نظر منتشر شده
۱۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280501
ماجرای صلح امام حسن و این روزهای هسته ای چیست؟
محسن مهدیان؛ 13 تیر 94
رئیس جمهور محترم شب پنجشنبه در جمع استانداران با اشاره به شکل گیری صلح امام حسن تاکید کردند که تصمیم گیری برای صلح در مواردی سخت تر از جنگ است. امام حسن علیه السلام صلح را انتخاب کردند و ما نیز باید راه همان امام همام را پیش بگیریم. سپس توضیح می دهند که امام حسن علیه السلام به ما یاد دادند که باید به مصلحت ملت و خواست مردم تن داد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۶
رئیس جمهور موضع خود را پیشاپیش در قبال عدم توافق هسته ای مشخص کردند. در ادامه و به اختصار این برداشت تحلیل می شود.

رئیس جمهور محترم شب پنجشنبه در جمع استانداران با اشاره به شکل گیری صلح امام حسن تاکید کردند که تصمیم گیری برای صلح در مواردی سخت تر از جنگ است. امام حسن علیه السلام صلح را انتخاب کردند و ما نیز باید راه همان امام همام را پیش بگیریم. سپس توضیح می دهند که امام حسن علیه السلام به ما یاد دادند که باید به مصلحت ملت و خواست مردم تن داد.

در این رابطه سه نکته کلیدی حائز اهمیت است.

نکته اول این است که صلح امام حسن علیه السلام را باید در گفتمان مقاومت دید. صلح حسنی نرمش قهرمانانه ای برای شکل گیری یک نهضت ضد استکباری بود. انعطاف جبهه حق برای خیز مجدد علیه جبهه باطل توجیه دارد. این تعریف از صلح با پذیرفتن کدخدا به عنوان راس هرم نظم نوین جهانی و مدل های مرکز-پیرامونی که نقش کشورهای در حال توسعه را مماشات و پذیرفتن ذلت می داند فرق اساسی دارد.

نکته دوم تطبیق شرایط صلح در دوران امام حسن علیه السلام با این روزهای هسته ای است.

اهل تاریخ، سه دلیل عمده برای صلح امام حسن علیه السلام برشمردند. یکم قدرت دشمن. دوم قلت نیروی داخلی و تشتت بین خودی ها و سوم نیز خیانت اطرافیان.

سوال ساده و روشن این است که از نظر رئیس جمهور محترم کدامیک از این سه مولفه امروز حاکم است که باید صلح حسنی تکرار شود. آیا طرف غربی را قدرت مطلق و برتر در مقابل جمهوری اسلامی پنداشتیم؟ خود آمریکایی ها چنین باوری ندارند. نمونه روشن آنرا باید در اخبار هسته ای مربوط به برخی عقب نشینی های طرف غربی بعد از سخنان اخیر و صریح رهبری دید.

دوم نیز تشتت بین مردم و تصور عدم همراهی امت اسلامی برای مقاومت مقابل زیاده خواهی هاست. برخلاف تصور رییس جمهور محترم مردم ما اهل مقاومت و ایستادگی هستند؛ ممکن است با تعریف یک جریان سیاسی از مقاومت مخالف باشند اما هویت تاریخی و دینی این مردم گواه است که در بزنگاه ها، غیرت و عزت و غرور خود را فدای نان ومعیشت نکردند.

سوم نیز خیانت اطرافیان امام حسن علیه السلام بود که این مولفه نیز مصداقی برای امروز ندارد و حداقل مردم ما چنین باوری از مسئولین خود نداشته و ندارند. مردم تیم مذاکره کننده را با غیرت و امین و شجاع و متدین می شناسند و دولت محترم را هم خائن نمی دانند.

نکته سوم اما مهمتر است. روشن است که بحث های جناب روحانی درباره صلح حسنی مربوط به سرنوشت مذاکرات هسته ای است. جناب رییس جمهور ضمن اشاره به صلح امام حسن علیه السلام تاکید می کنند که انتخاب صلح از جنگ شجاعانه تر است. به این ترتیب رئیس جمهور محترم سرنوشت مذاکرات هسته ای را از دو حالت خارج نمی دانند. دوگانه صلح و جنگ. حرف جناب روحانی بصورت غیر مستقیم این است که اگر صلحی نباشد نقطه مقابلش جنگ است.

انبوهی از شواهد خبری و تحلیلی حاکی بر این است که چنین دوقطبی وجود ندارد و معلوم نیست طرح چنین دوقطبی با چه نیتی دنبال می شود؛ اما تحلیل سخنان رئیس جمهور محترم از دو حالت خارج نیست.

حالت بدبینانه این است که توافقی در حال شکل گیری است که همراه با شکست و عبور از خط قرمزهای مردم است و مطالبات اصلی مردم در توافق رعایت نشده است. به تعبیری یک توافق بد در حال شکل گیری است و رئیس جمهور محترم برای جاانداختن این توافق بد، درحال مقدمه سازی هستند.

به این فهم از اساس این تحلیل نادرست است. مهمترین دلیل هم این است که تیم مذاکره کننده امین و غیور و شجاع و متدین است و خیانت نمی کند. غلط است چرا که نه تیم هسته ای ما خائن است و نه چنین خیانتی در چنین سطحی ممکن است. اما جناب رئیس جمهور حق دهند که با چنین تعابیری برخی از منتقدین دولت برداشت بدبینانه داشته باشند.

و اما حالت دوم؛
حالت دوم پیامی است که از سخنان رئیس جمهور به جامعه منتقل می شود و آن موضع وی نسبت به سرنوشت مذاکرات است. بدون شک تیم مذاکره کننده حاضر نمی شود زیر توافق بد را امضا کند. جناب ظریف هم در پیام تصویری خود براین مهم تاکید کردند.

در این صورت چه اتفاقی می افتد؟
عدم توافق پیامد سیاسی قابل ملاحظه ای برای دولت دارد. واکنش دولت به سرنوشت مذاکرات قابل پیش بینی است. تیم مذاکره با اقتدار کامل بازمی گردد و مورد استقبال مردم قرار می گیرد. کلیت دولت نیز در کنار مردم است. پس رئیس جمهور نگران چیست؟ احتمالا رئیس جمهور نگران طرفداران خود هستند.

به نظر می رسد موضع رئیس جمهور در قبال عدم توافق، در همین سخنان پنج شنبه شب است. رئیس جمهور با موضع پنجشنبه شب بطور صریح مخالفت خود را با عدم توافق بیان کردند. از نظر وی دو راه بیشتر وجود ندارد. صلح-بخوانید توافق- و جنگ. عدم توافق یعنی عدم تدبیر و بی توجهی به مصلحت مردم و مطالبه آنها. بنابراین تحلیل اینکه صلح حسنی را باید پیش بگیریم این است که جز توافق راه دیگری نیست و هر تصمیمی جز توافق خلاف تدبیر و مصلحت است. به این ترتیب پیشاپیش نسبت خود را با عدم توافق برای طرفداران خود روشن کرده اند؛ این که اگر توافقی نشود خلاف نظر رئیس جمهور است و مدبرانه عمل نشده است.

البته ممکن است احتمال دیگر خارج از این دو فرضیه وجود داشته باشد که بهتر است جناب رئیس جمهور توضیح دهند منظورشان چه بوده است و ما باید سخنان ایشان را چطور تحلیل کنیم.

در انتها بازخوانی سخنان رهبرانقلاب در سالهای گذشته برای این روزهای ما خواندنی است وقتی فرمودند" من به شما عرض می کنم که امروز دشمن قادر نیست حادثه ای مثل حادثه صلح امام حسن را تحمیل کنند. این جا اگر دشمن زیاد فشار بیاورد حادثه کربلا اتفاق خواهد افتاد...."
 
