توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269829
گزارش هافینگتن‌پست از احتمال عراقیزه شدن بازرسی‌ها از تاسیسات‌هسته‌ای ایران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۱
در سراسر ایران، همه مقامات و نهادها، از رهبر ایران تا سپاه پاسداران، همگی از اجرای بیانیه لوزان و برداشته شدن تحریم ها و اطیمنان حاصل کردن از اینکه بازرسی های هسته ای ترفندی برای اقدام نظامی علیه ایران نیست، حمایت می کنند.

به گزارش نامه نیوز به نقل از هافینگتن پست، حساسیت موضوع بازرسی از تاسیسات هسته ای، همچنان برای غرب به روشنی قابل درک نیست، جایی که ممانعت از این موضوع تلاشی برای پنهان کردن فعالیت های هسته ای و نقض توافق هسته ای خوانده می شود اما برای ایران، تاریخچه منطقه یک دلیل منطقی برای ممانعت از این موضوع می دهد.

مقامات ایرانی به شدت نگران نظام بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند و بیم آن دارند که ایران نیز به سرنوشت مشابه عراق مواجه شود، دقیقا پیش از حمله نظامی غرب به این کشور در سال ۲۰۰۳، زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار بازرسی از تاسیاست عراق شد و صدام حسین این درخواست را پذیرفت. بازرسان آژانس همه جا را گشتند و هیچ مدرکی دال بر وجود سلاح های اتمی در عراق پیدا نکردند با این حال عراق مورد تهاجم نظامی قرار گرفت.

مقامات ایران معتقدند که یک روز پس از امضای توافق نهایی هسته ای، اسرائیل و گروه های ضد ایرانی مطمئنا با ادعای اینکه جمهوری اسلامی ایران پنهانی برای ساخت بمب اتمی تلاش می کند تاسیسات هسته ای ایران را مشکوک اعلام کردند.اگر ایران اجازه بازرسی اژانس از این سایت های مشکوک را ندهد اسرائیل و این گروه های ضد ایرانی اعلام پیروزی می کنند و اگر ایران اجازه بازرسی دهد اژانس ممکن است خواستار بازرسی از هرجایی در ایران باشد.

نگرانی دیگر در ایران رئیس جمهور بعدی آمریکا است. ممکن است رئیس جمهور بعدی و جایگزین باراک اوباما از سوی جمهوری خواهان و اسرائیل تحت فشار قرار بگیرد تا سناریوی عراق را در قباال ایران تکرار کند، موضوعی که مقامات ایرانی را نگران کرده است.

اوباما انعطاف پذیری خود را در موضوع رفع تحریم ها علیه ایران به روشی که امکان بازگشت فوری آنها پس از نقض توافق را بدهد، اعلام کرده است، موضوعی که به غرب درباره توافق با ایران اطمینان خاطر داده است.

ایران نیز باید اطیمنان پیدا کند که نظام بازرسی های هسته ای شفاف و معتبر است تا جایی که نمی توان از آن به عنوان توجیهی برای اقدام نظامی علیه ایران استفاده کرد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.