نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 359307
افغان‌ها دومین شریان حساس شرق کشور را بستند/ افغانستان: هیچ نیازی به گفت‌وگو نمی‌بینیم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۴
فردا:روز گذشته اخباری مبنی بر افتتاح سد سلما در افغانستان منتشر شد سدی که قرار است آب رودخانه هریرود یکی از رودهای افغانستان را در پشت خود جمع کند و این رودخانه به عنوان یکی از منابع مهم تامین آب استان خراسان محسوب می شود که با این کار مسلما تامین آب استان خراسان با مشکل مواجه خواهد شد و کشور افغانستان بدون مذاکره با ایران و رعایت حق آبه در مسیر رودخانه هریرود اقدام به افتتاح سد کرده است.

شاید ایرانیان برای آب نیاز به مذاکره داشته باشند اما ما نیازی نمی بینیم
فضل احمد ذاکری، مدیر بخش رودهای هریرود و مرغاب در وزارت انرژی و آب افغانستان در سال ۹۲ در این زمینه گفته است: ما پروژه‌های بسیاری در افغانستان داریم و هر پروژه‌ای دشمنان خود را دارد؛ توقف کار در سد سلما ممکن نیست. ما این سد را تکمیل می‌کنیم.
سد سلما «دوستی افغان - هند» که ۲۰ کیلومتر طول و ۳.۷ کیلومتر عرض دارد

با این‌حال ذاکری به‌صراحت اشاره می‌کند که هیچ‌گونه مدرکی مبنی‌بر اقدام منفی ایران علیه این سد موجود نیست و ایرانیان تنها به‌طور پیوسته خواستار مذاکره در این زمینه هستند.

وی در این زمینه گفته است: شاید آنها نیاز داشته باشند که با ما گفت‌وگو کنند؛ اما در حال حاضر، ما هیچ نیازی به گفت‌وگو با ایران و مذاکره درباره آب نمی‌بینیم.

کاهش ۷۳ درصدی آب هریرود به ایران در صورت ساخت سد سلما
ذاکری در خصوص نگرانی ایران در این رابطه گفته است: در صورت ساخت سد سلما، میزان جریان آب هریرود به‌سمت ایران، ۷۳‌ درصد کاهش پیدا می‌کند. این در حالی است که بخش مهمی از مناطق شرقی ایران به آب هریرود وابسته هستند.

این در حالی است که ایران تاکنون همکاری فعالی در حوزه پروژه‌های مربوط به منابع آب و نیز تولید الکتریسیته ‌‌با افغانستان داشته است.

علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار خود با نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در اواخر سال ۹۳ گفته است: منتظر هستیم تا رئیس‌جمهور افغانستان به دعوت رئیس‌جمهور ایران به کشورمان سفر کنند تا بتوانند موضوعات مختلفی را از جمله قراردادی را در زمینه آب‌های دو کشور مانند هیرمند و هریرود انجام دهند و افغانستان، ترکمنستان و ایران بتوانند طبق قوانین بین‌المللی از این امر استفاده کنند.

روحانی: هریرود نمی‌تواند مانعی برای توسعه روابط باشد
اما مدتی نگذشت اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان وارد تهران شد و در نشست خبری مشترک, روحانی در پاسخ به خبرنگار تلویزیون شمشاد افغانستان در خصوص حق‌آبه هریرود گفت: امروز اراده مشترک دو طرف را برای حل و فصل مسأله آب به خوبی مشاهده می‌کنیم. در مسأله آب در هیرمند توافق و چارچوب داریم. برای محیط زیست و حق‌آبه‌های تالاب‌ها و دریاچه‌ها باید به توافق و تفاهم جدید برسیم و مسایل را حل کنیم.

رییس جمهوری ایران ادامه داد: دو ملت و دو دولت می‌توانند مسایل خود را حل و فصل کنند و هریرود نمی‌تواند مانعی برای توسعه روابط باشد. ایران، افغانستان و ترکمنستان قطعاً در استفاده از این رودخانه به چارچوبی خواهند رسید که منافع هر سه کشور را تأمین کند.

روحانی پیش از این نیز گفته بود: بحث تبادل آب با دنیا و کشورهای همسایه یک مسئله است که آن را دنبال می‌کنیم و نیز اجرای قراردادهای مرزی یا حق آبه‌هایی که داریم. در همین سفر اخیر به افغانستان، یک بحث بسیار مفصل، موضوع قرارداد ما در هیرمند و حق آبه ما در هریرود و تالاب‌های هامون و... بود که بنا شد هیئتی از افغانستان به ایران بیاید و بحث شود تا ببینیم اینها چگونه باید اجرا شود.

