نظر منتشر شده
۹۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 284732
سوداي بازار ايران در سرتحريم کنندگان ديروز
به تحريم کنندگان جايزه ندهيم
بخش اقتصادی الف، 2 مرداد 94
تاریخ انتشار : جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۹
با گذشت حدود يک هفته از توافق هسته اي و نيز پس از اعلام حضور هيات بلندپايه اقتصادي آلمان در ايران، هم اينک هيات هاي اقتصادي کشورهاي ايتاليا، اسپانيا، فرانسه و انگليس نيز که روزي در صف تحريم کنندگان ايران بودند، در صدد حضور در ايران هستند.

سفارت ايران در ايتاليا اعلام کرد که دولت ايتاليا، وزراي خارجه و توسعه اقتصادي کابينه را روز ۱۳ مرداد به تهران اعزام مي‌کند تا نخستين گام‌هاي واقعي خود را در بازار ايران بردارد. به گفته "روبرتو لوئونگو" مديرکل موسسه ملي تجارت خارجي (ايچه) توافق با ايران مي‌تواند منجر به افزايش ۲ تا ۳ ميليارد يورويي صادرات ايتاليا به تهران در سه سال آينده شود. گفتني است وزراي ايتاليا را در اين سفر، نمايندگان شرکت‌هاي مهم ايتاليايي از جمله آنسالدو، فين مکانيک (صنايع دفاع ايتاليا)، آناس (شرکت بزرگراه‌هاي ايتاليا)، آبي (اتحاديه بانک‌هاي ايتاليا) همراهي خواهند کرد.در ادامه اعلام حضور هيات هاي اقتصادي اروپايي،

قرار است سه وزير صنعت، انرژي و گردشگري اسپانيا در راس يک هيات ۴۰ نفره تجاري اوايل سپتامبر به تهران سفر کنند. پروژه هاي زيرساختي، عمران و راهسازي از زمينه هاي فعاليت اين هيات برشمرده شده است.

از سوي ديگر انگلستان نيز براي حضور در ايران بيکار ننشسته است. خبرگزاري فارس به نقل از رويترز از جلسه توجيهي تجار اين کشور در مورد چگونگي سرمايه گذاري در فرصت هاي تجاري ايران که با آزادسازي تحريم ها و دارايي هاي بلوکه شده در دسترس قرار مي گيرند، خبر داده است. فيليپ هاموند وزير خارجه انگليس نيز در اين رابطه گفته است: در اين جلسه صريحا به شرکت‌هاي انگليسي تذکر داده خواهد شد که در حقيقت، اين توافق در صورتي که تمامي مراحل آن بر اساس برنامه پيش رود، به لغو تدريجي تحريم‌ها و آزادسازي بخش قابل توجهي از دارايي‌هاي بلوکه شده ايران منجر خواهد شد.از سوي ديگر خبرها حاکي از آن است که وزير امور خارجه فرانسه نيز قرار است هفته آينده به تهران سفر کند. اگر چه طبق گفته اين مقام فرانسوي، اين سفر همراه با هيات بزرگي نخواهد بود، اما يک ديپلمات ارشد فرانسوي از جلسه ۵۰ مدير شرکت هاي بزرگ فرانسوي درباره توافق هسته اي و نيز حضور هياتي متشکل از ۸۰ شرکت اين کشور تا پايان ماه سپتامبر (مهرماه) خبر داده است. با اين حال وزير خارجه فرانسه اظهار اميدواري کرده است موضع سختي که اين کشور در جريان مذاکرات هسته‌اي برابر ايران داشته، در دوران پساتحريم به ضرر شرکت‌هاي فرانسوي تمام نشود.

در همین زمینه، علیرضا قربانی نوشت:باوجود تلاش هاي قدرت هاي زياده خواه براي انزواي ايران اسلامي در چند دهه گذشته، اما به دلايل فراوان ازجمله منابع سرشار طبيعي خداداد، نيروي انساني خلاق، تنوع گسترده زيست محيطي، موقعيت منحصربه فرد جغرافيايي، سيادت و مرجعيت فرهنگي، اجتماعي و سياسي در منطقه، بازار بزرگ چند ده ميليوني و ... ايران کشوري نبوده و نيست که دنيا بتواند از آن چشم بپوشد. ازاين رو حتي دشمنان اين ملک و ملت هم هرجا که نتوانسته اند از راه زور و تجاوز، کسب منفعتي داشته باشند، از در تزوير و سياست واردشده اند، چراکه قطع رابطه با ايران بيشتر از آنکه براي اين کشور هزينه زا باشد، براي بريدگان از آن خسارت هاي شديدتري دارد.

اکنون که چشم اندازي نسبي براي به سرانجام رسيدن مذاکرات چندين ساله و درنتيجه پايان تحريم هاي خودساخته قدرت هاي سلطه جو ترسيم شده است، همان کساني که شديدترين دشمني ها را در حق مردم ايران روا داشتند، بيشتر از هرکسي به خوان گسترده ايراني چشم طمع دوخته اند و حرص و آز خود را پنهان نمي کنند و با پررويي تمام براي هجوم به بازار پرسود ايران صف کشيده اند تا مگر خود تحريمي گذشته را جبران کنند.

