نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 494621
درد و دل یک سپرده گذار ثامن الحجج/ با اعتماد به بانک مرکزی سرمایه گذاری کردیم اما الان ۲ سال است نه پولمان را می دهند نه کسی پاسخگوست/ پاسخ بانک
گزارش از معصومه پورصادقی، 4 مرداد 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۵
به گزارش الف؛ بیش از یک دهه است که موسسات اعتباری با عنوان تعاونی وارد اقتصاد کشور شدند و موجب مشکلات متعددی شده اند. بعد از  تصویب برنامه سوم توسعه و اجازه حضور بانک‌های خصوصی، در دهه هشتاد ، وزارت تعاون وقت (پیش از ادغام) که به دنبال تحقق سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد ایران بود، شروع به دادن مجوزهای متعدد با عنوان تعاونی اعتباری کرد ؛ تعاونی هایی که هیچگونه نظارتی بر آنها نمی‌شد.

رشد قارچ گونه این تعاونی ها شروع شد و کمتر از یک سال هر خیابان و کوچه‌ای تابلوی چند تعاونی اعتباری به چشم می‌خورد ، که پول‌های مردم را با عنوان ارائه وام قرض الحسنه جمع می‌کردند وظاهرا هیچ نهادی هم بر آنها نظارت نمی‌کرد.

این تعاونی های اعتباری ، اندک اندک بزرگ شدند ؛ به طوری که برخی از آنها از بانک‌های خصوصی کشور نیز بزرگ تر شدند و امروز جامعه را درگیر مشکلات خود کرده اند . با آغاز دهه نود و بروز مشکلات تعاونی های اعتباری ، بانک مرکزی به موضوع ورود کرد و طرح ساماندهی آنها را آغاز نمود.

امروز اکثر این تعاونی‌ها در دل بانک‌های بزرگ ادغام شدند، اما هنوز برخی در حال فعالیت هستند. اما بعد از بروز بحران در موسسه ثامن الحجج ، ماجرای ادغام این موسسه و سامان دهي اين موسسه توسط عامليت بانك پارسيان مطرح شد.

اما ماجرا در همین جا ماند و هنوز اقدام خاصی در خصوص بقيه اين موسسات صورت نگرفته است . با این حال سپرده گذاران برای بازپس گیری وجوه خود اقدام کردند، اما چون هیچگونه نظارتی روی آنها نبود، این موسسات بیش از 60 درصد منابع خود را ملک خریدند و یا اینکه وام‌هایی بدون حساب و کتاب داده شده که این مبالغ جز مطالبات معوقه قرار گرفته است.

در همین راستا، خبرنگار الف به سراغ یکی از سپرده گذاران این موسسه رفته و گفتگویی با وی در این خصوص انجام داده است، که متن این گفتگو بدین شرح است:

حمید کریم نژاد یکی از سپرده گذاران موسسه ثامن الحجج و از مطعلین وضعیت این موسسه در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد مشکلات این موسسه اظهار داشت: بعد از گذشت 14 سال از فعالیت این موسسه و علی رغم  تبلیغات گسترده محيطي و تلويزيوني (نظیر برنامه ماه عسل) که صورت گرفته بود  و با تابلوهایی که با عنوان تحت نظارت بانک مرکزی وجود داشت ؛ در اواخر سال 94،آقای کمیجانی در یک مصاحبه در برنامه خبری 20:30 اعلام کرد که موسسه ثامن الحجج تحت نظارت بانک مرکزی نبوده و دارای مجوز نیست. از فردای آن روز تمام سپرده گذاران به یکباره برای دریافت پول هایشان به این موسسه یورش بردند و موسسه به دليل هجوم يك باره مردم نتوانست  پاسخگوی حجم بالای مطالبات به سپرده گذاران باشد.

وی تصریح کرد: در این موسسه حتی سودهایی که سپرده گذاران دریافت می کردند، بعضا کمتر از برخی موسسات و بانك هاي ديگر در آن زمان  بود و ٩٥ درصد مردم حدود 23 درصد یا 28 درصد سود از سپرده  خود را دریافت می کردند.