تامین حق آبه رودخانه های هیرمند و هریرود در حال پیگیری است

همچنین چند ماه بعد محمدجواد ظریف برای پاسخ به پاره ای از سوالات نمایندگان مجلس درباره حق آبه ایران از افغانستان راهی بهارستان شد و بیان داشت: موضوع حق آبه ما در هامون, هیرمند و هریرود از الویت های وزارت امور خارجه است و از موضوعات مهم دولت جمهوری اسلامی ایران در تمام مذاکرات با دولت افغانستان موضوع آب است و آب‌های فعلی حاصل از سیلاب‌ها است و نه تعهدات افغانستان.

همچنین ظریف گفته است: این موضوعی مشترک در بین استان‌های خراسان‌ شمالی، رضوی، جنوبی و همچنین استان سیستان‌وبلوچستان است که درباره رودخانه هیرمند و هریرود نیازمند پیگیری‌های ما بوده که البته در حال اجرا است.

حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این باره بیان داشته است: تامین آب مشهد طرحی فراسازمانی است، مقوله تامین آب این شهر با توجه به کاهش آورد رودخانه هریرود و آب سد دوستی موضوعی پیچیده و نیازمند بررسی و برنامه ریزی دقیق است.

سد دوستی در مرز ایران و ترکمنستان و روی رودخانه مرزی هریرود در ۷۵ کیلومتری شهرستان سرخس در شمال شرق خراسان رضوی احداث شده‌است. این سد از نوع خاکی با هسته رسی به ارتفاع ۷۸ متر و طول تاج ۶۵۰ متر است. مخزن این سد دارای گنجایش ۱٬۲۵۰ میلیون مترمکعب است.

این سد با همکاری مشترک ایران و ترکمنستان ساخته شده و عملیات اجرایی ساخت آن در سال ۱۳۷۹ آغاز و درفروردین سال ۱۳۸۴ افتتاح شد.

دریاچه ای که در پشت این سد قرار دارد حدود ۳۵ کیلومتر طول دارد و آب آشامیدنی شهر مشهد و آب کشاورزی روستاهای واقع در منطقه چه در ایران و چه در ترکمنستان را تأمین می‌کند. سد سلما که روز گذشته توسط مسئولان افغانستانی افتتاح شد در بالادست سد دوستی قرار دارد.

توافق ایران و افغانستان برای دریافت مشخصی آب
اما روز گذشته برخی از رسانه های افغانستانی که در ایران فعالیت می کنند پس از افتتاح رسمی سد سلما در تحلیل های خود این طور نوشتند: موج نگرانی ها و نارضایتی های ایران در آغاز بکار بند سلما، عدم برخورداری این کشور از آب موجود در سلما است اما براساس مطالعات صورت گرفته تنها قرارداد آبی میان افغانستان و ایران، پروژه تقسیم آب دریای هلمند(هیرمند) بوده که حدود ۲۶ متر مکعب در ثانیه از هلمند به هامون سرازیر می شود، به طور طبیعی این حق کشور افغانستان است که در پروژه های ملی خود اولویت را داخل کشور و منافع درون افغانستانی تعریف کرده و سپس به دنبال انعقاد قراردادها و اثبات حسن همجواری ها باشد.

موسسه مطالعاتی «شرق- غرب» در سال ۲۰۱۰ با انتشار گزارشی درباره منابع آبی افغانستان، تاکید کرد؛ همکاری همسایگان درباره منابع آب، یک گزینه و انتخاب نیست، بلکه تنها راه موجود است. بنا بر‌این گزارش، نبود موافقتنامه‌های دوجانبه یا منطقه‌ای در این زمینه، تهدیدی جدی را متوجه توسعه پایدار و امنیت در منطقه کرده است.

گفتنی است، افغانستان و ایران، نخستین‌بار در سال ۱۹۵۰ کمیسیونی مشترک‌ برای مدیریت منابع آبی مشترک تاسیس کردند و در سال ۱۹۷۳، توافق شد که ایران میزان مشخصی آب دریافت کند.

