نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 315800
اربعین، ازدحام در مهران؛ بی تدبیری مسئولین
بخش تعاملی الف - علی حسنی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۶


دیگر بار موج عظیم زایرین ابا عبدالله در اربعین حسینی به سمت استان ایلام روانه شد و باز هم مشکلات قدیمی خود را نشان داد، گویا که مسئولین محترم برای اولین بار با این پدیده روبرو شده اند!

باز هم ترافیک و سردرگمی خیل عظیم زایرین، باز هم جاده های باریک باز هم خود نمایی عده ای تنگ نظر که بجز خود و طایفه ی خود هیچ کس دیگر را نمی بینند و در صدد هستند که از این جریان به نفع خود بهره برداری کنند؛ و سودجویی عده ای بی انصاف که از شلوغی و ازدحام موجود برای پر کردن جیب حرص خود نهایت استفاده را می برند و گاه تا پنج برابر از مردم کرایه طلب می کنند. و البته همه این مشکلات نتیجه بی تدبیری است.

کافی است عملکرد مسئولین را در این باره مورد کنکاش قرار داد. گویا در جغرافیای ذهنی این مسئولین یک راه برای رسیدن به عتبات وجود دارد و آنهم باید از شمال ایلام بگذرد! و در این راه به کمک تبلیغات وسیع رسانه استانی که بدل به بوق تبلیغاتی دو طایفه در استان شده است در جهت نهادینه کردن این ایده هستند که نزدیکترین راه برای رفتن به کربلا، فقط مهران است، و الزاما برای رسیدن به مهران باید از ایلام گذشت.

حال آنکه واقعیت این است که در مرز طولانی استان ایلام با کشور عراق، یکی از بهترین مناطق برای ایجاد گذرگاه مرزی و بازارچه، شهرستان دهلران می باشد. به چند دلیل: از جمله کوتاه ترین فاصله تا کربلا و نجف، کمترین فاصله تا شبکه بزرگراهی خوزستان، توپوگرافی هموار و امکان توسعه زیرساخت های ارتباطی از جمله بزرگراه و خط آهن با کمترین هزینه، و وجود مراکز جمعیتی بزرگ از جمله شهر عماره در آنطرف مرز .

حال با توجه به این پتانسیل ها در شهرستان دهلران، متاسفانه مسئولین استانی حاضر نیستند کوچکترین قدمی برای تغییر این نگرش بردارند. آن ها حاضرند که شاهد درد و رنج و تلفات جانی و مالی زایرین در ترافیک و ازدحام وحشتناک جاده کوهستانی و باریک ایلام – مهران باشند و متاسفانه کسی نیست تا تاریکخانه تصمیم گیری استان ایلام را با نور حقیقت روشن کند.

عملکرد سیمای استانی در این موضوع هم بسیار خنده دار است. این دستگاه که ظاهرا باید استانی باشد و بجای پرداختن به مشکلات زایرین که نتیجه بی تدبیری مسئولین است به تلاش چشمگیر چند خواهر می پردازد که با خوبی و خوشی در حال تهیه شیرینی محلی! برای زایرین هستند. انگار که زایرین چند نفر بیشتر نیستند! یا گزارشی که از شلوغی و ترافیک جاده مالرو این شهرستان به مهران (جاده ترشابه) پخش می کند و اینگونه القا می کند که جایگزین مسیر قفل شده ایلام مهران، مسیر مالرو ایلام _ ملکشاهی – مهران است؛ پس باید این جاده تبدیل به جاده دو بانده شود و.. . و البته هیچ خبری از دروازه جنوبی استان به سمت خوزستان ( دهلران ) نیست.

