نظر منتشر شده
۱۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222407
بررسی تخصصی وضعیت فعلی سربازی و شرایط مطلوب آینده
بخش داخلی الف، 24 فروردین 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۵
نشست تخصصی «وضعیت فعلی سربازی و شرایط مطلوب آینده» با حضور تعدادی از مقامات نظامی و انتظامی و صاحبنظران در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست تخصصی که امیر سرتیب صادقی کارشناس اداره وظیفه عمومی، سرهنگ واعظی نژاد معاون اداره مشمولان و امور معافیت های سازمان وظیفة عمومی، کوهکن مدیر امور نظام وظیفه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، عبدالملکی رئیس مرکز تحقیقات کاربردی سازمان نظام وظیفه، ناخدایکم قیطاسوند جانشین معاونت نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سرگرد رضاپور کارشناس ارشد امور وظیفه عمومی معاونت نیروی انسانی ناجا و مهدی ذوالفقاری مدیر و احمدی معین کارشناس گروه امنیتی – دفاعی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی شرکت داشتند هریک از حاضران به ترتیب ضمن تشریح وضعیت کنونی سربازی در کشور ، شرایط مطلوب سربازی در آینده را با توجه به مقتضیات زمانی و مکانی تبیین کردند.

در ادامه این نشست تخصصی، احمدی معین کارشناس گروه امنیتی – دفاعی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از میهمانان شرکت کننده در نشست و با جمع بندی مباحث مطرح شده گفت: ما در مرکز پژوهش ها در حال تدوین طرحی برای نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی پیرامون سربازی هستیم که در این زمینه حتما باز هم از نظرات شما و دیگر صاحبنظران استفاده می کنیم و قبل از تقدیم طرح به نمایندگان محترم مجلس نیز ان شاء الله جلسه ای خواهیم داشت تا از نظرات نهایی شما استفاده کنیم.

وی افزود: مطالعات نشان می دهند که در ۲۴ کشور جهان سربازی اجباری وجود دارد و در مقابل ۱۰۳ کشور جهان سربازی اجباری ندارند. همچنین فقط در ۷ کشور از این ۲۴ کشوری که سربازی اجباری دارند ، طول خدمت بیش از یک سال است (یعنی خدمت دوره ضرورت). نکته دیگری که در اکثر قریب به اتفاق این کشورها وجود دارد این است که با افزایش میزان تحصیلات، مدت خدمت سربازی کاهش زیادی پیدا می‌کند یعنی کسی که مثلا لیسانس یا فوق لیسانس گرفته مدت خدمت سربازی اش فرضا نصف کسی است که تحصیلات دانشگاهی ندارد.

وی در ادامه با استناد به اظهارنظر کارشناسان و محققان، مهمترین نقاط ضعف سربازی به روال کنونی را بدین شرح برشمرد:

۱- ممکن است به افزایش فرار مغزها دامن بزند یعنی کسانی که به سبب فرار از خدمت سربازی مهاجرت می کنند عده زیادی از اینها کسانی هستند که توانمندی علمی بالایی دارند و جذب کشورهای خارجی می شوند.

۲- بحث دوم ناکارآمدی نیروی انسانی است در برابر تهدیدات تکنولوژیک که امروز دنیا با آن مواجه است (مقایسه کارآیی سرباز با هواپیماهای بدون سرنشین)

۳- بحث سوم افزایش مشکلات نیروهای مسلح به لحاظ مالی است.

۴- بحث چهارم وضعیت نامناسب سربازها به لحاظ مالی ، عاطفی و جسمی است.

۵- بحث پنجم افزایش تقلب هایی است که همواره در جامعه قابل مشاهده است مثل طلاق های صوری و صدمات جسمی که افراد به خودشان وارد می کنند برای فرار از خدمت سربازی.

۶- نکته ششم هم بحث بهره وری پایین سربازهاست.

متذکر می شود که مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با توجه به اهمیت موضوع خدمت سربازی و نقطه نظرات نمایندگان محترم، این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۲۳:۲۶
در کشور ما هرگز هیچ طرح به صورت اختیار و با مطالعه اجرا نمی‌شود و همه چیز باید بدون تغییر باقی‌ بماند تا واقعیتها خود را به ما تحمیل کنند و از سر ناچاری مجبور به اصلاح و یا ارائه طرحای جدید شویم، سربازی و لزوم تغییر آن مطابق قوانین مدرن جهان سالها است که باید تغییر کند ولی‌ هرگز اجرا نشده و ما همان سربازی را داریم که ۸۰ سال پیش داشتیم. (2075829) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۲۸:۴۵
در اوایل انقلاب، جهاد سازندگی، نهضت سوادآموزی 2 ارگان انقلابی بودند که فعالیتهای خوب و مثمر ثمری در کشور داشتند.
از زمانی که این دو نهاد به مراکزی رسمی و دولتی تبدیل شده اند، آن ثمرات به چشم نمی خورد طوری که هنوز نام مناطقی بشاگرد به عنوان منطقه محروم زیاد بگوش بخورد و یا آمار بیسوادان در کشور رو به افزایش است.

پیشنهادم این است که سربازی فقط شامل یک دوره آموزش نظامی کوتاه مدت در ارتش باشد و سپس طول دوره خدمت در مراکز بهداشتی، آموزشی و صنعتی و کشاورزی کشور انجام شود.

وقتی جوان، ثمره فعالیت خود را ببیند و نیز دوره خدمتش نوعی کارآموزی اجتماعی باشد، با کمال میل شرکت می کند.
به این ترتیب هم دامنه استخدام های دولتی کاهش می یابد و هم مقدمه پیشرفت کشور فراهم می شود.
اما مثل هر امر دیگری در کشور (که متاسفانه نظارت برای جلوگیری از فساد و رانت و ویژه خواری نمی شود) باید نظارت دقیقی اعمال شود تا پارتی بازی های ممکنه برای توزیع نیرو و اهتصاص سهمیه به حداقل برسد. (2075932) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۱۲:۳۰
سربازی اجباری یعنی انجام کاری به زور و اجبار. خود این یعنی عدم تمایل شخص به انجام آن کار. یعنی بهره وری پایین.
من وقتی لیسانس بودم سربازی 18 ماه بود 1 ماه بابت لیساتس کم می شد 3 ماهم به خاطر کسری جبهه پدرم. گفتم برم فوق بخونم تا بتونم یک جوری کمتر کنم مدتش رو.
رفتم فوق خوندم که سربازی و کردن 21 ماه. الانم می خوان بکننش 24 ماه. من با انجام 2 تا پروژه کسری خدمت(که انجامش حدود 1 سال طول کشید) و 9 ماه کسری باز باید 12 ماه برم سربازی. این یعنی چی؟ یعنی مسئولین رسما زندگی من رو به بازی گرفتن.

الان هدفم هم اینه که از ایران برم... چون من الان 26 سالمه 2 سالم بخوام برم سربازی میشه 28 سال. چند ماه قیل رفتن و چند ماه بعد از رفتن به سربازی آدم وفتش تلف میشه پس میشم حدود 29 سال. این یعنی من تا 29 سالگی آس و پاسم.... دست همه مسئولین درد نکنه.

می دونی کجاش گریه داره؟؟؟ این که من تا 29 سالگی هیچ کارایی برای جامعه نداشت و همش مصرف کننده بودم و باری روی دوش خانوادم. و واقعا هم دارم از پدرم خجالت میکشم که با این سن هنوز دارم ازش پول تو جیبی می گیرم. اینها همش بار روانی داره مسئولین. بفهمین این رو. بفهمییییینننننن.( خواستی قسمت بفهمین رو پاک کن که قابل چاپ بشه!!)

این نوع کارا و کلا سربازی باعث ایجاد یه نوع بد بینی بین افراد تقریبا مطلع و موثر جامعه به مسئولین جامعه میشه... (2076167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۳۹:۳۶
سربازی را می توانند به دو دوره ی اجباری شش ماهه و قابل خرید 1.5 ساله تقسیم کنند و با درآمد فروش سربازی، اولا حقوق کسانی که نتوانسته اند بخرند و دوران 1.5 ساله را می روند افزایش یابد و نیز برای جبران کمبود نیرو با بقیه درآمد آن سرباز حرفه ای استخدام کنند. (2076435) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۹:۱۷:۴۷
اینطوری با فروش سربازی جامعه را به دارا و ندار تقسیم می کنید
کار صحیحی نیست. جوان ندار ولی مستعد برای کار فکری ، احساس درماندگی خواهد کرد. (2077828) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۹:۴۷:۱۱
این استدلال درست نیست. به هر حال در کشورهایی هم که خدمت در ارتش به صورت داوطلبانه و حرفه ای صورت می گیرد، بیشتر قشری داوطلب می شوند که تمکن مالی و امکان تامین نیازهای مادیشان را ندارند. (2077916) (alef-10)
 
سرباز
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۹:۲۰:۰۲
شخصی که پول داره سربازیشو بخره و به شحصی که پول نداره یا علاقه به سربازی رفتن داره حقوق خوب بدند.نیرو های مسلح به محض اینکه حقوق سربازها بر اساس درجه هاشون بالا رفت تمام سربازها رو یک درجه کاهش دادند.فوق لیسانس ستوان 1 شد ستوان 2 .سرباز هم توی دوران خدمت کارهای کادریها رو دقیقتر انجام میده و کادریها یه امید سرباز دیگه کار نمیکنند.این یک نوع بهره کشیه.سربازی باید در حد آشنایی با فنون نظامی و آمادگی با جنگ و تهاجم احتمالی باشه نه اینکه جارو بدیم دست سرباز یا اینکه راننده شخصیش بکنیم.خیلس از این شغلهایی که سربازها بدون حقوق و مزایا اون شغل انجام میدن رو میشه با استخدام نیرو انجامش داد اینجوری طیف گسترده ای از بیکاران هم صاحب کار میشند.اما سرباز مثل پول نفت میمونه،داحت مفت مجانی و...... کجا یه لیسانس یا فوق لیسانس یا دکتر متخصص با این حقوق میشه پیدا کرد.الان هم اونایی که پول دارند سربازی نمیرند. (2078489) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۴۸:۳۴
اتفاقا کاملا برعکس
با درآمد حاصل از فروش می توانند حقوق سربازها رو بیشتر کنند و کمکی به همون جوانی که به قول شما ندار است بشود (2079111) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۲۱:۵۵:۳۲
باز عدالت به جیب ثروتمندان بره.....!!!!والا شماهام با این نطراتتون (2078186) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۴:۴۹
کاری به اسلامی یا غیراسلامی بودنش ندارم فقط میگم دست اندرکاران دولت و مجلس و نیروهای مسلح تو این قضیه خودشون رو جای یه سرباز وظیفه که تو این سن باید ازدواج کنه پول در بیاره خفت بکشه بیگاری ازش بکشن و زیر ادعاهای که داریم اونم تو عصر تکنولوژی خورد بشه بگذارید.آیا این انسانی است.احساس شرم دارم. (2076644) (alef-10)
 
