نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 447976
تشديد سياست تهاجمی اردوغان عليه ايران با كمك گرفتن از ترامپ/ فرصت طلبی براي تحقق سودای امپراتوری عثمانی
بخش بین الملل الف، 4 اسفند ماه 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۸

در هفته هاي اخير حملات لطفي مقامات تركيه عليه ايران (مانند ر‍ژ‍يم صهيونيستي، عربستان و انگليس) به طور كم سابقه اي افزايش يافته است. در اين راستا اردوغان اواخر بهمن ماه به سه كشور بحرين، عربستان و قطر سفر كرد و در اين سفر بارها عليه ايران موضع گيري هاي خصمانه داشت.

به عنوان مثال، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در مؤسسه صلح بین‌المللی در بحرين با اشاره به تحولات منطقه گفت: « اما بدانید که کسانی هم تجزیه سوریه و هم تجزیه عراق را می‌خواهند افرادی هستند که برای تجزیه عراق تلاش می‌کنند. در آنجا همزمان، هم مجادله مذهبی و هم مجادله قومی وجود دارد. چرا که در آنجا نیز ملیت‌گرایی فارس وجود دارد. همراه با این ملیت‌گرایی فارس، تجزیه‌طلبی نیز در آنجا موضوعیت دارد که باید جلوی آن را بگیریم».

نگاهي دوباره به گفته هاي اردوغان روشن مي سازد او آگاهانه از عبارت «مليت گرايي فارس» براي تشديد ايران هراسي در راستاي بهم زدن روابط ايران با كشورهاي منطقه   استفاده مي كند.

مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نيز در کنفرانس امنیتی مونیخ با مطرح کردن ادعاهایی بی اساس گفت: «ترکیه مخالف هر نوع تقسیم‌بندی دینی یا طایفه‌ای است. ایران متاسفانه به اقدامات نفرت‌آمیز طایفه‌ای ادامه می‌دهد و به فرصت صلح در خاورمیانه ضربه می‌زند. ایران با دخالت در یمن، بحرین و عربستان سعودی، ثبات منطقه را برهم می‌زند. ایران تلاش می‌کند سوریه و عراق را به دو کشور شیعی تبدیل کند.»

بعد از ديدار بن علي ييلديريم، نخست وزير تركيه با مايك پنس، كاخ سفيد در بيانيه اي كه منتشر كرد  اعلام کرد: رهبران آمریکا و ترکیه درباره اینکه چگونه تروریسم داعش را شکست دهند و ایران را مهار کنند، رایزنی و گفتگو کرده‌اند. کاخ سفید اعلام کرد: معاون رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر ترکیه همچنین موافقت کردند که اجازه ندهند ایران به ثبات منطقه آسیب و لطمه وارد کند. دو طرف راهکارهای مربوط به تسریع تلاش ها برای شکست داعش را بررسی کرده اند.

بعد از اين اتفاقات سفير تركيه در تهران به وزارت خارجه احضار شد و بهرام قاسمی، سخنگوی وزیر خارجه نيز درباره درباره این اظهارات گفت:« آنها از همسایگان ما هستند. کمک‌های بسیاری از جانب ما به ویژه پس از کودتا را پذیرا بودند ولی وضعیت آشفته و بی‌ثبات ترکیه موجب شده تا برخی سیاستمداران رفتار ناهنجار داشته باشند که احتمالا به عواقبش فکر نکردند که بخاطر عصبانیت و فرافکنی بیان شده و بخاطر سیاست اشتباه خود به گردابی گرفتار شدند که با طرح این مسائل بر مشکلاتشان سرپوش بگذارند. علاقه‌مند نیستیم این گفتمان میان دو کشور وجود داشته باشد. درباره ترکیه صبر خواهیم کرد ولی این صبوری هم حدی دارد».

