نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 386900
برگزاری نخستین مناقصه IPC تا ۱ ماه آینده
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۲
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از در دستور اجرا قرار گرفتن مدل جدید قراردادهای نفتی ایران معروف به IPC خبر داد و گفت: پیش بینی می کنیم که نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی مهرماه برگزار شود.

به گزارش تسنیم، علی کاردر در نشستی خبری اظهار داشت: اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی در دستور کار قرار گرفته و پیش بینی می کنیم که نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی مهرماه برگزار شود.

وی افزود: آزادگان جنوبی احتمالا نخستین میدان از میان میدانهای بزرگ نفتی است که مناقصه آن در قالب IPC برگزار می شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: نخستین مناقصه میدانهای کوچک و متوسط برای واگذاری راهبری میدان به شرکتهای داخلی در آینده ای نزدیک برگزار می شود.

کاردر با بیان اینکه "شرایط پرداخت پاداش Fee Per Barrel (پرداخت به ازای تولید هر بشکه) در متن قرارداد آمده"، گفت: ایرادات وارد شده توسط هیأت تطبیق قوانین مجلس بر مصوبه دولت برطرف شده و سقف قرراداد بدون تغییر ۲۰ ساله باقی مانده است.

وی افزود: هفته آینده دعوتنامه‌ها را برای شرکت‌های خارجی ارسال می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم که علاقه‌مندی خود را بر اساس میادین معرفی شده اعلام کنند.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه "تمدن جدید صنعتی مثل پارس جنوبی در جاسک ایجاد می شود"، گفت: توسعه سواحل مکران از برنامه‌های استراتژیک کشور است و در آینده ای نزدیک کار احداث پالایشگاهی ۳۰۰ هزار بشکه‌ای، خطوط انتقال، مخازن ۱۰ میلیون بشکه‌ای و ... در این منطقه آغاز می شود.

این مقام مسئول ۵ محور اقتصاد مقاومتی را مربوط به فعالیت های شرکت ملی نفت ایران دانست و اذعان داشت: اولین موضوع توسعه کامل پارس جنوبی است که هم از نظر تولید روزانه و هم از نظر تولید تجمعی بتوانیم با قطری‌ها برابر شویم که برابری بر اساس تولید روزانه تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده محقق می شود.

وی افزود: موضوع دیگر پروژه های غرب کارون است که به جز فاز ۲ توسعه میدان آزادگان جنوبی و همچنین میدان یادآوران، بقیه پروژه ها دارای پیمانکار هستند و تعیین تکلیف این دو پروژه نیز در آینده ای نزدیک صورت می گیرد.

کاردر در خصوص داخلی سازی ۱۰ گروه کالا که اقلام پر مصرف در صنعت نفت هستند، گفت: این موضوع از دیگر برنامه‌های با محوریت اقتصاد مقاومتی است که هم اکنون با ۵۲ شرکت داخلی قرارداد ساخت آنها امضاء شده و امیدواریم بخشی از آن تا پایان سال تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی مدونی که در این رابطه انجام شده است قرار است ۳۴۰۰ پروژه برای مناطق محروم تعریف شود تا بتوانیم در این زمینه بهتر از سال‌های گذشته عمل کنیم.

کاردر با بیان اینکه "مقرر شده در طی برنامه ششم توسعه ۱۳۴ میلیارد دلار برای توسعه صنعت نفت تخصیص داده شود"، گفت: بخشی از این منابع از طریق قراردادهای جدید صنعت نفت و بخشی نیز از طریق منابع داخلی تأمین می شود.

وی افزود: صدور اوراق قرضه بین‌المللی نیز در دستور کار قرار می گیرد تا بتوانیم این منابع را تا پایان برنامه ششم توسعه جذب کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفتی ایران تصریح کرد: تاکنون ۸ شرکت ایرانی به عنوان شرکت های توانمندی E&P تأیید صلاحیت شده‌اند و در وندورلیست شرکت ملی نفت جای گرفته‌اند که در نظر داریم میادین نفتی کوچک را به این شرکت‌ها واگذار کنیم تا این‌ها بروند با شرکت‌های خارجی مذاکره کنند و کار توسعه در این میادین را بر عهده بگیرند.

وی افزود: در میادین بزرگ، موضوع تفاوت دارد به طوریکه محوریت کار با شرکت‌های اروپایی است و شرکت‌های نفتی داخلی باید با این شرکت‌ها Joint شوند.

معاون وزیر نفت در خصوص قراردادهای محرمانگی گفت: تاکنون ۷ قرارداد محرمانگی مطالعاتی با شرکت‌های خارجی مانند شرکت‌هایی از فرانسه، روسیه، آلمان، اتریش و اندونزی منعقد کرده‌ایم که این‌ها یک قرارداد کاملاً علمی است به طوریکه این شرکت‌ها اطلاعات مخزن را دریافت کرده‌اند تا بر روی آن مطالعه انجام دهند تا بتوانند بهترین شرایط تولید را برای ما بیان کنند.

وی تصریح کرد: اولویت تولید با مخازن کمتر از ۲۰ درصد ضریب بازیافت تعیین شده و مقرر شده تا قرارداد محرمانگی‌مان به شورای عالی امنیت ملی برود تا جلوی خسارت‌های احتمالی بعدی گرفته شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه "عمده‌ترین مقاصد صادراتی نفت خام ایران کشورهای شرق آسیا است"، گفت: آنها در دوران تحریم سعی کردند که بیشترین خریدار نفت ایران باشند اما کشورهای غربی و اروپایی نیز که در دوران تحریم تغییراتی را در پالایشگاه‌های خود داده‌اند هم اکنون میزان کمتری از نفت ایران را خریداری می‌کنند زیرا آنها در پالایشگاه‌های خود یک سبد نفتی را پالایش می‌کنند.

وی افزود: ما رفتارمان در صادرات نفت خام منطقی است و هیچ تخفیف خاصی را برای کشوری قائل نمی‌شویم و به عبارتی ارزان فروشی نفت برای بازاریابی بیشتر نداریم.

کاردر در خصوص پیشنهاد اقلیم کردستان عراق به منظور ارسال بخشی از نفت این منطقه به ایران گفت: ما در این زمینه رایزنی‌های خود را آغاز کردیم تا ببینیم کدام یک از شرایط به نفع ایران است؛ ما می‌توانیم هم از طریق سوآپ نفت کردستان را منتقل کنیم و هم می‌توانیم این نفت را ترانزیت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این عملیات ما قطعاً با هماهنگی دولت مرکزی عراق صورت می گیرد و نکته بسیار مهم این است که اقلیم کردستان قصد دارد نفت خود را به بازارهای شرق آسیا ارسال کند که ایران می‌تواند مسیر خوبی برای این منظور باشد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اولویت اصلی را در دوران پساتحریم، افزایش یک میلیون بشکه‌ای نفت از غرب کارون است، گفت: نگاه گسترده‌ای بر روی حفظ ظرفیت تولید نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب داریم و همچنین بر روی مخازن مشترک شرکت فلات قاره نیز کار عملیاتی گسترده‌ای انجام خواهیم داد.

وی افزود: مذاکرات جدی با برخی از شرکت‌های روسی برای ورود به صنعت نفت ایران انجام شده که در قالب قراردادهای جدید صورت خواهد گرفت.
 
کلمات کلیدی : قراردادهای جدید نفتی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۳۹:۱۱
چرا متن استاندارد این نوع قراردادها منتشر نمی شود تا مردم یا حداقل دانشگاهیان و افراد علاقمند از مفاد آنها آگاه شوند؟ (3912526) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.