میعاد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۴۹:۵۵
سربازی تو 1 کلام یعنی بیگاری و بردگی، من خودم سرباز بودم که میگم...
سربازی یعنی هر روز بهت میگن هیچ چیزی چرا نداره ...
سربازی یعنی هر روز تحقیر و توهین...
حالا به نظرتون کسی میاد برده های خودش رو آزاد کنه؟
همیشه حرف تغییر هست ولی هیچوقت تغییری رخ نمیده... (2076953) (alef-10)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۱:۳۸:۱۸
اخ حرف دل منو زدي....هنوز تو گوشمه كه تو خدمت چرا نداريم هرچي ميخواد باشه... (2083082) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۰۰:۱۹
کاشکی نام کشورهایی که سربازی اجباری دارند نیز نوشته می شد تا همتایان خودمان را می شناختیم.
عزیزان خواننده اگر در این مورد اطلاع دارند پاسخ دهند. (2077002) (alef-10)
 
ی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۵۶:۳۳
بیشتر کشور های آفریقایی که تا حالا نشنیدی (2079554) (alef-13)
 
پیمان
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۰۴:۲۶
سربازی یعنی نابودی آرزوها و زندگی جوانان مخصوصا تحصیلکرده ها...
1 نگاهی به آمار مهاجرت جوانان با مدرک فوق لیسانس بیندازید...
1 اماری بگیرید از تعداد جوانانی که معافیت دارند یا به خدمت نرفته و نمیروند و ازدواجشان و جوانانی که به خدمت میروند و ازدواج میکنند...
بعد از خدمت اجباری هیچکس میلی به ازدواج ندارد... سربازی اجباری نه تنها سن ازدواج را در ایران 2-3 سال افزایش داده بلکه آمار ازدواج را هم بسیار افزایش داده است... (2077020) (alef-10)
 
یاسر گلچین
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۸:۵۹:۴۱
طرف بند انگشتشو قطع میکنه تا معافی بگیره، اونوقت مسئولین نظام وظیفه از محبوبیت بالای خدمت در بین جوانان صحبت میکنند... (2082357) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۳۳:۵۸
در این شرایط فشار اقتصادی و تورم شدید که در جامعه حکمفرماست با فروش خدمت و حقوق دادن به سربازانی که به خدمت میروند هم میشه مقدار زیادی نقدینگی رو جمع کرد و باعث کاهش تورم شد، هم خدمت رو برای کسانی که به خدمت میروند با حقوقی که میگیرند خوشایند کرد و حتی یجورایی هم اشتغالزایی کرد
نمیدونم چرا برداشتن 1 قدم در جهت بهبود زندگی و رضایت بیشتر چندین میلیون نفر اینقدر به تاخیر میفته؟ (2077133) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۹:۴۸:۲۰
با حقوق بیشتر دادن چطوری میشه نقدینگی را جمع کرد؟ (2077919) (alef-10)
 
حسین رحیمی دوست
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۶:۲۱
امید صد ها هزار سرباز و میلیون ها نفر به عنوان خانواده شو ن به نماینده های مجلسه که 1 کاری برای این جوانان بکنند ، سربازی فعلی فقط باعث نابودی استعداد های جوانان ایرانی میشه و پسرها رو از زندگی عقب میندازه و به دلیل تاخیر در ازدواج یا ازدواج نکردن پسرها تاثیرات منفی زیادی هم در زندگی دختران میگذاره... (2077261) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۰۴:۳۹
عالی نوشتی (2079009) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۴:۰۴:۲۵
به نظر من میتونن یارانه کسانی که خدمت رو میخرن حذف کنن اینجوری به غیر از پولی که یایت فروش از خدمت میگیرن از یارانه سربازام به نفع اونایی که میرن استفاده میکنن (2080328) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۳۷:۲۸
یعنی می شه این بازمانده ی آیین رضا خانی شکل معقول به خودش بگیره به وا... شیوه ی که همکنون در حال اجرا است از هر لحاظ ناکارآمد است. (2075840) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۱۲:۴۴
نمیشه چون طرح سرباز حرفه ای اواخر جنگ امتحان شد و جواب نداد. علت؟ عمر مفید سرباز حرفه ای فقط 5 سال است پس از آن بالا رفتن سن اجازه کارهای بدنی را از سرباز که کارش اصولاً بدنی است میگیرد لذا ما کسی را داریم که قرار است یک قرارداد 5 ساله برای گذشتن از جانش داشته باشد حال به این فرد چه حقوق و مزایایی باید پرداخت شود و در نهایت واکنش افسران و درجه داران کادر نیروهای مسلح در برابر سربازی که حقوقش از انها بیشتر است چه خواهد بود. بنابراین میبینید که ایجاد چنین تحولی نیاز به یک سیستم کامل که حتی مسایل تامین اجتماعی و فرهنگی را در بر بگیرد دارد. ممکن است آقایان دور میز بنشینند و خیلی حرفها بزنند و یا جوانانی که نوبت سربازی آنهاست خیلی شعار بدهند که طرح خوبی است ولی من نتیجه این طرح را از نزدیک دیده ام. (2076169) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۵:۲۱
حالا جناب استاد شما که انقدر تجربه دارین و صاحب نظرین پس چطوریه که الان مشمول با 38 سال سن و زن و بچه رو میخوان به زور بفرستن خدمت سربازی ؟ (2076647) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۰۷:۱۲
پس کادر برای چی حقوق می گیره؟
خوب هر کسی زحمت بیشتری بکشد حقوق بیشتری باید دریافت کند
شما انتظار دارید کسی که مثلا در یک بخش اداری کار می کند حقوقش بالاتر از کسی باشد که جانش را در دست گرفته و سعی در حفاظت از کشور را دارد باشد؟
باید به سربازان حقوقی کامل بدهند طبق قوانین اداره کار (2077032) (alef-10)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۱۵:۴۱
کاملا با فرمایشات جنابعالی مخالفم. کجا عمر سرباز حرفه ای پنج سال است بعد از 5 سال حتما با ارتقا و ترفیع عملیات مشابهی از دست او برمیآید. اگر میخواهید بگویید که نتایج دیگر کشورها را دیده اید بد نیست نتایج دیگر کشورها را ببینید. شما فکرتان از سربازی نیروی گوشتی دم توپ است. کمی به خودتان بیایید نیروی نظامی هر کشوری بایستی حرفه ای باشد.
درصد بالایی از سربازان به کارهای غیر نظامی مشغولند از پست نگهبانی دم در دادگستری بگیر تا ....
بهتر نیست این مشاغل را به صورت دائمی به افرادی واگذار کرد که آموزش های لازم برای برخورد مناسب با مراجعین را داشته باشند. با فروش خدمت سربازی و جذب سرباز حرفه ای کلی فرصت شغلی در کشور ایحاد میشود.
ضمنا بنده خودم 27 ماه خدمت کرده ام و هیچ دلیلی نمی بینم که عمر فرزندان ما به هدر برود. (2077067) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۹:۴۹:۰۷
پس بقیه دنیا چه کار می کنند؟ (2077921) (alef-10)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۴۸:۱۸
برادر عزیز

اگر زمان رضا خان را مرور کنید در مییابید که ایران در آنزمان ارتش نیرومند و منسجمی نداشت و از آن گذشنه نیروی نظامی یک کشور بیش از زمان حاضر متکی به نیروی زمینی و سلاحهای ابتدایی بود. از همه اینها گذشته هیچ کس نمیتواند لزوم تغییر را نادیده بگیرد.
پیشنهاد اینجانب فروش خدمت سربازی منتها با قیمت های متفاوت وابسته به بنیه مالی ،درجه تحصیلی و سن افراد است. برای مثال فردذکوری که بنا به دلایلی در خارج از کشور حضور دارد میتواند با خرید خدمت سربازی با قیمتی نسبتاٌ بالا دین خود را به کشور بپردازد و افرادی که در داخل کشور حضور دارند در زمانی به خرید خدمت رو میاورند که کار و فعالیت بهتری را برای خود متصور باشند. در کنار اینها مزد سربازی بایستی افزایش چشمگیری در طول خدمت سربازی داشته باشد و در هر حال نبایستی از حداقل دستمزد کارگران کمتر باشد و از این گذشته بایستی به صورت اتوماتیک جزء دوران کاری و سابقه برای بازنشستگی به حساب آید. من از حقوق سربازان در زمان رضا خان بی اطلاع هستم اما فکر نمی کنم که در آنزمان سرباز از پدرش مجبور بود پول تو جیبی بگیرد. (2076949) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۴۵:۱۵
دقیقا همینطوره و باید برای اصلاح این قانون نمایندگان این نکات مهم را مد نظر قراردهند. (2075849) (alef-10)
 
اميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۱۱:۴۱
كي امتحان كرد؟ يا چه ساز و كاري؟ در متن مقاله عنوان شده:

در ۲۴ کشور جهان سربازی اجباری وجود دارد و در مقابل ۱۰۳ کشور جهان سربازی اجباری ندارند. همچنین فقط در ۷ کشور از این ۲۴ کشوری که سربازی اجباری دارند ، طول خدمت بیش از یک سال است (یعنی خدمت دوره ضرورت).

يعني اين همه كشور علي رغم معايب سربازي حرفه اي (البته به قول شما)، آنرا اجرا مي كنند و فقط ما چند كشور مزاياي آن را مي دانيم؟ بقيه كشورها در جهلند؟

يعني وضع موجود آن قدر خوب است كه حتي بعد از چندين سال كه اين واقعه مبارك (نشستن مسئولان دور يك ميز براي حل اين معضل ملي) اتفاق افتاده آن را بيهوده مي دانيد؟

به اميد روزي كه با تدبير مديران و ايجاد سربازي حرفه اي، تحولي در نيروي انساني نظامي ايجاد شود. (2076784) (alef-10)
 
میلاد مشرفی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۱:۱۳
کسی بچه های پولدارا رو تو خدمت دیده؟ خوب حالا که این پولدارا نمیان خدمت حداقل خدمت رو فروشی کنید و از پول فروش خدمت به بقیه سربازا حقوق بدین؟
واقعا تو این شرایط اقتصادی چجوری میشه گفت با قوانین اسلامی جور در میاد که به یک فوق لیسانس ماهی 60 تومن حقوق بدین؟ (2076958) (alef-10)
 
خدمت= بردگی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۴۸:۳۷
تا کی نشست می زارید. مهم عمر جووناست که داره از بین می ره. کجا سربازی ادمو مرد می کنه. اکثرا معتاد یا سیگاری میشن.

