نظر منتشر شده
۹۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 248274
وزیر علوم نداریم! - دکترم و مسافر کشی می کنم
بخش تعاملی الف - حمید حق پناه
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۴

چند ماهی است که مهمانی رفتن و مهمان آمدن به خانه ما تعطیل است لابد می پرسید چرا؟ بنده نیز قبول دارم که مهمان حبیب خداست اما وقتی یکی از این مهمان­ ها در جمع خانوادگی از شما می ­پرسد "فلانی به سلامتی دکترات رو گرفتی کجا مشغولی؟" و شما با شرمندگی در حالی که عرق سردی ناگهان وجودتان را فرا می­ گیرد می گویید که نه ماه است در خانه بیکار نشسته­ ام دیگر اسم این مهمان هر چه باشد حبیب خدا نیست!

لابد باز عده­ ای شعار می­ دهند که تو اگر واقعا تحصیل کرده هستی و دکترا داری چرا کارآفرینی نمی­کنی؟ یا یک شغل دیگری را جز هیئت علمی شدن در دانشگاه در زمینه تخصصی خودت انتخاب نمی­کنی؟ پاسخ سوال اول را احتمالا خودشان بهتر از من می­ دانند. بنده که تازه فارغ التحصیل شده ام کرایه تاکسی­ ام را از خانواده می­گیرم با این وضعیت مالی چشم! شرکت تاسیس کرده و کارآفرینی هم می­ کنم. پاسخ سوال دوم هم این است که من خودم قبل از شما حسابی به این قضیه فکر کرده ­ام اما رشته بنده (برخلاف سایر رشته ­ها مثل رشته­ های مهندسی و پزشکی) جزء رشته­هایی است که علی رغم کاربردهای مختلفی که در خارج از ایران دارد اما در ایران با این سطح توسعه صرفا برای دبیری و استاد دانشگاهی مناسب است. شاید روزی کشور به آن سطح از توسعه برسد که فارغ التحصیلان این رشته نیز جایگاه واقعی خود را پیدا کنند اما فعلا آن روز نرسیده است. پس اگر امکان این مسئله وجود داشت بنده زودتر از همه و قبل از پیشنهادات سازنده شما دست به کار می ­شدم. البته چندان هم بیکار ننشسته­ ام گاهاً مسافرکشی می­ کنم!

پاراگراف بالا یک واقعیت است البته واقعیتی که تلخ ­تر از آن هم وجود دارد. مثلا مشکل تاهل و هزینه زن و بچه را هم به داستان بالا اضافه کنید خودتان متوجه می­ شوید که اوضاع چقدر اسفبار است. داستان از این قرار است که بنده و خیلی دیگر از افرادی که می ­شناسم در پیچ و خم دعواهای سیاسی مجلس، وزارت علوم و دانشگاه تهران گیر افتاده ­ایم و این طور به نظر می ­رسد که فعلا همین جا هستیم تا صبح دولتمان بدمد. علت هم این است که وزیر سابق (اگرچه انصافاً فرد محترم و دانشمندی بود) در دوران وزارتشان بیشتر از آنکه به اصل قضیه بپردازند به حاشیه پرداختند. اصلا این وزارت علوم از همان اول مساله دار بود. وزیر پیشنهادی اول رای نیاورد. سرپرستی که قرار بود وزیر معرفی شود معرفی نشد. وزیری که معرفی شد و رای آورد استیضاح شد. سرپرستی که دوباره معرفی شده است قبلا برای یک وزارتخانه دیگر رای اعتماد نگرفته است. وزیر دیگری که معرفی شد رای نیاورد و قس علی هذا.

خلاصه که این طور به نظر می­ رسد برای این وزارتخانه قحط ­الرجال است. بعید است کسی در عرض این یک سال و اندی که از روی کار آمدن این دولت می­ گذرد بارها و بارها عنوان بورسیه­ ها و استخدام­ های غیر قانونی در وزارت علوم را نشنیده باشد. قصه ­­ای که اگرچه به نظر می­ رسد با یک بیانیه به پایان رسیده است اما هنوز هم سر دراز دارد. سوال بنده این است که آیا نصف آن یا یک چهارم آن یا اصلا یک دهم آن تعداد، عنوان بورسیه­ ها و استخدام­ های قانونی را شنیده­ اید؟ شاید جالب باشد بدانید که وزارت علوم فراخوان جذب هیئت علمی را برای شهریور ماه در حالی اعلام کرده بود که هنوز نتایج فراخوان بهمن ماه سال گذشته مشخص نشده است. حتی از برخی دوستان شنیده­ ام که نتایج شهریور ماه سال گذشته و زبانم لال بهمن ماه سال قبل تر تعداد قابل توجهی از متقاضیان جذب دانشگاه تهران (و حتی شاید دانشگاه های دیگر هم) هنوز مشخص نشده است! این در حالی است که طبق آیین نامه هیات عالی جذب کل فرایند جذب هیات علمی بایستی تقریبا چهار ماه طول بکشد.

قانون خوب است اما چون ضمانت اجرایی ندارد اجرای آن ایراد دارد! بنده بهمن ماه سال پیش طبق روال درخواست جذب برای سه دانشگاه دادم که تا به حال دو دانشگاه مطلقا هیچ تماسی (حتی برای رد درخواست) نگرفته ­اند و دانشگاه سوم (دانشگاه تهران) دعوت به مصاحبه علمی کرده است و با وجود اعلام ضمنی گروه مبنی بر تایید علمی با گذشت ماه­ ها هنوز هیچ خبر قطعی اعلام نکرده­ اند. حالا باز دم دانشگاه تهران گرم که حداقل نصف کار را انجام داده است بقیه دانشگاه ­ها که انگار نه انگار! اما مشکلی که گریبان گیر متقاضیان جذب دانشگاه تهران شده است عدم وجود روال مشخص در بررسی پرونده­ ها توسط هیات اجرایی جذب دانشگاه است که باعث تاخیر بیش از حد در استخدام متقاضیان شده است.

ناگفته پیداست که گذر از مرحله بررسی صلاحیت های علمی متقاضی جذب دانشگاه تهران از گذر از هفت خوان رستم هم سخت تر است و انصافاً افرادی که از این مرحله عبور می کنند به لحاظ علمی جزء بهترین ها هستند. این افراد عموماً رتبه­ های برتر آزمون سراسری، فارغ التحصیلان رتبه اول، منتخبین جشنواره های علمی و ... هستند که شاید استفاده از همان واژه "نخبه" زیبنده آنان باشد. نخبگانی که در مقام حرف در صدر مصوبات مربوط به نهادهای دولتی و غیر دولتی از شورای انقلاب فرهنگی گرفته تا مجلس و هیات دولت هستند اما در مقام عمل مجبور هستند که پس از اخذ مدرک دکتری برای تامین مخارج خود و خانواده خود مسافرکشی کنند! اینهایی که پیوسته با رتبه اولی مانوس بوده اند وقتی می بینند که همکلاسی هایشان که همواره نسبت به آنان در رتبه های پایین تری قرار داشتند فرار را بر قرار ترجیح داده و در کشورهای غربی صاحب زندگی استانداردی هستند به این نتیجه می رسند که:

ما آزموده ایم در این شهر بخت خویش بیرون کشید باید از این ورطه رخت خویش.

خواهش بنده به عنوان فردی که در ایران ماندم، دکتری گرفتم و الان نه ماه است در خانه بیکار نشسته نظاره گر کشمکش های بین مجلس و وزارت علوم و دانشگاه تهران هستم این است که این قدر این داستان نخ­ نمای مهاجرت نخبگان را کش ندهید. بگذارید بروند شاید آن طرف مرزها دیگر نیازی به مسافرکشی با مدرک دکترا و ماه ها انتظار برای استخدام نباشد. تازه اگر بعد از ماه ها استخدام شوند! وقتی که موقعیت جذب نخبگان و تحصیل کردگان را ندارید شعار بی مورد حمایت از نخبگان سر نداده و باعث بر باد رفتن زندگی و آینده کسی نشوید. کسی که برای رسیدن به مدرک دکتری سال ها شب و روز تلاش کرده است. خواهش می کنم که با این مصوبات و مصاحبه های بی حاصل تلاشی برای بازگرداندن آنانی که رفته اند نکنید. نمی دانم چرا هر بار که خبری در رابطه حمایت از نخبگان و تلاش برای جلوگیری از خروج و یا بازگرداندن آنها می شنوم نا خود آگاه این شعر در ذهنم تداعی می شود که:

نترسم که با دیگری خو کنی تو با من چه کردی که با او کنی
کلمات کلیدی : حمید حق پناه
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۳۴:۳۳
واقعیت این است که الان هر دانشگاه ریز و درشتی دکتری تولید می‌کند. البته اگر به جای کمیت به کیفیت فکر می‌کردیم بهتر بود. اما حالا که دیگه اینطوری شده و از اول به کیفیت فکر نکردیم، اتفاقا بهتره که دکتر زیاد بشه. اینقدر زیاد بشه که همه دکتر بشن. اون وقت به طور طبیعی به این سوال می‌رسیم که خوب حالا که همه دکترا داریم، بیایید ببینیم چه کسی علاوه بر این مدرک چیزی بنام مهارت هم دارد. الان دیگه هر آدم زیر متوسطی هم یه دکترایی از یه جایی دانشگاه آزادی، پیام نوری، کوفتی، زهر ماری جور کرده.

