توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 349876
روایت نیویورک‌تایمز از غلط زیادی عربستان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۸
روزنامه نیویورک‌تایمز تصریح کرد عربستان تقلا می‌کند با ایران در عرصه‌های مختلف درگیر شود اما هرگز به هماوردی مقابل ایران نیست.

 اخبار ویژه روزنامه کیهان را در ادامه می خوانید:

دولت زنگ خطر افزایش تورم را می‌شنود؟
با رکورد تازه پایه پولی در کشور، زنگ خطر افزایش تورم به صدا درآمده است.
وبسایت مشرق در گزارشی نوشت: بانک مرکزی با تأخیری چند ماهه، آمار پایه پولی در آذر ماه سال گذشته را منتشر کرد که نشان می‌دهد چاپ پول تورم‌زا از ابتدای دولت یازدهم به بیش از ۴۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
براساس آمارهای بانک مرکزی، حجم پایه پولی در ابتدای دولت یازدهم (مرداد ماه ۱۳۹۲) بالغ بر ۹۶ هزار میلیارد تومان بود که در ۲۶ ماه عمر این دولت به نزدیک ۱۴۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مسئولان ارشد دولت، خصوصاً رئیس جمهور، همواره دولت قبل را بابت افزایش پایه پولی مورد انتقاد قرار داده‌اند و روحانی بارها اعلام کرده که افزایش پایه پولی در دولت وی، میوه ممنوعه است.
به عنوان نمونه، بهمن ماه سال گذشته حسن روحانی در مجمع عمومی بانک مرکزی از عدم افزایش پایه پولی در دولت یازدهم به عنوان یک موفقیت بزرگ یاد کرد و گفت: از روز اول هر وزیری اگر خواسته است به سمت پایه پولی تعرض کند، من در دولت ایستاده‌ام و گاهی وقت‌ها اوقات تلخی نیز کرده‌ام و نگذاشته‌ام از پایه پولی برای اهدافی که مد نظر داشته‌اند استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه باید مراقب رشد پایه پولی باشیم، تصریح کرد: آن وقت که رشد نقدینگی براساس رشد پایه پولی اتفاق می‌افتد، نگرانی ایجاد می‌شود؛ البته ضریب فزاینده مشکل‌ساز نیست اما باید مراقب رشد پایه پولی باشیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: هر وقت ناچار شده‌ایم که بانک مرکزی برای یک ماه بخشی را یاری کند، بلافاصله بعد از یک ماه من به آن دستگاه فشار آورده‌ام که پول را برگردانند تا فضا آرام باشد.
با این حال، به نظر می‌رسد آمار و اطلاعات واقعی به روحانی داده نمی‌شود که او تصور می‌کند در دولت یازدهم، پایه پولی رشد چندانی نکرده است.
لازم به ذکر است در ۸ سال دولت قبل مجموعاً پایه پولی کشور ۸۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که نیمی از آن صرف تکمیل نزدیک به ۲ میلیون واحد مسکن مهر شد.
اما در دولت فعلی، تزریق اعتبار از کانال پایه پولی به مسکن مهر با توجیه ممنوع بودن افزایش پایه پولی، متوقف شد تا صدها هزار واحد مسکونی مهر همچنان نیمه کاره باقی بماند و متأسفانه اعتراض برخی مالکان این واحدها در این ۲ سال به جایی نرسید.
حال باتوجه به آمار بانک مرکزی مبنی بر افزایش ۴۶ هزار میلیارد تومانی پایه پولی در دولت است، ضمن آن که ادعای ممنوع بودن افزایش پایه پولی در این دولت رنگ باخته، ضروری است مسئولان اقتصادی پاسخ دهند ۴۶هزار میلیارد تومان فوق را کجا خرج کرده‌اند؟

