نظر منتشر شده
۱۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 199675
به بهانه هفته دفاع مقدس؛
دفاع از فرهنگي مقدس
مهدي ياراحمدي خراساني، 2 مهر 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۶
انقلاب اسلامي ايران تحت هدايت رهبری مذهبی و با وحدت و شور بي نظير مردم بدون وابستگي به بیگانگان به پیروزی می رسد و استعدادِ همدلي يك ملت را در عرصه ي جهاني به رخ مي كشد. هر چند اين كشور همانند بسیاری از ممالك غربي از لحاظ پيشرفت هاي تكنولوژيكي و صنعتي در سطح عالي قرار ندارد ولي از چنان روحيه اي برخوردار است كه در صورت اراده براي رسيدن به هدف از جان مايه مي گذارد. اين ويژگي مي تواند ايران را در عرصه ي جهاني قدرتمند سازد. لذا آنان كه به تعبير امام چشم ديدن استقلال و آزادي مردم در انقلاب «پابرهنگان و مستضعفان» را ندارند راهي جز ايجاد جنگي ناجوانمردانه براي تخليه عقده هاي خود نمي بينند.

ايران كه تا قبل از پيروزي انقلاب به عنوان يك قدرت منطقه‌اي حافظ منافع غرب تلقي مي‌شد و به عنوان مانعي در برابر نفوذ و گسترش كمونيسم بود، با پيروزي انقلاب اسلامي با ارائه الگوی جديدي در سياست خارجي خود، با شعار «نه شرقي نه غربي» استراتژي وابستگي را به استراتژي عدم تعهد تغيير داد. امريكا كه يار ديرين خود و منافع بسياري را در منطقه از دست داده بود در صدد بر‌آمد كه از طريق عراق ايران را متنبه كند به همين دليل چراغ سبز را به عراق نشان ‌داد. از طرفي رسيدن به آب‌هاي ساحلي و دسترسي به مناطق مهم و استراتژيك حاشيه خليج‌فارس جزو استراتژي ويژه حزب بعث بود لذا صدام اعلام كرد كه عراق آماده است تمام اختلافات خود با ايران را از راه زور حل كند.

تحركات عراق رفته رفته از سال ۵۸ شروع شد. در عراق نيز صدام جنگ تبليغاتي شديدي عليه ايران آغاز نمود و در تلويزيون دولتي به بهانه باز پس‌گيري جزایر سه گانه حملات تبليغاتي را متوجه ايران كرد و سرانجام پس از يك دوره مذاكرات مسئولان عراقي با امريكايي ها و حضور برخي فرماندهان ارشد نظام شاه در عراق، وزارت امور خارجه آن كشور به صورت رسمي قرارداد ۱۹۷۵ الجزاير را لغو و ارتش عراق در ۳۱شهریور ۵۹ حمله سراسري خود را آغاز كرد. جنگ هشت‌ساله كه با تحريك و حمايت همه‌جانبه استكبار جهاني توسط رژيم بعثي عراق بر مردم ايران تحميل شد، تنها محدود به خطوط مقدم جبهه‌ها نبود، بلكه تمام سرزمين اسلامي، اعم از شهرها و روستاها را دربرگرفت. در اين جنگ نابرابر ايران با تكيه بر رشادت و ازخود گذشتگی نيروهاي مردمي، ارتش و سپاه پاسداران هشت سال جانانه دفاع كرد و بدون آن که یک وجب از خاک کشور را به دشمن واگذار کند در سال ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ را پذيرفت.

هر چند در ارتباط با نحوه ي مديريت جنگ نظرات متفاوتي نقل مي گردد و بعضاً شاهد انتقاداتي نيز در اين راستا هستيم اما نبايد اين نكته ي مهم را فراموش كرد كه هشت سال دفاع مقدس سرمايه اي جاودان براي ايران اسلامي است. سرمايه ي ارزشمندي كه حاصل خون هزاران شهيد و فداكاري و مجاهدت انسان هاي آزاده اي است كه از جان و مال خود گذشته اند. فارغ از اختلاف نظراتي كه در ارتباط با شيوه ي اداره جنگ تحميلي و يا پذيرش قطعنامه وجود دارد آنچه مسلم است تمام دلسوزان و علاقمندان انقلاب اسلامي بر حفظ آزادي و استقلال كشور و اتحاد و همدلي در برابر تجاوز و بدانديشي بيگانگان وحدت نظر دارند. بر این اساس به منظور حفظ ارزش های دفاع مقدس باید چند نکته مهم مد نظر قرار گیرد:

۱- در ارتباط با ارزش های دفاع مقدس توجه عمده نظام تربيتي و تبليغي ما معطوف به جنبه احساسي و عاطفي ارزش هاست در حالي كه تكيه بر جنبه‌هاي احساسي در محيط هايي كه توجيه عقلاني را مي پسندد آثار منفي بر جاي خواهد گذاشت. لذا تبیین مبانی عقلانی ارزش هاي دفاع مقدس از راهبردهاي مهم براي اشاعه و تعميق آنهاست.

۲- ارزش های دفاع مقدس را نباید منحصر به گروهی خاص دانست و از سطح ملی و مردمی به سطح ارزش های گروهی(مثلاً گروه رزمندگان) تنزل داد. چرا که انبوهی از فرهنگ ها و شخصیت ها در این دوران با حضور آحاد مردم شکل گرفت. در این هشت سال جمعي به درجه رفيع شهادت نائل آمدند، گروهي در زمره جانبازان، ایثارگران و آزادگان قرار گرفتند و جمعي ديگر با صبر و مقاومت و ياد و خاطره جبهه و جنگ در عرصه هاي سازندگي کشور حضور يافتند.

۳- باور پذير كردن ارزش هاي دفاع مقدس از طريق اجتناب جدي از تبليغاتي كردن آنها و در نظر گرفتن مخاطبان اين ارزشها امری ضروری است. متوليان تبليغات معمولاً تمایل دارند كه از مجاهدان دفاع مقدس شخصيت‌هايي افسانه اي بسازند اما بايد به اين خطر هم توجه کنند كه در اين صورت شخصيت هايي كه به جامعه معرفي مي كنند قابل الگوسازي و الگوپذيري نيستند حال آنكه نسل جوان به الگوهايي نيازمند است كه ضمن هماهنگي با ايده و علايقشان منطبق با شرايط ملي و محلي آنها باشند.

۴- از راهكارهاي مهم گسترش و ارتقاي ارزش هاي دفاع مقدس اعطاي نقش هاي فرهنگي به حاملان اين ارزشهاست. براي مثال بسياری از ايثارگران عرصه هاي دفاع مقدس مي توانند بين توليدكنندگان فرهنگي(هنرمندان، نويسندگان و...) و مصرف كنندگان كالاهاي فرهنگي نقش «واسطه‌هاي فرهنگي» را ايفا نمایند.

۵- سال ها از روزهاي دفاع مقدس مي‌گذرد و به ظاهر از آن دوران جز خسارت‌هاي مالي و جاني، خاطرات تلخ و شيرين، جراحت هاي هر روز ملتهب‌تر از ديروز، چيز ديگري باقي نمانده است، اما نبايد فراموش كرد كه هدف، "جنگ" نبود. هدف، دفاع از اسلام و كيان مقدس آن بود و اين همان آرمان مقدسي است كه انقلاب اسلامی بر مبنای آن شکل گرفته است.

۶- هشت سال دفاع مقدس تنها يك جنگ قهرمانانه و يا يك دفاع جانانه نيست. دفاع مقدس يك فرهنگ است. فرهنگ ايثار، مجاهدت، مقاومت، صبر، اتحاد، همدلي و هزاران واژه ي ديگر. لذا نباید تجليل و قدرداني از افرادي که برای صیانت از اسلام و تمامیت ارضی کشور بدون هیچ چشم داشتی با نثار جان و مالشان در جبهه هاي حق عليه باطل شرکت نمودند، محدود به زمان خاصی گردد.

