه آنکه اگر بتوان این نور را دستخوش تغییر و تزلزل نمود ( که پناه بر خدا از این جمله سخیف خودم ! ) احتمالاً بتوان اصل دین و ولایت و حکومت دینی را نیز متزلزل و نابود کرد .

متأسفانه در این گیر و دار هم به جملاتی از مرحوم دکتر شریعتی هم تمسک میجویند که دیگه مثلاً محمل علمی و روشنفکرانه هم پیدا میکنه .

در هر صورت غرض اینکه فرهنگ عاشورا با همین شیوه‌ای که الان موجود است به ما رسیده و قطعاً به آیندگان هم خواهد رسید .
پس بهتره بجای انتقاد و بدبینی و نق زدن اول همراهی و حضور حداکثری داشته باشیم و در مرحله بعد مختصر اشکالاتی که هست را نقد و برطرف کنیم .

انصافاً گدام تجمع رو سراغ داریم که کاملاً خودجوش باشد و با این نظم و آرامش هم برگزار و جمع‌آوری شود ؟ آن هم با حضور افراد مختلف با فرهنکها ، اعتقادات و روشها و منشهای مختلف و حتی بعضاً متناقض ؟

یک تیم ورزشی با چهار نفر جمع میشوند برای مسابقه هزارجور حرف و حدیث ازش در میاد ولی به برکت خون سیدالشهداء علیه السلام اینقدر موضوعات جانبی کمرنگ و معدود است که در لابلای اصل موضوع گم میشوند .

انشاءالله امام حسین علیه السلام و مادرشان حضرت صدیه طاهره علیهاالسلام و اهل بیت از همه به نحو احسن قبول بفرمایند .

التماس دعا (1772151) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۱۰:۰۰:۱۲
شور حسینی همانگونه که جنابعالی هم اذعان دارید جنبه تبلیغی برای مکتب حسینی بوده همانگونه که بنای آن با این هدف در زمان امام باقر (ع) گذارده شده لیکن آن بخش از مکتب و قیام امام حسین (ع) که جنبه مصرفی و کاربردی برای امت اسلامی و شیعه دارد همانا داشتن شعور حقیقی که منظور نظر قرآن و اهل بیت علیهم السلام و عمل به نتایج حاصل از این شعور می باشد. (1776271) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۲۵:۱۲
وقتی شور با شعور همراه نباشد می‌شود:
- متوسلین به ذوالجناح
- قمه زنی
- فحاشی به برخی شخصیت‌ها
- خوارج (که شور آن‌ها و حتی شعور ظاهری آن‌ها از اکثر ما بیشتر بود ولی شد آنچه شد).
- ... (1772152) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۰:۰۳
خیلی بحث سطحی و ابتدایی بود (1772161) (alef-10)
 
اصفهانی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۰:۵۸
به نظر من این مقاله از جهات مختلف قابل نقد است
دهه اول محرم و همچنین اواخر ماه صفر زمانهایی است که بیشترین مخاطب در اختیار چنین هیات هایی است و در سایر ایام سال دسترسی به چنین مخاطبی اصولا ممکن نیست چرا که در ایام دهه اول محرم بستر مورد نیاز مهیاست و تمام گروه ها را به نوعی به سمت خود جذب می کند لذا بهترین زمان را در اختیار داریم تا معارف اهل بیت را در بین محبین ائمه اطهار علیهم السلام نشر دهیم پس سخن از شعور در کنار شور می آید

شور یک نوع حرارت است و این حرارت تا زمانی هست که منبع تولید این حرارت از مواد مرغوب و با کیفیت باشد که از آن به شعور یاد می شود

تمام بحث ما با هیات ها این است شور وقتی خوب است که حرارت را در طول سال در وجود انسان نگه دارد نه خدای ناکرده ده روز حرارت بدهد و بعد سرد شود تا سال بعد شاعری تخلصش محرم بود گفت در ماه محرم به عشق حسین دیوانه می شوم و کسی مصرع دوم را براش تکمیل کرد که محرم تنها فایده ندارد زیبا گفت :

دیوانه شود محرم در ماه محرم / در ماه صفر هم ده ماه دگر هم
الذین فی صلوتهم دائمون
حاجی عاقل چند کند طواف هفت بار/ حاجی دیوانه ام من نشمارم طواف

پس حرف از شعور که می زنیم یعنی انرژی را برای این (حرارت) شور بیشتر کنید تا زود سرد نشود و یا با وزیدن بادهای سرد شور (حرارت) سرد نشود (1772163) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۱۰:۰۲:۵۴
احسنت شور ناشی از احساس زودگذر است که اگر در پس آن و پشتیوان آن شعور کافی نباشد با بروز احساساتی جدید به فراموشی می گراید. (1776277) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۵:۱۴
شیعه های مومن که انتظار فرج را می کشید باید این روزها نشان بدهید که عاشق واقعی اون اقا هستید طرفداران اون در بین جنیان بیشتر از انسانها ست واقعا یک امام معصوم که در کشور شیعه هم غریب است اون بیش از 7 میلیارد انسان هم گمراه هستند اون اقا ظهور کند تا چه کسانی را هدایت کند این خانواده که هیچ کس به اندازه انها عابد و اهل دعا نبوده و هیچ کس در دنیا هم به پهوانی و قهرمانی این خانواده نبوده ولی اونها در مقابل هزاران دشمن کاری نمی توانند از پیش ببرند اونها حداکثر حریف 500 نفر دشمن دین باشند بیشتر از این که توان مبارزه ندارند این جنگ بین اقوام نبوده و بین یک نژاد نبوده این جنگ بین حق و باطل بوده که در جنگ حق و باطل برادر روبروی برادر می ایستد اگر کسی فکر می کند بعد از مرگ زندگی تمام نمی شود این دو روز سنگ تمام بگذارد چونکه انسان از ثانیه بعد خودش خبر ندارد (1772171) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۸:۵۳
با سلام خدمت نویسنده محترم،

شور و شعور دو اصل جدایی ناپذیر از یکدیگر هستند و شما نمی توانید آنها را از یکدیگر جدا کنید، به سان مغز و قلب یک انسان. ایا میشود گفت پیکر بی مغز و با قلب یا با مغز و بی قلب پیکری سالم است. در مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام نیز چنین است. شور بایستی در قالب همین مراسم سینه زنی و نقل مصیبت ایجاد شود. قطعا اگر چنین مراسمی نباشد ما و نسل های اینده ما از واقعه کربلا چیزی نخواهیم دانست. اما، شعور چیزهایی که شما نوشتید نیست. شعور این است که ببینید امام حسین برای چه قیام کرد. شعور این است که شمر و یزید زمان خود را بشناسید. شعور این است که نسبت به هدف و طریقت امام معرفت داشته باشید. شعور این است که از خود بپرسید اگر امروز کربلایی دیگر برپا شود ما چه می کنیم؟ همین ما هایی که شور عزاداری را داریم آیا در آن صحنه نبرد حاضر می شویم یا مانند اهل کوفه عمل می کنیم؟ شعور این است که من قبول نکنم مداحی بیاید و بگوید با یک اشک بر امام حسین همه گناهانت بحشیده میشود. اگر منظور از گناهان حق الله باشد، قبول خداوند ارحم الراحمین است و به کرم او امیدوار ولی اگر حق الناس باشد این از عدالت خداوند به دور است و خلاف متن قرآن و احادیث نبوی و ائمه است که بنده بیایم یک سال مال مردم بخورم و هزار تا جنایت بکنم بعد بیام یک قطره اشک بریزم و دیگر هیچ و به دستور خود ائمه بایستی سخنی منقول از ایشان را که در تناقض با قرآن و سیره آنان است به دیوار زد. (1772173) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۴۱:۱۱
دیشب یک مداحی در قم می گفت یک تاجر یزدی با داد چک سفید امضا به یک هیات بعد مرگ به درجه ای رسید که تمام انبیاء الهی به آن غبطه می خوردند !
یعنی مثلا حضرت ابراهیم و عیسی و غیره به اون مقام نرسیده اند !
الله اکبر از این حماقتها (1772179) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۰:۴۱:۵۶
متاسفانه به نام امام حسین با هم چشم هم چشمی می کنند و کَل می اندازند (1774687) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۴۱:۲۰
سلام

مدت ها بود اين جملات در ذهن و قلب بنده مانده بود. اما توان و زمان بيان آن را نداشتم. خدا رو شكر كه انساني فهميده و پيدا و با قلمي بسيار شيوا تمام آنچه در ذهن داشتم و بلكه بيش از آن را بيان كند.

اميد است ثواب اين قلم باشد با علي اكبر امام حسين و واسطه شدن ايشان در نزد درگاه الهي. (1772180) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۴۵:۰۰
چه بسا افراد بیسوادی که از ده ها آیت الله با معرفت تر هستند. نه اینکه بیشتر اطلاعات مذهبی دارند و فقه بلدند. خیر. بلکه در عمل مخلصانه به دین از بسیاری جلوتر هستند. (1772184) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۰:۵۹
تو این دهه محرم که برخی بدون توجه به بقیه مردم و احترام به حقوق شهروندی مردم کارها و مزاحمت هایی انجام میدهند در پوشش عزاداری و متاسفانه چون با نام امام حسین پیوند خورده کسی نه توان برخورد داره نه انتقاد! اگر پدر شما هم مثل پدر من در امبولانس در خیابانی که توسط به اصطلاح عزاداران حسینی و موتورهای انها بسته شده بود جان میداد شاید شور همراه با شعور که چه عرض کنم عزاداری حلال را توصیه می کردید. (1772194) (alef-6)
 
سمیه
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۳:۰۶
من که از مطلب نویسنده محترم اصلا سر در نیاوردم !!!

ولی به نظر من شعور همراه با شور یعنی احترام گذاشتن به دیگران
یعنی شور داشتن و عزاداری کردن ولی مزاحم دیگران نشدن
یعنی خیابان ها رو هر شب بند نیاوردن
یعنی با صدای بلند بلندگوی مراسم هر شب تا ساعت ۱ شب مزاحم همسایه ها نشدن....
و صد البته دوری کردن از خرافات و حرکات نا مناسب در هنگام عزاداری
اگر عزاداری ما محترمانه و معقول باشه و مزاحمتی برای سایرین ایجاد تکنه چه بسا که افراد دیگر رو هم جذب کنه و البته بالعکس ..... (1772197) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۶:۰۱
به خاطر خارج شدن از مسیر طبیعی خودش و دخالت دولت و نیروهای پر پول که قصد استفاده از این مراسم را دارند به این روز افتاده و همچنین فشارهای جانبی در جامعه که در این مراسم خودش رو نشون داده به این رو می افتد.درصورتی که این مراسم برای بقا میبایست 100 درصد مردمی و بدون دستور و دخالت و حتی کمک دولت ها برگزار شود. (1772201) (alef-6)
 
احمدی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۸:۳۵
شعور یعنی :
دریافت پیامهای قیام امام حسین ع و واقعه عاشورا بالاخص

1-توجه به اقامه نماز
2-احیای منطقی و صحیح امر بمعروف
3-غیرت دینی داری و دفاع از دین و تشیع
4-توجه به سیره و سنت اهل بیت و ائمه در بر پایی عزاداری
5-تاکید بر اصل وقایع عاشورا بجای پرداختن به جزئیات مورد اختلاف و شبهه برانگیز
6- بالا بردن فرهنگ دینی و نهادینه کردن دین در جوانان بجای ترویج ظاهر فریبی (1772202) (alef-10)
 
یکی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۳:۰۳
وقتی یک مداح بخودش اجازه می ده از طرف همه مردم حرف بزنه و بجای مداحی وارد سیاست بشه خیلی شور می شه (1772207) (alef-10)
 