حال آنکه منطق حکم می کند که با توجه به توپوگرافی هموار دهلران و فاصله ی کم آن تا عتبات و دسترسی آسان آن به شبکه بزرگراهی و راه آهن خوزستان، در این موقعیت که ترافیک در مسیر مهران - ایلام قفل شده و انبوه زایرین خسته و گرسنه در شهر مهران آواره هستند مسولین محترم با گشایش مرز دهلران و سرمایه گذاری در این موضوع با حداقل هزینه، زمینه را برای خدمت رسانی مناسب به زایرین فراهم بیاورند. اما دریغ که که مسئولین استانی چشم و گوش خود را بر این واقعیت بسته اند.

لازم است که تاکید کنم هدف از نوشتن این مطلب نه عقده گشایی است و نه کسب منافع برای یک منطقه بلکه صرفا گره گشایی از معضل خدمات رسانی به زایرین است. و هر کس که در این مورد شک دارد کافی است نگاهی به نقشه بیاندازد و یا با مراجعه به نرم افزار گوگل ارث، مسافت ها و راه ها را مشاهده کند.
۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۱۲:۵۴
 
 
کلمات کلیدی : علی حسنی
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۰:۱۲:۵۳
بنده بعنوان یک نفر شهروندی ایلامی نقدی دارم بر گفتار شما دوست گرامی.
در ابتدا از اینکه کل استان ایلام و تمام شهرستانهای آن بایستی من حیث بهره مندی از امکانات اساسی و اصولی و زیرساختی کارامد بهره مند باشندو صرف توجه به یک یا چند شهرستان، ذهن مسوولین را از توجه به سایر شهرستانها و مناطق این استان دور نسازد ، موافقم. موافقم از تخصیص اعتبار و توجه لازم، کافی و وافی به تمام پانسیل ها و توانایی های مادی، معنوی، طبیعی و خدادادی تمام شهرستانها ی استان.
وامابعد. دوست عزیر، فقط دوسال است که مسیر تردد زوار کربلا از مرز مهران آنهم بصورت رسمی و ملی و در قالب ستاد ملی اربعین میگذرد. تردد عادی زوار عتبات عالیات تا قبل از بسته شدن مرز خسروی، از طرف مرزهای کرمانشاه، ایلام و خوزستان بصورت قانونی و در قالب کاروانهای زیارتی و بعضا هم بصورت انفرادی انجام میگرفت.تا اینجا حرفی نیست. امسال هم بعلت بسته شدن مرز خسروی تردد بیشتر زوار از مرز مهران صورت گرفت. کما اینکه اگر مرز خسروی باز بود چه بسا آمار 60یا 70 درصدی مرز مهران سرشکن شده به صورت نسبتا برابر از این 4 مرز تردد صورت میگرفت و ان وقت دیگر شاهد اینهمه تردد و ترافیک در مرزهای منتهی به استان ایلام و شهر مهران نبودیم. و بایستی خدای را از بابت تردد اینهمه زوار به استان و دیارمان شکر گذار باشیم .چه اینکه به این بهانه معنوی بزرگ نام ایلام و مردمان عزتمند استانش بار دیگر بر سر زبانهای هم میهنانمان در سراسر ایران افتادو اکنون دیگر کمتر کسی است که ایلام و مردمان عزتمند و پرافتخارش را نشناسد. ا

