توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 175743
خط و نشان وکلای ملت برای دوشغله‌ها
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۱
 خانه ملت امروز طی مصوباتی برای دوشغله‌ها ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی وضع کرد.


به گزارش فارس، پنجاه و هشتمین جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.

ادامه رسیدگی به طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل وهمچنین بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اعاده شده از شورای نگهبان از جمله دستور کارهای جلسه علنی صبح امروز مجلس بود.

 انفصال از خدمت؛ مجازات متخلفان دوشغله

نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل، ماده ۸ این طرح را بررسی کردند و به تصویب رساندند. طبق مصوبه مجلس، متخلف از این قانون (قانون ممنوعیت دو شغله بودن) حسب مورد به یک یا چند مجازات ذیل محکوم می‌شود:

الف - در صورت ارتکاب در مرتبه اول، انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت ۶ ماه تا ۲ سال و استرداد وجوه دریافتی به جز حقوق و مزایای شغل اصلی،

ب - در صورت تکرار، انفصال دائم از خدمات دولتی و استرداد وجوه دریافتی از بابت شغل دیگر.

بهارستان‌نشینان با ۱۷۵ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه، این ماده را به تصویب رساندند.

تکلیف جدید سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در قانون ممنوعیت دوشغله بودن

نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیدگی به طرح ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاه‌های اجرایی از عضویت در هیئت‌های مدیره و مدیریت‌ عامل را ادامه دادند و ماده ۷ این طرح را به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، مقامات اداری مربوطه و نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و سازمان حسابرسی و نهادهای حراستی و امنیتی مکلفند بلافاصله پس از اطلاع از وقوع تخلف موضوع این قانون، مورد را به مراجع قضایی صالح اطلاع دهند و مرجع قضایی مربوطه نیز مکلف است خارج از نوبت به موضوع رسیدگی و حکم مقتضی صادر کند.

وکلای ملت با ۱۸۱ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از ۲۲۹ نماینده حاضر در جلسه، این ماده را تصویب کردند.

صادرکنندگان احکام استخدام در قانون ممنوعیت دو شغله بودن مجازات می‌شوند

نمایندگان خانه ملت در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) و در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح یک فوریتی ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل، ماده ۹ این طرح را بررسی کردند و به تصویب رساندند.

طبق مصوبه مجلس آمر و صادرکننده احکام استخدام،‌انتصاب و عضویت مشمولان ممنوعیت‌های مقرر در این قانون در صورت علم و اطلاع، به انفصال موقت از ۶ ماه تا ۲ سال از خدمات دولتی و جزای نقدی ۳۶۰ میلیون ریال تا ۵۵۰ میلیون ریال و در صورت تکرار به انفصال دائم از خدمات دولتی و جزای نقدی از ۵۵۰ میلیون ریال تا یک میلیارد ریال محکوم می‌شوند.

وکلای ملت با ۱۶۰ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از ۲۳۲ نماینده حاضر در جلسه، ماده ۹ این طرح را به تصویب رساندند.

مسئولان واحدهای مالی با پرداخت حقوق بابت شغل دوم محکوم می‌شوند

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح ممنوعیت دوشغله بودن، ماده ۱۰ این طرح را بررسی کردند و به تصویب رساندند.

بر اساس مصوبه مجلس، مسئولان واحدهای مالی و ذی‌حسابان دستگا‌ه‌های اجرایی در صورت پرداخت حقوق و مزایا بابت شغل دیگر، در صورت مطلع بودن از شغل اول به انفصال موقت از خدمات دولتی از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم می‌شوند.

نمایندگان ملت با ۱۶۳ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه، این ماده را به تصویب رساندند.

  انتصاب مستقیم افراد از سوی رهبری از حکم قانون ممنوعیت دوشغله بودن مستثنی شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان و در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاه‌های اجرایی از عضویت در هیئت‌های مدیره و مدیریت عامل، ماده ۱۱ این قانون را بررسی کرده و به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، انتصاب مستقیم افراد مشمول این قانون از سوی مقام معظم رهبری در مورد مسئولیت انتصابی از جانب ایشان از شمول حکم این قانون مستثنی است.

خانه ملتی‌ها با ۱۷۴ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه، ماده ۱۱ این قانون را به تصویب رساندند.

مجازات‌های مقرر درباره چند شغله‌ها قابل تخفیف نیست

همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی (یکشنبه) و در جریان بررسی طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل ماده ۱۲ این طرح را بررسی و تصویب کردند.

طبق مصوبه نمایندگان مجلس در ماده ۱۲ طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل تاکید شده است که مجازات‌های مقرر در این قانون قابل تعلیق، تبدیل و تخصیص نمی‌باشد.

ماده ۱۲ این طرح با ۱۵۹ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۱۷ رای ممتنع به تصویب رسید.

استعفای نمایندگان دوشغله در مجلس بررسی می‌شود

 نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل ماده ۱۳ این طرح را بررسی و تصویب کردند. طبق مصوبه مجلس درصورتی که نماینده مجلس شورای اسلامی همزمان شغل دیگری در دستگاه‌های موضوع این قانون را تصدی نماید به منزله استعفا از نمایندگی است و در این‌صورت بررسی استفاده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

طبق مصوبه نمایندگان مجلس، نمایندگانی که علاوه بر نمایندگی مردم شغل دیگری را به غیر از استثناءهایی که در طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل ذکر شده را اختیار نمایند مستعفی محسوب شده و مجلس درباره استعفای آنها تصمیم گیری خواهد کرد.