شهرسکوت
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۶:۲۹
فقط ادای وظیفه است و بس وگرنه هیچکی به درستی نمیدونه تو این هیاتها داره چیکار میکنه (1772213) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۲۴:۰۷
من از رویه ای که برخی مداح ها پیش گرفتن راضی نیستم این هم به دین و هم به مراسم عزاداری آسیب می زنه (1772229) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۲۵:۰۴
چرا این قدر با شعور و سواد مشکل دارید شما ؟
شما حتی نتوانستید تعریف درستی از شعور ارایه دهید آنوقت بیسوادان را تقدیس می‌کنید و علما را تخطئه؟
چرا صدو هشتاد درجه مخالف روش علی حرکت می‌کنید؟
چه کسی بود که در گیرو دار جنگ صفین آن خطبه را ایراد کرد و در جواب کسی مثل شما گفت جنگ ما برای همین است؟ (1772230) (alef-6)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۰:۰۶
متاسفانه هر چه به سر دین ما می آید از شور بدون شعور است طالبان مگر شور ندارد اتفاقا شور انها بسیار بیشتر از ما است که خود را منفجر میکنند ولی شعور پشت ان نیست که بفهمد که به اسلام آسیب می رسانند بنده نقلی از محرم پارسال برایتان بنویسم جمعیت سینه زنان زن و مرد بزرگ و کوچک در میان این جمعیت بچه شتری و حجله ای سیاه که در حال گرداندن هستند بچه شتر هراسان از آن همه های و هوی ناگهان حجله سیاه به آتش کشیده میشود و در این میان شور جوانان مضاعف و فریاد و ناله افزونتر و بچه شتر هراسان تر طوری که مهار او کمی مشکل میشود به ناگاه پس از آتش کشیده شدن حجله برق چاقویی برنده که به گلوی بچه شتر فرو میرود و فریاد و ضجه شتر و فوران خون در خیابان و حال دستهای مردم به بالا رفته دوربین موبایلها روشن شده و صحنه جان کندن حیوان ضبط میشود بنده مغموم از مصیبت امام حسین و صحنه ای که دقایق پیش شاهد ان بودم و در دل ارزو کردم که ای کاش برگزار کنندگان این مراسم شعور داشتند که چنین صحنه های دردآوری خلق نمی کردند (1772234) (alef-6)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۱:۵۲
به نظر شما نويسنده محترم اين كه در هيات ها براي ايجاد شور بيايندو ائمه را به خاك و خون بكشن و با غلو و بزرگ نمايي بيجا وجهه اونها را براي گرفتن اشك از مردم پايين بيارن به جاست ؟‌ و يا كارهاي خارق العاده را به آنها نسبت بدهند !!!!!!!!!!!
اين كه ائمه را افرادي ضعيف نشون بديم كه بهشون ظلم شده و زن و بچه و آنها به اسارت رفته و .... كه نشد حرف ؟
آيا واقعا عاشورا پيامش براي مردم بحث مصائب امام حسين و يارانش هست ؟
يا اصلا امام حسين پيامش براي مردم چيز ديگري است؟‌
آيا اين ظاهر بيني در عصري كه مردم اكثرا تحصيل كرده هستند باعث دلسردي جوانان نمي شه؟‌ آيا تا كنون از خود نپرسيده ايد كه امامي مورد ظلم قرار مي گيرد چگونه براي جامعه مي تواند رهبر باشد ؟ چه كسي بايد به اين سوالات و امثالهم جواب منطقي براي جوانان بدهد ؟
تا كنون از خود نپرسيده ايد كه چرا امامي همچون امام حسن با داشتن علم و دانايي همسري براي خود انتخاب مي كند كه باعث مسموم شدن ايشان مي شود در حالي كه ائمه به انتخاب درست همسر سفارشهاي زيادي كرده اند ؟‌
آيا از خود نپرسيده ايد كه چرا وقتي پيامبر و امامان قبل از امام حسين حادثه عاشورا را پيش بيني مي كردند و حتي خود امام حسين نيز خبر داشتند چرا ايشان خانواده و زن و بچه با خود به سفر بردند ؟‌ نمي شد آنها را در مكه پيش برادرشان بگذراند و خودشان و يارانشان بروند ؟ اگر به كوفه به سلامت مي رسيدند كه خانواده نيز به آنها ملحق مي شد و اگر نمي رسيدند حداقل در جنگ خانواده آسيب نمي ديد و طفل خردسالشان به شهادت نمي رسيد؟‌
و ......

مي بينيد سوالهاي زيادي هست كه متاسفانه در هيچ برنامه اي به آنها پرداخته نشده !!!‌ (1772238) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۴:۰۹
به نام خدا
خب برادر من، در بقیه ایام سال، که چنین اعمال منکر و منحرفی انجام نمیشه
شما شعر و نوحه محتشم کاشانی (باز این چه شورش است که در خلق عالم است) را ببین، چه ساده چه باوقار، چه موزون، چه سنگین و چه سوزناک اشک آدمو در میاره ، چون خالص و بی ریاست، ولی بعضی (نه اکثریت) از هیئت ها و مداح ها، با استفاده از شور که نمیدونم معنی واقعیش چیه (رپ، هیپ هاپ، راک اند رول، لخت شدن، بالا و پایین پریدن و دیگر کارهایی که بیشتر توی کلاب های اونور آبی انجام میشه) میخوان جوونها رو جذب کنند. خب بی تعارف بگم شما الان اگه بگی داریوش یا اندی و... بیان یه کنسرت بذارن همین جمعیت اونجا هم میره نمیتونید نفی کنید که، یه سیرک هم میتونه جمعیت جذب کنه، پس برای جذب جمعیت که نباید به هر کار زشت و ناپسندیده ای توسل جست. الان آقا داره مثلا نوحه می خونه، زودی هم که پسرخاله میشن، آدم نمیدونه داره با دوست دخترش حرف میزنه یا با امام معصوم (حسین جون دوست دارم عاشقتم)، والا اسم بردن از ائمه آداب و ادب داره، باید با القاب و ارادت صحبت بشه، حالا این بی ادبی رو اسمشو شما میزاری شور، شما پای صحبت آقای آیت ا... جوادی آملی بشینین، بدون حتی تغییر تن صداشون و با متانت و ادب و با صحبت عادی اشکتون در میاره، خودمونو گول نزنیم شور یعنی چه، اون قمه زدنم اسمش شوره، بعد یه مشت دروغ و خرافاتم قاطیش می کنیم، آخرشم از قیام امام حسین تشنگیش مستمسک میشه،
بعد که شما میگین الان زمانش نیست، زمان امر به معروف و نهی از منکر دقیقا همین حالاست، حضرت امام حسین (ع) برای امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح امت جدش در این ایام قیام کردند، بحث سر نقد نیست الان به صورت علنی داره منکر انجام میشه، شما میگید چیزی نگیم جوونا سرخورده میشن!، والا جوونای این زمونه بیشتر از شور و احساس، عقل دارند و دنبال علت هستند نه دنباله رو کورکورانه.
در نهایت در این ایام باید عزاداری انجام بشه نه مردم آزاری، دلیل نمیشه هر کاری خلافی که انجام دادیم به اسم روضه و عزاداری و مداحی و شور توجیهش کنیم.
حضرت امام حسین (ع) از ما خواسته اند همیشه دنبال اصلاح امور خود باشیم و از آن غافل نشویم، انشاا... (1772241) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۴:۴۹
در مراسم نوحه خوانی شرکت داشتم که مداح محترم خیلی با احساس عنوان کرد:
آقا (منظور امام زمان است) اگه جوابم رو ندی بهت تک می زنم (منظور تک زنگ است)
شور همراه با شعور یعنی بر انگیختن و هدایت احساس و عواطف مذهبی مردم به نحوی که حین انجام این مهم احترام ذاتی مفاهیم و ارزش ها حفظ شود، و پرداختن به این مطلب در این ایم بسیار مناسب است، زیرا اگر هم اشتباهاتی از این دست اتفاق بیفتد همگان هوشیارند که اشتباهی فردی بوده و نه یک دیدگاه عمومی و یا بدتر از آن یک دیدگاه سازمان یافته (1772242) (alef-6)
 
حمید فاضل
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۵:۳۴
با سلام. تحلیلی که نویسنده محترم ارائه کرده است، بیشتر برآمده از شور است و ناشی از نادیده گرفتن شعور لازم برای این گونه از مناسبتها. ذیل چنین تحلیلی، به آسانی می‌توان قمه زدن، نعره های جانکاه در هیأتها، قلاده بستن و چهار دست و پا به سوی حرم امام حسین رفتن، و نذری دادن در ایام محرم از پولهای حرام را توجیه کرد. حال آن که حسین شهید نشد تا ما ده شب و بلکه دو ماه در مجالسی جمع شویم که برآيند و خروجی آن هيچ تناسبی با اهداف او و ظلم ستيزی او نداشته باشد؛ در خیابان ها به اسم عزاداری مرتکب اعمالی شویم که وهن شریعت و مذهب باشد؛ شور مذهبی باید برآمده از شعور مذهبی باشد؛ شور بی شعور هیچ ارزشی ندارد؛ هرچند شعور درست در نهایت به شور سازنده و مفید منتهی خواهد شد. (1772243) (alef-6)
 
ابوذر
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۹:۴۳
سلام
به نظرم زیرسوال بردن هیات های عزاداری، از طرح های دشمنان برای کمرنگ کردن و از بین بردن تاثیر دهه محرم در ذهن مردم جامعه است. فراموش نکنیم که همین هیات های مذهبی (اعم از کاروانهای سینه زنی، زنجیرزنی، علم و کتل، تعزیه و ...) بوده است باعث زنده نگه داشتن یادوخاطره عاشورا در ذهن جامعه شده است. چرا که اگر اینگونه نبود چه بسا در طول تاریخ حکومتهایی بوده اند که خواستار برچیده شدن عاشورا و تاثیر آن برجامعه بوده، که اگر اینگونه هیاتها نبودند، چیزیی از عاشورا نمیماند.
حال به نظر میرسد برخی دوستان از روی علاقه به برگزاری بهتر دهه محرم، در زمین دشمن بازی کرده و با زیر سوال بردن هیاتهای عزاداری، عملا باعث سردی هیاتها میشوند.
مسلما هدف والا، شور با شعور است و کسی منکر آن نیست ولی میبایست در نقد شور بدون شعور به این مسئله نیز توجه داشت که با زیر سوال بردن هیاتها، باعث سردی و از رونق افتادن آنها نشویم که در این صورت به جای آمیختن شعور به شور عزاداران، شور آنها را نیز گرفته ایم. (1772248) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۷:۱۶:۳۱
یعنی دین خدا را مخلوق خدا حفظ کرده؟ علم و کتل و سینه زنی حفظ کرده؟
شما در جوانان ما دینداری میبینید؟ (1772651) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۴۲:۱۶
مشکل شما این است که خود گفتید
در مجلس دوستان از اسراف اباعی ندارید.
برق برخی از هیتها را از تیر چراغ برق می گیرید!
مسیر های تردد را با زدن خیمه و ... در روزهای عادی مسدود می کنید.
صدای بلنگوهای برخی از هیئتهای شما تا ساعتها پس از نیمه شب مردم آزاری می کند.
دوستان شما بی رویه در شبها به طبل و سنج می کوبند و شما اعتراضی نمی کنید.
در مراسم عزاداری "داخل هیئتها و تکایا به هر روشی جهت درآودن اشک مردم متوسل می شوید.
و افسوس و افسوس که این اقدامات تاثیر روحانی این شبها را تباه می کند
پس روشن است ، شعور یعنی .... (1772250) (alef-6)
 
مجید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۴۴:۲۲
چه گناهی بدتر از جهل ؟ ((هل یستوی الذین یعلمون والذین لا یعلمون ))تمامی مصیبتهیی که سر مردم می آید از شور است . جایی که شعور باشد شور را محلی نیست و از شور برای تحریک کردن افراذ بیشعور استفاده میشود و امام حسین (ع ) در شب تاسوعا بییت را از همه بر میدارند تا آنهایی که از سر شور آمده اند بروند و فقط آنهایی که با شناخت کامل وارد میدان شده اند باقی بمانند. (1772252) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۰۶:۱۴
به نکته دقیق و ظریفی اشاره کردید که متاسفانه نویسنده منکر آن است .اگر شور همراه با شعور نباشد به پشیزی نمی ارزد. در شهر ما، که از شهرهای بزرگ کشور و مرکز یک استان است و مسئولانش آن را " پایتخت فرهنگی کشور"!! می نامند هر ساله در همین ایام جوانان " پرشور" در قالب دسته ها و هیئتهای سینه زنی برای ورود زودتر به یک امام زاده، به جان هم می افتند و چنان بزن بزنی وبکش بکشی راه می اندازند که بیا و ببین! (1772812) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۴۷:۵۰
لطفا به این مطلب نیز پرداخته شود
در نزدیکی منزل ما تکیه ای وجود دارد که از ساعت 7 تا 12 و گاها تا 1 شب شروع به عزا داری میکنند خدا قبول کند اما سر و صدای انها با اون طبل های وحشتناک و بلنگوهای پر قدرت امان از اهالی محل گرفته و با صدای این طبل ها شیشه منازل به لرزش و دزد گیر ماشین ها به صدا در میاید و هر سال به تعداد و انداره طبل افزوده نیز می شود و همه دعا میکنند که این دهه زودتر تمام شود نمیدانم کجای دین امده که اینگونه باعث ازار همسایه شوند مگر عزاداری به سبک قدیم که سینه زنی یا زنجیر زنی بود چه اشکالی داشت بعضی کارها باعث ایجاد دافعه می گردند لااقل در اندازه این طبل ها و زمان عزاداری ها نظارتی صوزت گیرد (1772256) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۵۱:۳۸
این نقد از هیچ نظری قابل قبول نیست

شور بدون شعور یعنی یک نفر رو کشتن واای واای ...
اما شعور یعنی اون یک نفر چه کسی بود؟ چرا کشته شد ؟ فرق کشته شدن با شهادت چیست ؟ چه کسی او را به شهادت رساند ؟ چرا او را به شهادت رساند ؟ و .....

اگر قرار بر این بود که فقط گریه کنیم این همه سال ارادت به امام حسین ادامه پیدا نمی کرد... بین این همه مشکلات زندگی گم میشد. این شعور و درک راه حسین (ع) است که اسلام را زنده نگه داشته نه فقط شور حسینی...

گریه برای امام حسین قلب رو زنده نگه میداره و درک راه و هدف امام حسین عقل و دین انسان رو.

