نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240254
فوتبال دولتی، والیبال خصوصی
دکتر مهدی فیضی*، 12 شهریور 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۹
ماجرای دستمزد بالای فوتبالیست ها در ایران تازگی ندارد و بارها در رسانه های مختلف منعکس شده است؛ افشای قراردادهای بازیکنان چند باشگاه مطرح فوتبال در ماه های گذشته این مساله را داغ کرد، اگرچه صلاح دیده شد برای دفاع از تیم ملی در فصل جام جهانی فوتبال به آن پرداخته نشود. به تازگی نیز به دنبال نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت به مدیران عامل صنعتی برای رعایت ضوابط شفاف سازی هزینه های باشگاه های صنعتی و نامه معاون وزیر ورزش به رئیس سازمان لیگ برتر فوتبال ایران برای رعایت سقف کل ۱۵ میلیارد تومانی قرارداد بازیکنان، بسیاری از باشگاه های لیگ برتر، فهرست قراردادهای بازیکنان و کادر فنی خود تیم های لیگ برتری خود را اعلام کرده اند. حتی اگر بپذیریم که اعداد اعلام شده دقیق و صادقانه هستند، نباید از یاد ببریم که مساله اصلی تنها شفافیت مالی نیست.

لیگ حرفه ای داشتن نه به ارقام دستمزدهای نجومی و حتی شفافیت کامل در اعلام آنها؛ بلکه به ساختار خصوصی باشگاه ها و سودآوری شان وابسته است. طرفه آنکه در بسیاری از لیگ های حرفه ای جهانی اساسا الزامی برای اعلام عمومی قراردادها وجود ندارد.

اعلام فهرست قراردادهای بازیکنان و کادر فنی تیم های لیگ برتری انتقادهای زیادی را نیز در جهت کاهش مبلغ این نوع قراردادها برانگیخت. با این حال نگرانی که گاه درباره کاهش دستمزد بازیکنان مطرح می شود، کوچ آنها به لیگ های فوتبال سایر کشورها، کاهش کیفیت لیگ ما و در نهایت ضربه به تیم ملی فوتبال است. برای سنجش درستی فرضیه رابطه دستمزدها با کیفیت لیگ برتر، یک آزمون طبیعی در برابر ما قرار دارد. آنها که سال ها است لیگ برتر فوتبال ایران را دنبال می کنند، دست کم به طور شهودی، می توانند تایید کنند که رابطه دستمزد فوتبالیست ها و کیفیت بازی آنها، حتی اگر منفی نباشد که به راستی این گونه می نماید، قطعا مثبت نخواهد بود. دوران معرفی ستاره های فوتبال و بازی های درخشان و به یادماندنی زمانی بود که اساسا خبری از این نوع قراردادهای نجومی نبود. ضمن اینکه لژیونر شدن بازیکنان نه تنها لطمه ای به تیم ملی کشور نخواهد زد، بلکه توپ زدن در لیگ های حرفه ای تر سطح کیفی بازیکنان را نیز افزایش خواهد داد که در نهایت به لیگ فوتبال ما سرریز خواهد شد. از اینها گذشته این همه نیروهای نخبه علمی همه روزه از این مملکت می روند که اتفاقا برخلاف فوتبالیست ها عموما سرانجام به کشور برنمی گردند. وقتی به میلیون ها دلاری که با مهاجرت این نخبگان از کف ما می رود، بها نمی دهیم عجیب است که دلنگران از دست رفتن استعدادهای فوتبالی خود باشیم و میلیاردها تومان خرج نگه داشتن فوتبالیست های نه چندان با کیفیت وطنی در لیگ ظاهرا حرفه ای فوتبال خود کنیم.

اما شاید مهم ترین استدلالی که به نفع دستمزدهای کلان فوتبالیست های وطنی مطرح می شود مقایسه دستمزد آنها با بازیکنان در لیگ های خارجی است. این گونه استدلال متاسفانه مغالطه ای بیش نیست. حتی اگر از کیفیت متفاوت بازیکنان و لیگ ها بگذریم، این گونه مقایسه، قیاسی مع الفارق است. در این نوع مغالطه با اهمال در شرایط استدلال استقرایی، حکم یک امر به امر دیگر تسری داده می شود بی آنکه شباهت کاملی میان آن دو وجود داشته باشد. در اینجا نیز تنها شباهت فوتبالیست بودن کافی نیست و باید به تفاوت های بنیادین ساختار بازار فوتبال ایران با کشورهای مورد مقایسه توجه کرد، در غیر این صورت اساسا هرگونه نظری در مورد کارآیی تخصیص و منصفانه بودن دستمزدها، اگر نه نادرست، دست کم تورش دار خواهد بود. پیش زمینه شاید نادیده گرفته شده کسانی که دستمزد بازیکنان وطنی را با نمونه های خارجی مقایسه می کنند این است که بازار فوتبال کشور بازاری خصوصی و رقابتی است و بنابراین دستمزد بازیکنان در میانگین با بهره وری آنها قابل مقایسه است؛ درحالی که در ایران اساسا تقریبا همه باشگاه های ما دولتی هستند؛ بنابراین دغدغه ای برای درآمدزایی (چه رسد به سودآوری!) ندارند.

