نظر منتشر شده
۷۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 197848
به بهانه روز تعاون؛
مفهوم شناسی تعاون
مهدي ياراحمدي خراسانی، 15 شهریور 92
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۶
اشاره: «من وقتي در وضع كشور خودمان نگاه مي كنم مي بينم يكي از چيزهايي كه مي تواند جلوي اين بي عدالتي را به شكل منطقي و اصولي سد كند همين كار تعاوني است به همين خاطر است كه من به تعاون اعتقاد دارم نه از باب اين كه دنيا تعاون را پذيرفته يا فرضاً فلان كشور ها تعاون مي كنند. نه آن ها براي خودشان مي كنند ما هم براي خودمان مي كنيم ما كشور خودمان، مردم، تاريخ و فرهنگ و معارف خودمان را در داريم، آن ها هم براي خودشان دارند. ممكن است آن ها كاري بكنند كه ما آن را رد كنيم پس از اين باب نيست. از اين باب است كه من مي بينم در اين وضعي كه متأسفانه گرفتارش هستيم تعاون در كشور ما مي تواند سرانگشت گره گشايي باشد»

اين ها بخشي از سخنان مقام معظم رهبري در ارتباط با اهميت تعاون است.

مفهوم شناسی تعاون
تعاون در اصطلاح "ياوري و همراهي متقابل" مي باشد. اين واژه از "عون" به معني ياري نمودن و در باب تفاعل با معناي به همديگر كمك کردن و همياري نمودن آمده است. به عبارت ديگر، کار گروهي، داوطلبانه و نظام مند را تعاون مي گويند. سازوکارهای مورد استفاده در تعاونی‌ها متناسب با اهداف اجتماعی تعاون است.

 آزادی، نيكوكاري، دموكراسي و مشارکت همگاني اصول و ارزش های اساسي هستند که در اداره امور تعاونی‌ها به کار برده می شوند. تعاون در مفهوم  اقتصادي خاص آن روش يا به تعبير شهيد دكتر بهشتي «بهتر است بگوييم شيوه اي در اقتصاد» است که در دو قرن اخير در چارچوب ساختارهاي رسمي مرسوم شده و تأثيرات مهمي در زندگي اجتماعي و اقتصادي انسان ها برجاي گذاشته است .

در حقيقت تعاون شيوه اي در اقتصاد است که راهي بين نظام اقتصاد سرمايه داري و نظام سوسياليستي در نظر گرفته شده و به "راه سوم" مشهور گرديده است. تحليل واژه راه سوم نيز نشان مي دهد تعاون، به سامانه -اقتصادي، اجتماعي و مديريتي - مالکيتي نو و متفاوت از راه هاي قبلي بخشيده است. هدف تعاونی ها بر خلاف سایر بنگاه های تجاری دستیابی به منفعت و ثروت نیست بلکه در تعاونی ها علاوه بر بهبود وضعیت زندگی و تامین نیاز اعضا، اهداف اجتماعی همچون عدالت، مسئولیت پذیری و همکاری گروهی نیز دنبال می شود. واژه «تعاون» در مفاهيم زير به كار برده شده است؛
•    همكاري؛ به يكديگر را ياري رساندن و مشاركت در جهت ارضاي نياز مشترك
•    كنش متقابل و پيوسته؛ كه در جهتي يگانه صورت مي گيرد.
•    خودياري؛ و منتظر كمك ديگران ننشستن
•    همياري؛ توفيق خود را در گرو موفقيت ديگران دانستن
•    مفهوم سازماني؛ عملي كه در داخل يك شركت تعاوني صورت مي گيرد.
•    كمك به ديگري؛ كلماتي چون معاون، اعانه، استعانت و مستعان بيانگر«تعاون» به معناي اخير بكار گرفته مي شوند.
 
تعاون در اسلام
در دين شريف اسلام تعاوني از دو منظر مورد توجه و تأكيد قرار گرفته است؛
 اول مباني اخلاقي و اعتقادي رويكرد تعاون است.
 و دوم از نظر فقهي نيز كه مجوّز فعّاليت تعاوني‌ها صادر شده است. 
همچنين بخش تعاون در قانون هاي مصوب نظام جمهوري اسلامي ايران، به ويژه قانون اساسي جايگاه ويژه اي دارد. امروزه تقريباً غالب كشورهاي جهان با موضوع تعاون مرتبط بوده، در پي گسترش و تقويت اين بخش اقتصادي هستند. تعاون يك واژه ي مقدس است كه با عنايت به توجه ويژه قرآن كريم به آن در نگرش اسلامي اهميت زيادي دارد. مبحث تعاون و همكاري و ديگرياري به عنوان اصلي مهم براي بهبود امور، كاهش محدوديت ها و مشكل ها و ضمانت دهنده ي دوام و بقاي انسان ها مورد توجه اديان شريف الهي بوده و همواره به صورت هاي مختلف مورد تأكيد قرار گرفته است. خالق مهربان در كتاب آسماني قرآن مجيد موضوع تعاون و همكاري مردم را مطرح كرده و مخلوقات خود را به همكاري در كارهاي نيك و حسنه برمبناي تقوا و عصمت و پرهيز از همكاري در كارهاي مشركانه و گناه آلود دعوت نموده است. بر اين اساس تعاون با دين مبين اسلام رابطه عميقي دارد. در دين اسلام حاكميت توحيدي در همه ي عرصه هاي حيات فردي و اجتماعي انسان، والاترين هدف به شمار مي رود كه تحقق آن در زندگي اجتماعي به اين است كه انسان همه را بنده خدا و خود را نيز عضوي از پيكره ي عظيم آن ها دانسته و در صورت تعارض يا تداخل منافع اجتماعي با منافع او، مصالح اجتماعي را بر منافع شخصي و گروهي ترجيح دهد كه اين اقتضاي عقل سالم است. با مطالعه زندگي ائمه اطهار اصول تعاون به شرح زير در سيره ي اجتماعي آنان مشاهده مي شود؛ توجه به مشكلات آحاد جامعه، حمايت از مردم و تعجيل در تأمين نيازهاي آن ها، تأمين نيازمندي هاي محرومان جامعه، پرهيز جامعه از غفلت نسبت به يكديگر، ترويج روحيه مواسات، انفاق به فقرا و محرومان، مقدّم داشتن ديگران بر خويشتن، ترويج خدمات پنهان اجتماعي، تأمين امنيت رواني نيازمندان، توجه به نيازهاي مالي خواص و رفع مشكلات آن ها.
 