چیزی که امروز مشاهده می کنیم بند آوردن یکی از شریان های حیاتی استان خراسان است که اگر وعده های مسئولان امر در این زمینه عملی می شد امروز شاهد این اتفاق نبودیم تا دیروز موضوع خشک شدن تالاب هامون به دلیل عدم حق آبه هیرمند را داشتیم و امروز هم حتما خشکسالی این استان پهناور به دلیل عدم حق آبه هریرود!
 
کلمات کلیدی : سد سلما
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۴۸:۴۸
چیزی که امروز مشاهده می کنیم بند آوردن یکی از شریان های حیاتی استان خراسان است که اگر وعده های مسئولان امر در این زمینه عملی می شد امروز شاهد این اتفاق نبودیم تا دیروز موضوع خشک شدن تالاب هامون به دلیل عدم حق آبه هیرمند را داشتیم و امروز هم حتما خشکسالی این استان پهناور به دلیل عدم حق آبه هریرود (3741711) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۵۹:۳۱
شما قیمت آب و نانو برق و گاز و تلفن و اتوبوس و مترو و ... رو برای افغانی های محترم اضافه کنید بعد ببینید کسی بازهم میگه نیازی به گفتگو نمی بینیم (3741729) (alef-3)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۱۰:۴۷
بسيار ايده پخته و سنجيده ايي (3742419) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۱:۲۶:۵۴
تازگیها به هر کشوری خوبی کرده ایم, شاخ شده مثل افغانستان, جیبوتی, سودان..... (3742675) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۵۹:۱۲
این نتیجه میزبانی از افغان هاست. این همه افغانی به ایرانی ها تجاوز کردند ما آنها را به حساب کشور افغانستان نگذاشتیم ولی در یک مورد برعکس(ستایش) دیدید چه کردند؟؟ این همه جوانان ما رو به اعتیاد کشاندند. این همه ناامنی در مرزها ایجاد کردند. پناهگاه تروریست ها شدند. پایگاه نظامی آمریکا شدند، چطور روسها را بیرون کردند ولی از آمریکایی ها میزبانی میکنند. حالا هم که آب رو بر ما می بندند. در حالی که وقتی جوانان ما شغل ندارند به آنها شغل دادیم. (3742483) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۱:۲۷:۴۸
این حرفها را به پشتوانه آمریکاییها می زنند . (3742677) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۸:۴۹:۵۳
10 درصد افغانستان تو ایران زندگی میکنن . ما اومدیم سد دوستی ایران و افغانستان ساختیم برای خشک کردن آب هامون خودمون (3743146) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۱۶:۵۷
باید پناهندگان افغان را به کشورشان بازگرداند ویا اینکه حق آبه کشور داده شود. (3741763) (alef-3)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۵۸:۳۰
باید حق آبه افغانی های مهاجر را بگیریم یا از کشور اخراج کنیم...ما آب اضافه نداریم که به اونا بدیم (3742334) (alef-11)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۴۱:۳۵
حداقل سه میلیون افغان تو ایرانه. اینا چقدر آب مصرف میکنن؟ چقدر برق مصرف می کنن؟ باید از دولت افغانستان گرفته بشه (3742545) (alef-11)
 
كاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۳:۲۴:۳۱
اونوقت كي ميخواد اينجا كار كنه ؟ به كارگر افغاني ميگي اينجارو بكن يه ساعت بعد ميبيني نصفشو كنده، كارگر ايراني اول ميگه چشم بعد ميگه كلنگ بعد ميگه نه تيشه، بعد ميگه دستكش نخي بعد ميگه دستكش لاستيكي و ... (3742819) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۲۴:۱۶
اين سد را هندي ها ساختند و اگر دور انديشي اقتصادي و سياسي داشتيم اين سد را با هزينه ايران ميساختيد و يك حق آبه مشخص و معين تعيين ميكرديد . (3741780) (alef-3)
 
معین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۴۱:۳۰
کشور دوست و برادر و همسایه افغانستان آب رو قطع میکنه و بجاش مواد مخدرش جوونامون رو پرپر کرده (3741822) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۴۰:۳۵
جان گفتی ای عزیز قربانت شوم (3742302) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۵۵:۵۹
اقا تا کی می خواین با آینده مردم بازی کنید .هر روز میاید تو صدا و سیما می گید که آب کم داریم پس چرا برای این موارد کاری نمی کنید همه چیز که با خنده حل نمیشه.اقایون تدیر و امید تاکی می خواین با تدبیر هاتون امید مردم رو نا امید کنید. (3741862) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۵۶:۲۵
به طور طبیعی این حق کشور افغانستان است که در پروژه های ملی خود اولویت را داخل کشور و منافع درون افغانستانی تعریف کرده و سپس به دنبال انعقاد قراردادها و اثبات حسن همجواری ها باشد.