کلمات کلیدی : روحانی+صلح امام حسن
 
حسین
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۴:۳۴
الان و در حین مذاکره صحبت ها نشانه ذلت پذیری است.....و متاسفانه باید بگم یا ساده اید یا راه راه (3014439) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۱:۰۴
با فرض به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای با گروه کشورهای 5+1 واقعا چه تضمینی وجود دارد که آمریکا به بهانه واهی جدیدی مثل نقض حقوق بشر دوباره علیه ایران تحریم راه نیندازد؟ (3014614) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۳:۰۰
امریکاییها چه تضمینی دارند که بعدازتوافق مابه سمت سلاح هسته ای نرویم؟
عزیز من این سوال نقض غرض است.وقتی مذاکره میکنی یعنی یک حداقلی از اعتمادراپذیرفته ای.این اعتماد نه لزوما به امریکا بلکه به سازوکارهای حقوق بین الملل است که میتوانی با تکیه برآنها ازحقوق خود دفاع کنی.اگراین راهم نمیپذیری پس برای چه مذاکره میکنی؟وقتی مقامات عالی نظام اصل مذاکره را پذیرفته اند یعنی میدانند از چه راههایی باید به اطمینان واعتماد برسند. (3014966) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۹:۴۵:۲۹
شما حالت خوبه؟ امریکاییا خیلی بهتر از افرادی مثل شما میدونن که ایران بمب اتم نداره .به وسیله سازمان جاسیسوشون به نام اژانس.مرد حساب فکر کردی سوخت بیست درصد و پنج درزصدو که تعطیل کردیم برای ساخت بمب اتم استفاده میشد؟ بمب اتم غنی سازی بالای نود درصد میخادبیدار شو از خواب (3020634) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۲:۰۴:۰۴
عزیز من شما خودت را به نادانی زده ای؟؟ امریکایی ها در صورت نقض عهد ما که کلی بپا برای آن در توافق تعبیه کرده اند کوچکترین عکس العملشان برقراری تحریم خواهد بود ضمن اینکه در این مدت با بازرسی ها و بازجویی کل مسائل استراتژیک ما را هم خواهند فهمید و برای مقابله دست پری تری خواهند داشت اما نقض عهد امریکا را چگونه می توانیم براساس همین توافق پاسخ دهیم؟؟ شاید بگویید ما می رویم بمب اتمی می سازیم. خوب دوست عزیز با از بین بردن هسته مرکزی اراک و فردو و عدم وجود سانتریفیوژهای پیشرفته که طبق توافق نباید از انها بهره ببریم با کدامین دستاورد می خواهیم خیلی سریع به این مورد جامه عمل بپوشانیم؟؟؟ حالا گیریم که بتوانیم یک شبه وضعیت اتمی خود را به وضعیت فعلی برسانیم و بیست درصد را شروع کنیم خوبمی دانی برای ساخت بمب چه میزان باید ذخیره اورانیم غنی شده داشته باشیم وطبق این توافق هیچ چیز نخواهیم داشت و تازه باید غنی سازی برای ذخیره را شروع کنیم و این زمان بر خواهد بود. حتی در صورت این عمل در طی سه سال تازه فرصت کافی خواهند داشت تا زمینه جنگ با ایران را عملیسازند یعنی شما همه عوامل غافلگیری در مبارزه را از دست داده اید و خودتان غافلگیر شده اید (3022039) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۰:۵۶:۱۵
جرا كسي نميكه جه جوري شد كه كار به اينجا رسيد. تا ديروز كه همه اين قعطنامه كاغذ ي بيش نبود، (3016315) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۹:۳۱:۲۲
اینجوری شد که یه عده فکر کردن به جای اینکه به خودشون سختی بدن و دنبال حل مشکلات از درون باشن، برن از بیرون تسهیلات بیارن و کار خودشونو راحت کنن. البته ناگفته نماند که بهترین راه این بود که همین تیم فعلی با همین شجاعت و امانت کار مذاکره رو انجام می دادن، ولی عده ای در داخل هی پالس ضعف و صلح در هر شرایطی و اینا نمی فرستادن و در عوضش در داخل کشور هم کار می کردند، کااااااااااااااااااااااااااااااااااررررررررررر (3023149) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۸:۵۳:۱۸
مثل اینکه نویسنده بجای دفتر حفاظت منافع قطر و امارات و ترکیه عمل میکند !! (3017746) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۲:۰۲
به فرض هم که ما با آمریکا یا همان 5+1 به توافق برسیم چیزی از شعار مرگ بر آمریکا کاسته نخواهد شد. چرا که نه او را کدخدای جهان می‌شناسیم و نه قرار است کدخدای دیگری داشته باشیم. (3014617) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۰۷:۲۷
تو تمام ایران نیستی (3015219) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۵۷:۱۷
البته جنابعالی هم همینطور (3015305) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۱:۱۶:۰۷
اتفاقا بعنوان كدخدا پذيرفته اي ! خوب هم پذيرفته اي به روت نمياري ! (3019131) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۵:۵۸:۲۱
دقت کردین صحبت های روحانی چقدر شبیه مشایی در دولت قبلی است. هر سخنرانی ای که می کند یک جنجالی در داخل کشور ایجاد می کند و یک پالس هایی از ضعف به دشمن می دهد (3015853) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۲۰:۳۷:۵۰
احتمالا شما خودت هم ياده اي هم راه راه .واقعا كه ادبم چيزه بسياااار خوبيه كه ندارين شما مثل دوستانتون ديگتون (3017975) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۵:۱۵
رییس جمهور نگران گفتمان عیان و شکست خورده ی "تحریم ها کاغذ پاره ای بیش نیست " است (3014442) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۲:۴۰:۱۶
رئیس جمهور اونوقت نیویورک با جناب معاویه تلفنی صحبت کردند و ایشون رو مودب و باهوش یافتن؟ (3015458) (alef-13)
 
یک اصفهانی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۱۰:۳۷
با کمال تاسف باید گفت هر سه مولفه حاکم است. (3014460) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۴:۲۶
به لطف خدا و با وجود رهبری هیچوقت این طور نخواهد بود. (3014750) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۴:۴۸
به نظر من هم هر سه حاکم هست درباره قدرت دشمن باید گفت واقعا تحریم کمر ما رو شکست( اگر واقع بین باشید تایید میکنید) در مورد تشتت داخلی و خیانت هم باید بگبم همین مردم بودن که در زمان تحربم هجوم بردن به خرید دلار سکه طلا ومسکن و اب به اسیاب تحریم ریختن خیانت و تشتت از این بالاتر (3014970) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۱۹:۵۲
درود به شرفت منطق داشت (3014484) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۲:۰۴:۰۹
آره فقط منطق اقای حسین شریعتمداری بود!!!!!!!!!!!! (3015410) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۶:۴۸
حداقل وقتي ميخواهيد يك چيزي بنويسيد حواستون باشه آخرش حرف خودتون را انكار نكنيد. شما اول ميگيد ما قليل نيستيم و از نظر قدرت نظامي قوي هستيم (نكته دوم) ولي بعدش ميگيد:
در انتها بازخوانی سخنان رهبرانقلاب در سالهای گذشته برای این روزهای ما خواندنی است وقتی فرمودند" من به شما عرض می کنم که امروز دشمن قادر نیست حادثه ای مثل حادثه صلح امام حسن را تحمیل کنند. این جا اگر دشمن زیاد فشار بیاورد حادثه کربلا اتفاق خواهد افتاد...."
كه به نظرم من اين حرف ميگه اگه تعداد ما كم هم باشه و از نظر نظامي ضعيف تر ولي تا آخرش ايستاديم. (3014504) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۹:۲۱
انصافا تحلیل درستی بود
البته الف همیشه این تحلیل ها رو خیلی دیر انجام میده
الان دوروزه از توئیت اقای روحانی گذشته
به نظرم باید سریعتر موضع میگرفتید (3014515) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۱:۵۱
یک سوال : آیا جناب معاویه بعد از صلح با امام حسن (ع) به موارد توافق نامه عمل کرد؟؟ (3014525) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۵:۲۴
درحالیکه امام حسن علیه السلام بنابه علم امامت وتجربه میدانستند که معاویه اهل تعهد و وفای به عهد نیست.ولی هیچگاه اقدام به نقض پیمان نکردند. (3014971) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۲:۱۰:۱۴
دوست عزیز علم به آینده مجوز عمل در دنیا نیست ضمن اینکه امام حسن ع در نظر داشتند مردم را آموزش دهند همان گونه که بقیه ائم معصومین نیز این هدف راداشتند ایشان هدفشانحکومت به ما هو حکومت نبود ونیست حتی هدایت یک نفر را هم ارجح به صرف حکومت می دانستند در ضمن صرف علم ایشان به عهدشکنی معاویه بقیه شرایط را از بین نمی برد بزرگترین آسیب آن زمان مردمی بودند که امام و ولی برحق را تنها گذاردند تا به دنیای خالی از دلهره خودشان برسند امام قبل از صلح هم در مورد معاویه مطمئن بودند ولی در مورد مردم هم مطمئن بودند که دل در دنیا دارند نه سودای دین دقیقا همین بسته پیشنهادی دولت فعلیو مسئولین نظام به مردم که دنیا در گروی صلح است ارگ می خواهید دنیا و آرامش به دست بیاورید باید صلح کرد این بسته پیشنهادی دقیقا بسته پیشنهادی معاویه به امام حسن بود که مردم را فریفت (3022073) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۴۷:۲۹
نکته مهم همین جاست که امام حسن علیه السلام با وجود اینکه می دانست معاویه به مفاد صلح عمل نمی کند، صلح را انتخاب کرد. (3015063) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۱:۳۱:۳۰
سلام نه چون حد اقل دو تا از اون مفاد قرارداد من میدونم که زیر هر دوش زدند
1-استفاده از بیت المال برای مصارف شخصی
2-تعیین نکردن جانشین (3015711) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۳:۲۱
ای کاش خدا را باور داشتیم. امام حسن(ع) امام بود و پیروی او بر دیگران واجب. ما هم پیرو رهبریم و واضح است که نظر رهبری تطبیق شرایط فعلی با زمان امام حسن(ع) نیست. (3014536) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۷:۵۶
مواضع روحانی متاسفانه از سنجیدگی لازم برخوردار نیست .خوب است جناب ایشان در ماه رمضان کمی بیشتر قران بخوانند (3014559) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۸:۱۹
رییس جمهور محترم در هر صورت دست خود را برای گرگ ها رو کرده است و این انصافا دور از تدبیر است. حتی در وضعیتی مشابه صلح امام حسن(ع) و صد البته با رهبرمان موافقیم که شرایط جور دیگری است. (3014561) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۲:۵۷
به نظر من که اصلا اینگونه نیست. به فرض که رو شده باشد مگر طرف مقابل رو نکرده. در مذاکرات همه چیز شفاف بیان می شود. (3016386) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۰:۴۱
متاسفانه فساد درونی اقتصاد ایران نمونه بارز خیانت داخلی است و چون درون کشور قدرتی نیست تا این‌فساد را ریشه کن کند پس مامجبوریم صلح کنیم تا مقداری از دارایی های خود را وارد کشور نموده و اندکی (هرچند بشیار کم) زخم های اقتصادی مردم را التیام بخشیم.پس شرایط کنونی چندان فرقی با زمان امام حسن ندارد.فقط مصادیق تغییر کرده (3014572) (alef-2)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۶:۵۹
نقدي بر نوشته فوق وارد است و ان اين كه نگارنده محترم مبحث حق و ناحق را با مبحث واقع و غير واقع ، خلط نموده اند . به عنوان مثال ايشان اساسا منكر تشتت در جامعه شده اند و به يك جمله شعار گونه دل خوش كرده اند كه مثلا همه مردم طرفدار مقاومت هستند بدون توجه به اينكه مردم در حال مقاومت اجباري هستند نه مقاومت داوطلبانه .