یک ادم تحصیل کرده دو سال باید بره یک شهر دیگه تو یک پادگان. بر گرده دیگه نه علمی داره.نه دیگه انگیزه ای داره. کلی هم راه های تقلب و دور زدن مثلا پست و ... یاد گرفته. یا سیگاری یا معتاد شده.

تو همه کشورهای پیشرفته سربازی را حدف کردن. سربازی اجباری واسه کشورهایی هست که برای جان ادما ارزش قائل نیستن. برای وقت ادم ها.

جنگ های اینده همه با پهباد و موشک های پیشرفته هست. دیگه گذشت زمانی که گوشت دم توپ برای جنگ نیاز بود. آموزشی سربازی چیه. خدا وکیلی با این اموزشی میشه جنگنید. یک سلاح کلانشینکف یا ژ3 ماله چهل پنجاه سال میدن دستمون که باز و بست کنیم و این شد اموزشی!!!!!!!!

چه زندگی هایی که برای این خدمت از بین نرفت. و چه تبعیض هایی که نمیشه.

در یک کلام هدف از خدمت اجباری در ایران اینه :

1- به نیروی مفت و مجانی نظامی ها عادت کردن

2- عمر جوون ها دو سال بره و پیر تر و سرشکسته تر بشن و افسرده تر بشن که نای اینکه یک روز حقشون را بخوان نداشته باشن.

3- برای جان جوون ها هیچ ارزشی قائل نیستن. در یک کلام کشوری جهان سوم در همه زمینه ها هستیم.

مرد باش الف چاپ کن. مرد! (2075850) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۶:۴۴
حرف حق زدی (2076653) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۰۷:۲۲
نروز سوییس اتریش و فنلاند همگی دارای سربازی اجباری هستند البته با طول مدت کمتر در صورتی اکه از نظر شرایط سیاسی بسیار با ثبات تر از ایران هستند و درگیری هایی قومی نیز ندارند و هم مرزهای خطرناکی مانند ایران ندارند
جنگ های اینده نیز بدون شک نیاز به نیروی رزمی دارند (2076771) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۱:۵۲:۴۵
دوست عزیز, تا آنجا که من میدونم سویس اصلا" ارتش حرفه ای نداره فقط پلیس داره. سویس کشوری کاملا" بیطرف اعلام شده که نیاز به ارتش حرفه ای نداره. (2078301) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۴:۴۷
ارتش سوئیس شامل نیروی زمینی و نیروی هوایی است. تنها در حدود ۵ درصد از این ارتش حرفه‌ای است و بقیه متشکل از سربازان وظیفه است. سن خدمت وظیفه عمومی در سوئیس بین ۲۰ تا ۳۴ سال است که در شرایط ویژه به ۵۰ سال می رسد. خدمت وظیفه عمومی در سوئیس برای مردان اجباری است، هرچند زنان هم می‌توانند داوطلبانه عضو ارتش شوند.[۳]
سوئیس به خاطر اینکه کشوری است که به دریا راه ندارد، فاقد نیروی دریایی است. اما در کرانهٔ دریاچه‌های مرزی‌اش دارای گارد ساحلی است.
برو تو ویکی پدیا بخون (2078746) (alef-13)
 
رسولی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۵۱:۴۱
با اینکه خودم سربازی رفته ام ولی در مجموع نکات بالا را قبول دارم. اگرچه راه حل خیلی هاش اختیاری کردن سربازی اجباری نیست. مثلا بهره وری پایین یا ناکارآمدی سربازها یکی از دلایل عمده اش بی خیالی و عدم توجه پرسنل و فرماندهان ارگان های نظامی است نه اجباری بودن سربازی! هیچ توجهی به تخصص سربازها نمی شود.(البته مگر در موارد خاص). همچنین مهارت یا تخصص خاصی هم به سربازها آموزش داده نمی شود.
مثلا اگر هدف از دوره آموزشی، آمادگی برای شرایط اضطراری است،‌باید عرض کنم در طول دوران آموزش بنده، تمامی آموزش ها به بدترین و بی کیفیت ترین روش ممکن انجام می شد به طوری که بعداز دوماه، تقریبا هیچ چیز بدرد بخوری یاد نگرفتیم! (2075856) (alef-10)
 
بن بست
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۰۲:۳۰
خدمت اجباري =تلف شدن 2سال از بهترين دوران جوانهاي مملكت بدون هيچ دليل و منطق ... (2075874) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۰۵:۱۷
با خوبه هشت نه سال پيش كه ما خدمت مي كرديم اگه حقوق نميدادند يا كه خيلي خيلي ناچيز بود، لااقل تو مناطق مزي و محروم غذا و جاي خواب كه داشتيم اما حالا برادرم با مدرك ليسانس تو نيروي زرهي ارتش تربت جام خدمت ميكنه چون براي افسرهاي وظيفه آسايشگاه ندارن بايد بيرون پادگان براي خودشون خونه اجازه كنن و خرج خورد و خوراك بيرون از پارگان شون رو خودشون بپردازن!!!! (2075881) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۵۳:۰۱
خداييش اين ديگه نسخه ٢٠١٤ بود. اينو ديگه نشنيده بودم . (2076725) (alef-10)
 
حمزه
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۰۹:۰۰
نظر ایشون رو تایید می کنم. یکی از آشنایان در سمنان نیروی پدافند بوده و لیسانس. خرج خوراک شام و منزل با خودش بوده. (2079915) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۰۶:۴۴
شما همون نماینده هایی هستین که دو سال قبل تحت عنوان قانون جدید سربازی دیکته های سردارای محترم ستاد کل رو باز نویسی کردین و حتی یک بند یا تغییر علمی و درست و حسابی در این قانون 80 ساله رضا خانی ندادین.
حالا هم امیدی به شما نیست حداقل رهبر باید دستور معافیت سنی جدیدی بدن که عده زیادی از جوونا که به خاطر تغییر یک شبه قوانین از خدمت جا موندن و وارد زندگی و کار شدن بتونن در سن نزدیک 40 سالگی از محرومیت خلاص بشن (2075882) (alef-13)
 
حسن اجرایی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۱۳:۴۱
کاش نظرات بقیه حاضران رو هم منتشر می‌کردید تا دست‌کم می‌فهمیدیم حرف اونا چیه و چرا همچنان مدافع سربازی اجباری به این شکل هستن. بالاخره توی این نشست تخصصی که فقط همین یه نفر صحبت نکرده. یا شاید هم صحبت‌های اون حضرات محرمانه بوده. (2075900) (alef-10)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۶:۳۰:۵۵
- علت اصلی مخالفت ارتش با کم کردن زمان دوره سربازی ، ترس از دست دادن هیمنه و موقعیت برتری که با حالت شبه فرمانروایی که بر سربازان بیچاره روا می دارتد می باشد. حقیقت مطلب اینه که ارتش با از دست این نیروی مفت و مطیع اجباری که جلوی هر ساختمانی و درب ورودی مجبور به صف کشیدن و احترام گذاشتن اجباریه ، هر نوع بیگاری و گماشتگی رو انجام میده ، دچار خلع شخصیتی میشه و لذا با چنگ و دندان از این قوانین قرون وسطی دفاع می کنه . (2078342) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۱۷:۲۶
آخه چرا باید اینقدر دیر بفهمیم که تا حالا داشتیم راهی اشتباه رو می رفتیم؟

ای کاش به جای این همه وقت تلف کردن که داره کلی آسیب به جامعه، پیشرفت و امنیت کشور می زنه این اصلاح سریع انجام شود.

من که عمرم تلف شد و تمام تخصصم نم کشید و کهنه شد امیدوارم برای دیگران این اتفاق نیفتد.

به خدا این سربازی فقط جلوی پیشرفت رو میگره، درست زمانی که فرد باید به باروری و عملی کردن آموخته ها و تخصص هایش بپردازه باید بره جایی که از هر لحاظ فقظ با فشار روحی و روانی یا باعث فراموشی و یا باعث دلزدگی و ناامیدیش میشه.

اگر هم طرف سالم باشه میره اونجا با کلی معضلات اخلاقی و اعتقادی و آسیبهای جسمی برمی گرده (2075906) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۱۸:۰۵
خیلی جالبه اونقدر کاری انجام نمی دیم تا ببینیم همه ی کشورها یک کاری رو می کنند بعد ما هم همون رو انجام می دیم. واقعاً فکر کردن تو این همه سال اینقدر سخت بود؟ (2075908) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۲۵:۱۷
اون دو ماه آموزشى مقدسه بقيه اش هم بيگارى چون اون موقع كه خدمت را هم مى فروختند هم اونو حذف نكردند. (2075921) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۲۵:۵۴
اولا"‌ خدمت سربازي مقدس نيست بلكه يادگار دوران رضاخان است .
دوما"‌اسمش خدمت اجباري است و مسلما"‌هركلري كه از روي اجبار انجام گيرد با كيفيت نخواهد بود .
سوما"‌مهمترين مشكل خدمت ، بيگاري بودن آن است ! يعني دو سال خدمت بدون جيره و مواجب .
اگر از نظر نيروي انساني هر پسر 19 ساله مجبور است به خدمت برود دليل بر اين نمي شود كه دستمزد او را پرداخت نكنيم .
آنهم در زمانه اي كه تردد با اتوبوس هم در سطح شهر هزينه سنگيني دربر دارد .

چهارما"‌اگر دوران خدمت قرار است دوران خود سازي و پركردن پادگان با نيروي احتياط و ذخيره باشد ، درگيري مستقيم سربازان وظيفه با وظايف نيروي انتظامي در شهرها و مرزباني و درگيري با رانندگان قانون شكن و اشرار مسلح ، انتقال مجرمين ، جريمه كردن و بسياري از وظايف سازماني چيست ؟

پنجما"‌اگر فرهنگ سربازي را به دقت زيرنظر بگيريم اين دوران ، دوران تربيت افرادي است كه از زيركار در رفتن و با عرض معضرت "زيرآب زدن" را آموزش مي بينند .