فرهنگ دفاع مقدس فرهنگ پايداري، مجاهدت و صبر است. فرهنگي كه به ما مي آموزد براي رسيدن به اهداف متعالي بايد كمر همت بسته و با تمام سختي ها و فتنه ها مبارزه نمود. هر چند به ظاهر جنگ به پايان رسيده، ولي آنچه بر جهان حاكم است نشان مي دهد هنوز مبارزه به اتمام نرسیده است. لذا به فرموده ي امام راحل: «تا بانگ لا اله الا الله و محمد رسول الله بر تمام جهان طنين نيفكند، مبارزه هست و تا مبارزه در هر جاي جهان عليه مستكبران هست، ما هستيم».

اين در واقع همان دفاع جانانه از فرهنگي مقدس است. به قول شهيد آويني: «شهدا ماندند و زمان ما را با خود برده است.» كاش زمان بايستد تا اين‌قدر از شهدا دور نشويم. بايد بار ديگر با خداي خود پيمان ببنديم كه در راه ارزش هاي مقدس خود تا آخر ايستاده ايم. دوران هشت ساله‌ي دفاع مقدس به فرموده‌ي مقام معظم رهبري «اوج افتخارات ملت ايران است». لذا براي حفظ و انتقال ارزش‌هاي آن و فرهنگ ايثار و شهادت به نسل آينده، بايستي اين فرهنگ با جديت در برنامه‌ريزي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي كشور مدنظر قرار گيرد.
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۱۴:۵۷
یاد امام وشهدا به خیر (1664531) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۳:۰۰:۳۳
ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان رژه نیروهای مسلح در آغاز هفته دفاع مقدس کاش از پدر موشکی ایران سرلشکر حسن تهرانی‌مقدم در حرم امام(ره) هم یادی می‌شد چون از بسیاری از شهدای بنام یاد کردند و این غفلت باید جبران شود. (1665483) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۳:۰۰:۵۰
بعد از 25 سال از پایان دفاع مقدس هنوز کبوترهای خونین بال به شهرها می‌آیند تا ما غافلان را بیدار کنند. در اکثر وصیت‌نامه شهدا مطلبی در مورد حفظ حجاب خانم‌ها قید شده است. از دولت تدبیر و امید انتظار می‌رود نسبت به برخورد با بدحجابی که قوانین مصوب نیز وجود دارد اهتمام ویژه‌ای نماید. (1665485) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۳:۰۱:۱۰
روزگاری آقای قاسم سلیمانی خار چشم صدام و صدامیان و از سوی دیگر افتخار رزمندگان اسلام به‌ویژه لشکر 41 ثارالله بود. و اما امروز این سردار از یک سو مایه افتخار جهان اسلام و از سوی دیگر خار چشم استکبار می‌باشد. واقعا باید به این‌گونه نیروهای تربیت شده سپاه افتخار کرد. (1665488) (alef-10)
 
محمد-بجنورد
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۱:۳۵
8 سال دفاع مقدس...
و اکنون تدبیر و امید برای سرافرازی ایران عزیز (1664550) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۰۰:۳۶
لطفا تدبیر وامید را با دفاع مقدس مقایسه نکنید (1664725) (alef-10)
 
محمد-بجنورد
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۴۵:۴۳
اگر نتوانم تلاش دولت تدبیر و امید را با تلاش غیرتمندانه ی مردم کشورم در 8 سال جنگ مقایسه نکنم، مطمئناً اجازه دارم که آسیب های بی تدبیری ها و تصمیمات نابخردانه ی دولت نهم و دهم را با خسارات جنگ تحمیلی مقایسه کنم.... (1664895) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۴:۳۴:۱۷
شما کلا چیزی را با چیزی مقایسه نکن، این یک کار را بلد نیستی، دوست من. (1665923) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۳:۴۷
پس از حمله ی شیمیایی عراق به سردشت در غرب ایران بسیاری بسیاری این شهر را نخستین شهر قربانی جنگ افزار های شیمیایی در جهان پس از انفجار بمب هسته ای هیروشیما نامیدند (1664561) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۳ ۱۱:۳۳:۲۸
واااااااااااااای خدا چقد مثبت دادین
اگه از اوباما تعریف شده بود بیشتر از این مثبت می دادین
برای همتون متاسفم
الف کوچولو موچولو میدونم منتشر نمی کنی.اما از خوندنش ناگزیری (1668537) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۴:۲۳
سال 1363 بود تنها 17 سال داشتم که راهي جبهه شدم از طريق لشکر مالک اشتر راهي جبهه و منطقه دو کوهه شدم. (1664563) (alef-10)
 
یک جانباز
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۵:۵۳
در حال حاضر به دليل عوارض شيميايي قادر به کار کردن نيستم و به دليل مشکلات شيميايي شدنم تا کنون ازدواج نکرده ام و همراه با پدر و مادرم زندگي مي کنم. (1664566) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۶:۴۸
هشت سال دفاع مقدس، آثار با ارزش و معنوی را بر جای گذاشت که نشانگر روزهای پر فراز و نشیب، تلخ و شیرین حماسه آفرینان صحنه های جنگ است. جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، با تمام ویرانگری هایش دارای فرهنگ انتقالی به نسل های بعدی است، فرهنگ جنگ خود مجموعه ای است از عملکردها، نگرش ها، روش ها، آفرینش های هنری و ادبی سال های جنگ و پس از آن. باید توجه کرد که انتقال این فرهنگ و حماسه ها به نسل های بعدی و حفظ ارزش ها و آثار این سال ها یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید بدان توجه شود (1664568) (alef-10)
 
محسنیان
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۲:۵۶
مشکلات جامعه ناشي از فاصله گرفتن از ارزشهاي الهي وديني است. (1664844) (alef-10)
 
امیدرضا بهروان
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۷:۴۲
عده ای که امروز با لاابالی گری بی بند وباری و حیف و میل بیت المال خون شهیدان را پامال می کنند باید یک روز پاسخ گو باشند (1664571) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۱۲:۱۶
با این شیوه مدیریتی نمی توان تغییر فرهنگی برای نسل جوان ایجاد کرد؛ مخاطب از ما جلوتر رفته و فهم و درک بیشتری دارد. آشنایی با تکنولوژی رسانه اش بالاتر است. زبان بین المللی را بهتر از منِ مدیر می فهمد. مخاطبی که از من جلو زده بطور حتم پیام من را گوش نمی کند. پس اول باید به اندازه خودم جلو بروم، بعد جوانان را دعوت کنم که به من بپیوندند و این همان مشکلی است که ما به آن دچار هستیم. (1664773) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۴:۳۷:۴۶
مدیریت یکی از عوامل است که البته خارج از ماست و به راحتی میتوان مشکلات را به آن حواله داد. صدها عامل دیگر هم هست که صد البته موثرتر از مدیریت هستند. فرمول در قرآن و روش کار حضرت رسول صلی الله علیه و آله آمده است. هر کسی خودش را مودب کند، سپس خانواده اش را. بعد به اجتماع بپردازد. نه اینکه از اول از اصلاح اجتماعی شروع کنیم. (1665940) (alef-10)
 