حضرتعالی شاهد هستید که کل استان ایلام محروم و در شرایط نا مساعد اقتصادی و معیشتی قرار دارد. اینکه مرز مهران که از قدیم الایام بعنوان یک نقطه اتصال با کشور عراق همسایه بوده شکی نیست. واینکه زوار محترم هم خودشان بنا به وسعت پهناوری کشورو اینکه 3/4 استانهای پرجمعیت کشور کمترین مسیر ترددی را با استان ایلام و مرز مهران داشته و خودشان مسیر را انتخاب کرده اند کار هیچ حزب و طایفه و به زعم شما دو طایفه در استان ایلام نیست. هرچند که شهر ایلام دارای چندین طایفه بزرگ و عزتمند و لایتمدار هست که همگی تحت عنوان مردم سرزمینی استان ایلام با افتخار عنوان ایلامی غیرتمند را با خود یدک میکشند. لذا توجه هر چند اندک به برطرف نمودن مشکلات عدیده و بیشمار هر یک از مناطق جغرافیایی به هر بهانه و مناسبتب بایستی باعث خوشحالی و مسرت گردد ، چه اینکه همه جز استان ایلام محسوب میگردد.ا ین افتخاری است الهی و موهبتی است خدادادی برای شناساندن این منطقه کمتر برخوردار از توسعه و رفاه در جهت جذب بیشتر گردشگران، مسافران،سرمایه گذاران داخلی و خارجی و افرادی که به هر نحوی از انحاء استان ایلام را مقصد و هدف برنامه ریزیهای کاری، اقتصادی، زیارتی و رفاهی خود قرار داده اند.
در خصوص اینکه حضرتعالی در یک رسانه ملی بجای افتخار کردن به مردمان هم استانیتان (احیانا)؟در خصوص میزبانی و پذیرایی تمام و کمال از زوار محترم حسینی، از اینکه هر آنچه را که داشتند در طبق اخلاص گذاشتند، مالشان، داراییشان، خانه های مسکونیشان، خودروهایشان و... همه و همه را با افتخاردودستی در اختیار میهمانان و هم همیهنان خود گذاشتند و از هیچ تلاش و زحمتی فرو گذار نبودند؟ بجای افتخار کردن و بر خود بالیدن به این مردم سزاوار و شایسته نیست که آنها را طوری خطاب نمایید که احیانا، خدایی ناکرده ، طماع و مال دوست و پول پرست فرض شوند.در این که در هر منطقه جغرافیایی احیانا تعداد قلیلی افراد نا مساعد از نظر روحی، اخلاقی، عاطفی و انسانی باشند بر کسی پوشیده نیست. اینکه تردد اینهمه جمعیت هم نیاز به سازوکارهای نظارتی و امنیتی و بازرسی دقیق توسط مسوولین امر دارد جای هیچ بحثی نیست و بنده هم با آن موافقم. اما خداوکیلی تا بحال خودتان یا خانواده تان به کدام استان زیارتی یا تفریحی در کشور سفر کردین و مردمان آنها از شما بصورت صلواتی پذیرایی کرده، شما و خانواده تان را اسکان داده و رنج سفر را بر شما هموار کرده اند؟
در پایان بنده نیز همچون تمام هم استانیهای عزیزمان از مسوولین امر این دقت نظر و توجه ویزه را طالب هستیم که از تمام ظرفبتهای خدادادی و امکانات سرمایه و انسانی این ماستان در تمام شهرستانهای ان، استفاده و بهره برداری لازم را برده و به جای استفاده از یک منطقه مرزی و یک بازارچه مرزی و یک گمرک بین المللی، خواستار تجدید و تکرارآنها در مناطق مرزی دیگر استان با کشور عراق هستیم. انشاءاله. (3373962) (alef-11)
 