يا اينكه امريكا ومتحدانش قدرتي ندارند شبيه همان شعار هاي احمدي نژاد است كه امريكا را در مسير نابودي مي ديد . عاقلانه اين است كه حتي اگر امريكا قدرتي نداشته باشد ما بر اساس حد اكثر پتانسيل دشمن برنامه ريزي كنيم .

امروز روزي است كه بايد به واقعيت پرداخت (3014601) (alef-2)
 
یک اصفهانی دیگر
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۴:۳۷:۰۱
اگر دشمن در اوج قدرت است پس چرا طبق فرمایشات رهبر ی که فرموده اند خود آمریکایی ها با واسطه و در دولت قبلی پیشنهاد مذاکره داده اند ، سؤال این است که آیا این نشانه قدرت است یا ضعف ؟ و یا نه آنها از سر دلسوزی حاضر به ارائه پیشنهاد شده اند ! (3019747) (alef-13)
 
یک اصفهانی دیگر
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۴:۴۴:۴۶
نشانه مقاوت داوطلبانه و یا اجباری چیست ؟
حضور مردم در مراسمات و راهپیمایی ها و تشییع شهدا و ....... و سر دادن شعار های مقاومت از قبیل :" آب ما به امام حسین وصل است نه تحریم ! " و.....آیا بالاجبار بوده ویا داوطلبانه .
حداقل اگر درایران زندگی می کنیم و با مردم و داشتن حس و برداشت واقعی و عاقلانه از رفتارهای مردم ، و نه عقل و حسی همراه با شبکه های ماهواره ای ، مفهوم مقاومت داوطلبانه و اجبار ی برایمان روشن می شد . (3019778) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۷:۲۳
مهمترین عامل تعیین کننده قدرت سیاسی کشورها، قدرت اقتصادی آنهاست. و مهمترین معیار سنجش قدرت اقتصادی یک کشور، حجم تولید داخلی آن کشور است.
اجازه دهید برای کمک به برخی از دوستان جهت درک صحیح قدرت آمریکا مثالی بزنم.
آمریکا پنجاه ایالت دارد که یکی از آنها کالیفرنیا است.
تولید ناخالص داخلی ایالت کالیفرنیا تقریبا برابر است با تولید ناخالص داخلی کشور آلمان.
آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا است.
یکی از اقتصادهای کوچک اروپا سوییس است.
صادرات سوییس به تنهایی با کل صادرات غیر نفتی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا برابری میکند.

خیال خام است اگر تصور کنیم آمریکا هم کشوری همانند سایر کشورها است.

کسی که بر واقعیت چشم ببندد سرنوشتی جز شکست ندارد. (3014602) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۰۰:۱۲
دو سال بعد جب بوش ايران را محور شرارت ميخواند و دستور حمله را صادر ميكند اين اتفاق از همين الان مشخصه كه اتفاق ميفته كشورهايى كه توافق كردن عراق ليبى كشورهايى كه توافق نكردن كره شمالى باكستان با اينكه وضع كره و باكستان خوب نيست ولى بهتر از عراق و ليبيه (3015201) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۱:۱۷:۲۶
1- بر خلاف تصور شما دوست من قدرت اقتصادی تعیین کننده ترین عامل نیست (که اگر بود الان چین ابرقدرت جهانی بود که نیست و هیچ وقت نخواهد شد چون نظام پولی و مالی جهان از واشنگتن و نیویورک کنترل می شود) بلکه مهمترین عامل، برتری نظامی آمریکا در جهان است چرا؟ حتما می دانید که مهترین دلیل قدرت اقتصادی امپراطوری آمریکا در جهان سلطه جهانی دلار است و به اعتراف حتی خود مقامات برجسته ایالات متحده پشتوانه دلار آمریکا در جهان حضور نـــظامــی آمریکا در سراسر جهان است که شما این حضور آمریکا را در هفت ناوگان دریایی آمریکا در تمام اقیانوس ها و دریاهای مهم جهان و همچنین پایگاه های نظامی این کشور در ژاپن و کره و فیلیپین تا آسیای میانه و منطقه ما ما مثل اینجرلیک ترکیه، در اروپای شرقی و غربی مثل لهستان و چک و ایتالیا و آلمان و فرانسه در شاخ آفریقا مثل جیبوتی و در کل در بیش از صد کشور جهان مشاهده می کنید.

2- اقتصاد کالیفرنیا با اقتصاد ایتالیا برابری می کند نه با آلمان وطبق آمار 2014 بانک جهانی آلمان پنجمین و ایتالیا دوازدهمین اقتصاد دنیاست.

3- در مورد سوییس، این کشور بر طبق آخرین آمار یعنی 2014، برحسب تولید ناخالص ملی بر حسب برابری قدرت خرید در رده 39 دنیاست در صورتی که عربستان در رده 14، ایران 18، مصر 25، الجزایر 33 و عراق در رتبه 36 این فهرست قرار دارند و با معیار تولید ناخالص ملی سوییس بیستم است و ترکیه در رده 18، عربستان 19 و ایران در رتبه 29 قرار دارد.