ششم :‌آسيب هاي جسمي و روحي در طول خدمت ، از دست رفتن فرصت هاي ازدواج و كار هم از مهمترين معايب خدمت است .

درآخر اينكه آن مرزبانان ربوده شده به ما نشان دادند پركردن پادگان با سربازان بي تخصص براي ما امنيت نمي آورد (2075924) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۲۶:۲۳
قانونسربازی باید 6 ماه اجباری برای همه اقشار زن و مرد بشه و به جای سرباز اجباری از سرباز حرفه ای برای ارتش استفاده بشه ادغام سپاه وارتش هم باید بالاخره انجام بشه (2075925) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۵۱:۳۱
وقتی سربازی و سایر موارد برای زن و مرد یکسان شود که یک زن هم به اندازه یک انسان ارزش و حق داشته باشد! (2076285) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۷:۰۹:۱۹
متاسفم از این نظرت. زن و مرد شبیه نیستند. (2077460) (alef-10)
 
برادر
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۰:۴۹:۳۹
موافق سربازی خانوما نیستم ولی باید خانوما ( بخصوص تحصیل کرده ها) هم دوسالی رو در راستای خدمت به مملکت بصورت رایگان انجام بدن( کارهای در شان خانم ها) که اجباری هم نباشه ولی بدون گذروندن این دوره اجازه اشتغال نداشته باشند. تا مثل الان که خانوما بعد دانشگاه سریع میرن سر کار ولی پسرا باید... (2079745) (alef-13)
 
احد
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۳:۲۲:۳۱
کاملا موافقم (2081313) (alef-10)
 
مجيد ياري
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۵۵:۱۳
سلام وخسته نباشيد
به خدا تا مطلبي در اين مورد ميزنيد پر در مياورم شما را به خدا بنويسيد كه زود تصميم بگيرند و بچه ها را از اين كابوس سربازي اجباري نجات دهيد،من هم يك جوان تحصيلكرده دارم كه ميخواهد به هر اب و اتيشي خودش را بزند كه سربازي نرود و زود كار كند و زن بگيرد،شما را به مقدساتتان قسم ميدهم زود يك تصميمي سازنده و عالي بگيريد،موفق باشيد. (2077222) (alef-10)
 
محمد نجات
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۵۹:۴۰
خدا كند اين جلسات زود نتيجه بدهد و ملتي را شاد كنيد ما پدر و مادرها دعا ميكنيم،الان اكثر خانواده هاي ايراني گرفتار اين مشكل هستندو خواب وخيالشان ناراحت است با تشكر از طرف همه پدر و مادرهايي كه به اميدي جوان بزرگ كردند تا زودتر داماديشان را ببينند نه اسارت و مرگشان. (2077241) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۳۶:۳۹
ممنون که به این موضوع پرداختین
به موارد فوق سن معافیت رو هم اضافه کنین که در ایران 50 ساله و در معدود دیگر کشورها که سربازی اجباری دارن خیلی کمتره (2075954) (alef-10)
 
علیایی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۴۹:۱۷
اون زمانی که سربازی اجباری توی ایران شکل گرفت هنوز نیروهای مسلح منسجم و مقتدر وجود نداشت.الان که ماشالله ما ادعا داریم جز چند نیروی مسلح قدرتمند جهانیم. (2075974) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۵۶:۱۷
به خدا سربازی ظلمی که به جوونای تحصیل کرده می کنید
من خودم ارشد برق امیر کبیر می خونم
همه ی دوستای هم رشتم و خودم فقط به فکر رفتن از کشوریم که یکی از بزرگترین دلایلش همین سربازیه (2075999) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۶:۲۱:۱۰
تا پایان خدمت نداشته باشی که نمی تونی بری (2077307) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۸:۳۸:۴۶
تحقیق کنی می بینی میشه
از دانشگاه های خارج کشور فاند بگیری می تونی بری عزیر دلم (2078440) (alef-10)
 
سيد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۰:۰۰:۱۸
سربازي عملا در كشور ما 30 ماه است چون متاسفانه تا هنگام صدور كارت پايان خدمت به 24 ماه ضرورت 5 يا 6 ماه هم يزاي صدور و تحويل كارت زام بردار است.يك كارت آيا اين زمان طولاني نياز دارد (2076009) (alef-10)
 
راهی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۰:۵۱:۲۸
بعد از ارسال دفترچه 4 ماه طول میکشه تا روز اعزامت برشه (2079750) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۰:۰۰:۲۱
الان دوباره سربازی نرفته ها هجوم میارن که سربازی رو لغو کنید و...آه و ناله و فغان بلند میشه (2076010) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۲:۳۰
ببخشید اشتباه مثبت دادم (2076962) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۰:۰۴:۱۷
من ۳۴ سالم زن و بچه هم روش
ماهی ۲ میلیون درامد دارم دولت اگه یه روز به من ۲.۵ میلیون در ماه داد به سربازی رفتن فکر میکنم وگرنه سردرد ندارم واسه خودم و زن و بچه ام دردسر درست کنم حالا بگردن پیدام کنن (2076021) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۰:۱۳:۴۷
بسیار خوشحالم که چنین نشستی تشکیل شده و از سایت محترم شما خواهش می کنم مشروح سخنان حاضرین را منتشر کنید ...

من برخلاف دوستانی که کامنت گذاشته اند و اظهار ناامیدی کرده اند، به هیچ وجه ناامید نیستم و برای تحول در شکل فعلی خدمت سربازی صبور هستم ...

من پیگیری های زیادی در این زمینه داشته ام و به نظرم موارد امیدبخشی دیده می شود:

1- برخلاف بسیاری از موضوعات اجتماعی یا سیاسی و اقتصادی، تقریبا هیچ یک از رسانه ها از فارس و مشرق و جهان گرفته تا بهار و فرارو و عصرایران - با تمامی اختلاف سلیقه های عمیق شان - مدافع این شیوه خدمت نیستند و حتی خواهان تغییراتی جدی هستند. باید توجه داشت که این رسانه ها هریک نماینده بخش های مهم جامعه و حکومت هستند.

2- به نظر می رسد مهمترین مانع فعلی ایجاد تغییر در شیوه فعلی سربازی، نظامیان هستند که با توجه به همایش چند ماه گذشته مشخص شد حتی فرماندهان نیروهای نظامی نیز به لزوم تغییرات پی برده اند.

3- تعداد میلیونی سربازان غایب، فراری و کسانی که خود را معرفی نکرده اند: این تعداد نشان می دهد که توجیه قدیمی «تنبلی» پاسخگو نیست و بسیاری دلایل محکم و قابل توجه برای نرفتن به خدمت دارند. هر قدر اقشار درگیر در یک معضل اجتماعی بیشتر باشد، حساسیت کارشناسان و حکومت نیز افزایش می یابد و لزوم تغییر بیشتر احساس می شود.

4- یک توافق مهم و بزرگ بین کارشناسان، مردم و حکومت به وجود آمده که سربازی ریشه بسیاری از روندهای نامطلوب همچون روند فعلی کاهش جمعیت است. تقریبا بسیاری اذعان دارند بدون تغییر در شیوه فعلی خدمت، نمی توان جامعه را به ازدواج و فرزندآوری ترغیب کرد.

بنابراین دوستان بهتر است امیدوار باشند و تلاش کنند با پیگیری بحث در گفتگوهای خانوادگی و رسانه ای، تغییر در این شیوه را محتمل تر کنند ... (2076036) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۳۹:۱۹
قطعا سربازی دارای مشکلاتی هست و نواقصی داره و بدون شک میتونه بهتر از حالتی که الان پیاده میشه پیاده بشه. اما میشه خواهش کنم ربطش رو به فرزندآوری برای ماها بگین؟ چرا اینطوری صحبت می‌کنید؟
میشه مدل جایگزین برای سربازی معرفی کنید؟ ازدواج و فرزندآوری در جوامع جهان سوم ربط به رفاه اقتصادی داره نه سربازی؟ چرا برای اینکه سربازی نرید اینطوری همه چیز رو توجیه می‌کنید؟
قطعا باید تمهیداتی برای انجام بهتر و مفیدتر سربازی انجام بشه اما اینکه اصلا سربازی نداشته باشیم کمی دور از انتظار به نظر میاد حداقل تا 10 سال آینده. چرا میگم 10 سال چون با فرض تصمیم برای برداشتن سربازی توسط متخصصین امر باید برنامه‌ریزی محکم و درست و منطقی صورت بگیره چون امنیت ملی جای کارهای شانسی و آزمون و خطا نیست.
نسخه‌ای که کشورهایی مثل سوییس و فرانسه و آلمان و ... برای سربازی میپیچن بدون شک در ایران کارایی نداره چون جغرافیای سیاسی و نظامی ما با اونها کاملا متفاوت هست. کنار ما قطب تولید مواد مخدر دنیا هست. در کشورهای کنار ما هر حملات به افراد بی‌گناه صورت میگیره اما در قلب اروپا همه چیز آرومه پس انتظار نداشته باشید تصمیمی برای سربازی گرفته میشه مثل تصمیم کشورهایی که در قلب اروپا هستن باشه. (2076245) (alef-10)
 
اميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۰:۰۵
عزيز برادر
در كشورهاي اونا همه چي آرومه به خاطر وجود امنيت. امنيتي كه سرباز حرفه اي اون رو ايجاد كرده. جغرافيا فرق مي كنه ولي عقل و منطق كه فرقي نمي كنه.
در كنار ما مواد مخدر و اشرار است. درست. ولي سرباز حرفه اي براي مهارش بهتره يا سرباز اجباري كه هر جا و تنه درختي گير مياره مي نويسه " چند روز ديگه نبود!"
نمونه جديد و به روزش كه كلي هزينه هم براي كشور ايجاد كردند رو اخيرا شاهد بوديم. (2076818) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۸:۲۲:۳۷
امید جان حرف شما در جاهایی درست هست اما ذکر چند مورد ضروریه در این مورد:
1) با توجه به طول مرز‌های ما و اینکه سرباز حرفه‌ای حقوق حرفه‌ای میگیره. آیا وقتی حقوق سربازان که خیلی کم هست فقط سالی 10هزار تومان افزایش پیدا میکنه بودجه کشور اجازه میده که هزینه‌ای در حد چند صد هزار سرباز حرفه‌ای رو به خرج و مخارج اضافه کنیم؟
2) من هم قبول دارم که آموزش صحیحی به سربازان داده نمیشه و این آموزش بسیار کمه. پس باید آموزش درست و صحیح داده بشه.
3) اگر امکان حرفه‌ای کردن سربازی باشه حتما باید صورت بگیره اما با در نظر گرفتن تمامی شرایط این امکان در کمتر از 10 سال آینده هست؟
در پایان از مسئولین میخوام به وضع سربازان رسیدگی کنن. حقوق سربازان حتی کفاف رفتن به منزل و آمدن به پادگان رو نمیده چه برسه به سایر هزینه. (2078414) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۷:۰۹
دوست گرامي دقيقا ازدواج و در پي اون فرزند آوري تابعي هست از سن اشتغال و شرايط مالي نسبي افراد كه خود تحت الشعاع خدمت سربازي هست.
در كشور ما فردي كه بخواهد تحصيل كند حداقل نيازمند ٤ سال زمان براي كارشناسي و براي مقاطع بالاتر ٦ سال به بالاست.