وقتش هم دقیقا همین روزهاست. معنی نمیده شعبان و رمضان نقد انحراف در عزادری کنیم و محرم و صفر در برابر این انحرافات ساکت باشیم. نهی از منکر رو باید در وقت انجام منکر انجام داد غیر از اینه ؟ (1772260) (alef-10)
 
farhad
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۵۴:۲۲
منظور از شعور این است که طرف شب به سر وسینه می زند واشک می ریزد فردا صبح سر همان هم هییتی اش که دیشب با هم گریه می کردند کلاه میگذارد و دورش می زند! (1772264) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۵۴:۵۴
نكته اين است كه تكيه بيش از حد بر شور و كمرنگ كردن علم و شعور راه پرخطري است كه نتيجه اش افراط است. ترديدي نيست كه شور و احساس لازم و بلكه ضروري است. اما اين اصرار نويسنده بر اين كه شور را ملازم با معرفت معرفي كند ويا اينكه ادعا كند كه شور مذهبي هميشه همراه با شعور است سخن بي پايه اي است و مخالف بداهت است و متأسفانه اساس استدلال نويسنده را همين ادعا تشكيل داده است. اي بسا شور هاي مذهبي كه صاحب آن را به مقابله با حق كشانده اند. احساسات اگر با بصيرت توأم نشود به سلاحي خطرناك تبديل مي گردد. (1772265) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۱:۵۸:۱۸
جناب شعور در عزاداری برای امام حسین یعنی بدونی واسه چی داری به سر و سینه میزنی،امام حسین واسه چه هدفی شهید شد،وقتی این چیزارو فهمیدی و با نیت خالص و فهم عزاداری کردی اون میشه شیعه و عزادار امام حسین (1772272) (alef-10)
 
فریبرز
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۰:۳۶
پیش از پرداختن به موضوعهایی مانند شور و شعور و شکافتن مفاهیم مربوط به آنها, باید تلاش کنیم که از شعر و شعار خلاصی کامل پیدا کنیم تا معلوم بشه که دقیقا چه "حرفی" برای گفتن داریم و مانند نوشته بالا یا بنرهای نصب شده توسط شهرداری, به ورطه حرفهای مبهم و غیر دقیق و بعضا خودمتناقض وارد نشویم. (1772278) (alef-10)
 
ایمان
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۱۶:۰۱
سلام
چرا میگین نقد نمی کنن در طول سال. خیلی هم نقد میشه اما همان میزان شعوری که در برخورد با آن نقدها در زمانی غیر محرم وجود داره، در زمان ماه محرم هم وجود داره. ضمنا چه دلیلی داره که مثلا وقتی جنگ امروز مثلا عراق با ایران است در مورد جنگ جهانی و هیتلر حرف زد.
دوست عزیزی که مقاله را نوشته اید. دلیل اصلی اینکه این نقدها در همین ماه محرم وارد می شود این است که امام حسین تنها و تنها در همین ماه محرم و دهه عاشورا برای مردم زنده می شود تازه آن هم در حرف و سر وسینه چاک دادن.
چرا شما اکنون به یاد نوشتن این مقاله افتادید؟
خیلی ممنون از شما (1772294) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۱۶:۳۹
لطفا کسانیکه ادعای شعور دارند که الحمداله خیلی هم زیادند مجالس عزاداری برپانمایند و عزاداری همراه با شعور را آموزش دهند. خدا وکیلی اکثریت افرادیکه دم از عزاداری همراه با شعور میزننداصولا به عزاداری اعتقادی ندارند و برای توجیح کار خود انگشت روی نقاط ضعف طرف مقابل میگذارند . (1772295) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۰:۴۴:۰۰
بهتر است در اینگونه موارد وبدون دانایی کامل نسبت به مساله ای قضاوت نکنیم وبرایش قسم یاد نکنیم آن هم به خدا . چون حرف از اعتقادات است وآن هم اعتقادات دیگران وبرای این امر قضاوت کردن خیلی سخت است وقسم یاد کردن خیلی سخت تر . نکته مهم دیگه اینکه عزاداری الزاما نباید در ملاء عام باشد در خطبه اوصاف متقین می خوانیم مومنین در تنهایی محزون ودر بین مردم شادابند (1772927) (alef-6)
 
مجید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۱۷:۳۶
عاشورا روز بالیدن است نه نالیدن
بساطش آموزه است نه موزه
تمرین خوب نگریستن است نه خوب گریستن
نماد شعور مذهب است تا شور مذهب (1772297) (alef-10)
 
حمید.ف
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۷:۵۸:۴۲
بسیار زیبا گفتی....
lمرحبا (1773261) (alef-6)
 
فرشید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۲۵:۳۲
متاسفانه یکی از مشکلات اصلی که در این بحث به آن اشاره نشد مسئله پول و مبالغی است هزینه می شود.
درحالی که امور مذهبی برای خدا است و اجر آن هم از طرف خداست و معنویست.
گرفتن پول از طرف مداحان و روحانیون بعدی معنوی آن را از بین میبرد (1772304) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۶:۳۲:۱۵
بسیار زیبا نوشتی (1772595) (alef-6)
 
معلم
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۷:۱۲:۵۶
چه انتظاري از بعضي از مداحان (داراي برند) كه پول ميليوني مي‌گيرد تا شور به پا كرده و اشگ مردم را جاري كنند داريد؟ انتظار داريد با كم فروشي نان شبهه‌ناك بخورند!؟ ..
خوب معلوم است وقتي كه قافيه مدحشان تنگ آيد ابو عطا هم مي‌خوانند!
البته بسياري نبز به عشق اباعبدالله(ع) از جان مايه مي‌گذارند و مجلس را هم خوب اداره مي‌كنند..
ولي اين واقعيت آشكار را هم نبايد فراموش كنيم كه دستكاري در شيوه عزاداري سنتي و عرفي عامه كار ساده‌اي نيست و اين اصلاح و هدايت آرماني مسئوليت شگرفي است كه در اين دوره سياسي و تاريخي فقط از عهده علما و رهبران عالي نظام و حوزوي‌ها بر ميآيد كه متاسفانه در دهه‌هاي اخير كمتر به آن پرداخته اند.
شوربختانه دانشگاهيان و روشنفكران كلاهي و غير معمم در عرصه تبليغ دين و آيين بقدري بي‌قدر شده اند كه نمي‌توانند نقش مهمي در اصلاح اين امور از خرافه و گزافه داشته باشند چون به سرعت از سوي همان مداحان و صاحبان منبر به ضديت با حسين(ع) متهم مي‌شوند و ذنديق و فتنه‌گر و كافرشان مي‌خوانند و جان و مال و آبروشان مباح مي‌گردد..!
ضمنا ذكر اين نكته نيز خالي از لطف نيست كه بپذيريم اگر نبودند امثال مطهري‌ها و شريعتي‌ها در دوران انقلاب، شعور عاشورا بر شور راويان غالب نمي‌شد و بهمن 57 نيز حادث نمي‌‌گرديد..
حسين وارث آدم است و شهيد شمع تاريخ بشريت "فاعتبرو يا اولي‌الابصار" (1773241) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۳۸:۲۱
سلام

اتفاقاً در همان موضع که توجهات معطوف است باید نقد را طرح کرد. چه اشکالی دارد؟ اگر بعداً هم نقد شود می‌گویند الآن چه وقتش است.

خدا نگهدار، (1772318) (alef-10)
 
نوید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۴۱:۱۲
اصلا نقد خوبی نبود
اولا ین که وقتی محرم میشه بیشتر نقد میشه خیلی واضحه چون بیشتر راجع به اون بحث میکنه.یک پسر وقتی با یک سرباز صحبت میکنه خیلی بیشتر راجع به معایب سربازی اجباری حرف میزنه تا وقتی با یک خانم صحبت میکنه.یا وقتی طرح حجاب اجرا میشه بیشتر این مسئله نقد میشه.خوب سایت الف وقتی یه اتفاقی در سیاست میافته همون موقع اون را بیشتر نقد نمیکنه؟این طبیعیه
ثانیا در مورد شور و شئور بحث اینه که کسی که قراره اونجا نوحه بخونه به شکلی داره برای مردم سخنرانی میکنه و طبیعیه که انتظار داشته باشیم با اطلاعات و صادقانه صحبت کنه و هر چیزی را به صرف در آ.ردن اشک مردم انجام نده.
ثالثا شخصی که داره تو این مجلس شرکت میکنه باید از سخنران چیزی یاد بگیره نه این که فقط گریه کنه و اینو احترام قائل شدن برای امام حسین بدونه.امام حسین بیشتر از این که دوست داشته براش گریه کنن دوست داره راهش را بشناسن اما اگه با دروغ پردازی راهش را اشتباهی بشناسیم به نظرتون به ایشون خیانت نکردیم؟ (1772320) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۴۲:۵۳
مقاله پراکنده و نا مفهومی بود! اینکه چرا در این ایام عزاداری ها نقد میشود که جای سئوال ندارد.انتظار داشتید در ایام عید فطر عزاداری عاشورا را نقد کنند؟! بسیاری از اعمال افراطی ما شیعیان موجب وهن مذهبمان شده و دستاویزی برای مخالفان تشیع که کافرمان بدانند و خونمان را حلال بدانند. (1772322) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۲:۴۸:۰۶
اتفاقا این انتقادات لازمه. ملتی که بیش از همه جا برای حسین (ع) عزاداری می کنند نباید وضع اخلاق و انفعالشون این باشه. این نشون میده یه جای کار اشکال داشته و اون دقیقاً عزاداری بدون تفکره. برای اینکه قضیه روشن تر بشه پیشنهاد می کنم کتاب حسین وارث آدم دکتر شریعتی رو بخونید تا ببینید تو این همه سال عزاداری هنوز هیچ چیز از واقعیت حرکت حسین (ع) درک نکردیم و فقط به یک سری توصیفات نادقیق ظاهر ماجرا راضی شدیم!! ولی اینکه میگید جاش نیست اتفاقا الان وقت این کاراست و در بقیه سال آدم گرفتار مسایل دیگه میشه. چه اشکال داره جوانان ما صبح در مورد حسین (ع) کتاب (نه هر کتابی البته) بخونن و شب عزاداری. چه اشکال داره آدم های تاریخ دان و تحلیل گر هم سخترانی کنن. باور کنید وضع فعلی مشکل اساسی داره و باید اصلاح بشه. (1772335) (alef-6)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۰:۵۸
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند.
بار خدایا از یا علی گویان جامعه بکاه و به آنان که با علی هستند بیافزا: تفاوت فقط یک نقطه است: "یا علی" گفتن و "با علی" بودن. خدا قوت
خلق الله با علی هستند اما مداح ها فقط یا علی می گویند .
همیشه همینگونه بوده همواره بین "خدا گو" و "خدا جو" فرق اساسی بوده است و متاسفانه در این دنیای غریب:
خدا گو حاجی مردم فریب است خداجو مومن حسرت نصیب است

الهم اجل .......فرج (1772359) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۲:۱۲
تحلیلی بسیار بد و دور از مبادی دینی ماست. مناسب بود نویسنده قبل از اظهار نظر قدری به متون دینی و احادیث نگاه کند . هیچ عملی بدون معرفت پذیرفته نیست. مکرر در مکرر بر این مطلب تاکید شده است. حتی اگر کمی با متون دینی مانوس باشید این مطلب را در می یابید. خوارج نمونه شور بدون شعور هستند. شمر نمونه ای از این افراد است. بسیار متاسفم که در سایت الف کسانی به خود حق می دهند برداشتهای شخصی خود را بدون بررسی و مطالعه متون دینی به عنوان تفسیری اسلامی عرضه کنند. (1772363) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۱۹:۵۱
فرق "شعور" و "شور" در این حدیث خلاصه می شود که خواب "عالم" از عبادت "عابد" بالاتر است. البته خدایی نکرده قصد زیر سوال بردن عابد و عبادت محض نیست ولی ارزش بزرگ اسلام به داشتن علم و فهم و بصیرت است. و این نکته بزرگ اسلام در مقایسه با سایر ادیان است. (1772381) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۲۳:۰۶
شعور اينه كه اين همه پول و هزينه كه تو اين ده روز خرج نذرى ميشه كه ٨٠٪ ميره تو شكم يه سرى آدم مرفه تو بالأذى شهر!! توجيه مسخره!! خوردن نذرى ثواب داره!!! اگه جمع ميشد ميشد هزار ان خانواده مستحق رو كملك كرد..كه به خدا امام حسين هم خوشحال تر ميشد... مگه نذرى فقط سير كردنه شكم گرسنه است؟؟؟ حيف اين همه پول كه صرف اين كار ميشه.. (1772386) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۱:۲۰:۰۳
امیر جان خدا وکیلی بیشترین کمک هایی که به نیازمندان میشود از طرف همین اقشارییست که در چنین مجالسی شرکت میکنند .سایر دوستان که به فکر مسافرت های خارج از کشور و.....هستند . (1773405) (alef-6)
 
hamid
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۲:۱۶
سلام
مداحان کشور ایا مرجع و ماخذی نیست که بعد از خطای احتمالی به آنها کارت زرد یا قرمز بده و لا اقل مثل خیلی مشاغل دیگه یه مجوز ی کارتی نشانی از مثلا وزاذت ارشاد داشته باشند تا مثل سعید حدادیان دهنشونو وا نکنند و هر اراجیفی را خواستند بگن (1772393) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۹:۴۰
شعور یعنی توان تطابق حادثه ی عاشورا با امروز
اگر همه ی روز ها عاشوراست پس یزید هم همیشه هست. شمر هم همیشه هست

شعور یعنی شمر زمان را بشناسیم و الا امام حسین به گریه ما نیاز نداره. باید ظالم را شناخت.
این رو جا انداختین. (1772406) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۴۵:۳۹
سلام /هرفکروعقیده ای اگر خروجی مبتنی برآن عقیده را داشته باشد ارزش دارد وگرنه میشود شعاربدون شعور .دراین دهه عزاداری این همه سخن ازخوبیها میشنویم وظاهرا معرفت پیدا میکنیم ولی با نگاهی به آمارهای رسمی بالا بودن جرایم درکشور خبری از خروجی این شعارها نمی بینیم .
پس انظر الی طعامک ورودیها را بازبینی واصلاح کنیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود (1772419) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۳:۵۷:۵۹
در مورد شورو شعور و عزاداري در ايام محرم بسيار خوب است كه از نظرات حضرت آيت الله امجد استفاده شود (1772435) (alef-10)
 
حیدری
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۰۸:۴۷
اول نقد یک امر تعطیل بردار نیست دوم اوج فعالیتهای هیئت های مذ هبی همین ایام است بنابراین بیان نقدها دراین موقعیت just in time است (1772445) (alef-10)
 
قهرمان
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۱۲:۰۴
1- شعور یعنی افرادی که دست اندر کار در هیاتها هستند در کل سال کردارشان صالح (مطابق با حضرت امام حسین ) باشد. نه اینکه شور وسیله ای برای تملق و خودنمایی باشد.