دکتر محمدزاده
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۸:۱۸
بیاییم صادقانه بپذیریم که در اثر عملکرد نابخردانه برخی از مسئولین بلندپایه و توسعه ارزشهای منفی توسط آنان امروزه بخش عمده ای از جوانان اعتقاد عمیق خود را نسبت به ارزشهای متعالی انقلاب از دست داده اند و نه تنها در فرایند دفاع فرهنگی حضور ندارند بلکه دررفتار های اجتماعی خود بر خلاف این جهت حرکت می کنند . بریا رفع این مسئله برنامه ای هم در حال حاضر ملاحظه نمی شود (1664574) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۰۱:۳۳
اقای دکتر محمد زاده من با فرمایش شما مخالفم ارزشها کمرنگ شده است ولی تغییر نیافته است (1664731) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۲۳:۵۵
ضمن عرض سلام و تشکر از شما در عرایض بنده از تغییر ارزشها صحبتی نشده بلکه نظر من این بود که از عمق باورهای جوانان نسبت به ارزشهای انقلاب کاسته شده و صرفا عملکرد نامناسب برخی مسئولین در این ارتباط مطمح نظر من می باشد که طبق تعبیر حضرتعالی این ارزشها کمرنگ شده است . فکر می کنم هر دو ی ما یک فضای ذهنی مشترک داریم و من بین آنها تناقضی مشاهده نمی کنم (1665056) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۹:۰۰
اقای دکتر یاراحمدی کاش از سینمای دفاع مقدس هم صحبت می کردید (1664576) (alef-10)
 
توانا
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۳:۵۶
بزرگداشت هفته ی دفاع مقدس، یادآوری و مرور مداوم و مستمر آن غنای فرهنگی است که در یک دوره ی سخت هشت ساله برای کشور ما به دست آمد و می تواند پشتوانه ی عملی و نظری استواری برای آینده این ملت باشد. پشتوانه ای آکنده از شهامت ، ایثار ، حماسه و ایمان. هر گونه هزینه مادی و معنوی برای بزرگداشت این هفته، یک سرمایه گذاری مطمئن برای آینده این کشور است و نمایشگر این که ما ملتی هستیم که چنین تجربه بی نظیر و استثنایی در طول تاریخ بشریت را فراموش نمی کنیم و از آن دریای بیکران ، می توانیم تا سالیان سال ، نهال های تشنه و جوان کشور را آبیاری کنیم. (1665130) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۲۹:۵۷
مردم و دوستداران سينماي دفاع مقدس از فيلمسازان توقع دارند كه با ساخت فيلم‌هاي مناسب سينماي دفاع مقدس را به دهه ۷۰ ببرند. البته اين موضوع حمايت دولت و به خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را مي‌طلبد. ساخت لوكيشن‌هاي مرتبط با سينماي دفاع مقدس از موارد هزينه بر اين حوزه است كه باعث گرديده بازيگران نسبت به حضور در اين نوع سريال‌ها و فيلم‌ها پرهيز كنند، چراكه شرايط ساخت فيلم‌هاي دفاع مقدس نسبت به فيلم‌هاي عاشقانه و كمدي بسيار سخت‌تر است. (1664580) (alef-10)
 
مجید معافی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۵۷:۱۱
ورود به عرصه فیلمسازی دفاع مقدس؛ نیازمند خلاقیت، تجربه و داشتن حس و حالی صادقانه به این دوران است. این عرصه متعلق به آدم هایی نیست که با تظاهر و زد و بند، ادعای بچه ی جنگ را فریاد می کشند. این عرصه، مردان کهنی را می طلبد که سینه سوخته ، هنرمند ، با تجربه ، مخاطب شناس و آشنا به صنعت سینما باشند وگرنه، اسبی را می تازانند که پایی لنگان دارد. (1664935) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۱:۰۵
یاد باد آن روزگاران یاد باد (1664583) (alef-10)
 
علوی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۲:۲۷
حفظ ارزش های دفاع مقدس وظیفه ای همگانی است (1664587) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۱۰:۵۰
فرهنگ در دفاع مقدس کارکرد نبود، بلکه حقیقت بود؛ اصلا دفاع مقدس ما دفاع فرهنگی بود (1664768) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۵:۵۴
الان از آن فرهنگی که می گویید چه جیزی باقی مانده اس>؟؟ (1664860) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۲:۲۹:۴۵
لعنت خدا بر صدام و صدامیون (1665363) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۲:۴۲
امنیت و آرامش امروز جامغه اسلامی مدیون رشادت ها و دلاوری های رزمندگان اسلام در دوران هشت سال دفاع مقدس است. (1664588) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۳:۰۳
بدون شک ملتی که در دوران دفاع مقدس در مقابل تجاوز ظالمان ایستادگی کرد امروز نیز آماده ی حراست از انقلاب است. (1664590) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۳:۲۶
آنچه موجب پیروزی رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس شد، عشق آنان به ایثار و شهادت طلبی بود که امروز نیز این عشق در وجود همه ی ملت ایران جاری است. (1664593) (alef-10)
 
سلطانزاده
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۳:۵۹
آیا کسی در میان مسئولان هم به فکر مشکلات جانبازان و ایثارگران دفاع مقدس هست یا خیر؟/ (1664595) (alef-10)
 
نسیبه
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۵:۰۵
حس قدر شناسی و وظیفه اخلاقی حکم می کند که قدر شناس تمام کسانی باشیم که به خاطر امنیت و حفظ استقلال و آزادی میهن اسلامی عزیزترین سرمایه وجود خود را فدا کردند . تک تک شهدای دفاع مقدس ، بزرگوارانی هستند که به خاطر دفاع از کیان و شرف ملت عزیز ایران اسلامی از جان خود گذشتند. (1665137) (alef-10)
 
مانلی پاکباز
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۴:۰۷
جنگ هشت ساله ایران و عراق ، بدون داشتن دستاوردی برای دو ملت ایران و عراق به پایان رسید،این جنگ اولین جنگی نبوده که کشور با آن روبرو و شده و مطمئنا آخرین نیز نخواهد بود.در این جنگ شاهد دلاوری های بسیار بودیم اما براستی شایسته است در مورد یک اتفاقی که سال ها از آن گذشته و نمونه های فراوانی چون آن هم در تاریخ کشور ما و دیگر کشورها وجود دارد این میزان مرثیه سرایی شود؟؟؟ ایا اگر پس از پایان جنگ یک مجسمه و نماد برای تجلیل از این دلاوری ها ساخته شده بود کافی نبود،حتما باید نام تمام میادین و خیابان ها تغییر پیدا میکرد؟؟؟ اگر مجددا کشور وارد شرایط جنگی شود،نام شهیدان جدید را بر چه خواید گذاشت؟؟؟دست آورد امور فرهنگی که به امروز از بیت المال برای آن در این زمینه هزینه شده چه بوده است؟؟؟؟ (1664597) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۱۰:۴۲
به سهم خود از اقای دکتر توکلی و همکارانشان در الف به عنوان یک جانباز جنگ تشکر می کنم که در هفته دفاع مقدس از شهدا و ایثارگران چندین بار یاد کرده اند (1664998) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۴:۲۱
شروع مدارس با هفته دفاع مقدس تقارن پیدا کرده است و انتظار می رود از فضای آموزشی مدارس در این هفته استفاده شود تا دانش آموزان نیز با رشادت ها، جوانمردی و دیگر خصلت رزمندگان اسلام آشنا شوند و آن ها را سرلوحه کار قرار دهند. (1664598) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۴:۴۰
حفظ ارزش های دفاع مقدس و ترویج آن بین نسل جوان مهم ترین وظیفه مسوولان است و باید در جهت حفظ فرهنگ دفاع مقدس و تبیین آن در جامعه بیش از پیش تلاش کرد. (1664600) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۵:۳۱
بعضی ها از جریان دفاع مقدس برای خود جیب دوخته اند!! واقعا جای تاسف دارد که خون شهیدان را اینگونه ارج می نهند!!!
لطفا درج کنید سانسور نکیند (1664604) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۶:۲۷
شهدا ماندند و زمان ما را با خود برده است. (1664607) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۶:۵۴
برای جانبازان قطع نخاع دعا کنید زندگی بسیار سختی دارند (1664611) (alef-10)
 