اينکه پايان تحريم هاي ظالمانه براي ايجاد فصل تازه اي از روابط و تعامل با دنيا (دنيا به معني واقعي آن و نه به معني موردنظر بعضي سياسيون که در همين چند کشور سلطه جو خلاصه مي شود)، فرصت مغتنمي است، حرف حقي است و دولتمرداني که رفع همه مشکلات را به نتيجه مذاکرات گره زده بودند، تلاش خواهند کرد تا در فرايندي منطقي زمينه توسعه و پيشرفت هرچه بيشتر کشور را با استفاده از فرصت هاي ايجادشده هموار سازند، بااين حال يک مسئله خيلي مهم هم مورد انتظار است و آن اينکه به تحريم کنندگان مردم ايران نبايد جايزه داد. البته کسي انتظار مقابله به مثل با تحريم کنندگان را ندارد، اما حتماً بايد ميان کشورهايي که با تحريم هاي گسترده شرايط زندگي را براي ايرانيان سخت کردند و کشورهاي ديگري که رفتار متفاوتي داشتند و در شرايط تحريم رفتار منطقي تري با کشورمان داشتند فرق گذاشته شود.

در شرايط جديد، دولت ايران نبايد دوستان دوران سختي خود را به نفع تحريم کنندگان حريص کنار بزند، بلکه اگر قرار است پاداش و جايزه اي از سفره اقتصاد ايران نصيب کسي شود، اين بهره نبايد نصيب تحريم کنندگان شود، چراکه فشردن دست هاي پر طمع آمريکايي ها و متحدان اصلي شان مانند فرانسه، انگليس، کانادا و چند کشور انگشت شمار ديگري که در دوران تحريم هاي ظالمانه، دشمني را در حق مردم ايران تمام کردند، از سياست و اعتدال به دور است. انتظار مردمي که دشواري هاي ناشي از دشمني اين دسته از کشورها را تحمل کرده اند آن است که دولت ايران اگر براي مجازات آنان اقدام نمي کند (که اگر چنين کند، عين عدالت است)، با ميدان دادن اقتصادي غيرمنطقي به آن ها، براي دشمني شان از دولت و مردم ايران جايزه نگيرند!

اين مسئله از منظر اقتصادي هم قابل توجه است و بازگشت بي حساب وکتاب تحريم کنندگان و حتي غير تحريم کنندگان به اقتصاد ايران، با دورنماي مبهمي که براي آينده توافق در دست اقدام وجود دارد، خلاف عقل و منطق اقتصادي است و چه بسا به وابستگي بيشتر و آسيب پذيري جدي تر منجر شود؛ بنابراين چاره کار و کليد توسعه و پيشرفت اقتصادي ايران حتي در شرايط پساتحريم، عمل به نسخه اقتصاد مقاومتي و تقويت بنيه اقتصاد ملي است.
 
کلمات کلیدی : نتایج مذاکرات
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۲۴:۵۱
یادمان باشد که در زمان تحریم تنها کشور روسیه و چین و ترکیه کنار ما ایستادند. پس باید بازار خودمان را بروی آنها بیشتر باز کنیم. (3065364) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۹:۱۴
بفرمایید چاپیدند! جنش های بنجل خود را چند ده برابر قیمت دادند ! تازه الانم که چین پولارو پس نمی ده! روسیه هم که S300 رو نمی ده ! هندم که داره دبه می کنه 6 میلیارد دلارو احتملا برنج ارسنیکی بده!
ترکیه هم که یاد اون تریلی ها که خورد بخیر! (3065440) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۲۶:۵۱
اگر چاپیدند بد کردند اما بهرحال که تحریم نکردند (3065699) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۶:۱۸:۳۰
با نظر شما مخالفم جناب ناشناس!
باندهای مدیریتی اقتصاد در 8-7سال گذشته در کشور بخاطر همین تحریمهای ظالمانه شکل گرفت.
این باندها نرخ ها را در بازار آنچنان بالا بردند که شاخص بورس رانتی ما بعنوان دماسنج اقتصاد، تب حبابی 300 درصدی کرد.
حال معتقدید که همان اوضاع را در اقتصاد می طلبید؟ (3065791) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۶:۵۴:۳۹
مگر سیاست بچه بازی هست اخه که قهر و اشتی باشه؟ (3065830) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۹:۵۴:۵۰
تحریم نکردند، بدتر از تحریم کردند! (3066068) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۸:۱۶:۱۳
اگر تحریم نکردند به خاطر خال لب وچشم وابروی شما نبود ! منافعشان چنین می طلبید ، پس سکوت کنید واجازه دهید دلسوزان کشور بر اساس منافعمان سیاست های تجاری وخارجی را تنظیم کنند. (3066751) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۰۸:۵۴
به به،چقدر قشنگ کنارمان بودن!!دستشان تا ارنج تو جیب های ما بود.همین چین که میفرمایید حدود 30 میلیارد دلارمان اونجا هست که انگار اصلا این پول را از اول نداشتیم و بعدا هم نخواهیم داشت.روسیه هم که به هیچکدام از تعهدات اساسی خودش با اینکه پولش را پیشاپیش گرفته،عمل نکرد.ترکیه که هم از توبره خورد و هم از اخور.دلمان به چی این کشورها خوش باشه؟بیدار شو برادر. (3065454) (alef-11)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۱۴:۳۹
چين و روسيه و تركيه در كنار ما نبودند بلكه حداكثر استفاده را از تحريم بردند اونها فكر منافع كشور خودشون بودند الان هم ما بايد فكر منافع كشور و مردم خود باشيم (3065462) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۶:۰۴
عاشق چشم و ابرومون نبودن. جنس های بنجل شون رو به چند برابر قیمت بهمون فروختن و تا جا داشتیم، چاپیدنمون. (3065515) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۶:۳۳
به جای رفتار بر اساس احساسات از عقل و منطق استفاده کنید. (3065517) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۷:۳۴
آمریکایی ها پنجاه سال پیش به صنعت خودرو ایران کمک کردن و پیچیده ترین ماشین های اون موقع رو در ایران منتاژ کردن و به صورت بومی تولید کردن.