فرض ما فرديست كه در حال گذراندن كارشناسي ارشد خود است.

اين فرد از سن ١٩ سالگي در صورتي كه تخته گاز بخونه در سن ٢٦ سالگي فارغ التحصيل ميشه.
با عنايت به اينكه در جامعه ما هنوز براي كسيكه وضعيت سربازي و حداقل درآمد و شغلش مشخص نيست حسابي براي ازدواج باز نمي كنند. حال فرد بعد از ٢٦ سالگي به مدت دو سال بايد به خدمت برود كه سنش ميشه ٢٨ سال بعد از آن حداقل ٦ ماه بايد دنبال شغل متناسب با تحصيلش باشد. در خوشبينانه ترين وضع اين فرد مي تواند در سن ٢٩ تا ٣٠ سالگي ازدواج كند كه شما حكايت بچه دار شدن و طول و تفصيلش را بخوان از اين مجمل.


حالا حالت بدون سربازي رو در نظر بگير؛ فرد در حين تحصيل آغاز به كار ميكند، چون از ادامه و ثبات شغلي خود اطمينان نسبي دارد به راحتي مي تواند به ازدواج نيز فكر كرده و برنامه خود براي آينده را طرح ريزي كند و ايضا به تبع ازدواج زودتر سن بچه دار شدن در وسعت يك كشور تا حد بشيار بالايي پايين آمده و مي تواند تا حدي در مقوله تحديد نسل هم مثمر ثمر باشه. حالا سؤال اينجاست با اين وضعيت چه طور شما مي گوييد ازدواج و فرزند آوري ربطي به سربازي نداره ؟

در مورد فرد با مدرك كارشناسي هم فرق خاصي نميكنه فقط دو سال تفاوت داره كه با وضعيت سن ازدواج ايده آل باز هم فاصله معنا داري دارد.

آقايوني كه ميفرمايند ما در اوايل دهه شصت سربازيمون ٢٤ ماه بوده و در فرزند آوري مشكلي ايجاد نشده پس ربطي به سربازي نداره، بهتر هست رجوع كنند به فرهنگ انقلابي و دو آتيشه مردم بعد از انقلاب و دوران جنگ و اون رو مقايسه كنن با فرهنگ تك فرزندي و بي خيالي افراد جامعه در باب فرزند دار شدن در دوران حاضر.

بدون شك سربازي از عوامل اساسي دخيل در افزايش سن ازدواج، سن فرزند آوري و تعداد فرزند.
تعداد فرزند رو به اين لحاظ عرض كردم كه سن باروري ايده آل در زنان و مردان با بالا رفتن سن و سن ازدواج باعث ايستايي در روند فرزند آوري و پير شدن جمعيت ميشه. فرد با نگاهي به سن خود مثل معروف زنگوله پاي تابوت رو تداعي كرده و عموما از فرزند دار شدن در سن بالا منصرف شده و به همان تك فرزندي يا بي فرزندي روي مي آورند. (2076849) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۷:۴۸:۴۱
دوست عزیز حداقل تاخیر در سن ازدواج به سبب سربازی، دو سال است. این را در نظر بگیرید که تاثیر سربازی بر زندگی جوانان در حالت واقعی بیش از دو سال است چون ممکن است بی دلیل ادامه تحصیل بدهند، با افزایش سن نسبت به پذیرش شغل متوقع تر شوند و بنابراین چون شغل مطمئن پیدا نمی کنند، در ازدواج آن ها تاخیر ایجاد می شود. اثر واقعی سربازی بر تاخیر در ازدواج چندین سال است ...

در مورد مدل جایگزین نیز بسیاری از کارشناسان، خود مسئولان و حتی کامنت گذاران این مطلب، پیشنهادهای متعددی داده اند که اکثر آن ها، شرایطی بهتر از شرایط حاضر ایجاد می کند. مشکل حال حاضر ما ذهنیت هواداران حکومتی خدمت سربازی با شیوه فعلی است نه مدل های جایگزین ...

در مورد تفاوت امنیتی کشورمان با کشورهای اروپایی با شما موافقم و حتما می باید تصمیم هایی متناسب با امنیت ملی مان گرفته شود اما شما لطفا توضیح دهید که چرا افغانستان، عراق و پاکستان نیز سربازی اجباری ندارند؟ (2077617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۸:۱۳:۴۸
دوست عزیز یکی از دلایلی که این کشورها امنیت ندارند همین هست که سربازی ندارند دیگه. این که سوال کردن نداره. (2078403) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۸:۱۶:۲۶
مشکل شما این هست که فکر می‌کنید که این مدل‌های جایگزین که در بالا دوستان گفتن فقط به فکر شما میرسه و مسئولان اون‌ها رو بررسی نکردن که این ذهنیت شما از ساده‌اندیشی شما نشات میگیره. مطمئن باشین مسئولان تمام این مدل‌ها را حتی بیشتر از این مدل‌ها را بررسی کرده‌اند. لطف کنید خود را عقل کل ندانید. (2078404) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۰:۵۸:۵۲
نکته طنز ماجرا این جاست که یک همایش با عنوان "مزایا و تاثیرات مثبت نظام وظیفه " توسط نیروهای مسلح انجام شده بود و از افراد می خواست که در مدح خدمت سربازی مقاله بنویسند. منتها جوایز نفرات اول سه ماه کسری خدمت بود !!!
اگه خوبه چرا با جایزه کمش میکنید :)) (2076131) (alef-10)
 
توحید
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۰۹:۴۵
نظر کارشناسای نظامی خب مشخصه ، یه نگاهی به مصاحبه های اخیرشون بکنید می فهمید که بدشون نمیاد سربازی رو به سه ، چهار و یا پنج سال افزایش بدن.
اگه کاری می کنید ، مثل مرد کار بکنید و فکر پسرای این مملکت باشید.
اگه هم سر کاریم مثل طرح قبلی !! از الان بگید امید نداشته باشیم ما. (2076157) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۱۹:۴۲
الان منی که دارم فوق لیسانس میگیرم با خودم میگم اگه برم سربازی یا باید افسر سرچهار رها بشم و مردمو جریمه کنم یا برم یه پادگان و به قول دوستان استراحت کنم ، ولی بهتر اینه که از سابقه کاری که من و امثال من داریم ایتفاده بشه تا هم به تجربه کسایی که تاحالا سابقه کاری نداشتند کمک بشه و هم دولت از افراد تحصیل کرده در زمینه ای که تخصص دارند استفاده کند.این کار برای هر دو طرف بهتر است.
مطمئن باشید با این شیوه اشتیاق برای رفتن به خدمت سربازی ایجاد می شود و اگر به صورت ریزبینانه ببینیم خیلی از مشکلاتی که امروزه در جامعه هست کمتر بروز می دهد. (2076188) (alef-10)
 
Morteza
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۲۰:۲۸
بسم الله رحمن الرحيم اين جانب مدت هفت سال است خدمت سربازي راگذرانده ام ولي بعداز ان چندسال بدون كار وكسبي عمر عزيزخودرا به وطالت گذرانده ام من ازمسئولين ميپرسم كه ايا اين سربازان بعدازخدمت كارنمي خواهند،زندگى نبايدكنند،ايا درموردفرزندان خودنيز اينگونه اند كداميك از فرزندان مسئولين به خدمت سربازي رفته اندكه ما بايدبه إجبار برويم (2076191) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۳۱:۲۴
متاسفانه واقعیت اینه که این نشست ها بیشتر برای دور هم نشینی و دید و بازدیده . از این نشستها چیزی بر نمی آد.در ایران تا زمانی که چیزی به مرحله بحران و فاجعه نرسه "تغییرات" بی معنیه. (2076220) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۴۶:۵۰
بابا یک فکری برای متاهلین بالای 30 سال بکنید.در کشور ما سابقه سرباز 36 ساله نداشتیم.کاش در این نشت گفته می شد که در کدام کشور به جر ایران تا 50 سالگی طرف مشمول حساب می شود؟ (2076267) (alef-10)
 
Bruce Lee
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۵۹:۲۰
شده مجبور شم کل زندگیمو تو غربت سپری کنم "اجباری" نمیرم.
منو از پاسپورت میترسونید؟ (2076308) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۰۲:۱۴
سلام.شما را بخدا این قانون را لغوکنید چون هیچ فایدهای برای جوانان ندارد.البته یک فایدهای برای برخی از نظامیان دارد که سربازان بیچاره را به کارهای سبک و گماشتگی برای خانواده هایشان میگمارند.چرا مدت سربازی متاهلان را نصف نمیکنند؟مگر نمیخواهند امار ازدواج بالا برود؟ (2076313) (alef-10)
 
دل مجنون
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۰۸:۵۶
نمی دونم چه کار کنم، هفته دیگه باید خودم رو به پادگان معرفی کنم. کاشکی سربازی فقط همین دو ماه ااموزشی بود یا اصلا شش ماه فشرده و مفید بود. اما دو سال الکی گشتن به چه درد من جوون 26 ساله که بعدش 28 ساله میشم با مدرک لیسانس می خوره من کی باید به فکر تشکیل خانواده و ادامه تحصیل و کار باشم، اگر سی سالگی زن بگیرم این اتفاق مبارکی هست؟ راهی دیگه هم نیست سنم 26 سال مدرکم لیسانس و بیکار... خدایااااااااااااااااا (2076335) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۱۱:۴۲
من با مدرک فوق لیسانس 3 پیشنهاد کاری خوب دارم ولی باید به سربازی بروم و بعد از دو سال دنبال کار بگردم.