این سپرده گذار ادامه داد: از سال 94 تا 95 مسئولین بانک مرکزی گروهی را به مدیریت آقای احمدی دبیر کل بانک مرکزی جهت بررسی و ساماندهی مشکلات پیش امده تشکیل داد. این گروه ابتدا بانک پارسیان را بعنوان بانک عامل برای پرداخت مطالبات تعیین نمود. در 4 ماه اول طرحی را گذاشتند که سپرده گذاران تا 35 میلیون تومان را بگیرند . پس از آن در تیرماه 95 سپرده گذارانی که زیر 100 میلیون سپرده داشتند میتوانستد 35 میلیون تومان آن را بگیرند و بقیه را تعهد نامه ای به بانک پارسیان داده و بعد از 12 ماه دریافت کنند.در واقع پس از بهمن ماه 94 که حسابهای موسسه توسط بانک مرکزی بلوکه شد،دیگر هیچ سودی به پول های مردم که بلوکه شده بود، پرداخت نشد.

وی تاکید کرد: حتی در نامه قوه قضاییه ذکر شده است که مي بايست تا اسفند ماه 94 سودهای مردم پرداخته شود که چنین موضوعی رخ نداد.

بعد از سه ماه اعلام کردند که دوباره تا سقف 200 میلیون تومان می توانند تعهد بدهند که سی و پنج میلیون دریافت کنند و بعد از 14 ماه بقیه سپرده خود را دریافت کنند که البته با فشار زیادی که مردم وارد کردند ، اعلام شد افرادی که تا 300 میلیون سپرده دارند هم شامل این مورد میشود ، البته با گذشت 17 ماه که مبلغ انتقالی در پارسیان بماند .

کریم نژاد خاطرنشان کرد: این تعهدنامه ای که در بانك پارسيان موقع دريافت ٣٥ ميليون تومان از سپرده گذاران دریافت میکردند، علیرغم ميل ايشان بوده و سپرده گذار متعهد میشد که دیگر هیچ ادعایی نسبت به مابقي اصل و سود سپرده خود ندارد و هيچ ادعايي نسبت به   ثامن الحجج  و بانك مركزي نخواهد داشت و اگر بانک مرکزی ، نتوانست در سررسید مقرر مابقي پول را پرداخت کند ،سپرده گذار هم حق هرگونه حق اعتراضی را از خود سلب کرده است . که در واقع با این تعهد اجباری سلب مسئولیت از عامل و ناظر کردند. بسیاری از مردم بعد از توقف موسسه دچار مشکلات خانوادگی و اجتماعي زيادي شدند.

 وی ادامه داد: قوه قضایه تنها رئیس این موسسه را بازداشت کرده است و بسياري از افراد سودجوي ديگر كه باعث اين اتفاقات بوده اند از نفرات سرپرستي ها تا روساي شعب هنوز هيچ اقدام قضايي در قبال آنها صورت نگرفته است.

این ادعا درحالی مطرح میشود که  اسماعیلی رییس دادگستری استان تهران در تاریخ  31 ارديبهشت اعلام کرد: این پرونده به لحاظ حجم مالی که رقمی معادل 12 هزار میلیارد تومان است و همچنین وجوه متعلق به مردم است، سپرده گذاران متعدد داشت که تا امروز بخش زیادی از سپرده‌های مردم با تعیین بانک عامل پرداخت و بخشی نیز باقی مانده  است.
 
اسماعیلی اضافه کرد: هنوز اموالی از این تعاونی که توسط مرجع قضایی توقیف شده و در اختیار بانک عامل قرار گرفته می‌تواند به مرور پاسخگوی بخش دیگری از سپرده گذاران باشد؛ اما در کنار تلاشی که انجام شد برای استرداد سپرده گذاران از انجا که موضوع بحث کیفری داشت بخش کیفری آن رسیدگی شده است.
 
وی گفت: قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر و پرونده با مجموعه بیش از 90 جلد به دادگاه کیفری استان ارجاع شده است که همکاران به محض وصول پرونده مشغول مطالعه پرونده هستند که در وهله اول مشاهده شود این پرونده در بحث قضایی تکمیل است یا خیر؟ اگر تکمیل بود در وقت رسیدگی قرار می گیرد و اگر هم نواقصی مشاهده کردند پرونده را جهت رفع نقص به دادسرا اعاده خواهند کرد.