به عقيده بسياري دیدارها و مواضع اخیر اردوغان و ديگر مقامات به معنای ايجاد یک صف بندي و جبهه جديد عليه ايران مي باشد. در واقع سخن بر سر تشکیل یک پیمان نظامی همانند ناتو با همراهی اسرائیل، آمریکا، انگليس و ترکیه است كه هدف از آن مقابله با جمهوری اسلامی است. ظاهراً این سیاستی است که دولت ترامپ برای مقابله با بحران‌های خاورمیانه  و صورت بندي جديد منطقه طراحی کرده‌ است. به همين دليل است كه رئیس سازمان سیا در اولين سفر كاري براي ايجاد هماهنگي به ترکیه و عربستان سفر کرد و قرار همکاری نظامی مشترک در بحران سوريه و ایجاد منطقه پروازممنوع گذاشته شد.

ترکیه که در چند سال اخیر با دخالت های مداوم در کشورهای منطقه، اوضاع خاورمیانه را بیش از پیش بحرانی کرده بعد از روی کار آمدن ترامپ تلاش کرد تا با نزدیک شدن به دولت جدید آمریکا به اهداف توسعه طلبانه منطقه ای خود دست پیدا کند.

يكي از اقدامات اوليه آمريكا، تركيه و عربستان ایجاد مناطق امن در سوریه باشد. ترامپ نیز آشكارا اعلام کرده كه هزينه هاي مالي ورود و كمك آمريكا را بايد كشورهاي عربي منطقه بپردازند. از اين رو عربستان سعودی قرار است هزینه های مالی ایجاد مناطق امن را برعهده گیرد و ترکیه نیز آن را اجرایی می کنند.

اما از سوي ديگر آنكارا در ماه هاي اخير با نزديك شدن به روسيه در مذاكرات صلح سوريه در قزاقستان نيز مشاركت كرده است. با اين وضعيت بايد گفت تركيه؛ سياستي دوگانه و رياكارانه را در منطقه در دستور كار قرار داده تا به خيال خود آسان تر بتواند به اهداف توسعه طلبانه خود در منطقه دست پيدا كند. در اين راه اردوغان، محور مقاومت و ايران را به عنوان سد و مانع اصلي مي بيند و تللاش دارد تا قابليت و قدرت تهران را با كمك گرفتن از ترامپ محدود و محدودتر كند. اما تجربه نشان داده هيچ تحول پايداري در منطقه بدون حضور و مشاركت ايران و محور مقاومت تحقق نخواهد يافت. نكته اي كه ديكتاتورها هرگز قادر به درك آن نخواهند بود.
 