تعاون در زندگی اجتماعی
با استناد به مباني، هدف ها و ارزش‌های ملحوظ نظر در تعاون می‌توان گفت تعاون فرهنگ و شیوه کار و زندگی اجتماعي است. این اصول، اهداف و ارزش‌های مختص تعاون در همه جوامع بشری مورد پذیرش قرار گرفته و به صورت حركتي جهانی درتمام کشورها علیرغم شیوهای متفاوت سیاسی و فرهنگی تعميم یافته است از این رو اشاعه و تعمیق فرهنگ تعاون، کسب مهارت ها و توانائی به کاربردن روش های تعاونی در سطح جامعه تنها به مدد آموزش قابل تحقق می‌باشد. هر چند بر مبناي يافته هاي عقلي کار تعاون و دستاوردهاي آن براي  سعادت جوامع بشري و مفاهيمي از قبيل؛ عدالت و هم افزايي اجتماعي و اقتصادي نسخه قابل قبولي است، اما ترويج فرهنگ تعاون در جوامع انساني از جمله در جامعه اسلامي ايران تا اندازه اي با مشکلات همراه است. فرهنگ تعاون مانند هر مبحث ديگري، به آداب، سنت ها و شيوه هاي آن موضوع مربوط است.

 اين که انسان ها در رفتار، سنت هاي اجتماعي و اقتصادي خود به اقدام ها، فعاليت ها و رفتارهايي برسند که شيوه جمعي کارکردن و به نفع جمع انديشيدن را همواره مد نظر داشته داشته باشند، التزام به فرهنگ تعاون است. از طرفي چون جا گرفتن و جا انداختن يک فرهنگ امري دفعي و مقطعي نيست؛ خود به اساسي ترين شيوه ها براي ماندگاري نيازمند است. در قانون اساسي و در قالب اصل هاي چهل و سوم و چهل و چهارم تعاوني به صورت بخش اصيل و مهم در اقتصاد، كنار بخش دولتي و خصوصي بيان شده و از آن به عنوان يكي از مهم‌ترين مسيرهاي رشد اقتصادي و تأمين كنندة عدالت اجتماعي ياد شده است. تعاون بر اساس مباني بنیادین انديشه ي بشري از قبيل عدالت، آزادی، برابری و جمع‌گرایی استوار است. مباني ارزشي که ریشه در فطرت پاک بشر و آرمان های تاریخی انسان دارد
 
سخن پایانی
يكي از مشكلاتي كه زندگي اجتماعي انسان ها هميشه بدان مبتلا بوده و از آن رنج برده فاصله طبقاتي حاكم در ميان اعضاي جامعه است. به صورتي كه همواره در زندگي اجتماعي دو گروه انسان ها وجود داشته اند؛ گروه اول؛ عده اي محروم و تهي دست كه در تهيه اساسي ترين اسباب و لوازم زندگي خود از قبيل غذا، مسكن و لباس با مشكل مواجهند و دوم گروهي كه آن قدر ثروت  اندوخته دارند و غرق در ناز و نعمت هستند كه حساب آن از دستشان خارج است. از اين رو، مكتب اسلام تعاون را به عنوان يكي از ضرورت هاي تفكر هنجاري مورد توجه قرار داده و بر خيرخواهي، تقوا و شتاب در همكاري، همياري و ديگرياري مؤمنان تأكيد نموده و آن ها را از هرگونه تعاون در بدي ها و دشمني ها، كه به نابرابري و بي عدالتي اجتماعي دامن مي زند، برحذر داشته است. از منظر انساني و اسلامي جامعه صالح و مبتني بر ارزش هاي والاي اخلاقي جامعه اي است كه همه ي افراد در آن از نعمت هاي الهي  برخوردار باشند و ترحّم و تعاون در بين آن ها حاكم باشد؛ زيرا هدف از زندگي اجتماعي، كمك افراد به همديگر براي آسان تر شدن راه نيل به كمال است. وفرجام سخن اين كه اقتصاد تعاوني در قانون اساسي كشورما جايگاه رفيعي دارد و به لحاظ تأثير بالاي آن در تحقّق عدالت اجتماعي و تسريع روند رشد، داراي اهميت فوق‌العاده‌اي است كه بايد مورد توجه دست اندركاران و مديران كشور قرار گيرد.
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۰:۴۶:۲۲
با اینکه تعاون یک کلمه قرانی است ولی در کشور ما انطور که شایسته است تعریف نشده (1619098) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۱:۰۶
حوزه تعاون دارای قابلیت و ظرفیت بالایی است که می تواند در رشد و بالندگی اقتصادی در کشور موثر باشد. حیف که بدان توجه نمی شود (1619252) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۲۳:۲۳
تعاون ریشه در یکدلی و رابطه دوستانه و صمیمانه دارد. با این جو شک و تردید که امروز بین افراد جامعه وجود دارد، به سختی بتوان صحبت از تشکیل تعاون زد. برای نمونه از کم اعتبار شدن چک می توان مثال آورد. امروزه چند درص افراد جامعه در معاملات، چک شخصی را قبول می کنند؟ (1619394) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۱:۳۱
مشکلات تعاون به صرف تاکید بر اهمیت تعاونی‌ها حل نمی‌شود بلکه باید برای آن راهکار داد. (1619253) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۵:۲۵:۱۶
هفته تعاون یا روز تعاون؟ (1619651) (alef-10)
 
