نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 103633
مافیای پزشکی و دکان داری در وزارت بهداشت
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۱۷
بخش خبری الف

 

نارضایتی مردمی در بخش درمان هر روز بیشتر می شود.این درحالی است که مسئولین امر بجای پاسخگوئی و اصلاح رویه های غلط و سیاست گذاریهای نادرست به دنبال متهم کردن منتقدین هستند.نمونه آشکار آن رها سازی 2 بیمار در کنار خیابان بود که وزیر بهداشت بجای عذرخواهی تلاش کرد انتشار این اخبار را سیاسی جلوه دهد.



با این حال مشکلات نظام سلامت بغرنج تر از رها سازی چند بیمار است و از این دست اتفاقات و حتی بدتر از آن در بیمارستان های دولتی و خصوصی کشور اتفاق می افتد و البته تنها قربانی این فساد نیز مردم مستضعفی هستند که هم باید درد بیماری را بکشند و هم مشکلات مالی کمر شکن و هم طعنه و رفتار توام با تحقیر برخی بیمارستان ها را تحمل کنند.



به گزارش الف چندی بسیج دانشجوئی 8 دانشگاه در بیانیه ای به بررسی عملکرد وزارت بهداشت پرداخت که متاسفانه برخورد شایسته ای با این بیانیه صورت نگرفت.حتی برخی نهادهای مسوول، بسیج را به سیاه نمائی و سیاست بازی متهم کردند.با این حال بسیج دانشجوئی دانشگاه صنعتی شریف بیانیه دیگری منتشر کرده است که در آن به مشکلات ساختاری این بخش می پردازد.متن کامل این بیانیه تحلیلی بدین شرح است:

 

قبل از هر چیز بر خود می دانیم که از تمام پزشکان خدوم و زحمتکشی که ابن سینا وار خود را وقف بهبود حال بیماران و ارتقاء سلامت جامعه کرده اند، کمال تشکر و قدردانی را داشته باشیم و تأکید نماییم که روی صحبت ما با معدود کسانی است که میان پزشکی و بنگاه‏داری تفاوتی قائل نیستند و زندگی رؤیایی خود را بر بالین بیماران و مضطران جامعه بنا می کنند. روی صحبت ما با کسانی است که از یک طرف با پیشنهاد افزایش های 60 در صدی تعرفه ها موجبات محرومیت خیل عظیم قشر مستضعف و محروم جامعه را از خدمات با کیفیت فراهم می کنند؛ و از طرف دیگر با پیشنهاد یک روز درمان مجانی در سال می خواهند سرپوشی بر وجهه ی صنف گرای خود بگذارند و ژست طرف داری از محرومین را به خود بگیرند. حال آن که نمی دانند محرومین جامعه را به خیر آنها امید نیست؛ ای کاش شری هم نمی رساندند. مردم محروم به دنبال حفظ کرامت انسانی خود هستند نه به دنبال گرفتن صدقه از کسانی که  هنگام اضطرار خون آنها را در شیشه می کرده اند. روی صحبت ما باکسانی است که رفتار های تبعیض آمیز آنها حتی موجب نارضایتی فعالان هم صنف آنها نیز شده است؛ چرا که در نظام درمانی کشور گرفتن تعرفه های نجومی به معنای پر شدن جیب عده ای پزشک خاص و بنگاه دار است و عده کثیری از فعالان شریف این صنف از جمله پرستاران زحمتکش و پزشکان عمومی بهره ای از این درآمد های نجومی ندارند.



ايثارگراني كه در كنار انقلاب و رهبري و در دفاع از مردم و براي حفظ سلامت مردم تلاش كرده اند قطعاً در پيشگاه الهي مأجور خواهند بود. اما اين موضوع دليل نمي شود كه اشكالات و ظلم هاي موجود در نظام سلامت بيان و اصلاح نشود.



متأسفانه عبارت "سياه نمايي" مستمسكي براي عدم اصلاح و انتقادپذيري شده است و آقایان دست و پا گم کرده در جواب نامه به رئیس جمهور (!) آن را به کار می برند، در صورتي كه مشكلات بيان شده در نظام سلامت به مراتب بيشتر از آنچه در نامه ی به رئیس جمهور گفته شده است مي باشد.



این بار بسیج دانشجویی به عنوان تریبون مستضعفین و پابرهنگان مظلوم ملت مسلمان  عزم خود را جزم کرده تا در برابر این ناعدالتی که ناشی از وجود سیاست های غلط در حوزه ی سلامت کشور است ایستادگی نماید.



هر چند مشكلات نظام سلامت كشور فراتر از ساختار نادرست و فسادزاي آن است لكن اصلاح اساسي ساختار نظام سلامت بستر اصلي حل مشكلات بسیاری از بخش هاي دیگر خواهد بود. البته منظور و مقصود از اصلاح نظام سلامت، به اشخاص بر نمي گردد چرا كه تغيير افراد در ساختاري ظالمانه مشكل را حل نخواهد كرد؛ اصلاح ساختار يعني اصلاح قوانين و مقررات و همچنين بازمهندسي نهادها و سازمان هاي نظام سلامت است به نحوي كه حقوق بيماران كاملاً حفظ شود و جان مردم جولانگاه ثروت اندوزي گروه اندكي از پزشكان كاسب كار نشود.



موضوع رها شدن دو بيمار در بيابان و اتفاقات مشابه آن كه گهگاه در صداوسيما و ساير رسانه ها خبر ساز مي شود تنها نشانه هايي هستند از ريشه هاي اصلي مشكلات نظام سلامت كه در برخي از موارد مانند دمل چركين سرباز مي زنند و بر همگان آشكار مي شود.



ما نيز با بسياري از همين طبقه ي عمومي پزشكان و پرستاران هم عقيده ايم كه بايد در برابر مافياي پزشكي كشور كه در قالب سازمان هايي بروز و ظهور پيدا كرده  و با مخفي نمودن خود در پشت پزشكان دلسوز و متعهد سعي در بهره برداري هاي شخصي از عموم مردم را دارد برخورد لازم را نمود.



مي گويند هزينه هاي حوزه سلامت 17% افزايش داشته است و نتيجه مي گيرند كه بايد تعرفه ها نيز 17% افزايش يابد. اين شيوه تصميم گيري به آن مي ماند كه بگوييم چون بنزين 100% گران شده است، بايد كرايه تاكسي ها نيز 100% گران شود. با اينكه مشخص است كه تعرفه ها بايد كمتر از 17% افزايش مي يافتند، لكن وزارت بهداشت كنوني پا جاي پاي نظام پزشكي گذاشته و نه تنها به 17% افزايش تعرفه ها راضي نمي شود، بلكه 10% نيز به دليل اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها به تعرفه ها اضافه مي كنند و با افتخار ميزان افزايش تعرفه ها را 27% اعلام مي كنند!



در جريان تعيين تعرفه ها، مشاور وزير بهداشت مرثيه اي رسانه اي در مشكلات بخش خصوصي حوزه درمان مي خواند و خواستار افزايش تعرفه ها در بخش خصوصي به اندازه مكفي مي گردد. با توجه به اينكه محاسبات ساده ما نشان مي دهد تعرفه هاي بخش خصوصي نه تنها كم نيست، بلكه در بسياري مواقع به شكل غير منطقي بالا نيز مي باشد، اين سوال به ذهن متبادر مي شود كه چرا جناب مشاور وزير چوب بخش خصوصي را به سينه مي زند؟ با كمي بررسي مشخص مي شود كه مشاور وزير سهامدار بخش خصوصي است.



سازمان نظام پزشكي خود را مسئول اعلام نظرات مشورتي در خصوص اعلام تعرفه ها مي داند. اعلام نظرات مشورتي توسط هر صنفي پذيرفته شده است، لكن نبايد تعرفه گذار خود صنف باشد. شرايط امروز به گونه اي است كه منتخبين بخش خصوصي حوزه درمان، با نفوذ در مناصب بالاي وزارت بهداشت و كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي، عملاً وظيفه قانون گذاري و سياستگذاري را خود بر عهده گرفته اند.



