نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 335871
نمودارهای انتخاباتی متفاوت/ کدامیک دقیق‌‎تر است؟!+ تصاویر
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۰۰
با اینکه نتیجه انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه های انتخابیه به دور دوم رسیده است اما عده ای با انتشار نمودارهایی گرایش کرسی های مجلس دهم را پیش بینی کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در هفتم اسفندماه مردم با در دست داشتن لیست‌های نامزدهای انتخاباتی به میدان آمده و نمایندگان اصلح خود را برای مجلس دهم انتخاب کردند.

عده ای از مردم به نامزدها و لیست انتخاباتی دو جناح سیاسی کشور یعنی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان رای دادند و عده‌ای هم، ویژگی نماینده اصلح خود را در کاندیدای مستقل دیدند.

بعد از گذشت ۴ روز از حماسه‌سازی ملت ایران، نتایج نهایی انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی شهرها مشخص شد اما رقابت برای کسب کرسی‌های خانه ملت، در برخی حوزه‌های انتخابیه به دور دوم کشیده شد.

پس از اعلام نتایج نهایی منتخبان مجلس دهم، برخی سایت‌ها و روزنامه‌ها بدون توجه به نتایج تمام شده انتخابات، نموداری از گرایش‌های سیاسی نمایندگان منتخب مردم را منتشر کردند برخی نمودارها نشان از برتری اصلاح‌طلبان را نمایش می‌داد و برخی اصولگراین را پیروز بیشترین کرسی‌های مجلس تلقی کرد، اما فارغ از نتایج کلی موضوع قابل بحث تفاوت این نمودارها با یکدیگر است که در ادامه تعدادی از آن ها را می بینید.

چرا رسانه‌ها و جراید نمودارهای متناقضی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویر
چرا رسانه‌ها و جراید نمودارهای متناقضی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویر
چرا روزنامه‌ها نمودارهای متفاوتی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویر
چرا سایت‌ها و جراید نمودارهای متناقضی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویرچرا روزنامه‌ها نمودارهای متفاوتی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویر
سایت خبرآنلاین
چرا روزنامه‌ها نمودارهای متفاوتی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویر
چرا روزنامه‌ها نمودارهای متفاوتی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویر
یکی از سایت‌های خبری
چرا روزنامه‌ها نمودارهای متفاوتی از گرایش‌های سیاسی منتخبان مجلس دهم ارائه کردند؟! + تصاویر
یکی از سایت‌های خبری
 