کریم نژاد ادامه داد: تا كنون به سپرده گذاران بالای 300 میلیون تومان، اصلا هیچ گونه مبلغ و سودی پرداخت نشده است.ضمنا این نکته قابل ذکر است که در سال گذشته تعدادی از سپرده گذاران از سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت درخواست نمودند که به موضوع مشکل پیش آمده وارد شده و به حل وفصل آن کمک کند.  طی جلسات متعدد و با حضور نماينده دیده بان شفافیت و عدالت و مسئولین بانک مرکزی مقرر شد تا به جای سپرده های مبالغ بالا ملک های خود موسسه را در مزایده به آنها ارائه نمايند. که در مزایده اول جمعا از44 ملک ، تنها 2 ملک در شهر تهران به فروش رفت که علت آن این است که هيات تصفيه بيان مي دارد هر سپرده گذاری که بخواهد در مزایده شرکت کند باید نصف مبلغ مزایده  را جهت خرید نقدا پرداخت کند و مابقی را فقط می تواند با 30 درصد سپرده خود تهاتر نماید .كه اين امر به دليل قيمت بالاي املاك و نبود نقدينگي و مشكلات مالي سپرده گذاران همان طور كه بيان شد با استقبال مواجه نشد.

کریم نژاد تاکید کرد: متاسفانه مسئولين بانک مرکزی در مصاحبه های خود ادعا می کنند که مشکل سپرده گذاران موسسه ثامن الحجج کاملا حل شده است،  درحالیکه طی چند روز گذشته همه شاهد بودند كه سپرده گذاران در اعتراض به اين ادعاها و بلاتکلیفی وضعیت شان بعد از قریب 2 سال در جلوی درب بانك مركزي و محل هيات تصفيه صورت تجمع اعتراضی تشکیل دادند. متاسفانه هنوز براي مبالغ بالاي ٣٠٠ ميليون تومان كه مجموع رقم آنها تقريبا ٣/٣٠٠ ميليارد تومان مي باشد  هنوز هیچ  تعيين تكليفي صورت نگرفته است.

در بسياري از مصاحبه هاي مسولين بانك مركزي شاهد هستيم كه اكثر تقصيرات به دولت دهم نسبت داده  می شود و اين در حالي است كه از کل 550 شعبه این موسسه تقريبا يك سوم آنها در دوره تصدي دولت فعلي شکل گرفته است و با تبلیغات بسیار گسترده اي كه در برنامه های تلویزیونی صورت گرفت و متاسفانه مردم زيادي را گرفتاراين معضل کرد.

امیدواریم مسولين بانك مركزي و هيات تصفيه با بهره گيري عملي از پيشنهادات سپرده گذاران و با دخيل كردن آنها در حل اين مساله هر چه زودتر اهتمام لازم را در حل مشكلات اين مردم به اجرا گذارند و این مسئله  حل شود.

پاسخ مدیر عامل پارسیان

ما این موضوع را از مدیر عامل بانک پارسان جویا شدیم. کوروش پرویزیان، مدیرعامل بانک پارسیان نیز در گفتگو با خبرنگار الف؛ اظهار کرد: امکان ندارد فردی  از سپرده گزاران ثامن الحجج در حدود اعلامي بانك مركزي مراجعه کرده باشد و برگه گواهي مانده داشته  باشد و ما ايفاي تعهد نكرده باشيم . حتی یک مورد هم وجود ندارد؛ مگر اینکه مدارک شخص موردنظر ناقص بوده و ناچار باشد از طريق بانك مركزي و هيات  نسبت به اصلاح گواهي خود اقدام و سپس از طريق بانك پارسيان وجوه خود را دريافت نمايد.

وی ادامه داد: اکنون  بر اساس دستور بانک مرکزی و هیئت تصفیه تا سقف 100 میلیون تومان پرداخت می‌کنیم و هیچ فردی نیست که مراجعه کرده و ما مبالغ آن‌ها را پرداخت نکرده باشیم. زمان پرداخت مبالغ  بيش از ١٠٠ ميلون تا  300 میلیون تومان  كه فرا برسد اقدام مي شود.

پرویزیان با بیان اینکه گواهي كه  سپرده‌گذاران ثامن‌الحجج از بانك پارسيان دارند معتبر مي باشد . البته صاحبان محترم  گواهي ها اقرار مي فرمايند كه حسب آن گواهي هیچ پولی را نزد بانک پارسیان نداشتند که بعداً  سبب سوء تفاهم و يا احيانا سبب ادعای  غير شود.

مدیرعامل بانک پارسیان با بیان اینکه پرداخت وجوه سپرده‌گذاران حسب دستور بانک مرکزی انجام می‌شود، تصریح کرد: شخص مبالغ خود را در موسسه‌ای سپرده‌گذاری کرده؛ اکنون بانک مرکزی می‎گوید این میزان از وجوه به او پرداخت شود، مثلاً 35 میلیون تومان پرداختی را بانک مرکزی تأمین و دستور داده است و مابقی تا سقف 100 میلیون تومان  طي  گواهي نامه  در زمان ديگري پرداخت شود .


