نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 260504
گردوخاک خوزستان چه ویژگی‌هایی دارد؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۸
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: ویژگی خاص گرد و خاک در خوزستان غلظت‌های بالای ۵۰ برابر حد مجاز و بزرگی ذرات آن است. نقطه حائز اهمیت دیگر، سرعت انتشار این پدیده در مدت زمان کوتاه است.

به گزارش ایسنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده در جلسه ستاد استانی مقابله با گردوغبار و شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان که شب گذشته در استانداری خوزستان برگزار شد، ضمن نمایش دادن تصاویر ماهواره‌ای از پدیده گرد و خاک و بیان عوامل موثر در تولید و انتشار آن، اظهار کرد: بخشی از این مشکلات، ناشی از نبود بارندگی است؛ به عنوان نمونه در دزفول در دو سال گذشته با کاهش ۶۰ درصدی بارندگی مواجه بوده‌ایم.

وی افزود: از سوی دیگر در کریدوری که خوزستان در آن قرار دارد، شاهد کاهش ۷۰ درصدی بارش هستیم.

لاهیجان‌زاده با مقایسه پدیده گرد و خاک اخیر با این پدیده در سال ۸۴ عنوان کرد: در سال ۸۴ شاهد بروز این پدیده در ۱۲ روز بودیم و بروز این پدیده طی دو سال قبل کاهش داشت اما در یک سال اخیر دفعات بروز این پدیده افزایش داشته است. از سوی دیگر غلظت پدیده گرد و خاک تا ده هزار میکروگرم افزایش یافته است. وی از جمله کانون‌های به وجودآورنده پدیده گرد و خاک در خوزستان را هندیجان، ماهشهر، دشت آزادگان، اهواز، آبادان، خرمشهر ، شوش، اندیمشک و دزفول عنوان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان هم‌چنین با نمایش دادن تصاویر ماهواره‌ای روند خشک شدن تالاب هورالعظیم گفت: مساحت این تالاب به شدت کاهش یافته است.
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۲۹ ۰۹:۰۱:۰۶
سلام. این که مشکل گرد و خاک غرب کشور یک مسئله و مشکل چندین ساله است و بدون داشتن یک طرح علمی و دراز مدت جامع غیر قابل حله یک طرف ولی اصرار دوستان تو اختراع دوباره چرخ کمی غیرمنطقیه. مگه تو دنیا تنها کشوری که با مشکل فرسایش خاکها و گردوغبار روبرو بوده ماییم؟؟ چرا از تجربیات اون کشورهای دیگه استفاده نمیکنیم؟؟ کشور امریکا تو دهه 1930-1940 هم به دلیل فرسایش شدید خاکها که اون هم بدلیل مدیریت غلط در عرصه کشاورزی شون بود مشکلی خیلی بدتر و شدیدتر از مال مارو داشتن (طوفانهای شدید گردو خاک) که با مدیریت درست این مشکلشون برطرف شد. راه حلی هم که به کار بردن هم در معرض دید محققانه و جیز مخفی ای نیست. مشکل ما اینه که مدیران ما نمیخوان از تجربیات دیگران استفاده کنن و تا مشکل خیلی حاد نشده به فکر نمی افتن. تو این ده سال گذشته اگر به آمار هواشناسی منطقه غرب و جنوب غرب کشور نگاه کنین متوجه پیشرفت وحشتناک مشکل میشین که متاسفانه مدیران وقت سازمان محیط زیست در خواب خرگوشی بودن. (2689282) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۲۹ ۱۱:۵۱:۵۳
طی بازدیدهای اخیر کارشناسان و مسئولان از مناطقی در استان خوزستان که منشاً ریزگردها می باشند، منطقه ی "هورالعظیم" از مهمترین مناطق در ایجاد ریزگردها شناخته شده است.
تالاب " هورالعظیم " در گذشته ای نه چندان دور با سطحی پوشیده از آب و پوشش گیاهی متراکم، زیست گاه گونه های جانوری متفاوت بوده و علاوه بر آن نقش بسزایی در تعادل شرایط اقلیمی خوزستان ایفاء می کرده است.
هم اکنون با احداث طرح های عظیم نفتی در منطقه ی آزادگان در منطقه ی عمومی " هورالعظیم " بر خشک کردن آب تالاب، شاهد بهم خوردگی در خاک سطحی منطقه از طریق احداث جاده های دسترسی، سیل بند و حفاری های گسترده جهت احداث ابنیه و تاسیسات مورد نیاز این طرح هستیم.
از جمله عوامل تشدید این پدیده در آینده بسیار نزدیک احداث تاسیسات مربوط به خط انتقال 400 هزار ولت به طول حدود 150 کیلومتر در این منطقه می باشد که با احداث جاده های دسترسی به طول 150 کیلومتر، احداث سیل بند به بیش از 40 کیلومتر، ایجاد سکوهای ارتفاعی با خاک به تعداد بیش از 500 عدد جهت احداث فونداسیون های دکل هابدون ارزیابی اثرات زیست محیطی و اخذ مصوبات مربوطه ، تخریب غیر قابل جبرانی به محیط زیست منطقه وارد خواهد آمد.
حال باید دید آیا مسئولان محترم اجرای اینگونه طرح ها اثرات زیست محیطی را ارزیابی نموده اند؟ (2689606) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.