علی حسنی
۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۲۲:۵۲:۴۷
با سلام ، حرفهای شما را خواندم اما جوابی نیافتم . سوال اینست که مسئول ازدحام و مشکلات بعدی در مرز مهران کیست؟ انهم در شرایطی که مرز دهلران با شرایط مناسبتر متروک است ؟ چرا در شرایطی که جاده مهران ایلام قفل شده بود ، زائرین خسته و گرسنه را به سمت ملکشاهی و جاده مالرو ترشابه هدایت می کردند؟ چرا هیچ نقشه ای در اختیار زائرین قرار داده نشد؟ چرا در شرایطی که مردم دهلران خودجوش برای استقبال زائرین آماده شده بودند ، مانع از هدایت زائرین به سمت دهلران شدند تا حدی که چندین هزار پرس غذای آماده شده برای زائرین در دهلران فاسد شد. چرا هیچگاه در شبکه استانی اشاره ای به مسیر دهلران نشد؟ چه اصراری وجود داشت که همه زائرین از ایلام بگذرند؟ باور کنید که عامل محرومیت استان ایلام کمبود اعتبارات نیست ، بلکه تنگ نظری است. (3378661) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۹ ۱۵:۳۶:۰۸
دولت و رسانه ها كه مي گفتند برويد مرز چزابه وشلمچه .چرا برخي دوست دارند هر موضوعي را سياسي كنند قانون گريزي ما وهجوم وشكستن نرده ها با كدام منطق مذهب ما سازگار هست برخي ها آبروي زائر را هم مي برند حتي در عراق (3379787) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۰:۳۹:۰۱
این گزارش بر خلاف ادعای نویسنده، پر از عقده گشایی است. اهالی استان ایلام بخصوص مردم ایلام،مهران، ملکشاهی نهایت سعی و تلاش خود را در خدمت رسانی به زائرین سیدالشهداء(ع) بکار بردند. برپایی ایستگاههای صلواتی، در اختیار گذاشتن منازل، تکایا، حسینیه ها و مساجد جهت استراحت زائرین گرامی از جمله خدمات مردم بود. مردم استان ایلام عشق و ارادت خود به ابا عبدالله(ع) و دوستداران آن حضرت را نشان دادند. صدا و سیمای مرکز ایلام نیز انصافاٌ اقدامات شایسته ای در این ایام داشتند و جا دارد از خدمات همه خادمان تشکر کرد. انشاءالله با اختصاص بودجه مناسب از سوی دولت محترم و ایجاد شبکه ریلی و نیز توسعه راه های ارتباطی، شاهد تردد ایمن و راحت تر زوار محترم باشیم. (3374039) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۸:۵۶:۳۹
بابت مهمان نوازی مردم ایلام ممنون اما جریان تراکتورها چیه؟ (3403249) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۰:۴۴:۰۰
ضمن تشكر از خادمان مردمي ونيز برخي نهادها همچون سپاه و نيروي انتظامي وسازمان حج و.....بنظرم بايستي در مديريت اربعين تغييرات اساسي صورت گيرد
از اضافه شدن مرزها تا حمل نقل و خدمات و تعرفه هاي مربوطه (3374048) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۰:۴۷:۴۱
اگر بازنما وبازتابی از اینهمه شور و اشتیاق ما مشتاقان به زیارت و پابوسی مرقد امام حسین(ع) ، آن نماد و قطب از خودگذشتگی و خودفنائی برای دیگران ، در قاب همین عکس !!! پایان نمی یافت و این حالت معنوی-روحانی فرابشری با بازگشت ما به خانه و خیابان ما، در زندگی روزمرۀ همۀ ما ها در همه جای ایران هم ، همیشه همراهمان بود ... دنیای ما چقدر انسانی و حسینی میشد !!!!!!! ؛ (3374056) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۱:۱۳:۱۶
با این حجم جمعیت اینکه دولت را مقصر بدانیم کمال بی انصافی است واقعا دولت سنگ تمام گذاشت چه در ایران و چه در مسیر نجف تا کربلا (3374118) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۳:۴۰:۵۴
مسئولین استان ایلام فقط بدنبال کشاندن زوار به شهر ایلام و کسب اعتبارات و درآمد هستند و آرامش و رفاه زائرین اصلا براشون مهم نیست ، حتی یک نقشه راهها هم نصب نکردن تا زائرین مسیر جایگزین برای مسیر قفل شده ایلام مهران ، انتخاب کنند و این باعث تجمع و ازدحام در خروجیهای شهر مهران شده بود و به زوار گفته میشد فقط از طریق ایلام میتوانید به جاهای دیگر کشور بروید و تمام جاده ها غیر از این جاده ایلام مهران ، غیر قابل عبور ند. (3374548) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۱۶:۴۸:۱۳
متاسفانه همه مشكلاتي كه زايرين در استان ايلام با ان مواجه شدندهمانطور كه نوشته ايد
از بي تدبيري مقامات استاني است موضوع صدا و سيما هم رسما توسط شخص استاندار
هدايت ميشود.اصلا استاندار ايلام اعتقادي به مشورت و استفاده از ظرفيتهاي مردمي ندارد
سال قبل هم همين ميشكلات را ما مردم ايلام شاهد بوديم اربعين امسال بدتر شد
چرا اين مشكلات در استان خوزستان وجود نداشت.صادقانه نظر سنجي كنيد
تا مشخص شود كه مردم ايلام از باند بازيهاي استاندارو گروه ايشون خسته شده اند (3375085) (alef-3)
 