 
 
کلمات کلیدی : موسسه ثامن الحجج، بانک پارسیان، سپرده گذاران، پرداخت سود
 
احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۶:۰۸:۳۰
با سلام
توی وانفسای مشکلات موسسات مالی ، تکلیف 5000 نفری که در ثامن الحجج بالای 300 میلیون سپرده داشتند ، هیچ پاسخگوئی نداره . بانک مرکزی و قوه قضائیه بالاجبار به مشکل کسانی توجه میکنن که دارای سر و صدای بیشتری باشند . این 5000 نفر چون صداشون به جائی نمیرسه اگه بمیرند هم مهم نیست . فقط خدا به فریاد برسه . (4489874) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۴۶:۴۹
طرف رفته پولشو برای سود بالا گذاشته تو یه صندوق غیر معتبر باید تحمل ریسکش داشته باشه . من که سرمایه خودمو گذاشتم برای قرار گاه خاتم کار کردم به عنوان پیمانکار جزء ، حالا نه پول بهم میدن نه جوابمو میدن چی بگم؟ ۱۲۰ تومن طلب منو تو ۲ سال ۴ تومن ۵ تومن دادن که حالا طلبم شده ۷۰ تومن با این روند ۳_۴ سال دیگه هم طول میکشه خرد خرد اگه بخوان بدن. اینا پولشون واسه سود گذاشتن من که سود نخواستم (4490411) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۰۹:۲۹:۴۷
اون صندوق اگه غير معتبر و متخلف بوده چرا نبستنش گل پسر ....
چرا هر روز امثال این صندوق ها بدون کوچکترین نگرانی باز میکنن و به فعاليتشون ادامه میدن مگه این مملکت قانون نداره وقتی پول های مردم رو میگیرین اشکال نداره ولی وقتی میخواین پس بدین اشکال داره؟؟؟؟؟؟ (4494644) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۶:۱۶:۳۰
بانک مرکزی سیف = سرگردانی میلیونها سپرده گذار = پاشنه آشیل دولت تدبیر و امید (4489889) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۷:۵۵:۲۹
سیف باید بره.حالا جالبه میخوان به جاش طیب نیا رو بندازن بیرون. (4490118) (alef-13)
 
موسي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۹:۵۷:۳۹
خيلي از بانكها در دنيا ورشكست ميكنند
چرا بايد كسي متعهد ضرر وزيان سپرده گذار باشه
مگر وقتي بانكي در امريكا و اروپا ورشكست ميكنه، اينهمه جيغ و داد عليه دولت و كشور راه مي اندازند (4490333) (alef-3)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۲۸:۳۰
به مخاطب به نام موسی:
ورشکستگی با کلاهبرداری فرق میکنه! اینا بیان اعلام ورشکستگی کنن با سند و مدرک تا بررسی بشه. از طرفی اصل سپرده در همه جای دنیا تضمین میشه!
راستی اسم چند تا از بانکهایی که توی امريكا و اروپا ورشکست شدن نام ببر تا بفهمیم اجیر شده بانک مرکزی نیستی. (4490378) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۷:۵۸:۳۷
بله . یکی از وظیفه های بانک مرکزی کشورها همین است (4490849) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۹:۳۹:۵۱