عليرضا
۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۰۰:۰۷:۰۴
آنچه در قرآن كريم به عنوان تعاون از آن ياد شده به معناي همراهي در أمور أخلاقي است نه اقتصادي
البته شهيد بهشتي نظرياتي در اين خصوص دارند لكن به دليل مشكلات موجود در طول پيدا يش اين نظريه در ايران به نظر نسخه اي ديگر براي اين حركت اقتصادي نياز است كه البته فرمايشات رهبري و نظريات أيشان يقينا رآه گشا خواهد بود
حضرات مديران محترم در دولتهاي مختلف لطفا به داد تعاون مظلوم برسيد (1620786) (alef-10)
 
کارمند تعاون
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۰:۵۳:۰۷
بالای نود درصد تعاونی ها صوری هستند و خانوادگی! و عملا" یک نفر صاحب تعاونی است و تنها برای گرفتن تسهیلات اقدام به تشکیل تعاونی می نمایند! (1619114) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۳:۲۱
درموردپرداخت وام به اعضا تعاوني بايدبه گونه اي عمل كنيم كه وقتي به دفاتر مراجعه مي شودمجموعه اسنادوعمليات ومدارك بصورت شفاف نشان بدهد كه شركت به موقع وبربرضوابط ومقررات عمل كرده ووام را به دست كشاورز رسانده كه متأسفانه درسالهاي اخير به همر ريختگي فراواني دربحث اعتبارات وجوددارد وزيانهاي زيادي متوجه روستائيان وشبكه شده است که بايدبه امورمربوط به اعتبارات سروسامان داده شود (1619232) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۳:۳۱
تعاون نتوانسته به طور مطلوب و شایسته تاثیری در اقتصاد کشور داشته باشد حال اینکه کارکردهای تعاون فاصله بسیاری با آرمانی دارد که دست نیافتنی شده است. (1619261) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۰۱:۳۶
اقای یاراحمدی کاش ازعملکرد تعاونی هادرکشورمی گفتید (1619130) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۲:۰۷
با عنايت به ويژگيها و ومزيتهاي اقتصاد تعاون در اشتغال ، انباشت سرمايه هاي كوچك و گسترش اقتصاد مردم محور ، گسترش عدالت اجتماعي و توزيع عادلانه ثروت و همچنين كاهش ورفع فقر واز طرفي قانون سياست هاي اصل 44 قانون اساسي كه سهم حداقل 25 درصدي براي بخش تعاون از اقتصاد كشور را هدفگذاري نموده است ، ضرورت دارد موانع ومشكلات اصلي گسترش وتوسعه بخش تعاون مورد بررسي و توجه ويژه قرار گيرد وبا ارايه راهكارها و پيشنهادات اجرايي جهت عملياتي نمودن آن همراه با تعامل سازنده با سازمانهاي مسئول ومتولي برحسب موضوع فعاليت صورت پذيرد (1619226) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۲:۱۶
سال‌های زیادی در این مورد صحبت شده اما مشکلی در این حوزه حل نشده و روح تعاون آنگونه که باید به دلیل مشکلات اقتصادی پا نگرفته است. (1619256) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۲:۲۵
متاسفانه در کشور ما هیچ چیز درجای خودش نیست اینقدر در همه ی مسائل مالی سو استفاده وجود دارد که ادم به هیچ چیز نمی تواند اعتماد کند در بسیاری از شرکت های تعاونی مشکلات اساسی و سو استفاده وجود دارد ولی کسی پیگیر نیست (1619204) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۳:۲۲
مشکل تعاونی ها در بسیاری از موارد دخالت دولت است (1619207) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۵:۲۱
عدم همكاري جدي بخش دولتي با بخش تعاوني و تكيه مسؤولان بر شعار هاي آرماني بدون فراهم ساختن ابزار ها و زمينه هاي عملياتي (1619288) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۴:۳۴
از منظر آسیب‌شناسانه در حال حاضر شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی با مشکلات و چالش‌های عدیده‌ای همچون عدم مشارکت اعضاء، پایین‌بودن سطح کارایی مدیران، فقدان نظارت اعضا و بازرسان، پایین‌بودن سطح بهره‌وری، کیفیت نامناسب محصولات و ارائه خدمات ، عدم همدلی بین مدیران ، بازرسان ، اعضاو .....دست به گریبان هستند . (1619209) (alef-10)
 