ایلامی
۱۳۹۴-۰۹-۱۷ ۲۳:۲۱:۱۳
نام مهران زیباست که مردم ازجای دیگرترددنمی کنند ده لران وده های ان ورمرزچی دارن دولت بخواهدسرمایه گذاری کندمیفرماییدمردمی که ازشمال ایران یاازتهران ومرکزایران میایندازمهران بگذرن وبه ده دلران بیایند میدانیدفاصله مهران تاچیلات چندکیلومترمی باشدودرنهایت جاده داخل عراق به جاده مهران میرسد (3375854) (alef-11)
 
دهلران
۱۳۹۴-۰۹-۱۹ ۱۳:۲۰:۱۵
دهلران ، به تنهایی یک سوم استان ایلام وسعت داره و هفت درصد نفت کشور و سه چهارم گندم استان و نود درصد ذرت استان و... را تولید میکند .فاصله دهلران تا بزرگراه تهران جنوب ، فقط صد کیلومتر و کاملا هموار است ، لازم نیست زائرین ابتدا ایلام محصور ر کوهستان را زیارت کنند و بعد به عتبات مشرف شوند ، بلکه هشت ساعته از تهران تا دهلران با جاده کاملا صاف و هموار میان و فاصله دهلران تا علی غربی فقط 52کیلومتر است . بجای طی مسیر در گردنه های پر پیچ و خم و رنو ، با حداقل زمان و هزینه از طریق شبکه بزرگراهی تهران خوزستان و راه آهن جنوب می توانند خود را به مرز چیلات و عراق برسانند. و تلفات جاده ای نیز در راههای کوهستانی و مالرو کاهش خواهد یافت. (3379544) (alef-11)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۰۱:۰۳:۳۱
آقایی ک سنگ شهر خودتو ب سینه میزنی..من مهرانی ام و دیدم ک همه چی سازماندهی بود و فقط سرما هوا بود ک زائرین و با مشکل مواجه کرد..زیرساخت های دهلران کم از مهران نباشه بیشتر نیست..تا حالا ک میگفتین جز خوزستان هستین و ایلام مایه ..... واستون..چی شد؟؟؟یعنی زائری که از مشهد بلند شده یا تبریز یا حتی پاکستان با تبلیغ شبکه استانی و مسئولین استان مسیر مهران انتخاب کردن..ن جانم ..جای تاسف داره وبس (3375969) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۰۱:۵۰:۱۲
سلام برادر بزرگوار من چک کردم فاصله مهران تا کربلا 278 و دهلران تا کربلا 417 کیلومتر است. لطفا به صورت مستدل بحث کنید. علاوه بر مسیر مهران به ایلام که عرض کمی دارد یکی از مسیرهای دارای مشکل به سمت مرز دهلران جاده های کم عرض دهلران به مهران است. (3376007) (alef-11)
 