4- ما می دانیم آمریکا هر کشوری نیست به قدرت فرهنگی، نظامی و اقتصادی این کشور هم واقفیم در واقع می دانیم طرف دعوای ما کیست اما واقعیت فقط اینها نیست بلکه عوامل و قدرت دیگری در معادلات تأثیر گذارند که از چشم شما پنهان مانده یا شاید هم خودتان نمی خواهید ببینید
مردم ما با تکیه بر همین عوامل غیر مادی این انقلاب را به پیروزی رساندند. همان وقتی که این اتفاق افتاد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در کنگره مورد بازخواست قرار گرفت که چرا شما با این همه امکانات و اختیارت و اطلاعات گسترده نتوانستید انقلاب ایران را پیش بینی کنید جواب دادند این واقعه با محاسبات و تحلیل های ما با تمام تجهیزات پیشرفته ای که داشتیم جور در نمی آمد و عواملی غیر از آنچه ما می شناختیم در آن تأثیرگذار بود. (3015690) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۶:۵۰:۲۳
قدرت اقتصادی مهمه ولی قدرت مردمی از همه قدرتها مهم تر و کاراتر است.
در جنگ هم همین طور است. در هشت سال دفاع مقدس ما از لحاظ اقتصادی وضع خوبی نداشتیم ولی مقابل دنیا جنگیدیم و همین هایی که میفرمایید قدرت اقتصادی هستند و یک وجب از خاک کشورمان را هم به اینها ندادیم و در این شرایط کیست که بگوید ما در این جنگ پیروز نشدیم!
الآن هم همین طور است ما پیروز هستیم چون قدرت مردمی را داریم الحمدلله.
و آنها گزینه جنگ را انتخاب نمی کنند چون از قبل میدانند که شکست خورده اند. نمونه بارز هم این که زورشان به فلسطین تحت محاصره و بی چیز نمی رسد چه برسد به ما که از لحاظ نظامی و ایمان و نیروی داخلی چیزی کم نداریم.
و این را بدانید که آنها از افکار عمومی خیلی می ترسند. (3017425) (alef-13)
 
طارمی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۸:۵۹
درود به رییس جمهور دانشمند (3014605) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۱۱:۱۴
معنای دانشمندراهم فهمیدیم چیه (3015234) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۱:۲۷:۴۳
چرا بيخودي شلوغش ميكني لابد از فك و فاميلش هستي ! مگه چكار كرده ؟!
چه نبوغ يا علمي در ايشان ديده اي ؟!
ايشان فقط طرفدار توافق هستند و بس ! آنهم بعدا معلوم ميشه كه خوب بوده يا بد !
كجاش شبيه دانشمند است ؟!!!!!!!!!!! (3019167) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۹:۲۲
متن عصبی و پر از مغلطه است. چه بخواهیم چه نخواهیم توافق ظرف یکی دو روز آینده انجام می شود. به نظرم رسانه های اصولگرا به جای این بحث های بی سرانجام و گاها خاله زنکی که بسیار در رسانه های اصولگرای این روزها شایع است بهتر است به فکر این باشند که جواب مردمی را بدهند که به آنها گفته شده بود به هیچوجه توافقی با شیطان بزرگ در کار نخواهد بود و حالا همین مردم در رسانه ها شاهد دعواهای زرگری رسانه ای ها با هم شده اند. برادر! توافق شد تمام شد. (3014606) (alef-2)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۴۹:۳۹
به نام خدا
اساساً صلحنامه ای که امام حسن علیه السلام با معاویه به امضا رساندند، یک توافق خوب برای حضرت و شیعیان شان و یک توافق بد برای معاویه بود.
این نکته ایست که نه رئیس جمهور محترم و نه نویسنده ی مقاله اصلاً به آن توجه نداشته اند.
البته معاویه بعداً از اجرای آن توافقنامه سر باز زد و تمامی بندهای آن را نقض کرد؛ اما این ربطی به تواففنامه ی دقیقی که حضرت تنظیم کرده و معاویه را به پذیرش آن مجبور کردند ندارد.

در ادامه نگاهی به مفاد این پیمان می اندازیم:

ماده اول: حسن بن على(علیهما السلام) حکومت و زمامدارى را به معاویه واگذارى مى‏ کند، مشروط به آنکه معاویه طبق دستور قرآن مجید و روش پیامبر(صلی الله علیه وآله) رفتار کند.
ماده دوم: بعد از معاویه، خلافت از آن حسن بن على(علیهما السلام) خواهد بود و اگر براى او حادثه‏ اى پیش آید حسین بن على(علیهما السلام) زمام امور مسلمانان را در دست مى‏ گیرد. نیز معاویه حق ندارد کسى را به جانشینى خود انتخاب کند.
ماده سوم: بدعت ناسزا گویى و اهانت نسبت به امیر مومنان(علیه السلام) و لعن آن حضرت در حال نماز باید متوقف گردد و از على(علیه السلام) جز به نیکى یاد نشود.
ماده چهارم: مبلغ پنج میلیون درهم که در بیت المال کوفه موجود است از موضوع تسلیم حکومت به معاویه مستثنا است و باید زیر نظر امام مجتبى(علیه السلام) مصرف شود.
نیز معاویه باید در تعیین مقررى و بذل مال، بنى هاشم را بر بنى امیه ترجیح بدهد. همچنین باید معاویه از خراج «دارابگرد» مبلغ یک میلیون درهم در میان بازماندگان شهداى جنگ جمل و صفین که در رکاب امیر مومنان(علیه السلام) کشته شدند، تقسیم کند.
ماده پنجم: معاویه تعهد مى‏ کند که تمام مردم، اعم از سکنه شام و عراق و حجاز، از هر نژادى که باشند، از تعقیب و آزار وى در امان باشند و از گذشته آنها صرف نظر کند احدى از آنها را به سبب فعالیت هاى گذشته ‏شان بر ضد حکومت معاویه تحت تعقیب قرار ندهد، و مخصوصاً اهل عراق را به خاطر کینه‏ هاى گذشته آزار نکند.
علاوه بر این معاویه تمام یاران على(علیه السلام) را، در هر کجا که هستند، امان مى ‏دهد که هیچ یک از آنها را نیازارد و جان و مال و ناموس شیعیان و پیروان على در امان باشند و به هیچ وجه تحت تعقیب قرار نگیرند و کوچکترین ناراحتى براى آنها ایجاد نشود، حق هر کس به وى برسد و اموالى که از بیت المال در دست شیعیان على(علیه السلام) است از آنها پس گرفته نشود.
نیز نباید هیچ گونه خطرى از ناحیه معاویه متوجه حسن بن على(علیهما السلام) و برادرش حسین بن على(علیهما السلام) و هیچ کدام از افراد خاندان پیامبر(صلی الله علیه وآله) بشود و نباید در هیچ نقطه ‏اى موجبات خوف و ترس آنها را فراهم سازد. (3014608) (alef-2)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۴۳:۲۰
حضرت برای اینکه در آن شرایط ناگوار جماعت شیعه ریشه کن نشود تن به چنین مسئله ای داد اگر شرایط طور دیگری بود لخظه ای به آن ملعون امان نمی داد. (3014941) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۰:۴۰
قلمت روان نویسنده محترم
متاسفانه عده ای خودشون از جریان مقاومت مردم بریده اند و ضعف خودشون رو پشت مطالبات مردم پنهان میکنند و این هنر هم فقط از از دست دولت و هورا کشان اطراف وی بر میاد که در عین حالی که اهداف انتخاباتی پشت اظهارنظرات وی مخفی است اما در عین حال از مردم مایه می ذاره و با دو قطبی سازی های کاذب سعی داره به مردم ادرس غلط بده و نظام و رهبری را در موضع ضعف برای پذیرش توافق برد و باخت خودشون قرار بدن (3014611) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۴:۴۱
بابا دست بردارید از این تحلیل های آبکی:
- کجای قدرت نظامی ما با قدرت نظامی غرب برابری می کنه؟!
- شما می گبد مردم ما برخلاف تصور رئیس جمهور محترم اهل مقاومت و ایستادگی اند. مثل اینکه مسئله به اصصلاح ف...ه رو فراموش کردید که با علم شدن همین واژه حداقل نیمی از مردم غیرخودی شدن. اول باید اعتماد به مردم معترض برگرده، بعد در مورد اتحاد و ایستادگی و مقاومت صحبت بشه.
- سوم اینکه شاید نقطه مقابل صلح جنگ نباشه، ولی ویرانی تدریجی هست. اگه مردم اهل اون مقاومت و ایستادگی مورد نظر شما بودند که الان بحران هایی مثل بحران آب و محیط زیست و بیکاری، بی اخلاقی و ... رو درک و حل می کردن ... (3014626) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۰۶:۱۰
اونها که هیچوقت جزو مردم نبودن ٰ اصلا این مقاله راجع به اونها صحبت نکرده ٰ تو ناراحت نباش

اینها هیچ وقت مقاومت نکردن و هیچوقت هم قرار نیست مقاومت کنن

امت حزب الله همیشه روی پای خودش ایستاده (3014999) (alef-13)
 