ضیاسری
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۷:۵۵
بزرگداشت هفته ی دفاع مقدس نه به عنوان یک بزرگداشت صرف یادآوری خاطرات مربوط به دو دهه ی پیش ، بلکه محملی برای بارور ساختن جریان و مرامی است که حالا دیگر به شالوده ی اساسی نظام کشور تبدیل شده است. (1665152) (alef-10)
 
ابوالفضل یعقوبی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۷:۴۶
پس از گذشت چندین سال از پایان جنگ تحمیلی و ظهور مجدد دنیاگرایی و مادی گرایی و به قول رهبر معظم انقلاب: «همه چیز را در مادّیات جستجو کردن»، مروری بر دفاع مقدس و ارزش های آن، این امکان را برای کسانی که می خواهند بر عهد خود با خداوند وفادار بمانند و بر انقلابی ماندن اصرار ورزند فراهم می کند تا عملکرد خود را با ارزش های مطلقی که معیار حسین وار زیستن و حداقل مسلمان ماندن است، محک بزنند و گوهر مجاهدت های خود را به بهای اندک دنیا و زخارف چشم پرکن آن نفروشند. (1664612) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۸:۲۹
یکی از پدیده های زشت امروز این است که بعضی درصددند است تا هر طور شده پست و مقام بالاتری داشته باشد و در آن پست خود را برتر از دیگران دیده و امکانات بهتری برای خود در نظر بگیرند. متاسفانه این امر باعث شده تا عدالت اجتماعی کمرنگ شده و این اخلاق ناپسند از مسئولین به افراد پایین دست نیز منتقل شود. به همین جهت روحیه ایثار و از خودگذشتگی و خدمت به دیگران در این افراد کمرنک گردیده و رو به خاموشی می رود.البته مبارزه با این رذیله اخلاقی بسیار مشکل به نظر می رسد تا جایی که پیامبر گرامی اسلام(ص) فرموده اند: «آخرین چیزی که از قلب مؤمن بیرون می رود، حب جاه و مقام است.» ولی وقتی با اخلاص، توکل و همتی بلند در این راه قدم گذاشته شود مانند بسیجیان و فرماندهان دفاع مقدس، در این راه بسیار سبکبال طی مسیر خواهیم نمود. (1664616) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۸:۴۹
بسیجی ها در جبهه در تقسیم کارها و پیشبرد امور خیلی راحت با یکدیگر کنار می آمدند و به فکر مقام و عنوان بالاتر نبودند، حتی آنآن که مقام بالاتری داشتند یعنی فرماندهان، به هنگام نبرد پیش گام تر از نیروهای خود بودند و نیروها نیز گوی سبقت را از یکدیگر می ربودند. آنان حتی الامکان از زیر بار عنوان شانه خالی می کردند و بیشتر مایل بودند بدون شهرت و فقط برای خدا خدمت کنند که حاصل کارشان تا ابد باقی بماند. (1664618) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۳۹:۰۶
به قول یکی از بسیجیان خوش ذوق: «بی رنگی رنگ بسیجی هاست، مراقب باش رنگی نشوی.» (1664619) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۰:۴۶
شهید مهدی باکری فرمانده ی لشگر 31 عاشورا روزی از اهواز عازم خط بود، نزدیک غروب قبل از حرکت به تعمیرگاه لشگر مراجعه کرد و از تعمیرکار بسیجی خواست تا چراغ های ماشین را تعمیر کند. اما تعمیرکار بدون آن که فرمانده ی لشگر را بشناسد در پاسخ گفت: «ساعت کار پایان یافته است و من اکنون در حال شستن لباس هایم هستم و چون امکان انجام کارهای شخصی در صبح و ساعت کار برایم وجود ندارد، ان شاءالله فردا صبح کار شما را انجام خواهم داد. شهید باکری که عجله داشت و باید سریع تر به خط می رفت و از طرفی فرا رسیدن غروب و تاریکی هوا مانع بود تا با وضعیت فعلی ماشین حرکت کند به وی گفت من حاضرم لباس های شما را بشویم و شما ماشین مرا تعمیر کنید. تعمیرکار پذیرفت و به دنبال آن مشغول درست کردن چراغ های ماشین شد و شهید باکری نیز به شستن رخت ها همت گماشت. پس از دقایقی یکی از افراد تعمیرگاه که فرمانده ی لشگر را می شناخت از دیدن رخت شویی وی آن هم در تعمیرگاه تعجب کرد. لذا بلافاصله به سراغ تعمیرکار رفت و گفت آقا مهدی چرا اینجا رخت می شوید؟ و با تعجب از تعمیرکار پرسید می دانی این کیست؟ آقا مهدی فرمانده ی لشگر است. تعمیرکار با ناراحتی و خجالت به سمت فرمانده دوید و از او عذرخواهی کرد. اما شهید باکری با آن روح بلند در پاسخ اظهار داشت: «یعنی چه! من و تو با هم شرط کردیم هر کدام نیاز دیگری را برطرف کنیم. این عذرخواهی ندارد.» هر چه تعمیرکار اصرار کرد وی نپذیرفت و سرانجام ماشین او را تعمیر کرد و مهدی شهید نیز لباس های بسیجی اش را شست! (1664626) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۹:۲۶
این خاطرات بر شانه های انسان سنگیینی می کند (1665156) (alef-10)
 
یاد شهدا بخیر
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۱:۲۳
در عملیات بدر هنگامی که نیروهای عراقی توانستند از جناح شمالی عملیات قرارگاه نجف نیروهای اسلام را عقب بزنند عرصه برقرارگاه کربلا و یگان های آنها بسیار تنگ شد و حوالی بعد از ظهر روز 28/12/63 یگان های عراقی توانستند در سمت راست خط همایون و در شرق دجله به سمت مواضع قرارگاه کربلا تعرض خود را آغاز کنند. در همین روز لشگر 31 عاشورا که از شب قبل به شرق دجله رفته بود تدریجاً در محاصره ی یگان های عراقی قرار گرفت و این در حالی بود که فرمانده ی لشگر شهید باکری نیز در بین نیروهای خود حضور داشت. جنگ و گریز بین لشگر عاشورا و یگان های عراقی به شدت ادامه یافت و فرماندهی قرارگاه کربلا و فرماندهی سپاه درصدد بودند هر طور شده فرمانده ی لشگر عاشورا را به غرب رودخانه بیاورند اما او با رمز گفت: باید ایستاد و تا آخرین لحظه جنگید حتی فرماندهان و کادر لشگر عاشورا که نزدیک وی در صحنه ی نبرد بودند به وی گفتند: آقا مهدی خیلی راحت است که آدم شهید شود ولی ماندن و با مشکلات دست و پنجه نرم کردن خیلی سخت است. آنها با این بهانه درصدد بودند که فرمانده ی خود را از وضع حادی که ایجاد شده است و هر آن سخت تر می شد خارج سازند اما شهید باکری نپذیرفت و به خصوص هنگامی که بسیجی ها در محاصره قرار گرفتند به هیچ وجه خارج شدن از کنار آنها را قبول نکرد و سرانجام با تیری که به پیشانیش خورد در آستانه ی شهادت قرار گرفت او را به کنار رودخانه دجله رساندند و در قایق گذاشتند تا به اورژانس منتقل شود اما نیروهای عراقی که بر اوضاع کاملاً مسلط شده بودند قایق حامل وی را با آرپی جی به خاکستر تبدیل کردند و جسد باکری نیز سوخت و خاکستر آن را آب برد! (1664628) (alef-10)
 