هنگامي كه چند ماه پيش صحبت از افزايش 40 تا 60 درصدي تعرفه هاي پزشكي به بهانه ي هدفمندي يارانه ها به ميان آمد و با كمي مساحمه افزايش 28% درصدي تعرفه از سوي وزرات بهداشت پذيرفته مي شود مشخص است كه  همكاري و هماهنگي خوب(!) سازمان نظام پزشكي در تعيين تعرفه ها وجود داشته است. چطور شده است که بخش هایی چون حمل و نقل و صنایع فلزی  کشور كه هدفمندي يارانه ها به طور مستقيم با آنها در ارتباط بوده نرخ خدمات خود را 15% افزایش می دهند ولی بخش سلامت  ادعای افزایش 28% در خدمات را دارد؟



نظام پزشكي بايد حامي و وكيل كل جامعه پزشكي باشد، حال آن كه به نام جامعه پزشكي و به كام سهامداران بخش خصوصي حوزه سلامت فعاليت مي كند. چگونه مي توان نظام پزشكي را حامي حقوق تمام پزشكان دانست و اختلاف درآمد فاحش را در بين جامعه پزشكي مشاهده كرد؟ بارها تلاش پر دامنه نظام پزشكي را در تامين منافع بخش خصوصي مشاهده كرده ايم، ‌كه نمونه واضح آن در تعيين تعرفه هاي جنجالي سال 87 نمود يافت، اما هيچ موردي يافت نمي شود كه اين سازمان براي حل مشكلات پزشكان عمومي بيكار قدمي برداشته باشد. تنها در مواردي كه مسائل سياسي بين وزارت بهداشت و نظام پزشكي پيش مي آيد، از اين مشكلات به عنوان ابزاري براي نيل به اهداف اقتصادي بخش صنفي و نفوذ بيشتر در بدنه حاكميت استفاده مي گردد. دليل اين امر نيز واضح و مبرهن است. كافي است مسئولین نظام پزشکی به طور شفاف اعلام کنند که چند درصد از اعضای جامعه پزشکی در انتخابات سازمان نظام پزشکی مشارکت فعال دارند؟ بايد از بدنه جامعه پزشكي سوال نمود كه با توجه به اينكه سازمان نظام پزشكي مطابق قانون موظف به ارايه خدمات متنوعي به بدنه جامعه پزشكي و ارتقاي سطح كل بدنه مي باشد، تا كنون چه خدماتي را به اين بدنه ارائه داده است؟ آيا غير از اين است كه اين سازمان با استفاده از نام بدنه جامعه پزشكي، منافع بخش خصوصي را دنبال مي كند؟ آيا درصد بسيار ناچيز مشاركت جامعه پزشكي به معناي نااميدي ايشان از بهبود وضع موجود نيست؟ بديهي است كه اگر بدنه جامعه پزشكي فعاليت هاي سازمان را در راستاي منافع خود مي ديد، در آن مشاركت فعال مي نمود.

 

بسيج را به خصومت شخصي متهم مي كنند. اين در حالي است كه در طيف پزشكان حاضر در هيئت رئيسه نظام پزشكي و شوراي عالي نظام پزشكي، جناب دكتر صدر نزديك ترين انديشه ها را به اندیشه ی بسيج دارند. اگر چنانچه اين بيانيه در زمان رياست طيف ديگري بر سازمان نظام پزشكي صادر مي شد، بددلان مي توانستند به بيان چنين جملاتي بپردازند. اما نکته این جاست که خواسته ی بسیج یک خواسته ی سیاسی نیست که بخواهد چنین ملاحظاتی را مد نظر داشته باشد. خواسته بسيج دانشجويي كاملاً واضح و مشخص است و این خواسته همانا اصلاح ساختار نظام سلامت است در جهت عدالت اجتماعی و به نفع مستضعفین. از نظر ما مشکل اصلی، ریشه ای و ساختاری نظام سلامت کشور ما آن است که ذینفع های تشکیلات صنفی سازمان نظام پزشکی و سهامداران بخش خصوصی توانسته اند در جایگاه های حاکمیتی و دولتی رخنه کنند و نظام قانون گذاری و سیاستگذاری کشور را به نفع صنف خود مصادره نمایند. البته لازم به ذکر است که  صحبت های فعلی به هیچ وجه از بار مسئولیت نهادهای حاکمیتی و در رأس آن  وزارت بهداشت و درمان، و به ویژه  شخص وزیر بهداشت کم نمی کند، اما حکایت وزارت بهداشت حکایت شیر بی یال و دم و اشکمی است که از شیر بودن فقط نام آن را  یدک می­کشد ولی قدرت و ابهتی برایش باقی نمانده است و اگر هم در مواردی اختیار دارد بعضاً جایگاه این اختیار توسط ذینفعان صنفی اشغال شده است به طوری که در مواردی انسان صحبت ها و عملکردهایی می شنود که بوی صنف گرایی آن به هیچ وجه قابل پنهان شدن نیست.



اکنون برای روشن تر شدن افکار عمومی  و  به جهت آن که خدای ناکرده کسی نگارندگان این نامه را به غرض ورزی و کینه های شخصی و زدن تهمت و افتراء متهم نکند کاملاً سربسته به بیان شواهد و سؤالاتی می پردازیم تا ابعاد این صنف گرایی در نظام سلامت کشور اندکی معلوم گردد:



1-  برای همه ی بیماران کاملاً  ملموس و بدیهی است که پیش از اعمال جراحی از آنان رضایت نامه ای گرفته  شود که بر طبق آن بیمار با  امضای خود از حقوق خود صرف نظر می کند و  پزشک بابت هیچ گونه از عواقب بعدی درمان مسئولیتی نسبت به بیمار بر عهده نخواهد داشت. حال سؤال ما این است که آیا گرفتن چنین رضایت نامه از بیماران قانونی است یا خیر؟ آیا این امر روالی بوده که از همیشه ی تاریخ برقرار بوده است یا نه روالی بوده است که یک زمان کسی با هدف تأمین هر چه بیشتر حقوق پزشکان آن را مرسوم کرده است؟  آیا  این گونه نیست که فردی که این رضایت نامه را مرسوم کرده است، رئیس وقت سازمان صنفی نظام پزشکی بوده که در قوه قضائیه نیز دارای مسئولیت بوده و این رضایت نامه را به عنوان هدیه به پزشکان اهدا کرده است؟



2-  مسئله دیگری که بسیار محل پرسش است آن است که چگونه سازمان صنفی نظام پزشکی در بودجه سالانه کشور ردیف قانونی و مصوب دارد؟ مگر این سازمان در زمره نهادهای حاکمیتی قرار دارد که می بایست از بودجه دولتی استفاده کند؟ با چه منطقی می توان قبول کرد که یک تشکل با منافع صنفی از بودجه بیت المال ردیف قانونی تعریف شده داشته باشد؟ آیا بابت چنین مبلغ قابل توجهی که به این سازمان صنفی داده می شود، مسئولیتی نیز از وی خواسته می شود یا خیر؟ چه نظارتی بر مصرف بودجه بیت المال در این سازمان وجود دارد؟



3- بخش مهمی از اختیارات حاکمیتی نظام سلامت که سازمان صنفی نظام پزشکی به طور قانونی آن را تصاحب کرده است، رسيدگي‌ به‌ تخلفات‌ صنفي‌ و حرفه‌اي‌ شاغلين‌ حِرف‌ پزشكي‌ است که در فصل ششم قانون نظام پزشکی ج.ا. ایران به طور کامل به سازمان نظام پزشکی سپرده شده است. به طور مشخص یکی از ارکان این سازمان "هيأت‌هاي‌ انتظامي‌ رسيدگي‌ به‌ تخلفات‌ صنفي‌ و حرفه‌اي‌ شاغلين‌ گروه‌ پزشكي‌ و حرف‌ وابسته"‌ است. از مجموع مواد ذکر شده در قانون نظام پزشکی می توان نتیجه گرفت که نظام پزشکی در تمام سطوح قضاوت و داوری از هیأت انتظامی بدوی گرفته تا هیأت انتظامی تجدید نظر و حتی هیأت انتظامی عالی حضور غالب دارد. سپردن وظیفه ی قضاوت به این سازمان به هیچ عنوان با جایگاه صنفی سازمان نظام پزشکی(به عنوان ذینفع) تطابق ندارد و می تواند بسیار فسادآفرین باشد؛ سپردن این وظیفه به سازمان صنفی نظام پزشکی صریحاً اصل بی طرفی طرفین دعوا در قضاوت را نقض می نماید(قانون سازمان نظام پزشکی – ماده 5، 36، 38)



4- تفویض اختیار حاکمیتی قضاوت به این نهاد صنفی تا آنجا پیش رفته است که حتی مراجع قضائی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در صورت کشف تخلف پزشکی، می بایست در دادسراهای انتظامی وابسته به سازمان نظام پزشکی اقامه ی دعوی کنند(قانون سازمان نظام پزشکی ج.ا. ایران – ماده 30 – بند ب و  د). از آنجا که مطابق قانون، دادسرای انتظامی مشروعیت خود را از رأی صنف پزشکان به دست می آورد(قانون سازمان نظام پزشکی ج.ا. ایران – ماده 29) ، لذا بر اساس این ماده از قانون، سازمان صنفی نظام پزشکی، به طور رسمی در جایگاه نهادهای حاکمیتی قرار گرفته و نهاد حاکمیتیِ قضایی و همچنین وزارت بهداشت در ذیل نهاد صنفی تعریف شده اند. ماده مذکور از عجایب و نوادر قانونگذاری مجلس، در قانون مصوب سازمان نظام پزشکی ج.ا. ایران است.