سید مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۵:۰۸:۱۲
بر فرض تحریم رفع بشه و یه چند صباحی دیگه باز نفت بفروشیم و بخوریم، بعدش چی؟؟؟
این آقایان هرکدوم که میان میگن فلان قدر جاده ساختیم یا فلان قدر کمیته تشکیل دادیم!!!
با چی؟ با پول نفت!
خب، این کارو که 4 تا مهندس و مدیر مدرسه هم میتونن بکنن
مشکل ساختار اداری و نداشتن دغدغه ملی و اقتصاد مقاومتیه واقعیه که اینها هم هیچ ارتباطی با تحریم نداره
هممون بی کفایتیمون را پشت تحریم پنهان کردیم (3015834) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۱:۵۶:۱۵
دقیقا همون مشکلی که سعید جلیلی تو مناظره های انتخاباتی فریاد می زد.. که این قطار نیاز به تعمیر داره..
اما مردم هیجانی و احساسی ما، به شعار چرخ زندگی و چرخ سانتریفیوژ رای دادند.. و نتیجه اش هم شد همین.. دو سال کشور متوقف بر مذاکرات شد و آن قطار فرسوده تر شد و با مسکّن، مرهمی بر دردها نهاده شد و دریغ از کار ریشه ای. (3019272) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۴:۵۸:۴۶
جای تاسف داره!!! (3014635) (alef-2)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۲:۱۱
اگه مذاکره نتیجه ای داشته باشد نوع رفتار روحانی و دوستانش از حصول توافق خوب جلوگیری می کند نوع رفتار انها دشمن را جری میکند (3014639) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۴:۱۷
والله مخالفان توافق در آمریکا هم همین رو درباره تیم مذاکره کننده خودشون و اوباما می گند. کدوم درسته؟! (3016393) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۱:۳۹:۰۹
فهميدنش اينقدر سخته ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!
خب معلومه هر كسي سنگ خودشو به سينه ميزنه .
معاومه كه اون ميخاد بيشتر به طرف خودش بكشه ما هم همينطور ميخاهيم بيشتر بطرف خودمون بكشيم .
اين كجاش سخته عزيز دلبندم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3019216) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۳:۰۶
لطفا" نویسنده متن فوق مشخص فرمائید که نظر مردم را چگونه گرفته اید؟ (3014641) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۶:۰۴
مردم از تحریم ها و شرایط بد اقتصادی خسته شدن آمار بیکاری وحشتناک امنیت شغلی نیست ، شما چه اسراری دارید مملگت تحریم باشد ؟ حتما منافعی دارید (3014652) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۷:۰۰:۰۷
بنده خدا اگه به نیروی خودمون متکی باشیم تحریمها کاری نمیتونند بکنن

راحت ترین کاری که یه نفر میتونه برای پولدار شدن انتخاب کنه گدائیه ولی عزت نفسش از بین میره.
ما هم الان تحریمیم و حقمون رو گرفتند چون زورشون بیشتره ولی این دلیل نمیشه در مذاکرات به هر حرف زور دیگه ای که میگن گوش بدیم و دست گدایی جلوشون دراز کنیم و گردنمون رو کج کنیم که توروخدا تحریم ها رو بردارید.
این جور رفع تحریم که بهمون حرف زور بزنند رو اصلا نمیخوایم.
"هم الذین یقولون لا تنفقوا علی من عند رسول الله حتی ینفضوا ولله خزائن السموات و الارض ولکن المنافقین لا یفقهون" آیه 7 سوره منافقون (3017462) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۷:۱۹
من همه مطالب نویسنده را میپذیرم. اما یک سوال برای من پیش می آید:
در بخشی از متن آمده است:
"حالت بدبینانه این است که توافقی در حال شکل گیری است که همراه با شکست و عبور از خط قرمزهای مردم است و مطالبات اصلی مردم در توافق رعایت نشده است. "
مکانیزمی که "مطالبات اصلی مردم" با آن سنجیده شده کدام است؟ و چگونه سنجیده شده است؟
تا جایی که بنده به خاطر دارم آخرین سنجشی که انجام شده همان خرداد 92 بوده و پاسخ مردم درآن نیز مشخص است. بعد از آن هرچه که بوده سنجش مردم نبوده و نهایتا نظر سنجی بخشی از مردم بوده. (3014659) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۴۶:۲۴
دقیقا............
مطالبه ی مردم در خرداد 92 از آقای روحانی حل موضوع هسته ای و برداشته شدن تحریم ها بود هیچ کدوم از مردمی که خواهان حل مسئله ی هسته ای بودند توقع نداشتند که دولت تنها برنده ی این معامله باشد و قطعا میبایست محدودیت هایی رو برای رفع تحریم بپذیرد و خواسته های طرف مقابل در ازای برداشتن تحریم ها تا حدودی برطرف شود بنابراین دولت و شخص اقای روحانی بایستی به عهدی که با مردم بستند وفادار بمونند و تمام هم و غم خود را معطوف به حل موضوع بغرنج هسته ای و رفع تحریم ها کنند.
تکلیف افراطیون هم کاملا معلومه که اگر غرب با غنی سازی بالای 20 درصد هم موافقت کنه و دست ایران رو در موضوع هسته ا کاملا باز بزاره باز هم از برداشته شدن تحریم ها استقبال نخواهند کرد!!! (3015062) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۱:۵۸:۱۰
ای کاش تحریم ها رفع شود عزیز....
اما مطمئن باش که آمریکا، تا از دین مان دست بر نداریم، هر روز به بهانه ای تحریممان خواهد کرد. (3019280) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۹:۴۸
من نمیدانم چرا باید اینقدر از کدخدا بترسیم؟ (3014665) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۰۴:۰۰
چون خطرناکه (3014828) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۴۱:۵۱
بحث ترس نیست . مشکل اینجاست که منافع استراتژیک و بلندمدت ما بواسطه تحریمها به خطر افتاده و درصورت تداوم چه بسا ایران تا سالها نتواند در مسیر توسعه یافتگی قرار گیرد . (3014932) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۵۰:۵۲
کسی از کدخدا نمیترسه ولی این کدخدا برای جمعیت فرهیخته و تحصیل کرده ی ایران قابل احترام ه و مردم عاقل میدونند رویکردی که غرب در قبال موضوع هسته ایران اتخاذ کرد یک رویکرد طبیعی در برابر دیپلماسی غیر معقول و دشمن تراش دولت قبلی بوده امیدوارم دولت تدبیر و امید بتونه گاف ها و بیخردی هایی که دولت قبل در موضوع هسته ای به خرج داد رو جبران کنه... (3015070) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۱:۴۲:۵۲
اگه كدخدا رو پذيرفته اي كه پذيرفته اي ، بايد هم حساب ببري ! (3019229) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۱:۱۵
بالاخره هر هرمی یک راس دارد. پس هرم نظم جهانی هم باید یک راس داشته باشد. چه کشوری بیش از همه امکان و مقبولیت نسبی قرار گرفتن در این راس را دارد. آیا شما قبول دارید چین یا روسیه یا اروپا در این راس فرار گیرند. کمی واقع بین باشید و امکانات کشور را صرف توهم نکنید. (3014670) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۰۵:۳۷
آقا شما ساده ایا! اینا فکر می کنن ایران و ونزئولا قدرت های جهانند! (3014832) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۵:۲۲
ایران و ونزوئلا همیشه بالاترین تورمهای جهان را داشته اند.! (3016396) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۱:۵۹
"...... توافقی در حال شکل گیری است که همراه با شکست و عبور از خط قرمزهای مردم است و مطالبات اصلی مردم در توافق رعایت نشده است."