علوی
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۵:۳۰
مدیران تعاونیها عموماً فاقد دانش و مهارت‌های مدیریتی نو می‌باشند، بازرسان به وظایف نظارتی خود به نحو احسن عمل نمی‌نمایند، اعضا از نقش و جایگاه خود آگاهی لازم را ندارند، مجامع عمومی به صورتی بسیار بی رونق برگزار می گردد . قیمت تمام شده محصولات تعاونی بالاتر از بخش خصوصی است، کارکنان فاقد مهارتهای لازم برای بهرمندی از روشهای نوین تولیدمی باشند ، تعاونی ها در روش محصولات تولیدی با مشکلات فراوانی مواجه هستند و ..... اینها واقعیتهایی است که در درون تعاونی ها قابل مشاهده است و آمار تعاونی های راکد و غیر فعال نیزگویای این مطلب می‌باشد. (1619211) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۵:۵۹
رفع مشکلات تعاونی ها نیازمند مجموعه اقدامات هماهنگ و سنجیده‌ای است که آموزش نیروی انسانی از مهمترین این اقدامات است. آموزش ارزانترین و کاراترین ابزاری است که پاسخگوی بسیاری از نارسائیها می‌باشد. اصولاً نهضت تعاون بدون آموزش تحقق نمی‌یابد، یا اینکه به تدریج ویژگی تعاونی‌بودن خود را از دست خواهد داد. اندیشمندان تعاون معتقدند تعاونی‌ها با آموزش متولد می‌شوند، با آموزش شکل می‌گیرند و با آموزش موفق می‌شوند. قانون و مقررات عامل موفقیت تعاونی‌ها نیست بلکه معجزه آموزش می‌تواند هر تحول سازنده‌ای را به ارمغان بیاورد. (1619212) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۶:۴۵
مقاله خوبی بود ولی کاش بیشتر به مشکلات تعاونی های کشور اشاره می کردید چون در این بخش اشکالات زیادی وجود دارد (1619214) (alef-10)
 