به دوستان و برادران افغان:
لطفا حرفی را نزنید که بعدا بر علیه خودتان از آن استفاده شود.
کشور ما حدود نیم قرن است از حدود 5 میلیون افغان ( که بحق مردمانی خوب و زحمتکش هستند ) پذیرائی میکند. حداقل 3 وزیر از کابینه فعلی شما فارغ التحصیل دانشگاه پلی تکنیک ایران است. از این دست محبت های مردم ایران در حق کشور افغانستان میتوان کتاب ها نوشت. اگر در افغانستان آب باشد در ایران نیز باید باشد چرا که این دو کشور از هم جدا نیستند و منافع و امنیت آنها با هم گره خورده است. (3741863) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۳:۲۱:۵۹
افغانستان هم برای ورود و خروج کالا به ایران احتیاج دارد و باز هم نیازی به گفتگو احساس نمی کند. (3741910) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۳:۲۸:۲۸
اونا عینه شمر آب رو روی ایران می بندن. ولی دولت ما تمام فرصت های شغلی رو می ده به افغانی ها و هیچ تلاشی برای بیرون کردنشون نمی کنه. واقعا متاسفم برای خودمون (3741930) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۳:۵۲:۴۸
یعنی افغانستانم برای ما ...‌..! سه میلیون مهاجر غیر قانونی که دارن از امکانات ایران به نحو احسن استفاده می کنن و حالشو میبرن،اونوقت دولت فخیمه افغانستان،آب رو به روی ایران بست؟! (3742001) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۴:۲۲:۳۸
سد که یه شبه ساخته نشده که الان حساس شدین، قبلا باید فکرشو میکردین (3742071) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۴:۲۸:۵۷
از قدیم گفتن لطف موکد حق مسلم میاره. اگه برخورد قاطع با افغان های ساکن ایران میشد این دوستان روشون زیاد نمیشد. چند ملیون افغان توی ایران زندگی میکنن از امکانات ملی ما استفاده میکنن اونوقت دولتشون نیازی به مذاکره نمیبینه منم بودم نیازی نمیدیدم. به نظرم باید یه ضربالعجل برای اتباع افغانستان برای خروج و یا تمدید ویزا بذارن و حسابی با کاغذ بازی اداری از خجالتشون در بیان. (3742084) (alef-11)
 
محمد
Estonia
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۱۵:۲۱
ما هم نفتی که به قیمت ارزان به افغانها میدهیم جلویش را میگیریم انوقت با التماس میایند و مذاکره میکنند . (3742158) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۱۲:۲۴
قیمت نفت جهانیه، ایران نفروشد یکی دیگه میفروشد.
بهترین راه حل سخت گیری ایران برای عبور کالاهای ترانزیتی افغانستان است؛ یا ایران را انتخاب کنند (که آنگاه باید شرایط ایران را بپذیرند) و یا بدنبال راهی طولانی تر و پرهزینه تر باشند (3742351) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۴۸:۴۵
خیلی راهها برای فشار به افغانستان وجود دارد که در کامنتهای ارسالی بیان شده است اما موضوع اینه که کلا مسئولین مملکت ما این کاره نیستند!!!
اونها فقط یاد گرفتن با بالا بردن نرخ انواع کالا ها و خدمات دولتی و اخذ انواع عوارض نا متعارف خودساخته فقط به مردم ایران فشار وارد کنند!!! چرا که از کسی صدایی در نمی یاد!!! (3742319) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۱۴:۳۷
بذارید هر روز افغانها به ناموس ما تجاوز کنند و حتی عذر خواهی هم نکنند ...
من اگر رئیس جمهور بودم در عرض دو هفته همه این برادران ناتنی را به کشورشان باز میگرداندم (3742354) (alef-11)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۲۰:۲۷
نگران نباشید !مشکل به سادگی حل میشه قبض هارو چند برابرمیکنیم اینجوری مردم مجبور میشن در مصرف اب صرفه جویی کنند و هم مقدارزیادی آب ذخیره میشه! (3742361) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۲۸:۵۰
یک ماه تعدادی از این مهمانان ناخوانده را از کشور اخراج کنید، خود اشرف غنی هم به التماس میفتد، افغانستان جز تریاک و تروریسم و آواره محصولی ندارد که بخواهد با آن همسایگانش را بخود نیازمند کند و امتیاز بگیرد (3742371) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۲۸:۵۴
افغانها رو بندازین بیرون خودشون باسرمیان التماس میکنن که ابو براتون بازمیذاریم ولی افغانهای ایرانو نگه دارین . (3742372) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۳:۲۴:۵۵
بله باید جواب قاطعی به اینها داد . (3742821) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۴۴:۲۸
اینقدر ضعیف شدیم که حتی افغانستان هم ازمون حساب نمیبره!!!!! (3742392) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۳۵:۰۱
مگه قوی بودیم?????????? (3742450) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۳۰:۰۶
این نتیجه‌ی دیپلماسی لبخنده، دیگه حتی افغانستان هم از ما حساب نمیبره. (3742525) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۰:۵۶:۵۷
میشه بفرمایید کی قوی بودیم ؟!! (3742639) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۳۸:۲۱
آفرین به این اقتدار (3742454) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۵۶:۵۶
اقتدار ایران در حد حرف باقی مونده...
اگر ایران تونست یه همچین حرکتی رو با همین افغانها انجام بده و یه جایی تلافی کنه ...نه نمی تونه...کار به عمل برآید نه به حرف... (3742474) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۵۷:۰۲
این دو سه میلیون افغان ساکن ایران بلاخره آب هم دارن مصرف میکنن
اگر برگردند به کشورشون مشکل آب ایران تا حدود زیادی حل میشه (3742475) (alef-11)
 