عدم واگذاري اختيارات حاكميتي به بخش خصوصي يك قاعده عقلاني است كه نقض آن مي تواند موجب مفسده هاي بسياري شود چه برسد كه اين اختيارات مرتبط با سلامت افراد جامعه باشد. در تمام كشورهاي پيشرو در بخش سلامت، نظارت بسيار  قوي از سوي حاكميت بر عملكرد مراكز درماني و افراد مشغول در آن مراكز وجود دارد و برخوردهاي سنگيني با كمترين تخلف در اين حوزه مي شود. در اين كشورها بهترين خدمات و پيشرفته ترين تجهيزات در مراكز درماني دولتي است و اعتبار مراكز دولتي در ميان مردم به مراتب بالاتر از مراكز درماني خصوصي است؛ اين در حالي است كه در كشور ما به علت مشكلات ساختاري در نظام سلامت، نه تنها شرايط به نسبت اينگونه كشورها كاملاً برعكس است بلكه مراكز درماني دولتي مكاني شده است براي ارجاع بيماران به مراكز درماني خصوصي. جالب آن كه هر گاه سخن از تقويت بخش دولتي به ميان مي آيد بسياري از مسئولين(كه اتفاقاً سهامداران مراكز درماني خصوصي هستند) از لزوم افزايش تعرفه‌ها و بهبود شرايط مراكز دولتي نسبت به مراكز درماني خصوصي مي گويند در حالي كه درآمد مراكز درماني خصوصي به طور غيرمنطقي بيش از 10 برابر حد واقعي است. پس در اين وضعيت اسفناك بايد گفت هيچ گاه نبايد توقع داشته باشيم بهبودي در وضعيت درماني مردم رخ دهد.



در این جا بسیج دانشجویی مجدداً مطالبات خود را از نهادهای ذیربط مطرح می کند.



1-   از مجلس شورای اسلامی می خواهیم قانونی در منع فعاليت مديران سازمان صنفي نظام پزشكي و سهامداران بخش خصوصي در مناصب حاكميتي اعم از مجلس شوراي اسلامي، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و قوه قضائيه و سازمان پزشكي قانوني تصویب کند. از شورای محترم نگهبان نیز می خواهیم از تأیید صلاحیت افراد صنفی در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و ... جلوگیری کند.



2-   از دولت محترم می خواهیم هرچه زودتر آیین نامه اجرایی منع قانوني اشتغال همزمان پزشكان در دو بخش دولتي و خصوصي را تهیه، تصویب و ابلاغ نماید و از اعمال نفوذ ذینفعان بخش خصوصی از طریق وزارت بهداشت در عدم تهیه و ابلاغ این آیین نامه جلوگیری نماید.



3-   از دولت محترم می خواهیم باز مهندسي ای در ساختار معيوب وزارت بهداشت در جهت تقويت امر نظارت بر مراكز درماني اعم از خصوصي و دولتی صورت پذیرد. نخستین قدم این بازمهندسی می تواند تغییر گروه مدیریتی حاکم در وازرت بهداشت باشد به نحوی که این گروه وابستگی ای به سازمان صنفی نظام پزشکی نداشته باشد.



4-   از مجلس و دولت محترم می خواهیم هر چه زودتر طرح ها و لوایحی در جهت تصويب قوانين بازدارنده و ايجاد نهاد‌هاي قدرتمند جهت حمايت از حقوق بيماران تهیه شود.



5-   از مجلس محترم و قوه قضاییه نیز می خواهیم قوانینی در جهت تشکیل دادگاه هاي تخصصي عادلانه ذیل قوه قضاییه تصویب شود و اختیار حاکمیتی قضاوت و داوری از سازمان صنفي نظام پزشكي گرفته شود.



 والسلام علیکم و رحمة الله و برکاتة

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۴۴:۱۹
تنها راه باقیمانده برای حل مشکل بخش نظام پزشکی ایران این است که مردم بیمار نشوند!! چون پزشکان که از درآمدهای میلیونی خود به نفع مستضعفان نمی گذرند و همین پزشکان میلیاردر در وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، مجلس و ... به امر مقدس! سیاستگذاری مشغول هستند. پس تنها راه باقیمانده این است که مردم بیمار نشوند که سروکارشان با کرام الکاتبین است!!! (442681)
 
setare
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۴:۱۷:۴۷
قربان، شما وقتی که لوله خونت می ترکه، میتونی لوله کشب بیاری که 10000 تومن بگیره می تونی لوله کشی بیاری که 1000000تومان بگیره، یکی می گه نرخ کار من انقدر هست، یکی می گه من اجرتم فلان قدره، اختیار هم با خودته... اینجام همینه، اگه فکر می کنی ارزش نداره و فقط شکم دکتر رو سیر می کنی، راه حلش سادس، یا نرو دکتر، یا یک پزشک عمومی پید کن که با ویزیت 7 تومنی قانع باشه (442923)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۹:۴۲:۰۳
خیلی تند میری پهلوان !
غرور شما را غرق در خویش ساخته است تا جایی که به همکاران خود اگر مثلا پزشک هم باشید اهانت روا میدارید (443150)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۹:۵۷:۳۳
این اجازه ی اظهار نظر خارج از.... در مورد پزشکان عمومی تقصیر شما نیست .
پاتولوژی جای دیگر است .
حتما می دانید سیستم درمان کشور انگلستان چگونه اداره می شود ؟ و سهم عمده درمان آن کشور بر عهده ی این عزیزان است ؟
سیاستگذاران ما اینچنین کرده اند که هم بهداشت و درمان کشور در این روز و حال است و از طرف دیگر به عنوان یک مساله ی کم اهمیت تر جنابعالی چنین اظهار نظری می فرمایید .

اگر سیستم درمان درست طراحی شود همه جایگاه خود را پیدا می کنند و پزشکان متخصص این چنین یکه تازی مغرورانه نمی کنند. (443162)
 
محمد رضا باقری چالوپلی
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۰۸:۵۶
پیشنهاد می کنم مر کز پپژوهش ها ی مجلس برسی کند که هزینه هر فرد در نظام سلامت دولتی چقدر است واگر به جای اینکهخ پول نفت را به دانشگاههای علوم پزسشکی می دادند به مردم می دادند وبه جای نیروهای زیر دیپلم ودیپلم خانه های بهداشت نداشتیم وپول نفتت هزینه بیمه مردم می شد انها رقابتی وخصوصی ودولتی وتعاونی با هم در آن صورت باز هم مشکلی داشتیم البته نمی دانم این پرسنل فوق تخصص والبته دانشگاه نرفته خانه بهداشنت کدام دانشگاه خارجی جذب می کرد تا خدمت انها به مردم تداوم یابد ! (443045)
 
مرتضی اشرفی
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۴۴:۲۶
تا در این کشور مطبوعات و احزاب آزاد نشوند همواره همین آش است و همین کاسه. و کسانی که به بهانه جلوگیری از فساد آزادی را محدود می کنند خود فاسدترین موجودات روی زمین هستند. (442682)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۴۷:۱۳
عذرخواهی چیزی از ما کم نمیکند . امنیتی کردن مسئله فقط در کوتاه مدت آن را حل خواهد کرد (442685)
 
حسن دلگرم
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۵۸:۳۹
چند روز پیش بود که دوست بنده تصادف کرده بود و پای او دچار کوفتگی شده بود و اورژانس او را ضمن اینکه بیمار از آنها درخواست کرده بود که او را به بیمارستان خصوصی مورد نظر ببرند به بیمارستان دولتی بردند و آن را درمان کردند و به خانه فرستادند بعد ار چند روز پای این بنده خدا دوباره درد شدیدی میگیرد و کبود و سیاه میشود و خود او مجبور میشود ایندفعه به همان بیمارستان خصوصی خود بروند و تشخیص دکتر اونجا این بود که دکتر دولتی بیمار را درست و حسابی درمان نکرده بوده و این دوست من مجبور شد یک هفته در آن بیمارستان بستری شود ... تا ببینیم بعد از یک هفته حالش خوب بشه یانه !انشاالله که خوب بشه شما هم دعا کنید. (442694)
 
