نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 232702
جزئیات 6 تغییر عمده در آیین نامه معافیت پزشکی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۹
سردار کمالی با اشاره به امکان درخواست معافیت پزشکی در حین تحصیل، از تغییر قانون معافیت پزشکی برای چاقی و لاغری مفرط،‌ تعرق شدید کف دست و پا، تعداد دندان مشمولان، تغییر در سن معافیت کفالت و تاثیر مدرک تحصیلی بر معافیت پزشکی خبر داد.

به گزارش تسنیم، ابلاغ آیین نامه جدید معافیت پزشکی مشمولان سربازی تغییراتی را در قانون معافیت پزشکی باعث شده که شرح جزئیات آن را از جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح جویا شدیم. در این گفت‌وگو سردار کمالی تفاوت آیین نامه ابلاغی جدید را تشریح کرد.

امکان درخواست معافیت پزشکی در حین تحصیل
سردار موسی کمالی با اشاره به ابلاغ آیین نامه جدید معافیت پزشکی مشمولان سربازی با تاکید بر اینکه در آیین نامه جدید، بخشی از نواقص موجود در آیین نامه گذشته برطرف شده است اظهار داشت: در آیین نامه جدید معافیت پزشکی تصریح شده که فرد در حین تحصیل نیز می‌تواند در خصوص بیماری و نقص عضوهایی که منجر به معافیت پزشکی وی می‌شود به شرط آنکه طول مدت تحصیل در آن بیماری و یا نقص عضو تاثیر گذار نباشد اقدام کند و این در حالی است که پیش از این چنین امکانی برای متقاضیان استفاده از معافیت پزشکی وجود نداشت.

تعرق شدید کف دست و پا، دیگر به معافیت از خدمت منجر نمی‌شود
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با اشاره به تغییرات آیین نامه جدید برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی، گفت:‌ در آیین نامه قبلی برخی بیماری‌ها همچون عرق کردن شدید کف دست و پا به معاف شدن دائمی فرد منجر می‌شد که در آیین نامه جدید، معافیت برای این موارد به معافیت از رزم تقلیل یافته است.

معافیت از رزم برای چاقی و لاغری مفرط
وی در ادامه افزود: همچنین در آیین نامه جدید، معافیت چاقی و لاغری بیش از اندازه نیز از لیست بیماری‌های منجر به معافیت، حذف شده است.

حذف معافیت برای دارندگان ۱۴ دندان و کمتر
کمالی با بیان اینکه در آیین نامه پیشین، افرادی که تعداد دندان‌هایشان کمتر از ۱۴ عدد بود، از خدمت معاف می‌شدند، گفت:‌ در آیین نامه جدید این قانون برداشته شده است.

تاثیر مدرک تحصیلی در معافیت پزشکی
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه در آیین نامه جدید، مدرک تحصیلی در معافیت پزشکی تاثیر گذار است، خاطرنشان کرد: بنا بر آیین نامه جدید معافیت پزشکی، تقاضای معافیت پزشکی با توجه به میزان تحصیلات آنها مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به خبر افزایش سن معافیت کفالت به ۷۰ سال، گفت:‌ بر اساس بند ۱ ماده ۴۴ قانون، یگانه فرزند ذکورِ پدری که نیازمند مراقبت است از خدمت معاف می‌شود؛ همچنین طبق بند ۶ این قانون نیز، این معافیت برای جد نیازمند مراقبت نیز امکان پذیر است. این در حالی است که طبق قانون، کسانی که تقاضای این معافیت را دارند، باید تقاضایشان را در کمیسیون بدوی متشکل از نماینده نیروی انتظامی، سپاه، قوه قضائیه، شورای اسلامی شهر و فرمانداری عنوان کنند و در صورت تایید این کمیسیون، مبنی بر نیازمند مراقبت بودن پدر یا جد خود، از تسهیلات معافیت کفالت استفاده کنند.

مشمولانی که سن پدر و جدشان از ۷۰ سال بیشتر است از مراجعه به کمیسیون بدوی مستثنی شدند/ این تصمیم هیچ تاثیری در تعداد معافیت کفالت های صادر شده نخواهد داشت

کمالی ادامه داد: ستاد کل نیروهای مسلح، با توجه به این موضوع، ضوابط بیماران نیازمند مراقبت را نیز ابلاغ کرد و انواع بیمارهای مبتلا به بیماری های قلبی، عروقی، سرطان و ... را که نیازمند مراقبت هستند اعلام نمود، اما برای کاستن از تعداد مراجعان به این کمیسیون بدوی، تصمیم گرفت تا آن دسته از مشمولانی که پدرشان سنی معادل ۷۰ سال و بالاتر دارند را از مراجعه به این کمیسیون مستثنی کند.

جانشین منابع انسانی نیروهای مسلح در پایان با تاکید بر اینکه این تصمیم هیچ تاثیری در تعداد معافیت کفالت های صادر شده نخواهد داشت, خاطرنشان کرد: همچنین سایر متقاضیان دریافت معافیت کفالت، می‌توانند برای تشخیص نیازمندی پدر و جدشان به کمکِ ‌آنها، به کمیسیون بدوی مراجعه کنند و در خواست خود را به این کمیسیون ارائه دهند.
 
