نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246474
ایرانیان «دگر دوست ترین» مردم جهان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۰۱
چهره ماندگار شعر وادب ایران‌ زمین گفت: ایرانیان " دگر دوست ترین" مردم جهان هستند و تاریخ و پیشینه ایران گواه بر "دگر دوستی" مردم ایران زمین است.

به گزارش مهر، میر جلال الدین کزازی عصر پنجشنبه در نخستین سمپوزیم جایگاه بشر دوستی در ادبیات ایران زمین که در همدان برگزار شد، اظهار داشت: همدان کهن ترین شهر شناخته شده ایران زمین است و هر کس که در این شهر زندگی می کند به نسبت شهروندان سایر شهر های دیگر وظیفه سنگین تری را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه همدان در کار فرهنگی پیشتاز است، عنوان داشت: اما اینکه چرا باید همدان در برگزاری این سمپوزیوم پیشتاز باشد دلایلی دارد و همدان نمونه ای از دیرینگی در ایران زمین است.

چهره ماندگار شعر وادب ایران‌ زمین در ادامه افزود: خوی مردم همدان، نمونه‌ای شایسته و برجسته از خوی ایرانی است و مردم همدان باید بدانند که همدانی بودن هم افتخاری بزرگ است و هم باری گران بر دوش مردم آن دارد چرا که هر که با تاریخ ایران‌ زمین آشنا باشد اهالی این شهر را با نگاه ویژه‌ای می‌نگرد.

کزازی با اشاره به اینکه لغزش همدان بازتاب هزاره ای دارد، ابراز داشت: همدانیان نمونه ای از خوی و خیم ایرانی هستند و به همین دلیل این مراسم در همدان برگزار شده است.

" بشر دوستی" مقوله ای است که در " دگر دوستی" می گنجد
وی با بیان اینکه در این مراسم از ارج نهادن انسان سخن رانده می شود، گفت: "بشر دوستی" مقوله ای است که در "دگر دوستی" می گنجد.

چهره ماندگار شعر وادب ایران‌ زمین با تاکید بر اینکه تنها ما همشهریان خود را دوست داریم هرگز به این معنا نیست که در کارکرد و معنای ناب و نغز، بشردوست هستیم، افزود: بشردوستی هنگامی به درستی آشکار و سازگار می‌شود که نه تنها خانواده، شهروندان و هموطنان خود را دوست بداریم بلکه مردم نقاط دیگر جهان را از خود بدانیم.

کزازی در ادامه سخنانش تاکید داشت: ایرانیان " دگر دوست ترین" مردم جهان هستند و تاریخ و پیشینه ایران گواه بر " دگر دوستی" مردم ایران زمین است که در ادب پارسی به گستردگی و شگرفی و شور مندی بازتاب داشته است.

وی در ادامه به اینکه کشور های دیگر نگاهی خدا پسندانه به سایر کشور ها دارند، گفت: برخی کشور ها مانند اروپائیان که خود را گهواره شایستگی انسانی می دانند دیگران را با نام "بربر" می نامند که به معنای " رمنده" است.

چهره ماندگار شعر و ادب ایران زمین از ویژگی های انسان والا به نیک اندیشی و نیک گفتاری و نیک کرداری اشاره کرد و عنوان داشت: " فروتنی" نیز از ویژگی انسان شایسته است و بی‌شک کسی می‌تواند دیگران را دوست داشته و همه آفریده‎های هستی را ارج نهد که به فروتنی رسیده باشد.

کزازی در پایان سخنانش گفت: باید هم به عنوان یک انسان هم یک ایرانی و هم یک شهروند و هم بندی از خانواده با انسان های دیگر همدردی کنیم و سرزمین ایران، سرزمین " بشر دوستی" است.
 
اسدالله گلستانه
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۰۵:۲۸:۳۶
حقیر در باره این "دگر دوستی" ایرانیان سؤال مختصری دارم: آیا ما این "دگر دوستی" را نسبت به افاغنه و هندی و پاکستانی و سیاه افریقایی هم داریم یا فقط نسبت به کسانی که از خود به دلیلی برتر می یافتیم یعنی از نظر تاریخی نسبت به یونانی ها و رومی ها که چهره آنان را از خود روشن تر و در نظر برخی ایرانیان زیباتر می دیدیم و در قرن های اخیر نسبت به اروپایی ها و امریکایی ها که به صورت میانگین از ما خوش سیماترند و از نظر تمدنی پیشرفته تر. به عبارت دیگر آیا دگر دوستیم یا مبتلا به نوعی ضعف شخصیت در مواجهه با دیگرانی که از ما به دلیلی بهترند. جسارت نمیکنم که خودباخته یا اجنبی پرست هستیم (تعبیری که برادران افغانی در مورد این عکس العمل به کار می برند) ولی دوست دارم بدانم چرا ما این "فضیلت" مورد ادعای استاد را در مورد مللی که به ما خیلی نزدیک تر هستند و وجوه مشترک بسیار زیادتر دارند ولی از بخت بد روزگار حتی از ما هم فقیرتر و از نظر ظاهری پایین ترند اظهار نمی کنیم؟ (2446352) (alef-13)