درست است که از سویی بازیکنان فوتبال در ایران نمی توانند قراردادهای تبلیغاتی شخصی ببندند و باشگاه ها حق پخش تلویزیونی و بلیت فروشی در استادیوم ها را ندارند و از سوی دیگر از میان همه آنهایی که از سنین پایین به فوتبال می پردازند تنها تعداد کمی به بالاترین سطح فوتبال می رسند و به دلیل همین احتمال کم موفقیت، به طور پیشینی (Ex Ante) سود انتظاری فوتبالیست شدن چندان بالا نیست؛ اما این همه دلیل نمی شود که بار مالی این ریسک را بودجه دولتی به دوش بکشد و بی پروا پول مملکت به جیب کسانی ریخته شود که این سال ها به خوبی نشان داده است که بسیاری از آنها اساسا شایستگی آن را نیز ندارند. ضمن اینکه می توان برای افزایش سود انتظاری به جای افزایش دستمزد، سازوکارهای آموزش و گزینش فوتبالیست ها را از سنین پایین طوری طراحی کرد که احتمال حرفه ای شدن در این رشته مشخص تر باشد.

بنابراین مشکل در واقع در ساختار رانتی دولت، مستقل از جهت گیری سیاسی آن، است که همواره دوست دارد تا جای ممکن در همه جا حضور ماکسیمال داشته باشد. در کتاب های درسی مرسوم اقتصاد به روشنی مشخص شده است که دولت باید تنها در جاهایی حضور داشته باشد که بازار اساسا نمی تواند به بهینه اجتماعی دست یابد. طبیعتا دولت می تواند روی ورزش همگانی به عنوان یک کالای عمومی هزینه کند یا حتی از ورزش قهرمانی حمایت کند، اما قطعا باشگاهداری از موارد شکست بازار نیست و هیچ گونه توجیهی از منظر نظری برای سرمایه گذاری دولتی در این بازار وجود ندارد، چه برسد به اینکه این بازار تنها محلی برای هزینه کرد درآمدهای ملی باشد. اگر این فوتبال بدون دلارهای نفتی نمی تواند سرپا بماند چه توجیهی برای به زور حرفه ای نگه داشتن آن وجود دارد، آن هم به قیمت پول هایی که دست ودلبازانه از سهم درآمدهای عمومی شهروندان این مملکت خرج گردش توپ تعداد محدودی می شود.

جالب است که باشگاه های ورزشی پرطرفدار فوتبال ایران چندین سال است که تیم‎داری در بسیاری رشته ها ازجمله والیبال را رها کرده اند، با اینکه باشگاهداری در سایر رشته ها به نسبت فوتبال به سرمایه گذاری بسیار کمتری نیاز دارد. غیبت این باشگاه‎های عموما دولتی، اتفاقا امکان حضور برابر و رقابتی بخش خصوصی در رشته والیبال را فراهم کرده است به طوری که یکی از دلایل موفقیت والیبال ایران در دو دهه گذشته را می توان لیگ منظمی دانست که سه چهارم باشگاه های حاضر در آن به بخش خصوصی وابسته‎اند. از دیگر پیامدهای حضور بخش خصوصی در والیبال، جدای از مدیریت صحیح و هدفمند، مصون ماندن این رشته از حضور مدیران سیاسی در باشگاه ها است که خود مانع گسترش فسادها و تخلف های عجیب مالی شده است که در فوتبال وطنی به چشم می خورد.

سازمان بازرسی کشور و نمایندگان مجلس باید بررسی کنند که هزینه ۳۰۰ میلیاردی لیگ برتر فوتبال ما چه آورده ای در افزایش رفاه و شادابی جامعه داشته است و آیا آن به این همه هزینه می ارزد؟ چگونه میانگین دستمزدی که یک بازیکن فوتبال برای تنها یک دقیقه بازی می گیرد، از حقوق ماهانه برخی کارگران همان کارخانه هایی که نام تیم را یدک می کشند بیشتر است؛ کارگرانی که سابقه و چه بسا تحصیلات بالاتری از این فوتبالیست ها دارند. شورای رقابت که باید در میدان بازی بنگاه های درگیر در لیگ برتر که بنا در آن بر رقابت ورزشی است، چقدر توانسته است با اجرای قوانین ضدانحصار (Antitrust)، مانع ایجاد اختلال ها و انحصارها در بازار فوتبال شود. باشگاه های دولتی با تعیین، حفظ یا تغییر قیمت بازیکنان فوتبال به صورتی غیرمتعارف، ورود رقبای خصوصی جدید را به بازار پرهزینه فوتبال مشکل می کنند. شورای رقابت به طور مشخص برای جلوگیری از این سوء استفاده از وضعیت اقتصادی مسلط (Abuse of Dominant Position) چه کرده است؟