ابراهيم قنبري
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۱۱:۴۲
به نام خدا
حالا ديگه مدتهاست كه جمله : خدايا پاي هيچ مومن مسلموني رو به دوا و دكتر باز نكن ، پاي ثابت دعاهاي قبل از خوابمون شده . (442713)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۴ ۱۹:۱۷:۵۴
احتمالابرای اخذ پول خودشیرینی کرده اند و پزشک بخش دولتی را زیر بار افترا قرار داده است .این شگرد بخش خصوصیست .خومونیم زمانی که مردم خوب پول میدن راضی تر هم میشن !
و اما شما ببینید کار ضداخلاقی آن دکتر را به اصطلاح !
مردم در بخش دولتی صدایشان را به اندک ایرادی هم بلند می کنند اما در بخش خصوصی خیلی سر به زیر و موقر جلوه می کنند ! (444689)
 
setare
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۱۳:۱۴
دوستان عزیز و گرامی بسیج دانشجویی دانشگاه \"شریف\" لطفا پیش از نوشتن بیانیه و تجویز مرهم، حداقل با چند پزشک هم صحبت می فرمودید. دوستان فنی و بعضا مدیر، کار شما مصداق اینست که بنده در جایگاه یک پزشک بوق در دست گرفته و فریاد بزنم که \"به طور مثال\" چرا در کشور خودروی درجه 1 تولید نمی شود؟ حال آنکه از مشکلات و ساز و کار آن نه تنها خبر ندارم. بلکه با خواندن متن قانون، به این نتیجه رسیده ام که این کار \"باید\" انجام شود. پس نتیجه می گیزم، صنف مهندسان چون منافعشان در اینست که قطعه بی کیفیت تولید کنند پس خودرو تولید نمی شود. این چه استدلالیست که انجام می دهید؟ آیا شما درد این جامعه را نیز می دانید؟ آیا همه پزشکان در یک سطح درآمد دارند؟ آیا شما به عنوان فردی تحصیل کرده، برای علم خود ارزش قائل نمی شوید؟ اگر شما در جایی برای استخدام مراجعه کنید و به شما عرض شود چون لیسانس هستید فلان قدر پایه حقوق شما است، به عنوان یک دانش آموخته دانشگا شریف به بلاهت آن شخص نمی خندید؟ (442716)
 
mahdi
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۴:۰۳:۴۹
این بنده خداها که اتفاقا گفتن بخشی از صنف پزشکی کشور به اسم بقیه این کارها رو انجام میدهند. شما که ظاهرا از پزشکهای درد کشیده خبر دارین چرا از بقیه اعضای این صنف که منافعشون رو از قبل مریضی مردم جمع می کنند دفاع می کنید؟؟؟ (442915)
 
setare
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۵:۲۹:۳۳
این بنده خداها \"احتمالا\" هیچ کدوم تا 35 سالگی در پی تحصیل نبودن، این بنده خداها \" احتمالا\" از 23-24 سالگی تا 35 سالگی 4 شب در هفته، علاوه بر کار روزانه کشیک نبودن، این بنده خداها \"احتمالا\" دوران دانشجوییشون تونستن منبع درآمدی هم داشته باشند، نه اینکه تا 35 سالگی با حقوق بخور و نمیره دانشگاه سر کنن. این بنده خداها اختمالا دنبال خرید یا اجاره یک مطب نرفتن که بدونن کم کم باید 100-150 میلیون تومن پول داشته باشن، این بنده خدا هااااا احتمالا نرفتن گوجه سبز کیلو 7 تومنی بخرن که بدونن پول ویزیت \"یک\" مریضه این بنده خداها احتمالا.... (443015)
 
عبود
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۳:۳۴:۵۵
ظاهراً می خوای بگی که بعضی از پزشک ها بی کار اند یا با حقوق نا کافی کار می کنند، خوب اینا هم که همینو تو بیانیه گفتن.
اما در مورد اینکه ممکنه توی مهندس ها هم مشکل باشه همینطوره. اگه مسائل حاکمیتی رو بدن به خود صنف مهندس ها، خواهی دید که چقدر فساد ایجاد خواهد کرد. مهندس ها دیگه خدا رو هم بنده نمی شدن. الان هم نظام پزشکی همینطوره، برای همین نظام سلامت پر است از فساد تصمیم گیری و سیاستگذاری. نمونه هاش هم که توی بیانیه شون بود. (443252)
 
یک مستضعف
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۱۹:۳۰:۴۱
این حرف ها گرفتن زیرمیزی انجام اعمال قانون دلالی زمین و مسکن رانت خواری بازاریابی برای بیمارستان های خصوصی در بخش دولتی و درآمدهای میلیونی برخی پزشکان را توجیه نمی کند... (443659)
 
امیر امیری
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۲۴:۲۳
با سلام یادش بخیر قبل از انقلاب اساتید دانشگاه عار شان میشد مطب شخصی داشته با شند . انها تمام وقت در اختیار علم و دانشگاه و مردم بو دند اوازه طبیبان ایرانی ان زمان در منطقه شنیده میشد . اما متا سفانه بعد از انقلاب بیشتر پزشکان متخصص نه تنها علم طبا بت را وسیله رسیدن به پول و ثروت قرار داده اند بلکه در س اخلاق و ... را هم باخته اند.البته تعداد کمی پزشک ن مو من به علم و عمل هم هنوز وجود دارد. متاسفانه تعداد زیادی پزشک زن در ر شته های غیر مرتبط تر بیت شده اند که اکثر انها کارایی چندانی ندارند و شکایت مردم اکثرا از خانم های پز شک به اصطلاح متخصص است .در این مافیایی که وزیر محترم و شیر زن بهداشت نام بردند اکثرا زنهای پزشک حضور دار ند. البته نباید از یاد ببریم که این مو ضوع در حوزه های دیگر جامعه هم وجود دارد که علت اصلی ان حضور گسترده خانم ها و دور شدن انها از خا نه و خانواده و ازدواج است . برای اصلاح امور با زگشت به خو یشتن و اموزه ها و کلام امیر مو منان علی ع راه نجات است.از نظر شرعی و اخلاقی خواهشمندم منتشر کنید.والسلام. (442728)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۴:۱۸:۱۸
از آب گل آلود ماهي نگير آقا امير. يعني همه پزشكان و مهندسان مرد موفق اند؟
خلايق هر چه لايق (442924)
 
محمد رضا باقری چالوپلی
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۳۷:۲۶
امیر آقا نعل وارونه نزن این دانشگاههای علوم پزشکی با پول مردن -نفت - اداره می شوند خوب مردمیکه پول نفت را نگرفتند نمی تونند بیمه درست حسابی بپردازند می شه نارسایی درمانی همین بقیه اش داتانی است که شماها می سازید تا به تتعبیر جلاا ال احمد گذر بی درد سر نفت ادامه پیدا کنه (443064)
 
راستین
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۳۸:۴۰
ممنون که الف به این بحث پرداخت.
متاسفانه نوعی احساس کرختی و سستی در بدنه دستگاه بهداشت کشور مشاهده می شود.
بارها شاهد بوده ام که مسوولین و بازرسین بهداشت از مرکز وصال یا دانشگاههای علوم پزشکی به خودشان زحمت سرکشی نمی دهند. بی پرده بگویم، بارها شاهد امضای فرمهای کلیشه ای بوده ام که باید در محل و با ارزیابی و یا حتی کنترل نامحسوس یا مراجعه به عنوان ارباب رجوع پر می شد و امضا می شد ولی دریغ از جماعت تنبل و همیشه ناراضی از حقوق که چوب عدم سرکشی آنها را مدیر بالادست با توبیخ رسانه ای و مردم بیمار یا بیمار دار می پردازند.
به واقع خود همین مسوولین هم متهم شماره یک هستند که انتخاب زیردستانشان را به همفکر سیاسی بودن یا هم دانشگاهی بودن محدود کرده اند.
آقای توکلی از شما می پرسم که در این مملکت آیا یک پزشک زرتشتی یا مسیحی که کاردان و کارآمد باشد می تواند ریاست بیمارتان را به عهده بگیرد؟ همین موارد مشابه در انتخاب افراد بر اساس تمایل به یک نامزد خاص و ...وجود دارد.
درد امروز نیست همیشه بوده ولی امروز به اوج رسیده.
امیدوارم وزیر محترم، بر اساس برادر شهید بودن یا خواهر جانباز بودن رییس بیمارستان مربوط را انتخاب نکنند. بر اساس لیاقت و نظارت به دور از اغراض سیاسی و عقیدتی باشد.
نکته دیگر: نقش رسانه های منتقد نظیر الف است که باید با بزرگنمایی ضعفها فریادرس مردم باشد و نگران کننده مسوولین.
که این به صلاح ملک و میهن نزدیک تر است. (442751)
 