کم کم بهتره بیدار بشیم و به مهارت و شخصیت انسانی آدمها ارزش بدیم نه به مدرک و فیش حقوقی شون. این بخشی از فرایند بیدار شدن جمعی ما ۷۵ میلیون نفر است و کاریش هم نمیشه کرد. (2475984) (alef-10)
 
یک مادر
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۱:۱۵
برادر شمشیر از رو نبند.هر زن و مردی در هر کجای دنیا حق کار دارد .و دولت موظف است برای شهروندان خود به انصاف موقعیت مناسب کاری فراهم نماید. (2476347) (alef-10)
 
محمد علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۸:۱۷:۴۲
احسنت! حرف دلم را زدی ، حرفی که همیشه می گفتم :
" چه بگویم که نگفتنش بهتر است... " (2477037) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۴۴:۳۶
رندی میگفت بهترین راه بی ارزش کردن یک اسکناس اینه که تقلبیش رو چاپ کنی بریزی تو بازار! (2476428) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۰:۰۵:۱۶
خیلی بده اما واقعیت داره , دور و بر بنده پر است از لیسانسه هائی که دیپلم ندارند , گریه دارد . (2477227) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۵۷:۳۰
پردیسهای پولی رو فراموش کردی بگی عزیز برادر (2476465) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۲۴:۵۲
البه ایشون نوشتن که برای دانشگاه تهران تایید علمی شدند پس علی القاعده مدرکشون رو از یک دانشگاه معتبر گرفتند نه هر دانشگاه ریز و درشتی (2476550) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۴۲:۲۴
به نظر میرسه شما متن رو کامل مطالعه نکردید این بنده خدا نوشته که از مرحله صلاحیت علمی دانشگاه تهران با موفقیت گذشته، من خودم این مرحله رو پشت سر گذاشتم انصافا سخت گیری زیادی در انتخاب این افراد انجام میگیره که البته طبیعی هم هست خلاصه دانشگاه تهرانه، در ضمن میدونم که به هیچ وجه دانشکده ها اجازه ورود "هر آدم زیر متوسطی که از یه جایی دانشگاه آزاری، پیام نوری، کوفتی، زهرماری" دکتری گرفته رو به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه تهران نمی دن، در ضمن شما هرچقدر هم تعمیرکار ماهری باشید اگر آچار و پیچ گوشتی دم دستتون نباشه هیچ کاری نمی تونید بکنید، هر چیزی امکانات می خواد، ما هم به جای این انتقادات بهتره با نخبگان کشورمون هم صدا بشیم چون اگه این می خواهیم یه کشور پیشرفته داشته باشیم حتما به دست اینها صورت می گیره، مثل کشورهای پیشرفته دنیا (2476584) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۴۷:۰۷
این 9 ماه که چیزی نیست شوهر من 3 ساله که بیکاره مهندس از دانشگاه معتبر دانشگاه سراسری (2476594) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۷:۳۰:۲۲
تا وقتى كه اينهمه فارغ التحصيل دانشگاه دوقوزآباد و غيره داريم كه نوبت به بقيه نميرسه تازه شم پارتى هاى گردن كلفت هم دارند كه در بهترين ادارات و بهترين كارها استخدام ميشند، (2476964) (alef-10)
 
دکتر بیکار
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۵۶:۴۹
مسئله ما دکترا های بیکار الان اینه که اون ریز و درشتی که شما فرمودین هنوز فارغ التحصیل نشدن! من سال 87 وارد یکی از دانشگاههای دولتی تهران شدم. اون دوره ما 4 نفر بودیم که 2 نفرمون از ایران رفتن و اون دو نفری که تو ایران موندیم 2 ساله که درسمون تموم شده و بیکاریم! و دلمون خوشه وزارت علوم هر 6 ماه یه بار فراخوان میده میزارتمون سرکار!!! حالا فرقی نمیکنه که وزیرش کامران دانشجو باشه یا فرجی دانا!!! (2476623) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۰۶:۰۵
درامدتان از کجاست پس؟ (2477125) (alef-10)
 
یک دوست
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۵:۲۶:۱۰
البته زیر متوسط رو (به جز دوستان خاص) کم لطفی کردید اما کل مطلبتون مورد تاییده. (2476694) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۱:۳۳:۱۶
چه انتظاری از مسئولینی هست که خدشان حتی یکی بچه بیکار ندارند و حقوق های میلیونی می گیرند. تا بود خودشان با رانت و رابطه سرمایه دار شدند حالا فکر می کنند چون خودشان با حقوق های 20 میلیون و 30 میلیونی می توانند بچه ها را ازدواج و درآمد آنها را تأمین کنند همه می توانند؟ حالا آقایان همه دم از قانون و قانونگرایی می زنند. سوال : مگر خودشان بر اساس قانون وارد این شغل ها شده اند. نسل دهه 60 واقعاً بیچاره شد. ولی همیشه از ما طلبکارند. باید ببینیم بعد از این هشت سال هم آقایان قانون را محور می دانند. احمدی نژاد که ندانست. (2477362) (alef-13)
 
SMAH1
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۴۰:۲۳
یک سئوال : آیا دکترا گرفتن در رشته ای که می دانید بدرد این جامعه نمی خورد،هدر دادن منابع جامعه نیست؟ آیا اگر عمرتان را بر روی رشته ی دیگری که بدرد جامعه بخورد می گذاشتید،الان وضعیت بهتر نبود؟ (2476002) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۷:۰۳:۱۵
یک جواب: آیا آنهای که در بقیه رشته ها دکترا گرفتند الان همه شغل دارند و مشغول خدمت به جامعه هستند؟ من خودم می شناسم افرادی رو که با دکترای رشته های مهندسی از بهترین دانشگاه های کشور و رزومه های علمی واقعا قوی مشکل مشابه این دوستومن رو دارند. پس ربطی به رشته تحصیلی نداره (2476918) (alef-10)
 
محمد علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۸:۲۴:۱۱
کلا 1+99 درصد رشته ها اشباع شده اند حتی رشته های جدید مانند :
نانوتکنولوژی ، بیوتکنولوژی و هسته ایی . وضع خیلی خراب است چون بخش خدمات و آموزش واقعا بیش از 100 درصد اشباع است در حالی که در کشورهای پیشرفته مانند چین یا اروپا بخش عمده اشتغال مربوط به صنعت است که متاسفانه در ایران بدلیل تحریم و نبود سرمایه گذاری خارجی ، بخش صنعت فلج شده است و در حال نابودی است. (2477046) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۳۶:۱۳
یک جواب: بله! تو دنیای امروز دکتری گرفتن حتی تو رشته چمن زنی هم مفیده چون اساسا دکتر کسی هست که در یک موضوع بسیار خاص متخصص شده! اگه دو سه تا مستند ببینی از این پژوهشگرای خارجی، متوجه منظور من میشی! البته این مربوط به دنیای امروزه نه حامعه ای که یکسری مفت خور چسپیدن به پول نفت و تولید هیچ معنی ای نداره. شما مطمئن باش حتی اون مهندسی هم که تو ایران خودرو به خیال خودش داره کار مفید میکنه داره پول نفت رو میخوره چون کارش اصلا صرفه اقتصادی نداره! (2477171) (alef-13)
 
دکتر
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۰۹:۱۸
فکر کنم رشته نویسنده مقاله دکترای علوم پایه داره. (2480051) (alef-13)
 
دکتر
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۱۰:۵۹
فکر کنم نویسنده مقاله دکتری علوم پایه داره (2480053) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۴۲:۰۹
ما به همین هم راضی هستیم خدا کنه بدترش نکن (2476005) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۴۴:۳۸
من چندین ساله که وضع شما رو دارم!
دیر اومدی، زود هم می خوای بری اخوی؟
حالا هفت هشت ده بار فراخوان شرکت کن، چند بار تو مصاحبه علمی رد میشی، چند بار تو عقیدتی رد میشی، چند بار جوابت رو نمیدن، چند بار میگن مقاله ISI داری ولی علمی پژوهشی نداری!!! و ...
آخرش هم اگر جایی هیات علمی بشی هزار تا مصیبت دیگه داری...
یک کلام، ختم کلام:
درس خواندن تو مملکت ما حماقته... هر چی بیشتر بخونی، بیشتر حماقت کردی... ربطب هم به وزیر علوم نداره خیلی... (2476012) (alef-10)
 