من حاضر بودم همین الان به سر کار بروم و نصف حقوقم رو ماهیانه به نظام وظیفه بدم ولی دوسال عمرم رو تلف نکنم. دو سالی که بیش از دو سال به من ضرر میزند. (2076341) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۱۲:۲۷
نکته که در مورد سربازی به شکل امروز وجود داره و مورد غفلت قرار گرفته بعد امنیتی ان است به طوریکه به شدت کشور رو اسیب پذیر میکنه
همینطور که میدانید 90% سربازهای مشغول فعالیت غیر دفاعی هستند مانند راهنمایی رانندگی، زندانها، مراکز فرهنگی، واحدهای اداری سپاه، شهرکای مسکونی ارتش و سپاه، فروشگاه اتکا، بیمارستانهای نظامی و...
با وقوع چنگ تکلیف این سربازها چیست
ایا توان رفتن به جنگ را دارند
اگر رفتند پس تکلیف پستهای خالی مانده چه میشود
و جواب سوال پستهای خالی مانده در دوران جنگ مال نور چشمیهاست
وقتی 90% سربازی کار غیر نظامی است خود تعطیلش کنن
سرباز اختیاری بگیرن پولش از بقیه بگیرن هم حاضرم خونم بفروشم 100 ملیون بدم تا معاف شم (2076344) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۲۶:۰۵
بفرمائيد از اين 7 كشور چند تا سرباز مفتي است. در اسلام هم شما حق نداريد كار مفتي از كسي بكشيد. دولت بايد حقوق سرباز را مطابق با عرف بدهد . بعد معلوم مي شود چند تا نياز دارد.
نيروي مفت را همه مي خواهند. اما با آن چه مي كنند خدا مي داند. (2076396) (alef-10)
 
ابوالفتح
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۴۹:۱۲
با تدوین قانونی منطقی و کارآمدوحذف و یا کاهش مدت سربازی اجباری موافقم و انتظار دارم و امیدوارم این همایش هم صوری و نمایشی نبوده ونتیجه بخش باشد . (2076458) (alef-10)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۵۷:۳۱
بدون برنامه بودن خدمت سربازی در ایران کاملآ مشخصه چون از حدود 12 سال اخیر چند تا طرح واسه معافیت آوردن و بعد برش برمیدارن و یک عده از اون طرحها منتفع شدند و عده دیگه باید بهترین دوران زندگیشون رو به بطالت و بی فایده بودن برای جامعه بگذرونند . (2076487) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۰۵:۰۳
عمر جوان تحصیلکرده
چیزی که توی ایران به مفت نمی ارزه!!! (2076512) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۰۵:۳۲
گواهینامه ندارم خارج از کشور هم نمیتونم برم...با زنو بجه و 30 سال سن کی برم خدمت کی برگردم؟؟ نون زنو بجه ی منو کی میده؟ (2076513) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۸:۲۹:۳۴
میخواستی اول تکلیف سربازیتو مشخص کنی بعد ازدواج کنی. جور اشتباهات شما رو باید دیگران بکشند؟ (2078422) (alef-10)
 
صمدیه
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۰۹:۲۷
با سلام
هرچند به این نظر سنجی ها کسی اهمیتی نمیده ولی باور کنید اگر در مدت زمان خدمت سربازی تجدید نظر بشه جوانها زودتر در مسیر هدف شون قرار میگیرن و 80درصدشون بسیار مفید تر از زمان خدمت برای کشور مفید خواهند بود
من در زمان خدمتم متاسفانه کسانی را دیدم که بعد از دوسال با اعتیاد و....خدمت را بپایان رسوندن .باور کنید خدمت سربازی کسی را مرد نمی کند (2076534) (alef-10)
 
م-الف
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۷:۵۸
من یک پیشنهاد دارم که بسیاری از مشکلات سربازی و از همه مهمتر مشکل اشتغال را ولو به میزان محدودی حل کرده و کوچکترین لطمه ای نیز نه تنها به نیاز های نیروهای مسلح وارد نمیکند بلکه بهره وری را نیز افزایش میدهد و ان پیشنهاد اینست.
قانونی تصویب شود که هر مشمولی( در صورت لزوم داشتن شرایط مشخصی مثلاً تحصیل کرده های با مدرک.....) که توانایی آن را داشته باشد،میتواند سرباز دیگری را که دوره خدمت خود را انجام داده و مایل است یک یا چند دوره دیگر خدمت نماید،با پرداخت کل حقوق دوره سربازی وی( مثلادر حد حقوق کارمند عادی 600000 تومان در ماه که برای دوسال معادل حدود 15 میلیون تومان میباشد) را به جای خود معرفی و شخصا بلا فاصله پس از پرداخت مزبور کارت پایان خدمت دریافت نماید.
1-با این کار بسیاری از سربازان که در حال اتمام خدمت میباشند و نگرانند بعد از پایان خدمت ،با بیکاری و شغل چه کنند حداقل برای 2 سال با حقوق نسبتا مناسبی مشغول میشوند و کمک شایانی به بی کاری صورت میگیرد.شاید ادعا شود آنوقت مشمول اول که اینگونه کارت گرفته خود متقاضی کار خواهد بود اما معمولاً کسی که بتواند این مبلغ را بدهد یا خودش کار افرین است یا نیازی به کار ندارد و یا دارای شغل میباشد.
2-نیروهای مسلح به جای سربازان ناوارد جدید از سربازان با تجربه استفاده میکنند .
3-نیروهای کار افرین و یا تحصیل کرده نیز بهانه ای برای اتلاف وقت (از نظر خودشان)در دوره سربازی فنداشته و ویتوانند به کارهای مورد علاقه بپردازند.
4-بسیاری از نخبگان کشور که در خارج به سر میبرند و به دلیل همین موضوع ترجیح میدهند تخصص خود را در خدمت کشور های بیگانه قرار دهند،با این شرایط بهانه ای برای عدم برگشت ندارند
4-بسیاری مزایای دیگر که در حوصله این قسمت نمیباشد. (2076566) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۸:۲۶:۲۶
این تبعیض اجتماعی ایجاد میکنه. اصلا به این قضیه فکر نکن چون امکان نداره اتفاق بیفته. (2078418) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۴:۰۰
بس کنید این حرف تبعیض اجتماعی که تو دهن همه افتاده رو، من خودم سرباز بودم امکان خریدش هم نداشتم ولی این واقعیته که پولدارا خدمت نمیکنن و کسی که غایبه هم نمیاد خدمت پس اگه از این افراد پول بگیرن و به امثال منی که میرن خدمت حقوق بدن به نفع هر 2 طرف ماجراست
امثال شما هستن که نمیتونن خوشحالی سربازا و متاهلین سن بالا رو ببینن (2078613) (alef-13)
 
سربازی تنها
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۲۰:۰۴
سرباز نه امنیت جانی دارد نه امنیت مالی
بعد از لیسانس ازدواج کردم و با کار پاره وقت زندگی ام رو شروع کردم. ارشد رو شروع کردم ( اون زمان قانون 18 ماه بود که با ارشدی که می گرفم میشد 16 ماه خدمت) تصمیمم بود امریه بگیرم که تا ظهر خدمت باشم و بعدش رو هم بتونم کار آزادی انجام بدم تا خرج زندگی ام درآد.
بعد فرستادن دفترچه و تصویب قانون 21 ماه منو فرستادن شیفت نگهبانی تو سپاه! اونم با مدرک فوق لیسانس عمران از دانشگاه دولتی!
18 ساعت نگهبانی میدم از 12 ظهر تا 6 صبح وقتی هم میرسم خونه دیگه نای هیچ کار دیگه ای هم ندارم.
با این شرایط خانمم هم ا دستم ناراضیه. خودمم به خاطر وضعیت بد مالی تو فشار زیادیم. اونوقت همسن و سالهای من خیلیاشون معافیت گرفتن خیلی هام رفتن خارج و بعشی ها هم با پارتی امریه گرفتن.
زندگی ام نزدیگه پرتگاهه..... (2076573) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۴۸:۰۵
30 سالمه

دانشجوی دکتری تخصصی ، متاهل و دارای یک فرزند و افتخار خدمت به پدری مریض و مادری رنجور رادارم که نگاهشون به دست خالی من است برای اداره امورات زندگی..........
جرم من چیست؟ درس خواندم؟ازدواج کردم؟دارای یک فرزند هستنم؟دزد نیستم؟
به لحاظ اینکه کارت پایان خدمت ندارم باید بدون بیمه و با ماهی 7500000تومان از ساعت7 صبح تا 7 شب کار کنم

24 ماه چه کسی زندگی خانواده مرا اداره می کند؟
جواب پدر و مادر من را چه کسی می دهد؟
کجاست وجدانتان؟
ای کسانی که همایش و سمیناهار می گذارید و نهایتاً بولتن درست می کنید و گزارش می دهید...............


جواب مرا بدهیم............................. (2076702) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۲۸:۲۲
جواب: میخواستی اول تکلیفت رو با سربازی مشخص کنی بعد ازدواج کنی و یا به فکر ادامه تحصیل در مقطع دکترا باشی (2080196) (alef-13)
 
جمال
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۰۲:۳۶
من نمی دونم چرا نماینده های محترم مجلس همیشه 1 سال مونده به انتخابات به یاد ناکارامدی قانون سربازی می افتند!
اگر یه بار این موضوع تا آخر بررسی و پیگیری کرده بودند الان شرایط بهتری در جامعه فراهم می شد. بنده معتقدم قانون موجود فقط سبب ازبین رفتن نیروی متخصص میگردد. هم از طریق مهاجرت و عدم بازگشت دانشجویان هم از طریق استفاده از نیروی متخصص داخلی برای انجام اموری که نیاز به تخصص ندارد.
به هر حال مانند هر جوان ایرانی امیدوارم که تصحیح قانون نظام وظیفه هر چه زودتر صورت پذیرد. (2076758) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۶:۳۹
واقعا اىن قوانين لطمه بزرگى هم به كشور و مردم است مثلا كسي منتظر ويزاى اقامت از كشورى است طول انتظار ان را با ىد در شورهاى همسايهبا هر بدبختى سپرى كند هم از نظر روحى لطمه ببيند هم كلى پول از كشور خارج شود چرا كه به خاطر اىن قانون اگر به كشور بيايد حق ويزاى خد را از دست مى دهد واقعا بايد فكر ساسي در ابعاد مختلف كنيد تعليم نظامى هم يكى دوماه بيتر نيست و اىن مى تواند در هنگام لزوم تكرارشود شما سرايط و امتيازات سربازى حرفهاى را افزايش دهيد خيلىها ترجيح خواهند داد اىنطور همه چيز هدر مى رود هم نيروى انسانى هم مالى (2076847) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۶:۳۱
تا مىخوان تجديد نظر كند نوه و نتيجه شهدا و معلولين را مان مى كشند اىنطور نمى شود اىن قوانين بعد از هشتاد و ندى سال ناكارامد ات و با اىن وضع بدتر هم مى شود بسيارى پانزده ميليون به دولت باج دادند و رفتند الان هم دلشان مى خواهد به كشور بايند خاناده را ببينند تبادل اشته باشند ولى متاسفانه سد سربازى دوست و دشمن را پشت مرزها نگه داشته و اىن وضع اسفبار است (2076891) (alef-10)
 