reza
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۴۷:۵۶
\"وزیر بهداشت بجای عذرخواهی تلاش کرد انتشار این اخبار را سیاسی جلوه دهد\"
این جملتون خیلی برام جالب بود..... این کاری هست که خود شما هم مدت هاست برای تکفیر منتقدان دارین انجام می دین. حالا یه نفر هم پیدا شده همین کارو با شما کرده..... حالا کم کم دارین می فهمین معترضین چی می کشن از دست شما. (442760)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۵۴:۱۶
با سلام:
اصلا نمی دانم برای توضیح آنچه که در سیستم درمانی به ویژه بیمارستانهای دولتی می گذرد از کجا شروع کنم گرچه باز گویی خواهد بود و همه از آن آگا هند با این حال به ذکر تجربه خودم می پردازم:
هرگز یادم نمی رود ساعت 4 صبحی که خبر رسید برادرم تصادف کرده و اورا به بیمارستان 22آبان لاهیجان (دولتی) منتقل کرده اند .تصورش را بکنید بیمار تصادفی و اورژانسی را روی تخت کثیف وشکسته ای رها کرده بودند تا خانواده اش برسد و به فلان حساب در باجه مستقر در بیمارستان پول واریز کنند!
وقتی جناب مسئول را با نق ونوق هایش از خواب بیدار کردیم و عملیات مدرن بانکی انجام شد تازه پروسه درمانی شروع شد آنهم با مشارکت اینجانب به عنوان مسئول نقل و ترابری برانکار.بیمارستان گویا به تازگی صاحب دستگاه سی تی اسکن شده بود اما متخصص مغزو اعصاب نداشت.پزشک عمومی هم کاری از دستش بر نمی آمد واقعا جز پانسمانی معمولی و بستن مجراهای خونریزی عملا هیچ کار دیگری از دستشان بر نیامدو قرار شد بیمارمان به رشت منتقل شود اما کو آمبولانس؟! بخش خصوصی هم آمبولانس نداشت تصور کنید بیمار تصادفی خرد وخمیر شده ای را در صندلی عقب پیکان -متعلق به آژانس- خوابانیده و به بیمارستان پورسینا ی رشت منتقل کردیم.مصیبت های ما در بیمارستان پورسینا به دلیل عدم پذیرش بیمار به خاطر انتقال بیمار از یک بیمارستان به بیمارستان دیگر با وسیله ای غیر از آمبولانس خود داستان غم انگیز دیگریست که در این مجال نمی گنجد.
آقایان شعار بس است به داد این ملت برسید حق مردم این نبود
یا علی (442768)
 
محمد رضا
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۳۹:۱۴
با تشکر از مسئولین سایت محترم الف

اگر چه رها سازی دو بیمار در بیابان بسیار مزموم و ناپسند بود ولی بیاییم یک کمی واقع بین باشیم چه فرقی مابین رها سازی یک بیمار در بیابان و عدم معالجه یک بیمار به واسطه نداشتن زیر میزی پزشک معالج و یا عدم پذیرش او توسط بیمارستان به واسطه فقر مالی وجود دارد آن یکی در بیابان رها شده واین یکی در خیابان به راحتی می توانید این موضوع را با حضور در یک بیمارستان و وجود مریضهای بیشمار که به واسطه عدم تمکن مالی سرگردان مانده اندو بی فریادرس به عینه ببینید خانم وزیر و نمایندگان حامی ایشان بهتر است کمی از عملکرد خود خجالت بکشند تا ماجرا را سیاسی و .... تعبیر کنند. (442803)
 
masoud
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۵۶:۵۱
من خود یک استاد علوم پایهدر دانشکده پزشکی هستم. چشم فرزند 17 ساله ام مدت ها است مشکل دارد و ربطی به نمره عینک او ندارد و لازم است توسط چشم پزشک معاینه شود ولی به مطب هر چشم پزشک که مراجعه می کنیم از پذیرش بیماران زیر 40 ساله خودداری می کنند. آنها فقط بیماران پیر را پذیرش می کنندچون بیماران پیر اغلب نیاز به جراحی دارند و پول زیادی به جیب این کاسب ها( نه ببخشید چشم پزشک ها) سرازیر می شود. جالب است که این موضوع را همه میدانند ولی کسی رسیدگی نمی کند.من خودم موضوع را به رئیسی دانشگاهگفته ام ولی ایشان هم به صلاح خود نمی داند رسیدگی کند. راستی چه کسی باید به سلامت چشم اطفال و جوانان رسیدگی کند؟چه کسی مسئول رفتار چشم پزشکان پول پرست را مورد رسیدگی قرار می دهد؟ آیا کسی هست؟ خانم وزیر؟! (442818)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۳:۲۴:۵۰
هم در بیمارستان فارابی و هم در مرکز طبی کودکان چشم پزشک اطفال وجود داره البته اگر افتخار میدید که به یه بیمارستان دولتی مراجعه کنید و این همه کنایه به پزشکان نزنید (443247)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۲:۱۷:۲۱
متاسفانه در این بخش ظلم بزرگ و مضاعفی در حق مردم میشه چرا که کسی که پول نداره از درمان محرومه و متاسفانه بهش بی احترامی هم میشه و کسی هم که پول داره عملا باید برای درمان بهتر پول زور بده. مشکل هم اینجاست که دولت نمیخواد وظیفه خودش رو بر عهده بگیره. اصلا برقراری رابطه مالی بین بیمار و دکتر بزرگترین اشتباهه. راه حل منطقی اینه که اولا همه آحاد ملت و شهروندان ایرانی بیمه بشن و ایم بیمه ها جامع باشه. ثانیا پزشکها دستمزدشون رو از مستقیما از بیمار نگیرن. وقتی بیان میشه پزشکهایی داریم که تا ماهی 200 میلیون تومان درآمد دارن این یعنی پول زیادی به این بخش تزریق میشه خوب این عدم تعادل باید برطرف بشه. نکته دیگری رو هم که نباید فراموش کرد اینه که بعلت اینکه نظام پزشکی متشکل از همون افرادیه که درآمدهای نجومی دارن خوب قاعدتا نمیتونه این مشکل رو حل کنه. (442826)
 
یک پزشک
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۲:۵۱:۰۴
سلام
1- بررسی و توجه رسانه به سیستم درمانی-بهداشتی کشور بسیار قابل تقدیر است. و یکی از کمبود های ما وارد نشدن رسانه در این مورد است. اما این بار ورود شما از میانۀ بازی بوده! این گلایه را از جامعه پزشکی بپذیرید که تاکنون کجا بودید؟ زمانی که مردم و جامعه میلیارد میلیارد ضرر نبود فرهنگ سلامت در جامعه پرداخت میکنند، شما کجا بودید؟ کجا هستید؟ و چه برنامه ای دارید؟ آیا این حرف من بیراه است که در رقابت خبر های جذاب برای خبرگزاری های خودتان فرهنگ سازی را فراموش کردید؟

2- با وجود تمام انتقاداتی که به سیستم بهداشتی وارد است و هر دو گروه مشتری این سیستم یعنی بیمار و پزشک از این سیستم ناراضی هستند. اما این ماجرا الحق مشکوک است!! یا اینکه اینچارج ها و پزشکان در جریان نبوده اند یا اینکه واقعا یک رفتار شیطنت آمیز در کار است که با این وضع این برنامه پیاده شده

3- نقد و انتقاد لازم است اما تیغ این انتقاد باید کنترل شده سر از تن جدا کند! من نگران این نیستم که رفتار ها و اخبار احساسی آبروی پزشکان و جامعه سلامت را از بین ببرد. من نگران ضرر ناشی از بی اعتمادی به سیستم سلامت هستم که مستقیما متوجه مردم است. دقت کنید این کار باعث می شود دست بیمارستان های خصوصی برای تبلیغات سو باز شده و به تخریب بیمارستان های دولتی بپردازند و ....