البته کسی از پیروزی تیم های ملی کشور خود در رشته های مختلف ناشاد نیست، اما همچنان زمانی از تدابیر ورزشی دولت متشکر خواهیم بود که بازنگری جدی در ساختار و شرایط رقابتی بازار باشگاه های ورزشی کشور، مانند سایر بنگاه های اقتصادی، انجام دهد و بیش از این بر فاصله نابرابری دستمزدهای دولتی نیفزاید.
*دنیای اقتصاد
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۰۲:۴۲
مربیان را از قلم انداختید. دستمزدهای بالای یک میلیارد برای مربیان ایرانی چه مفهومی دارد؟ علی دایی چرا باید 2 میلیارد و چهارصد میلیون برای یک فصل دریافت کند؟ دایی چه سابقه درخشانی در مربی گری دارد؟ (2356475) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۳:۲۵:۴۳
کشتی گیران از والییالیست ها هم بیشتر حق دارند. ولی کمتر به آنها بها داده می شود. به گزارش سایت "ورزش 3" پریروز بین کشتی گیران تیم ملی و وزیر ورزش جدال کلامی صورت گرفته است.
به گزارش "ورزش 3"، گودرزی که در آستانه مسابقات جهانی کشتی در تمرین حاضر شده بود تا به ملی پوشان روحیه بدهد هیچ پاداش یا هدیه ای همراه خود نبرده بود تا با واکنش کشتی گیران روبرو شود! کشتی گیران به همین دلیل ناراحت شدند و از وضع مالی نامناسب خود گفتند و اینکه 15 ماه است حقوقی دریافت نکرده اند!
وزیر ورزش بعد از شنیدن این صحبتها گفت:« از کجا پول بدهم؟ از کجا بیاورم؟ خزانه خالی است. بروید ببنید هر چه بود برای شما!» این صحبتهای وزیر، واکنش کشتی گیران را به همراه داشت.
امید نوروزی، قهرمان شیرازی المپیک به نمایندگی از کشتی گیران صحبتهای جالبی خطاب به وزیر ورزش انجام داد. نوروزی گفت:« نمی توانی کار کنی برای چه آمده ای؟ شما که می توانید ظرف یک ساعت، 30 میلیارد برای استقلال و پرسپولیس جور کنید چطور نمی توانید بدهی کشتی گیران را بدهید؟»
حمله کلامی امید نوروزی به وزیر ورزش با واکنش گودرزی روبرو شد. وزیر که حسابی عصبانی شده بود گفت:« دوست ندارم کسی وظایفم را به من گوشزد کند. اصلا تو کی هشتی که اینطور حرف می زنی؟» اما جواب نوروزی:« من امید نوروزی هستم، قهرمان المپیک. اینجا دانشگاه نیست، اینجا ورزش است. اگر نمی توانستید کار کنید چرا آمدید؟» وزیر بعد از صحبتهای نوروزی با ناراحتی تمرین کشتی گیران را ترک کرد تا سری به وزنه بردارها بزند! (2356789) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۳:۴۹:۰۰
چرا باید مربیانی مانند محمد بنا و رضا مهماندوست که کشتی فرنگی و تکواندو ایران را قهرمان جهان کردند باید با حالت قهر استعفا بدهد و بروند؟ برای اینکه حق آنها و کشتی گیرانی چون امید نوروزی را به امثال دایی و فوتبالیستهای تنبل داده اند. (2356850) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۳:۵۷:۰۹
با این خزانه خالی می خواهند 60 میلیارد تومان به کیروش پول بدهند! (2356866) (alef-3)
 
شهروند درجه ي 2
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۵:۱۲:۱۰
اشتباه امثال شما دوست عزيز اين است كه به نا حق از واژه ي" حق "استفاده ميكنيد . شما گفته ايد كه كشتي گيران بيش از واليباليستها حق دارند و اين يعني متصور شدن حقي براي ديگران از جمله فوتبال. و اگر ما براي ورزشكاران يك رشته ي ورزشي حقي قايل شويم پس ميتوانيم براي همه ي رشته ها ي ديگر حتي رشته ي پياده روي حق و حقوقي قائل شويم و بنده هم مدعي حقوق ميشوم چون من هم در رشته ي ورزشي پياده روي سالهاست فعالم و ريالي دريافت نكرده ام .

حتما پاسخ ميدهيد كه ادعاي من يك ادعاي بيجا ميباشد و فقط بايد به ورزشكاراني حقوق داد كه ميتوانند تماشاچيان را جذب كنند . در اين صورت هم فوتباليها ادعا ميكنند چون تماشاچيان بيشتري ر ا جذب ميكنند پس بايد پول بيشتري بگيرند .كه اتفاقا بنده در اين قسمت با انها موافقم .

