توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 502702
هشدار ترکیه نسبت به همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۵
در واکنشی تازه به همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان، وزیر خارجه ترکیه هشدار داد که این همه‌پرسی می‌تواند شرایط منطقه را بدتر کرده و حتی به جنگ داخلی منجر شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به پرسشی درباره این همه‌پرسی گفت: خدای ناکرده، ممکن است تا جنگ داخلی پیش برود.

رئیس دولت اقلیم کردستان عراق اواسط خردادماه سال جاری اعلام کرد که همه‌پرسی استقلال کردستان عراق در روز ۲۵ سپتامبر، کمتر از دو ماه دیگر، برگزار خواهد شد.

این خبر اما واکنش منفی همسایه‌های عراق یعنی ایران و سوریه و ترکیه روبه رو شد. علاوه بر این سه کشور که آشکارا با طرح همه‌پرسی ابراز مخالفت کردند، آلمان نیز که از متحدان مهم کردها در اروپاست از آن ابراز نگرانی کرده و چنین نظر داد که بیم آن دارد استقلال کردهای عراق از بغداد تنها به تنش بیشتر در عراق دامن بزند.

وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری تی‌.آر.تی بار دیگر در این باره نظری منفی داد.

به گفته چاووش‌اوغلو، این همه‌پرسی می‌تواند شرایط منطقه را بدتر کند و حتی به جنگ داخلی بینجامد.

این مقام بلندپایه ترک بدون اشاره به نتیجه همه‌پرسی این اظهار نظر را مطرح کرده است.

تاکنون هیچ کشور یا سازمانی از طرح همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق حمایت همه‌جانبه نکرده و حتی دولت دونالد ترامپ از ریاست جمهوری کردستان خواستار تعویق در اجرای همه‌پرسی شده است.

با این همه اقلیم کردستان کمتر از یک هفته پیش این درخواست را هم رد کرد.

در همین زمینه مسعود بارزانی در ماه میلادی گذشته در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز گفت که کردها خود نهایتاً مسئولیت پاسخ «آری» به استقلال در همه‌پرسی را بر عهده خواهند گرفت.

پیش از این، معاون نخست وزیر ترکیه و سخنگوی دولت این کشور در کنفرانس مطبوعاتی گفت: برگزاری همه پرسی در کردستان عراق به بی‌ثباتی در منطقه منجر می‌شود.

وی افزود: تصمیم کردها برای برگزاری همه پرسی می‌تواند قانون اساسی عراق را نقض کند.

وزیر نیروی ترکیه نیز اعلام کرده بود که همه پرسی کردستان عراق به همکاری‌ها با اقلیم کردستان در عرصه انرژی ضرر می‌زند.
 
کلمات کلیدی : همه‌پرسی، استقلال کردستان، عراق
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.