امریکا بانک مرکزی ندارد بلکه فدرال رزرو دارد قوانین در کشورها متفاوت است بانک مرکزی کنترل کاملی روی بانکها دارد و مجوز صادر می کند و ضامن اصل سپرده هاست. اینکه در هر اتفاقی انگشت اتهام را بسوی قربانی بگیریم و اتهامات واهی بزنیم یا با توجیهات دروغین قضیه را واژگونه نشان دهیم نتیجه اش فقط گسترده شدن این وضعیت است (4490939) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۶:۲۲:۰۵
دوست عزیز سرمایه گذار, شما ریسک کردین و جواب ریسک زیاد شما اینه و سود بالا تری گرفتین میتونستین همین پول رو با ریسک کمتر با سوده کمتر در بانک های معتبر سرمایه گذاری کنین (4489900) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۷:۴۱:۴۷
خودت رو جای این بابا بذار بعد ببین یکی اینجوری باهات صحبت کنه چه حالی میشی ؟؟
تو مملکتی که یه دکه روزنامه فروشی مجوز نداشته باشه سریعا می بندنش ، آخه چه جوری این همه موسسه کارای مالی می کردن و هیچ کسی هم چیزی بهشون نمی گفت ؟؟؟ (4490088) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۲۸:۵۸
درسته كه دكه مجوز نداشته باشد ميبندند ولى نهادهايى كه اين مؤسسات وصل به آنها هستند و با رانت بدون مجوز يا با تحميل به بانك مركزى شعبه هاى متعدد باز كرده اند. حالا همان نهادها از بودجه هاى كلانشان ضرر و زيان سپرده گذاران را جبران كنند. چرا بايد از بيت المال پرداخت شود؟ (4490380) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۸:۱۱:۳۰
دقیقا درسته (4490164) (alef-3)
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۶:۳۸:۰۴
وقتی ریسک میکنید نباید از کسی انتظار داشته باشید تامشکلتونو حل کنه همونطورکه وقتی سودهای آنچنانی میگرفتید باکسی تقسیم نمیکردید ومالیاتشو به دولت نمیدادید وکسی هم انتظار چنین کاری رو ازشمانداشت!!!!!!!!!!!!!! (4489942) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۸:۰۲:۱۴
بحث بر سر اینه که بانک مرکزی مجوز میده اما ساپورت نمیکنه . ما به اعتماد بانک مرکزی به سراغ بانکها و موسات مالی میریم. موسسه مالی در تمام دنیا وجود داره و یکی از راه های جذب نقدینگی و سرمایه گذاری به صورت محدود است . بانک مرکزی موظف به صیانت از سپرده های مردم در موسسات مجوز دار است. سیف با این سیاست کاریش نه تنها ضربه به کشور و اعتماد عمومی زده بلکه با این کارها و صحبتهایش بی نظمبی را در نظام پولی کشور بر هم زد. (4490851) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۹:۴۱:۵۰
سود آنچنانی کدام است مدافع اختلاسگران؟ سودی که بانکها داده اند همیشه کمتر از تورم واقعی بوده. (4490943) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۸:۰۳:۰۸
شما مردم حقتونه...ربا خواری جنگ با خداست...در ربا خواردن بانکها شما هم مسولید و شریک جنگ با خدا هستید.. (4490144) (alef-3)
 