 
کلمات کلیدی : ترکیه+ایران+حسن روحانی+رجب طیب اردوغان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۸:۲۲:۱۷
این ها همه از نتایج سیاست خارجی ضعیف اعتدال است . کشورهای دیگر ،لبخندهای ژوکوند را به ضعف تفسیر می کنند. (4171831) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۸:۲۳:۰۰
اردوغان مانند ترامپ ثبات شخصیتی ندارد. (4171832) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۸:۲۵:۳۰
به نظرم ایران هم ابزارهای بسیاری داره که می توانند با آنها ترکیه را سرجایش بنشونه. مهم ترین ش.ن کردهای ترکیه هست. به نظرم ایران باید حمایت و کمک به کردهای ترکیه را در الویت خودش قرار بده. ترکیه باید بدونه که نباید پاشو از گلیمش دراز تر کنه و در قبال رفتار دوستانه ایران این رفتار خصمانه را انجام بده. تریکه یادش باشه همون موقع هم که اوج قدرت عثمانی بود مجوبر بود که دولت صفویه را تحمل کنه و اگه جهان اسلام را تصرف کرده بود اما دولت صفویه جلوش ایستاده بود الان که کاریکاتور مسخره اون زمان هم نیست . (4171835) (alef-1)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۸:۵۵:۲۰
دورويي اردوغان بر ما ثابت شده ولي باز هم ما در بحرانها به كمكش ميرويم....كسي كه حتي عرضه ندارد جلو بمب گذاري و نا امني در كشورش را بگيرد و با تركيدن يك ترقه ارزش پولش نصف ميشود چون وابسته به پول تن فروشي مردمش به عنوان توريست است و با نا امني اين درامد روي هوا ميرود...كسي كه تا چند ماه پيش واسطه ميفرستاد تا از طريق ايران با روسيه سازش كند...كسي كه با حقارت مجبور به عذرخواهي از پوتين شد تا كشورش ورشكسته نشود...حالا اين اقا براي خوش خدمتي دم تكان ميدهد تا چند دلار جلويش بريزند... (4171859) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۲:۰۷
آنها به دنبال این بمبگذاریها در ایران هم هستند ولی به لطف وجود سپاه و بسیج، تیرشان به سنگ میخورد. (4172001) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۲:۴۴:۱۶
گل گفتی (4172161) (alef-3)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۵:۰۵
تا دیروز که اردوغان را به عنوان مدل و الگو ارائه میدادید مثل اینکه یادتان رفته وقتی که اردوغان به شیمون پرز گفت شما کودک کش هستید چقدر برای او خوشی کردید و هورا کشیدید در حالیکه هنوز پرز به فرودگاه نرسیده بود اردوغان از او عذر خواهی کرد ،همان زمان نیروهای مومن انقلابی اردوغان را منافق و هم پیمان اسراییل می دانستند اماشما آنها را به خاطر مواضعی که در برابر اردوغان می گرفتند سرزنش می کردید و افراطی می خواندید و به ایران هراسی و تنش آفرینی متهم می کردید، جناب رجب، برای اهل اعتدال و تدبیر مدل موفق یک رهبر مسلمان بود و ترکیه مدل یک اقتصاد موفق،
حالا چطور شده که شما پس از ۱۰ سال تازه متوجه نفاق و دو رویی اردوغان و پایه گذاری اقتصاد ترکیه بر فحشا شده اید ؟؟؟؟؟!!!!!!! و به همان مطلبی رسیدید که جوانان انقلابی ۱۰ سال پیش رسیدند.
البته درک کنونی شما از اردوغان منطبق با واقع است وقابل سرزنش نیست، ولی بی بصیرتی و دیر فهمی شما قابل سرزنش، است، ملت نباید هزینه های سنگین این دیر فهمی های شما را بپردازد، رهبر معظم انقلاب و صاحب نظران مومن و انقلابی و دلسوز بارها ، روشنگری کردند ، هشدار دادند که امریکا قابل اعتماد نیست پنجه آهنین در زیر دستکش مخملی است، برجام خسارت آفرین است، از راه مذاکره مشکلات اقتصادی کشور حل نمی شود اما شما اعتدالی ها و تدبیری ها، برای برجام شعر و غزل عاشقانه خواندید و اوباما را مودب خواندید، و برجام برای ما به جای رفع تحریم ها بتون کردن صنعت هسته ای را به ارمغان آورد و صدها جاسوس راکه به اسم بازرس آژانس، در کشور ما پرسه میزنند و ...... ای کاش آنچه را که در باره اردوغان امروز می گویید ۱۰ سال پیش می گفتید، و ای کاش آنچه را که ۱۰ سال دیگر علیه برجام و دولت تدبیر خواهید نوشت، ۴ سال پیش می نوشتید، تا دولت تدبیر به اتکای حمایت شما کشور را با این خسارت های بزرگ روبرو نمی کرد،
این را هم بدانید آن دولتی که اردوغان را می تواند سرجایش بنشاند این دولت نیست، اگر در مواضعتان در مورد اردوغان صادق هستید نشانه آن این است که دیگر مدافع سیاست های غلط دولت تدبیر و امید نباشید، تا خدای نخواسته به دو رویی متهم نشوید. (4172215) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۷:۱۷:۳۳
خواهر عزيز اينقدر تند نرو..روابط خارجي متعلق به جناح و گروه نيست.. (4172593) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۹:۰۵:۱۶
هم اون کودتا رو از یاد برد هم شما سریع پشت اون رو تو کادتا داشتید. (4171863) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۰۹:۳۴:۲۳
بایدمقامات دولتی در همان سطح و با همان ادبیات پاسخ یاوه گویی های امثال اردوغان ، جبیر و غیره را بدهند (4171898) (alef-3)
 