4- در پیشنهادات ارائه شده، متاسفانه به وجهه علمی شغل پزشکی توجه نشده. این مشکل بزرگی است. سیستم آموزشی و وزرات خانه اتفاقا نباید از جامعه پزشکی جدا باشد. پزشکی که بیرون از سیستم دولتی کار نکرده توانایی آموزش و مدیریت ندارد. اما راه حل در تقویت نظام پزشکی و تقویت نظارت و مطالبه دولت از نظام پزشکی است (442856)
 
حسن
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۲:۵۲:۵۳
سلام بگزارید من هم خاطره خود را از سیستم درمان تعریف کنم. 6 ماه پیش یکی از دوستانم تصادف کرده بود و به بیمارستان دولتی برده بودنش و من هم بعنوان همراه با او رفته بودم پیر مردی در راهروی بیمارستان بر روی تختی شکسته بستری بود که ناله میکرد و قتی از اون پرسیدم درد داری پدر میخواهی بگویم مسکن بزنند بهت فهمیدم بنده خدا برای رفه حاجت ناله میکنه و نمیتونه پا بشه من فورا پرستارها را خبر کردم فکر میکنید چه شد؟ لطف کردند با اینکه میدونستند من هیچ نسبتی با پیر مرد ندادند یک ظرف ادرار به من دادند که ببرم و من مجبور شدم به پیر مرد کمک کنم تا رفع حاجت بکند واقعا برای ملت متاسف شدم که گیر چه ...افتاده اند متاسفانه ما از سیستم درمان ایران به اندازه سر سوزن احترام و دلسوزی برای بیمار ندیده ایم. شاید باشد اما من ندیدیه و نشنیده ام (442853)
 
امير
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۲۰:۲۴
الان كه قريب بيش از 32سال از پيروزي انقلاب مي گذرد هر دولتي كه سركار امد وعده اجراي نظلم اجرا را به دنبال خود كشيد از جمله دولت نهم و دهم .
بهرحال اثار مترتب بر نظام ارجاع انچنان گسترده است كه تقريبا همه ميدانند كه با اينكار چه قدم بزرگي در درمان بيماران و ارجاع صحيح ايشان به متخصص مربوطه و عدم سرگرداني بيمار در مطبهاي پزشكان مختلف و درمان سريع و كم هزينه شدن درمان و و و .... بسياري موارد ديگر را بدنبال خود دارد. اما وجود مافياي پزشكي كه اجراي اين نظام را در تضاد با منافع برخي پزشكان ميبند موجب شده كه سيستم عريض و طويل اين وزارتخانه هنوز با گذشت ساليان دراز نتوانسته قدمي در اين راه بردارد . البته ناگفته نماند كه اين نظام را در روستاها اجرا كرده اند ولي چه اجرايي كه ادم را ياد ان شير بي يال و دم و اشكم مولوي مي اندازد كه كاش اجرا نمي شد.
بهرحال همانطور كه صاحبان زر و زور و تزوير در هر جايي خودنمايي ميكنند اين مافياي پزشكي نيز خود را در وزارت بهداشت و درمان انچنان محكم كرده كه هنوز هيچيك از عوامل اجرايي دولت نهم و دهم نتوانستند نظام ارجاع و سامان دهي به امور درماني مردم را كه از وظايف اوليه حكومت همراه با اموزش و امنيت است را به اجرا برسانند و اين جاي تاسف دارد كه هزينه اين نابساماني را بيماران دردمندي بايد بپردازند كه همينطوري هم از رنج بيماري در عذابند حال كه بايد رنج هزينه هاي گران درماني و درمانهاي طولاني بي فايده را هم تحمل كنند (442869)
 
setare
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۵:۳۹:۳۱
دوست عزیز، مافیای پزشکی با 5 تومن بالا پایین کردن ویزیت یک پزشک یا تخت بیمارستان به جایی نمی رسه، شما یک چیزی به نام مافیا شنیده اید، قلا هم گفته ام کسی که در این بخش نباشد و از بیرون گود نگاه کند، نمی داند مشکلات کجاست و این مافیا ها کجا هستند. ولی به عنوان یک پزشک عرض می کنم که بخش هایی از نظام بهداشت و درمان وجود دارد که بسیار بیشتر از بخش نظام تعرفه و ارجاع برای \" مافیا\" سود دارد.... (443028)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۴۶:۳۸
با سلام

من چند وقتی است که این خبر را خوانده ام ولی از ابتدا هم این خبر کمی مشکوک بود این با عقل سلیم جور در نمی آید که بیمارستانی مریض را در بیابان رها کند چون در بیمارستانهای تهران مسئولین پذیرش اینقدر پررو هستند که همانجا جلوی بیمارستان رهایت کنند .کسی که این کار را کرده قصد دیگری داشته من از مسئولین نظام پزشکی دفاع نمیکنم ولی این کار با عقل جور در نمی آید. (442904)
 
پژمان
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۴۶:۵۷
اخيرا گزارشهاي متعددي در خصوص پزشكاني كه با مراجعه بيماران بلافاصله و فقط به جهت منفعت مالي براي آنها انجام عمل جراحي فوري را پيشنهاد ميكنند در جامعه پخش شده است ...
بسيار بجاست كه مطبوعات و سايتها نسبت به ارائه اين گزارش ها و معرفي پزشكان صرفا منعت طلب اقدام كنند تا همگان نسبت به اين مسائل آگاه شوند و بي جهت اسير دام اين دكان داران پزشك نما نشوند ...!!! (442905)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۵۲:۳۶
نباید دیگر تکرار شود.افرادی که بهر طریق قصور کرده اند باید تنبیه شوند.کسانی که شفاف سازی نموده اند باید دلگرم نمود.مشکل کشور ما کمی مدیران حرفه ای و دلسوز است.باید در اتتخاب و اتتصاب افراد شیوه فعلی که بهره وری پایین دارد به شیوهای تغییر نماید که موجب رضایت مندی مردم و افزابش بهره وری سازمان ها و نتیجتا کشور شود. (442911)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۴:۱۰:۴۹
در خصوص \"رضایت نامه قبل از عمل جراحی \" : رضایت دادن به پزشک برای انجام عمل جراحی به معنی \"مجوز قصور در انجام عمل پزشکی \" نیست،وچناچه پزشک تخلف کند مستوجب مجازات (عمدتا مالی ) است ،ولی متاسفانه این مطلب را فقط وکلا می دانند. (442919)
 
سوال از مجلس
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۴:۲۶:۵۲
آیا وزیری که واقعیات را کتمان یا انکار می کند ,نباید استیضاح شود؟یعنی ,از نظر شما ,داشتن چادر -برای وزارت- کفایت مd کند یا.... (442935)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۴:۵۷:۱۱
واقعا جای تاسف داره
به نظر من کلا وزیر محترم بهداشت در امورات این وزارت خانه موفق نبوده است! (442987)
 
رها
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۴:۵۹:۴۹
با این اوضاع و احوال بیاد آن شاعر میافتم که نوشتـ:

مرگ اگر مرد است گو نزد من آی
تا در آغوشش بگیرم تنگ تنگ

و من اضافه میکنم:
تا که از این زندگی راحت گردم! (442992)
 
ali
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۵:۱۵:۵۴
اینجا در فرانسه همۀ اقشارمردم بیمه هستند و افراد کم درآمد بیمۀ مجانی می شوند، فرانسه از ایران اسلامی تر است! (443003)
 
حسن
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۵:۴۲:۰۸
خانم وزیر, در بسیاری از کشورهای دیگر, فقط بخاطر همین اتفاق اخیر رها کردن بیماران در بیابان, تا بحال صد در صد مجبور به استعفا شده بود و حتی هم دادگاهی! (443029)
 
علی
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۵:۴۴:۳۲
کشوره ما را چه کسانی اداره میکنند؟ (443035)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۳۲:۲۵
سلام من در سازمان بیمه خدمات درمانی کار میکنم و جهت اصلاح راهای زیر را پیشنهاد میکنم 1- بحث آموزش پزشکی از درمان جدا بشود تا هزینه های هر واحد مشخص کردد 2- بیمارستان ها از شکل دولتی خارج و بصورت خصوصی اداره شوند هم اکنون امکانات دولتی در اختیار شناسایی بیماران و شیفت آن به بیمارستانهای خصوصی است 3- مدیریت اداری و کلان سیستم بهداست و درمان از دست پزشکان خارج و بر عهده فارغ التحصیلان رشته های مدیریتی قرار داده شود تا از اعمال نفوذ های صنفی و در نهایت تضییع بیت المال و حقوق مردم جلو گیری شود (443058)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۳۷:۰۳
یکی هم به مافیای نظام مهندسی و دکانداری مهندسین بپردازه خیلی خوبه. (443062)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۳:۵۷:۵۵
چون اختیارات حاکمیتی مهندسان کمتر از پزشکان است، مافیای آنها هم کمتر است. اما طبیعتاً صفر نیست. (443263)
 