خودتي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۹:۰۹:۴۹
اگر وزارت صنعت براي يك كارخانه به من مجوز توليد بده و من ورشكست كنم
ايا بيت المال بايد خسارت ورشكستگي منو پرداخت كنه

خوب سپرده گذار محترمي هم كه تو سايه سرمايه خودش تو سايه خوابيده و سود تضميني گرفته و به تورم كمك كرده و گامي هم براي زحمات اشتغال زايي و توليد و مملكت برنداشته
حالا كه بانكي رو انتخاب كرده كه سود نامتعارف بهش ميداده ، و..... و اون بانك ورشكست كرده ، صرفا به خاطر اينكه بانك مركزي براي ان بانك مجوز تاييد صادر كرده
حالا بايدبانك مركزي خسارت و ضرر انتخاب طمع كارانه صاحب حساب رو بدهد
چه استدلال ضعيف و غلطي (4490247) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۹:۱۸:۲۱
میشود بگوید دقیقا چه زمانتی بانک مرکزی داده بود (4490261) (alef-11)
 
آزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۱:۴۴:۰۵
ضمانت یا زمانت؟!
به جای اظهار نظر کمی هم مطالعه آزاد و دیکته نوشتن خوب است عزیز... (4490475) (alef-13)
 
ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۹:۲۴:۲۷
آیا مسئول و مقصر اصلی کسانی نیستند که در سالهای گذشته باعث رشد قارچ گونه این موسسه‌های مالی شده‌اند و این مشکلات را برای دیگران به ارث گذاشته‌اند؟ (4490279) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۲:۵۱:۵۰
مخصوصا در دوران احمدی نژاد که به همه اونا بی حساب کتاب مجوز دادن. (4491284) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۹:۴۸:۳۶
اگه این باب باز بشه فردا سرمایه گذاران بورس هم میتونن بابت ضررشون ادعای خسارت کنن (4490314) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۳۸:۳۰
در هر بنگاهی که سرمایه مردم با تبانی دود بشود و بروند توی جیب بعضی ها، ادعای خسارت یک حق مسلم است! (4490399) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۹:۴۲:۵۱
اگر این باب باز باشد همه بانکها پول سپرده گذاران را بالا می کشند و به کانادا می روند. اطلاعات زیان تدریجی این موسسات کجا بوده تا سپرده گذاران هشیار شوند؟! (4490947) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۱۵:۰۶
یه مورد دیگه هم هست، وقتی ما به خاطر یه درصد سود بیشتر همه کار می کنیم باید تبعاتشم بپذیریم. یکی از دوستان ما پولی داشت می خواست بذار بانک گذاشت توی موسسه ... که برای سپرده روزشمار سود 24 درصد! می ده. هر چی گفتم اونی که بانک های دیگه می دن برای روزشمار نهایتا و با جند تا ظرط 15 درصده، این یه مشکلی داره ولی طمع نذاشت. حالا بعد از اینکه چند میلیون سود گرفته، یه زمزمه هایی از مشکل موسسه شنیده و می خواد پولشو بگیره، گفتن روزی یه میلیون می تونی برداشت کنی. حالا هم هر روز به بانک مرکزی فحش می ده ولی یه بار هم کلاه خودش رو قاضی نمی کنه که بابا طمع من هم بی تأثیر نبوده (4490361) (alef-13)
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۳۹:۳۸
دوست من در اين بانك سپرده ثابت داشت و به من هم توصيه مي كرد كه در ثامن و ثامن الحجج سپرده گذاري كنم چون سود بسيار بالاتري مي گرفت و من هرچه توصيه مي كردم به بانك هاي ديگه معتبر با سود مرسوم اكتفا كند با لبخند براي من حساب و كتاب مي كرد كه چقدر در ماه بيشتر سود دريافت مي كند وحالا ديگه به زمين و زمان ناسزا مي گويد ...........
واقعا اين افراد نمي خواهند قبول كنند كه خودشان طمع كردند و بايد نتيجه ريسك بالاتر را بپذيرند. (4490401) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۴۱:۰۳
متاسفانه دولت میخواد جزای رباخواری عده ای و طمع عده
ای دیگر رو با افزایش پایه پولی ، از مردم عادی بگیره (4490403) (alef-3)
 
نیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۰:۵۸:۲۶
گیرم بانک مرکزی مجوز داده. مگه وقتی نیرو انتظامی به کسی گواهینامه میده تضمین اینه که هیچ وقت کسی رو زیر نمیگیره؟ اینم مجوز فعالیت داده. تضمینی نیست که ورشکست نشه. حرف شاکیان به هیچ عنوان منطقی نیست. (4490428) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۱:۰۹:۳۷
همین الان موسسه مهر اقتصاذ سود23درصد میدهد چرا الان جلوی اینکار را نمی گیرند تا فردا مشکلاتی مثل بقیه پیش نیاید (4490440) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۲:۰۵:۲۷
اين موسسات اگر مجوزنداشتند چطور چندين سال است با تاسيس شعبات زياددر نظام مالي وپولي كشور كار كردند وبانك مركزي حتي يك اطلاعيه ساده مبني بر غير قانوني بودن انها صادر نكرد ولي وقتي ديدند بانكها ديگه مشتري كافي ندارند واكثرا به موسسات مالي مراجعه ميكنند احساس خطربانكها باعث شد جلوي كار كرد انها را با غير مجاز بودن انها گرفتند كه قطعا اكر كار اين موسسات ادامه پيدا ميكرد بانكها ورشكسته واز ميدان رقابت خارج ميشدند چون موسسات مالي بهتر كار مردم را از نظر پرداخت وام راه مي انداختند (4490500) (alef-13)
 
