نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269801
آمریکایی‌ها به همین رویه ادامه دهند!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۲
«آمریکایی‌ها به همین رویه ادامه دهند!» عنوان سرمقاله امروز روزنامه سیاست روز است.

گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و ۱+۵ برای رسیدن به توافق تا تیر‌ماه ۱۳۹۴ زمان دارد. زمان زیادی نمانده است و... گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و ۱+۵ برای رسیدن به توافق تا تیر‌ماه ۱۳۹۴ زمان دارد. زمان زیادی نمانده است و با این فرصت کم، افق گفت‌وگوهای هسته‌ای کم ‌فروغ است.

اکنون که نزدیک به ۲ سال از زمان گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و ۱+۵ با شیوه تازه در دولت تدبیر و امید می‌گذرد، با گذشت هر روز از مذاکرات، مشکلات، موانع و پرانتزهای باقی مانده گفت‌وگوهای هسته‌ای نه تنها در این مدت حل یا کم نشده است، بلکه به آنها افزوده هم شده است. افزایش گره‌های رسیدن به توافق هسته‌ای از سوی آمریکا، انگلیس و فرانسه صورت گرفته است. مانع تراشی‌های آنها در همه زمینه‌ها و حوزه‌ها گسترش یافته و این افزایش چالش‌های تازه در گفت‌وگوهای هسته‌ای راهبرد رسیدن به توافق را با مشکل جدی روبرو ساخته است.

چرایی این اتفاق و این رفتار روشن است. به طور قطع جمهوری اسلامی ایران در پی آن است تا ادعاهای پوچ و بی‌اسناد و مدارک غرب علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود را از سر باز کند و در این راه، انعطاف‌های لازم را هم داشته است. اکنون براساس توافق اولیه که همچنان ایران پایبندی خود را به آن اثبات کرده و حتی آمریکا و آژانس هم آن را بارها تأیید کر‌ده‌اند، نشان می‌دهد، جمهوری اسلامی چه پیش از توافق اولیه و چه پس از آن هیچ انحرافی از فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود نداشته است، چارچوب مذاکرات هم بر سر موضوع هسته‌ای بوده و نه چیز دیگری. این چارچوب، هم از سوی ایران مورد تأکید قرار گرفته و به طرف مقابل تفهیم شده است و هم آمریکایی‌ها و دیگر کشورهای غربی عضو ۱+۵ آن را پذیرفتند.

دلیل پیچیدگی گفت‌وگوهای هسته‌ای و رسیدن به توافق نهایی نه ایران و نه منتقدین داخلی در کشور است، بلکه رفتارهایی است که از سوی آمریکایی‌ها، فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها سر می‌زند. گرچه آلمان هم عضو ۱+۵ است اما این کشور هم پیرو سیاست‌های اتحادیه اروپا و آمریکاست، البته تندروی‌های کمتری نسبت به سه کشور غربی عضو ۱+۵ دارد.

در این رفتارها، نوعی خود بزرگ‌بینی، تکبر، خودخواهی، بی‌منطقی و رفتارهای غیرقانونی دیده می‌شود. آمریکایی‌ها در این دور از گفت‌وگوهای هسته‌ای می‌پندارند،جمهوری اسلامی ایران، اکنون تن به خواسته‌های آنها داده است و به همین خاطر باید مطالباتی را مطرح کنند که نشان دهد، عزت و غرور ایران اسلامی زیرپا گذاشته شده است. به این جمله و موضع توجه کنید: «آمریکا از نزدیک به فعالیت‌های اتمی ایران نظارت خواهد کرد.»

این سخن از زبان جاش‌ارنست سخنگوی کاخ سفید جاری شده است. فارغ از تحقق یافتن یا نیافتن این سخن، که البته چنین خواسته‌ای هیچگاه محقق نخواهد شد، نشان می‌دهد، آمریکایی‌ها در پی تحقیر جمهوری اسلامی ایران هستند. گرچه ساز و کار بازرسی از مراکز هسته‌ای هر کشوری از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برنامه‌ریزی می‌شود، اما کاخ سفید مدعی است که آمریکا از نزدیک بر فعالیت‌های اتمی ایران نظارت خواهد کرد. در واقع آمریکا به خود اجازه می‌دهد که هنوز توافقی حاصل نشده است، چنین گنده‌گویی را مطرح کند. حضور آمریکایی‌ها آیا در توافق احتمالی هسته‌ای گنجانده شده است؟!

به همین خاطر است که پرانتزهای دردسرساز و مشکل‌آفرین کار را برای رسیدن به توافق نهایی دشوار ساخته و یا شاید هم محال سازد!

این‌گونه رفتارهای توافق به هم‌زن، در ابعاد گوناگون خود ادامه دارد، جدای از انتشار «فکت‌شیت» از سوی آمریکایی‌ها که در آن، موارد دلخواه خود را مطرح کرده‌اند، خارج از آن هم همچنان لیست خواسته‌های آمریکایی‌ها ادامه دارد. ادعای بی‌ثبات کردن منطقه از سوی ایران که یک ادعای سخیف و چندش‌آور است، یکی دیگر از آن موارد فهرست خواسته‌های غرب است. رئیس‌جمهور فرانسه که به عربستان رفته در دیدار سلمان مشترکاً گفته‌اند که توافق هسته‌ای با ایران نباید موجب بی‌ثباتی منطقه شود!!!، کاهش نگرانی‌های رژیم صهیونیستی درباره توافق با ایران هم سناریوی دنباله‌داری است که همچنان آمریکا آن را مطرح می‌کند و در پی آن است. اکنون عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه اقدامات تجاوزگرانه آل‌سعود است که اگر پایان نیابد با واکنش‌های جدی روبرو خواهد شد.

موشک‌های دوربر ایران، بازدید از مراکز نظامی، حقوق بشر، اتهام حمایت از تروریسم و بسیاری موارد دیگر که هیچکدام از آنها در دستور کار گفت‌وگوهای هسته ای قرار نداشته است، به طور گسترده در رسانه‌های آمریکایی، اروپایی و عربی منطقه طرح می‌شود.
پاسخ به درخواست بازدید از مراکز نظامی را فرماندهان ارشد نظامی داده‌اند؛ سرب داغ.

به ظن آنها، ایران اسلامی همه مواردی که مطرح شده است باید بپذیرد و آنها را کنار بگذارد و تضمین جدی و لازم هم بدهد. اما انگار آمریکایی‌ها ایران را با یک کشور دیگر اشتباه گرفته‌اند، آنها متوجه باشند که جمهوری اسلامی مستعمره غرب و آمریکا نیست که چنین خواسته‌هایی را مطرح می‌کنند، اگر گمان دارند که فضایی ایجاد شده تا چنین سخن بگویند و خواسته‌های غیرمنطقی و غیرقانونی خود را مطرح کنند، سخت در اشتباه محاسباتی قرار دارند، می‌توانند امتحان کنند! بر روی این خواسته‌ها تأکید کنند و آن را از ملزومات توافق نهایی بگنجانند، آنگاه پاسخ جمهوری اسلامی ایران را هم خواهند دید. کافی است، همین رویه از سوی آمریکایی‌ها ادامه داشته باشد.
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۰:۰۶:۵۱
الان مثلا داری تهدید میکنی........ خوب اونا هم تحریما رو بیشتر میکنن ما قشر متوسط جامعه کمرمون میشکنه اون آقازاده ها که براشون مشککلی پیش نمی یاد (2871066) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.