من این جمله که خوندم تصمیم گرفتم برم همین الان روزه‌ام را افطار کنم!
هم فشارم رفته بالا، هم خیلی بددهنی کردم.
آقا شما ملاحضه مردم روزه‌دار هم بکن! (3014672) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۵:۵۶
از طرف مردم صحبت نکن. مردم در خرداد 92 نظرشان را گفتند. (3016398) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۱:۲۷:۰۰
کاش نویسنده در زمان 8 سال دولت پاکدستان. هم یک نقدی به آن دولت می کردند تا ما عادلانه بودن این نقدها را باور کنیم! (3016401) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۴:۴۰
تفسیر از منش امام حسن اونجوری که به نفع خودمونه گناهی ست نابخشودنی حسن آقا (3014685) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۵:۲۶
ما در شرایط بدر و خیبر هستیم.
نه شعب ابی طالب (3014690) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۵۳:۰۰
الان با این بیکاری افسار گسیخته و 30میلیون انسان با شرایط زیر خط فقر چه بسا روزگار از شعب ابی طالب هم دشوارتر باشد! (3015075) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۱:۲۵:۰۲
بله در شعب ابی طالب همه مسلمین از جمله پیامبر (ص) حضور داشتند ولی حالا فقط مردم معمولی در شرایط سخت اقتصادی هستند پس در شرایط شعب ابی طالب نیستیم (3015378) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۳:۱۹:۲۴
شماها بیشتر در شرایط توهم به سر می برید ! عاملش هم شکم سیری امثال شماست ! (3015500) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۷:۲۲
به بهانه نحریم خودی ها هم مردم بیچاره را تحریم کردند و ماشین 5میلیونی را 20 میلیون تومان به خلق الله غالب کردند.
دبی از صدقه سرما دبی شد و عربها کلی منفعت بردند و دوست ندارند هیچ وقت ایران با غرب کنار بیاید. (3014699) (alef-2)
 
حسين زاده
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۸:۴۴
چيزي كه متاسفانه در نظر گرفته نميشود خواست واقعي مردم است بايد همه طرفها بتوانند نظرات
خود را از طريق رسانه ها از جمله صدا وسيما آزادانه مطرح كنند و در نهايت مردم واقعي( متاسفانه عده اي منظورشان از مردم طرفداران خودشان است) تصميم بگيرند
كه ميخواهند چكار بكنند (مثلا از طريق نظر سنجي ) (3014702) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۱۸:۵۱
برای نویسنده محترم و تمامی رونامه نگاران جوان:
گفت حافظ لغز و نکته به یاران مفروش / آه از این لطف به انواع عتاب آلوده (3014704) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۶:۱۷
ذلت ذلت ذلت 19 هزار سانتیفیوژ رسیده به 1000.تحریم ها سر جاش...امام حسن تنها بود.ما 80 میلیون هستیم.متوجه ای.80 میلیون ایرانی و یه مرد رشید بنام سید علی خامنه ای (3014723) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۰۶:۰۴
من نیستم اقا منو قلم بگیر (3014834) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۰۷:۴۸
چه نوزده هزار چه نوزده میلیون....سانتریفیوژی که قرار باشه چرخیدنش چرخ زندگی مردم و رونق اقتصادی مردم رو از کار بندازه همون بهتر که نچرخه وقتی رونق اقتصادی نباشه وقتی سایه ی فقر بر سر ایمان و دین مردم باشه کفر و بی اخلاقی و بی دینی هم رونق پیدا میکنه
عقلا،اخلاقا و شرعا باید توافق انجام بشه ما اولویت های واجب‌تری پیش تر از انرژی هسته ای داریم.... (3015100) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۲:۰۰:۰۵
متاسفم برای سایت الف؛ این همه رهبر انقلاب گلویش را پاره کرد که مسئله ی اینها هسته ای نیست.. اما هنوز الف که ادعای ولایت هم می کند، نتوانسته به مخاطبین خود همین نکته ی ساده را بفهماند... (3019283) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۶:۳۷
جناب نویسنده و الفیون عزیز

جهت تازه شدن حافظه شما عزیزان در خصوص تیتر این نوشته شما را ارجاع میدهم به خطبه های نماز جمعه رهبری هفته بعد از پذیرش قطعنامه که توسط رهبری معظم انقلاب ارائه شده است. تمام پاسخ تیتر خود را در آن خطبه خواهید یافت اگر دنبال حقایق هستید. (3014724) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۵:۳۰:۴۲
با سلام
آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند. (3014738) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۰۴:۰۶
بعضی هابدجوری ترسیدند میخوان بگن مردم هم ترسیده لطفا از خواب بیدارشوید (3014829) (alef-3)
 
اسماعیل
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۲۳:۴۸
با سلام .ریس جمهور عزیز انسانی شایسته و منطقی هستند.در مسیر عزت وسربلندی کشور حرکت میکنندو انشااله برای رفع بیکاری وایجاد اشتغال جوانان در اینده نه چندان دور اقدامات اساسی خواهند نمود (3014877) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۴۰:۵۶
رهبر معظم انقلاب:


بنده در قضایای تاریخ اسلام این مطلب را مکرر گفته ام که، چیزی که امام حسن مجتبی علیه السلام را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود. مردم تحلیل سیاسی نداشتند
چیزی که فتنه خوارج را بوجود آورد و امیرالمومنین علیه السلام را آن طور زیر فشار قرار داد و قدرتمندترین آدم تاریخ را آن گونه مظلوم کرد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود والا همه مردم که بی دین نبودند (3014924) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۴۲:۱۶
ما که از اول گفتیم طبق قانون اساسی باید موضوعات مهم به همه پرسی گذاشته شود .
اگر نظر مردم را در انتخابات 92 قبول ندارید ، یکبار دیگر همه پرسی برگزار کنید (3014933) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۲:۰۲:۲۰
همه پرسی، وقتی که اطلاعات شفاف باشد کارا است.
معلوم است اگر شما به دروغ به مردم بگویی که همه ی تحریم ها برداشته می شود، خب همه موافق هستند.. اما آیا واقعا چنین اتفاقی خواهد افتاد؟؟
اگر به مردم بگویی ما انرژی هسته ای را تعطیل می کنیم، بعد آمریکا شاید چندتا از چند ده تا تحریم را طی بازه ای تعلیق کند و شاید هم زیرش بزند و نکند، آیاباز هم مردم رای خواند داد؟؟ (3019294) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۶:۳۵
امام حسن را همه مردم و فرمانده هان سپاهش تنها گذاشتند تا مجبور شد صلح کند.
حسن آقا شما رهبرتون رو تنها نگذارید که مجبور شود به صلح با معاویه تن دهد. که در آخر معاویه به هیچ کدام از عهدهای خود عمل نکرد. (3014972) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۹:۱۶
ای کاش اون موقع که تحریمها کاغذپاره نامیده می شدند هم همین قدر موشکافی وجود داشت. (3014980) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۱۵:۴۳
جناب نویسنده

هر سه عاملی که شما نوشتید زمان امام حسین (ع) هم بود: قدرت دشمن، قلت نیروی داخلی و خیانت اطرافیان. اما امام حسین (ع) جنگید و امام حسن (ع) صلح کرد. این یعنی هم دلیل جنگ امام حسین هم دلیل صلح امام حسن غیر از این سه عامل بود. لطفا تاریخ اسلام را مطابق میل خود تاویل نکنید. (3015018) (alef-13)
 
rahim
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۷:۵۰:۰۶
دولت به قول دوستای خودش برنامه ای نداره و همه چیز رو به دم تحریم ها بسته ...در این شرایط آقای روحانی باید اینطور بگه؟ (3015069) (alef-13)
 