جلال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۳:۳۶:۳۹
وقتی که سود سی در صدی میگرفتند کجا بودانند حالا هم خیال بکنند (4490627) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۳:۴۴:۵۹
وقتى بعضى ها به خاطر گرفتن سود بيشتر طمع مى كنند و دولت هم اشتغال زايى نمى كنه مردم از روى سادگيشون يا هر اصطلاح و واژه ى ديگر ميان در اين موسسات سرمايه گذارى مى كنن!
چرا درس عبرت از انحلال ساير موسسات اعتبارى نگرفتن؟ مردم يا خودشونو به خواب زدن يا واقعا خوابن! اى كاش واقعا خوابيده باشن چون اگر خودشونو به خواب بزنن نميشه بيدار بشن (4490642) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۳:۵۱:۰۳
متاسفانه بعضی از بانکها ی پارسیان یکسال پیش به بعضی برگ تعهد نداده اند که امضا کنند وحال بعد از یکسال که مراجعه کردهاند بدلیل نبود این برگ پول انان داده نمیشود ومیگویند باید تعهد داده شود ویکسال از ان بگذرد ما از بانک مرکزی می خواهیم برای این دسته افراد که یکسال است به پولشان بدون هیچ سودی دسترسی ندارند با توجه به انکه وظیفه بانکها بوده است که برگ تعهد را بدهند فکری بکند و به دغدغه انها یکسال دیگر اضافه نکند (4490650) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۷:۲۳:۰۴
اخلاق در جامعه ایرانی کجا رفته؟
بانک مرکزی عمدا با مجوز پوشالی به یک موسسه که کلی بدهی داشته است باعث ضرر و زیان به بیش از دو میلیون نفر شده است اکنون وظیفه دولت است که در اسرع وقت با منابع بانک مرکزی و یا چاپ پول ، اصل و سود سپرده گذاران را طبق قرارداد بدهد موسسه کاسپین مجاز و تحت نظارت بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار بوده است و در اینجا بایستی پس از پرداخت پول مردم ، مسئولین بانک مرکزی از طریق قوه قضائیه بابت تحمیل بیش از ده ماه عذاب روحی و روانی به سپرده گذاران که باعث فروپاشی خانواده ها ، عدم توان پرداخت بدهی و زندانی شده برخی از سپرده گذاران ، ناتوانی در پرداخت هزینه های درمانی بیماران خاص و مرگ و میر برخی از وابستگان سپرده گذارها ، انصراف و اخراج بسیاری از فرزندان سپرده گذارها از دانشگاه بدلیل ناتوانی از پرداخت هزینه دانشگاه و هزاران مشکل عمده دیگر که قطعا در صورت عدم حل اصلی آن ایم مشکلات این دو میلیون نفر در چند ماه آینده کل 80 میلیون نفر جمعیت ایرانی را درگیر خواهد کرد چرا که این دو میلیون نفر زندگی یشان را باخته اند و درگیر هزاران مشکل شده اند که مسبب آن نیز مجوز پوشالی بانک مرکزی بوده است در واقع دولت سر این دو میلیون نفر کلاه کذاشته است تا بتواند نقدینگی در دست مردم را جمع آوری کند و آمار تورم تک رقمی بدهد و در زمان انتخابات پولی در اختیار مردم نباشد تا قدرت عمل را از ملت بگیرد بنا به همه این دلایل بایستی مسئولین بانک مرکزی محاکمه شوند تا عدالت به جامعه بازگردد و از این دو میلیون نفر ضمن پرداخت اصل و سود قراردادشان دلجویی شود. (4490833) (alef-13)
 
افشار
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۰:۲۹:۳۵
باید بساط موسسات مالی را هرچه زودتر برچید اگر این موسسات مجوز بگیرند که بدتر کارهای خارج از عرف بانکداری قدم بر می دارند کمااینکه می بینیم تا به حال بدون مجوز این موسسات چه بلایی بر سر مشتریان خود آوردند همین موسسه ثامن برای وام 4 میلیونی از ضانم من که 2 نفر بودند چک گرفته و از یک نفر هم یک کسر اقساط اخذ کرده است کجای این کار قانونی است ؟؟؟ مرجعی هم که برای رسیدگی وجود ندارد خودشان هم می گویند هر جا می روید بروید !!! این ماجراها باید هر چه زودتر حل و فصل شود چرا بانک مرکزی امروز و فردا می کند خدا می داند؟؟؟ (4491013) (alef-13)
 
سپرده گذار میزان دادگستری خراسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۱:۰۳:۳۵
تنها چیزی که عاید سیف بانک مرکزی می شود بدبین کردن سپرده گذاران به نظام است .39 ماهه که سپرده 977000نفر را در میزان دادگستری خراسان نداده اند. (4491055) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۵:۵۱:۲۳
ثامن الائمه هم همين مشكل رو داره ١٣٠ ميليون خواهر زاده م گذاشته خونه بخره حالا رفته پولشو بگيره مي گن هفته اَي ٢٠٠ تومان مي تونيم بهت بديم خير نبينن الهي كه اين طور با زندگي مردم بازي مي كنن (4491499) (alef-13)
 
کاشانی
United States
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۹:۱۰:۰۲
حرام خواری و فساد مالی و اخلاقی در سالهای اخیر به اوج خود رسیده چرا!!؟؟؟ (4491707) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۹:۳۰:۵۳
نتیجه طرح و برنامه های درست کارشناسی نشده در تصویب برنامه سوم توسعه و اجازه حضور بانک‌های خصوصی واقدام وزارت تعاون وقت جهت تحقق سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد ایران می شود این . حالا این طراحان و تصویب کننده گان
بیایند جواب پس بدهند. این نتیجه خیلی جزئی فرار مغز هاست. با طرح ادعای
مدیریت جهادی بعد از 10-20 سال نتیجه قابل لمس مدیریت ویرانگریست. (4491726) (alef-11)
 