مرضیه سعادتی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۳:۵۴
راي نسل جوان امروزي اين سئوال مطرح است که چه عواملي باعث شده است تا رزمندگان ايراني در مقابل دشمنان پيروز شوند ؟مهمترين عامل پيروزي رزمندگان اسلام نصرت امدادهاي الهي وهدايت رهبري بي نظير امام بزرگواربود که قوت قلب و مايه ثبات قدم براي رزمندگان بود. (1664849) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۱:۵۱
شهید بروجردی در میان رزمندگان و مردم غرب کشور از محبوبیت زیادی برخوردار بود تا جائی که او را مسیح کردستان می نامیدند، روزی تعدادی از رزمندگان به شهید ناصر کاظمی گفتند از قول ما به برادر محمد بروجردی بگویید این قدر جلوی بچه ها حرکت نکند، ممکن است آسیب ببیند (1664632) (alef-10)
 
سینا
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۲:۰۶
آخه بمن بگو ببینم این بچه 12-13 ساله که توی عکس داره میخنده اونجا توی بیابونهای جبهه چیکار میکرده؟ (1664634) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۴۱:۳۱
تمسك به ارزش‌های دفاع مقدس نياز هميشگی جامعه اسلامی است (1664878) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۲:۴۴
در جناح چپ عملیات در محور طلائیه شهید حسین خرازی فرمانده ی لشگر 14 امام حسین(ع) آن قدر ماند تا دست راست خود را از دست داد و او را با بدن پر از ترکش به بیمارستان منتقل کردند. (1664636) (alef-10)
 
کاظم صادقی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۴:۰۷
وصیت نامه های شهدا را بخوانید و ذهن جوان های ان روز را با جوان های امروز مقایسه کنید (1664642) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۱۷:۳۶
برای شادی روح شهدا صلوات (1664797) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۴:۳۷
دفاع مقدس, برهه‌اي متمايز و جدا در تاريخ چندهزارساله ايران است (1664645) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۵:۰۷
همه آحاد مردم و به خصوص جوانان با احساسي متفاوت از قبل در اين حماسه جاودان شركت كردند. چراكه با دقت در جنگها و تهاجمات قبلي تاريخ ايران مي‌توان دريافت , هيچگاه شور و علاقه به شركت در آنها مانند تجربه هشت سال دفاع مقدس نبوده است . ريشه‌يابي علل اين واقعه نياز به بحثي عميق دارد كه خارج از موضوع اين مقاله است ولي دلايلي مانند مقطع انقلابي شروع جنگ, تاثير معنوي رهبري امام خميني بر اقشار مختلف جامعه, حس ميهن پرستي واقعي با تاكيد بر مضامين ديني و اسلامي ,... در اين امر دخالت داشته‌اند . (1664649) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۵۲:۲۳
برای انتقال فرهنگ صحیح دفاع مقدس که به صورت اختیاری نه اجباری وارد سبک زندگی مردم شود باید سازمانی ایجاد گردد که صرفا به روایت گری صحیح تاریخ دفاع مقدس بپردازد. (1665173) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۵:۳۴
ديدگاه مردم ايران نسبت به جنگ به عنوان جهاد كه نوعي تكليف الهي مي‌باشد و تداعي كننده حال و هواي جنگهاي صدر اسلام است (1664651) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۶:۱۸
هيچ مقطعي از تاريخ چندهزارساله ايران,به اندازه دوران دفاع مقدس ارزشهاي ملي و ميهني و ديني ايراني متبلور نگرديد . ارزشهاي دفاع مقدس علاوه بر اينكه از تنوع و لطافت خاصي برخوردارند , داراي پايداري و ثبات ويژه‌اي نيز مي‌باشند و اين بدليل ويژگي‌هاي منحصر به فرد دوران دفاع مقدس است . در اين مورد شواهد بسياري را مي‌توان بيان كرد كه اصرار نوجوانان براي اعزام به جبهه‌ها يكي از اين موارد است . (1664654) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۴۹:۲۸
از مهمترين ابعاد اجتماعي دفاع مقدس ايجاد روحيه ايثار و فداكاري در تمامي اقشار جامعه اعم از زنان و مردان , كارمندان و كارگران, ... مي‌باشد. نگاهي به وضعيت جامعه آن روز در ايران گواه اين مطلب خواهد بود كه چقدر افراد جامعه نسبت به يكديگر داراي روحيه فداكاري و مهرباني بوده‌اند (1664665) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۰:۱۶
هر حادثه تاريخي بيش از هر اثري مي‌تواند آثار فرهنگي مثبت يا منفي براي جامعه به دنبال داشته باشد . ابعاد فرهنگي دفاع مقدس نيز تاحد زيادي معرفي و ارائه شده‌اند , كه مي‌توان به فعاليتهاي صدا و سيما, سينما و تئاتر , دانشگاهها و آموزش و پرورش اشاره نمود . (1664671) (alef-10)
 
شیرودی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۲۲:۰۵
بروید سراغ اقای هاشمی رفسنجانی و تا ایشان زنده است تاریخ جنگ را تکمیل کنید خصوصا پذیرش قطعنامه (1664817) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۴ ۱۲:۴۱:۲۱
اره واا.... حاج اقا یه توضیحی هم بدند در زمان جنگ اقازاده هاشون تو کدوم عملیات و منطقه جنگی مشغول دفاع بودند؟؟؟ شاید در منطقه عملیاتی لندن مشغول تلمذ علوم سیاسیه الانگلیسیه بودند تا بعد از جنگ کشور دچار خلاء مدیران کارامد نباشه (1671459) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۰:۴۲
انقلاب اسلامي, قبل از هر چيز يك انقلاب ارزشي و ديني بوده است . دقت در افكار و ايده‌هاي رهبري انقلاب , آرمانها و شعارهاي انقلابيون , ... همه و همه نشانگر روح مذهبي انقلاب است . مسلماً آثار و پيامدهاي انقلاب نيز ديني و مذهبي است و اين امر بويژه در مورد دفاع مقدس صادق است , چرا كه اگر روح دين و مذهب در اين قضيه وجود نداشت ممكن نبود جوانان ايران با اين شور و اشتياق و بصورت داوطبانه در جبهه‌ها حضور يابند و آن حماسه‌ها را بيافرينند . (1664676) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۱:۱۱
در معرفي و ارائه آثار يك واقعه تاريخي, بيش از هركسي حاضران و شاهدان آن واقعه مي‌توانند بيانگر واقعيات و ناگفته‌ها باشند . اين امر در مورد دفاع مقدس نيز صادق است, زيرا زمان زيادي از وقوع آن نگذشته است و خوشبختانه افراد زيادي در جامعه وجود دارند كه آن زمان را درك كرده‌اند و در نتيجه به راحتي مي‌توانند ديده‌هاي باارزش خود را از آن دوران به نسل جديد منتقل كنند. آثار تربيتي اين روش بدليل اعتمادي كه به راوي وقايع مي‌شود, بسيارند. (1664678) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۱:۴۳
در معرفي و ارائه آثار يك واقعه تاريخي, بيش از هركسي حاضران و شاهدان آن واقعه مي‌توانند بيانگر واقعيات و ناگفته‌ها باشند . اين امر در مورد دفاع مقدس نيز صادق است, زيرا زمان زيادي از وقوع آن نگذشته است و خوشبختانه افراد زيادي در جامعه وجود دارند كه آن زمان را درك كرده‌اند و در نتيجه به راحتي مي‌توانند ديده‌هاي باارزش خود را از آن دوران به نسل جديد منتقل كنند. آثار تربيتي اين روش بدليل اعتمادي كه به راوي وقايع مي‌شود, بسيارند. (1664680) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۲:۰۸
آرامگاه شهدا هميشه يادآور جواناني است كه با دست شستن از همه آرزوهاي دنيوي خود به استقبال شهادت رفتند و آنرا مشتاقانه در آغوش گرفتند (1664684) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۳:۰۰
چه اصراري است که دوران جنگ تحميلي عراق عليه کشورمان را «دوران دفاع» و خصوصا آن که «دفاع مقدس» بدانيم، مگر نه اين است که همه کشورهايي که در طول تاريخ، جنگي را تجربه کرده اند، بالاخره سربازان و نظامياني از يک يا چند کشور براي حمله و سربازان و نظاميان و حتي مردم عادي از کشور يا کشورهاي مورد حمله قرار گرفته، در مناطق و جبهه ها حضور داشته اند و بالاخره در هر جنگي و دفاعي، کم يا بيش، صحنه هاي افتخارآميز و بلکه حماسه هايي بزرگ و شورانگيز آفريده شده، اما هيچ يک از اين درگيري ها و جنگ ها و حتي دفاع ها، به صفت مقدس، متصف نشده اند، حتي از مقابله و دفاع کشورمان در مقابل حملات کشورهاي مهاجم چه در قرون متقدم و چه در قرن هاي اخير و معاصر، به عنوان «دفاع مقدس» ياد نشده است. (1664691) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۳:۲۹
آري خلق يک گنجينه گرانسنگ، گرانبها و تمام نشدني بلکه لايزال از آن باب که اين گنجينه از دامن حسين(ع) و کربلا سرچشمه گرفته است و رنگ ياقوت هاي آن سرخ، سرخ و به سرخي خون شهيدان جاودان کربلاست. (1664693) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۳:۵۱
اين دفاع، مقدس است از آن باب که مکتب حق باوري، عدالت طلبي و آزادگي انبيا و اولياي الهي را در قرن بيست ويکم، به رهبري خميني عزيز، احيا کرد و جان تازه بخشيد تا پرچم لاله گون عزت و شرف و دين مداري و بيرق سبز انسانيت و اسلام ناب محمدي(ص) تا ظهور منجي عالم بشريت در دست ايرانيان مسلمان اين طلايه داران ايثار و شهادت و مرزبان واقعي حريم اسلام و قرآن و ولايت در اهتزاز باشد. (1664696) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۴:۱۲
دوران دفاع، مقدس است به خاطر احياي مکتب انسانيت و شرف و فداکاري و ايثار و آزادگي و کرامت و ارزش هاي متعالي اسلامي انساني. مقدس است به خاطر بازتوليد ارزش هاي ناب انساني اسلامي که پيامبر خاتم با هزاران خون دل خوردن براي به کمال و سعادت رسيدن انسان براي جامعه بشري به ارمغان آورد و دوران دفاع مقدس آن ارزش ها را در عصر حاضر احيا کرد و براي همه نسل ها و عصرها به عنوان چراغ راه به امانت گذارد. (1664698) (alef-10)
 