2- نوسینده محترم آیا بگونه ی بهتری نمیشود شور ایجاد کرد؟ فقط با سر و صدا (طبل) و غذا ( قیمه) و آسیب به بدن (زنجیر و قمه و. علم و ...) شور ایجاد میشود؟ همانطور که نقدها در کل سال است، نمیشود شورها و شعورها هم در کل سال در کردارمان باشد؟ نمیشود این شور با مشارکت بهترین افراد جامعه از نظر اخلاقی ایجاد شود؟ چنددرصد از افرادی که در هیاتها تا پاسی از شب شور ایجاد میکنند فردا صبح نماز میخوانند؟ کدام واجبتر است؟ (1772452) (alef-10)
 
شجاعی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۲۰:۵۷
یک معنی شعور هم این است که هیاتی نزنیم که موجب فسق و فجور و معصیت و منکر باشه. بنده یک تکیه درست جلوی خانه مان زده اند، گویی (زبانم لال) دیسکو و نایت کلاب است که ساعت 11 شب تازه شروع به سر و صدا می کنند و تا دو نصفه شب ادامه دارد. بنده نخواهم این صداها را بشنوم چاره ام چیست؟ وقتی به خانه می آیم میخواهم استراحت کنم. ولی نمیگذارند. کسی هم جوابگو نیست. به پلیس زنگ میزنیم ولی انگار نه انگار. کی جواب سلب آرامش مرا می دهد؟ چرا در این ده روز مملکت صاحب ندارد و هر کس به اسم امام حسین هر کاری دلش خواست انجام میدهد؟ چون شور، مهم است، نه شعور! (1772459) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۲۱:۱۷
مردم آزاری در هیچ مرام و دینی پسندیده نسیت بخصوص اسلام و شیعه
آیا به اسم عزاداری سالار شهیدان کارنوال راه انداختن و طبلهای ژاپنی و و چینی را با صدایی گوش خراش به صدا درآوردن و ایجاد مزاحمت برای دیگران پسندیده است بخصوص به افراد معترض تهمت دشمن اهل بیت زدن درست است حتی اگر کافرهم باشد حق اعتراض دارد و نباید حرمت محرم و امام شهیدمان را از بین ببریم ؟ (1772460) (alef-6)
 
رضا زندیگان
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۲۷:۱۳
دو سوال ساده از نویسنده ی محترم:
1- آیا نامگذاری برخی هیئات عزاداری بنام ((هیئت دیوانگان امام حسین)) یا ((هیئت عزادارن شاهزاده علی اکبر )) یا(( دیوانگان قمربنی هاشم )) و...و یا استفاده از واژه هائی همچون سگان درگاه و یا دیوانگان درگاه..... در اشعار و نوحه ها شکلی از انکار و عدم قبول وجود شعور در اشرف مخلوقات درگاه احدیت و نوعی ناسپاسی از خدای عز و عجل نیست؟
آیا منش و روش و مرام امام حسین (ع) بجهت ایستادگی در برابر ظلم و بی عدالتی و رها ساختن انسانها از جهل زمانه به بهای نثار جان گرانقدر خود و یارانشان مستلزم داشتن شور در سایه ی اعتبار شعور عمیق..جزو تکالیف پیروان آن حضرت نیست؟
برادر عزیزم نباید به بهانه ی شوریدن در رسای سیدالشهداء (ع) مطابق خوانش شما و یا مشابه برداشت جنابعالی از نعمت شعور الهی خود را محروم نماییم. (1772466) (alef-10)
 
فرهنگی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۳:۲۷
شوربی شعورهیچ جززیان ندارد.ضمنن اگردوروزدرسال شورمذهبی پیداکنیم و وجدان مان بیدارشودوبعدازاین دوروزتاسال دیگرهرکاردل مان خواست بکنیم این انسان سازنیست.امام حسین(ع)باصراحت به افرادهمراهش گفت هرکس نمی تواندبامن بماندبروداین یعنی این که من آدمی می خواهم همراهم باشدکه آگاهانه دراین راه قدم گذاشته باشد.باطبل وسنج ومداحی های من درآوردی گیرم جوانان برای دوروزتهییج شدندبقیه سال چگونه به آنهابیاموزیم که انسان های مفیدی باشند.

سری که از ازل بی قرار ِ ظلم ستیزی بود
چینِش ِ قیامش وه که چه رستاخیزی بود (1772505) (alef-10)
 
سهند
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۰۵:۵۳
مداح های ما وقتی قاطی سیاست می شوند .اخر کار این میشه که شور را با شعور قاطی میکنیم.وقتی مداحی شبی فلان مقدار پول میگیره .جارو واسه نقد خیلی باز میذاره. (1772510) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۲۷:۱۷
منظور از شعور دروغ نگفتن است که هزار ماشاله جزئی از فرهنگ ما شده و برای اشک گرفتن در عزاداریها هم از این وسیله موثر کمال استفاده را میبرند" امام حسین را جوری معرفی میکنند که برای کمی اب به دشمنانش التماس و عجز و لابه میکند و میخواهد دل سنگ انان را نرم کند " حرف نویسنده این مقاله کشک است چون حرف و انتقاد را زمانی گفت که وقتش باشد . (1772527) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۲۸:۳۲
این حرفها چیه؟؟
متاسفانه اکثر مداحان با استفاده از روایات ضعیف، تحریفات بزرگ و اشعار و نوحه های سخیف پیام عاشورا رو گم کردن!
تو هیئتی خود من برای عزاداری میرم مداح محترم یک واقعه رو کاملا تحریف کرد (مدعی شد امام حسین به عبدالله پسر 9 یا 11 ساله امام حسن اجازه داده به میدان بره!!!!) و وقتی بعد از مراسم من به ایشون تذکر دادم تلویحا قبول کرد که میخواد شور مجلس رو بالا ببره!!!
به خدا امام حسین و عاشورا نیاز به خرافات و تحریف و اشعار سخیفی مثل مست و دیوونه و غلام پست و خیلی چیزای دیگه نداره!! آقایون مظلومیت اماتم حسین اونقدر بوده که شما واقعیت رو بگید اشک مردم درمیاد (1772531) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۳۲:۵۳
ظاهرا این برادر عزیز در مورد معنی شعور دچار سوء تفاهم است.شعور نه اطلاعات مذهبی است و نه اخلاق.شعور همان قدرت تعمق و تفکر و تعقل در مورد پدیده ها و درک حقایق وتمیز دادن حق و باطل است.شور بی شعور همان شمشیر کشیدن برامیرالمومنین است.بستن بمب به خود و منفجر کردن آن در میان مردم بیگناه است به نام دین.شمشیر و قمه بر سرو صورت زدن و وهم دین است.چشم به دهان دیگران داشتن و عمله دیگران شدن است بدون تعقل و درک حقایق. (1772536) (alef-6)
 
یونس
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۵۱:۲۸
کسی حق دخالت درعقایدمذهبی دیگران رانداردمگردرمواردی که درخلال انجام این مراسم ها حقوق دیگران زیرپا گذاشته شود،فقط بخشی ازمراسم هامورد انتقادهستندکه درآن هاحقوق دیگران رعایت نمی شودمانند/1:آوردن دسته درخیابان که موجب ایجادترافیک می شود/2:ایجادسروصداتاپاسی ازشب/3:با توجه به اینکه انجام اعمالی که درآن آسیب فیزیکی به کسی برسد ممنوع اعلام شده ولی هنوزهستندافرادی که این کارهارا انجام می دهندمثلاامروزبیست ویکم آبان ساعت دوازده ظهرشبکه امام حسین(tv)بخشی ازمراسمی راپخش کردکه درآن چنان به خودضربه می زدند که لباس هایشان کاملا غرق درخون بود. (1772561) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۶:۲۱:۳۴
جناب محسن مهديان ، اگر استدال شما را بپذيريم پس به بهانه داشتن شور توام با شعور نبايد از كار افرادي كه با لخت شدن و قمه زدن موجب وهن اسلام مي شوند جلوگيري نمود در صورتي كه بسياري از علما با اين كار مخالفت نموده اند .
دوم اينكه شما گفته ايد با اين نوحه خواني ها بسياري از جوانان جذب اين هيئت هاي مذهبي مي شوند ولي نمي دانيد با اين عربده كشي ها به اسم مداحي چه بسيار افرادي كه از اين مراسم متنفر مي شوند (1772587) (alef-6)
 
مظلوم امام حسین
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۶:۳۸:۳۴
یک عده مداح این روزها شدن همکاره. در مورد وزیران نظر می دن. در مورد دولت.

فقط به خاطر اینکه به این ها هشت سال قدرت دادن. حتی در مداحی هاشون مسائل روز کشور و سیاست خارجی و ... را میارن!!!

این گروه جلسات امام حسین را سیاسی کردن. و اینکارشون باعث ضربه دیدن این جلسات میشه.

وقتی هم به تحصیلات این آقایون نگاه می کنی به زور دیپلم گرفتن. مظلوم امام حسین. (1772610) (alef-6)
 
محمدرضا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۶:۴۱:۵۱
سلام
شاید لازم باشد در دریافت خود از حادثه کربلا تجدید نظر نمایی. در کربال هر دو لشکر دارای شور بودند. شعور جهت را تعیین می کند که حسین را سر ببری یا در رکابش با شمر مقابله کنی. شعور مقصد و غایت و جهت حرکت را مشخص می کند. وگرنه حرکت با شور و در جهت غلط ما را از مقصد بیشتر دور می کند.
اهمیت محرم که باعث حیات اسلام می گردد نه در سینه زنی آن، که در هدایت افراد است. مجالس محرم فرصتی ارزنده برای ترمز در زندگی روزمره و جمع کردن مردم در محافل آشنایی با دین به صورت کلی و فلسفه عاشورا به طور خاص است. علت انتقاد از شور های فاقد راهنمایی و افزایش شعور در فرصت سوزیی است که اغلب هیات های مذهبی دارند. و صد البته علاوه بر این فرصت سوزی عظیم نقش تخریبی دیگر آن عبارت است از اینکه در یک بررسی هزینه/فایده، نتیجه گیری می شود هزینه سنگینی که این مراسم به جامعه تحمیل می کند فاقد کارآیی مناسب است و موجب وهن دین می گردد. حال آنکه توان ارتقاء هم اطلاعات دینی و هم ارتقاء اخلاق و عملکرد دینی در جامعه را دارد.
در خصوص زمان نیز هر سخنی زمان و مکان مناسب خود رادارد که باید در تناسب با شرایط بیان گردد. بیان مطالب مرتبط با هیات ها در زمان فعالیتشان اثر بیشتری خواهد زد. گمان نکنم مجلس عروسی دوستتان مناسب بیان اسراف های مجلس ختم پدرش باشد.
خداوند به حق این شب تاسوعاعزیز همه ما را مشمول عنایات علمدار کربلا نماید (1772616) (alef-6)
 
زینب
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۷:۵۷:۳۷
هیچ کدام از معانی که گفتید معنی یا تفسیر شعور و معرفت نیست که گفنید. خیلی هم بد دفاع کردید. منظور از شعورومعرفت شناخت اهداف کلان و جزیی مثلا حماسه ای مثل عاشوراست که متأسفانه در برخی از همین هیئت ها از جزیی ترین تا کلی ترین این اهداف نادیده گرفته می شود و بعضا عمدا یا سهوا مغفول مانده. نیازی به ذکر اهداف امام حسین برای قیام نیست اما بسیاری از این اهداف نادیده انگاشته شده و فقط به ظواهر پرداخته می شود. (1772722) (alef-10)
 