فرانسه و چین و روسیه چی؟ (3065519) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۷:۴۶:۵۶
راست میگی دوست من تازه خودرو ها با نام و سفارشی ایران تولید میشد. (3068890) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۵۹:۴۳
بله اونها خوب از تحریمها استفاده کردن و ما رو چاپیدن. (3065535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۰۷:۲۵
کشورهایی که نام بردید به همرا هند فقط از شرایط بد ما در ان دوران سوئ استفاده کردند و میلیاردها دلار ثروت ما را ندادند و در مقابلش ینجل ترین اجناس خود را به ما صادر کردند. مثل برنج های فاسد ارسنیک دار!!! (3065545) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۲۳:۵۷
نه دوست عزیز، این سه کشور هم تحریم ها را به طور کامل اجرا کردند. (3065591) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۰۲:۵۵
از مسئولین وزارت امورخارجه انتظار می‌رود به‌گونه‌ای با کشورهایی چون آلمان روابط برقرار نمایند که اگر باز مثل قضیه میکنوس قهر کردند ما متحمل خسارت و زحمت نشویم. (3065658) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۰۸:۴۰
فرانسه همیشه نقشی ضد ایرانی داشته و زمان جنگ چون طبق قانون فرانسه ، فروش ادوات نظامی به کشورهای در حال جنگ ممنوع بود، فرانسه هواپیمای سوپر استاندارد که مخصوص زدن کشتی بود رو به عراق اجاره میداد که قانون خودشو هم دور زده باشه، تازه اون دولت سوسیالیست میتران بود که جزو خوباشون بود،.
به خاطر حمایت علنی فرانسه از عراق در زمان جنگ و حمایت مجدد از جنگ و تحریم علیه ایران در قضییه هسته ایی( با دریافت رشوه بصورت خرید تسلیحات و هواپیما از سوی عربستان ) قطع تدریجی مونتاژ پژو و دیگر محصولات فرانسوی باید انجام شود ، دولت فرانسه که سابقه پناه دادن به تروریستها را هم دارد راکتورهای هسته ای دیمونا را به اسراییل داده ، اساسا قرارداد مونتاژ پژو پس از جنگ که فرانسه آشکارا و بیشرمانه حامی عراق بود ، قراردادی مشکوک بود که توسط بهزاد نبوی انجام شد و باعث شد میلیونها پژو وارد ایران شود و کارخانه ورشکسته وقت پژو امروز تبدیل به دومین کارخانه اروپا شود . (3065666) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۷:۰۲:۰۶
سوپر استاندارد نه . سوپر اتانداردSuper Étendard (3065843) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۱۵:۳۲
کنار ما ایستادن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3065678) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۶:۵۴:۱۱
عمو جون روسیه و چین قطعنامه های تحریمی سازمان ملل را وتو نکردن (3065829) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۷:۱۶:۲۵
اقتصاد قوانین خود را دارد محل تلافی یا جوانمردی نیست، کشوری در حوزه اقتصاد پیشرفت میکند که به قوانین اقتصادی پایبند باشد (3065861) (alef-11)
 