محمد رزمی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۴۴:۲۱
جاری بودن روح مقاومت و دفاع مقدس در جامعه، سرمايه‌ پايان‌ناپذيری را در اختيار جمهوری اسلامی ايران قرار داده است كه طی دهه‌های اخير انقلاب اسلامی را در مواجهه با چالش‌ها، بحران‌ها و مشكلات تحميلی ناشی از سناريوهای جبهه معاندين نظام به‌ويژه در عرصه تحريم‌ها و تهديد‌های استكباری به سلامت عبور دهد. (1664892) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۴:۴۳
مادراني نيز همچون عفت علي عسکري (افراسيابي) ۷ پسر خود را راهي ميدان دفاع و احياي ارزش ها کردند تا ايران بماند، تا اسلام بماند تا انقلاب بماند تا جمهوري اسلامي بماند تا ارزش هاي انساني اسلامي احيا شود و زنده بماند. پس يکي يکي دلبندهايش را پس از ايثارگري در راه خدا در آغوش خاک به امانت سپرد و پرکشيدن پنج دلبند خود را تا عرش به نظاره نشست. امروز نيز در سن ۷۵ سالگي در کنار شوهر رزمنده اش هنوز به پرستاري ۲دلبند جانبازش، دل روشن مي کند و چه بسيار مادراني که از پيکر دلبند شهيدشان هيچ يافت نشد و هنوز يعقوب وار پيراهن يوسفشان را به چشم مي کشند! آيا ظهور اين تجليات جز از گنجينه و مکتب دفاع مقدس طلوع کردني بود. (1664700) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۲۸:۱۱
یاد امام و شهدا دل و می بره کرب و بلا (1664834) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۵:۰۵
هزاران هزار دريغ و هزاران هزار افسوس که پس از گذشت ۳۰ سال از پايان آن جنگ تحميلي و آن دفاع مقدس، بسياري از مسئولان و نسل ما براي نگهداري شايسته و بايسته از اين امانت، امانت گنجينه و مکتب دفاع مقدس و تحويل آن به نسل ها و عصرهاي آينده آن چنان که بايد کار و تلاش نکرديم. (1664701) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۵:۴۷
مبلغان در تبیین ارزش های دفاع مقدس نقش بسزایی دارند (1664705) (alef-10)
 
شاه محمدی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۶:۲۵
با این همه ادعا بنیاد حفظ نشر ارزش‌های دفاع مقدس پولی برای انتشار کتاب ندارد (1664707) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۷:۱۴
اما ما در کشوری که مردم از خرد و کلان با جسم و جان خود در برابر یک تهاجم ایستادند، به راحتی همه چیز را به گذر زمان واگذار کرده ایم و آنچه برای ما دیگر مهم به شمار نمی رود، حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس توسط وارثان واقعی خود آن است، نه کسانی که تنها دوست دارند شیپوری از جنگی بودن را به همراه خود داشته باشند (1664712) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۲:۰۱:۴۴
ما به تمام شهدا بدهکاریم و باید از خون آنان پاسداری کنیم (1665222) (alef-10)
 
آزاده محمد.م
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۷:۵۵
اقای یاراحمدی خدا به شما خیر بدهد متن خوبی نوشتید (1664715) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۸:۱۳
جوانان حافظ ارزش‌های دفاع مقدس باشند (1664716) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۸:۳۱
ارزش‌های دفاع مقدس بايد در صدا و سيما و دانشگاه‌ها نهادينه شود (1664718) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۹:۵۲
چرا بعضی ها اصرار دارند خودشان را به شهدا و جانبازان و ایثارگران بچسبانند درحالی که در زمان جنگ در خانه خواب بودند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1664723) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۰۸:۱۵
یاد شهید صیاد شیرازی کردم خدا رحمتش کند (1664755) (alef-10)
 