رضا
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۱۳:۵۴:۱۵
آخر نظام مهندسی چه اختیارات حاکمیتی دارد؟ نظام مهندسی دادگاه دارد مگر مثل نظام پزشکی؟ اهم و فی الاهم باید کرد... (443483)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۵۰:۲۹
جواب این همه نظرات یک عکس از بیمارستان بهمن و طبقه VIPمسوولین دولت عدالت خواه ومنتشر کردن نام اقایان و خانمهایی صاحبان سهام بیمارستان و ارزش آن تا ملت فهیم ایران معنی انقلاب اسلامی مستضعفین ومعنی ایت قرانی اول انقلاب( نرید ان نمن علی الذین استضعفوا...) و بقیه ایات قرانی که اقایان برای کول زدن ملت استفاده کردن منتشر کنید با تشکر (443069)
 
fereydoon
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۷:۴۰:۳۹
سرانه ایکه برای درمان در نظر گرفته اند چقدر است . قیمت دستگاههای سیتی اسکن چقدر است دکتر متخصص در چند سالگی فارغ التحصیل میشود . حاجیهای میلیاردر چند ساله اند .چند سال پیش در یکی از شهرستانها دکتر متخصصی داشت جلای وطن میکرد وتمام خانه و زندگی اش را پسر بچه سی ساله ای که در بازار شهرستان کیوسکی داشت خرید اطرافیان میگفتند دکتره چه مردم را چاپیده ولی کسی حواسش به دکاندار سی ساله نبود . چون همه میدانند هر کسی میتواند دکه بزند و مردم را بچابد ولی دکتر شدن کار هر کس نیست و باید هم استعداد داشت وهم زحمت کشید.چطور مردم وقتی سگدست ماشین شان میشکند .هرچه تعمیر کار بگوید قبول میکنند و انتظار دارند دکتر شب و روز سر مریضشان بنشیند و نه وزارت بهداشت به او دستمزدمناسبی پرداخت کند چون سراته کم است و نه زیر میزی بگیرد (443101)
 
hossein hajiagha
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۸:۱۹:۳۲
قوه قضائیه خواب است آقا زاده ها بیدار (443116)
 
یک دلسوز مملکت و مردم
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۸:۴۶:۳۴
لطفا دانشگاههای علوم پزشکی را از وزارت بهداشت جدا کنید و زیر مجموعه وزارت علوم و فرهنگ و اموزش عالی ببرید. تا وزارت بهداشت به کار اصلی خود یعنی پیشگیری، درمان و توانبخشی بپردازد و رسیدگی کافی به بیماران بشود . در حال حاضر رزیدنتها و انترنها، امنیت بیماران را در همه جا بخطر انداخته اند. و هزینه اموزش به بیماران تحمیل می شود. اگر اموزش پزشکی از وزارت بهداشت جدا شود. وزارت بهداشت بهتر می تواند به بیماران و وظایف اصلی خود برسد و دیگر دانشجویی در بیمارستانها نخواهد بود و ایمنی بیماران تامین می شود و از طرف دیگر پزشکان نمی توانند بیمارستانها زا رها کرده و انرا به دانشجویان واگذار کنند. مشکلات اورژانسها و اصلی ترین شکایات مردم یعنی نبودن پزشک در اورژانسها و بخش ها حل خواهد شد. موفق باشید (443132)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۸:۵۲:۳۵
بنام خدا
با بركناري رئيس بيمارستان و پيگيري و توضيحات وزير محترم مشخص بوده كه ايشان به فكر مردم ميباشد و دغدغه مردم را دارند.
از سايت الف مي خواهم اينقدر روي سياه نمايي دولت كار نكند (443134)
 
علی
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۰:۰۱:۰۴
آقایان و خانم ها صبح در پشت میز وزارت ، معاون وزیر و رییس دانشگاه و مدیر کل برای مصالح خودشان در عصر ها در مطب و بخش خصوصی شان تصمیم می گیرند یا در ساعت اداری به این بیمارستان و اون اطاق عمل و یا به صورت پروازی به کیش و ... سری می زنند و تا امکان داشته باشد پول جارو می کنند و مال اندوزی می کنند خدایی در کجای دنیا اینگونه است .
برنامه 5 تکلیف را روشن کرده است این ور میز باید از اون ور میز جدا شود تا این مافیا برای همیشه سایه شوم آن از سر سلامتی مردم رخت بربندد - انشاءالله (443164)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۰:۴۲:۳۴
بعنوان یک مسئول در بخش سلامت کشور که بیش از 15 سال است در این بخش مدیریت داشته ام با قاطعیت عرض میکنم که هیچگاه سیستم بهداشت و درمان کشور را اینگونه منحط ندیده بودم. سوء مدیریت و ناپختگی و بی تدبیری در این وزارتخانه و مجموعه های آن بیداد میکند. در عوض نوعی پوپولیسم بر عملکرد این وزارتخانه حاکم شده است. اتلاف منابع ، بی توجهی به اصول مدیریت ، شتابزدگی و عدم توجه به اصول کارشناسی در عملکردها ، باندبازی و سیاست زدگی جای تدبیر و مدیریت را گرفته است .
توضیح بیشتر در حوصله این بحث نیست. (443181)
 
هوشنگ ضروری
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۰:۵۵:۳۵
خوب آدم واقعا متاسف میشه این مسائل رو در مورد سیستم بهداشتی کشورمون میخونه ، ولی یه سئوال از عزیزان دارم و اون هم اینه که در کدام بخش از کشور ما همه چیز به خوبی و خوشی انجام میشه و مشکل نداره ؟
اگه جائی رو پیدا نکردید بهتون حق میدم ، مشکل در تمام ارکان کشور وجود داره و بیشتر از آنکه کار بشه برای رفع اون شعار داده میشه (443186)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۱:۰۴:۱۶
فقط عام مردم نیستند که نارضایتی دارند. ما پزشکان هم که سیبل اشتباهات 2 ساله اخیر وزیر محترمه شدیم و قوانین خرق اساعه ایشان جان به لبمان آورده از این وضعیت رضایتی نداریم . سوال من این است که چه دستی در کار است تا با به مذلت کشیدن منزلت پزشک ، او را در نظر بیمار فردی نمایان کند که از درد او لذت می برد و وزیر محترمه در نقش مبارزه با او برآموده است
.
رسوایی آزمون دستیاری در اولین گام
.
قوانین من در آوردی که با جمله قانون عطف به ما سبق نمی شود منافات دارد ولی با ارعاب و تهدید وادار به تمکینت می کنند
.
رسوایی بیماران رها شده که البته دلیل آن کاملا معلوم است!!!
.
و حالا تجارت با جان مردم
.
هر گردی گردو نیست
.
هر پزشکی ........................ (443189)
 
پزشک متخصص
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۲۱:۲۰:۴۵
برادران گرامی اشکال اصلی سیستم درمانی مااین است که بیمار با تشخیص خود متخصصی را انتخاب می کند ونزد او می رود ومتخصص مربوطه هم بسته به انصاف خود با او رفتار میکند در کشورهای پیشرفته ویزیت پزشک متخصص دهها بار از اینجا بیشتر وگران تر است ولی بیمار برای استفاده از بیمه خود حتما باید ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کند وسپس در صورت صلاحدید او به پزشک متخصص معرفی می شود و حتی در آن صورت هم پزشک متخصص حق ندارد به صورت دلخواه هر نوع درمانی را برای بیمار انجام دهد واز این تظر شدیدا در چارچوب مقررات بیمه قرار دارد واین کاملا برعکس ایران است که نرخ ویزیت عوامفریبانه پایین و دست متخصص برای جبران آن کاملا باز است . (443194)
 
مهدی
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۰۰:۵۸:۳۴
کدام شیر پاک خورده ای اجازه داده که به طور قانونی و طبق مصوبه ی مجلس در نظام درمان کشور مافیا تشکیل بشود؟ خوب بود اگر در مورد بانی این امر اطلاعی هست در بیانیه ی بسیج منتشر می شد. (443284)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۰۱:۳۶:۱۵
1\"- برای همه ی بیماران کاملاً ملموس و بدیهی است که پیش از اعمال جراحی از آنان رضایت نامه ای گرفته شود که بر طبق آن بیمار با امضای خود از حقوق خود صرف نظر می کند و پزشک بابت هیچ گونه از عواقب بعدی درمان مسئولیتی نسبت به بیمار بر عهده نخواهد داشت\".