حمیدرضا صادق
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۲۷:۲۹
از دیدگاه امام خمینی یکی دیگر از اندیشه‌هایی که موجب ضربه‌زدن به پیکر اسلام و حاکمیت رشد اسلام آمریکایی است، اندیشة «التقاط» است.
التقاط، در حقیقت نشأت گرفته از عدم پای‌بندی به اسلام است. در اندیشه‌ انسان التقاطی، اسلام دینی نیست که به طور کامل پاسخگوی نیازهای مادی و معنوی بشر باشد، از این رو کسانی که دارای این اندیشه و طرز فکرند، با سلیقه خود، بخشی از اسلام اصیل و بخشی از مکتب‌های دیگر را گرفته و با هم ضمیمه کرده و مجموع آنرا به نام اسلام به جامعه اسلامی عرضه می‌کنند. (3015144) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۲۹:۱۰
اگر امامان جمعه با موضوع توافق هسته ای موافق بودند خیلی راحت ان را با صلح امام حسن (ع)شبیه سازی میکردند وکاملا منطبق می نمودند در این خصوص توضیحات لازم را میدادند ولی چون موافق توافق نیستند حتی از صلح امام حسن(ع)نیز یک جمله هم نگفتندکه چگونه صلح با معاویه در ان زمان به نفع اسلام ومردم تمام شد در عین حالیکه معاویه نیز به مفاد صلحنامه عمل نکردولی در نهایت به نفع اسلام شد (3015148) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۴۲:۱۰
نویسنده متن کمی توهم داشته است . 1-خیانت اطرافیان را قبول ندارد . اطرافیان از دولت قبل ؟هرروز از خواب بیدار میشویم ویک دکل گم میشود ویا یک اختلاس خدا میلیونی رو میشود بگونه ای که اخبار اختلاسها شده جوک دهن مردم . ومیلیارد شده پول خرد اختلاسهای اطرافیان .خیانت یعنی چی . ؟پولهائی که میشه تو کشور بطور صحیح خرج کرد وبرای عامه مردم رفاه ایجاد کرد تو حسابهای خارجی اطرافیان تجمع کرده پس گرفتنش هم کار کرام الکاتبینه .اگر میتونند یک ریال از زنجانی پس بگیرند .بخواهد پس بدهد هم یک عده مانع میشند بحث خیانت به دوستان خارجی هم تسری پیدا میکند . چین با دلارهای ایران اقتصادش را میسازد ودر هیچ مجمع بین المللی به نفع ایران رای نمیدهد روسیه هم بدتر از چین . این دوستان قدرتمند واما گدا گشنه ها تا یک کشور دیگه یک کمی پول بهشون میده میشن دشمن ما . حماس وسودان ولبنان و..... 2-تشتت قوای داخلی ؟ بنده خدا رهبر اسم امسال را گذاشته سال همدلی ویک عده مدعی ولایتمداری هرجور که میتونند چوب لای چرخ دولت می گذارند و می ترسند توافق بشه وجنسهائی که احتکار کردند ارزون بشه مثلا ... 3-قدرت دشمن ؟ وقتی همه دنیا دست در دست هم ایران را تحریم میکنند ودرمقابل ما متحد شده اند قدرتشان هم زیاد میشود وبا شعار الکی نمیشود گفت دشمن ضعیف است باید واقعیت را پذیرفت هی الکی بین خودمان بگیم دشمن هیچ غلطی نمیتواند کند وباورمان بشود ؟ کمی احمقانه بنظر می رسد . همانگونه که کاغذ پاره انگاشتن تحریمها سخیف بود .همیشه باید دشمن را قوی فرض کرد تا بتوان با قدرت مقابله کرد . لذا بنظر می رسد روحانی میداند چه می گوید وچه میخواهد . ومردم در رای به ایشان اشتباه نکرده اند . وایکاش من هم اشتباه نمی کردم وبه ایشان رای می دادم . (3015170) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۸:۵۴:۰۹
متاسفانه ما در کشورمان هر سه مولفه را داریم هم نمی توانیم به جنگ دنیا برویم هم درداخل کشور خواص برسر قدرت به هم دیگر گلاویز هستن که نمونه ان برخورد نمایندگان با وزیر امورخارجه در مجلس هم خیانت کارهای داریم که در این دوران حساس کشوررا بسوی نابودی کشاندن وبا حرف های نسنجیده در زمان خودشان کاری کردن که باید الان تاوان ان را اینگونه پرداخت کنیم یا دوستانشان در دولت نهم ودهم بیت المال را جارو کردن که اختلاس های میلیاردی وفرار افراد رده بالای که اقایون برسر کار اوردن ونمونه ان دستگیری معاون اول رییس جمهوری که میشود ان را با خایین زمان حضرت امام حسن مقایسه کرد که برای چند درهم دور امام را خالی کردن وباید گفت اقای روحانی از ما بهتر میداند چون در متن کار هستن واین سه موردرا حس کردن که اینگونه حرف زدن (3015191) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۱۰:۲۹
مقایسه ی وضع ج.ا.ا با حکومت اسلامی کوفه در زمان امام حسن (ع) با چه دلیل؟؟؟!!!
---
هر کسی برای توجیه سازش با آمریکا و همپیمانانش و تسلیم شدن به برخی از خواسته های مشکوک آنان که استقلال و حاکمیت کشور را مخدوش می سازد ، وانمود می کند که ضعف قدرت ج.ا.ا با ضعف حکومت اسلامی کوفه در زمان امام حسن مجتبی (ع) یکسان است و می باید برای به اصطلاح حفظ جان و وجود و حیثیت مردم تسلیم این خواسته ها شد و دست صلح را دراز نمود ، لازم و ضروری است پیش از امضای هر توافق این چنینی با دلایل قاطع علمی بی خدشه تشابه و یکسان بودن این دو ضعف را برای همه ی مردم به اثبات برساند. (3015231) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۱۴:۲۲
مقایسه رئیس جمهور ظاهری زیبا و فریبنده و باطنی زشت و دهشتناک دارد زمان امام حسن کجا و الان کجا امام خمینی به صراحت گفت ملت ما از ملت عهد رسول اله هم بالاتروبهترند.احسنت به تاکتیک رهبری (نرمش قهرمانانه)پشت امام را خالی کردند،ابن عباس که فرمانده لشکر وپسر عمش بود خریدند با سیم و زر نه زورکسی برای امام باقی نمانده بود،اما باز هم صلحی عزتمندانه کرد (برد برد)نظام اسلامی در اوج اقتدار است این را مردم ما در نداری در 8ساله دفاع مقدس ثابت کردندحالا دشمن جرات نمیکند گوشه چشمی به ما بکندمثل سگ پارس میکنند اما اگر یک قدم به جلو برداریم پا به فرار میگذارند.افسوس به این همه ضعف و ذلت تاریخ تکرار میشود و ما باید درس بگیریم اینبار دشمن همان طریق سیم و زر(اقتصاد)را هدف گرفته زورش نمیرسد وگرنه ما را با خاک یکسان میکردند.هیهات منا الذله (3015241) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۲۱:۵۰
آیا مردم انقلابی ایران پیامدهای یک صلح حسنی را می پذیرند؟؟؟!!!
---
آقای رئیس جمهور شما بگویید که صلح امام حسن مجتبی (ع) با معاویه برای آینده ی حکومت علوی و شیعیان چه فرایندها و پیامدهایی داشت؟؟؟!!! (3015252) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۲۶:۵۱
به نظر من نظر رئيس جمهور صد در صد درست است
بعيد مي دانم ميان طبقه كارگر و كم درآمد كسي خواهان ستيزه جويي بي فايده و پر ضرر براي مردم و كشور عزيزمان باشد (3015260) (alef-13)
 
عدالت یاوری
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۰:۱۳:۲۶
جناب رییس جمهور مصلحت کشور ومردم را می بینندودلواپسان فقط منافع خودشان را. دوستتداریم آقای روحانی اندیشمند (3015319) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۲۱:۲۶:۴۳
شاید آخرش هم شکست می خوردیم، اما برای بالابردن دستها هنوز زود بود. آقای رئیس جهمورمان زود تسلیم شد. اما این آخرش نخواهد بود. آنها تا خانه آخر را خواهند آمد. اگر خاله اول جلویشان ایستادی، ایستادی. وگرنه تا آخر باخته ای. (3015381) (alef-13)
 
عادل
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۲:۵۹:۰۴
صلح تحمیلی حسنی همان قیام حسینی است ، تمام علماء اسلام اعم از شیعه و سنی از پیامبر ص نقل کردند که حسن و حسین علیهم السلام امام و رهبر امت هستند و سیره و روش آنان یکی است.
عجیب است که عده ای منحرف و دنیازده در طول تاریخ سعی کردند به این دو امام خیانت کنند و سیره آنان را به انحراف بکشند و به اسلام و مسلمین از پشت خنجر بزنند.
دم زدن از صلح حسنی بدون بسیج کردن نیروها جهت قیام عاشورائی حسینی خیانت به خدا و پیامبر ص است. (3015776) (alef-13)
 
سید حسن
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۳:۳۵:۵۲
من از عبرت هایی که اقای روحانی میگیرند متعجبم زیرا امام حس صلح نکرد و حتی جنگ نکرد امام حسن ع را به زور به جنگ بردن و به زور صلح را به ان تحمیل کردند خود ایشان فرموده بودند اگر یار داشتند میجنگیدند کما اینکه امام حسین ع با همان اندک یار جنگیدند .... (3015787) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۵:۲۱:۵۰
با دروغ و توهم و شعار نمیشود.. یعنی نویسنده فکر میکند کشورهای غربی از حال و روز و وضع اقتصادی و نظامی ما خبر ندارند؟ و رئیس جمهور مشت ما رو باز کرده است ؟ ...حدود 40سال پیش شهردار سئول آرزو میکند که شهر سئول به شهری پیشرفته مانند تهران تبدیل شود ولی حالا بعد از 40 سال تهران کجا و سئول کجاست؟ این سند واقعی تفکرات توهم گونه است (3015840) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۵:۵۴:۳۶
رئیس جمهور. محترم بفرمایند آیا قرار است تاریخ را تکرار کنیم و جبهه حق و امام حق را تنها بگذاریم،مگر امام خمینی نفرمودند ملت ایران از مردم حجاز و کوفه برترند،نکند عده ای اطرافیان بی درد و رفاه طلب جناب رئیس جمهور را به خطا بکشاند.اگر از مبارزه خسته شده اند صادقانه به مردم بگویند، چرا از دین خرج می کنند؟ (3015851) (alef-13)
 