کاوه ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۷:۲۰:۵۵
چینی ها در مدت تحریم با عقد قراردادی بزرگترین میدان نفتی ما به نام آزادگان را جهت توسعه و بهره برداری در اختیار گرفتند و در این مدت به تعهدات خود عمل نکردند و دولت فعلی آنها را خلع ید کرد.روسیه هم کم از آنها ندارد و این هر دو کشور در هفت قطعنامه شورای امنیت بر ضد ایران شریک بودند و از حق وتوی خود هم استفاده نکردند.خیلی ساده انگارانه است فکر کنیم اینها دوست هستند.یادمان نرود روسیه چگونه در حالی که پول اس 300 را کامل دریافت کرده بود از تحویل آن خود داری کرد! (3065866) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۸:۳۵:۲۴
و باعث شدن هزاران جنس بنجل و ده ها بار کارشکنی در پروژه های که در دست داشتن و نداذن اس ۳۰۰و ده ها بار عقب انداختن افتتاح نیروگاه بوشهر و آوردن حتی مارگر ساده از چین برای پروژه ها و وسط کار ول کردن بخاطر گرفتن نداشتن تکنولوژی لازم و به روز یا بیشتر کردن مبلغ پروژه ، ترکیه هم که یه رضا ضراب و یه بابک زنجانی رو روکرد و از قبل تجارت با ایران اولا گاز ارزان بردش و دوما اقتصاد ورشکستش رو با چند برابر کردن قیمت کالاهایی که به ایران میفروخت ، نجات داد . هند هم که فقط کالاهای بنجلش و برنج های ارسنیک دار و آلوده ش رو به زور به جای پول نفت خریداری شده به ما قالب میکرد کدام دوست ؟از خواب غفلت بیدار بشید تنها دوست ما خودمون هستیم نه شرق و نه غرب ، هیچ کدام به فکر ما نیستند (3065963) (alef-13)
 
علی اکبر
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۱:۵۶:۰۶
حداقل درکوتاه مدت بذارید بیان بلکه هوس دوباره تحریم ها را نکنند بعد حقشون را بذارید کف دستشون نامردا را (3066251) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۲:۱۱:۰۷
فرانسه واقعا درکل فرایند مذاکرات و تحریم به ایران صدمه زد هر چه می توانست در جهت منفی و ضد ایران انجام داد
لصفا خواهشا برای حفظ اقدار، کرامت و آبروی ایران و ایرانی با این کشور فعلا هیچ گونه مراوده نکنید کشورهای مشابه فراوانند که می توانند جایگذینی خوبی برای شرکت و محصولات فرانسوی باشند
تحریم فرانسه را برندارید (3066269) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۲:۴۱:۵۴
آخر چقدر ساده اندیشی عزیز برادر ! آنها بر عکس ما فقط به منافع خودشان فکر می کردند . . . . (3066315) (alef-13)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۳:۴۳:۴۲
روسیه و چین اگر دوست ما بود ند حد اقل یکی از قطعنامه ها را به نفع ما وتو میکرد ند.
ضمنا اینکه بازار مان را در اختیار کسی قرار دهیم یعنی مستعمره شدن (3066416) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۲۵:۲۳
دولت باید منافع مردم رو درنظر بگیره. بدیهیه رابطه با کشورهای اروپایی و آمریکا برای مردم بیشترین منافع رو داره. (3065366) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۲۹:۴۷
اگر منظورتان از دوستان دوران تحریم چین و روسیه است که اونها بیشتر رفیق دزد و شریک قافله بودند تا دوست دوران سختی! (3065374) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۲:۵۶:۳۱
پس بگو امریکا دوست دوران سختی بوده. غیرت هم خوب چیزیه (3066340) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۳۷:۵۶
احسنت (3065391) (alef-11)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۳۸:۱۸
زده به سرتون به جای آلمان بریم سراغ گینه بیسائو (3065392) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۴۰:۴۳
میخواین به چین و هند و روسیه جایزه بدیم که این مدت چقدر ما رو سرکیسه کردن و از تحریمها سود بردن؟ (3065402) (alef-11)
 
ایمان
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۴۶:۵۳
پس به همون چینی ها جایزه بدبد (3065420) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۰۵:۰۶
کالاهای چینی تولید ما رو نابود کرد حتی قبل از تحریمها (3065544) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۵:۰۷:۲۹
خب اشکالی نداره از حالا به بعد به جای چسببیدن به اقتصاد مقاومتی و رونق تولید داخلی ، صاف میریم تو بغل اروپایی ها تا اینبار کالاهای اونها اقتصادمون و تولید داخلی مون رو داغون کنه. (3067759) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۲:۵۷:۱۱
نه بابا یهو بگین برگردیم قبل توافق . بریم از چین جنس های بنجل وارد کنیم (3065437) (alef-11)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۰۱:۳۹
واقعا بعضي حرفها عين بي منطقي است...اگر ما انها را وارد بازي نكنيم كه راحت بازي را به هم ميزنند...تمام كشورها ما را تحريم كردند و انها كه نكردند از تحريم كنندگان بيشتر ضربه زدند...حالا دولت با مرسدس گينه قرارداد ببندد يا با سامسونگ كوبا...تا حالا تحريم بيروني بوديم از اين به بعد هم خود تحريمي كنيم...نميدانم بعضي ادمها حرف كه ميزنند فكر هم ميكنند...بله ما بايد با درايت برخورد كنيم ..بايد طوري با انها معامله كنيم كه انها تلاش كنند تا كسي نتواند ما را تحريم كند ..مثل جنگ هاي نيابتي..اين افكار و رفتار متحجرانه به غير از خسران چيزي براي ما ندارد...تا حالا كه تلاش براي عدم توافق بود حالا هم تلاش براي خود تحريمي...ما بايد از اين ولع انها به نفع ملتمان استفاده كنيم...بايد انجاهايي كه عقب هستيم با استفاده از دانش انها خود را جلو بكشيم ان هم به بهانه كار مشاركتي...عزيز من شما دلواپس نباش كشور ادم فرهيخته زياد دارد.... (3065446) (alef-11)
 