گزارش نیویورک تایمز از شاکی شدن سرسخت‌ترین مدافعان رابطه با آمریکا
روزنامه نیویورک تایمز نوشت حکم مصادره ۲ میلیارد دلار از اموال ایران، همه را در این کشور از جمله حامیان روابط با واشنگتن را به اعتراض واداشت.
نیویورک تایمز با اشاره به نامه اعتراض محمد جواد ظریف به دبیرکل سازمان ملل نوشت: اینکه ظریف این نامه را نوشته حائز اهمیت است، از جمله به این دلیل که او جزو سرسخت‌ترین مدافعان بهبود روابط با ایالات متحده بوده است. «هم ظریف و هم جان کری جزو معماران ارشد توافق برجسته‌ای بودند که در ماه جولای برای محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران در برابر کاهش تحریم‌های اقتصادی ایران، به دست آمد. هر دو طرف ابراز امیدواری کردند که این توافق به بهبود روابط دیپلماتیک منجر شود.»
مقامات ایرانی این اقدام را که ناقض اصل مصونیت حاکمیتی کشورهاست، «دزدی آشکار» توصیف کرده و وعده داده‌اند که از مسیر مراجع بین‌المللی، این مبلغ را بازگردانند.
نیویورک تایمز تأکید کرد: در ایران همه حتی مدافعان سفت و سخت توافق هسته‌ای از برداشت دو میلیارد دلار از دارایی‌های ایران خشمگین‌اند.
در گزارش نیویورک تایمز با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع کارگران آمده است: آیت‌الله «علی خامنه‌ای» رهبر عالی ایران در سخنانی آمریکا را «نیرنگ‌باز و غیرقابل اعتماد» معرفی کرد. رهبر عالی ایران همواره تأکیدش بر این بوده است که «آمریکا همیشه می‌خواهد به ایران نارو بزند... باقی ماندن محدودیت‌های مالی ایران بخوبی این فرض را ثابت می‌کند.»
آیت‌الله خامنه‌ای تصریح کرد: «آمریکا همیشه کارش حقه‌بازی و فریبکاری است. آنها روی کاغذ می‌نویسند که بانکها می‌توانند با ایران همکاری داشته باشند، اما در عمل در واقع دارند ایران‌هراسی می‌کنند تا هیچ کس نتواند با ایران تجارت کند.»

روایت نیویورک‌تایمز از غلط زیادی عربستان
روزنامه نیویورک‌تایمز تصریح کرد عربستان تقلا می‌کند با ایران در عرصه‌های مختلف درگیر شود اما هرگز به هماوردی مقابل ایران نیست.
این روزنامه می‌نویسد: سعودی‌ها بیش از حد خود را بزرگ و قدرتمند شمرده‌اند و دارند بی‌گدار به آب می‌زنند. آنها هرگز نمی‌توانند مقابل ایران بایستند. عربستان هرگز در بعد نظامی قادر به شکست دادن ایران نیست.
نیویورک‌تایمز افزود: عربستان نه از حیث نیروی انسانی این ظرفیت را دارد؛ نه تخصص لازم را دارد و نه همچون ایران یک شبکه وسیع از نیروهای نیابتی تحت امرش قرار دارند. عربستان در داخل هم ابدا قادر به اجرای موفق اصلاحاتی نیست که برنامه‌ریزی کرده است حتی اگر مثل گذشته این پادشاهی در منازعات منطقه‌ای آتش بیار معرکه باشد.
در ادامه این تحلیل خاطر نشان شده است: کاخ‌سفید اعلام کرده است در صورت تصویب طرح کنگره برای گرفتن غرامت قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر از عربستان، این طرح را وتو خواهد کرد. سعودی‌ها از عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق در پایان سال ۲۰۱۰ و انتصاب «نوری‌المالکی» شیعه طرفدار ایران به مقام نخست‌وزیری عراق سخت ناراحت‌اند.
نیویورک‌تایمز نوشت: سعودی‌ها در سوریه علیه دولت «بشار اسد» از نیروهای جهادی پشتیبانی می‌کنند و در یمن یک جنگ هوایی را علیه شورشیان حوثی در پیش گرفته‌اند. در جبهه رویارویی با ایران هم، سعودی‌ها به جنگ با نیروهای نیابتی ایران هم قانع نشدند و ژانویه امسال تمام روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کردند. این ماجرا بعد از اعدام یک روحانی شیعه مذهب در عربستان رخ داد. اما هم سعودی‌ها و هم غیرسعودی‌ها از فلج ماندن تصمیم‌های سیاسی عربستان گلایه دارند. حال گلایه‌ها از تغییرات ناگهانی و نامنظم هم مطرح است.
نیوریورک تایمز اضافه کرد: تمام تصمیم‌سازی‌های سیاسی عربستان فقط منجر به هرچه بی‌ثبات‌تر شدن منطقه‌ای شده است که خود همچنان آشوب‌زده است و پرتلاطم. همین خلقیات در داخل هم گریبان حاکمان عربستان را گرفته است. آل‌سعود، به زیبایی می‌داند که باید اقتصادش را دستخوش تحول و تنوع کند اما همه اینها اقداماتی است که هرگز نمی‌توان خوش‌بین بود ریاض استعدادهای لازم برای انجام موفق آن را داشته باشد.
نیویورک‌تایمز در پایان تصریح کرد: آرزوی قابل درک پادشاهی سعودی برای ارتقای جایگاه ژئوپولتیک و خودمختاری اقتصادی تا حد زیادی مبالغه‌آمیز است.