پارسا
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۴۶:۲۸
این روزها تنها نخبگان نیستند که به فکر رفتن اند،افراد با سطح متوسط علمی نیز در پی راهی برای رفتن هستند. (2476018) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۴۷:۰۷
یک لحظه هم معطل نکن ... برو زندگی کن.. (2476021) (alef-10)
 
تقوی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۵۲:۱۹
وضعیت اشتغال در کشور ما بسیار اسفناک و درداور است و از آنچه آمار رسمی اعلام می کنند به مراتب وخیم تر است .حالا شاید این مسئله را خیلی مسئولینی که در سمتهای بالا هستند و یا افرادی که بواسطه روابطی امکان فراهم کردن شغل برای اطرافیان دارند درک نکنند ولی دوستانی که از این روابط ندارند در دور و بر خودشان و دوستان و اشنایان نگاهی بکنند متوجه می شوند.این واقعیت را هم بدانید که خیلی ها که حتی کار ندارند یا کار درست و حسابی ندارند هم برای حفظ ابرو واقعیت را نمی گویند.ولی مسئولین باور بفرمایند که اوضاع کار خصوصا برای جوانان خیلی ناگوار است. من در دور و بر خودم از حدود 20 جوان سن کار فقط 4 نفر را میدانم که شغل قابل قبولی دارند ان هم نه با حقوق بالا .بقیه تقریبا کاری ندارند تا آنجا که من دریافت میکنم.البته این موید آمار کل جامعه نیست ولی بهر صورت تا حدودی وضعیت را نشان می دهد. (2476034) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۵۶:۴۲
خیلی ها مثل شما مدرک دارن ولی به نظرم مشکل از خودتونه.
الان دو سال هست بیکارم. تو موسسه های پژوهشی که کار پروپوزال، مقاله و ... انجام میدم . درآمدش خدا رو شکر خوبه (2476046) (alef-10)
 
دانشجوی دکتری علم و صنعت
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۵۸:۱۳
حرف دل من رو زدی (2476053) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۵۸:۲۶
دوست عزيز شما با انتظارات غلطي كه داريد فكر ميكنيد در خارج به مدرك پول ميدهند
به عكس انچه بعنوان مدرك در ايران أصل است بخودري خود فاقد هر گونه ارزش است
تجربه و توانايي در انجام كار شرط اول پيدا كردن كار است همين ايران بمانيد چون
در آنجا براي مسافر كشي نياز به چند امتحان و مجوز داريد كه صلاحيت خود راتاييد
كنيد چه رسد به كإرهاي مهمتر اميدوارم از حرف من نرجيده باشيد پشتكارو كسب
تجربه انهم پله به پله ضامن موفقيت همگي ماست (2476054) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۱:۰۰:۰۷
شما اگه دکتری می تونی از علمت نون در بیاری!!!! اگه فقط مدرک دکتری داری بشین متظر تا یکه آدم بی سواد یه جایی تاسیس کنه شمارو هم استخدام کنه!!!! (2476059) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۱:۰۲:۵۸
نبودن بازار کار برای فارغ التحصیلان دکترا چه ربطی به وزیر علوم داره؟ (2476071) (alef-10)
 
حمید رضا سنندجی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۱:۱۸:۲۵
آقای روحانی چه جوابی دارید؟؟؟؟؟ (2476105) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۱:۳۵:۰۳
دقیقا منم مشکل این آقا رو دارم
اما بدتر از اون...
ازدواج دانشجویی کردم. الان دوسال است که فارغ التحصیل شده ایم(هم من و هم همسرم) اما هردو بیکاریم. نه سرمایه ای داریم که کسب و کاری برای خودمان برپا کنیم و نه بند پ داریم (2476149) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۱:۴۷:۱۵
شما نه ماهه دکتری گرفتی من پنج سال دکتری شیمی از دانشگاه شیراز و هنوز بیکارم موضوع پایان نامه ام هم نانو ساختار ها بوده توی دانشگاه علوم و تحقیقات درس می دادم که اونم منحل شد حق التدریس ساعت 12 هزار تومن هر جا بگی دکترای شیمی هستم طوری باهات برخورد می کنن مثل اینکه جنایت کردی دکترای شیمی گرفتی یا شیمی خیلی رشته بیخود و بدرد نخوری تو این دنیا ست (2476167) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۱:۴۹:۴۸
دوست عزیز چون تحصیلکرده هستی و قاعدتاَ باید منطقی و غیر احساسی فکر کنی اینها را به عرض میرسانم:
-جذب معلم برای آموزش و پرورش و مدرس واستاد برای دانشگاه مثل همه چیز تابع قانون عرضه و تقاضا است لذا:
1-با توجه به کاهش آمار دانش آموزان و دانشجویان تعدادی از صندلیها و کلاسها خالی مانده و طبعاَ نیاز به معلم و مدرس کم شده است.
2-آمار دانش آموختگان مقاطع بالای تحصیلی(دکتری و کارشناسی ارشد) بشدت افزایش پیدا کرده است. در این شرایط بدست آوردن شغل در هر جایی از جمله آموزش و پرورش و آموزش عالی بسیار رقابتی شده است.
تقصیر و قصور در این زمینه متوجه سیاستگذاریهای اشتباه مقامات جمهوری اسلامی در مورد افزایش انفجاری جمعیت در دهه شصت,ومتعاقب آن عملکرد انفعالی و مصلحت اندیشانه ایشان در گسترش بی رویه (و بی کیفیت) آموزش عالی برای مشغول کردن جوانان(بطور مقطعی) است.البته نباید از اشنباه خود دانش آموختگان و والدینشات در انتخاب مسیر غلط تحصیل و زندگی نیز غافل شد. (2476174) (alef-10)
 
دنا
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۱:۵۵:۵۲
اگه واقعا نخبه ای ،پس از دولت حمایت کن تا اونایی که صندلی تو رو به نا حق اشغال کرده اند پس بگیرند.اگه هم از بند فعالیتهای فرهنگی دکترا گرفتی پس حقته... (2476190) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۰۳:۰۳
این شده حکایت این روزای ما ، آه که یاری اندر کس نمی بینیم. (2476211) (alef-10)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۰۷:۳۲
آره دکترای ادبیات فارسی از بیروت (2476217) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۶:۳۶:۳۱
خانم شما چقدر نظر دادین در سایت های مختلف خبری، یه بار اسمتون رو تو گوگل سرچ کنید یه سریش رو میاره، انگار ما شا الله شما در همه زمینه ها صاحب نظر هستید (2476857) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۴۹:۱۹
فک کنم در مورد فرش هم نوشته بودم این خانم گفتن ماهی چند میلیون از بافندگی درآمد دارن!! (2480133) (alef-13)
 
یک برگشته از فرنگ
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۰:۳۹
خواهش بنده به عنوان فردی که در ایران ماندم، دکتری گرفتم و الان نه ماه است در خانه بیکار نشسته نظاره گر کشمکش های بین مجلس و وزارت علوم و دانشگاه تهران هستم این است که این قدر این داستان نخ­ نمای مهاجرت نخبگان را کش ندهید. بگذارید بروند شاید آن طرف مرزها دیگر نیازی به مسافرکشی با مدرک دکترا و ماه ها انتظار برای استخدام نباشد. تازه اگر بعد از ماه ها استخدام شوند! وقتی که موقعیت جذب نخبگان و تحصیل کردگان را ندارید شعار بی مورد حمایت از نخبگان سر نداده و باعث بر باد رفتن زندگی و آینده کسی نشوید. کسی که برای رسیدن به مدرک دکتری سال ها شب و روز تلاش کرده است. خواهش می کنم که با این مصوبات و مصاحبه های بی حاصل تلاشی برای بازگرداندن آنانی که رفته اند نکنید. نمی دانم چرا هر بار که خبری در رابطه حمایت از نخبگان و تلاش برای جلوگیری از خروج و یا بازگرداندن آنها می شنوم نا خود آگاه این شعر در ذهنم تداعی می شود که:

نترسم که با دیگری خو کنی تو با من چه کردی که با او کنی (2476230) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۵:۴۵
چندین و چند سال مشقت درس خواندن، استرس امتحان دادن و هزینه مالی کردن و عاقبت بدست آوردن یک شغل غیر مرتبط با تحصیلات و با حقوق پایین با چه استدلالی قابل توجیه است؟
اگر شخصی با مدرک دیپلم بیکار باشد کمتر به چشم می آید تا اینکه آن شخص مدرک دکترا داشته باشد. آیا یک دکتر بیکار بیشتر عذاب می کشد و یا یک دیپلم بیکار؟
چه عاملی تنور مدرک دکترا گرفتن را در این کشور داغ کرد؟ مسئولانی که بدون زحمت درس خواندن دکترا گرفتند و استاد دانشگاه شدند (!) و یا فرهنگ پر از پز و افاده خیلی از ما ایرانیها؟
سعدی در گلستان می گوید:
كيمياگر به غصه مرده و رنج..............ابله اندر خرابه يافته گنج
به عبارت دیگر: هر چه کمتر بدانی خوشبختری! (2476237) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۸:۴۸
متاسفانه در دوره تحصیلات تکمیلی عدالت رعایت نمی شود. عده ای به علت استعداد بالا و کوشش خود در دانشگاههای درجه یک کشور و حتی خارج از کشور پذیرفته می شوند و در طول دوره تحصیلی خود در آن دانشگاهها نیز سختی های فراوانی در قبال دریافت مدرک متحمل می شوند.
در مقابل عده ای بیشتری نیز در دانشگاههای پولی و درجه چندم تحصیل کرده و به راحتی مدرک می گیرند.
در نهایت در سیستم استخدامی کشور چه در دانشگاهها و چه در مراکز دیگر این دو دسته با یک دید نگاه شده و رابطه حرف آخر را در وضعیت استخدام آنها می زند.
اشخاصی هستند که با اخذ مدرک از یک دانشگاه درجه چندم و رزومه ضعیف به عنوان عضو هیئت علمی پذیرفته شده اند. در مقابل افراد بسیار زیادی هستند که با مدرک Ph.D از دانشگاههایی چون تهران و شریف و حتی دانشگاههای بسیار معتبر خارجی ( که برای خدمت به کشورشان مراجعت کرده اند) شانسی برای عضویت در هیئت علمی ندارند. (2476243) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۲۰:۰۳
متاسفانه شرایط پیش آمده فقط برای این دوست عزیز نیست . بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی ما همچون ایشان در رده دکترا شرایط بسیار بدی دارن تنها دلیلش هم مربوط میشه به فرهنگ ما . تنها تو کشور ماست که از بچگی پدر و مادر تنها آرزوشون که مرتب تکرار میشه و به زور به خورد بچه داده میشه اینه که یا باید دکتر بشی یا مهندس . اگه درس نخونی بزرگ که بشی بدبخت میشی بیچاره میشی زن بهت نمیدن و الی ماشاالله ... چیزی که در اروپا و آمریکا دیده نمیشه همین شعار زدگیهاست بعنوان مثال در کشوری مثل نروژ فرهنگ تحصیلی و آموزشی و پرورشی زمین تا آسمون با کشور ما فرق میکنه (2476245) (alef-10)
 
هم دانشگاهی سلام
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۵۴:۳۱
منم دانشجوی دانشگاه تهرانم البته اشتباه دوره قبل را نکردم اول استخدام دولت شدم بعد اومدم دوره دکتری!!
حالا عده ای میگویند بابا کارمند چرا درس و ... خب، راست می فرمایید. وقتی من ارشدم را از دانشگاه بهشتی گرفتم رفتم اداره، کسانی که با دیپلم استخدام شده بودند داشتند ارشد می گرفتند.
نتیجه، با هم برابر بودیم! کاش برابر بودیم، مهارتهایشان در حد [بوق بوق]

خلاصه، خانه از پای بست ویران است شدید. مدرک که گواهی مهارت نیست. قبول.
سرتان را درد نیاورم. دردهای این دوست را شنیدم و کشیدم ولی ایشان نباید منتظر باشد که کسی به خاطر عذاب ایشان بدو بدو کارها را رله کند. همین الان که ایشان منتظر جواب استخدامی هستند کسی را میشناسم که که پرونده اش رفته برای نهایی شدن، به قول دوستش، طرف وزارتی است.

بابا اعمال قدرت هم حدی داره، استقلال دانشگاه والله واجب است برای وجود دانشگاه در تلاطمهای نزدیک...

سعید (2476311) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۵۵:۲۵
هم دردنامه بود هم راست نامه!
آیا گوش شنوایی هست؟ (2476314) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۲:۵۹:۲۷
دوباره یک روضه دیگر در الف
دوباره جمعیت کامنت نویس هم در مرثیه سرایی با نویسنده و تازه شدن داغشان به دلی دلی مشغول می شوند و فردا یا حداکثر یک هفته دیگر همه یادشون میره که همچین مقاله ای بوده!
راستی چرا ما همش روضه خونی و گریه کردن بلدیم ولی چاره کجاست!
آیا نه این است که آن وزارت خانه عزیز فقط بر اساس کپی برداری از غرب بوجود اومده و هیچ جایگاهی در مملکت ما نداره!
شش ماه، یکسال و چند سال ببندنش یادرس هاش را تغییر بدهند یا هر کار دیگه ای که باهاش بکنند آب از آب تکون نمی خوره!
باز اقلا دانشگاه آزاد به این موضوع پی برد که ثروت بهتر از علم است و کلی مال و منال بهم زد!! (2476323) (alef-10)
 
همدرد
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۰۶:۲۴
با سلام، مطلب بالا در مورد بیکاری گسترده فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی حقیقتی درد آور است که من نیز به آن مبتلا بودم و مدت زیادی را حدود 5 سال در تاکسی سرویس کار میکردم و مطلب بالا را با تمام وجود حس میکنم خصوصآ وقتی که از خودم و یا همسرم و یا خانواده مان سوال میکردند که آقای دکتر کجا مشغول کار هستند؟
اگه این وزارتخانه لعنتی 100 تا وزیر هم داشته باشه باز همین آش و همین کاسه هستش، مگه وزیر چه گلی میتونه به سر ما بزنه؟
علت این امر فساد بسیار گسترده در تمامی جامعه به خصوص در میان تصمیم گیرندگان اصلی و برنامه ریزان نظام است و دزدی و رانت خواری با گوشت و خون آنها درآمیخته که دیگر جایی برای زندگی و اشتغال انسانهای سالم باقی نمیگذارد

در میان دسته درندگان فقط خود درندگان هستند که زنده میمانند (2476336) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۱:۲۸
سلام دوست عزیز
من هم تحصیل کرده امو دارم با حقوق کم کار می کنم
ممکن هست چیزی در تهران و شهرهای بزرگ از 100 نمره،نمره 40 یا 50 داشته باشه، اما اگه مکانش عوض بشه نمره 90 بگیره
من نمی دونم که شما دکترای چی دارید و جامعه چقدر بهش نیاز داره
شما بررسی کنید که آیا
1-رشته تون کلا بازار نداره
2- یا تو شهری که هستین بازار نداره
اگه حالت اول- خودتون هم مقصرید که تو این رشته تحصیل کردین، خلاصه شما تو محیطی تحصیل کردین که می تونستین برا ادامه تحصیل تو رشته تون پرس و کنین
اگه حالت دومه- باید جاتونو و محل زندگی تونو عوض کنین (2476348) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۲:۳۴
شما اصلا از اول اشتباه كردي كه اينجا دكترا گرفتي! دو حالت داره يا بيكار بودي و از سر بيكاري رفتي دنبال دكترا كه بد متوجه شدي مدرك براي شما كار به همراه مياره بخصوص كه از قبل هم ميدونستي رشته تحصيلي شما حداقل اينجا موقعيت شغلي مناسب نداره (مگر اينكه توي اين چند سال تحصيل در مقطع دكترا متوجه اين مساله شده باشي). يا واقعا عشق تحصيل بودي كه نبايد اينجا ادامه تحصيل ميدادي.

درضمن واقعا ارتباط اين مساله با وزارت علوم و شخص وزير علوم خنده دار و از كسي كه مدرك دكترا (لابد در زمينه علوم اجتماعي و انساني) داره بعيد بود. بين اينهمه وزارتخانه مرتبط با توليد اشتغال و كاهش بيكاري و مشكلات اقتصادي بيربط ترين اونها يعني وزارت علوم رو پيدا كرديد. وزارت علوم مسوول پيشبرد علم هست نه توليد شغل. اگر اشكالي متوجه اين وزارتخونه باشه همان توليد فله اي مدرك و مدرك فروشي هست كه صدالبته ربطي به وزير مورد نظر شما نداشته. بعيد ميدونم اينهمه دكتررررر! در عرض اين يكي دوسال توليد شده باشه.