در فهم اجتماعی کشورهای پیشرفته یک چنین \"رضایت نامه\" بلحاظ قوانین حقوقی, حتی اگر نوشته شده باشد هم, فاقد ارزش حقوقی و بی تاثیر و غیر قابل پذیرش در مقابل مقامهای قضایی و دادگاهها میباشد. در کشورهای پیشرفته حق پزشک و بیمار و رابطه آنها به هم تا اندازه بسیار زیادی تعریف شده و مشخص میباشد. حتی در صورتیکه مداوای پزشک بر روی بیمار خود بر طبق آخرین شناخته ها و دست آوردهای پزشکی هم انجام شده باشد ولی پزشک حتی مریض را در مورد تاثیرات جانبی دارو و یا روش بکارگیری شده در یک عمل به اندازه کافی تعلیم نداده باشد, و درصورتیکه این عوارض جانبی منجر به تاثیرات نامطلوب و تاثیر منفی در روند بیماری داشته باشد, بیمار میتواند از دست پزشک خود شاکی گردد و مطالبه خق کند!!
---------------------------------
چه برسد به اینکه بیمار را از تحت بیمارستان پائین کشیده و در بیابان به امید سگ و شغال و گربه های کنار خیابان و زیر آفتاب رهایش کرده باشند! (443295)
 
یک نفر
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۱۰:۱۰:۳۴
سلام. لطفا به داد مردم برسید برخی از این متخصص ها شده اند دلال خون مردم قبلا که دلال زمین و مسکن هم که شده بودند... (443378)
 
حسین زاده
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۱۷:۱۵:۳۵
با سلام از اینکه بعضی از پزشگان جامعه دلسوز و با عشق و علاقه در این جامعه فعالیت می‌نمایند بر کسی پوشیده نیست . من خودم پزشکانی را سراغ دارم که در مطلبشان آگهی نصب نموده‌اند که افراد بی بضاعت رایگان درمان می‌شوند و چنانچه پول دارو هم ندارند اعلام تا پول داروی آنها پرداخت شود . ولی در کنار آن مافیای پزشکانی که بجز پول و ثروت اندوزی فکر نمی‌کنند زیاد است . نمونه آن اینکه من خودم به یکی از بیمارستانهای دولتی برای انجام عمل آندوسکپی مراجعه نمود . پیرزنی حدود 80 سال سن آمده بود برای آندوسکپی معده چون پول نداشت بطرز خیلی بد و بی‌ادبانه از اتاق پزشک بیرونش کردند . حاضرین در اتاق انتظار با دیدن این صحنه پول آندوسکپی این زن فراهم نمودند . این نمودنه‌ای از خروار است . وزارت بهداشت ، نمایندگان کمیسیون بهداشت در مجلس تا بحال چه خدمتی به این مردم کرده‌اند . همیشه در جهت خدمت به پزشکان و داروسازان و داروخانه‌داران قدم برداشته‌اند . چرا باید یک متخصص در عرض دو دقیقه به اندازه هشت ساعت کار یک کارگر درآمد داشته باشد . چرا مجلس و دولت نتوانست حق فنی داروخانه‌‌ها را حذف کند . چرا نتوانستید به این بیمه‌های خدمات درمانی که بیش از هزار خدمت پزشکی را تحت پوشش قرار نمی‌دهد به نفع مردم سامان بدهید . (443578)
 
پزشک بیکار
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۲۰:۵۳:۱۷
مافیای خودرو هست؟ مافیای مسکن هست؟ مافیای پول و بانک هست؟ و موارد دیگر از خراب کاری اینها است که مردم فقیر می شوند حتی پولدارها هم فقیرند که اینقدر دنبال پول بیشتر هستند. راه حل چیست ؟ دوستان فنی نظام پزشکی هم مثل نظام مهندسی . وزارت بهداشت باید مدافع حقوق مردم وبیماران باشد که با توجه به ساختار آن که ماهیتا بنگاه داری است نمی تواند وظیفه قانونی خو د را که نظارت است انجام دهد. (443698)
 
رحمتي
۱۳۹۰-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۹:۱۱
دانشكده دندانپزشكي دانشگاه تهران كه وابسته به وزارت بهداشت است ساعت ناهار كاركنان راقطع كرده وكاركنان بخاطراينكه مجبورند تاساعت 4كاركنند از منزل باخود غذا مي اورند از اضافه كارهم خبري نيست استدعاي عاجزانه داريم مسئولين رسيدگي كنند (444316)
 
خدابنده
۱۳۹۰-۰۲-۲۴ ۱۱:۵۷:۵۶
از وزیر محترم در وهله اول به خاطر خودشان می خواهم با تندخویی وپرخاشگری در رسانه های جمعی حاضر نشوند چون اولا\"از ارزش خودش کاسته می شود ثانیا\"اعتماد مردم به دولتیان کاسته می شود حرف حق ومنطق نیازی به دادوغال ندارد (444347)
 
حسین
۱۳۹۰-۰۲-۲۴ ۱۲:۲۷:۰۷
با سلام
من یک کارمند بخش درمان هستم که نظرات مردم عزیز را خواندم که متوجه شدم بعضی ها مشکلات درمان را متوجه پزشکان و پریتاران میدانند.میخواستم بگویم عمده مشکلات بخش درمان در ایران به دیدگاه مدیران برمیگردد که میخواهند از درمان مردم در بیمارستانهای دولتی درامدزایی بکنند حال انکه وطیفه دولت درمان مردم است و باید برای درمان مردم بودجه ای درخور مردم برای درمان مردم اختصاص یابد ولی میبینیم در عمل اینطور نیست و بیماریتانها همیشه با مشکل بی پولی دست وپنجه نرم میکنند درامی پرستاران با کارمندان اداری بیمارستان هم قابل مقایسه نیست.برای هر عمل پولی که به پزشک پرداخت میشود از دستمزد کسی که نه درس خوانده نه شب تا دیروقت بیدار مانده کمتر میباشد.اکثر کادر درمان در تهران دو یا سه جا کار میکنند و در اخر درامدشان به اندازه یک کارمند صدا سیما نیست.در کجای دنیا به کسی که با خون و بیماری وخطراتی مانند ابتلا به بیماریهایی مانندایدز و هپاتیت سروکار دارد چنین دستمزدی میدهند.
تا کی دولت میخواهد طرح شکست خورده خودگردانی بیمارستانهای دولتی را مجددآ بیازماید.مگر از بیماری ودرد هم پولی درمی اید مگر قرار است جان انسانها دستمایه معامله قرار بگیرد. (444382)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۴ ۱۶:۱۰:۰۰
با سلام

چرا به جای سر و صدا پیرامون هر موضوع و سپس فراموش شدن آن تا مدتی و احتمالا تیپ طرفدار مردم گرفتن به ریشه یابی آن موضوع پرداخته نمیشود البته شاید وظیفه خبرنگار ریشه یابی نباشد اما شما بیشتر تبیین کننده نظرات فرد یا حزب سیاسی و نزدیک به مسیولان هستید تا خبرنگار.بهتر نیست علاوه بر فکر کردن برای حل هر مساله ببینیم ممالک پیشرفته اعم از شرقی و غربی چه کرده اند که رضایت پزشک و مردم را بیشتر بدست آورده اند.
چند نکته
من نیز باجدا کردن بخش آموزش از درما موافقم زیرا بیمارستان آموزشی باید به پذیرش بیماران متناسب با نیاز آموزشی دانشجویان با حجم متناسب با ظرفیت بپردازد در حالی که هم اکنون بیمارستانهای آموزشی مرکز ارجاع جمعیت زیادی هستد که این حجم زیاد کاری برای اینترنها و رزیدنتها به شدت به جایگاه آموزش و درمان هر دو آسیب زده است.
دیگر اینکه در بسیاری کشورها بین پزشک و بیمار رابط مالی بین پزشک و مردم بیمه ها هستند و در حالی که ویزیت پزشک بالا میباشد سهم بیماران از پرداخت اندک است و لذا هر دو گروه پزشک و بیمار رضایت بالاتری دارند.
... (444544)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.