نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265103
عبدالباري عطوان: ايران وارد جنگ يمن نخواهد شد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۷
روزنامه نگار عرب با بیان این که تشدید حملات هوایی به یمن هیچ سودی نخواهد داشت، تصریح کرد ایران وارد این جنگ نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه رای الیوم در مقاله شماره امروز خود به سیاست های عربستان سعودی درباره یمن اختصاص داد. عبد الباری عطوان سردبیر این روزنامه در بخش اول این مقاله نوشت: کارشناسان عربستانی تاکید می کنند ارتش کشورشان بسیار توانمند و زمان سکوت در برابر توهین ها پایان یافته است. یکی از کارشناسان امور راهبردی کویت نیز تهدید کرد که در مرحله آینده ارتش (کشورهای خلیج فارس) در برابر ایران ایستادگی و قوم بلوچ، آذری ها و عرب های اهواز را بر ضد این کشور تحریک خواهند کرد. عربستان سعودی همیشه تلاش می کرد خردمندانه و با سیاست بحران ها را حل کند و اگرشرایط ایجاب کند عربستان وارد جنگ شود این کشور به همپیمان آمریکایی خود رو می آورد. از این رو، اگر فرماندهی عربستان می خواهد این راهبرد را تغییر دهد و نیروهای زمینی و هوایی خود را به میادین جنگ اعزام کند.

این مسئله مورد استقبال هر عرب و مسلمان خواهد بود، به شرط این که این جنگ ها در چارچوب حمایت از امنیت ملی عربی در برابر همه تهدیدها و در راس آن خطر اسرائیل باشد. اسرائیل، فلسطین را به صورت کامل اشغال کرده است. باید کشورهای عربی در مقابل توهین های مکرر به عرب های و مسلمانان از سوی اسرائیل ایستادگی کنند.

عبد الباری عطوان در بخش دیگر از مقاله خود سخنان سرتیب احمد العسیری سخنگوی عملیات «توفان قاطعیت» را شبیه سخنان همتای آمریکایی خود هنگام حمله آمریکا به افغانستان در سال دو هزار و یک دانست و خاطرنشان کرد قدرت نیروی هوایی یمن به انجام مانورهای نمایشی محدود است در حالی که ارتش عربستان سعودی به جدیدترین انواع سلاح مجهز است و بیشتر فرمانده های نظامی این کشور در دانشکده های نظامی معتبر آمریکا تحصیل کردند. نویسنده این مقاله بر این باور است که تشدید حملات هوایی به یمن هیچ سودی نخواهد داشت، زیرا هیچ هدف نظامی دیگر باقی نمانده است و بیشتر قربانیان از مردم یمن خواهند بود. از این رو، در برابر ائتلاف کشورهای عربی به فرماندهی یمن سه گزینه پیش رو دارد.

گزینه اول این است که ائتلاف از میانجگری ها برای دستیبای به راه حل مسالمت آمیز برای این بحران استقبال کند و منافع همه طرف ها محقق شود. گزینه دوم این است که حملات هوایی ادامه یابد و همینطور که قبلا در عراق صورت گرفته بود، تمام حریم هوایی یمن به منطقه پرواز ممنوع تبدیل شود. گزینه سوم که پیش روی ائتلاف عربی وجود دارد این است که نیروهای زمینی خود را برای اشغال یمن اعزام کند، ائتلاف بین گروه حوثی ها و علی عبد الله صالح رئیس جمهور سابق این کشور را از بین ببرد و عبد ربه منصور هادی را به کاخ ریاست جمهوری در صنعا بازگرداند. در مقابل، حوثی ها هیچ چیزی در دست ندارد که در این جنگ از دست دهند، زیرا سرمایه گذاری های بزرگ، صنعت گردشگری، کشاورزی، صنایع پیشرفته ندارد،‌ اما عربستان سعودی و همه کشورهای عربی به شدت آسیب خواهند دید، زیرا ایران - دشمن مورد هدف ائتلاف عربی- وارد این جنگ نخواهد شدبود. در حال حاضر، تهران برای لغو تحریم های سی ساله را تلاش می کند و می تواند بدون شلیک یک گلوله یمن را به دست بیاورد همان گونه که عراق، افغانستان، لبنان وبخشی از سوریه را به دست گرفته است.

عبدالباری عطوان در پایان مقاله خود درباره طرح های کشورهای ائتلاف عربی درباره جنگ یمن پرسید و نوشت: اگر این کشورها نمی توانند درباره این طرح ها سخنی بگویند چون راز نظامی به شمار می رود. پس از آنها می پرسیم چه طرحی درباره آینده یمن پس از شکست گروه حوثی ها و بازگشت عبد ربه هادی در دست دارند؟ آیا به فقر مردم این کشور پایان خواهند داد؟. این جنگ تله خونین به شمار می رود تا ثروت عربستان پایان یابد و غیر منطقی است ثبات منطقه خلیج فارس متزلزل شود تا عبد ربه منصور هادی به کاخ ریاست برگردد. باید به مقامات عربستان سعودی بگوییم که حوثی ها و علی عبد الله صالح همپیمان تاریخی ریاض بودند و می توانستند از این همپیمانی حمایت کنند تا این دو طرف یمنی به ایران متوسل نشوند. البته اشتباه، اشتباه عربستان است و نباید این اشتباه به اشتباه بزرگتری بدل شود.
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۱:۲۱
آذری ها رو خوب آمدی چون دلم برای کشور آذربایجان ک ملک طلق ایران بوده و هست می سوزه وقتی از استارا به طرف گردنه حیران می روم دلم بیشتر می گیره چون تکه ای از این ملک با خیانت و بی عرضگی قاجار از وطنم جدا شده یه کاری بکنید این تکه دوبار به مام وطن وصل شه در مورد قوم بلوچ هم بهتره شاهنامه را بخوانند تا ببینند حکیم توس هزار سال قبل در مورد این قوم چه سروده«گزین کرد ز آن نام آوران سوار دلیران جنگی ده و دو هزار
هم از پهلو، پارس، کوچ و بلوچ ز گیلان جنگی و دشت سروچ»
در مورد عرب زبانان کشورم که خودم دربست مخلصشون هستم چون خیلی با مرام و با معرفتند همین بس که بدانید شوش یکی از پایتخت های شاهان ایرانی بود و آثار این تمدن هنوز وجود دارد شما سرزمین های دیگر عربی را که ملک ایران بوده غصب کرده اید. (2774827) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۹:۲۳
آفرین و احسنت چو ایران نباشد تن من مباد
....... اندکی صبر سحر نزدیک است (2775611) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۷:۲۷:۰۵
کویت گنده تر از دهنش حرف زده.فردی دکمه را به خیاطی برد و گفت:لطفا یه کت به این دکمه بدوزید!!! (2775159) (alef-13)
 
تورک
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۰:۰۶:۰۲
متاسفانه کشورهای عربی هنوز متوجه نیستند به محض هر گونه تحرک تمام کشور ایران یکپارچه می شود ولی انصافاً در حال حاضر وضعیت مردم کشور آذر بایجان بهتر از ما هست و صرفنظر از عدم تمایل مردم آنجا برای الحاق ، ما زمانی می توانیم محبوب قلب باشیم که وضعیت بهتری برای زندگی کردن ارائه نماییم همانطور که آلمان شرقی خود خواست به آلمان غربی ملحق بشوند . (2775388) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.