وطن پرست
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۲۶:۱۳
بازهم اسم سربازی اومد همه فوق لیسانس و دکتر شدن عزیزای من الان دیگه بیشتر از 90درصد جامعه دکتر و مهندسن پس دیگه خواهشا اسم مدرک نیارید چون اگه قرار باشه هرکی یه مدرک درپیت داشته باشه سربازی نره که نمیشه .در ضمن 100 ساله همه سربازی رفتن حالا نوبت 4تا بچه سوسول شده همه به گریه افتادن (2077105) (alef-10)
 
اسماعیل
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۲۹:۱۵
با این قوانین سربازی، نیروهای تحصیلکرده مونو کاملا به هدر میدیم، نیروهایی که تمام چیز هایی که یاد گرفتند از یادشون میره در طول خدمت و بعد از اون هم در کار کارایی لازم رو ندارن اگه بتونند کاری پیدا کنند و از دخترهای هم سن و سال خودشون خیلی عقب میفتن به دلیل دیر وارد شدن به عرصه کار و اشتغال و اینجوری بنیاد خانواده رو هم نابود میکنیم (2077113) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۳۱:۴۶
من دانشجوی دکترا و متاهل هستم!
تنبل هم نیستم!
کاردانی خودم را از زابل گرفتم و 2 سال در سخت ترین شرایط تنها زندگی کردم و درس خواندم.
کارشناسی را در دانشگاه آزاد گذراندم و بخش بزرگی از شهریه را خودم می دادم.
اکنون که دانشجوی دکترا شدم میزان بورسیه بسیار کاهش یافته و شدیدا پارتی بازی شده و سوالات عقیدتی (به قصد رد کردن) جای سوالات علمی از من پرسیده می شود!
من هم مثل آقا ها بی خیال استاد دانشگاهی شدم و الان شغل آزاد دارم و درس می خوانم!
وقتی حکومت به فکر اشتغال من نیست و جلوی پای من سنگ می اندازه من برای چه به خدمت بروم؟
من در شرایط سختی بزرگ شده ام و تنبل نیستم ولی حاضر نیستم 2 سال وقتم را در پادگان ها تلف کنم و بعد از 2 سال دوباره به من شغل ندهند!
همه مال و اموالم هم به اسم زنم است و خیالم راحت...
آدرس خانه ام را هم در استانی دیگر داده ام... باشد تا مرا پیدا کنند! (2077121) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۵:۴۶:۴۰
سربازی باید 1 سال بشه.
من دیدم خیلی از جاها سرباز اضافی دارن ولی الکی میگن کمبود سرباز داریم. (2077190) (alef-10)
 
میلاد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۱:۵۴
سربازی فعلی به هیچ وجه با قوانین شرعی و اسلامی ما هم سازگار نیست و فقط باعث رنج و عذاب تعداد زیادی از سربازان و خانواده هاشون میشه
به امید از بین رفتن این اجبار و آزار برای جوانان و خانواده های ایرانی (2077249) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۳:۳۳
من بافوق لیسانس مهندسی مکانیک سربازی رفتم دوستم باهمین مدرک به خارج رفت .منامن ازسربازی آمدم نامزدم ازدواج کرده بود کارهم نبود دوستم درامریکا دکترا گرفت ازدواج کرد وشغلی با7000دلار دا رد.درحالیکه قبل ازسربازی یک شرکت به من پیشنهاد همکا ی داده بود اگر سربازی کوتاه بود هم زن داشتم هم کار داشتم وهم زندگی.در سربازی ه هم فقط اطلاف وقت بود. (2077275) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۶:۳۷:۴۴
سلام الف عزیز لطفا در مورد طولانی شدن زمان صدور کارت پایان خدمت به آقایان نظام وظیفه تذکر لازم را بفرمایید (2077362) (alef-10)
 
amir
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۶:۳۸:۴۴
فکر نمیکنم بیگاری گرفتن حلال باشد. و این حرام در هر کار دیگری استفاده شود آن را نیز جرام می کند. خود دانید... (2077365) (alef-10)
 
سرباز
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۷:۳۷:۳۲
اي بابا گوشمون پر از اين حرفاست!!!!
من فوق ليسانس كه دارم توي يه استان ديگه اونم مرز خدمت ميكنم وضعيت هم از نظر معيشت سخته و طاقت فرسا داريم تلف ميشيم ..... اي خدا به كي بگيم
هر كي پارتي داشت يا معاف شد يا افتاد يه جاي راحت و امريه و ....
ما كه پارتي نداشتيم اينجوري وضعيتمون . فقط شكايتم رو به خدا ميبرم!!! (2077566) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۹:۲۷:۴۷
اقايان مجلسي به اىن سربازى خاتمه دهيد و راهى بيابيد كه همه جوانان و خانواده ها حامى ان باشند و هر كس داوطلب است امتيازات خوبى داشته باشد حقوق خوب بكيرد اخر دوره زور و اجبار را در كشور ما پايانى نيست (2077845) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۲۰:۴۴:۴۲
کشور های اروپایی که مسلمان هم نیستند ولی هیچ کس را به اجبار به خدمت سربازی نمی برند این موضوعی هست که در خبر هاگزارش کردیدوکسانیکه داوطلبانه میروند مانند یک نظامی کادر حقوق ومزایای شاغل را میگیرند.بهترین سن جوانان که باید شغل مناسب انتخاب کنند وازدواج کننددوسال تمام در پادگانها وپاسگاهها وقت شان تلف میشود سر بازی حد اکثر باید شش ماه با دوره اموزشی باشد مابقی ان بیگاری است. (2078043) (alef-10)
 
علي وأرنا
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۲۱:۱۰:۵۳
در عصر نوين كه صنعت و دانش در خدمت ارتش هاي جهان در امدند، ديگر سر بازي اجباري مفهومي ندارد، ان هم در كشور ما كه دم از اسلامي بودند ميزنيم !؟ ولي به راحتي يك كه نه ، اكثر قريب به اتفاق درجه داران به سربا ان توهين ميكنند و انگاه نه كه اينها هم ادم هستند و دارند يك دوره از زندگي خود را سپرده ميكنند، و ضمنا امروز ربات جاي انسان را دارد ميگيرد و ما هنوز دنبال ديوار گوشت در مقابل اتش هستيم! ثالثا با توجه به سابقه تاريخي ايرانيان، هر گاه مهاجمي به ايران تجاوز كرده كل مردم ايران چه سرباز و غير سرباز در مقابل او ايستاده و تا پاي جان از ايران دفاع كرده اند، پس با توجه به اين موضوعات و باقي مسايل كه مطرح نشد، ديگر سر بازي اجباري مفهومي ندارد و فقط بايد يك دوره اموزشي براي افراد أجرا شود (2078099) (alef-10)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۲۱:۲۴:۳۵
به امید تغییراتی مفید - یا خدا (2078123) (alef-10)
 
دانشجوی دکتری
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۲۱:۵۰:۱۵
بنده یک دانشجوی دکتری هستم که خاتمه تحصیلم نزدیک است. به دستور ستاد کل نیروهای مسلح سهمیه طرح سربازی وزارت علوم بسیار کمتر از قبل و در برخی
رشته ها کاملا قطع شده است. تکلیف من با مدرک دکتری و 29 سال سن چه خواهد بود ؟ آیا باید به پادگان بروم؟ یا بصورت امریه با حقوق ناچیز 300 هزار تومان دو سال از عمر مفید خود را هدر دهم؟ این حق من است که چندین سال به نام این کشور تحقیق و پژوهش کرده ام. چه وضعی هست، کجاست احترام به نخبگان و تحصیلکرده ها. جمع کنید این بساطتان را (2078174) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۶:۳۰
به امید تغییر این میراث شوم رضا خانی، واقعا جای تاسفه که تا حالا فکری برای این معضل بزرگ نشده، ببینید چقدر ازدواج جوانان با این سربازی به تاخیر میفته و باعث چقدر فساد میشه... (2078269) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۸:۲۷:۱۴
اولا اطلاق واژه ی شوم، به ایجاد ارتش، جالب نیست. شاید برای این زمان، اجباری بودن، دیگه بر افتاده، اما رضاشاه کار اشتباهی نکرده.
دوم، اینکه، خواهشا سربازی رو به ازدواج ربط ندید، چون از همون زمان رضا شاه هم بوده و همه ازدواج هم کردند، دلیل تاخیر در ازدواج مسائل اقتصادی و بیکاری و تورم و عدم اعتماد و مسائل حقوقی همچون مهریه هست.
لذا به خاطر ترس از سربازی، نه اونو میراث شوم بنامید و نه مرتبط با ازدواج (2078419) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۳۷:۰۶
شما که ماشالا گویا هیچ مشکلی تو زندگی نداشتید! لطف کنید تشریف ببرید سازمان های دولتی و خصوصی ببینید کیرو بدون پایان خدمت و یا معافی استخدام می کنند. اون وقت ارتباطش رو با اقتصاد ، فرهنگ و ازدواج و ... با گوشت و پوست درک خواهید کرد!! (2078522) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۰:۱۲:۳۲
خیلی ساده هست، مثل من توی هیجده نوزده سالگی سربازی میرفتید بعد دانشگاه و بعد کار. نمیشه که تا سی سالگی درس بخونید و ازدواج هم بکنید بعد یادتون بیفته به سربازی.
من هم بی مشکل نبودم توی زندگی، اما با واژه ی شوم برای سربازی، مخالفم.
من الان کارت پایان خدمت دارمف مدرک فوق لیسانس هم دارم، شغل هم دارم. بزرگترین مشکل برای ازدواج، عدم اعتمداد به فرد مقابل، مهریه و مسائل حقوقی، و تورم و گرانی مسکن و ... هست (2080671) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۱:۱۱:۴۵
بیشتر به نظر میرسه که این جلسه برای پر کردن گزارش کارشون باشه تا بررسی.
خیلی ساده باورنانه است که اگر باور کنیم بعد از این همه مدت تازه میخوان به فکر سربازی باشند.
باید پرسید چند تاشون حاضرند که فرزنداشونو بفرستند سربازی؟ بعد بیان در مورد سربازی بررسی کنند.
اصلا باید دید چندتاشون سربازی رفتند که حالا میخوان بیان نظر بدن.
میخوان گزارش پر کنند به اسم بررسی (2078294) (alef-10)
 