سامیا
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۱۸:۳۲
اگر خوب است چرا تو فقط به نقاط کسری آن اشاره می کنی به هرحال هر نوشته ای یک چیزهایی ندارد (1619499) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۷:۴۰
تعاون بر اساس اندیشه‌های بنیادی بشر همچون عدالت ، آزادی ، برابری،‌ انصاف و جمع‌گرایی استوار است. اندیشه‌هایی که ریشه در فطرت پاک انسانی و آرمان های تاریخی بشر دارد .رویکرد تعاون تحقق اندیشه‌های جهانی بشر در چارچوب سازمان‌های اقتصادی اجتماعی و به شیوه مسالمت‌آمیزاست که از طریق کاربرد روش‌های مشخص تعاونی مانند دموکراسی ، بی طرفی سیاسی ، نژادی و مذهبی ، توجه به جامعه و مشارکت جمعی امکان‌پذیر می باشد ، ازسویی تعاون در روش‌های اقتصادی اهداف اجتماعی را دنبال می کند (1619216) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۵۸:۵۴
در قانون تعاون و اساسنامه اتاق تعاون واتحادیه های‌تعاونی‌اجرای‌برنامه های آموزشی شرکت های تعاونی عضو، پیش‌بینی گردیده است . هم اکنون در سطح اتاق‌ها و اتحادیه‌های برخی استان‌ها این مشارکت اجرا ء‌ می‌گردد. واگذاری اجرای برنامه‌های آموزشی علاوه بر اینکه حوزه وظایف و اختیارات اتاق ها و اتحادیه ها را گسترش می‌دهد به ارتقا ء‌سطح کیفی برنامه های آموزشی نیز کمک می نماید چرا که وزارت تعاون و ادارات تابعه عمدتاً به نقش هدایتی ،‌حمایتی و نظارتی پرداخته و از این طریق سطح کیفیت برنامه‌های آموزشی را ارتقاء‌ می بخشند. (1619220) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۰:۴۶
بخش تعاون بعنوان يك رويكرد اقتصادي ميتواند نقش وسهم به سزايي در رشد وتوسعه اقتصادي كشور ايفا نمايد (1619222) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۲:۵۷
درسازمان مركزي وشبكه تعاونيهاي روستائي تاكنون به قشر جوان روستائي توجه نشده اگر درجهت مشاركت وجذب جوانان وهمچنين ايجادعلاقه براي فعاليتهاي كشاورزي ودادن نقش به آنهاتلاش كنيم جوانان روستائي خواهندتوانست در جهت تقويت تعاونيهابه ما كمك كنند (1619230) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۴:۱۷
در كليه تعاوني ها بايد وضعيتي به وجود ايد كه عمليات آنها برابر قانون باشد و حسابهاي آنها شفاف و روشن و وظايف تفكيك شده باشد تا ارزيابي فعاليتها امكان پذيرو ميسر گردد وهمه ساله بر اساس معيارهاي مشخص كليه اتحاديه هاو شركتها ارزيابي شوند و به بهترينها هدايايي تعلق گيرد تا زمينه رقابت و فعاليت بيشتر به وجود ايد (1619233) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۵:۳۴
یکی از مشکلات بخش تعاون مربوط به قانون مالیات‌های مستقیم است . یکی ازمشکلات اساسی تعاونی و اتحادیه مرزنشینان مربوط به عدم افزایش مشمولیت این قانون در خصوص آنها است و باید به دنبال معافیت مالیاتی برای این اتحادیه باشیم (1619236) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۶:۲۲
در حال حاضر مشكل كشاورز در روستا اين است كه ميان عده اي از سازمانها و نهادها گير كرده و نمي داند چه كار كند به تعاوني روستايي مراجعه كند يا تعاوني توليد و يا به مراكز خدمات كشاورزي و همواره سرگردان مي باشد چون در اكثر نقات كشور تعاوني هاي توليد كار تعاوني هاي روستايي را انجام مي دهند مراكز خدمات كشاورزي هم همين كار را مي كنند اين مسئله چيزي نيست كه به آن بي توجه باشيم مسئولان رده بالاي جهاد كشاورزي و سازمان در اين خصوص بايدچاره انديشي نمايند. وبهترین کار این است که نظارت برکلیه تشکل های بخش کشاورزی با سازمان مرکزی تعاون روستائی باشد (1619237) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۶:۵۲
مجموعه كارهاي يي كه در تعاوني انجام مي دهد اگر بصورت پراكنده باشد ضايعات و تلفات آن زياد است در صورتيكه اگر از طريق يك دستگاه واحد انجام شود كارها بسيار دقيقتر انجام مي شود چون همه اطلاعات متمركز و راههاي استفاده از آن روشن و مختص است و نتيجه آن توليد بيشتر و هزينه و صرف وقت كمتر خواهد بود چون مركزيتي واحد وجود دارد كه متولي است و با همه مجموعه تحت پوشش اشتراك منافع دارد (1619241) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۷:۵۲
از مشکلات مهم بخش تعاون عدم واگذاری امور تصدی گری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است که در استان‌ها تفسیرهای متفاوتی از این موضوع ارائه می‌شود و عملا اجرا نشده است. (1619243) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۸:۵۴
برخی از مواد قانونی به نفع بخش تعاون نیست که نیاز به اصلاح دارد و در برخی موارد علی رغم داشتن قانون اما به آن عمل نمی شود. (1619245) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۰:۱۸
مشکلات اصلی تعاونی ها:
فقدان فرهنگ سازي كافي در تثبيت انديشه تعاوني، نارسايي در عادات، مشاركت ناپذيري، مسؤوليت ناپذيري و قانون ناپذيري. (1619248) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۰:۴۱
تعاونی‌ها به ویژه تعاونی‌های نوپا در کشور سست بنیان هستند و ممکن است به سادگی از بین بروند و ویران شوند از این رو می‌طلبد تا برای اشتغال پایدار تعاونی‌ها برنامه‌ریزی کرد. (1619250) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۲:۳۹
تعاونی‌ها این قابلیت را دارند تا در اقتصاد ملی ایران به قدرت برسند و بالا بروند. (1619258) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۳:۰۴
باید به سمتی برویم تا پویایی اقتصادی کشور از طریق تعاونی‌ها فراهم شود و اینکه تعاونی‌ها چه نقشی می توانند داشته باشند مهم است. (1619259) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۰۷:۱۱
قانون بخش تعاونی در سال ۱۳۷۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. ماده اول این قانون، اهداف بخش تعاونی سیستم اقتصادی ایران را برشمرد که از آن جمله، جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت، اشتغال زایی، قرار دادن وسائل کار در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت، پیشگیری از انحصار، احتکار، تورم، اضرار به غیر بود. (1619375) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۳:۵۹
کم کاری در توسعه فرهنگ تعاون از جمله مواردی است که موجب آرمانی شدن تعاون شده که برای جبران آن باید به فرهنگ تعاون از ابتدا بپردازیم و با این شکل توسعه ایجاد شده بین شکاف اقتصادی را کم کنیم. (1619262) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۴:۲۲
یکی از راه‌های کمک به دولت حضور مردم در قالب تعاونی‌ها است که این مهم نیز میسر است و راه برای فعالیت تعاونی‌ها باز است. (1619263) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۴:۵۵
تعاونی‌ ها می‌ توانند بین نخبگان و رشد و توسعه در کشور ارتباط برقرار کنند. (1619265) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۵:۲۵
استان یزد در حوزه تعاون دارای مشکلات کوچکی از جمله تامین سرمایه، سرمایه در گردش و بازار فروش در برخی حوزه‌ها است که البته به سادگی قابل حل شدن است و می‌توان به زودی شاهد رشد استان در حوزه تعاون بود. (1619266) (alef-10)
 