بچه ی شوش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۲۰:۵۹:۰۷
بانک مرکزی از شفافیت لازم برخوردار نیست. هیچ سامانه و کد رهگیری برای شکایات مردم وجود ندارد.بانک مرکزی‌چشم اقتصاد است و متاسفانه این چشم" لوچ‌" است.مادامیکه فساد ساختاری در این‌ بانک رفع نگردد، نباید انتظار داشت که مفاسد بانکی روی ندهد. سود بالای بانکی نا متناسب با تورم خود یکی از عوامل کاهلی در خروج از رکود است. متاسفانه دانه درشتهایی وجود دارند که منافع شخصی آنها در عدم کاهش سود بانکی است. در شرایطی که اونس جهانی طلا تقریبا ثابت است، در شرایطی که بورس از سوددهی بالایی برخوردار نیست و قیمت مسکن هم در سقف است، بانکها و موسسات اعتباری سودهای بالای ۲۳ درصد را از کجا می خواهند تامین کنند؟‌ پس اقتصاددانان کشور کجایند؟ چرا در داخل دولتی که همواره مورد حمایت ما بوده است انگیزه ی لازم برای کاهش سود بانکی وجود ندارد؟ شفاف بگویم که با سود بانکی ۲۵ درصد برای تسهیلات مسکن، این بخش از رکود خارج نخواهد شد. بازار مسکن قفل بود و در تابستان امسال شاهد کاهش ۱۲ درصدی در خرید مسکن بودیم. پس مسئولان اقتصادی چه می کنند؟ در کجای دنیا خریدار ملک باید تسهیلات مسکن را با سود ۲۵ درصدی تهیه کند؟ حتی دانشجویان ترم اول اقتصاد هم می دانند که سود بانکی باید متناسب با تورم باشد. از ریاست محترم جمهوری می خواهم که در این قضایا شخصا وارد شوند. (4491787) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۷ ۰۸:۵۳:۲۱
اگر بخواهید یک تابلو برای کسب و کارتان بزنید باید مجوز داشته باشی و ده ها سند ومدرک تا شهرداری اجازه بده ، نیروی انتظامی جلو تو نگیره ، چطور یک موسسه مالی میتونه سالها جلوی چشم بانک مرکزی و شهرداری و نیروی انتظامی این همه شعبه داشته باشه و تبلیغات بکنه و سپرده گیری کنه هیچ ارگانی هم صداش در نیاد که غیر مجازه !!!! چطور جلوی یک دستفروش رو می گیرید ، یک محلی که بدون تابلو هم حتی کار کنه از شهرداری و جاهای دیگه سرش میریزید که کو مجوزت جلوش رو میگیرید میبندید ولی این موسسه تونسته سالها فعالیت کنه !!! و حالا مردم را مقصر میدونید که چرا رفته اند سپرده گذاری کردند !!! فکر کردند این همه شعبه دارند و داره سالها فعالیت میکنه کسی هم جلوش رو نگرفته ، پس مشکلی نداره ، پس تقصیر ناظرین بانک مرکزی و ارگانهای دیگه چیه ؟ بعد با چه قانونی با پرداختهای جزیی از سپرده گذارها این تعهد رو می گیرید ( که دیگر هیچ ادعایی نسبت به مابقي اصل و سود سپرده خود ندارد و هيچ ادعايي نسبت به ثامن الحجج و بانك مركزي نخواهد داشت و اگر بانک مرکزی ، نتوانست در سررسید مقرر مابقي پول را پرداخت کند ،سپرده گذار هم حق هرگونه حق اعتراضی را از خود سلب کرده است ) بانک مرکزی چرا باید جلوی اقدامات قانونی را بگیرد ؟ قوه قضاییه چرا اجازه میدهد مجرمین با این تعهد نامه در قبال سپرده گذارها وظیفه ای در قبال پولهای که گرفته شده نداشته باشند و با یک وثیقه آزاد بگردند ؟
بانک مرکزی به کاسپین هم که مجوز داد نظارتی نکرد !!! چرا نباید مسئولین مرتبط در بانک مرکزی و تعاون مجازات شوند تا دیگر این اتفاقات نیافتاد ؟ چرا باید مردم بیگناه تاوان اهمال و اشتباه نهاد هارا بخورند ؟ قوه قضاییه چرا از مردم حمایت نمی کند ؟
البته شما این نظر را چاپ نمی کنید ولی مردم حرفشان را می زنند حتی اگر به گوش کسی رسانده نشود . (4493096) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.