اتفاقا مهمترين كاري كه وزير علوم بايد بكنه افزايش كيفيت و كاهش كميت تحصيلات تكميلي هست اگر زورش برسه!! (2476352) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۶:۱۶:۱۳
انگار شما خبر ندارید که هر سال دو بار از طرف وزارت علوم فراخوان جذب هیات علمی انجام می گیرد. ایشان چه تقصیری داشته اند که در فراخوان شرکت کرده و درخواست جذب داده اند. حالا به نظر حضرت عالی نتایج فراخوانی رو که وزارت علوم انجام می ده باید مثلا از وزارت نیرو پیگیری کرد؟ (2476803) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۹:۰۵
آخه برادر من هر دانشگاهي كه ليسانس و فوق ليسانس و دكتري در هر رشته اي صادر كرد كه مردم نبايد بريزن اونجا رشته هاي عجيب و غريب بخونن بايد يك كم فكر كرد صرف اينكه من به رشته اي علاقه دارم كافي نيست بايد رشته تحصيلي آينده شغلي مناسب در كشور ايران داشته باشد و يا اگر مطمئن هستيد كه مي توانيد به خارج برويد و آنجا كار پيدا كنيد برويد و رشته مربوط را بخوانيد ! (2476370) (alef-10)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۱۹:۲۶
آقای محترم:
اولا" در هیچ جای دنیا تضمینی برای استخدام دکتری و حتی فوق دکتری وجود ندارد و در صورت نیاز با شما قرداد سالانه یاچند سالانه می بندند.

ثانیا" با عرض پوزش در صورت تمایل و نیاز دانشگاههای خارجی شما هم می توانید پذیرس گرفته و از زندگی استاندارد استفاده کنید.

ثالثا" مشکل شما ربطی به مسائل سیاسی و مهمانی ندارد.

رابعا" شما با این طرز تفکر و روحیه چه چیزی می خواهید به دانشجویان دانشگاه مثلا" تهران یا...تدریس کنید. (2476372) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۶:۵۲:۴۲
نفس شما از جای خیلی گرم در میاد...
جایی مثل خود خود وزارتخونه! (2476893) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۲۹:۱۹
همونهائی که صورت مسئله بیکاری جوانان کشور رو حل-نکرده پاک کردند و به جای اعطای کار به جوانان ایرانی پویا و مشتاق ، اونها رو بطرف دانشگاهها هل دادند تا هم مشکل بیکاری رو بصورت مقطعی توی " فریزر !!!! " بگذارند ، هم آمار های خالی بندی !!!! روی دیوار رو اوج بدن ، هم درآمد-آفرینی انبوه برای خط تولید!!!! مدرک بکنن ، هم چالش بسیار عظیمی رو برای سربازی پسران لیسانسه و فوق لیسانسه !!!! برای خدمت سربازی در ارتشی که اساسا برای "سرباز" تعریف شده بسازند ، هم دختران رو ناچار کنن که حتما دانشگاه برن تا از پسر ها کم نیارن !!!! ،......هم دامن بزنند به جامعه ای انباشته از چشم-و-همچشمی ، هم .......، هم مشکل لاینحلی !!!! برای بعد از خود بجا بگذارن ؛
فرافکن های جاعل آمار!!! بخورن از لای چربش ؛ (2476391) (alef-10)
 
بهاری
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۳۰:۲۱
اولاً شما موقع انتخاب رشته باید به فکر کار آینده کاریت می بودی، فقط مدرک گرفتن هدف نیست
ثانیاً خیلی ها رو میشناسم که بدون هیچ سرمایه ای و حتی در شرایطی که خانوادشون همون کرایه تاکسی هم نداشتن بهشون بدن، کارآفرینی کردن؛ البته خوب کاراونها پرستیژ و کلاس استاد دانشگاه شدن رو نداشته
ثالثاً کی گفته دولت وظیفه داره برا شمایی که احتمالاً هزینه آموزشتون رو دولت داده، کار هم پیدا کنه؟! "دکتر شدن" بجای اینکه باعث بشه توقع افراد بالا مسئولت اونها رو در قبال جامعه بیشتر کنه. نه اینکه بشینیم یه گوشه بگیم چر دولت برای من فرصت شغلی درست نمیکنه
البته منکر کم کاری دولتها نیستم، بحثم من اینه که این نوع نگاه و توقعات رو میشه از یه راننده تاکسی پذیرفت، اما از کسی که خودش رو دکتر و احتمالاً نخبه مملکت میدونه، نه (2476395) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۴۱:۳۳
سوال اين است كه چرا توي دستگاه هاي دولتي ايران هيچ تفاوتي بين يك فارغ التحصيل دانشگاه دولتي تهران با يك فارغ التحصيل دانشگاه آزاد يا علمي كاربردي وجود ندارد؟!!! به نظرم يكي از مصاديق و شان نزول هاي آيه «هل يستوي الذين يعلمون والذين لا يعلمون» در همين جا باشه در حاليكه توي ژاپن تمام استخدام ها از بين 5 دانشگاه برتر آن انجام مي شود!!! (2476419) (alef-10)
 
امیر حامد
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۴۷:۵۱
برای کار کردن و بکارگرفتن مهارت های علمی، فوق لیسانس در حد بالا ترین نیاز علمی سازمانهایی است که کالا و خدمات تولید میکنند. مابقی نیاز مهارتی افراد در طول زمان و کسب تجربه تکمیل میگردد. داشتن رتبه علمی دکتری صرفا و بعضا نیاز سازمانهای آموزشی، تحقیقاتی، مشاوره ای و پزشکی است. در غیر اینها ضایع کردن عمر و سرمایه میباشد.

اغلب کار آفرینان سرشناس عالم در حد نیازشان پشت میز دانشجویی نشسته اند. (2476439) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۳:۵۸:۰۰
منم دانشجوی سال آخر دکترا هستم و در آژانس کار می کنم و پایان نامه می فروشم...
از من می خواهند به سربازی بروم! در قبال کدام حمایت و کار به سربازی بروم؟ من هم مثل افراد دیگر از ایران خواهم رفت و خیال دولت را راحت می کنم تا یک بیکار کمتر شود...
می گویند کارآفرینی کن، رشته من زبان است، شهر پر شده از موسساتی که صاحبان و مدیرانش هیچ سنخیتی با این رشته ندارند، اداره ارشاد 5 سال است که می گوید مووسه مختلط مجوز نمی دهیم ولی هر روز مثل قارچ در شهر ما سبز می شوند...
اجاره خانه برای موسسه هم که سرمایه ای می خواهد که کسی که کسی که سرش در کتاب و مقاله نویسی بوده آن را ندارد... (2476468) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۸:۱۰:۰۴
جای تاسف دارد که راحت میگویی پایان نامه میفروشم. مثل اینست که کسی اعلام کند دارد آموزش دزدی میدهد. (2477025) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۰۲:۰۶
فقط باید گفت متاسفم . الان افراد دیپلمی هستند که به علت داشتن روابط ویژه ماهانه میلیونها پول از همین سیستم دولتی پول درو می کنند (2476488) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۰۹:۱۴
اخیرا" چندین برابر سال قبل نسبت به جذب دانشجوی دکترا در انواع رشته هایی اقدام کرده اند که به جز برای تدریس در دانشگاه ها به هیچ درد دیگری نمی خورد ضمن آنکه ظزفیت دانشگاه ها آنقدر نیست که همه را جذب کند دانشجویان دکترای پولی که کلا" مرخصند چون هیچ دانشگاهی به آنها توجه نمی کند (2476516) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۰۹:۲۴
ای کاش این فرایند افزایش دکتر را به رشته پزشکی هم شامل می کردند تا مردم وقتهای شش ماهه نگیرند ومیلیونها تومان غارت نشوند متاسفانه مافیا حاکم بر این رشته برای انحصار پول وقدرت علی رغم وجود پتانسیل کشور اجازه افزایش دانشجو را نمی دهد تراکم فقط در رشته های انسانی مجاز است (2476519) (alef-10)
 