علامه
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۵:۵۷
دولت باید حمایت فنی اعتباری خود را از تعاونی ها گسترش دهد و به صورت مداوم برای توسعه تعاونی ها گام بردارد. (1619268) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۲۸:۳۹
برای رشد تعاونی ها بهترین کار این است که دولت دست از سر تعاونی ها بردارد (1619522) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۶:۰۵
تعاونی ها شده مرکز فساد و اختلاس انهم بطور فامیلی و قومی (1619269) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۴۰:۲۷
این حرف شما توهین به کارمندان شریف تعاونی هاست (1619550) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۷:۰۵
دركانادا نهضت تعاون از دانشگاه شروع شد و سپس آموزش تخصصى تعاون در سطح تعاونى ها، اتحاديه ها و رهبران تعاونى به صورت علمى ارائه شد و اكنون شركت هاى تعاونى در اين كشور با مشكلى مواجه نيستند. (1619270) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۷:۳۴
دركشور ما وزارت تعاون يك مركز آموزش عالى دارد و درعين حال رشته تعاون بخشى از دانشكده علوم اجتماعى است، اما عده اى از استادان به نحوه تدريس و ارائه درسهاى تعاون انتقاد دارند (1619271) (alef-10)
 
دکتر موسایی - سجاد
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۸:۳۸
بايد ابتدا آموزش اصلاح شود، آموزش تعاونى هاى ما درحدى نيست كه افراد متخصص تربيت كند. همچنين فرهنگ عمومى، رسانه ها و روزنامه ها بايد به تعاونيها نگاه جدى تر داشته باشند. تا به حال نديدم يك برنامه از رسانه ملى پخش شود كه صرفاً به تعاونى هاى كشور بپردازد. فقط با آموزش است كه مى توان تعاونى ها را درجامعه معنى دار كرد. (1619274) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۱۹:۰۶
فرهنگ سازى و پرورش مديران كارا از مهمترين مؤلفه ها براى توسعه بخش تعاون به شمار مى رود. (1619276) (alef-10)
 
سارا زاهد
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۰:۰۰
تفكر تعاونى علاوه بر داشتن آثار اقتصادى، داراى آثار مثبت فرهنگى و اجتماعى نيز هست. همكارى، همزيستى، داشتن احساس مسئوليت درگرو داشتن تفكر تعاونى درجامعه است. (1619277) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۰:۳۶
مشکل وثیقه بانکی تعاونی ها باید حل شوند (1619278) (alef-10)
 
عضدی
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۲:۰۸
از الف به عنوان یک پایگاه تحلیلی که توسط استاد دکتر توکلی اداره می شود توقعی داریم بیشتر از جنبه های سیاسی به رویکردهای علمی بپردازند و به مردم آگاهی دهند . باور بفرمایید نباید همه چیز راسیاسی کرد مثل همین متن می توان خیلی از مسائل را به مردم فرای جریانات سیساسی انتقال داد (1619282) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۷:۱۴
اقای دکتر یاراحمدی ناراحت نشید از این حرف من ولی تعاونی در کشور ما یعنی کشک!! (1619291) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۷:۳۹
بررسی قوانین و مقررات بخش تعاون نشان دهنده عدم توازن بین وظایف تبین شده در قوانین برای ادارات مذکور و نیروی انسانی و اعتبارات مربوطه می باشد به عنوان نمونه در تبصره ذیل ماده 6 آیین نامه نحوه تشکیل مجامع عمومی وزارت تعاون مکلف گردیده که در صورت عدم برگزاری مجامع عمومی راسا نسبت به برگزاری مجمع عمومی اقدام نماید و یا مجامع دیگر از جمله برگزاری مجامع جهت انحلال اقدام نماید در حالی که در اعتبارات سالانه ادارات کل استانی اعتبارای در این رابطه در نظر گرفته نشده است.
از سوی دیگر عدم اطلاع سهامداران و اعضا تعاونی ها از حقوق قانونی و همچنین قوانین مرتبط نیز یکی دیگر از مشکلات بخش تعاون بوده که سبب سوء استفاده برخی از مدیران تعاونی ها می گردد.
عدم وجود قوانین بازدارنده در ضوابط مرتبط با بخش تعاون یکی از معضلات این بخش بوده که در این رابطه صرفا بند 17 ماده 66 قانون بخش تعاون وجود دارد که عملا امکان استفاده از آن در خصوص بسیاری از مدیران متخلف تعاونی ها امکان پذیر نمی باشد.
به نظر می رسد بازنگری در قوانین و مقررات ، ایجاد توازن بین وظایف بخش تعاون و نیروی انسانی و اعتبارات مربوط، پرورش و بکارگیری نیروهای متخصص در ادارات مربوطه و همچنین افزایش آگاهی اعضای تعاونی ها می تواند در جهت نیل به اهداف تبیین شده در قوانین بالادستی از جمله قانون برنامه پنجم توسعه و سیاست های کلی اصل 44 در بخش تعاون ثمربخش باشد هر چند در کنا همه این مسائل بایستی روحیه انجام کار های گروهی از سوی جامعه شناسان کشور مورد بررسی قرار گرفته و راه حل های علمی در این رابطه از سوی آنها جهت افزایش همگرایی و همگروهی در بین افراد جامعه ارائه و مورد استفاده مدیران اجرایی کشور قرار گیرد.
در پایان هفته تعاون را به همه تعاونگران ، مدیران و کارشناسان بخش تعاون صمیمانه تبریک عرض نموده و برای همه آنها آرزوی بهروزی و سعادت می نمایم (1619292) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۸:۰۹
فقدان انضباط كافي در مديريت كلان براي سازمان دهي و بهره برداري از پتانسيل هاي حقوقي، اقتصادي و اجتماعي مهمترین معضل تعاونی های ماست (1619294) (alef-10)
 