حبيب
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۴۱:۲۸
با سلام
لطفا مطلبي در مورد استفاده ابزاري از دين جهت پول در آوردن در سايت قرار دهيد.
كرارا مي شنويم مداحان و منبري ها براي مداحي و روضه خواني در مجالس امام حسين نرخ هاي آن چناني تعين مي كنند و شماره حساب مي دهند و جالب اينكه اسم خود را مي گذارند مداح اهل بيت!؟
به عبارتي عزاداري را ابزار كاسبي خود قرار داده اند. (1772779) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۴۵:۰۶
خر ما از کرگی دم نداشت. بی خیال شعور. ما اصلا سو نیت داریم می خواهیم عاشورا را ذبح کنیم. اصلا اصرار بر شعور بی فایده است. به قول مولوی جهالت عذاب الهی است مریضی نیست که درمان شود. الان شصت ساله خیلی ها دنبال وارد کردن شعور هستند به این مراسم. شدنی نیست آقا شدنی نیست. (1772784) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۸:۵۷:۲۶
مشکل نویسنده محترم این است که فکر می کند تنها را نشان دادن ارادت به حسین (ع) شرکت در مجالس به اصطلاح با آب و تاب مداحان می باشد. امیدوارم روزی برسد که به مناسبت روز عاشورا حرکت و اعتراض جهانی توسط تمامی دوستداران مبارزه علیه ظالمین و تمامیت خواهان و به احترام حرکت ایثار گرانه امام حسین شکل گیرد. (1772803) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۱۶:۱۲
سلام ابتدا تشکر کنم از این وب سایت که امکان ارایه نظر را فراهم کرده نظر من این است که لازم است هر چند صباحی الگوهای فرهگی جامعه را بدقت مورد مطالعه قرار داده و پس از تجزیه و تحلیل و گرفتن نظرات مختلف با برنامه ای دقیق به اصلاح و تداوم الگوهای فرهگی اصلاح شده بپردازیم دوستان هم جالب بود نظراتشان اما به نظرم مدیر وبسایت لازم است این مجموعه را پس از تحلیل به نظر خوانندگان بگذارد (1772826) (alef-6)
 
موسوی، سیدعبدالجواد
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۳۰:۳۶
سطحی نگری و خرافی نگری به مفاهیم دینی چیز تازه ای نیست. مختص دین اسلام و تشیع هم نیست. هر جا که بشر از عقل و خرد فاصله بگیرد بازار خرافه و سطحی نگری گرم می شود. شاید آن چه تشیع را از همه مذاهب متمایز می سازد تاکید بر عقلانیت است چندان که می گویند هرجا نزاعی بین عقل و نقل پیش آید حکم نهایی را عقل صادر می کند: العقل میزان الشریعه.
)اما با این همه تاکید بزرگان و عالمان دینی براهمیت نگاه تعقلی و خردمندانه به دین هنوزهم هستند کسانی که از دین قرائتی مبتذل و سطحی ارائه می دهند. همان طور که گفتم این موضوع نه تازگی دارد و نه جای نگرانی. تا بوده چنین بوده. به تعبیر حافظ: چراغ مصطفوی با شرار بولهبی است. چاره ای هم نیست اما وقتی خرافات و خرافاتیان قدر می بینند و گاه برصدر هم می نشینند آن وقت کمی موضوع جدی تر می شود. چند روز پیش دیدم که نشریه ای تیتری زده بود با این مضمون که ما حسنی نیستیم و حسینی هستیم. توهینی آشکار به ساحت مقدس امام دوم و مظلوم شیعیان. من نمی دانم این جناب مدعی العموم چرا در چنین مواقعی سر و کله اش پیدا نمی شود؟ یعنی هرکس که دعوی ارزشی بودن و انقلابی بودن داشت به حکم هرچه آن خسرو کند شیرین بود حق دارد هرکاری که دل تنگش خواست انجام بدهد و دیگران هم خاموش بنشینند؟ حتما با این برخوردها توقع دارند مردم دعوی عدالتخواهی و بی طرفی آن ها را هم باور کنند. بگذریم که فرمود:

سخنم شد بلند و می ترسم

که مرا چیزی از زبان بجهد

پیش از انقلاب معلمان انقلاب همانند زنده یاد شریعتی معترض بودند که چرا از حادثه عاشورا فقط به جنبه های مصیبت آورش توجه می شود اما از جنبه های حماسی آن غافل می شود. به قول آن بنده خدا ما از خدا باران طلب کردیم اما سیل نصیبمان شد، حالا بعضی ها آن قدر روی جنبه حماسی عاشورا و اصولا تاریخ تشیع تاکید می ورزند که یکی باید به آن ها بگوید عزیز من تشیع فقط بزن بزن و رجزخوانی نیست. یکی باید به آن ها بگوید ظلم ستیزی فقط یک شکل و یک اجرا ندارد. یکی باید بگوید قرارما این بود که به " انقلاب" رنگ و بوی اسلامی بدهیم نه این که به اسلام رنگ انقلابی بزنیم. می ترسم اگر همین جور که این برادران زیادی انقلابی ما دارند پیش می روند کار نعوذبالله به تکفیر امام حسن(ع) هم بکشد. شوخی نمی کنم، وقتی سیاستزدگی جای عقل و خرد را بگیرد بعیدنیست بدتر از این ها را هم بشنویم. در دینی که دعوی دارد برای زندگی دنیوی بشر برنامه دارد هرچیزی می توان یافت. از حماسه و صلح و قهر و مهر و آشتی و جنگ و ستایش زندگی و منقبت مرگ و...الخ. تاکید بر یک جنبه از دین و نادیده گرفتن دیگر وجوه آن، آن هم با نیت سیاسی یعنی استفاده ابزاری از دین. و استفاده ابزاری از دین شاید در کوتاه مدت به نفع بعضی ها باشد اما در نهایت تاک و تاکنشان را از بین خواهد برد. (1772849) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۴۶:۲۲
اين فرمايش شما كه اصلا شعور يعني چي؟ و پاسخ‌هايي كه خودتان به خودتان داده‌ايد كار را مشكل كرد عزيزجان! شما اصلا چرا نقد مي‌نويسي و اصلا چرا ناراحتي؟ كسي گفته كه طبل ياماها نزني و صداي آمپلي‌فايرت را كم كني؟ يا بهت گفته‌اند پيتزا نذر نكن! شماها كه هر چي مي خواهيد مي گوييد و هر كار مي خواهيد مي‌كنيد. حرف توي گوشتان نمي رود. كسي هم بگويد بالاي چشمتان ابروست مثل همين مقاله داغ مي‌كنيد.
در پايان: وقتي فهميديد شعور چيه، خودتان متوجه خواهيد شد كه شور بدون شعور فايده نداره! (1772862) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۰:۲۴:۴۳
گل‌واژه‌های منتخب از متن فوق:
«شور مذهبی اساساً همراه با شعور است.»
«شعور و معرفت در شور مخلصانه و کشش روضه و عزاداری هاست.»

نویسنده محترم بیست تا پاراگراف سیاه کرده و بعد از چندین حرکت زیگزاگی، نهایتا چنین توصیفات پرمحتوایی از «شعور و معرفت» ارائه کرده است.

خوبید کلاً!؟ (1772907) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۱:۰۵:۲۷
اما حسین مثل شمعی سوخت تا فضا و حقایق الهی را روشن کند اما اکثرا به جای دیدن حقایق مردم مشغول مشاهده شمع هستند و این نقض رسالت آن حضرت است. مثل ما مثل کسی است که ماه را با انگشت به او نشان میدادند و آن کس به جای ماه انگشت را نگاه میکرد. (1772944) (alef-6)
 
شعیب
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۱:۱۷:۱۸
جناب مهدیان دام عزه
مداح اگر در حوزه کاری خودش کار کند هم محترم است و هم قابل تقدیر و تشکر بسیار.
اما اگر در حوزه های تخصصی وارد شد. دین شناس شد، بصیرت بخش شد؟ پا توی کفش شما و استاد و مدرس و مرجع تقلید و سیاستمدار و .... کرد؟ نظر شما چیست؟ آیا مداحان نزد شما درس دین و معارف دینی و از جمله تاریخ خوانده اند و در امتحان شما قبول شده مدرک گرفته اند؟؟؟
درس سیاست و فقه و تفسیر و اخلاق چطور؟ اگر همه این تخصص ها را دارند سخن شما به جا است. ولی اگر مداحان در همه حوزه ها دخالت می کنند نظر می دهند و از همه این ها فجیع برخی از آنان چیزهایی به امام و خانواده شان نسبت می دهند که هر انسان عاقلی را شرمنده می کند؟ آیا شما مجازات سخنان این گونه شان را حاضری تحمل کنی؟ یا صحت و درستی کارشان را تضمین کنی؟ شما در جواب ((لا اله الا الحسن الا علی الا زینب و ... چه می گویید؟ در باره صدای سگ در آوردن و زنگوله به گردن آویختن چه نظری دارید؟ در باره قمار بازی امام حسین و بردن و نذر کردن آن چه نظری دارید؟ در باره این که یک نفر یک سال یا یک عمر کار خلاف شرع انجام دهد و آن را با یک قطره اشک بشوید بدون توبه و انجام واجبات و ترک محرمات چه نطری دارید؟ اگر پاستان در همه این موارد و مانند آن مثبت است ما حاضریم مقلد شما شویم؟؟ (1772956) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۱:۳۲:۱۹
مسئله اینه که شعور در این است که راه امام حسین برای قشر جوان گم شده است و تمام تلاشها فقط جهت بر اگیختن احساسات است که هدف اصلی خدا تغییر در کردار ادمها با فرستادن بیامبران و امامان بوده است که با این حرکتهای احساسی هیچ تغییری بو جود نمی اید مداحی که امروز تبدیل شده به یک کاسبی وتوی هر کاری که بول بی حساب وارد بشه مشخص که چه اتفاقی می افته (1772967) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۲:۵۸:۴۵
چون با شعور همرا ه نیست سال به سال امار معضلات فرهنگی و اجتماعی بالاتر میرود . دادگاههاپرتر و از هم گسیختگی اجتماعی بیشتر میشود .علی (1773039) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۳:۲۰:۳۶
تحلیل اشتباهی است. وقتی که هیات های مذهبی با هم دیگر برای تعداد علم یا وزن آن کل می اندازند یا برای قربانی کردن هم با یکدیگر مسابقه می گذارند نقد را باید بپذیرند (1773061) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۳:۲۶:۳۵
از چند سال اخیر مداحان برای خودشان دکان باز کرده اند. چرا روز شهادت حضرت زهرا به دهه تغییر کرد؟ چرا آنقدر افراطی بر خورد می کنند که پس از دهه برخی جاها یک نمازی به جا می آورند به نام نماز ظهر عاشورای دهه فاطمیه! خوب این یعنی چه؟ چرا باید اسم هیئت را بگذاریم هیئت ذوالجناح؟ مداحان چه حقی دارند که آنقدر زور بزنند تا مردم گریه کنند؟ چرا مداحان گاهی مثل ترانه خوان ها مداحی می کنند؟ آیا بهتر نیست ما کشور را اینقدر غم زده نشان ندهیم؟ آیا بهتر نیست ما عزاداری ها ماه محرم را از 5 محرم آغاز کنیم و دهم هم تمام کنیم؟
ما دچار افراط و تفریظ شده ایم. اصلا فکر نمی کنیم که نباید آنقدر سر و صدا ایجاد کنیم که مردمی که مریض دارند ناراحت نشوند. باید فکر کنیم همه آنهایی که به نحوی از انحاء وارد دسته نشده اند ممکن است حوصله نداشته اند در این صورت نباید طبل های انچنانی راه بیندازیم و ...... (1773067) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۲۳:۲۸:۰۷
هیچوقت از مداحی خوشم نیامد حتی آن زمانی که همسرم در شلمچه به شهادت رسید نیز دوست نداشتم مداحی گوش بدم زیرا فکر می کردم و هنوز هم فکر می کنم که مداحان بسیار سطحی هستند و افکارشان بسیار پایین است (1773069) (alef-6)
 
سید
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۲:۲۳:۱۹
وقتی رهبر انقلاب و امام راحل پای مداحی می نشینند گمان نکنم این حرف شما چندان درست باشد.مداحی نادرست برخی مداحان چه ربطی به اصل مدح و ذکر اهل بیت دارد؟؟؟؟ (1774919) (alef-13)
 
آرین
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۰:۰۰:۴۷
برادر محترم کامنت‏های مردم رو خوندی؟! امیدوارم متوجه شده باشی که چقدر در اشتباهی! ان شاالله که همه ما تو این شبا بفهمیم که دنبال چی هستیم....!

خدا عاقبت همه ما رو به خیر کنه.... (1773092) (alef-6)
 
سوسن
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۰:۱۸:۱۹
با نظر نویسنده مخالفم
من به عنوان یه دختر دیگه نمیدونم چه جوری برم مراسم عزاداری
بعضی مداح ها وسط مداحی فحش می دهند
مگه قبل انتخابات را یادتون رفته که وسط مداحی چه فحش هایی به آقای مشایی دادن
من اصلا از آقای مشایی خوشم نمی آد ، ولی وقتی وسط مراسم یه مداح میگه مشایی آلت جنسی احمدی نژاده (خیلی بدتر از جمله ی من را گفت) ، انتظار دارید بگیم مراسم عجب شوری داشت.