مغانلو
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۰:۳۳:۲۶
اقایان مسئول درنظام وظیفه و نمایندگان مجلس کجای دنیا این قانون هست بنده نه ازسرهوس و نه مسائل دیگرازدواج کرده ام بلکه به علت کهولت سن پدرو مادر ازدواج کرده ام حال باتوجه به اینکه متولد1356وباچهارتا بچه ونگهداری والدین به کجای خدمت به درد میخورم قانون خدمت سربازی رضاخانی تاکی ایانیاز به بازنگری ندارد (2231833) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۱:۰۲:۱۶
جناب آقای کمالی تا کی میخواهید بر طبل بیصدای قانون واقعا ایراددار سربازی بکوبید شما که تحصیل کرده و آگاه به شرایط جامعه هستید چرا نمیخواهید خوشنامی اصلاحیه قانون سربازی در دوره شما اتفاق بیافتد بیایید قانون رو قدری قابل هضم تر کنید :
کاهش سن مشمولیت از 50 سال به 30 سال ( بسته به مدرک تحصیلی)
کاهش زمان خدمت از 24 ماه به حداکتر 18 ماه ( بسته به مدرک تحصیلی)
شفاف سازی حقوق و مزایای سربازان
شفاف سازی و استاندارد سازی نحوه به کارگیری سرباز در قانون به جهت جلوگیری از تبعیض وحشتناکی که هم اکنون انجام میشود تهرانی و پارتی دارها زیر کولر و شهرستانی ها و روستایی ها لب مرز خدمت میکنند
بالا بردن عزت و احترام سرباز در دوران سربازی با وضع قوانین مشخص و برخورد با خاطیان توهین کنندگان
بکارگیری درست و حرفه ای سرباز نه اینکه مدرک لیسانس ادبیات سر چهارراه علاف باشد
امکان فروش خدمت برای کسانی که علاقه ای به خدمت ندارند و پرداخت حقوق از پول فروش به کسانی که مایل به خدمت هستند

در یک کلام اینکه تا وقتی که این قانون فعلی وجود داشته باشد میزان غیبت و فرار از خدمت هر روز بیشتر شده و میزان ازدواج و کار در جامعه کاهش پیدا میکند اما با یک اصلاحیه منظقی و عقلانی هم شما سرباز خود را خواهید داشت و هم فضای تنفر از سربازی کم تر میشود (2231873) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۳:۴۸:۲۹
بهتر نبود اين بزرگواران به ميزان اثربخشي انجام خدمت فكر مي كردند
بهتر نيست به جاي هدر دادن دوسال از طلايي ترين دوران عمر فرزندان اين مملكت به فكر ايجاد روشي كارآمد تر بپردازيم
بهتر نيست به جاي استفاده از نيروهاي نسيه (سربازان) در امور نظامي و انتظامي به ايجاد ساختاري كادري و متبحر بپردازيم (2232176) (alef-13)
 
میلاد حسنی
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۴:۳۳:۴۷
معافیت کفالت برای افراد مسن دارای کبر سن یعنی قایل شدن حقی برای ایشان تا اینکه بتوانند امورات زندگی را به فرزندشان بسپارند.
حال صاحب حق کیست؟مگر غیر آن فرد مسن است؟
پس چرا نظام وظیفه برای صاحب حق،شرط می گذارد؟فردی که پسر بزرگتری دارد که ناخلف است یا توانایی امورات زندگی خودش را ندارد چگونه کفیل خود انتخاب نماید.
حداقل کاری که نظام وظیفه و نمایندگان مجلس پیگیری کنند برگشتن به شرع مبین اسلام است.هر فردی مخیر در انتخاب کفیل است.
این حق را به صاحب حق برگردانید و از او بخواهید که یکی از فرزندانش را به انتخاب خودش که توانایی سرپرستی را دارد،کفیل خود گرداند. (2232266) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۴:۳۴:۳۶
هر روز یک تبصره برای معافی تعدادی افراد خاص (2232270) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۶:۲۷:۰۶
مگر هدف از خدمت سربازي امادگي افراد ذكور كشور جهت امادگي براي دفاع از كشور در مقابله با حمله خارجي نيست؟؟؟ پس قانوني رو تصويب كنند كه سربازان حين سربازي صرفا در يگان هاي امادگي براي رزم ارتش و سپاه خدمت كنند، يعني نيروي انتظامي از سرباز نتونه بجاي پليس انتظامي يا راهنمايي كه در اصل نيروهاي تخصصي اجتماعي هستند ونه نظامي بيكاري بكشه، ايضا سازمان زندان ها به عنوان زندان بان و يا ادارات دولتي به عنوان دربان يا كارمند!!!! تماميه معافيت ها رو هم حذف كنند، مطمئن باشيد در اينصورت دولت مجبور مي شه همه سربازان رو ٣ ماه ترخيص كنند. (2232489) (alef-10)