کارمند دانشگاه علوم پزشکی
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۰۱:۵۳:۳۳
اتفاقا این روند افزایش دانشجو در رشته های علوم پزشکی هم اتفاق افتاده و متاسفانه قاتلین خوبی هم دارند تربیت می شوند! افزایش دانشجو در رشته های پزشکی (2482563) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۳۴:۰۹
من هم همین مشکل رو با دانشگاه تهران دارم، شهریور ماه سال گذشته درخواست دادم تایید علمی و عمومی هم شدم اما به دلیل اینکه دانشگاه در این مدت با سرپرست اداره شده هیچ چیز روی روال نیست و حکم جذبم صادر نشده است (2476568) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۳۷:۰۶
با سلام...من دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان هستم از نزدیک حال دانشجویان دکترایی که یک ریال درامد ندارند و شب و روز در آزمایشگاه مشغول تحقیق و پژوهش هستند آشنا هستم...آقایان هر روز در بوق و کرنا میکوبند که این تعداد مقاله را در isi منتشر کرده ایم در صورتی که همه این مقالات را دانشجویان با زحمت شبانه روزی و کار فراوان به مقاله تبدیل میکنند..اما یک سوال؟؟؟
به نظر شما الان دانشجوی دکترا در یکی از مهمترین مراکز آموزشی کشور نباید حداقل دستمزد مانند سایر دانشگاههای دنیا داشته باشد تا بتواند معیشت خود را بگذراند؟؟؟...به نظر شما یک دانشجوی دکترای متاهل باید هزینه خود را از مسافر کشی و ترجمه مقاله تامین کند؟؟؟
ما فقط شعار میدهیم که علم ارزشمند است ولی در عمل هیچ ارزشی برای علم قائل نیستیم...چهار شبکه برای کودکان داریم اما دربغ از یک شبکه علمی...
کل بودجه پژوهشی ما برابر است با چند عدد از بودجه پژوهش آمریکا یا اروپا...
دوستان تا زمانی که شعار دهیم ما پیشرفتی نمیبینیم...تا زمانی که بیشترین بودجه های کشور به علم تخصیص داده نشود ما هم چنان جهان سومی باقی خواهیم ماند...به امید روزی که به نخبه و علم اهمیت بدهند...من الله نوفیق
الف جان این مطلبو منتشر کن که درد دل همست...با تشکر (2476574) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۴:۵۸:۱۰
شما اول به این بنده خدا، یا من و یا امثال ما اجازه کار بدید، بعد انگ بی مهارتی بزنید.
در مورد نظر اول هم فرمایش شما کاملاً معقول است. در واقع جایگاه دکتری رو همین افرادی که از دانشگاه های کم اعتبار مدرک گرفته اند متزلزل و خراب نموده اند.
ای کاش راه حلی پیدا میشد؛ که البته شاید نگاه به تجربه سایر کشورها مفید فایده باشد!
در مورد اصل نوشتار هم باید گفت:
جانا سخن از زبان ما میگویی!

خود من شخصاً در گرایش خودم رتبه 1 آوردم؛ به خاطر کلاس های دکتری و تکالیف اساتید در دانشگاه تهران، خیلی محترمانه شغلم را از دست دادم(کارمند شرکتی بودم)، و اوضاع من از شما بدتر بود چرا که هم متأهل بودم و هستم و خرج کرایه خانه و مایحتاج زندگی بر دوشم بود و هست و هم حتی سرمایه خریدن یک خودرو برای مسافرکشی را نیز نداشتم.
5 سال پیش بورس کامل دکتری از یک کشور دیگه گرفتم، اما واقعیت چون اول و آخر این کشور وطنمه و اول واخر إن شاءالله همینجا خواهم بود و باتوجه به تهدیدات وزارت علوم وقت در خصوص بورسهای سایر دول ماندن در ایران و عبور از سد وحشتناک کنکور را برای بار سوم به جان خریدم......
خلاصه، خدای ما هم بزرگه برادر! یه موقه اینایی که دم از نخبه میزنن یا بواسطه ارتباطات عضو بنیاد نخبگان میشن رو میبینم خنده م میگیره!
شایدم واقعاً اونا نخبه هستن و ما پخمه!
اما، بالاخره این کشور هم درست میشه، بالاخره به کوری چشم دشمنان خارجی و نفهم داخلی داخلی این کشور به لطف امام زمان(عج) درست میشه ولو اینکه ماها توش قربانی شیم که شدیم.
الیس الصیح بقریب؟ (2476628) (alef-10)
 
سرباز
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۵:۱۲:۲۱
بیا با هم گریه کنیم. منم مثل شما. البته اشتباه سوم شما را تکرار نکردم. تا فوق اونم در دانشگاه های مشهور سراسری خواندم. اگر زمین و زمان اصرار کنند دیگر ادامه تحصیل نمی دهم. ماشاالله از در دیوار فوق لیسانس و دکتری کشکی و غیر کشکی که دو کلمه زبان محاوره ای خارجی هم نمی دانند ریخته. وقتی جامعه ام لیاقت من به عنوان یه محقق را نداره منم میشم مثل اونا. گور بابای هر چی آرمان گرایی و اخلاق مداری. (2476663) (alef-10)
 
مری
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۵:۴۴:۵۰
سایت وزین الف خواهش میکنم سانسور نکنید. بارها کامنتی با این مضمون گذاشته ام و نشان نداده اید. من هم یکی از همین دکتراها هستم در مقطع ارشد دانشجوی نمونه کشور شدم با کسب رتبه برتر آزمون سراسری در مقطع دکتری در یکی از دانشگاه معتبر کشور تحصیل کردم. طی فراخوان های دوره دولت قبل و فعلی به بیش از 15 محل درخواست جذب دادم. دعوت به مصاحبه نشدم که هیچ نفهمیدم که چه کسانی را چگونه جذب کردند. انگار که ظرفیت جذب از قبل توسط از مابهتران پر شده بود و فراخوان جذب فقط برای رفع تکلیف دانشگاهها و پول گرفتن بود و یا شاید که ما را لایق دعوت به مصاحبه ندیدند. امثال من به سبب مسیری که انتخاب کرده ایم مختار بوده ایم و طلبی از هیچ کس نداریم چرا که با هزینه بیت المال تحصیل کرده ایم و به مدارج بالای علمی رسیده ایم. اگر عرضه داشته باشیم در کاری غیر از هیئت علمی هم موفق خواهیم شد. ضمن احترام به جایگاه تمام اساتید عالم و با وجدان، نیک میدانیم در جایی که نخبگان علمیش پس از سالها تحصیل در رشته ی تخصصی و کسب مدرک دکتری، مجبور می شوند که از کاری دیگر امرار معاش کنند و جایی در تصمیم گیری های کلان مملکت ندارند، عنان کار به دست کسانی می افتد که با زور پول و پارتی مدرک گرفته اند و با سفارش استاد دانشگاه شده اند. از دانشجویانی که که این اساتید تربیت می کنند چه در آید خدا می داند و این زنجیره معیوب کی پاره شود باز هم خدا می داند. (2476743) (alef-10)
 
یه همدرد
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۷:۳۲:۲۶
به نظرم اصلا مهم نیست کی از کجا دکترا میگیره
خیلی ها هستن از همین دانشگاه های بین الملل و آزاد رفتن بهترین تخصص ها رو گرفتن
پس درس خونده
خیلی از بچه های پزشکی دولتی پشت در تخصص موندن
رتبه 1 کنکورم باشی تو دانشگاه تهرانم باشی درس نخونی خود به خود حذف میشی
.
بدن
به همه دکترا بدن
ولی باید مشخص شه کی درس خونده کی نخونده
مثلا یکی از اقوام ما رفته دانشگاه پردیس
درسشم افتضاح بوده
ولی چون به زبان انگلیسی کاملا مسلط بوده از همون ترم اول رفرنس میخونده
آخرشم بهترین تصص قبول شد فوقشم گرفت
متاسفانه زیاد شدن دکتر ها امنیت شغلی رو از ما گرفتن
من خودم دانشجو هستم
از دانشجو بودن فقط پز دکترایه حرفه ای بودنش واسه ماست
اصلن بازار کار نیست
شهر پر شده از مطب و کلینیک!
نوبت ما برسه باید بریم زیرپله اجاره کنیم!!!!
یا یه از دوستام حرف خیلی جالبی میزنه به شوخی..
با این روال فک کنم باید بریم پشت وانت داد بزنیم بیا درومونت کنم نصف قیمت!!! (2476973) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۷:۴۲:۱۲
این مدارک نود و نه درصدش الکیه. الان یه مهندس عمران چهار ساله بیکار در خانه نشسته. سربازی هم رفته. اصلا در تصور انسان نمی گنجد مهندس عمران بیکار باشد مگر اینکه مدرک الکی باشد. (2476988) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۱:۵۷:۳۳
فکر کردی مهندس عمران شدی پول پارو میکنی. اگه بابا پولداری میتونی بری بساز بفروش بشی که اونم تخصص نمیخواد وگرنه باید بری با هزار منت استخدام یه جا یی بشی حقوق بخور نمیر بگیری (2477402) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۷:۵۵:۴۹
من فکر میکردم خیلی کم هستیم تو شرایط من، ولی الان وقتی این نوشته ها رو میخونم میببینم که خیلی خیلی زیادیم و هیچ کس هم فکری به حال ما نمیکند. جدا چقدر سخته وقتی توی مهمونی ازت می پرسن جناب آقای دکتر بالاخره کجا مشغول شدین...، وای که اون لحظه .... (2477010) (alef-10)
 