عدالتخواه
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۰۸:۴۶
بازهم احساسات بر تفکر فایق شد! آخع این چه تحلیله که شما دارین؟ مناسبات سیاسی فقط برپایه منافع ملتهاست و نه چیزدیگر...
بنابراین وقتی سازمان ملل در قطعنامه هاش از تمام ملتها میخاد که با هرابزاری عللیه برنامه هسته ای (غیرشفاف بو بدون نظارت به زعم اونها) وارد عمل بشن، و وقتی برسر تحریم ایران بر اساس مناسبات سیاسی اجماع نظرهست، بنابراین تحریم ابرقدرتها دور از انتظار نیست
وحالا به حول قوه الهی تونستیم در عرصه سیاست خارجی گامی محکم و موثر برداریم اونا هم رویه شون و عوض کردن... و اتفاقا روش هم اتفاق نظر دارن (3065453) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۱۶:۱۳
یادم نمیره تحریم نفت را که کمر کشور را شکوند چگونه روس و چین و لبنان رای مثبت دادند (3065464) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۲۱:۴۰
من فقط اینو میدونم که در زمان سختی دوست و دشمن رو خوب میشه شناخت که شناختیم اینکه نمیشه اون زمان حسابی کر کری بخونن الان بیان تا اقتصاد خودشونو رونق بدن (3065471) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۲:۲۲:۰۷
الان اقتصاد کی بی رونقه؟ نشستی تو خونه فقط اخبار صدا وسیما رو گوش میدنی نه عمو جون از این خبرا نیست (3066288) (alef-13)
 
اصغر
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۲۳:۳۱
ارتباط اقتصادي متنوع امنيت اقتصادي را بالا تر خواهد برد و قطعا باعث ميشود هزينه تحريمهاي مشابه در آينده براي طرف مقابل افزايش يابد. (3065473) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۳۰:۴۴
میخوان به چین و روسیه جایزه بدیم ؟؟؟ تعامل با دنیا برای پیشرفت اقتصاد لازم (3065487) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۳۲:۴۲
تعامل با تمام دنیا برای پیشرفت اقتصاد لازم - البته میشه برای بعضی از کشور های که در مذاکرات خرابکاری می کردند مانند فرانسه تنبیه در نظر گرفت (3065492) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۰:۱۸:۰۶
حالا شما این دفعه ببخششون!!
2 ماه قطعه ندادند ایران خودرو و سایپا تعطیل کردن , شعار الکی ندید. (3066106) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۱:۰۴
ببخشید اینهمه مذاکره کردیم برای چی اگه قراره دوباره همه چیو تقدیم روسیه وچین بکنیم خوب چرا مذاکره کردیم (3065504) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۱:۱۲
مهمترین و اساسی ترین نکته منافع اقتصادی و ملی کشور هست، در روابط اقتصادی حب و بغض باید آخرین دستاویز باشد نه اولین. اگر قرار است یک شهروند ایرانی کالایی را ارزان تر یا با کیفیت بهتر دریافت کند، این نکته اولویت اول را دارد و بعد اگر بین دو کشور کالایی مشابه بود و با قیمت و خدمات و کیفیتی مشابه، طبیعی است اول کشوری انتخاب شود که سابقه بهتری با ما دارد ولی آیا اگر کسی بیماری صعب العلاجی داشت سراغ یک دکتر بد اخلاق ولی کاملا حاذق می رود یا سراغ یک مغازه عطاری مهربان!!؟؟ (3065505) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۵:۵۶
فرقی نمیکنه کی بیاد فقط هرکی میاد دم دستگاه و سرمایه هم بیاره که بعد نتونه بره
تنها راهش پابند کردن اوناست طوری که نتونن برن مثلا حداقل 50 درصد سرمایه گذاری اصلا بذارید ازصفر شروع کنن تو کشور ما (3065514) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۷:۴۳
میدونم منتشر نمیکنی ولی این که میشه خود تحریمی
پس برای چی توافق کردیم؟! (3065520) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۵۳:۳۸
به چین و هند جایزه بدهیم؟؟؟ (3065528) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۳:۵۴:۴۲
اتفاقا باید شرکتهای اونها رو درگیر کرد که اجرای مجدد تحریم براشون ضررهای مادی زیادی داشته باشه. (3065530) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۶:۵۹:۰۹
احسنت بهترین نظر این صفحه بود وقتی شرکت های اروپا در ایران منافع داشته باشند دیگر توان حمله نظامی هم نخواهند داشت چون منافع مالی اونها ضربه میخوره (3065836) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۷:۰۰:۴۴
وقتی شرکت های اروپا در ایران منافع داشته باشند دیگر توان حمله نظامی هم نخواهند داشت چون منافع مالی اونها ضربه میخوره (3065840) (alef-11)
 