واقعا که ........ (1773106) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۰:۳۰:۳۵
ببخشید بعضی ها فکر می کنند امام حسین علیه السلام فقط امام اونهاست. بعد هر جوری بی شعوری رو هم که دوست دارند انجام می دهند حتی اگر درشان اسلام ومسلمانی و اهل بیت نباشه. بعدش اگه کسی به اینا چیزی بگه این افراد میشن بی دین و ضد ولایت و ضد امامت و ... وجدانا بیایید فکر کنیم هدف نهضت کربلا اون چیزیه که ما امروز می بینیم؟
ما که پای همین منبر ها شنیدیم امام حسین به حرمت خونه ی خدا از مکه خارج شد تا خونی اونجا نریزه. حالا چطور یک عده تو مساجد لخت می شن و اونقدر سینه می زنند که خون سینه هاشون روی فرشهای مساجد بریزه و نجسشون کنه؟ و هزاران هزار رفتار غلط دیگه که قسمت عمده اش توی همین یک دهه ی اخیر رشد کرده. ایا ممکن نیست که همین رفتار ظاهری خواست دشمنان اسلام برای بی محتوی نشان دادن فرهنگ عاشورایی باشه؟ (1773119) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۱:۱۲:۳۸
به نظر من مهمترین درس واقعه عاشورا که آزادگیش هست داره فراموش میشه یعنی همون شعورش....یه نگاهی به تاریخ بندازیم میبینیم که محرم و صفر همیشه نقطه شروعی برای مقابله با یه ستمی... به طور مثال در دوره شاه مجالس عزاداری محلی بود برای مبارزات سیاسی....الان بوی محرم که میاد همه یاد ناله های مداح ها میفتیم تا یه لرزشی توی تمام وجودمون واسه یه حرکت انقلابی....امروز بزرگترین ستمی که داره به مردم میشه فقره...حالا چه مالیش چه فرهنگیش یا ....از کجاش هم مهم نیست....مهم اینه که هست ...اگه من رفتم پای روضه نشستم و اومدم بیرون و یه خدمتی به خودم و جامعم کردم شور و شعور حسینی رو گرفتم با هم...وگرنه بلاتشبیه شور رو با هر چیزی میشه گرفت
یه نگاه بکنیم به این همه دسته عزاداری...اگه واقعا این همه آدم هرکدوم فقط یه قدم کوچیک بر میداشتن واسه هدف امام حسین که زنده نگه داشتن دین بود اینقدر دین گریز نداشتیم.کاش میدونستیم که با هر بار هیئت رفتن مسولیت دینیمون چند برابر میشه و چند برابر توقع ازمون هست
اگه این همه هزینه واسه خرجی امام حسین و نذورات رو صرف ساختن فقط چند تا کار و شغل میکردیم با شعار امام حسین حالا....
امام حسین واسه هر زمان و مکان پیامی داره ...ولی حیف که لای روضه ها گم شده...اصل ها رو ول کردیم
و در آخر به نظرم امام حسین رو به جای لای سیاهی ها ببینیم لای سپیدی ها ببینمش (1773153) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۱:۲۵:۴۲
دوستان عزیز منتقد به دستگاه عزاداری سنتی امام حسین (ع)

1- خواهشمندم اگر کسی ریگی در کشف ندارد یک دهه شور داشته باشد تا انشالله از برکت این ده روز شور 355 روز دیگر سال را هم با شعور طی خواهد نماید
انانی که 355 روز دیگر سال را از نعمت شعور محروم بوده اند قطعا این ده روز هم نداشته اند پس خیلی نگران نباشید

2- انانی که خرده می گیرند که نمی توان در دیگر ایام سال این مراسمات را نقد کنند خود دچار نوعی شور نقد شده اند که فاقد شعور نقد است . مگر این دوستان نخوانده اند کل یوم اعاشورا و کل الارض کربلا . پس فرصت همیشه هست

3- رفتار کسانی را که در نیمه شب در طی ده شب با طبل زدن اسایش را از همه می گیرند را در کنار صدای ناهنجار سیستم های صوتی ماشین هایی بگذارید که در طی 355 روز دیگر سال چطور روز شب ما را جهنمی کرده اند . خوب است این دوستان سری به تالارهای عروسی در ایام ازدواج بزنند که چطور شبها مردم را بی خواب می کنند و قس علی هذا
مشکل ما عزداری نیست بلکه سنت یا فرهنگ غلط است که از دل خانواده همه ما بیرون امده است .
یعنی هنوز بلد نیستیم حقوق دیگران را بپذیریم . این ربطی به عاشورا و عزاداری و عروسی و طرب مطرب ندارد.
نمونه های زیادی را می توان مثال زد ....
حرف در این باره زیاد است انشا الله بعد از ایام عزاداری اگر عمری بود انان را خواهم زد (1773163) (alef-6)
 
مجيد
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۷:۰۲:۱۱
لابد قمه زدن هم بايد به عنوان شور حسيني ديده بشه و در اين ايام انتقادي صورت نگيره.
مسئله ديگر بعضي نوشته ها و شعار هايي است كه پشت شيشه خودروها نوشته ميشه ، ادبيات تعدادي از اين نوشته ها در شان اين ايام نيست. (1773239) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۵:۲۷:۰۸
براردر بزرگوار اینکه امروزه قمه زنی درست نیست قبول اما کمی فکر کم چرا قمه زنی وارد فرهنگ ایرانی شد چرا دسته وری با علم وکتل وهمراهی پرچم جداگانه شیعه - در دوران صفوی - در برابر هلال شما اخوانهای عثمانی متداول شد زیرا قمه زن می خواست به حامیان عثمانی بگوید من پرورش یافته مکتب حسین ام واز خون نمی ترسم که دایم سلطان سلیمان وسلیم ها مرا تهدید به مرگ می کنند قبول دارم که متاسفانه ذهن شما با تخیلات شریعتی که می خواست ایران مستعمره عثمانی باشد پر است اما یا حسین این مرم را حفظ کرد تا ایر ان مستقا از عثمانی بماند
لبیک یا حسین (1774446) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۸:۰۸:۰۴
طرفداری از چنین اشخاصی بعنوان ولایتمدار
تعریف و محتوای ولایتمداری را مخدوش و سست میکند
رفتار این افراد نورچشمی و رانت مسلک به تنهاچیزی که شباهت ندارد ولایتمداریست
اینها که اخیرا دستشان رو شده مداح اهل بیت نیستند
مداح نمایانی هستند که سالهاست با سوء استفاده از رانت رسانه ضرغامی و امکانات نهادهای خاص علیرغم سطح نازل مداحی و حتی صدای گوشخراشی که دارند و راه می اندازند به افکار عمومی تحمیل و تیشه به ریشه مداحی و تعزیه اصیل زده اند
نان را به نرخ روز خورده اند بجای خود
ولی از نظر حرفه ای هم نه از صدای خوش و نه از ریتم آوایی درخور شان عزاداری و نه از اشعار و الفاظ مناسب در آنچه میخوانند اثری نمیتوان یافت (1773266) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۸:۵۴:۵۴
سايت محترم ألف
خطرناك تر از مداحي هاي ضعيف و بي اعتبار براي فرهنگ عاشورا و قيام أمام حسين شيو ه أي است كه صدا و سيما در اين مورد بكار مي برد تأكيد بي حساب و كتاب مجريان با سواد خيلي كم ديني در صدا و سيما بر اينكه أمام حسين شهيد شد تا ما شيعيان هر گناه و خلاف و كم كاري و بي عرضگي داشتيم را با اشك ريختن و نذري دادن و عزاداري از بين ببريم انحراف و وارونگي قيام أمام معصوم مي باشد كه آن أوج آزادگي و گذشت در رآه دين خدا و اين رآه انحرافي براي آدامه كجي ها و نامردي ها و كثافت كاري ها است.با توجه به أهميتها موضوع لطفا اين مطلب را جداگانه پيگيري نماييد (1773292) (alef-6)
 
یه شهروند
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۹:۳۷:۳۹
من 4 ساله مقالات الف را می خوانم. احساس می کنم چند نفر از نویسندگان این سایت می خواهند با دفاع بد از برخی مواضع ، مواضع مخالف را تقویت نمایند. که اگرچنین است دمشان گرم راه خوبی را در پیش گرفته اند (1773309) (alef-6)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۰:۴۷:۵۰
خیلی کوتاه!
اگر تفاوت شعور و شور در جامعه را خواستید متوجه شوید، از یک جامعه آماری کوچک! بپرسید وقتی محرم می شود آیا به سینه زنی و عزاداری مروند یا برای کسب رموز حادثه کربلا کتاب می خوانند و یا پای صحبت اهل کتاب می نشینند؟
با همین یک پرسش در می یابید که سال به سال در صد شعور به شور چه تفاوتی می کند! (1773360) (alef-6)
 
ستاره
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۰:۵۱:۴۵
به نظر من شعر باید با شعور همراه باشه تا شور افرینی کنه خیلی از این شعرهایی که مداح ها میخوانند را نمیدانم کی می سراید هرقافیه ای که به هم بخوره را استفاده میکنند که بعضأ وهن امام است کاش شعرهایی خوانده میشد که حاوی اهداف امام حسین برای قیام بود وظلمی که به او و خاندان عصمت و اهل بیت رفته ، میبود ظلمی که در برابر حرف حق در تمام قدرتمندان تاریخ وجود داشته است ... (1773369) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۱:۱۳:۵۴
محرم فرصتی است برای علما و دانشمندان دین که به تبیین احکام الهی و معرفتی بپردازند. شور حسینی برای کسب شعور الهی است. شور صرف مسلما ارزشی نخواهد داشت همانند طعامی که صرفا به ان نمک بزنند قابل خوردن نیست....
پس مقصر اصلی را خود پیدا کنید.... (1773398) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۱:۳۳:۲۱
چقدر خوب می شد اگر این آقاایون زوضه خون فکر آسایش مردم ام بودن.کسی که شب ساعت 11 با هزار مصیبت بجه اش رو می خوابونه و حالا با صدای همان بلندگوها که انگار هرچی ام بلند تر باشه صواب اش بیشتره، از خواب بپره و ....
به خدا حق الناس و مردم آزاری از هر گناهی بدتره
کاش بدون بلندگو میخوندن (1773420) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۲:۰۹:۵۹
کلا مشحص است که نویسنده بحث شعور را منحرف کرده است
شعور یعنی دانستن هدف و پیام عاشورا
شعور یعنی بدعت نگذاشتن در دین
شعور یعنی وارد نکردن ریتم آهنگهای لس آنجلسی برای جذابیت در مداحی
شعور یعنی عدم ایجاد مزاحمت برای بیماران، زنان حامله و نوزادان
شعور یعنی عدم ایجاد مزاحمت خیابانی برای نوامیس
خلاصه شعور یعنی امر به معروف و نهی از منکر (1773445) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۲:۱۳:۳۲
آقای عزیز، حسین و یزید و زضا و مامون و ... فقط اسامی هستند. مهم اسامی نیست بلکه مهم مرام این افراد و عقاید آنها است. اشکی ارزشمند است که فرق بین جهان بینی و دیدگاه حسینی و یزیدی را بداند و اصولا امام حسین را از یزیدیان تشخیص بدهد. مردمی که فرق بین ظالم و مظلوم را ندانند به راحتی دستخوش سیاست بازی حاکمان می شوند و با کوچکترین ترفندی نظرشان تغییر می کند. یعنی می شوند مثل مردم کوفه که از یکطرف نامه دعوت به امام نوشتند و از سوی دیگر در صف لشکریان علیه امام آن فجایع را رقم می زنند (1773450) (alef-6)
 
lحمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۲:۳۳:۲۴
مداح نباید عمله جهل باشه. (1773472) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۳:۱۳:۱۷
شور بدون شعور یکی از مشکلات اصلی جامعه ما است مثلا ایا از نیروهای انتحاری طالبان با شورتر وجود دارد که حتی حاضرند جان خود را نثار کنند اما چون شعور ندارند منحرف شده اند (1773500) (alef-6)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۴:۱۰:۳۹
سلام
اينهمه از شعور گفتي اما نگفتي شعور يعني درك فلسفه حقيقي عاشورا كه ادبياتي به اندازه كل معرفت انساني را دربر ميگيره و نه خودنمايي بعضي آدما كه در تمام عمرشون زحمت خوندن حتي يك كتاب را براي خداشناسي نكشيدن . (1773552) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۶:۲۰:۳۴
کسی جواب این سئوال رو میدونه چرا یکی از از مداح های معروف یک سال در کربلا نوحه خونی نمیکنه ؟؟؟؟ (جواب سئوال قطعا شعور میخواد نه شور) (1773669) (alef-6)
 