اما نظر بنده ي حقير : هيچ ورزشكاري اعم از فوتبال و واليبال و كشتي (وحتي پياده روي كه خودم در اين رشته هستم.اين را باتاكيد ميگويم و منظورم اين است كه في ذاته هيچ رشته ي ورزشي ارجحيتي بر ديگر رشته ها ندارد ) هيچ و هيچ وهيچ حقي از بيت المال ندارد همانطور كه يك بازيگر تئاتر و سينما ندارد . در واقع باشگاه داري بايد يك امر 100در100 خصوصي باشد (مثل اروپا) و باشگاه به عنوان يك بنگاه اقتصادي مواظب دخل وخرجش باشد و البته اگر تماشاچيان بيشتري جذب كرد (مثل فوتبال)پول بيشتري بدست اورد درست مثل يك فيلم پر فروش اما همانطور كه جيب بازيگران سينما از محل پرداختي تماشاگران همان فيلم پر ميشود و هيچ لطمه اي به جيب بنده نميزنند . ورزش هم بايد چنين باشد و جيب بازيكنان ان از محل پرداختي تماشاچيان همان رشته پر شود و اينگونه عادلانه است چون مثلا من كه به فوتبال علاقه ندارم پولي به انها نميدهم و مثلا به كشتي علاقه دارم پول بليط كشتي را ميدهم و از بيت المال كه در بين صاحبان ان ميليون ها نفر مثل پيرزن ها وپير مردها و ايتام ووو... وجود دارد چيزي پرداخت نشده . واين همان چيزي است كه در اروپا اتفاق ميافتد .
با اين روش اگرباشگاهي ميخواهد بيشتر پول در بياورد بايد تلاش بيشتري كند وگرنه ورشكست ميشود (2357037) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۰:۳۲:۱۷
دستمزد بیشتر حق والیبالایست هاست اما کشتی رو کی تو دنیا میبینه؟ اونقدر تماشاگراش تو دنیا کمه که داشتن از المپیک حذفش می کردند! (2357773) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۹:۲۵:۲۶
توی امریکا هم ورزشکارهای کشتی با وزیر ورزش شون اینطوری طلبکارانه برخورد میکنند ؟ توی اونجا اسپانسر میگیرند و پاداش دولت هم خیلی خیلی ناچیز هستش . سر همینه که ا‌نها اول المپیک میشند ما دلخوش به تک مدال های اون هم جهانی بیشترا هستیم ( بیشتر مسابقات جهانی برای خارجی ها حکم آمادگی و دستگرمی داره ) وقتی ورزش به اصطلاح اول کشور نمیتونه اسپانسر جذب بکنه نشون دهنده محبوب نبودن و برد تبلیغی نداشتن این ورزشکاران پر مدعا هستش (2357945) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۹:۲۶:۰۷
در تایید مطالب به عنوان نمونه شرکت ذوب آهن اصفهان که طبق صورت های مالی خود در دو سال گذشته زیان ده بوده است و حتی یک ریال سود به سهامدارانش نداده است برای فصل 93-94 مبلغ 23میلیارد تومان برای ورزش حرفه ای! بودجه تعیین کرده است. این مبلغ به ازای هر سهم برابر 11 تومان می شود. حال بماند که کارگران زحمتکش آن شرکت در چه وضعیت سخت معیشتی گرفتار هستند. (2357946) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۰۳:۱۷
شوراي رقابت همانجا نيست كه حكم به قيمت 24 ميليوني پرايد مي دهد ؟ (2356477) (alef-13)
 
کاربر
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۰۴:۴۵
ممکن است نمود طاهری مسایل متنوع باشد اما در ساختار دارای وحدت هستند.این نابسامانی ،دردمندانه همه حوزه های جامعه را فراگرفته و کاری هم انجام نمی گیرد. آیا در حوزه های اقتصاد،فرهنگ،تولید و .... خصوصی سازی صورت گرفته است؟آیا اشک اصحاب صنعت نشر را درنیاوردیم؟ آیا اهالی موسیقی و هنر را با بی تدبیری تیازردیم؟چرا دولتمردان ما دوست دارند بدنه دولتی را به حرکت درآورند که این همه عظیم و فربه و پرخور و کم تحرک است؟ بالاخره در هر موضوعی باید در یک زمانی به یم تصمیم قطعی رسید. (2356480) (alef-13)
 
