نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 204901
نامه فرمانداری بیاورید، نان بگیرید+ عکس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۰۹
حالا مردم سراوان باید روزانه چند ساعت را در صف های نان بایستند تا حداکثر ۱۰قرص نان نصیب شان شود. تقاضای نان بیشتر مستلزم تقاضای کتبی و تایید گرفتن از فرمانداری یا میانبرهای قدیمی مثل صف ایستادن‌های خانوادگی است.

به گزارش مهر، نانوایی ها از گرانی آرد شکایت می کنند، مشتری ها از صف های طولانی ۴۰- ۵۰ نفره. نانوایی ها به کسی بیشتر از ۱۰ نان نمی فروشند، مشتری ها به فرمانداری شکایت می کنند. حلقه آخر این زنجیر، فرمانداری است که با اما و اگر، درخواست های کتبی سراوانی ها را تایید می کند.

مردم سراوان از یک ماه پیش تا به حال با مشکل جدی در خرید نان مواجه شده اند. خانواده های پرجمعیت سراوانی که اغلب برای مصرف روزانه یا چند روزشان نیاز به خرید نان در حجم بالا دارند، با جواب منفی نانوایی هایی مواجه می شوند که ساعت پخت نانشان از یک ماه قبل کاهش پیدا کرده. بهانه، کاهش سهمیه آرد از یک سال گذشته و گرانی آرد آزاد است که تنور تعدادی از نانوایی ها را خاموش کرده و تعدادی دیگر از آنها ساعت کارشان را کمتر کرده اند. نتیجه، روزانه ۲-۳ ساعت در صف ایستادن است و سفر به شهرهای اطراف برای خرید نان. تا جایی که برخی از سراوانی ها سفارش نان را به اتوبوس های بین شهری می دهند تا از زاهدان نان بیاورند.
محمد امین دهواری، عضو شواری شهر محمدی، از توابع سراوان به خبرگزاری مهر می گوید: شهر محمدی ۷ هزار جمعیت دارد و بنا بر سرانه تعیین شده باید ۵۲ تن آرد به صورت ماهیانه دریافت کند اما سهمیه این شهر در حال حاضر ۳۰ تن است. این یعنی هر کدام از ساکنان این شهر به جای ۷.۵ کیلوگرم آرد، حدود ۲کیلوگرم سرانه دارند.

در روستاهای اطراف این شهر اوضاع از این هم بدتر است. ساکنان روستای زنگیان به جای دریافت ۲۸ تن آرد که بر مبنای سرانه تعیین شده، فقط ۹ تن آرد دریافت می کنند. یعنی یک سوم میزان تعیین شده.

سراوان هم با جمعیت ۲۰۰ هزار نفری اش تا پیش از هدفمندی یارانه ها به ازای هر نفر ۱۰ کیلو سرانه آرد در طی ماه دریافت می کرد اما این رقم بعد از هدفمندسازی به نفری ۷.۵ کیلو کاهش یافت..رقمی که البته با جمعیت ۱۷۰ هزار نفری این شهر سنجیده می شود و ۳۰ هزار نفر جمعیت جدید یا غیر رسمی شهر را در بر نمی گیرد.
از قاچاق سوخت تا قاچاق نان
فرمانداری معتقد است کمبود نان در سراوان، تقصیر اهالی همین شهر است. چرا که به گفته مسئولان ناظر، بخشی از نان برای خوراک دام ها مصرف می شود و بخشی از آن از مرزها خارج می شود. قاچاقچیان سوخت، همزمان با خارج کردن سوخت از مرزها، نان را هم به آن طرف مرز می برند و قرصی ۲ تا ۵ هزار تومان می فروشند.

البته مشکل به همین جا ختم نمی شود، در استان سیستان و بلوچستان اتباع خارجی و خانواده های بدون شناسنامه ای زندگی می کنند که در سهمیه بندی های استانی به حساب نیامده اند اما بخشی از سرانه آرد استان را دریافت می کنند. به این جمع، نیروهای انتظامی، افراد شاغل در هنگ مرزی و همچنین دانشجویان هم اضافه می شوند که در هیچ کدام از آمارهای جمعیتی استان سیستان و بلوچستان دیده نشده اند.