Ukraine
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۱۲:۲۸
ساده لوحی بعضی از مسئولین و عدم شناخت دوست از دشمن نتیجه ای بهتر
از این به ارمغان نخواهد آورد. دور نخواهد بود که در آینده نزدیک عراقیها و سوریه ای ها با و جود اینهمه هزینه ای که برای حفظ نظامشان گردیده از ما طلبکار شوند. (4171939) (alef-3)
 
عبدالله
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۲۰:۰۹
ترکیه با پولهاي ایران صاحب موقعیت فعلی شده و از تحریمهای علیه ایران نهایت استفاده اقتصادی را برده است وگرنه مردمش هنوز هم باید با گاری رفت و آمد میکردند..مسئولان باید جواب محکم تری به سياستهاي منافقانه ترکیه بدهند تا حواسشان جمع شود. (4171946) (alef-3)
 
مشکین نقاب
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۲۰:۵۱
از وقتی که دولت جدید اومدن سر کار و سیاست لبخند به دشمن و خشم به خودی رو پیاده کردن ما به فحش خوردن عادت کرده ایم.... تازه جای شکرش باقیه به لطف قدرت دفاعی مناسب جرات حمله نظامی رو ندارن... (4171950) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۲۹:۱۰
احسنت به شما (4171960) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۱:۱۳
وقتی هرکی تهدید میکند،‌شماها لبخند میزنید، نتیجه این میشود که چند وقت دیگر ساکنان قطب شمال هم ایران را تهدید خواهند کرد. (4171997) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۲:۳۷:۱۲
١- جلوى تجارت با تركيه گرفته شود
٢- جلوى توريست با تركيه گرفته شود
فاتحه اش خوانده است (4172149) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۷:۵۳
حالا دیگه مطمئنم که اینا فرزندان معاویه هستند. (4172218) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۱۵:۰۲:۳۷
ترکیه در پی جاه طلبی های خود پیگیر نجات از روزهای سختی است. سردر گمی در سیاست خارجی ترکیه هویدا است. گاهی به آمریکا و گاهی به عربستان، ایران، روسیه و اروپا تشر می زند. ترکیه کشوری راهزن است. برای یک راهزن پول مهم است نه چیز دیگری. در حمله داعش به سوریه و عراق فرصت راهزنی برای انتقال نفت ارزان بود، با آبشخوری عربستان و اسرائیل و آمریکا. در شکست کودتا از آنها رو گرفت و به دامان روسیه و ایران آمد. متوجه شد در این کارزار پولی نیست، مجدداً با اسرائیل و عربستان و آمریکا طرح مجدد ریخت و لازمه باور رسانی به کشورهای مزبور همانی است که در کوزه است. پس بهتر است ایران از آن کشور تا می تواند دوری نماید و اجازه هیچ خودنمایی به او ندهد. انجام هماهنگی بین روسیه و ایران و سایر کشورهای هم پیمان مهم است. (4172388) (alef-13)
 
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۴ ۲۲:۵۸:۴۶
سلام به همه مردم ایران اینو میخوام به مسئولین محترم بگم که ترکیه باهرنسیمی به حرکت در می المعلوم نیست دو سته یادشان معلوم نیست موافق تروریستها ست مخالف ولی ترکیه هم بهتره بداند رفتارش منافقانه است ملت ایران خوب این قضیه رو میدونه بهتره فرصتی که درمواجهه وادارکردن کشورعزیزمانایران برایتان فراهم شده به بنحواحسن استفاده کنیدوبدانیدصبرایران حدی دارد شمارو درمقابل خودمان نمیدانم ولی بدانید که درمیدان چه کسانی و برعلیه چه کسانی بازی میکنید تادیرنشده و بخصوص تا ملت خودتان بیدار نشده به خودتون بیاین (4173043) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.