طنز
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۰۵:۰۰
به کل دنیا بگیم یادتونه ما رو تحریم کردین؟ الان تحریم نیستیم ولی کلا دیگه نمیخایم بااهاتون رابطه اقتصادی داشته باشیم اینجوری هم حالشون گرفته میشه و هم قدرت خودمون رو نشون دادیم هم انتقام ازشون گرفتیم و هم به نفع صنایع داخلی هست هم نشون دادیم ما هم میتونیم تحریم کنیم (3065542) (alef-11)
 
کارون
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۷:۰۲:۴۲
صنایع داخلی؟همه نابود شد. (3065846) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۲:۲۹:۴۳
کدوم صنایع داخلی؟؟؟ مگر کشورهای قدرتمند بیان تا یکم ما تکون بخوریم... (3066301) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۱۰:۳۴
اگر بازار به روی اونها باز بشه و سرمایه گذاری کنند، در هنگام تحریم کردن خودشون ضرر می کنند در نتیجه مقاومت می کنند. (3065549) (alef-11)
 
حقگو
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۱۵:۰۴
پژو رو تحریم کنید
وابسطه به صهیونستهاست
گر چه از چین هم خوشم نمیاد ولی ترجیح نی دم سوار خودروی چینی بشم تا فرانسوی (3065554) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۲:۱۱:۵۵
تو برو خودرو جینی بخر به بقیه پیکار داری ... (3066581) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۱۵:۴۷
منظورت اینه که باز هم همون آشغال‌های چینی‌ را بخریم؟ (3065557) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۱۹:۰۶
این افکار مربوط به دنیای کودکان است نه روابط بین الملل که منافع هر کشور حرف اول را می زند.
محض رضای خدا کار را به کاردان بسپارید نه به افکار کودکانه (3065567) (alef-11)
 
said
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۱۹:۴۵
مگه روسیه و چین چه دفاع جانانه ای از ما کردن پس این همه قطعنامه که تو شورای امنیت علیه ما تصویب شد را عمه من تصویب کرد می توانیم با همین اروپایی ها کار کنیم به شرطی که مثل همین توافقنامه هسته ای زرنگ و هوشیار باشیم و بیشترین امتیاز ممکنو ازشون بگیریم یادمون نهر همین روسیه چطور یکی به نعل می زد و یکی به تخته و سر راه اندازی نیروگاه بوشهر چه بازیهایی سر ما در اورد ت (3065570) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۲۱:۴۳
انتخاب سختیه . از طرفی ارتباط کشورهای اروپایی- امریکا از نظر اینکه ان ها پیشرفته ترند قطعا مفید تر است . ضمن اینکه ما از چین و روسیه هم خیر چندانی ندیدیم ولی بالاخره بهتر رفتار کردند با ما حتی اگر به خاطر منافع خودشون بوده . . موافقم با نویسنده که ادم دلش میسوزه اینقدر به ظالمان به خودمون بها بدیم ولی چاره ای نیست . فقط باید خیلی مراقب باشیم در قرارداد ها . اینبار دیگه ما محتاج اون ها نیستیم فقط . پیداست که انها هم نیاز دارند پس عاقل باشیم (3065581) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۲۴:۲۳
اقتصاد با ارتباط با دنیا رشد میکند نه با شعارهای احساسی و پوپولیستی (3065593) (alef-11)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۲۴:۳۹
دلیل آزار رسوندن تحریما به کشور نبود رابطه ی صنعتی و بانکی با کشورایی بود که ما رو تحریم کرده بودن. حالا اگه نخوایم با اونا کار کنیم خب چرا از اول مذاکره کردیم واسه رفع تحریم؟ ضمنا، اگه کشوری مثل چین و روسیه یه سری از تحریمها رو اجرا نکردن، عاشق مردم ایران نبودن که، قضیه نفع مالی و سیاسی بوده. اون کشورایی که تحریم کردن هم همین انگیزه رو داشتن و دارن. پس ما باید فقط به منافع ملی نگاه کنیم، فقط (3065595) (alef-11)
 
یکنفر
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۳۲:۰۵
دوستان اگه ممکن باشه اسم چند کشور را که نه بخاطر منافع خودشون بلکه بخاطر ما از منافعشون صرفنظر کردن نام ببرید (3065605) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۳۹:۳۶
عجب....
يعني چين و هند روسيه و ساير كساني كه كالاي بنجل شان را با قيمت مضاعف به ما فروختند شده اند ناجي و همراه ما در دوران سختي ها؟؟؟!!!!