ارجمند
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۸:۳۹:۵۷
اين نوشته و بسياري از كامنت هاي بالا نشان دهنده اين است كه فارغ التحصيلان دكتري فقط و فقط تنها يك هدف دارند و آن هيات علمي شدن است.به خاطر مزاياي پيدا و پنهان اين عنوان.
نمونه عيني و واقعي را مي گويم: شركتي در اصفهان خواهان استخدام تمام وقت و دائم فارغ التحصيل كارشناسي ارشد آمار و دكتري شيمي تجزيه بود با حقوق بالاي دو ميليون و سه ميليون در ابتدا(صفر كيلومتر)! ومن تمام دانشگاه صنعتي اصفهان ودانشگاه اصفهان را زير و رو كردم و كسي پيدا نشد.همه دوستان مي گفتند مي خواهيم هيات علمي شويم!! (2477079) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۸:۵۷:۱۴
من هم هيات علمي دانشگاه آزاد هستم ، حقوقم نصف هيات علمي دانشكاههاي دولتي است ، بايد با مسافر كشي زندگي مان را تامين كنيم (2477103) (alef-10)
 
mah
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۰۰:۰۸
من 18 ساله ازبهترین دانشگاه کشور شیراز در رشته مهندسی فارع التحصیل شدم با رتبه 200 کنکور سراسری قبول شدم و نفر سوم لیسانس و نفر اول فوق لیسانس هستم اما به علت نبود کار مجبور شدم در یک مدرسه برای گذران زندگی تدریس کنم به همه نخبه ها می گم برید بهتر از این هست که یک عمر غبطه بخورید عمری که رفت قابل حبران نیست برید و راحت شید (2477109) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۰۳:۱۶
واقعا دلمو خالی کرد...
من خارج کشور دارم دکتری می خونم تو رشته مورد نیاز کشورکه با هزار داستان و دور زدن تحریم موفق شدم پذیرش بگیرم...
جز کشور خودم در اینده هیچ کشوری نمی تونم برم...
حالا با این اوصاف یعنی چی میشه؟؟؟؟
انشاله که درست بشه
سپردم به خدا (2477115) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۱:۵۹:۰۵
به جای انشا الله و ما شا الله از همین الان به فکر یه کار برای خودت اونجا باش که برگردی همین آشه و همین کاسه (2477404) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۳۱:۳۹
از دو حال خارج نیست یا با مدرک دکتری سواد هم داری یا نداری. اگه نداری که هیچ اما اگه داری از دو حال خارج نیست یا سوادت اینجا خریدار داره یا نداره. اگه داره که هیچ اگه نداره هم راهت بگیر برو یه جایی که بخوانت نمیخاد مقاله فلسفی بنویسی. (2477162) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۷:۳۶:۴۷
به همه دانشجویان دکتری داخل حتی در بهترین دانشگاه ها دو تا توصیه دارم
اول اینکه اگر میبنید با مدرک ارشد وضعیت کار بد است مطمین باشید با دکتری احتمال اشتغال بدتر است. پس ماهی را هروقت از آب بگیرید تازه است. زودتر تصمیم عاقلانه ای بگیرید و به حرف مردم هم کاری نداشته باشید

دوم اینکه مطمین باشید با هیات علمی شدن زندگی خوبی نخواهید داشت. من بعد از پنج سال قید این شغل را زدم مهاجرت کردم. دلایلش بسیار است اما به اختصار بگم وضعیت مال اسفبار و هفتخوان رستم قوانین استخدامی پیچیده. آنهایی که از تاخیر جذب گلایه می کنند باید آیین نامه ها وقوانین ارتقا و تبدیل وضعیت را ببینند. آوای دهل شنیدن از دور خوش است.
اگردکتری را گرفته اید سعی کنید با مدرک ارشدتان کار پیدا کنید تا شاید بعدا با مدرک دکتری در یکی از شرکتهای تحقیقاتی مرتبط مشغول به کار شوید.
خلاصه بگم یا شایستگی داشتید و دکتری خواندید که در آن صورت حتما یک کاری در خارج پیدا می کنید
یا در موج پذیرشهای دولت اعتدال با رزومه سازی و تستهای آبکی در دارغوزآباد دکتری گرفتید که خودتون هم می دو نستید به هیچ دردی نخواهد خورد. پس حالا هم با خودتون روراست باشید (2479447) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۳۸:۵۶
اونهایی که تاخیر در استخدام فارغ التحصیلان دکتری رو بی ربط به وزیر علوم می دونند یا از کم و کیف ماجرا اطلاعی ندارن و یا از روی احساسات همینطوری یه چیزی میگن. بحث مربوط به جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها مستقیما به دانشگاه و وزارتخونه مربوطه. حالا درسته معمولا استعلام هایی از برخی نهادهای میشه ولی جز موارد خاص که متقاضی مشکلی در صلاحیت های عمومی داره تاخیر آنچنانی در این استعلام ها صورت نمی گیره. وزارتخونه ای وزیر نداشته باشه بی در و پیکره. کسی نیست که حساب کار دستش باشه سرپرست هم هیچ وقت نمی تونه جای وزیر رو پر کنه چون مقام موقتی داره. مشکلی که این دوستمون باهاش مواجه شده اینه که نه تنها وزارت علوم با سرپرست اداره میشه دانشگاه تهران هم که ایشون درخواست جذب دادن بعد این همه مدت هنوز داره با سرپرست اداره میشه. این یعنی بدشانسی در بدشانسی. بنده قبول می کنم که شاید مشکل شخصی ایشون ربط چندانی به شخص وزیر علوم نداشته باشه اما قطعا به طور صد در صدی ربط به سرپرست دانشگاه تهران داره چون اونه که باعث تاخیر در بررسی پرونده ها شده (2477175) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۴۲:۵۹
مشکل شما بیشتر مربوط به دانشگاه تهران و سرپرست این دانشگاهه تا مربوط به وزیر علوم. (2477183) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۴۴:۳۹
از شما که گذشت اما یک راهنمایی برای دانش اموزان ودانشجویان لطفا اول فکر کنید بعد انتخاب رشته کنید اخر رشته ابیاری گیاهان دریایی که رشته نیست که فقط برای اینکه دکترا بگیرید رشته ای را بخوانید که اخر عاقبت داشته باشد و یک راهنمایی دیگر برای اینکه کاری شوید لطفا از دوران دبیرستان کار کنید تجربه من نشان میدهد کسانی که از نوجوانی کار میکنند با هر مدرکی کار میکنند وکسانی که منتظر بماند بعد دکترا کار بگیرد هیچگاه کار نمیکند (2477186) (alef-13)
 
phd
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۱۹:۵۸:۲۸
عزیز دل برادر عرضه باید همسو با تقاضا یاشد خب برنامه ریزان اموزشی یه این فکر کرده اند که رشته ای که به مرحله ای رسیده که نیاز چندانی بهش نیست جذب کمتری بشه ورشته های مورد نیاز افراد بیشتری را جذب کنند
بنده ادبیات فارسی می خونم امسالم تموم می کنم اما به قول افراد بافرهنگ( بی فرهنگ محض)با این شرمندگی که از این رشته سراغ دارم میخام همونطوری ول کنم خب اگه نیازی نیست چرا ما بدبخت بیچاره ها را درگیر می کنن البته همه جوابشو می دونن ولی ماهم مث اونا سرمونو زیر برف می کنیم وبه روی خودمونم نمیاریم. (2477217) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۰:۳۱:۲۵
نیروی انسانی اموزش دیده هست -سرمایه های نقدی انباشته در بانکها هم هست-خوب از این سرمایه ها برای کارافرینی استفاده شود-چرا همه محصولات باید از کشورهای دیگر وارد شود-شما برید ترکیه والله بخدا اگر بزحمت بتوانید لباس یا کفش غیر ساخت ترکیه پیدا کنید......... (2477266) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۰:۳۶:۴۵
این یک واقعیته که در ایران هیچ رشته ای در سطح دکترا کاربرد عملی نداره مثلا همین رشته های مهندسی نهایت در همون سطح کارشناسی یا تهش کارشناسی ارشد کاربرد دارند. اگر کسی دکترا می گیره با وضعیت موجود حتما باید هیات علمی دانشگاه بشه تا حداقل بتونه نسل های بعدی رو تربیت کنه (2477273) (alef-13)
 