سیستان و بلوچستان با همه جا فرق دارد
نوید ملازهی عضو شورای اسلامی شهر سراوان معتقد است که مصرف سیستان و بلوچستان با سایر کشور متفاوت است و با وجود اینکه سهمیه آرد در تمام کشور کاهش یافته اما این کمبود به اندازه ای که در این شهرستان زندگی مردم را تحت الشعاع خود قرار داده است در دیگر شهر های کشور مشهود نیست. او می گوید: «در این استان غذای اصلی بسیاری از مردم همراه با نان است و حتی نان به تنهایی وعده غذایی بسیاری از مردم محروم را در بر می گیرد لذا باید سرانه ویژه ای برای سیستان و بلوچستان در نظر گرفت.»
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۱۸:۱۱:۰۷
والله لیاقت این مردم وفادار این نیست (1771254) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۱۸:۲۵:۲۴
خدایا یعنی میشه روزی تو شهر های دیگه هم نون گیرمون نیاد!!
کمکمون کن (1771285) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۱۸:۳۶:۲۷
وقتی مردم به دستور مولوی هایشان تا تا بچه میارن ، خب همون مولوی ها هم نانشان را تضمین کنند چرا باید از سهمیه سایر نقاط کشور تامین شود ؟ (1771302) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۲۰:۰۲:۱۴
به نظرم تعصب و جاهلیت چشمات رو ازت گرفته . بیدار شو مرد به حرمت این ماه و امام جوانمرد این ماه بیدار شو (1771446) (alef-10)
 
کیومرث
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۲۱:۲۶:۲۶
به قول شیخ اجل سعدی شیرازی:
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک پیکرند
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامب نهند آدمی
به عنوان یک معلم گیلانی و برادری کوچک به هموطنانم سلام عرض می کنم اگر مسئولین راهکاری اعلام کنند در حد توان در خدمت عزیزانم هستم (1771580) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۱۸:۵۰:۳۲
واقعا خجالت آوره!!!!!
بعدش میگین چرا افرادی مثل ریگی و ... تو اون ناحیه می تونن طرفدار جذب کنن (1771335) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۲۳:۰۶:۴۲
دوست عزیز مشکلات اقتصادی منطقه بلوچستان به خاطر نداشتن امنیت در آنجاست و مسبب ناامنی هم شرایط فرهنگی و قبیله ای حاکم بر آن منطقه هست نه مسایل اقتصادی . وگرنه در کشور عزیزمان ایران مناطق سنی نشین مانند ترکمن صحرا داریم که بسیار آباد تر وامنتر از حتی مناطق شیعه نشین کشور است.
متاسفانه در منطقه بلوچستان افکار عمومی از جای دیگری تغذیه شده و امثال ریگی حتی اگر در منطقه پیشرفتی نظیر اروپا هم رخ بده باز به خاطر همان وضعیت فرهنگی که عرض کردم طرفدار دارن. (1771708) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۲۰:۲۸:۲۷
نون و سهمیه؟ واقعا مسخره هست. (1771480) (alef-10)
 
س
۱۳۹۲-۰۸-۲۰ ۲۰:۴۴:۴۷
توي چنين شرايط و زمان حساسي كه غرب نگاهش به تاثير تحريمها است چنين اقداماتي و جيره بندي نان اب به اسياب دشمن ريختن است كشوري با اين چنين منابعي براي تهيه نان يك استان بايد دچار مشكل بشود ان هم زماني كه گروه هاي تروريستي در اين مناطق فعال شده اند (1771507) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۱:۱۱:۴۰
آن وقت هم بگویید چرا در سیستان شاهد نابسامانی هستیم. امثال جیش العدل هم همین چیزها را در بوق می کنند. برای دولت خیلی زشت است که وضع آرد و نان در سراوان به این شکل باشد. (1771846) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۳:۰۴:۰۶
قرار بود با ازاد سازی قیمت ها و اجرای هدفمندی یارانه ها هیچ فقیری در مملکت باقی نماند!!!

باور کنیم که این سیاست های غلط اقتصادی کپی برداری شده از مکاتب شکست خورده غربی را خود غربی ها هم دور ریخته اند که ما با آن ولع به سراغش رفتیم (1771890) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۶:۴۲:۵۸
مسولین باید هر چه سریعتر مشکل مردم حل کنند تا بهانه دست دشمن داده نش (1771918) (alef-6)
 
هم وطن
۱۳۹۲-۰۸-۲۱ ۰۷:۱۶:۴۳
مگه اینجا جزئی از ایران نیست؟حتما باید اتفاقی بیافته تا بفهمیم اینها هم هم وطن ما هستند.به نظر من رفتار و تبعیض همین مسئولان تهران نشین باعث گسترش وهابیت و ترور و... در این مناطق هستند (1771928) (alef-13)