بهروز اثباتی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۱۰:۳۰
نام شهید در همه جای ایران بدون لحاظ کردن شناسنامه آن مقدس است. شهدا حریمی دارند که حتی بدترین افراد این حریم را مقدس می دانند که این باز همان مفهوم فرهنگ شهادت است که حضرت امام(ره) می فرماید: نقطه اقتدار نظام ما همین است. (1664766) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۱۱:۳۴
وقتی می خواهیم در هفته دفاع مقدس نمایشگاهی برپا کنیم، به سراغ نشان دادن ادوات و سلاح های نظامی می رویم. حتی زمانی هم که مردم را به راهیان نور می بریم، بُن دفاع مقدس را نشان نمی دهیم و آن جا دنبال این هستیم که یک خلسه روحانی برای جوانی که به راهیان نور آمده ایجاد کنیم تا یک نوع سیر ریاضیتی هم در وجود خودش داشته باشد. در حالی که این کار فرهنگی نیست. با توجه به این مطالب به نظر می رسد نوع مدیریت های فرهنگی ما کهنه و پوسیده است. (1664769) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۱۲:۵۵
با تفکر بسیجی، دشمن توان غلبه بر کشور را ندارد/ (1664777) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۱۳:۴۰
درسی که باید از 8 سال دفاع مقدس بگیریم همان ایثار، مقاومت و شهامت است و عبرت های ما هم همان خود باوری است. (1664782) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۲۱:۱۹
شعار اساسی ما در دفاع مقدس
هیهات من الذله (1664809) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۰:۴۰
تیتر بسیار زیبایی برای این متن انتخاب کردید درود بر شما (1664838) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۲:۱۳
ارزشهاي دفاع مقدس بايد در سبک زندگي ايراني اسلامي نقش آفريني کند (1664842) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۵:۱۷
مردان و زنان ایرانی با اتکا به خداوند و توصیه های معمارکبیر انقلاب در راه استقلال، آزادی، بالندگی و توسعه کشور با متجاوزان به جنگ پرداختند تادرخت انقلاب تنومندتر و شاداب تر از گذشته شود (1664854) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۴۲:۲۷
هفته دفاع مقدس، مجموعه‌ای از برجسته‌ترين افتخارات ملت بزرگ ايران در دفاع از انقلاب، شريعت و اسلام ناب محمدی(ص) و دفاع از مرزهای آبی و خاكی ميهن‌اسلامی را در خود دارد كه دليرمردانش درخشنده‌ترين و نفيس‌ترين حماسه‌ها را در طول تاريخ اين سرزمين به يادگار گذاشته‌اند. (1664881) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۵۶:۳۴
ارزش های «دفاع مقدس» را با نسیم زمانه، جابه جا نکنیم (1664933) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۰:۵۸:۲۴
ایثار، از خود گذشتگی ، بیزاری از دنیا پرستی ، شهادت طلبی، عبور از فرد گرایی و... از جمله ارزش هایی بود که در سنگر به سنگر رزمندگان در دوران دفاع مقدس موج می زد و هنوز تصاویر زیبای سبقت گرفتن رزمندگان برای عبور از میدان مین در یاد و خاطره بسیاری از کسانی که جبهه را تجربه کردند به یادگار مانده است. (1664941) (alef-10)
 
بازدار جعفری
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۰۳:۰۶
شروع دفاع مقدس محک جدی ای برای سنجش میزان همبستگی داخلی و اعتقاد مردم به جمهوری اسلامی بود. به زعم کشورهای منطقه و امپریالیسم جهانی، هم گامی و همراهی با صدام نه تنها هزینه چندانی برای آن ها نخواهد داشت بلکه پایانی است بر صدای بیدارگر ملت ایران که می تواند آینده هرحکومت خودکامه ظالمی را به مخاطره بیاندازد. بنابراین یا همانند سلطان حسین نادان اردنی شخصاً در کنار صدام آغازگر و حمایت کننده مستقیم عراق بودند یا به مثابه سایر دولت‌های استعماری، کمک های مالی و تسلیحاتی به رژیم بعثی ارسال می کردند. (1664964) (alef-10)
 
موسی کرمانی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۰۴:۱۸
دوران دفاع مقدس و مظلومیت مردم مسلمان ایران، طشت رسوایی اسلام خواهی گمراهانه بعضی دولت های عربی و ندای دروغین منادیان حقوق بشر را از بام انداخت و چهره حقیقی آنان را برملاساخت (1664969) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۰۵:۰۸
تقابل ایمان، اراده و وطن دوستی مردم ایران بهره مند از حداقل امکانات در برابر ارتش رژیم سفاک تا دندان مسلح بعثی و معجزه پیروزی های رزمندگان ایرانی برای سایر مردم ستم دیده دنیا به ویژه مسلمانان منطقه و مبارزین حزب الله و مردم مظلوم فلسطین امیدآفرین و درس آموز بود. دفاع مقدس، اصل ایمان و پیروزی حق را تحت هر سرایطی اثبات نمود. (1664972) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۰:۰۳
ارج نهادن به کرامات شهدا و ایثارگران وظیفه ی هر مسلمانی است (1665111) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۱:۵۰
خداوند برای ما هم زمینه ی جهاد و شهادت در راه خود را فراهم نماید (1665121) (alef-10)
 
karimi
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۳:۱۶
دفاع مقدس، دفاع از ارزش های اسلامی و جهاد مقدس علیه کفر و الحاد بود . آیا می شود تصور کرد که ما گوشه ای از تاریخ اسلام را نادیده گرفته و دور بریزیم ؟ آن هم برهه ای از تاریخ آن را که سراسر حماسه و افتخار برای رزمندگان اسلام، پاسداشت ارزش های دفاع مقدس ، پاسداری از آرمان های اسلامی است و این امری ضروری و واجب است . (1665125) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۴:۲۷
وقتی که سخن از ضرورت و پاسداشت ارزش های دفاع مقدس است ، دو مقوله متفاوت توامان مطرح می شود ، انزجار و بیزاری از جنگ طلبی و تجاوز دشمن . نسل های آینده ما حق دارند دشمنان خود را بشناسند و در ضمیر تاریخی خود احساس تنفر نسبت به دشمنان و تمام کسانی داشته باشند که در سخت ترین شرایط می خواستند با ناجوانمردانه ترین شکل ممکن، موجودیت ملت مسلمان و تاریخی ایران اسلامی را به مخاطره اندازند.
سوی دوم قضیه بحث دفاع است . همه ملت ها برای ایجاد انگیزه و برانگیختن حس شجاعت و هویت بخشی به جوانان و تداوم هنجارهای اجتماعی نیازمند دمیدن روح شجاعت و شهامت در نسل های آینده خود هستند و خوشبختانه تاریخ سراسر افتخار هشت سال دفاع مقدس سفره ای رنگین از باورها و ارزش های والای انسانی است که هر کدام به تنهایی برای به حرکت در آوردن عزم ملی کفایت می کند . نکته اساسی این است که جنگ تمام شده است و لیکن دفاع همچنان باقی است و ما در تمام زمان ها و اعصار باید آمادگی کامل دفاعی داشته باشیم. (1665134) (alef-10)
 
مجید روحانی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۵:۳۲
هفته دفاع مقدس فرصت مغتنی است تا بتوانیم گوشه ای از سلحشوری ها و شهادت طلبی بهترین جوانان این مرز و بوم را برای نسل حاضر معرفی کنیم. قدر دانی بسیار اندکی از جانبازی های آن بزرگان رفته و جانبازان حاضر در صحنه داشته باشیم. (1665140) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۶:۰۵
در نهایت این که تاریخ دفاع مقدس در عادی ترین شرایط ، بخشی افتخار آفرین از تاریخ طولانی ملت ماست اما دشمنان سعی دارند این بخش ارزشمند را سیاه و منفی جلوه دهند . اگر خدای ناکرده با همه ویژگی های برجسته آن نتوانیم پاسدار حریم و ارزش هایش باشیم تسلیم دشمنانی خواهیم شد که سعی خواهند کرد به سیاه نمایی پرداخته و حتی الامکان این مقطع پر افتخار را از ذهن و قلب ملت محو کنند و با ایجاد گسست فرهنگی و تاریخی ، نسل های جوان و سرزنده کشور ما را به بی هویتی سوق دهند. (1665142) (alef-10)
 
امیدوار محبی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۷:۰۶
انقلاب اسلامی به حیات و نشر و گسترش ارزش های دفاع مقدس بستگی دارد و این دو در واقع لازم و ملزوم یکدیگرند. بنابراین حفظ ارزش های دفاع مقدس ، همان حفظ ارزش های انقلاب است. (1665149) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۴۸:۴۳
هفته دفاع مقدس، بزرگداشت فرهنگ ارزشها (1665153) (alef-10)
 