ایلام
۱۳۹۴-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۲:۵۰
دوست عزیز
موانع توپوگرافی و کوهستانی بودن شهر ایلام و مسیر جاده ای ایلام-کرمانشاه و ایلام -مهران که شامل دهها کیلومتر جاده از کوهستان بوده حتی با صرف ملیاردها تومان بودجه و تونل های متعدد فقط باعث اتلاف اعتبارات کشوری و صدها تلفات جاده ایی خواهد شد، اگر جاده و تونل های شهر ایلام و مهران را در نظر بگیریم که باعث تلفات شدید جاده ایی شده است و حتی صرف هزینه های گزاف در جهت رفع ساختار جاده ایی نیز نتوانسته ، مشکل را برطرف نماید.
مسیر صاف و هموار جاده شوسه و بزرگراه تهران به اندیمشک و راه آهن خود بهترین مسیر بوده و سپس جاده صد بیست کیلومتری دهلران که صاف و دشتی می باشد خود بیانگر بهترین مسیر می باشد، علی غربی در کنار شاهراه عراق قرار گرفته و بهترین مسیر بسمت کربلا و نجف می باشد و فاصله آن نسبت به مهرانچهل کیلومتر بسمت کربلا نزدیکتر می باشد و امنیت نیز در سطح بالالتری قرار دارد.
دیر یا زود مهران موقعیت خود را بدلایل فوق از دست می دهد و دهلران می تواند این نقش را بعهده گیرد (3379604) (alef-11)
 
ایلامی
۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۲۳:۰۸:۲۹
هرروزکه ازدحام نیست دولت بودجه هنگفتی برای بازکردن مرزدیگری کندکه فاصله ایلام تامرزجنوبی برای رفت وبرگشت حساب کنیدچندکیلومترمی شودتازه داخل مرزبه جاده مهران کوت میرسدواقع بین باشیدمرزشلمچه وچذابه هم هست ولی مردم جنوب مرزمهران راانتخاب میکنند (3378689) (alef-11)
 
مرز نشين
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۱۲:۲۰:۱۱
ايلام ومهران ظرفيت اين همه زوار را ندارد بهتر است منطقي فكر كرد دهلران هم سهمي در مرز دارد ونزديكترين راه به نجف وكربلا است با وجود جادهاي شوسه استان ميسان به كربلا در نزديكي شهرستان دهلران . (3382532) (alef-3)
 
دهلرانی
۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۲۳:۲۵:۳۵
انچه که شاهد بودیم تلاش مردم بود البته دولت مردان هم تلاش فراوان کردن اما باتوچه به اینکه سال دوم این حرکت بود چرا از قبل راهی خیر از مهران افتتاح نکردید این جا ی سوال داره حالا برای اینده این کار بکنید. (3378735) (alef-11)
 
امین
۱۳۹۴-۰۹-۱۹ ۰۹:۲۲:۰۵
به نان خدا
سئوال:
آیا مسئولین برای لحظه ای خود را جای مردمی قرار دادند که با عشق به قصد این سفر معنوی به مرز مهران وارد و با حجم عظیم بی تدبیریهای آنها مواجه می شدند؟ ..... هرگز
- آیا یکسال برای رفع مشکلات سال قبل کافی نبود؟
- آیا می توان امید داشت سال بعد هم شاهد این همه سستی، سهل انگاری، ناهماهنگی و بی تدبیری نبود؟
- آیا اصلا مسئولین ارزش حضور حداکثری عاشقان اهلبیت را در شورآفرینی کنگره عظیم اربعین را واقفند؟
- آیا پذیرفته اند گه ما ایرانی ها هم باید در این شور آفرینی نقش گسترده و اثر بخشی داشته باشیم؟
- آیا ... آیا ... آیا ... ؟
- پس چرا ...؟ (3379140) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۹-۱۹ ۱۶:۱۰:۰۸
متاسفانه نگاه مسئولین استان به شهرستانهای حوزهء جنوب بر اساس نوعی نگاهی سنتی رقابتی شکل گرفته که با توسعه شهرستانی مانند دهلران خود را در سایه خواهند دید . (3379848) (alef-1)
 
محروم
۱۳۹۴-۰۹-۱۹ ۱۸:۳۶:۰۴
دهلران به حقش نرسیده ونخواهد رسید تا زمانی که عدالت در بودجه کشور و استان برقرار شود (3380155) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۹ ۲۱:۴۹:۳۷
تلاش مردم استان قابل تقدیر است سوال این است مسیر مهران به دهلران مشکلش چیه که نه صداو سیما و نه استانداری آن را معرفی نکردن تا گره ترافیک حل شود (3380469) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.