علی معلم
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۲۲:۰۷
آقا چرا مغلطه میکنید.قیمت هر چیزی را عرضه و تقاضا مشخص میکند.وقتی در کشورهای خلیج چند برابر پول میدهند یا وقتی در انگلیس منچستر یونایتد یک و نیم میلیارد دلار ) معادل پنج هزار میلیارد تومان !!!!!!!!!)فقط در یک فصل خرج خرید بازیکن میکند ما با این قیاسهای غلط فقط باعث فرار استعدادها از باشگاه های کشور میشویم.
فوتبال یک ورزش عادی نیست و قوانین خود را دارد.
اگر فوتبال را آزاد بگذارند خرج بالای خود را خودش در میآورد و در کشور با استعدادی مثل ایران ارزآوری هم خواهد داشت (2356513) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۳:۴۷:۰۵
بله
اقتصاد آزاد ولی سالم، میتونه به فضای مورد نظر شما برسه ولی وقتی فساد تا بیخ سازمانها و ادارات و مراکز اقتصادی و ورزشی رسوخ کرده، نباید اقتصاد را آزاد کرد. نظارت و قوانین سخت و دامنگیر مدیران فاسد می تواند زمینه ساز اقتصاد آزاد شود ولی در شرایط فعلی که نه نظارتی هست و نه حسابرسی، باید قوانین سخت داشته باشیم. (2356844) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۴:۰۱:۳۳
این استعدادها ارز آور کجا هستند؟ کجای فوتبال اجازه خروج آنها را نمی دهد. مشکل این است که پولی که باید صرف ورزش عمومی و بالا رفتن سلامت عمومی ایرانیان شود خرج فوتبال می شود. اگر فوتبال چنین درآمدهایی داشت بخش خصوصی به آن وارد می شد (2356878) (alef-3)
 
علی معلم
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۵۳:۱۵
این فوتبالی که شما و مردم همه استانها هر هفته تماشا مکنید و کیف میکنید میدانید چند میلیارد قیمت دارد که صدا و سیما نمیپردازد.اما بقیه کشورها میپردازند.
پس نگویید که از مالیات ما خرج فوتبال میشود.بلکه قضیه برعکس است.ما به عدم رعایت کپی رایت عادت کرده ایم و حقوق معنوی را فراموش کرده ایم.
اگر مدیریت باشگاه ها خصوصی باشد آنگاه در مقابل خرید بازیکنان ناکارآمد در آخر فصل باید پاسخگو باشد و به این ترتیب به رشد فوتبال کمک شایانی میشود.
من هم با حضور بخش دولتی در فوتبال مخالفم به شرطی که به اندازه کیفی که از فوتبال میبریم حاضر باشیم برایش هزینه کنیم.ویندوز که نیست قفلش رو بشکنیم مجانی استفاده کنیم!!! (2357334) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۵۱:۴۳
خليج نه!!!!!!!! خليج فارس (2357332) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۲۸:۱۶
این بحث تنها مشتی است نمونه خروار و این 300 میلیارد هم مشتی است در میان هزاران میلیاردی که در نتیجه عدم کفایت در مدیریت به باد میره.
شما نمیتونین فوتبال سالمی داشته باشین درحالیکه اغلب چیزها ناسالمه و یک روز روغن پالم در شیره و یک روز مدرک فلانی جعلیه و روز دیگر خبری دیگر.
سیستم دچار بیماری مزمن و پیچیده فساد هست و مثل بدنی که مریض هست کلا بدن باید درمان بشه.
شما اگر در این فوتبال را ببندید 300 میلیارد صرفه جویی میشه که کمتر از میزان بدهی تنها یک بدهکار بانکی متوسطه و نهایتا سالی 4000 تومن به هر ایرانی میرسه!
پس باید به فکر ریشه این مشکلات باشید که در جاهای بالاتری داره اتفاق میافته... (2356526) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۴۹:۱۶
این گردش پول انبوه ، آنچنان اشتها !!!!! برانگیز بوده که علیرغم آشکار شدن تأثیرات بسیار زیانباراخلاقی ، اجتماعی ، رفتاری ، تحصیلی و......، ناشی از منیت ها و خود- محوری های یک جوان فوتبالیست بسیار پولدارو معروف شده در جامعه ، افشای دلالی ها ، لو رفتن قرار دادهای چند نسخه ای و تبانی ها ، جعل کارت سربازی و ... ، تاکنون نتوانسته لرزه ای بر این ساز و کار بیمار با بیماری عفونی شدۀ !!!! خود بیندازد ؛ (2356569) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۱:۵۲:۰۱
مشکل فوتبال ما نه کیروش است و نه بازیکن ، مشکل مدیریت است
باید از اول تا آخر فدراسیون فوتبال را برکنار و پرسنل فدراسیون ولیبال جایگزین آن شوند (2356581) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۵:۴۲:۰۲
به والیبال بد بخت چیکار دارید . فوتبالی ها اگر عرضه دارند خودشون ، خودشون رو جمع کنند . (2357104) (alef-3)
 