تئو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۱۳:۳۵
از قهرمانان دیپلماسی عاجزانه تقاضا دارم که با یک ایمیل این مشکل را نیز حل کرده به تاریخ بفرستند (3742501) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۲۲:۴۲
ایران در اوج قدرت است و آمریکا هیچ غلطی نمیکند (3742515) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۴۰:۲۶
برای تجارت افغان ها با ایران دسترسی به آب های آزاد و عبور اتباع افغان از مرز دو کشور حق آبه بصورت نقدی دریافت شود بعد در پروژه های انتقال آب از دریای عمان و ... به سیستان و جنوب خراسان هزینه شود (3742543) (alef-11)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۰:۳۱:۰۴
فکرکنم این حق قانونی اونها باشه که سدی برروی رودخانه های خود داشته باشند!
بهتره ایران هم ازروش های قانونی خودش با اونها برخورد کنه! مذاکره اصلا کارساز نیست!! (3742603) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۰:۵۶:۱۳
افغانستان هم بخشی از قلمرو تمدنی ایران بزرگ است. باید به همگرایی و آینده ای برسیم که دو کشور بی آنکه تهدیدی برای هم باشند، در کنار هم قدرتی منطقه ای را تشکیل دهند. (3742637) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۲:۲۰:۴۸
همینه دیگه. یه روز فلسطین در اتحادیه عرب بر علیه ما رای میده حالا افغانستان هم برای ما شاخ و شونه می کشه. ما با حمایت از اینها فقط مردم خودمون را از یاد بردیم. (3742736) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۲:۲۹:۵۰
مرز ایران رو با افغانستان ببندید همه چیز حل میشه. (3742744) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۳:۱۵:۴۷
اگه قراره هموطن های ما در خراسان مثل سیستان دچار مشکل کم آبی بشن باید جنعیت این استان رو کم کرد اون هم با اخراج افغانستانی که اونجا ساکن هستن میخوام ببینم دولت افغانستان با دیدن چهارصد و پانصد هزار نفر که یهو‌روی سرش خراب میشن چیکار میخواد بکنه و باز این دو رویی رو ادامه میده یا نه ؟ حیف عزمی در دولت ما نیستش که حداقل این تهدید رو لفظی بکنه . در ضمن خراسان ، سیستان و بلوچستان مظلوم نیست که مردمش دم نزنن و انفعال دولت رو تحمل بکنن (3742804) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۳:۱۷:۴۴
نگران نباشید از این به بعد اثبات خواهد شد که ایران را به افغانها فروختند (3742807) (alef-3)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۹:۰۲:۴۷
نگران نباشيد دولت اعتدال دنبال دعوا نيست هركي هرچي بگه ما هم ميگيم چشم (3743167) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.