پیمان مدقق
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۲۹:۱۰
عدم تدوين سياست هاي كلان براي بخش تعاون، تبديل نشدن واحد هاي كوچك تعاوني به قطب هاي اقتصادي و اجراي سياست هاي مقطعي براي توسعه اشتغال از موانع توسعه تعاوني ها مي‌‌ باشند (1619295) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۳۰:۰۸
این برای اولین بار است که من دیدم الف متنی در ارتباط باتعاونی درچ کرده است چه عجب!!! (1619296) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۱۷:۱۹
با توجه به نبود زیرساخت های اقتصادی به نظر من حالا حالاها تعاونی در کشور جا نمی افتد (1619497) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۲۰:۵۶
موافقم . چه عجب یک سایت پیدا شد تعاون رو هم ادم حساب کند (1619505) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۳۱:۱۶
فرهنگ سازى و پرورش مديران كارا از مهمترين مؤلفه ها براى توسعه بخش تعاون به شمار مى رود. در شرايط فعلى استنباط عمومى جامعه از شركت هاى تعاونى تنها بهره مندى از كالاهاى يارانه اى و كمك دولت است و چون ممكن است برخى موارد به اين يارانه ها دسترسى پيدا نكنند. فكر مى كنند، شركت هاى تعاونى فلسفه و ماهيت وجودى خود را ازدست داده يا بتدريج ازدست مى دهند. علل ناكامى بسيارى از شركت هاى تعاونى نبود فرهنگ تعاون است و اين به ناهنجارى هاى تاريخى ما برمى گردد. متأسفانه با وجود فرهنگ تعاون در اعتقادات ما، كارگروهى در جامعه ما خيلى پايين است و كشورهاى غربى بيشتر از ما اين فرهنگ را در جوامع خود پياده كرده اند. (1619298) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۳۳:۵۹
ريشه غالب مشكلات كشور چه در بخش تعاون و غيرتعاون به ساختار مديريتى برمى گردد.مديريت بايد كاملاً علمى شود. راه علمى شدن تصميمات هم پذيرش گفتمان، احترام به نخبگان و نظام كارشناسى است. (1619305) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۳۵:۱۱
به عنوان یک فعال بخش تعاونی از این متن شما تشکر می نمایم درود بر الف (1619307) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۰۵:۱۴
کسی در کشور برای تعاونی ها ارزش قائل نیست راستی وزیر تعاون کی بود؟؟؟؟ اصلا کسی می شناسه؟؟؟ (1619370) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۰۶:۲۹
در شرکت تعاونی ممکن است اعضا دارای سرمایه و سهم یکسان از سود نداشته باشند اما هرعضو بدون توجه به درصد سهامش، یک رای دارد و نسبت سهام به رای وجود ندارد. درواقع تعاونی، متکی به اعضاء است نه به سرمایه. (1619373) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۰۷:۴۰
شرکت‌های تعاونی تولیدی مانند دامداران،کشاورزان، پرورش دهندگان زنبور عسل یا صاحبان صنایع و هر گروهی دیگر که در رده تولیدی نام برده شده‌اند، در صورت تشکیل تعاونی برای تامین نیازهای خود از نوع تعاونیهای توزیعی (تامین کننده نیازتولید کنندگان) محسوب می‌شوند. (1619377) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۲۹:۳۷
شخصا دوست داشتم هیچ وقت در حوزه تعاون کار نمی کردم (1619528) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۰۸:۴۱
تعاوني هاي سنتي در پيوند دادن كشاورزان كوچك به بازار جهاني موفق بوده اند. آيا توسعه شركت هاي توليدي بعنوان تعاوني هاي نسل جديد مي تواند بگونه اي متفاوت از كار درآيد. (1619378) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۰۹:۴۴
سود های یک شرکت تعاونی به صورت استرداد وجه مربوط به معاملات صورت گرفته طی دوره حسابداری معین یا به عنوان سهام به جای استرداد وجه به سهامداران بازگردانده می شوند. به منظور مساعدت در انجام اینگونه حسابداری می توان سهام ها را با یک ارزش اسمی معین منتشر کرد. (1619379) (alef-10)
 