ايول
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۰۱:۲۸
جناب دکتر مهدی فیضی هدفت از نوشتن اين مقاله چيه؟
يعني خواستي اگاهي بدي؟ مگه مرئم نمي دونن؟ اونايي هم كه بايد بدونن هم ميدونن اما چون خودشون هم پول و شهرت نصيبشون ميشه هيچي نميگن..
همين نماينده ها كه به درز ديوار گير مي دن اما توي اين موارد فقط حرف می زنند مثلا تحقيق و تفحص از خورو سازي كردن چي شد؟ دكتر جون نمك روي زخم نرير (2356596) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۰۷:۲۱
مشكلات از بازيكنان نيست به نظر من مردم طرز فكرى دارند كه باعث اين مشكلات ميشوند شما به انتخابات شوراى شهر تهران نگاه كنى متوجه منظور بنده ميشويد فوتبال براى بعضى از مردم از نان شب واجب تر شده كه علت ٧٠ تا ٨٠ درصد آن تبليغات صدا سيما و ٢٠ درصد باقى مانده شور و هيجان آن ميباشد ١٥ سال پيش استاديومها تا نصف هم پر نميشد اما حالا براى فروش بليط هم مافيا وجود داره (2356613) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۱۵:۵۲
تمام دنیا فوتبال پردرامدترین ورزشه ما تو ایران تا زمانکه صدا سیمای خصوصی نداشته باشیم نمیتونیم فوتبال بدون بودجه دولتی داشته باشیم 90 درصد درامد فوتبال حرفه در جهان از پخش تلوزیونیه
فوتبال حرفه ای لیگ برتر انگلیس 1.5ملیارد پوند امسال خریده شده در اثر رقابت نه مثل ایران همینیکه هست میخوی بخواه میخوای نخواه (2356633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۲۳:۱۱
مرد حسابی تو حاضری حق پخش بدی؟؟؟
کم مونده بود برا تلویزیون هم بخوایم پول بدیم ... (2357287) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۱۳:۳۰:۲۶
دوست عزیز لازم نیست حق پخش بدیم به صدا و سیما چون آن قدر از فوتبال درمیاره که میتونه بازی ها رو رایگان پخش کنه ...مگه یادتون رفته جام جهانی رو 180 میلیارد خریدند ولی بالای 200 تا درآمد داشتند.تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل (2358526) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۴۰:۱۷
اگر پول زیاد وارد والیبال شود عشق و علاقه و غیرت کنار میرود و این پول باعث خواهد شد افرادی انجا بروند و والیبال را تخریب کنند(حاجی دست این رامین ما رو هم بگیر بخدا خیلی والیبالش خوبه.باشه به بچه ها میگم یه بخش زمین رو بهش بدن) (2356692) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۰۵:۱۰:۴۵
اتفاقا در والیبال پول خوبی به بازیکنان داده میشه (از اونجای کشورهای ایتالیا و روسیه چند بازیکن ما رو میخواست نرفتن و کواچ دلیل ان را پول خوب لیگ ایران به اونها دانست و نیز حضور بازیکن درجه یک در لیگ ایران نشان دهنده ان است و این باعث افتخار منه لیگ خوب در سطح جهانی داره والیبال) (2357860) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۱۳:۳۲:۲۳
بابا بحث سر این نیست که پول کم یا زیاد داده بشه،بحث سر اینه که به هرکس به اندازه ارزشش پول بدن و بیخودی قیمت ها رو بالا نبرند (2358530) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۲:۴۳:۱۴
خاطرتان جمع باشه، اگر والیبال هم پیروزیهاش ادامه دار باشه، دلالان محترم چنان بازار رانت و فسادی در والیبال راه میاندازند که بیا و تماشا کن.
هر جا ردپای دلال به چشم میخوره فساد و رانت هست.
چه ورزش، چه مسکن، چه بانکها و چه بورس و چه طلا و چه دارو و ... (2356700) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۲۱:۰۶
این دلالان که میگی غیر از صاحب منصبان و اطرافیان آنها هستند؟؟ (2357280) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۱۳:۳۳:۲۲
تا زمانی که باشگاه داری دولتی در والیبال نیستش از این جور اتفاقات در اون نمیفته (2358536) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۱۳:۴۴:۳۷
راه حل همونیه که تو متن بهش اشاره شد باید فوتبال کاملا خصوصی بشه تاکید میکنم کاملا خصوصی بشه (نه مثل فولاد و سپاهان و... که نه دولتی هستند نه
خصوصی)تا هزینه ها رو کم کرد اون وقت فوتبالیست ها مجبور میشن برای پول بیشتر برن
تو لیگ های بهتر و یکم به خودشون زحمت بدن در نتیجه هم فوتبالمون رشد میکنه هم مجبور نیستیم این همه هزینه الکی بکنیم (2358554) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۳:۳۲:۰۱
اگر قرار به مقایسه باشد که می توان معلمان ایرانی را هم با معلمان خارجی دستمزدشان را مقایسه کرد یک معلم ایرانی در بهترین حالت 500 دلار می گیرد و یک معلم سوئیسی 7000 دلار ماهانه.
ا (2356806) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۹:۲۴
احسنت (2357275) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۳:۳۳:۵۵
اگر بنا باشد به اعتبار مقایسه دستمزد فوتبالیست داخلی با فوتبالیستهای اروپایی برای آنها دستمزد بالا تعیین شود ، قاعتاً باید دستمزدهای سایر اقشار از جمله کارگران ، مهندسان ،پزشکان عمومی، تکنسینها، پرستاران ، معلمان ، خلبانان و .... را نیز بر همین مبنا معادل دستمزدهای اروپایی تعیین کنند . مگر فوتبالیستها خونشان از مهندسان و تکنسینها و معلمان و پرستارانی که به مراتب در شرایط سخت تر و گاهاً در مناطق بسیار محرمی کار میکنند رنگین تر است. ضمن اینکه این پولها مانند اروپا از منابع بخش خصوصی تامین نمیشود بلکه از منابع عمومی و مالیاتهای ما چنین دستمزدهای میلیاردی را برای خودشان دست و پا میکنند . من یکی اصلاً راضی نیستم از مالیاتی که پرداخت میکنم چنین حاتم بخشی هایی بشود و حلال نمیکنم . ضمن اینکه دولت نیز به عنوان مجموعه ایکه با رای ماها و به عنوان امین ما تعیین شده است وظیفه دارد از حقوق ما در بیت المال حفاظت کند و جلوی چنیین اجحافها و نابرابریهای مشهود و عیانی را بگیرد . چرا که اگر دولت نتواند جلوی چنین نابرابری مشهودی را بگیرد ، وای به حال ما که امید داریم بتواند زد و بندهای پنهان و زیر میزیهای مخفی و فساد اقتصادی را ریشه کن کند . (2356815) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۸:۳۲
یا لااقل در حد بازیکنای اروپایی بازی کنن (2357272) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۵:۳۲:۱۷
دست مزد فوتبالیست ها و هنر پیشه های معروف در همه دنیا خیلی بالاست بالاتر از دستمزد اساتید دانشگاه و .. دلایلش هم زیاده (2357080) (alef-3)
 
استاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۸:۳۹
مقاله جالبی بود.
1- در مورد مقایسه، گزینه جایگزین فوتبالیست های ما لیگ های عربی و ... هست. یعنی مهم نیست ساختار فوتبال ما چگونه هست و اصلا کسی هم نمیخواد مقایسه کنه، بلکه بازیکن میگه اگر به من همون مبلغ رو ندید، از ایران به این لیگ ها خواهد رفت.
این موضوع البته قبلاها که فاصله داخلی ها و خارجی ها خیلی زیاد بود بیشتر قابل استناد بود. الان بازیکنی مثل آندو پولی که از استقلال گرفته رو هیچ باشگاه خارجی بهش نمیده. می تونید رجوع کنید به مبلغ قرارداد نکونام و پولادی.
2- یه مقایسه عوامانه ای هست بین فوتبال با سایر رشته ها. مثلا اینکه کشتی گیرها، جودوکارها و والیبالیست های ما شایسته این ارقام هستند و نه فوتبالیست ها.
البته از لحاظ اخلاقی انصافاً همه اینها خوش اخلاق تر و باجنبه تر از فوتبالیست ها هستند و خیلی شون باید الگوی مردم باشند اما دوستان توجه ندارند که این رقم ها از میزان اقبال عمومی مردم یک کشور به ورزش های مختلف نشات می گیره. مثلاً در امریکا بسکتبال، بیسبال و ... از فوتبال بیشتر مورد توجه هستند، پس قراردادهای تبلیغاتی باشگاه ها شون هم گرون تره و دستمزد بازیکنانش بالاتر.
کافیست در ایران قیمت تبلیغات در استادیوم آزادی رو با سالن کشتی یا سالن والیبال مقایسه کنید. طبیعیه که شرکت ها پول بیشتر رو به اونی میدن که بیننده بیشتری داره. پس هنوز فوتبال خیلی بیش از این رشته ها کانون توجه هست. (2357232) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۹:۵۶
اگر بنا باشد با کشورهای خارجی مقایسه شود چرا نخبه هارا با نخبه های خارجی مقایسه نمیکنید کشورهای خارجی برای جذب یک نخبه ایرانی سقفی برای هزینه کردن ندارند وحتی اگر بتوانند مغزهای ایرانی را میدزدند چرا به آنها توجه نمی شود چرا فوتبالیستها با اینهمه باخت باید از طرف تمام مسولین مورد حمایت قرار گیرند ولی والیبالیستها با آنهمه کسب افتخار برای ایرانیان به آنها بی مهری میشود فقط دلیل اینهمه حمایت پول زیاد در فوتبال است وبه نظر من بین بد وبد تر باید بد را انتخاب کرد حداقل مربی فوتبال ایرانی باشد که ارز از مملکت خارج نشود تامردم بیچاره کمتر ضرر کنند (2357278) (alef-14)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۲۳:۲۶
به عنوان یک ایرانی سر پل سراط جلو مسئولین را که در این فوتبال مافیایی پول ملت را خرج می کنند می گیرم .به یک ریال آن هم رضایت ندارم . (2357288) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۴ ۰۹:۳۱:۱۵
موافقم (2359336) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۲۸:۱۱
1-مشخص است نویسنده مطلب ازقرارداد های میلیاردی والیبالیست ها ی ملی پوش خبرندارد.
2-نویسنده از وجود باشگاههایی مانند شهرداری ارومیه- شهرداری تبریز -پیکان تهران و سایپا که در سطح اول والیبال تیم داری می کنند بی اطلاع است .
3-فوتبال به خودی خود پتانسیل درامدزایی دارد اگرکه بستر مناسب فراهم شود یعنی حقوقی مانند کپی رایت و حق پخش برای باشگاه ها مانند کشورهای پیشرفته تامین شود حتی باشگاه های فوتبال می توانند مانند بنگاه های اقتصادی سودده به دولت مالیات های گزافی بدهند برخلاف ذهنیت تنگ و قدیمی نویسنده اصلا نیازی به این که باشگاه های فوتبال از سوی دولت تامین گردند وجود ندارد فقط کافی است طرز فکر خود را تغییر دهیم
4-مقایسه درامدی بین کارگران و کارمندان با فوتبالیست ها هم اشتباه است چون که فوتبالیست نمی تواند 30 سال با یک باشگاه قرارداد حرفه ای ببندد.
5-مشخص است که برخلاف تیتر دکترا اطلاعات نویسنده درباره ورزش از حد اطلاعات افواهی و شایددیدن برنامه های ورزشی تلویزیون تجاوز نمی کند چون اطلاع ندارد که برطبق مصوبه مجلس شورای اسلامی پرداخت دولت به باشگاه هایی مانند پزسپولیس و استقلال ممنوع شده است.این دوتیم به لحاظ اسمی وابسته به دولت ولی به لحاظ دریافتی خیر
نمونه عرض این کمترین به اجرا گذاشته شدن منزل شخصی سرداررویانیان که برای دریافت پول آن را به رهن گذاشته بود و به زندان افتادن سعید شیرینی سرپرست پیشین پرسپولیس است. (2357293) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۷:۳۶:۲۹
مشکل فوتبال خصوصی حق پخش تلویزیونی و حق کپی رایت هست طبق برآوردهای که شده بین 200 تا 400 میلیارد تومان حق پخش تلویزیونی فوتبال هست که صداسیما از پرداخت آن چشم پوشی میکنه این مقاله هم به رشد شادابی و هیجان بودن جامعه ایرانی کمک نمیکنه جوانان ایرانی حداقل با همین فوتبال خودشان را سرگرم میکند نمیشه برای 80 میلیون ایرانی دولت سرگمی مختلف و به ذائقه های گوناگون ایجاد نکند (2357307) (alef-14)
 