حکیم
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۱۷:۲۶:۴۲
آقا میخواهید عزاداری کنید بکنید ولی چرا مزاحم مردم میشوید؟ مگر همه باید در دسته شما سینه بزنند؟
امروز در درکه یک ساعت پشت یک دسته گیر کردیم پلیس هم بود ولی راه را باز نمیکردند. خوب این چه نتیجه ای دارد آنهه ماشین داشت شما را دعا میکرد؟
کنار خیابان هم یک عده شیر کاکائو میدادند بیایید ببینید چه وضع فجیعی!
از نظر رفتار کسانی که با بطری شیر میگرفتند و کسانی که لیوان خالی را وسط خیابان پرت میکردند.
اگر قرار باشد معنویت منجر به فرهنگ بهتر نشود . برای مردم مزاحمت ایجاد کنید وآلودگی و دردسر ایجاد کند این دیگر معنویت نیست یک سنت نابه جا خواهد بود که محتوا معنویت را با شکل ناردرست عوض کرده ایم وخود را گول زدیم. (1773744) (alef-13)
 
اسلامی
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۰۸:۱۳:۲۶
خیلی زشته ها که اون جوونهایی که برای امام حسین علیه السلام شیر کاکائو می‌دن و اون بزرگوارانی که برا امام حسین علیه السلام عزاداری می‌کنند اینقدر وقت می‌گذارند و از جون و وقت و مالشون مایه می گذارن اما شما دوست گرامی یک مقدار تحمل نمی‌کنی پشت ماشین
خوب شما هم عزیز من صبر کن یکم اجر ببری
چرا اینقدر روحیه ی حمله داریم من مزاحمت برای دیگران را تحسین نمی‌کنم اما بی تفاوت بودن برخی و به فکر خود بودن برخی را تقبیح می کنم (1774231) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۷:۳۷:۱۵
موضوع اینه که قبح زیر پا گذاشتن حقوق سایر مردم ازبین رفته وگرنه صرف چند ثانیه معطلی در ترافیک اهمیت نداره
ضمن اینکه بارها اتفاق افتاده حتی چنین روشهایی جان مردم را بخطر انداخته
درشرایطی که حتی بجا آوردن اولی ترین واجب یعنی نماز اگر سد راه مردم باشه بحکم خدا منتفی میشه بستن راه مردم با کج سلیقگی برای مستحب هیچ توجیهی نداره (1774945) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۲۳:۴۴:۲۸
به نظرنن نمى اىد كه نوعى افراط در اىن نذورات اىن ايام حاكم است و بر اصل قضيه مى چربد (1774086) (alef-10)
 
سعید 57
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۰۲:۱۹:۰۷
با سلان
من که نفهمیدم این اقا چی نوشته !
اگه خودشان یا کسی فهمیده لطفا به ما هم بگه. (1774187) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۰۳:۰۰:۰۴
دبيربازنشسته ؛‏ 
اول بايداز؛الف ؛ تشكركردبخاطر طرح موضوعاتي اينچنيني كه صدالبته به اعتلای مبانی اسلام اصيل وعاری ازخرافه وارتقا آگاهي هاكمک شایانی ميكند ؛ دوم من تمام كامنت هارا براي دومين بار پس ازبازگشت از مسجد تك تك مطالعه كردم حتی كامنت ديشب خودم رانيزمشاهده كردم که ازاین بابت ازالف متشكرم ؛ سوم ؛ ضمن اینكه از خيلی كامنت ها به معلوماتم اضافه شد ولي متاسفانه بعضی بجاي واردبحث شدن باطرح موضوع مخالفت كرده اند و طرح آن رانوعی عنادبادهه محرم ازطرف كساني دانسته اند كه اهل مسجدوتكيه وحسینیه نيستند بيشترسخنم با آنهاست برادرم اشتباه نكنيد بحث مخالفت وعنادبامراسم وايام سوگواری انسان شريف وبزرگ وآزاده ای چون امام حسين (ع‏)‏ كه حتی غيرمسلمانان زيادی در سراسرجهان به ديده احترام و تحسين می نگرندش ؛ نيست بلکه هدف زدودن خرافه و بدعت وغلو وو ازساحت مقدس حضرتش وايام متعلق به وی و ياران صديق وآزاده اش ميباشد چرا مابايد اصل وهدف واقعه عاشورا كه برای پيام هاو اهدافش ميتوان كتابهانوشت مثلا اقامه نمازآقا زيرباران تير دشمن ؛ شركت برادران وفرزند ان آقادرجنگ همپای ديگران بدون تبعيض كه چه بسا جلوتر ازديگریاران جنگيدندوشهيد شدند ؛یا إن جمله همه دوران ها ی آقا؛ اگردین نداريد لااقل آزاده باشيد ؛ يعنی چه كه آزاده باشيد آيا تعدی ؛ افترا ؛ توهين ؛ پيشداوری ؛ ديگران راكافر پنداشتن وخود را عين اسلام ؛ خود راانقلابي پنداشتن و ديگر ان را ضدانقلاب ؛ ويا خودرا معياردين وانقلاب دانستن با پيام عاشورامنافات ندارد؟..‏. آيا باشركت در مراسم ايام سو گواری وباسرو سینه زدن كه دردرجه دوم اهميت است ميتوان ناديده گرفتن اصل پيام عاشور راتوجيه كرد ؟
متاسفانه بعضی ازخرافه هاو بدعت ها و حركات كه دربعضی دستجات ومساجدوتکاياوحسينيه ها توسط بعضی ازمداحان و منبری هاكه خوشبختانه اندكند ولی خوراک خوبی برای شبكه هايی نظير كلمه ونور و وصال هستندكه متاسفانه شبكه ها بانشان دادن اين ها دفاع را برای ما كه اقل هستيم حتی برای علما هم مشكل نموده است ؛من درک نميكنم ماكه مكتبي قوی با پشتوانه ای چون علي وحسن و حسين (عليهماسلام‏)‏ وعاشورا و ووو را داريم چه باک ازمجادله چه رسدبه نقدكه علی القاعده بايد سازنده باشد .‏!‏‏!‏   (1774198) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۰۷:۲۳:۵۶
بحث مطرح شده بحث خوبی است باید ادامه پیدا کند.

بنظر من اکر از شور حسینی برای دست یافتن به شعور حسینی استفاده نکنیم خود ما زیان کردیم.

من اوج شور وشعور حسینی را در هیات سید حسن نصراله می بینم. من اوج شور وشعور حسینی را در هیات های حسینه زنجان و اردبیل و آران بیدکل و وبرخی دیکر از شهر ها بخوبی می بینم. که مردم یک پارچه به خیابان می روند نذورات خود را هم سازماندهی شده مورد استفاده قرار می دهند. چیزی حیف و میل نمی شود.

بنظر من وقتی می توانیم از شور حسینی به شعور حسینی برسیم که برکزار کنندکان اصلی هیات ها هر سال حداقل یک روز (بله فقط یک روز)لباس مقدس سوپوری شهر را بپوشند و در نظافت شهر به این زحمت کشنان کمک کنند. در آن صورت این مراسم را طوری برکزار می کنیم که شهر ما در همه طول سال تمیز ترین شهر دنیا خواهد بود و کسانی که پای هیات ما سینه زنی می کنند درک خواهند کرد که مواظب زباله های خود باشند.

بنظر من وقتی می تواینم از شور حسینی به شعور حسینی برسیم که سینه زن های خود یاداور شویم که حسین ع فرزند علی ع است آن شیر مردی که در دل تاریکی شهر به وضع مستمندان می رسید پس اولین نذر ما باید به همسایه مستمند ما باید برسد.

بنظر من ما باید شور حسینی را به شعور حسینی برای وحدت تبدیل کنیم در انصورت اکر خطری کشور من را تهدید کرد می دانم کمک هایی هم از عراق و لبنان و اذربایجان و... هم خواهد رسید در آنصورت فایبوس وزیر خارجه فرانسه به راحتی بخودش جرائت نخواهد داد که به زیر میز مذاکره بزند.
اصلا جرائت باج خواهی را بخود نخواهد داد.

بنظر من در 8 سال جنک تحمیلی هم با عمل خود نشان دادیم که دارای شور توام با شعور بوده ایم والا اکنون کشور ما صدپاره شده بود. شور حسینی جوانان را به دفاع در مقابل رژِیم عفلقی صدام و همه همدستان آن کشاند.

با این اوصاف بهتر است بجای انتقاد، تلاش کنیم از این شور به شعور بالاتر دست پیدا کنیم و این یعنی حسینی بودن است. حسینی بودن یعنی اینکه کسی جرائت نکند به حریم ما تجاوز کند. حتی اکر بمب اتمی داشته باشد. چون می داند که بمب ما از بمب اتمی هم نمی ترسیم چه رسد به تحریم. (1774219) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۲:۱۱:۳۹
1- آنچه مردم را این روزها آزار می دهد اینست که چرا با وجود اینهمه شور و هیجان در ایام محرم ,اینهمه رفتار ناصواب و خلاف دین و اخلاق را در بین مردم شاهد هستیم ,اگر این روش دینداری درونی بود و از جان و دل مردم نشات می گرفت آیا باز هم عمل مردم چنین می بود؟

2- بعد از گذر سالها از واقعه عاشورا آیا تنها راه زنده نگه داشتن این واقعه ,عزاداری و گریستن است؟ چون این روش یک سنت بوده باید تا ابد طبق آن عمل نمود؟ به نظر می رسد در دنیای امروز دیگر سنتهای صرفا احساسی از این دست تاثیر گذار نبوده و کارایی ندارند. دیگر معنی ندارد متنی را طوری تنظیم کنیم و بخوانیم که گریه مردم را درآوریم. مبنای غلط این نگاه در این است که عده ای فکر می کنند صرف"گریه کردن" صواب دارد درست مانند عده ای که فکر می کنند قرآن ورد جادوگری است که اگر آنرا نفهمیده بخوانند صواب و پاداش نصیب شان می شود.

3- در حوزه دین و در این مورد "مداحی", هر وقت پای پول به میان آید و عده ای برای پول مداحی کنند ,نماز بخوانند , قرآن بخوانند و ... به مرور پای افراط و تفریط و آدمهای ناخالص هم به میدان باز می شود و عملکرد غلط آنها موجب وهن اصل ماجرا می شود. اگر اصرار داریم این سنتها حفظ شوند نباید اجازه دهیم کار برای کسب پول انجام شود ,نه مداحش باید پول بگیرد و نه عزادارش به او پول بدهد .

4- سنت گریستن و عزاداری مربوط به زمانی است که در بین مردم سواد و تحصیلات علمی که لازمه درک بسیاری از مفاهیم این واقعه عظیم است وجود نداشت اما در جامعه امروز که بیشتر مردم حداقلی از تحصیلات را دارند و سواد عمومی رشد یافته دیگر نمی توان انتظار داشت همان سنت های قدیم همان تاثیر گذاری قدیم را داشته باشد. وقتی سطح سواد عمومی بالا می رود دیگر نمی توان مردم را با تکیه بر اعمال احساسی به سمت و سویی خاص هدایت نمود و لازم است راه دلیل و استدلال و اقناع را در پیش بگیریم.

5- کاملا واضح است که در بسیاری از موارد در محرم کسانی را در حال عزاداری می بینیم که هیچ نسبتی میان زندگی گذشته و حال آنها و راه و روش حسین (ع) دیده نمی شود و در گذشته هم ندیده ایم. پس چگونه می توان ادعا نمود این عزاداری ها با فهم و شعور همراه است؟ در این که عده ای خالصانه با درک و شعور عزاداری می کنند هیچ شکی نیست اما اگر بناباشد بر این راه برویم چرا سنت "قمه زنی " را (با لحاظ نموده مسایل بهداشتی) ادامه نمی دهید چون در آنجا هم عده ای هستند که خالصانه اینکار را می کنند؟! اخلاص عده ای در یک سنت دلیل کافی برای ادامه آن سنت نیست.