ماده ۱۳ طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل با ۱۶۵ رأی موافق،۲۴ رأی مخالف و ۱۹ رأی ممتنع به تصویب مجلس رسید.

سلیمی: نمی‌توان به دلیل دو شغله بودن نماینده مجلس را مستعفی محسوب کرد

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم دلیجان در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس طی اخطاری با استناد به اصول ۶۲،۶۳،۶۴ و ۶۵ قانون اساسی مستعفی شناخته شدن نمایندگان دوشغله را مغایر با قانون دانست.

وی با بیان اینکه در آئین‌نامه داخلی مجلس شرایطی برای استعفای نمایندگان ذکر شده است افزود: آئین‌نامه تصریح کرده که اگر نماینده‌ای استعفا بدهد، استعفا در دستور کار مجلس قرار گرفته و مورد بررسی قرار بگیرد نه اینکه یک نماینده بخاطر یک تخلف مستعفی شناخته شود. سلیمی با بیان اینکه ماده ۱۳ طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل ابهام دارد، از رئیس مجلس خواست برای برطرف کردن ابهام این ماده اقدام کند.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر سلیمی گفت: علی الظاهر تفسیری که شورای نگهبان از این موضوع دارد با تفسیر شما متفاوت است و اشکالی در ماده ۱۳ نیست.

توکلی: باید ترتیبات استعفای نماینده در مجلس رعایت شود

همچنین احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس طی اخطاری با استناد به اصل ۶۵ قانون اساسی گفت که در ماده ۱۳ طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل ترتیبات لازم قانونی رعایت نشده است.

وی افزود: اگر نماینده‌ای استعفا بدهد نمی‌توان استعفای آن را بدون بررسی در مجلس پذیرفت؛ در بحث استیضاح وزرا ما گفتیم ۳ کارت زرد به منزله استیضاح است اما شورای نگهبان نپذیرفت و تاکید کرد که باید ترتیبات استعفا در مجلس رعایت شود.
توکلی همچنین خاطرنشان کرد: اینکه نماینده‌ای به دلیل چند شغله بودن مستعفی محسوب شود، مغایر با اصل ۶۵ قانون اساسی است. نماینده مردم تهران در عین حال گفت که اگر نماینده‌ای تخلف کند مجلس سازوکار لازم برای برخورد با او را تعیین کرده است.

  مطهری:نماینده برای استعفا مخیر است/نمی‌توان نماینده را مستعفی محسوب کرد

علی مطهری نماینده مردم تهران طی اخطاری با استناد به اصول ۹۴،۹۵ و ۹۶ قانون اساسی گفت: هر نماینده‌ای می‌تواند به صورت اختیاری از سمت نمایندگی استعفا دهد اما نمی‌توان نماینده را بدون اختیار خود مجبور به استعفا کرد. وی افزود: اگر قرار باشد مستعفی محسوب کردن نمایندگان دو شغله را تصویب کنیم، این موضوع نیاز به دو سوم آرای نمایندگان دارد.

مطهری همچنین گفت: استعفای نماینده باید در مجلس بررسی و نمایندگان آ‌ن را بپذیرند اما اینکه به دلیل تخلف، نماینده مستعفی شناخته شود، درست نیست.

علی لاریجانی در پاسخ به اخطار مطهری گفت: ابهامی که شما مطرح می‌کنید، ‌درست است؛ با پیشنهاد آقای قادری درباره ماده ۱۳ می‌توان این ابهام را رفع کرد.

چندشغله‌ها ظرف سه ماه فقط یک شغل را انتخاب کنند

  نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) و در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح یک فوریتی ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل، ماده ۱۴ این طرح را بررسی کرده و به تصویب رساندند.

طبق مصوبه مجلس، همه کسانی که به موجب این قانون مشمول ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل می‌شوند، باید حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، یکی از مشاغل مورد تصدی را انتخاب کنند و از سایر مشاغل استعفا دهند. هر گونه پرداخت این افراد به جز حقوق و مزایای مربوط به یک شغل مزبور ممنوع است. جانبازان حالت اشتغال در مورد یک شغل از شمول این قانون مستثنی هستند.

وکلای ملت با ۱۷۹ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از ۲۴۳ نماینده حاضر در جلسه، این ماده را به تصویب رساندند.

کوچک‌زاده به لاریجانی: تذکر مطهری و توکلی وارد نیست

براساس این گزارش، مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس طی تذکری با اشاره به اظهارات علی مطهری و احمد توکلی درباره مغایرت مستعفی محسوب کردن نمایندگان با قانون و آئین‌نامه گفت: اینکه می‌گویند نمی‌توان نماینده را مستعفی شناخت حرف درستی نیست چرا که آئین‌نامه تصریح کرده اگر یک نماینده ۱۰۰ ساعت مستمر و ۲۵۰ ساعت به صورت غیر مستمر در جلسه علنی مجلس حضور نیابد، مستعفی محسوب می‌شود.

وی افزود: اگر یک نماینده مرتکب جرمی شود و ۶ ماه به زندان برود به دلیل اینکه بیش از ۱۰۰ ساعت مستمر در جلسه علنی حضور نخواهد داشت، مستعفی محسوب می‌شود. بنابراین تذکر آقای مطهری و توکلی وارد نیست.

علی لاریجانی در پاسخ به کوچک‌زاده گفت: شما می‌دانید که موضوع زندان بعد از پایان دوره نمایندگی است و وارد نبودن تذکر دیگران را شما نباید مطرح کنید.
 
کلمات کلیدی : دو شغله ها+قانون