کلمات کلیدی : انتخابات مجلس دهم
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۵:۲۶:۵۷
هر کسی از ظن خود شود یار من . . . . (3579864) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۸:۱۵:۵۶
آمار باید مطابق با گروهی باشد که این نمایندگان موقع ثبت نام انتخاب کرده اند که طبق این آمار اصلاح طلبان بالاتر قرار می گیرند. (3580307) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۸:۲۶:۲۳
طیفی به نام طیف لاریجانی داشتیم ؟ (3580331) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۸:۲۸:۴۸
به نظر من نمودار روزنامه جمهوری اسلامی از همه دقیق تره چون به فهرست های قبل از انتخابات تکیه کرده (3580336) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۸:۳۰:۵۴
چندین بار کامنت گذاشته ام منتشر نشده امیدوارم کامنت زیر که حاوی توهین نیست و محترمانه بیان شده منتشر بشود:
بحث تعداد خیلی مطرح نیست چون هر دو جناح به هم خیلی نزدیک هستند. بحث اصلی و مهم اینه که اصولگراها انتخاباتی که بین چهره های شاخص خودشون با چهره های گمنام اصلاح طلب بود را نتوانسته اند ببرند در واقع از مهره سرباز اصلاح طلبان در این شطرنج نتوانسته اند ببرند. در شهرستان هم همه میدانند اصلاح طلبان کسی را نداشتند و شهرستانی ها هم ادم سرشناس و مهم براشون خیلی اهمیت داره ضمن اینکه از 55 میلیون واجد شرایط 33 میلیون شرکت کرده بودند در تهران از 50 درصد جمعیت واجد شرایط 100 درصد دوستان اصولگرا نتوانسته اند حتی یک نفر را روانه مجلس کنند اینها است که باید مورد بحث قرار گیرد. در انتخاباتی که نصف مردم امده بودند و چهره سرشناسی هم جناح مقابل نداشته اصولگرایان نتیجه بسیار ضعیفی گرفته اند. (3580340) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۸:۴۷:۰۰
هرکدوم از اینا معیار خاص خودشونو دارن. یکی طبق لیست هاست یکی طبق سوابق افراد، یکی هم که لیست امید رو به دو لیست جداگانه تقسیم کرده(اصلاح طلب، اعتدال)! که به نظر من برای این که ببینیم کدوم گفتمان پیروز شده درستش اینه فقط حوزه هایی که رقابت مستقیم بوده رو در نظر بگیریم و با توجه به لیست ها هم باشه. چون در این انتخابات رای دادن به هر لیست نشون میداد به کدام جناح رای دادین.
با این اوصاف به نظر میرسه پیروز اصلی اصلاح طلب ها هستند. چون در بسیاری از حوزه ها نمایندگان چند ساله رو کنار زدند و نشون میده که مردم در اون حوزه ها اقبال بیشتری به لیست اصلاحات داشتند. در حوزه هایی هم که نامزد اصلاح طلبی نبوده نمیتوان گفت اصولگرایان پیروز شدند! چرا که اصلا رقابتی وجود نداشته که گروهی پیروز بشه!
حتی این دید وقتی جالب تر میشه که میبینیم در بعضی شهرها که نامزد اصلاح طلبی نبوده اما نامزد اصولگرایان که دوره های قبل رو در مجلس بوده و در این انتخابات در لیست اصولگرایان قرار گرفته، تعداد آراش به شدت پایین اومده و حتی انتخابات رو به یک فرد مستقل کم نام و نشان باخته! که این نشون میده قرار گرفتن در لیست اصولگراها در بعضی شهرها بیشتر به ضرر نامزد ها شده. (3580371) (alef-13)
 
قربان 1
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۸:۵۲:۲۵
تمامی اصلاح طلبان بنوعی اصولگرا هستند در غیر اینصورت از فیلتر شورای نگهبان عبور نمیکردند / مشکل اساسی در اصلاح طلبی واصولگرایی نیست مشکل در " پایداریهاست " بایست اصولگرایان ، اصلاح طلبان و مستقلین در یک طرف جمعبندی شوند و اعضا ء وطرفداران " جبهه پایداری " در سوی دیگر/// آنوقت آقای شریعتمداری ویا همان " میشل نوستر اداموس ایران " نمودار پیروزی بدهند (3580381) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۸:۵۶:۰۸
اینا همش بازیه!تقریبا با هم مساوی هستند هرچند یه چندتا اصولگرا بیشتره! (3580388) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۹:۰۹:۰۸
خیلی راحت از روی لیستی که دو جناح قبل از انتخابات ارائه کرده بودند میشه فهمید که گرایش نماینده ها چجوریه , اینکه اصولگراها دارن مستقل ها رو هم به نام خودشون میزنن که آمارشون بره بالا و از سختیه شکستشون کم بشه بحثش جداست ...

اما بر اساس لیستی که دو جناح قبل از انتخاات ارائه کرده بودن میشه فهمید نمودار خبرآنلاین از همه به واقعیت نزدیکتره . (3580409) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۹:۰۹:۲۳
یک نکته مهم این وسط اینکه مرز اصولگرایان و اصلاح طلبان کمی تغییر کرده. مثلا آقای لاریجانی و مطهری بطور سنتی جزو اصولگرایان شناخته میشوند ولی آنها در لیست اصولگرایان جای نداشتند و در عوض در لیست اصلاح طلبان جای داشتند.

در واقع اصلاح طلبان به علت رد صلاحیت گسترده اعضایشان نامزدهای بسیار کمی داشتند و از طرف دیگر برخی اصولگرایان به اصلاح طلبان نزدیک شده اند و میتوان آنها را بین اصلاح طلبان و اصولگرایان قلمداد کرد نه جزو هیچکدام.

بنابراین اگر بخواهیم بر اساس گرایش سیاسی سنتی افراد حساب کنیم یک آمار بدست می آوریم اگر بخواهیم بر اساس صف بندی در این انتخابات حساب کنیم و بر اساس لیستها یک آمار دیگر.