6- فلسفه این نذورات مانند چای و شیر کاکائو و نهار و شام دادن ها چیست ؟ مگر علی , حسن و حسین (ع) در روز روشن به در و همسایه غذا می دادند ؟ مگر در روز روشن به فقرا کمک می کردند؟ نکند این آقایان می خواهند با این رفتارهای آشکار و علنی دیگران را هدایت کنند ؟! دادن نذورات به کسانی که ثروت مندند برای چیست ؟ اگر ادعای شیعه بودن دارید دلیلی ندارد به این مناسبتها به فامیل و در و همسایه غذا بدهید, بروید به فقرا و مستمندان ,معلولین و ... کمک کنید که صواب واقعی آنجاست نه اینجا! کجای قرآن و سنت ائمه چنین رفتارهایی دیده می شود!؟ (1774341) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۰:۱۸:۳۴
بسیار عالی نوشته اید احسنت.ممنون از الف که اجازه می دهد این مسائل مطرح شود.محرم فرصت بسیار خوبی برای تهذیب نفس و برای افزایش اگاهی جامعه نسبت به اسلام است حیف است که این فرصت بزرگ را به خاطر مراسمهای نه چندان درست از دست بدهیم.ای کاش این بحث در رسانه ملی مطرح می شد که مطمئننا مخاطبان بسیاری از هر قشر دارد. (1774869) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۲۳:۱۱:۲۹
یعنی الان که دانش مردم بیشتر شده دلشان برای کودک بیگناهی که با تیر سرش بریده شده ، نمی سوزد و دیگر گریه نمی کنند؟! بلکه می نشینند تفکر می کنند؟!!!
خب مگر کسی گفت تفکر نکن! تفکر در باره عبرت های عاشورا خیلی هم خوب است. اما کسی که ذره ای عاطفه نداشته باشد که دلش برای بیگناهان نسوزد، اصلا قدرت تفکر صحیح دارد؟! (1780514) (alef-13)
 
عارف
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۸:۲۷
منظور از شعور که سخنرانان و بزرگان ما میگویند منظور این نیست که تاریخ عاشوارا و اسلام را بلد باشیم منظور این است گریه بر حسین بسیار خوب است ولی خیلی بهتر آن هست که بفهمیم حسین برا چه رفت و کشته شد ،خیلی بهتر است تا فهم دینیان بالاتر برود و حسین وارد زندگیمان شود.
آن پسری که به قول شما با تشویق دوستانش به مراسم عزداری رفته ،اگر اخلاق انسان دوستانه حسین بن علی را بداند و بداند حسین برا چه هدف ولایی رفته ،عاشق حسین میشوند و او را وارد زندگیش میکند.
بزرگان ما میخواهند از هدف دشمن که این است که جنبه گریه و مصیبت عاشورا بدون فهم از هدف عاشورا هست را جلوگیری کنند.
پس نویسندهعزیز تا مطلبی را درست نفهمیدی در مورد آن نظر نده. (1774410) (alef-13)
 
احمد جانباز کربلای ایران
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۷:۲۲:۰۹
من بعنوان کسی که سال ها در کربلای ایران با تاسی از امام حسین جنگیدم ، مخالف بزرگداشت امام حسین نیستم و بلکه موافق روش درست آن هستم.
اما فکر میکنم که نگهداری روش کاملا غلط فعلی و ترویج آن بدلیل مسائل صنفی است تا چیز های دیگر.
بزرگداشت حادثه کربلا و امام حسین به هزاران روش نوین و انسانی تر و عقلانی تر و موثر تر نیز امکان پذیر است ولی آن هایی که مخالفت می کنند دغدغه کاسبی خود را دارند.

در ضمن باید متوجه بود که مسئله عاشورا اصلا مسئله دینی نیست، بلکه بزرگداشت یک مسئله تاریخی و حماسی - سیاسی است.

اکثر مردم عامی فکر می کنند که اگر بر فرض در روز عاشورا گریه نکنند یا سیاه نپوشند گناه کرده اند و باید این امر شفاف شود برای آنان که مسئله عاشورا را با مسائل دینی و شریعت اشتباه نگیرند.

گریه کردن و سیاه پوشیدن صرف، بدترین روش بزرگداشت است. باید بجای کاهش انرژی و نشاط جامعه به تزریق انرژی مثبت حماسی به مردم پرداخت و مسائل انسانی که پشت تفکر امام حسین بوده است را مطرح و بحث کرد. هم امام حسین و هم مردم ما، شان بیشتر از این ها را دارند تا به باین مراسم سخیف منتسب شوند. (1774505) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۰:۲۶:۴۷
احسنت، کاملا موافقم (1774671) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۱:۰۶:۵۸
سلام و احترام
انتقادهایی که اصولا از شور بدون شعور می شود در طی سال وجود دارد ولی چون عده ای ناراحتند که امسال نیز مانند سال های گذشته کمتر خبری از شعور یعنی درک همراه با عمل ست؛ فلذا این بحث را در دهه اول محرم تازه می کنند.
اینکه می گویند شعور در کنار شور قرار بگیرد دلیل بر آن نیست که خللی بر شور حسینی ایجاد بشود بلکه باید شعور و شور در کنار یکدیگر قرار بگیرد!
اینکه بعضی دوستان خیلی بر شعور تأکید دارند بخاطر اینست که این مراسمات کمک کند به تصمیم گیری ها و رفتارهایی که سرنوشت خود و جامعه و اصلا بهتر بگویم اسلام را مشخص می سازد!
ضمن تشکر از شما بابت آغاز چنین بحثی، ولی باید بگوییم تاکنون انحرافات در بحث شور بسیار بوده ست. انحرافاتی که در پاره ای از اوقات موجب کدر شدن رفتارهای برخی شیعیان کشور در برخی جوامع شده ست.
یاعلی (1774723) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۲:۳۹:۱۳
سوال:
گیرم که برخی افراد سوء استفاده کنند یا برخی مداحان دکان باز کنند،چه ربطی به اصل قضیه داره؟؟؟؟اگه یه نفر با ماشین دزدی کنه باید تمام ماشین ها جمع بشه؟؟؟؟

هزاران مداح مخلص هم هست،هزاران سخنران بی مزد و منت هم هست.کسی که میگه مداحان دکان باز کردن اینقدر شعور نداره که تشخیص بده عده کمی این کارو میکنن و نباید جمع ببنده و یا شعور داره و در ظاهر خیرخواهی داره همه چیزو زیر سوال میبره.
ما هم توی هیات میریم،نه با کسی رقابت داریم نه طبل و سنج می زنیم نه دکانی باز کردیم . ...

به اندازه ای که شعور لازمه شور هم لازمه!

کی گفته گریه کردن یه کار صرفا عاطفیه؟؟؟؟تا معرفتی حاصل نشه اشکی هم جاری نمیشه.اگه عاطفی باشه چه اشکالی داره؟؟؟؟اساس دین اسلام بر محبت و عشق استواره.و این عشق هم ثمره معرفت و شناخته.هرکی خدا را شناخت عاشقش خواهد شد. (1774921) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۰:۰۶:۲۸
ما روز تاسوعا تو خیابون خوش، سر طوس یک کاری داشتیم و آنورها دور می زدیم. کوچه ها را گرفته بودند مثل بازار سرپوشیده سیاه پوش کرده بودند به طوری اصلا معلوم نبود که آنجا کوچه است. در همین حین یک گاو بزرگ را آورده بودند که سر بزنند. این گاو بیچاره رمیده بود و مردم اطراف با چشمانی نگران نگاه می کردند. بالاخره گاور را گرفتند بستند به درخت تا سرش را ببرند. خوب این یعنی چه؟ آیا ما حق داریم که یک حیوان زبان بسته را برا برای خودنمایی در کوچه بگردانیم بعد ذبحش کنیم؟
اگر نذر داری خدا قبول کنه اما ذبح این گاو جایش توی کوچه نیست، بلکه گاو را باید در کشتارگاه کشت تا هم مردم این صحنه زشت سر زدن یک زبان بسته را نبینند و هم اینکه جلوی کار غیر بهداشتی گرفته شود.
تا آنجایی که من در این خیابان و کوچه هایش فهمیدم این بوده که متاسفانه مردم کوچه های مختلف با یکدیگر رقابت دارند همه می خواهند خودی نشان بدهند. در این میان آنچه که واقعا نادیده گرفته می شود:
شعور است. در این برنامه ها شعور و دین و راه امام حسین علیه السلام و اهداف با ارزش خاندان حسین به مسلخ برده می شود و ذبح می شود. (1775040) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۰:۱۵:۴۳
قشری گری، سطحی نگری، افراطی گری و خودنمایی در مداحی مداحان موچ می زند یکی از علل انحرافاتی که این روزها در دسته های عزاداری می بینیم همین روش های مداحی است که کاملا بدون شعور و از روی خودنمایی یا چشم هم چشمی است.
مداحان باعث شدن که واقعه عاشورا برای جوانان به پیک نیک تبدیل شود نه عزاداری واقعی (1775051) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۰:۱۸:۱۴
در کشور ما روزهای غمگین خیلی زیاد نیستند اما صدا و سیما و مداحان آنقدر روی مساله کار کرده اند ما احساس می کنیم که در یک کشور غم زده و عزدار همیشگی زندگی می کنیم. مداحی کلا کار درستی نیست. گریاندن مردم کار بسیار زشتی است. بهتر است راه امام حسین را به مردم نشان بدیم تا این همه خلاف در کشور مشاهده نشود (1775052) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۱:۱۳:۲۰
دوست عزيز
لطفا يه سر برو بهشت زهرا دم در غسالخانه به خانواده هاي داغدار كه رسيدي در اوج گريه و عزاشون همين حرفايي كه الان زدي رو بگو ببينيم ميتوني؟؟؟
يا وقتي به عزاي سيد و سالار شهيدان مي رسي ياد اين حرفا ميافتي؟!
گرامي!
امام حسين عليه السلام تمام هستي، عزيز دل و محبوب يك عده است!
يك عده امام حسين عليه السلام را از تمام نزديكانشون بيشتر دوست دارند!
اين عده در غم شهادت امام حسين عليه السلام دارن ميسوزند!
انوقت شما اومدي داري بهشون ميگي گريه نكنين؟!
دوست عزيز شما نمي خواي گريه نكن، چرا جيگر اين همه داغدار و ميسوزوني؟ (1778450) (alef-13)
 
ک - ک
۱۳۹۲-۱۲-۲۵ ۱۱:۴۷:۰۵
من بیش از 40 سال است که در مراسم عزاداری سنتی امام حسین در شهرستان شرکت کرده ام، دیشب در محله سکونت خود در تهران پلاکارد عزاداری حضرت فاطمه زهرا را دیدم، یه حس عجیبی من را به این مجلس برد مثل اینکه دست خودم نبود. ساعت 20:30 مراسم شروع شد دعای کساء و زیارت عاشورا، سخنرانی ، احکام و ... خیلی خوب بود جای همه شما خالی، خودم را خالی کردم همه چیز عالی بود اما ای کاش زودتر پا شده بودم، کار کم کم دست هیأت سپرده شد. اکثر آنها جوان بودند و انسان جا افتاده و ریش سفید داخل هیأت نمی دیدی .جوانها شروع کردند لباسها را از تن درآوردن و همگی برهنه شدند، مداح ها هم که حدود 3 نفر بودند و تعدادی هم از بین جمعیت ظاهرا با آنها همکاری میکردند.
اگر نخوردیم نون گندم ولی دیدیم دست مردم، مراسم به اون خوبی یکدفعه از حالت عادی و منطقی خارج شد، شعرها ریتم آهنگهایی رپ و متال به خودش گرفت، همه باهم بالا و پایین میپریدند، دیگه نمیشد بگی اینجا داریم برای حضرت زهرا عزاداری میکنیم، پیش خودم میگفتم علی ابن ابیطالب، حسین ابن علی علیجان، حسین جان، مهدی جان اگر اینجا داره افراط و تفریط میشه، اگر شیطان مجلس عزاداری مادر شیعیان را به پایکوبی و مجالس شیطان پرستی تبدیل کرده به بزرگی خودتان مارا ببخشید، منظور این جوانها این نبوده، اینها قصد و نیت دیگه ای داشتند شما ندیده بگیرید و فقط نیت آنها را در نظر بگیرید.
متأسفانه چندسالی میشه ، حدوداً از سال 1380 به این طرف یک جریان ویرانگر در عزاداری های ما رسوخ کرده و شکل شمایل شیطانی به اون داده. همه با بدنهای برهنه ، دستها را بالا گرفته، دور هم حلقه زده و همینطور که میچرخند بالا و پایین می پرند، مداح ها هم با اکو و تجهیزات اکولایزر و آمپلیفایر و ... و با نوع بیان اسامی ائمه ریتمی ایجاد کرده اند که نگو و نپرس.
با خودم میگفتم پاشو از مجلس برو، بعد میگفتم الان تموم میشه و دوباره مثل اول مجلس همه چیز به حالت منطقی بر میگرده ولی متأسفانه نشد و ادامه داشت، آخرش هم مجبور شدم قبل از اتمام مجلس آنجا را ترک کنم.
وقتی هم که با دید انتقادی به این نوع عزاداری نگاه میکنی در پاسخ میگویند این نوع عزاداری توانسته جمعیت زیادی از جوانان را به سمت عزاداری سوق بده، کسانی که اگر بصورت عادی بود پا در مراسم عزاداری حسین نمیگذاشتند. خوب شرکت نکنند بهتر از این هست که مراسم عزاداری را خدشه دار کنند
(اكثرهم لا يعقلون)، (لا يعلمون) ، (اکثرهم جاهلون) ، (بل اكثرهم لایعلمون الحق فهم معرضون)
کم کم به این نتیجه میرسی که گوشه نشینی اختیار کنی، بهتره خودت بشینی توی خونه زیارتنامه بخونی و به درد خودت گریه کنی، برای ائمه گریه کنی که مجالس عزاداری آنها هم از دست شیاطین در امان نمانده است. دیگه جایی باقی نمانده که از روی خلوص برای یک عزاداری واقعی گام برداری، متأسفانه این سبکها از تهران شروع شد و چندسالی است بازتاب آن را در مراسم عزاداری شهرستان نیز مشاهده کرده ام ، هجمه شیطان بسیار وسیع و گسترده است و مسؤولین در خواب عمیق. (2027662) (alef-6)
 
شیعه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۱ ۱۹:۱۰:۱۶
نمیدونم چرا باز هم بعضیا میگن بگذارید هر کس به روش خودش عزاداری کنه ای دیگه چه نوع ارادت به امام حسبن (ع) است (3959605) (alef-11)
 
آرمان موسوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۴ ۱۲:۱۹:۵۶
چون خون خدا، بیا مسلمان باشیم
یا حداقل شبیه «سلمان» باشیم
مولا سگ آستان نمی خواهد مرد
او کرد قیام، تا که «انسان» باشیم (3987366) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.