حسین خطار
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۲:۵۹:۲۷
برده داری تو دنیا خیلی وقته غیرقانونی شده،
کشور هایی هم که سربازی اجباری دارن حقوقی که به سرباز میدن از حقوق 1 کارگر و کارمند معمولی خیلی بیشتره نتیجه این میشه که تنها ایرانه که هنوز سربازی اجباری رو به این شکل و به عنوان برده داری داره دنبال میکنه...
به امید اینکه این قانون برده داری رضا خانی عوض بشه (2078325) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۹:۰۱:۲۲
بابا من 1 اردیبهشت با فوق باید برم 01. تو رو خدا اگه میخواید کمش کنید اجرا کنید که 21 ماه بی خود عمرم نره. من فرصت استخدام و کار داشتم ولی به خاطر همین خدمت فعلا هیچ. دو سال دیگه هم معلوم نیست چی بشه. خانوادم هم میگن ازدواج کن وقتی میرم خواستگاری میگن کار نداری هیچ. آخه من چیکار کنم؟ آینده نامطمئن و دوسال خدمت ای خدا (2078470) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۴۶:۴۴
آره زودی کمش کنید چون ایشان میخوان تشریف ببرن سربازی. مهم نیست وقت قبلی ها که رفتن سربازی، به هدر رفته باشه (2079246) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۴:۳۳:۳۷
عجب منطقی داری تو! (2081591) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۹:۰۸:۲۶
واقعاً اینو خوب اومدی. دوست من رفت جلو آفتاب چشماشو ضعیف کرد معاف شد. اخه این درسته؟!!!! (2078477) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۴۷:۴۴
همه بدبختي سربازي يك طرف طولاني بودن صدور كارت كه واقعا قابل پذيرش نيست چرا مسولان فكر ي نمي كنند




متاسفانه بعضي از ادارات براي استخدام اصل كارت را طلب مي كنند
الف جون لطفا يك گزارش مفصل بنويسسسسسسسسسسسسسسس (2078545) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۲:۱۳
(قانون بايد يا همه يا هيچ ). باشه نميشه بين غني وفقير فرق قايل شد البته بيماران جسمي در سراسر جهان از اين قاعده استثناء هستند اما اينكه من بچه پولدارم سربازي رو بخرم اما اون كه فقيره بره دوسال جون بكنه صحيح نيست . البته ميشه سربازي رو 5 سال كرد وهركه دلش خواست با دريافت حقوق كافي وارد نظام بشه(مثل بعضي از كشورهاي دنيا كه ارتش شركتي دارند وبه بخش خصوصي واگذار شده اند. )آنوقت هم شغل ايجاد ميشه هم كسانيكه دوست ندارند دوسال عمرشون به بطالت سپري بشه به زندگيشون برسن (2078636) (alef-13)
 
برادر
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۰:۴۴:۱۱
"با افزایش میزان تحصیلات، مدت خدمت سربازی کاهش زیادی پیدا می‌کند "
یعنی منی که 27 سالمه و فوق لیسانس گرفتم دغدغه های مهمتری برام وجود داره. از قبیل اشتغال و ازدواج و ...نسبت به 18 سالگیم
ما داریم پسرفت می کنیم به جای پیشرفت. نه به این که اون همه معافیت دادن و نه به این که هر روز تهدید به افزایش خدمت می کنن (2079735) (alef-13)
 
mohammad
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۱:۴۳:۵۳
من ۳۲ سالم هست ۱۲ ساله معلمم و به نظر خودم کامل به کشورم خدمت کردم با توجه به شاگردانی که در این چند سال به بهترین دانشگاههای ایران فرستادم....
دو پروژه برای بنیاد نخبگان انجام دادم که قرار بود به جای سربازی باشد که با بدقولی دوستان مربوطه,فقط یک سال از سربازیم کم شد!!!!
من با دو بچه و کار خوب,چرا باید برم سربازی???
همسر من فقط تنها خواسته اش از من سفر حج هست,که اگر به هر دلیلی موفق به این کار نشوم گناهش گردن کسانیکه ادعایشان ,گوشهایشان را برای شنیدن درددل مردم کر کرده است!!!
با این مدرک کارشناسی ارشد از بهترین دانشگاه کشور و دو پروژه ای که تحویل دادم خواسته ام زیاد نیست ,فقط.... (2079847) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۰:۰۵:۵۲
چه طور معلوم شدی و استخدام آموزش پرورش بودی وقتی کارت پایان خدمت نداشتی!!!!!!!!! حتما با پارتی بازی دیگه (2080637) (alef-13)
 
رهنما
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۰۴:۰۲
من یک سرباز 33 ساله هستم!33 ساله. بله باور کنید. لازم نیست بگم چقدر خوشحالم که بعد اینهمه سال" مرد شدن "رو تجربه می کنم چقدر خوشحالم! حرف حساب هم به اندازه کافی زده شده. برای اثبات برده داری باید بگم که در این همایشها جای سربازان برای ارائه نظرات و بازگوئی واقعیات بی پرده وعینی کجاست؟ و بدتر اینکه آنهائی که در سربازی بیشتر مورد بهره کشی قرار می گیرند کمتر به حقوق خودشان آگاهند و به هیچ رسانه ای هم دسترسی ندارند.حرف حق را باید جستجو کرد. این فرهنگ بهره کشی هم در ارتش به صورت سلسله مراتبی وجود دارد. به این نکته توجه کنید کسانی که به مشاغل درجه داری روی می آورند هم از سر ناچاریست و به اصطلاح " آخر خطی"اند. حال چه توقعی دارید که ادمهایی که از سر بیچارگی به مشاغل نظامی روی می اورند و خود آنها امید و رفاهی ندارند بتوانند منصفانه برخورد کنند. مسلما انها هم برای خالی کردن عقده ها دیواری کوتاه تر از سرباز پیدا نمی کنند. این مسئله سربازی نیست. یک ظلم سلسله مراتبیست. البته اینها اگر وضعیتشان رو به راه شود هم به این فرهنگ بهره کشی عادت کردند که لزوم نظارت محکم را میطلبد. کسی فکر نکند این قضیه حالا فقط یک مسئله است که باید حل کرد. با یک فرهنگ معیوب طرفیم .خود امرا هم درمانده اند که چه کنند و از طرفی با آن خو گرفته اند. این طرفداری آنها از وضع موجود نیست. راه حل از نظامیان نخواهید. مگر نه اینکه ارتش باید ابزار سیاستمداران باشد . پس تعیین تکلیف این موضوع صرفا با سیاستمداران است و نظامیها باید گزارش دهنده باشند نه خط دهنده.جمع آوری اطلاعات باید از کانالهای بی طرف باشد . رضا خان هم قانون اجباری را نه به عنوان یک نظامی که به عنوان قدرت سیاسی بلامنازع توانست اعمال کند. حالا هم باید دید قدرت سیاسی در کجاست و آیا اراده برای گشودن این قفل هست؟؟ (2080035) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۰۵:۰۴
چندتا از دوستای من به علت شماره بالای چشم معاف شدند بعد رفتند لیزری کردند.چشمشون از من سالمتره(من عینک معمولی دارم).یه عده با قانون دو برادری معاف شدند که لوک خوش شانس بودند.آقایان نماینده! پارتی بازی برای محل خدمت بسیاره.حداقل به حرمت کسانی خدمتشان را در مرزها و شرایط جنگی می گذرانند باید سهمیه یا امتیاز اجتماعی خاصی برای استخدام یا کسب مقام مدیریت نسبت به کسی که تو شهر خودش یا یک ارگانی بصورت کارمندی با کت و شلوار خدمت کرده داشته باشند.شنیده ام سربازان وظیفه آمریکایی که در جنگ ویتنام بوده اند با ارائه کارت با طرح مخصوص، کارفرما مجبور به استخدامشان بوده. (2080037) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۷:۱۰:۳۰
مدت سربازي بايد فقط دوره آموزش باشه (2080361) (alef-13)
 
نذیر عریان
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۱:۰۱:۳۱
این نشانه های نارضایتی را مسوولین جدی بگیرندو علاج واقعه قبل از وقوع کنند.این کامنتها منعکس کننده نظرات و ارزوهای قشر عظیم جوان و خانوادهای انهاست (2080827) (alef-13)
 
سرباز فراری
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۲:۵۷:۴۷
من 12 ساله سرباز فراری هستم و. 6 بار دستگیر شدم و روی هم چندین ماه هم بازداشت شدم اما باز حاضر به ادامه خدمت نشده و نیستم !!!!!
عمل ریه انجام دادم ، ریه دیگم بر اثر تصادف آسیب شدید دید ،دستم باندازه 28سانت از کتف به پایین پلاتینیه، سرپرست خانواده 7نفری هم هستم با وجود تایید پهزیستی و درخاست معافی کفالت باز همک بی هیچ دلیل واضحی معاف نشدم ،، چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2083250) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۰:۲۱:۳۵
به دستور ستاد کل نیروهای مسلح سهمیه طرح سربازی وزارت علوم بسیار کمتر از قبل و در برخی رشته ها کاملا قطع شده است. تکلیف من با مدرک دکتری و 29 سال سن چه خواهد بود ؟ آیا باید به پادگان بروم؟ یا بصورت امریه با حقوق ناچیز 300 هزار تومان دو سال از عمر مفید خود را هدر دهم؟
الان یکسال است که حقوق ندارم و همسرم در حال جدا شدن از من است
لطفا پیگیری بفرمایید (2367314) (alef-13)
 
سرباز
۱۳۹۳-۱۱-۳۰ ۱۷:۰۹:۲۴
من الان 12 ماه از سربازیم ګذشته و 9 ماه دیګه دارن با مدرک لیسانس .
به خدا سربازی رو باید اصلاح کرد .خیلی از مواردش ناعدالتیه.مثل مدت زیادش و ناکارامدی سربازان در محیط پادګانها از من که ګذشت خواهشا مسؤولان به فکر راه چاره باشندږ (2692154) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.