تسلط شیعیان در یمن زنگ خطر برای اسرائیل است
یک روزنامه صهیونیستی تأکید کرد تسلط شیعیان حوثی بر یمن، زنگ خطر را برای اسرائیل به صدا درآورده است.
روزنامه تایمز اسرائیل در تحلیلی خاطرنشان کرد: تسلط شورشیان شیعه حوثی بر مناطقی از یمن بسیار خطرناک است و این موضوع نه تنها عربستان و کشورهای متحد عربی ریاض، بلکه تل‌آویو را نیز نگران کرده است. اگر حوثی‌ها بتوانند کنترل خود را بر جنوب شبه جزیره عربستان تقویت کنند، می‌توانند برای اسرائیل خطرهای زیادی ایجاد کنند.
این روزنامه می‌افزاید: اگر یمن همانند لبنان به جولانگاهی برای ایران تبدیل شود، آن وقت می‌توان گفت که عربستان، اردن، مصر، سودان، اریتره و جیبوتی نیز در تیررس مستقیم سیاست‌های جاه‌طلبانه ایران قرار خواهند گرفت. حتی اگر هر یک از این کشورها بخواهند با اسرائیل برای برطرف کردن این خطر همکاری کنند، این سناریو و تهدید پابرجا خواهد ماند.
تایمز اسرائیل نوشت: ایران مدتهاست که در فکر نفوذ به یمن و جنوب عربستان است و در همین ارتباط پیوسته از حوثی‌ها که از سال ۲۰۰۴ با دولت مرکزی یمن در حال جنگ بوده‌اند، حمایت کرده است. حوثی‌ها شیعه‌هایی از شاخه زیدیه هستند که همچنین به شیعیان پنج امامی که فقط به پنج امام اول پس از حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام ایمان دارند.

تکذیب دخالت دولت در انتخابات و اسناد کیهان
روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری با ارسال توضیحی اعلام کرد دولت در ستاد انتخابات اصلاح‌طلبان نماینده‌ای ندارد.
در توضیح ارسالی روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری که در واکنش به خبر ویژه روز شنبه ۱۰ اردیبهشت ارائه شده آمده است:
جناب آقای شریعتمداری
مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
سلام علیکم؛
در پی خبر منتشره در شماره ۲۱۳۳۱ مورخ ۹۵/۲/۱۱ آن روزنامه و باعنوان «دولت در ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان نماینده داشت»؛ بدینوسیله اعلام می‌دارد که «دولت نه در این ستاد و نه در هیچ یک از ستاد انتخاباتی نماینده‌ای نداشته و ندارد.»
مقتضی است دستور فرمایید جوابیه مذکور وفق شرایط مندرج در قانون مطبوعات و در شماره فردا دوشنبه مورخ ۹۵/۲/۱۳ آن روزنامه چاپ گردد.
روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری

یادآور می‌شود سهیلا جلودارزاده از اعضای فهرست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم در مصاحبه با روزنامه آرمان که عیناً در کیهان منتشر شد تأکید کرده بود: «کسانی مانند مطهری، جلالی و نعمتی به دلیل داشتن مشی معتدل در تعامل با دولت تدبیر و امید بودند و به همین دلیل از قرابت زیادی با جریان اصلاحات برخوردار بودند. البته دولت آقای روحانی در شورای عالی سیاستگذاری نماینده داشت. آقای مرتضی بانک این مسئولیت را برعهده داشتند».
این اظهارات در حالی بود که بنابر برخی گزارش‌ها برخی وزرای دولت نیز علنا در انتخابات نقش‌آفرینی می‌کردند. به گفته کاظم جلالی، ثبت‌نام وی در تهران با پیگیری و اصرار جهانگیری و وزرای ارتباطات، اطلاعات و کشور انجام شد.
بی‌خبری روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری از نقش‌آفرینی برخی اعضای ارشد دولت در ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان در حالی است که مرتضی بانک دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه و معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری با حکم نهاوندیان در این ستاد مشغول فعالیت بود. دبیر کل اعتدال و توسعه آقای نوبخت سخنگوی دولت است.
جالب اینکه آقای مرتضی بانک ۲۱ اسفند ۹۴ در مصاحبه با روزنامه ایران و در اثبات نقش این حزب در انتخابات و در بستن فهرست موسوم به فهرست امید ائتلاف با اصلاح‌طلبان گفته است: «شورای اصلاحات بعد از مذاکراتی، به این نتیجه رسید که برای فرآیند وحدت و انسجام، سه نماینده معرفی کند که آقایان موسوی لاری، مرعشی و رهامی از طرف دوستان تعیین شدند و از طرف حزب اعتدال و توسعه و حامیان دولت نیز من، آقای واعظی و آقای ترکان تعیین شدیم.»
واعظی وزیر ارتباطات و ترکان مشاور ارشد روحانی است.
مرتضی بانک در این مصاحبه با بیان اینکه «در این میان به اصولی پایبند شدیم که تدوین این اصول هم به تیمی که از سوی شورای اصلاحات تعیین شده واگذار شده»، به همکاری موازی با لاریجانی و کاظم جلالی اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما جلسه و مذاکره داشتیم، هم با آقای لاریجانی و هم با آقای جلالی. با آقای جلالی به عنوان نماینده ایشان ارتباط مستمر داشتیم و جلسات مختلفی برگزار کردیم. تقریباً به همان میزانی که با اصلاح‌طلبان جلسه داشتیم، با این طرف هم جلساتی را برقرار کرده و همفکری می‌کردیم.»
پیش از این کاظم جلالی ضمن سخنانی در جمع حامیان خود در شاهرود تصریح کرده بود که مقدمات نامزدی وی از تهران، به واسطه تماس و پیگیری آقایان جهانگیری، واعظی، علوی و رحمانی فضلی انجام شده است.
برخی مقامات دولتی از رئیس جمهور گرفته تا معاون اول، سخنگوی دولت و برخی وزرا ممنوعیت‌های قانونی انتخابات را مراعات نکردند.
همچنین اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور و دبیر مناطق آزاد تجاری ۱۳ بهمن ۹۴ در مصاحبه با مجله کارگزارانی صدا تأکید کرد: ما قصد حمایت از سه گروه را داریم. اول اعضای حزب خودمان. حمایت از آنها اولین اولویت ما است. دوم نمایندگان فعلی مجلس که از جمله همراهان دولت هستند. (رهروان ولایت؟) ما اسم روی کسی نمی‌گذاریم. بالاخره یک عده‌ای هستند؛ همان‌ها که در برجام نیز به ما کمک کردند. سومین گروه افراد معتدل جامعه هستند که شامل اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل می‌شوند. اینها نیز از همراهان دولت هستند و ما از آنها حمایت می‌کنیم.
اضافه می‌شود رئیس جمهور و وزیر اطلاعات نیز دو روز قبل از انتخابات در دو میتینگ انتخاباتی احزاب و گروه‌های همسو با دولت حضور داشتند.
 
کلمات کلیدی : آل‌سعود
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.