اين چه تحليل كردني است؟؟؟ (3065609) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۴۲:۱۹
میشه چندتا از اون دوستا رو بگین که بی طمع با ما بودن. (3065614) (alef-11)
 
م ج
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۴۶:۱۱
باید اولویت با کشورهایی باشد که قصد "سرمایه گذاری در ایران" را دارن حالا هر کشوری که شد و کشورهایی که فقط قصد "فروش اجناس" را دارن نباید اجازه ورود به بازار ایران را داشته باشن (3065620) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۴:۵۲:۱۶
يعني منظورتان اينست دوباره نفت را به هند و چين بدهيم تا پول ان را بلوكه كنند !!! با دوباره مشتي ات و اشغال چيني بجاي پول نفت بگيريم !!! اگر منظورتان اينست كه انها هيچ وقت. از بستن قرارداد با ما امتناع نمي كردند و اصلا اختياجي به مذاكره و توافق نبود !!! بالاخره امتيازاتي كه داديم براي بدست اوردن چيزهايي بود كه در شرايط قبلي فراهم نمي شد . غير از اينست ؟! (3065640) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۲۱:۰۴
حرف شما درست ، اما مي توانيد نام اين كشور هاي دوست را اعلام كنيد ؟
همه پنج عضو دائم شوراي امنيت به همه قطعنامه هاي تحريمي راي مثبت دادند و آن را كامل اجرا كردند ،
حتي روسيه ، اس 300 را نيز كه مشمول تحريم نبود به ما تحويل نداد ،
امريكا ، انگليس ، روسيه ، چين ، فرانسه ، آلمان ، ايتاليا ، ژاپن ، كره جنوبي ، هند همه اينها در تحريم ما مشاركت فعال داشتند ، حالا كشور صاحب تكنولوژي ديگري باقي مانده ؟ (3065686) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۵:۳۱:۰۸
دوستان؟؟؟ توی عالم سیاست تنها دوست هر کسی و هر کشوری، منافعش هست!!! (3065712) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۲:۱۳:۳۷
دقیقا. ... (3066582) (alef-3)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۶:۴۱:۵۱
کدوم دوست عزیزان؟
همونهایی که پولهای ما رو بلوکه کردن و میگن فقط باید جنس درجه چندم چینی بخرید؟
یا روسها که میلیاردها دلار سرمایه مملکت رو زمان تحریم چاپیدند؟
کدومشون دوست بودن؟
لااقل بقیه اشکارا دشمنی میکنن نه در خفا (3065815) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۸:۰۵:۳۹
خوبه يك مدتي هم اونها پولشان را به ما بدهند تا ما نفت را براشون بلوكه كنيم وقول بدهيم هشت سال بعد بلوك كردن نفت را تعليق مي كنيم و بعد از ١٥ سال براشون حتما نفت ارسال مي كنيم اينجوري ضرر گذشته ما جبران ميشه و ير به ير ميشيم يا همان برد برد يا همان win-win انها. منصفانه است يا نه ؟ (3065918) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۱۹:۰۶:۰۲
به نظر من بهتره راه را طوری هموار کنیم که شرکت های اروپایی در ایران سرمایه گذاری بیشتری کنن چون در اینده اگر توافق هسته ای نقض شد و خواستن دوباره ایران را تحریم کنن همین شرکت هایی که در ایران سرمایه گذاری کردن و منافعی در ایران دارن با لابی گری در کشور خودشون مانع تحریم ایران می شن! و تحریم ایران در اینده براشون پر هزینه میشه (3066007) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۱:۴۶:۳۵
مذاکرات به همین خاطر انجام شد که روابط با همه کشورها عادی شود. افرادی که مسوول بستن قراردادهای تجاری با کشورهای خارجی هستند باید صادقانه به فکر منافع ایران باشند. (3066237) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۲:۵۰:۳۳
حتما بايد جايزه رو به اونايي كه با دهن كجي عامل اين تحريم ها بودند داد (3066331) (alef-13)
 
از سار کاشان
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۲:۵۷:۲۸
اگه کشور زاپن هم میخواست مثل شما فکر کنه الان بدبخت بود.
دوران توافق و آشتی لوازمی دارد و الا همان دوره ستیز ادامه می یافت (3066343) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۳:۲۳:۱۹
جالبه هیچکس با نظر شما موافق نبود (3066386) (alef-13)
 