...
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۳:۴۱:۵۹
تاوقتی مغزپیش فعال ماایرانی ها(فکرپارتی بازی تقلب دروغ رانت خواری فامیل بازی و...)به یک فعالیت نرمال وانسانی نرسدهیچ سازوکاری گره ازکارفروبسته مانخواهدگشود.شایدبه قول "ویکتورهگوروجدان خدای من است "گاهی به وجدان درددچارشویم وبه خدای یگانه بیندیشیم وژن نابکاری راازخودبزداییم بدبختی ماهمه ازنادرستی ومنفعت طلبی به نفع خوداست .والاتاثریامی روددیوارکج. (1619423) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۱۶:۰۸
آی گفتی .... (1619493) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۲۲:۴۷
بعضی ها تعاونی را با کمیته امداد اشتباه گرفته اند (1619507) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۲۳:۵۵
به نظر من برای رشد تعاونی وزارت تعاون مثل گذشته باید به صورت مستقل عمل کند (1619511) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۲۶:۲۶
باید اعتراف کرد الف تنها رسانه ای بود که در روز تعاون به فکر تعاون بود (1619514) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۲۶:۵۹
من وقتي در وضع كشور خودمان نگاه مي كنم مي بينم يكي از چيزهايي كه مي تواند جلوي اين بي عدالتي را به شكل منطقي و اصولي سد كند همين كار تعاوني است به همين خاطر است كه من به تعاون اعتقاد دارم نه از باب اين كه دنيا تعاون را پذيرفته يا فرضاً فلان كشور ها تعاون مي كنند. (1619518) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۳۶:۵۰
کاش اول باورتعان را داشتیم بعد وزارت تعاون (1619542) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۸:۰۹:۰۶
بسم الله الرحمن الرحِِیم
موضوع : تحلیلی بر مقاله ی مفهوم تعاون
نویسنده : محمد علی بزرگان نیا
برای احراز شناخت دقیقی از مفهوم تعاون و درک ارزش آن باید تعاریفی رسا و گویا و دقیق از تعاون و از عناصر مادی و معنوی تشکیل دهند ی آن در اختیار داشت .
تعاون بلحاظ لغوی ریشه ی فعلی است از باب تفاعل که کننده ی هر بار آن یکتا نیست و دو جانبه یا چند جانبه است و معنای فارسی همکاری را در بر دارد که بمعنای با هم کار کر کردن یا با یاری یکدیکر و با یاری هم دیگر کاری را انجام دادن است و معنای دوم همکاری هنگام کابرد بیش از معنای نخست به ذهن تداعی می نماید و بدون داشتن قید مثبت یا منفی که تعیین کننده ی نوع و ارزش تعاون است این معنا خنثی به ذهن می رسد .
از تعریف بالا عناصر نهان و آشکار دخیل در فعل تعاون را می توان بشرح زیر مشخص و اسنباط نمود و شناخت :
1- نوعی از کار
2- انسانها که کار را انجام می دهند و در سخن با آمدن قید و توصیف ، ارزش تعاون و همکاری آنان مشخص می شود و درجه ی مفهوم نیز تعیین می گردد .
3- زمان و مکان کار
4- جاذبه ها و دافعه های مادی ومعنوی کار و منزلت و ارزش و اهمیت آن در جامعه و سرچشمه های این جاذبه ها و دافعه ها و این منزلت و ارزش و اهمیت
5- معنای مجرد فعل تعاون در مفهوم تعاون با همه ی عناصر یکسان است و تنهااختلاف عناصر یا تغییر قیدها و توصیفهای تشخیص دهنده ی عناصر از یکدیگر است که این مفهوم را تغییر می دهد . بنا بر این فقظ عناصر و قیدها و توصیفهای عناصر اند که ویژگی ارزش یا ضد ارزش بودن و مثبت یا منفی بودن را ، پس از بیان جزئیات ، برای مفهوم تعاون تعیین می نمایند و در ارزیابی هرگونه تعاون و همکاری می باید ملاک عمل قرار گیرند . (1619999) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۹:۱۷:۴۹
تعاون به تعبیر شهید بهشتی شیوه ای در اقتصاد است که می توان گفت به اقتصاد مورد نظر در اسلام نزدیک است.اما متاسفانه درهیچ دوره ای به آن توجه نشد تازه داشت راه می افتاد که وزارت تعاون را بهم زدند (1620155) (alef-10)
 
محمدی
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۵:۵۷
بخش تعاون در عمل، نقشی در توسعه و رشد اقتصادی کشور ندارد. روش و عملکرد آنها کاملاْ شبیه بخش خصوصی است. این بخش منجر به اتلاف منابع و تسهیلات در کشور شده است. ۲۵ که هیج سهم ۵ درصدی آن هم بار سنگینی بر دوش ملت می گذارد.
بخش تعاون بیشتر فضا و جارجوبی برای شبه دولتی ها فراهم آورده است. (1620200) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۰۸:۳۵:۲۶
با سلام با ادغام شدن بخش تعاون با کار تیر خلاص بر این بخش زده شده خاطرم هست که قبل ادغام اکثر مدیران بخش کار در اکثر گفتگو ها می گفتند تعاون چکاری انجام میدهد مثلا یکی (از همین مدیران) میگفت ما شرکت تعاونی داشتیم به هیچ دردی نخورد حالا همین شخص مغرض نسبت به تعاون شده رئیس یکی از شهرستانها حالا چطور توقع حمایت از بخش تعاون رو باید داشته باشید (1621207) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۳:۱۰:۲۹
توصیه می کنم کتاب باور تعاون نوشته وزیر تعاون اسبق(دکتر عباسی)را بخوانید (1622133) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۶:۱۰:۱۱
خوب بود ولی کاش کمی هم درمورد تاثیرات تعاون برزندگی میگفت (3366433) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.