نکته دیگر بحث مستقل هاست. طبیعتا این افراد حتی اگه بیشترشون هم بطور سنتی اصولگرا باشند جزو اصولگراهای تندرو نیستند و مخصوصا اینکه رای مردم به آنها رای سیاسی نبود چون آنها خارج از لیستهای سیاسی بودند.

در واقع باید بطور خلاصه گفت عمده افرادی که انتخاب شدند افرادی هستند که با دولت زاویه زیادی ندارند و میانه رو هستند. در واقع در این انتخابات میانه روها اکثریت قریب به اتفاق صندلی ها را بدست آوردند. (3580410) (alef-13)
 
نیما
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۹:۱۴:۲۲
حقیقتا اکثر تایید شدگان اصولگرا بودند،دور از ذهن هم نبود اکثریت را اصولگراها بگیرند (3580420) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۹:۳۱:۲۱
باید ببینیم که چرا 22 میلیون واجد شرایط پای صندوق ها حاضر نشدند و گرنه تمامی افرادی که در پای صندوق ها حاضر شدند و رای دادند پیروز انتخابات هستند . (3580448) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۹:۴۲:۴۸
اصول گراهای زیادی خارج از لیست به مجلس اومدن ولی اکثر سایتهای اصلاح طلب اونارو جزو مستقلین حساب میکنن (3580466) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۹:۴۷:۴۹
هر کسی از ظن خود شد یار من .... (3580478) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۰:۳۵:۵۴
سایتهایی که مرحله دوم را در نظر نگرفتند مشخصا سندسازی کردند (3580556) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۰:۳۷:۳۰
خدا رو صد هزار مرتبه شکر که هر دو گروه مدعی پیروزی اند. (3580561) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۱:۲۷:۴۶
دور دوميا كو (3580649) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۱:۴۵:۵۴
هر کدوم آرزشونو گفتند مهم لیست هاست مشخصه کی از کدوم لیست در اومده ... (3580676) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۲:۲۰:۴۱
اگر آقایونی که ادعا دارند لیست اصولگرایان در کشور پیروز این مرحله نیست پس چرا مرعشی به مردم بقیه کشور توهین می کند واونهارا عقب مانده سیاسی می نامد آیا این نشانه پیروزی اصولگرایان وشکست اصلاح طلبان واعتدالیون نمی باشد؟ (3580739) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۲:۲۴:۱۵
چرا تو آمار کیهان دور دومی ها نیستند؟نکنه اونارو هم اصولگرا حساب کرده. (3580746) (alef-13)
 
مرادی
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۲:۵۰:۴۲
این قضاوت ها زود هنگام بوده بایستی مجلس تشکیل شود و فراکسیون ها مشخص شوند اونموقع دَم از پیروزی زد البته خوب در شهری مثل تهران مشخصا معلومه کی برنده شده ولی در شهرستانها تا انتهای دور دوم چیزی معلوم نیست ممکنه یه منتخبی اصولگرا باشه ولی در مجلس تمایلی به طرح ها و عقایدجناح خودش نداشته باشد.یا بر عکس به نظر میاد دعوای شکست و پیروزی معنی نداره ولی از نکات برجسته این انتخابات میتونه یکی ش حذف نمایندگان شناخته شده مخالف برجام و دولت باشه ضمن اینکه این حذف ها مهم هستند برای دولت و پیشبرد برنامه هایش در نگاه کلی خیال دولت و طرفدارانش کمی راحتر شده چون مخالفان سر سخت اقتصادی و سیاسی دیگر وجود ندارد بطور مثال آقای دکتر توکلی دیگه وجود مجلسی ندارد. واگر هم مخالفتی داشته باشند در روزنامه ها و سایت ها هست ونه از تریبون مجلس ، نمایندگان شهرستانها هم ترجیح میدن بخاطر رتق و فتق امور شهر شون با دولت کَل کَل نکنند بنابراین همراهی این مجلس با دولت روحانی بهتر خواهد شد.و همچنین اصلاح طلب ها روحیه بهتری علیرغم رد صلاحیت ها پیدا کرده اند و اعتماد به نفس بهتری بعداز وقایع 88 پیدا میکنند البته با تعامل بیشتری با حاکمیت (3580781) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.