مهماندار هواپیما
۱۳۹۴-۰۵-۰۲ ۲۳:۵۸:۳۱
اگر صنایع( های تک ) دادند می شود اعتماد کرد والا در این دنیا بعد رفع تحریمها از هر کجا که بخواهیم می توانیم هر نوع کالای را وارد کنیم ان هم با منت بر سرشان البته از این دولت بر نمی اید (3066432) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۰:۲۱:۴۷
يعنى بازار اىران را همچنان بگذاريم تحت اختيار هند و چين اىن سالها كم از ما استفاده نكردند (3066456) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۲:۱۱:۳۸
قرار نیست به کسی جایزه بدیم فقط و فقط منافع ملی ما مهمه. (3066580) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۴:۰۲:۱۵
در زمان تحریم اگر چندتا کشور درمانده با ما فقط رابطه تجاری داشتند زیرا که فقط به فقط به نفع خودشان بود. نه برای منافع ایران . و تازه همانهم با اجازه امریکا و غرب بود وگرنه همانها هم دست بسته بودنند. کالا وارد انجا میشد سود گمرکی برمیداشتند همان کالا خارج میشد دوباره سود میگرفتند. و قیمتش ناگهان چند برابر میشد. (3066616) (alef-3)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۷:۳۳:۵۱
شش هفت تا قطعنامه علیه ما صادر شد که امضای همه ی این به اصطلاح دوستان پای اونهاست. قبول کنیم رفتار دولت قبلی هم در تحریمها بی تاثیر نبوده. (3066693) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۰:۴۸:۱۱
یعنی این دفعه خودمان خودمان را تحریم کنیم. (3067020) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۱:۱۵:۰۵
اگر روسیه و چین رفیق ما بودن که قطعنامه های شورای امنیت رو وتو می کردن. فراموش نکنیم که 5 کشور حق وتو دارند و چین و روسیه دو تا از این کشورها هستند!!!
این دو کشور تا تونستن تو این مدت از ایران بهره بردن و سواستفاده کردن. در ضمن همین دو کشور هم تحریم ها رو کامل اجرا کردن وگرنه می شد از طریق بانک های چین تحریم رو دور زد (3067074) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۱:۳۸:۵۵
نکته اول اینکه چین و روسیه نیز از اعضای تصویب کننده قطعنامه های تحریمی علیه ایران بوده اند.
نکته دوم اینکه اولویت در ارتباط اقصادی باید با کشورها و شرکتهایی باشد که در توسعه پایدار ایران نقش بهتری می توانند ایفا کنند و در صورتی که دو کشور پیشنهادهای یکسانی داشته باشند البته میتوان به کشوری که رفتار دوستانه تری در گذشته داشته اقبال بیشتری نشان داد. (3067171) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۱:۴۹:۵۱
وای بحال مملکتی که اینچنین تحلیلگرانی دارد. فرصت ایجاد شده از دست چین وروسیه خلاص بشیم وبنجل بازار را برچینیم . اونوقت ...... (3067199) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۸:۲۷:۳۳
الف این حرفتون خیلی بیجاست
یعنی چی خوب ...
هر کشوری باید اول به فکر منافع ملی خودش باشه (3068145) (alef-13)
 
خدایی
۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۲۰:۴۴:۲۶
ایران در هرحال باید با تمام‌ کشور ها روابط تجاری داشته باشد واولویت اشتغال زایی وجلوگیری از اشتغال زدایی باشد چین جنس بنجول به ایران نداده است بلکه تجار ایرانی هستند که کالای درجه سه چینی را وارد وبجای کالای درجه یک به مردم قالب کرده اند. (3068375) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۲:۳۷:۱۸
اولا هيچ كس نكفته ما افراد فراموش كاري باشيم چون اگر باين درد دچار شديم از يك سوراخ بقول معروف چندين بار كزيده مي شويم ولي اين را هم فراموش نكنيم اكر بااين كشورهايي كه دوستان نام مي برند وسر دسته انان امريكا است ساليان سال هم عملا وارد جنك مي شديم بهر حال براي خاتمه جنك بايد وارد مذاكره مي شديم بالاخره دو كشور متخاصم براي پايان در كيري مستقيم ويا غير مستقيم بايستي وارد مذاكره شوند تا اين در گيري ها كاهش يابد ما اكنون با اين دولي كه نام مي بريد روابط متوازن ومتعادل وبرابر نداريم وهمه در تحريم ما شركت كرده اند واگر بنا به باز كردن پرونده انان شود فكر نمي كنم كسي از محتواي ان بي خبر باشد از قرار دادها تحميلي روس وانكليس كرفته تا خيانت ها فرانسه وامريكا وجا خالي كردن در مواقع حساس. ولي امروز و در اصل از مدتها بيش قصد طرفين حل مسايل بوده وشروع به مذاكره كرده اند كه ختم باين توافق وبا اين شرايط شده است ما يا بايد انرا رد كنيم وباز روز از نو ويا بايد انرا تاييد وبتعهدات ان پا بند باشيم در طول اين سي وپنج سال ديديم كه انها بخصوص دول غربي روز بروز همبستكي شان در مقابل ما بيشتر مي شد والان هم كه با ما توافق كرده اند با تمام محدوديت هايي كه ايجاد كردهاند به دنبال جانه زني ومنافع ملي خودشان ودوستانشان هستند ودر مقابل ما هم بايد فقط در فكر منافع خود باشيم وبراي حفظ منافع اكر توافق را پذيرفتيم بايد از باز كردن برونده طرف هاي مقابل تا جايي كه مجبور نشده ايم بصورت علني خود داري كنيم جون صفت وموصوف انها براي ملت ايران جاودانه شده وبا كفتن نام هر يك از اين دول صفت ديرنه انان مثل روز روشن براي ما مشخص مي كردد (3068804) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۰:۱۸:۵۵
باز هم حرفهای احساسی مثل شعار های احمدی نژاد . اتفاقا منفعت مردم در گرو روابط با همین قدرت ها است اینها صاحب تکنولوژی و سرمایه هستند و تصمیم گیرنده عمده مسایل جهان . سیاست انزوا و کمک گسترده به کشورهایی مثل سودان جیبوتی و امثال اینها را در دولت 8 ساله احمدی نژاد و نتایجش را دیدیم.روابط با کشورهای پیشرفته با حفظ استقلال و دوری گزینی از شعار و احساس در دیپلماسی بهترین گزینه است (3069161) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.