کامل
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۵۳:۰۵
مرهون فرهنگ دفاع مقدس هستیم (1665178) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۵۳:۵۷
31 شهریورماه هر ساله روز قدرت‌نمایی جمهوری اسلامی ایران در مقابل استکبار جهانی و سایر دشمنانی است که نمی توانند نظاره‌گر افتخارات و پیشرفت‌های نظام اسلامی در عرصه های گوناگون باشند. (1665184) (alef-10)
 
یک نکته
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۵۵:۰۹
با وجود چهره های برجسته دفاع مقدس در کشور همچون محسن رضایی چنین اشخاصی به جای وارد شدن به مسائل سیاسی باید فرهنگ دفاع مقدس را به نسل فعلی انتقال دهند چرا که چنین کسی در 26 سالگی فرمانده جنگ بوده است. لذا امثال ایشان که بسیار کم هستند گنجینه ای از تاریخ دفاع مقدس هستند که بهتر است در این زمینه تجربیات خودارا در اختیار محققین قرار دهد (1665191) (alef-10)
 
امیررعنایی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۵۶:۳۱
تثبیت اقتدار جمهوری اسلامی ایران، تضمین استقلال کشور، ایجاد الگوی مبارزه با قدرتهای بزرگ، تولد استراتژی نوین دفاعی، رشد روابط سیاسی و دیپلماسی با کشورها، اعتقاد به نقش ایران در تامین امنیت منطقه، شکست اهداف زمان‌بندی شده استکبار جهانی و رژیم جعلی اسراییل در خاورمیانه، مطرح شدن بیشتر انقلاب اسلامی در سطح جهان و بیداری جهان اسلام راز جمله دستاوردهای بین المللی دوران دفاع مقدس است. (1665198) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۱:۵۷:۱۵
بهترین قسمت مقاله اینجاست
هشت سال دفاع مقدس تنها يك جنگ قهرمانانه و يا يك دفاع جانانه نيست. دفاع مقدس يك فرهنگ است. فرهنگ ايثار، مجاهدت، مقاومت، صبر، اتحاد، همدلي و هزاران واژه ي ديگر. (1665204) (alef-10)
 
اغتمادی نیا
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۲:۰۲:۱۷
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مایه بقای انقلاب اسلامی است و به برکت خون شهدای انقلاب است که امروز ایستاده ایم و در عرصه های ملی و بین المللی افتخار آفرینی کسب می کنیم (1665226) (alef-10)
 
مستکملی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۲:۰۴:۵۳
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مایه بقای انقلاب اسلامی است و به برکت خون شهدای انقلاب است که امروز ایستاده ایم و در عرصه های ملی و بین المللی افتخار آفرینی کسب می کنیم (1665238) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۲:۰۵:۴۱
دست مریزاد اقای یاراحمدی (1665243) (alef-10)
 
همایون
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۲:۱۵:۲۳
اگر نصف پول های غیر قانونی که صرف فوتبال می شود صرف حفظ ارزش های ملی می گردید بسیاری از مشکلات فرهنگی از بین می رود (1665289) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۲:۲۹:۱۴
حیف از جند صد هزار جوان این کشور که از ملت به غارت رفت (1665359) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۴:۱۱:۰۶
چراحیف مسولان دلسوز که هستند (1665819) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۶:۵۹:۵۸
شهدا از دست نمی روند به دست می ایند (1666360) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۴:۵۳:۱۳
گفتمان فرهنگی سالهای جنگ زمانی گفتمان غالب در فضای جامعه بود
اما واقعا این گفتمان درنسل سوم و چهارم نفوذ داشته است ؟
نسل اول و دوم انقلاب به طور طبیعی فعال ترین طیف در درون این فرهنگ بودند
اما نسل های بعد چه؟
زمان در حال گذر است و آن نسل درگیر بازیهای کودکانه سیاسی و تسویه خورده حساب های قدیمی با دوستان قدیمی
نهایت فعالیت فرهنگی نمایشگاه های فرهنگی مساجد (بخوانید کسب و کار فرهنگی ) و بر خورد با بی حجابی و ماهواره و لوازم تحریر مبتذل
غافل از اینکه اینها در دنیای ذهن فرزندان هیچ جایگاهی ندارند (1666000) (alef-10)
 
عاشق ایران
۱۳۹۲-۰۷-۰۲ ۱۵:۴۲:۴۴
صرفا جهت اطلاع :
قوانینی که تصویب شده ولیکن بدلیل غفلت دستگاههای ذیربط تا کنون و با وجود سالیان سال اجرا نشده است :
- بند"ی " ماده 44 قانون برنامه پنجم : سند راهبردی خدمات‌رسانی به رزمندگان توسط ستاد کل نیروهای مسلح با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاونت برنامه‌ریزی و معاونت راهبردی رئیس جمهور تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
-بند "ح " ماده 44 قانون برنامه پنجم: دولت مکلف است به منظور حفظ کرامت و منزلت ایثارگران و رزمندگان معسر، نسبت به تأمین معیشت و پوشش بیمه‌ای آنان در قالب بودجه سنواتی اقدام نماید
-تبصره ذیل ماده 4 آیین نامه تعیین درصد جانبازی مصوب سال 1389: مقرر گردیده است آیین نامه اجرایی تعیین درصد اعصاب وروان و اختلالات شنوایی ناشی از حضور در جبهه های جنگ ظرف 6 ماه تدوین گردد. و تا کنون خبری مبنی بر انجام این کار درج نگردیده است و در حال حاضر متاسفانه آسیب های ناشی از شنوایی وموج گرفتگی و اعصاب و روان نادیده گرفته می شود و مهمترین دلیل مسئولین برای این کم کاری عدم مراجعه دیر هنگام توسط رزمندگان اعلام می گردد ! براستی آیا رزمندگانی که در مجاورت توپ و تانک و گلوله مشغول به دفاع از مرزهای کشورمان بوده اند و شهرهای مرزی را آزادکردند آسیب ندیده اند ؟! در حال حاضر در خصوص آزادگان گرامی براساس ماده 21 آیین نامه تعیین درصد مصوب سال 1389 به ازای ایام اسارت درصد جانبازی اعطا گردیده است و همه ازادگان جانباز شناخته می شوند .
- ماده ۱۸قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران : بنياد موظف است به منظور تعيين، تدوين و يا اصلاح معيارهاي تشخيص درصد از كارافتادگي به عنوان مبناي ارائه خدمات به جانبازان و آزادگان يا در نظرگرفتن وضعيت سلامتي، شرايط اجتماعي، اقتصادي و اشتغال اين گروه و با استفاده از استانداردهاي بين‌المللي به عنوان معيارهاي جديد در ارائه خدمات (امتيازبندي تلفيقي) و تعيين و اصلاح و به روزكردن درصد از كارافتادگي جانبازان نسبت به تشكيل كميسيون پزشكي در مواردي كه مطابق ضوابط، نياز به رأي كميسيون باشد، اقدام نمايد.
واقعا چه سخت است در روزگار جنگ وامتحان دست بدامان جوانان و دلیران و شجاعان شدن و در روزگار صلح انها را بفراموشی سپردن ! (1666189) (alef-10)
 
تهرانی
۱۳۹۲-۰۷-۰۳ ۱۷:۲۲:۴۹
امید انکه اقای دکتر توکلی به قوانین مغفول مانده در حوزه ایثارگران نیز توجه کنند بزرگداشت ایثارگران با حفظ عزت و کرامت انها میسر است و نه فقط با شعارهای رنگارنگ (1669782) (alef-15)
 
Montreal
۱۳۹۲-۰۷-۰۶ ۰۶:۱۸:۰۵
هر وقت رشادت و شهامت و جرات ما رزمندگان و محبت ما خانواده شهدا را داشتید بگوئید تا درد دل کنیم این فیلم بازی کردن شما و آن خون دل خوردن ما
برادر شهید و مجروح شیمیای و هنرمند اشنا از کانادا (1675623) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.