نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 316727
اين موارد را با كلاهبرداري اشتباه نگيريد
بخش تعاملی الف - اشكان حيدري - وكيل پايه يك و كارشناس ارشد حقوق عمومي
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۷


كلاهبرداري از جرايم غير قابل گذشت و جرايمي است كه در صورت گذشت شاكي خصوصي باز هم فرد مرتكب جرم كماكان به مجازات قانوني كه همان حداقل مجازات مشخص شده در قانون است محكوم مي گردد.

كلاهبرداري آنگونه كه علماي علم حقوق فرموده اند چندين ركن دارد: در ابتدا بايد مانور متقلبانه به قصد فريب قرباني انجام گردد سپس قرباني با اين عمليات متقلبانه توسط كلاهبردار فريب بخورد و در مرحله آخر هم مال يا پولي از قرباني دريافت يا برده شود (توسط كلاهبردار).

اما هدف از ابن يادداشت تعريف مبسوط كلاهبرداري و .. نيست بلكه مراد آشنايي با برخي موارد است كه شهروندان آنرا كلاه برداري مي پندارند و بلا درنگ در مراجع قضايي شكايت كلاهبرداري را مطرح مي نمايند كه در نهايت شكايت آنان توسط مراجع محترم قضايي رد مي شود، مهمترين معضلي كه در اين مورد قابل بحث است اين است كه بر فرض مثال شخصي به ديگري قول مي دهد كه در فلان روز وي را با ويزاي خاص از كشور خارج نمايد، موعد فرا مي رسد و ديگر خبري از فرد اول نيست ممكن است فردي كه به او چنين وعده اي داده شده اموال خود را نيز بفروشد، اما بعد از مشخص شدن وعده كذب وعده دهنده فردي كه با توجه به اين وعده با فروش زود هنگام اموال و با توجه به وعده اي كه به او داده شده است متحمل خساراتي گرديده سريعا عزم خود را جهت شكايت كلاهبرداري از فرد اول جزم مي نمايد شكايتي كه سرانجام ندارد، زيرا فرد وعده دهنده صرفا وعده اي به شخص دوم داده يا بهتر بگوييم دروغ گفته است و شخص قرباني خود و بدون دخالت و نفع وعده دهنده اموال خود را فروخته، پس اين نكته كه هدف اصلي اين يادداشت است اين مطلب است كه صرفا با دروغ كسي به اتهام كلاهبرداري در محاكم محكوم نمي گردد بلكه بايد با دروغي كه مي گويد شخص قرباني را بفريبد و سپس پولي دريافت كند و خود از آن منتفع گردد كه در مثال پيش گفته اين امر اتفاق نيفتاد و وعده دروغي بود كه شخص دروغگو نه مالي دريافت كرد و نه چيز ديگري ...... پس باز هم تاكيد مي گردد صرف دروغ و وعده دروغين كلاهبرداري محسوب نمي شود بلكه كلاهبرداري شرايط خاصي دارد كه در صدر يادداشت ذكر گرديد.

اما مورد ديگر كه بسياري آنرا با كلاهبرداري اشتباه مي گيرند بدين صورت است كه دو نفر اعم از حقيقي و حقوقي قراردادي را با يكديگر منعقد مي نمايند كه يكي از طرفين بر مبناي آن متعهد به انجام عملي مي گردد مانند قرارداد پزشك زيبايي با بيمار خود كه صرفا قرار است وفق اين قرارداد پزشك فلان عمل زيبايي را انجام دهد، عمل انجام مي گيرد اما نتيجه عمل به هيچ عنوان مورد پسند بيمار نيست، كه گاها در موارد بسيار شكايت كلاهبرداري مطرح مي گردد در حالي كه در اينجا مانور متقلبانه اي صورت نگرفته و صرفا نتيجه عمل باب ميل بيمار نيست.

به هر روي از اين دست موارد بسيار است كه هموطنان آنرا با كلاهبرداري اشتباه مي گيرند و موجبات گرفته شدن وقت مراجع قضايي و خود را فراهم مي سازند كه اميد است با اطلاع رساني هاي بيشتر توسط معاونت آموزش قوه قضاييه و وكلاي عزيز از بروز چنين اشتباهاتي جلوگيري گردد.
 
کلمات کلیدی : اشكان حيدري
 
دل شكسته
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۸:۲۰:۴۲
جالب بود من گاهي فك ميكردم هركي بم دروغ بگه كلاهبرداره ممنون (3384095) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۸:۳۰:۵۹
خب حالا فهميديدم كلاهبرداري نيست.
پس چيه؟ بهرحال در اين بين ضرري متوجه شخص يا اشخاصي شده.
مثلا در مورد جراحي زيبايي قضيه خيلي بزرگتر از ضرر مادي است.
يا وعده ي دروغ مي تواند آسيبهاي بزرگي به زندگي اشخاص وارد كند ( به طور مثال اصولا وعده ي دروغ كار شخص شيطان است يعني منفور ترين موجود آفرينش) بنابراين آيا قانون نبايد در اينگونه موارد ترتيبي بينديشد؟ و به صرف اينكه مصداق كلاهبرداري نيست به موضوع رسيدگي نكند؟ اگر اينطور باشد اين يك خلاء بزرگ در قوانين ماست و حتي ممكن است اشخاص را وادار به عكس العمل شخصي يا انتقام شخصي كند كه عواقب بدتر و بيشتري هم براي افراد هم براي جامعه خواهد داشت. (3384110) (alef-11)
 
كم سواد
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۱:۳۹:۱۲
وقتي كسي متضرر شد ميتونه مطالبه خسارت كنه اين يادداشت فقط واسه تعريف كلاهبرداريه دكتر (3384726) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.