توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484424
یک بار بوی سیر و عمری درد ماندگار/دو زنی که در زمان جنگ گرفتار بمباران شیمیایی شده‌اند
بخش حوادث الف، 29 خرداد 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۶
گفت و گوی با دو زن که در زمان جنگ تحمیلی گرفتار بمباران شیمیایی شده‌اند:

شهلا، اهل سردشت است. روز هفتم تیرماه سال 1366 بود که بمب، مستقیم به خانه آنها اصابت کرد و به یکباره 10 نفر از اعضای خانواده و نیز عمویش را از دست داد. شهلا و کسانی که زنده ماندند ، همه از 10 تا 70 درصد شیمیایی شدند و این هدیه بمباران شیمیایی سردشت است.

شهلا: اگر در هوای سرد، بیرون بروم ، بیمار می شوم و خیلی وقت ها حتی محوطه خانه مان را هم نمی توانم ببینم وقتی بیرون می روم خیلی برایم سخت است و حتما بستری می شوم. سردشت با این همه جانباز شیمیایی، بیمارستان و متخصص ریه خاصی را ندارد و آنهایی که در سردشت بسر می برند باید به شهرهای دیگر برای گرفتن خدمات درمانی بروند.


▪️پروانه گنجی دیگر جانباز شیمیایی متولد 1356 است که در کرمانشاه و قصر شیرین، شیمیایی شده است؛ همراه او سه خواهر، دو برادر و مادر هم جانباز شیمیایی هستند که اکنون هر کدام ، 10 درصد جانبازی دارند و یکی از برادرانش هم که شهید شده است .

▪️پروانه: تا جایی که می دانم کلاس اول راهنمایی بودم آن زمان 11 سال داشتم و اکنون پاهایم و صورتم هم بخاطر عوارض شیمیایی لکه دار شده و پزشک معالجم گفته است این لکه ها به خاطر عوارض شیمیایی است.

▪️ایرج عربی، مدیرکل درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران تعداد جانبازان شیمیایی کشور را 69 هزار نفر عنوان می کند و می گوید: یک هزار و 230 نفر از این افراد، زنانی هستند که در شرایط شدید مشکلات اعصاب و روان بسر می برند.
 
کلمات کلیدی : بمباران شیمیایی، جانبازان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.