استاد داتشگاه
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۱:۰۸:۲۶
تعداد دکترای تولیدی بیش از حد مورد نیاز و عدم اشتغالزایی آنها دستاورد دولت احمدی نژاد است و حال حالاها مشکل اصلی کشور خواهد بود و ربطی به وزارت علوم ندارد! (2477324) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۲:۰۴:۳۱
بسیار درد آور است. بنده هم 9 ماهه که دوره دکتری رو تمام کردم و بیش از 3 ساله که در گیر بورسیه و جذب هیات علمی بوده هستم و هنوز هم موفق نشده ام. بنده فارغ التحصیلی دوره دکتری دانشگاه تهران با رتبه یک هستم (با معدل حدود 19/5) و دوره های لیسانس و فوق لیسانس رو هم از دانشگاه های معتبر دولتی کشور با رتبه یک فارغ التحصیل شدم. برای استخدام و عضویت هیات علمی هم در دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه تهران درخواست دادم. جالب اینجاست که در اکثر جاها هم رتبه اول علمی رو کسب کردم. ولی نمیدونم چطور شده که در اغلب موارد افراد دارای رتبه های پایین تر معرفی شدند پیگیری ها و نامه نگاری های بنده هم به روسای دانشگاه ها، وزیر و نمایندگان مجلس نیز تا حالا هیچ نتیجه ای نداشته. حتی هیات جذب یکی از دانشگاه ها به بنده گفت که صلاحیت علمی تنها 15 امتیاز از 100 امتیاز را دارد و 85 امتیاز دیگر صلاحیت عمومی است. جالب تر اینکه در مورد دانشگاه تهران با کمال تعجب می بینیم فردی که هیچ گونه مصاحبه علمی نداده و حتی از نظر گروه رد صلاحیت شده و رساله خود را هم نه با درجه عالی که با درجه بسیار خوب دفاع کرده به راحتی عضو هیات علمی دانشگاه تهران شده. البته دلیلش مشخصه .... . من در حال حاضر دارم بصورت حق التدریسی در دانشگاه های غیر انتفاعی با دست مزد بسیار پایین دو روز در هفته کار میکنم. اما بیشتر از خودم نگران موج دانشجویان دکتری هستم که دارن فارغ التحصیل میشن و در دوران جناب احمدی نژاد و با گشایش های ایجاد شده در انتهای دوران ایشان وارد دانشگاه شدند و حالا نزدیک به فارغ التحصیلی هستند. ما که در دوره ای بودیم که هر دو سال دو نفر جذب دوره دکتری میشدن این شد عاقبتمون. حالا این حضرات که در دورانی که هر سال 30 تا 40 دانشجوی دکتری در رشته من جذب میشد اومدن نمیدونم میخوان چیکار کنن. جالبه که در این دوران حتی به دانشگاه هایی که تنها یک عضو هیات علمی استادیار داشتند هم مجوز جذب دانشجوی دکتری دادند. خوب وقتی کیفیت تحصیل این شده نباید زیاد انتظار داشت. (2477410) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۲:۰۴:۵۸
چرا مسافرکشی میکنی؟ بابا این مملکت مملکت امید و پیشرفت هست برو وزیر علوم شو تا اعلام بعدی- از زمانیکه این دولت اومده کلا پارتی و باند و فامیل سالاری واژه بیگانه ای شده و هر کسی پارتی نداره پست و مقام میگیره باور نمیکنی بیا شرکتهای دولتی بزرگ صنعتی ببین که ........... چه خبره از عدالت و اعتدال و تدبیر (2477411) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۲:۱۳:۰۷
سلام
هر الاغی که میگه خارج با مدرک نمیشه کار کرد غلط کرده
من تو المان زندگی میکنم و دکترا میخونم
هنوز دکترای دوستم جولین (اینجا سه ساله دکتری شیمی میگیرید) تمام نشده که پیشنهاد کار داره
دانشکده شیمی
چرا فقط به مردم دروغ القا میکنند که همه جای دنیا وصع همینه (2477428) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۲:۱۵:۰۳
برخی مسئولین ادعا می کنند که نگران خروج نخبگان هستند ولی در باطن از این روند بسیار هم خشنودند
شاهد این مدعا، رسیدن افراد بی مایه به مسندهای مدیریتی است. کسانی که هیچ هنری جز چاپلوسی و مدیحه سرایی ندارند. اینان با وضع قوانین جدید به مرور معادلات کاری و اداری را تغییر داده و ارزش را به ضد ارزش تبدیل میکنند و درنهایت باعث تخریب سیستم می شوند.
شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از این گروه افراد ناشایست نوکیسه در اولین فرصت غنیمت خود را از این جنگ ناعادلانه می ربایند و به کنجی راحت می روند
این خاطره من شاید مشابه داستانهای گوناگونی باشد که هر کدام از ما نوعی از آنرا تجربه کرده ایم:
سالها پیش، قبل از مهاجرت از کشور در یکی از شرکتهای تابعه نفت در عسلویه کار می کردم، جوانی را می شناختم بی مایه و ناتوان که از دانشگاهی بی نام و نشان با معدلی ضعیف فارغ التحصیل شده بود و با کمک پارتی استخدام شده بود (همیشه شرم داشت نام دانشگاه محل تحصیلش را به زبان بیاورد). برای سادگی اسمش را آقای خپل می گذارم.
تنها هنر آقای خپل روابط عمومی بود و رفیق بازی و باند بازی و دو بهم زنی
شاید در مدت چهارسالی که در سایت بودیم به زحمت واحدهای تولید را هم نمی توانست نام ببرد
اما از آنجایی که در سیستم نخبه پرور ما ! همیشه رابطه حرف اول را می زند برای گرفتن ماشین و لودر و جوشکار و ... همیشه ایشان پیش قدم بود تا اینکه یک روز همای سعادت بر شانه اش نشست:
برای یکی از همان افتتاح ها یکی از مدیران ارشد تصمیم به کشتن گوسفند در جلوی پای مسئولان گرفت.
حالا در یک جمع تحصیلکرده گرفتار مسائل فنی سایت چه کسی بهتر از آقای خپل می توانست داوطلب خرید گوسفند و کشتن آن بشود؟
البته از حق نگذریم بزم خوبی هم برپا کرد اما در آن میانه عکسهای متعددی هم به همراه مسئول یاد شده گرفت.
به طوری که به زحمت می شد عکسی یافت که آقای خپل در آن نباشد!
بقیه داستان را می توانید حدس بزنید، خلاصه را بگویم که دو سه روز بعد نشریات محلی همان عکسها را منتشر کردند و برخی از مسئولان ادارات دیگر که به دنبال پلی برای رسیدن به مقامات بودند با آن عکسها گمان کردند آقای خپل همه کاره است و آن پل موعود!
القصه الان ایشان در یکی از همان ادارات در یکی از رده های بالای مدیریتی مشغولند! (2477432) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۳۳:۱۳
دکتر یعنی کسی که توانایی پژوهش و تدریس در تخصص ویژه و در مرزهای دانش است اگر مفهوم مدرکها برای دانش آموزان و دانشجویان تبیین شود خیلی مسایل حل می شود (2478448) (alef-10)
 
دردمند
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۴:۵۴:۴۵
پس فکر کردی ادمای با لیاقتو مقام میدن عزیزم فقط ادمای چاپلوس ومتملق شانس برای تصدی پست ومقام دارند نه ادمابی که توانایی علمی وکاری دارند اما مجیز گو نبستند (2481600) (alef-13)
 
بحران هویت
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۲۱:۲۰:۴۲
من دوسال قبل از طریق فراخوان مرکز جذب و چندین جلسه مصاحبه علمی و گزینشی پذیرفته شده نهایی یکی از پژوهشکده ها شدم و در سامانه هم پذیرش نهایی من ثبت گردید.بعد از تحویل مدارکم برای صدور حکم از طریق وزارت علوم و مرکز جذب , بعد از یک سال و هشت ماه بلاتکلیفی چندماه قبل در همان سامانه اعلام کردند عدم پذیرش از سوی پژوهشگاه.!! بعد از تغییر دولت رییس پژوهشگاه نیز تغییر کرد و به سادگی گفته من افرادی که در دوره قبل پذیرفته شده اند را نمی خواهم. همه مقاطع تحصیلی ام را در دانشگاه دولتی گذرانده ام و دوره لیسانس و فوق لیسانس به عنوان دانشجوی ممتاز فلرغ التحصیل شدم و رتبه ٢دکتری را داشتم. و متاسفانه به دلیل بی مسؤلیتی برخی من با مدرک دکتری بیکارم و تاسف بیشتر اینکه هیچ مرجعی نیز پاسخگو نیست. شدیدا دچار بحران هویت شدم (2485843) (alef-10)