ثانی
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۷:۵۹:۰۴
متاسفانه جناب روحانی بعضی مواقع مطالبی بیان میکنند که از ایشان بعید است مثلا در بحبوحه مذاکرات میفرمایند که خزانه مملکت خالی است ویا در جای دیگر میفرمان مشگل اب خوردن ومحیط زیست ما بستگی به تحریمها داره.بهر حال هیچ ادم اینده نگری دست خود را برای دشمن رو نمیکند. (3015918) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۹:۳۶:۰۱
شرایط موجود کشور و مذاکرات به صلح حدیبیه که منجر به فتح مکه شد و خداوند در قرآن از اون به «فتح مبین» یاد می کنه بیشتر شبیهه تا صلح امام حسن.
اتفاقاً اونجا هم موضوع به رسمیت شناخته شدن مسلمونها بود و اینجا به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی! (3016146) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۰:۰۰:۳۳
واقعیت اینه که منفعت خیلی ها تو اینه که تحریم ها سر جاش باشه که مثل اقای ب.ز از دور زدن تحریم ها پول ملت بدبخت را به جیب خودشون بریزند.......واقعا متاسفم قبلا هم بعضی ها که خودشون را همه فن حریف اعلام می کردند به جای رایزنی و سیاسی کاری و جلوگیری از بردن پرونده هسته ای به شورای امنیت و. جلوگیری از تحریم ملت ایران تو سخرانی هاشون می گفتند که (تحریم کاغذ پاره است)
دست جناب روحانی درد نکند که وا قعا به فکر بدبختی و فقر اقتصادی ملت هستند (3016196) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۲:۴۴:۲۴
مقایسه ی وضع ج.ا.ا با حکومت اسلامی کوفه در زمان امام حسن (ع) با چه دلیل؟؟؟!!!
---
هر کسی برای توجیه سازش با آمریکا و همپیمانانش و تسلیم شدن به برخی از خواسته های مشکوک آنان که استقلال و حاکمیت کشور را مخدوش می سازد ، وانمود می کند که ضعف قدرت ج.ا.ا با ضعف حکومت اسلامی کوفه در زمان امام حسن مجتبی (ع) یکسان است و می باید برای به اصطلاح حفظ جان و وجود و حیثیت مردم تسلیم این خواسته ها شد و دست صلح را دراز نمود ، لازم و ضروری است پیش از امضای هر توافق این چنینی با دلایل قاطع علمی بی خدشه تشابه و یکسان بودن این دو ضعف را برای همه ی مردم به اثبات برساند.
---
آیا مردم انقلابی ایران پیامدهای یک صلح حسنی را می پذیرند؟؟؟!!!
---
آقای رئیس جمهور شما بگویید که صلح امام حسن مجتبی (ع) با معاویه برای آینده ی حکومت علوی و شیعیان چه فرایندها و پیامدهایی داشت؟؟؟!!! (3016673) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۳:۳۸:۳۸
جناب اقای روحانی نه شما خدای نکرده امام حسنی نه شرایط امروز ایران شرایط ان روز امام حسن نکند خدای نکرده فکر می کنید کسانی که به شما رای دادن پشتتان را خالی کرده اندیا مثل امام حسن دور بر شما را خاینین گرفته اند یا از اقتداروشجاعت لشکر کشور خبرندارید که دم از صلح با معاویه زمان میزنید نترسید این کشور بیمه امام زمان و غیرت دلاوران بسیجی سپاهی ارتشی وجوانان غیرتمند خوداست (3016850) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۳:۴۶:۲۲
ما ایرانیها در مقابل امریکا و غرب یعنی یزیدیان زمانه حسینی عمل میکنیم. همنطور که در دفاع مقدس 8 ساله انجام دادیم. البته شما آقای روحانی و وزیرای ارشدتان اطلاعی ندارید چون در انموقع در ایران نبودید و بعداز جنگ امدید. مقایسه شما با صلح حسنی ان دوران با وضعبت ذلتپزیری الان خیلی خیلی فرق میکند. نه شما و جناب ظریف در جایگاه امام حسن نیستید. (3016878) (alef-13)
 
شهادت طلب
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۴:۴۰:۱۳
آقای روحانی!
با وجود یارانی چون شما که توان مقاومت در برابر زورگویی های مستکبران را ندارید، امام حسن (ع) باید صلح می کردند.
با وجود یارانی چون شما، امام علی(ع) باید مذاکره و حکمیت را در پشت خیمه های معاویه، می پذیرفتند.
و با وجود یارانی چون شما، باید فرمان ((نرمش قهرمانانه)) صادر می شد. (3017051) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۴:۵۷:۱۰
چرا برخي فکر مي کنن که غربي ها کلهم اجمعين دروغ گو دو رو هستن ولي ما ايراني ها و مسولان مملکت همه بي گناه و درستکارن؟ نمونه هاي درستکاري رو در فساد هاي مالي و ... رو در مملکت مي بينيم. پس برخي ها زياد حرف مفت نزنن. (3017105) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۶:۰۰:۰۴
سلام
تعیین تکلیف برای انجام صلح یا هر گزینه دیگری بر عهده رهبری است نه شخص دیگر.
مسئولین نیز باید وظایف خود را در چارچوب قانون و مندیات رهبری انجام دهند و نه چیز دیگری و نه اینکه سرنوشت حزب خود را به جای سرنوشت مردم جا بزنند.
متاسفانه برخی از مسوئلین ما چه در گذشته و چه در حال حاضر جلوتر از رهبری حرکت می کنند و نظر می دهند و مصلحت حزبی را بر مطابق با مصلحت مملکت می دانند و القا می کنند. (3017279) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۰۴:۴۳:۰۹
جناب اقای مهدیان : هرچند به مطالب شما نقد جدی وارد است ولی درمورد نگرانی اقای روحانی از ریزش طرفدارانش باید گفت همین الان هم ایشان با توجه به وعده هایی که پیش از انتخابات دادندومستند حرفهای ایشان موجود است وان چیزی که الان بعد از دو سال از ریاست جمهوری ایشان مشاهده میشودبا عث شده بسیاری از ارای ایشان کم شده باشد اصلاحات اقتصادی ایشان هنوز انجام نشده یااگرانجام شده نتیجه ملموس برای مردم نداشته میزان تورم شایدکمترشده که ان هم جای حرف وحدیث دارد ولی رکود بی سابقه مخصوصا دربخشهای مسکن ؛خودرو وبازار امان مردم را بریده توان خرید کارگران و کارمندان با توجه به تورم ۱۴درصدی که دولت درابتدای سال اعلام کردبه پایین ترین حد رسیده ،بنزین که درکشور مانرخ ان بر همه چیز تاثیر گذار است درطول کمتر از سه ماه دو بار اافزایش قیمت داشته؛طرح تحول سلامت که دولت خیلی روی ان مانور میکند به دلیل اعتبارات بسیار بالا که معلوم نیست سالهای اینده هم بتواند ادامه پیدا کند انتقاد کارشناسان وبعضی نمایندگان را به دنبال داشته و درنهایت سخنگوی چند شغله دولت که گویی جز اخبار بد وناگوار چیزی برای ارایه نداردهر وقت این اقا پشت میکروفن میرود تن وبدن ملت را میلرزاند.ا ن چیزی که الان جامعه نشان میدهد این است که دوسال دیگر ریس جمهوری به غیراز اقای دکتر روحانی خواهیم داشت به امید به بهروزی شما وتمامی مردم ایران (3018689) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۰۶:۱۲:۵۰
آقای روحانی کم سفسته کن شما و تیم مذاکره کننده تمام شرایط یزیدیان را قبول کردید حتی بیشتر از انتظار انها. حال انها هستند که گذاشتند طاقچه بالا و بیشتر میخواهند. (3018739) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۰۸:۳۸:۵۴
یه رفراندم هسته ای بگذارند تا همه بفهمند در این مملکت چند نفر طرفدار حل شدن مساله هسته ای هستند تا دیگران وزن خودشون رو بفهمند (3018814) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۹:۵۷:۴۱
ببینید دوستان صادق زیبا کلام چگونه پاسخ میدهد منتظر موضعگیری وی باشید (3020662) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۲:۳۸:۲۹
اگر کسی بخواهد با برداشت بد از صلح امام حسن به توافق بد تن دهد با اعتراض یک پارچه ملت طرف خواهد شد . (3021257) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.