علی معلم
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۸:۰۰:۵۶
اتفاقا اگر دستمزد مسی و رونالدو را با وطنی ها مقایسه کنید میبینید فوتبالیستهای ما دارند ضرر میکنند.اگر پاسخ شما مهارت است .مهارت مهندسان اروپائی هم بالاتر است (2357343) (alef-3)
 
نصیر
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۹:۴۲:۴۵
بنظر بنده این قضیه همونطور که توسط گروهی از خود ملت به اینجا رسیده هیچ راهی هم جز اصلاح مردم برای اصلاح این اوضاع متصور نیست.همین مردم اند که هر هفته از کار و زندگی میزنن بلیط هزاران تومانی میخرند با اشتیاق میرن تا از نزدیک توپ بازی این مرفهین رو تماشا کنند یا با پاسخ دادن به سوال سخیف یه برنامه فوتبالی علاوه بر سود رساندن کلان به دست اندرکاران اون برنامه باعث میشن فوتبال و فوتبالیست هوا برشون داره که بله گردش ایام بدست ماست و حالا بابت این مقام همایونی قاعدتا دستخوش هم میخوان!!
مردم باید به بلوغ فکری برسن و خادمین حقیقی خود و دزدان بیت المال رو از هم تمیز بدن والا هیچ آینده روشنی برای این حاتم بخشی در فوتبال متصور نیست. (2357476) (alef-14)
 
نیکخواه
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۲۱:۰۲:۳۳
وقتی که اعتماد عمومی و مشارکت اجتماعی که لازمه پیشرفت جامعه است جای خودش رو به بی اعتمادی و منفعت شخصی داده امیدی به بهبود وضعییت جامعه در بخشهای مختلف نمیتوان داشت. (2357552) (alef-3)
 
مهدی ش
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۲۱:۴۸:۳۲
یکی بود یکی نبود.غیر از خدا کسی نبود.

یه مربی بود به نام حسن حبیبی . میرفت تو شهرستانها تو زمین های خاکی استعدادها رو جمع میکرد ( عزیزی،میناوندو...........) تیم امید ساخت که بعداً شد بزرگسالان 98 . اون موقع خبری از این پولها نبود.لیگ برتری نبود.پیامکی نبود که بفرستیم به 90 .تیم ملی قویتر بود.

حالا بازیکنهای میلیاردی تو جام جهانی برزیل نمیتونستن 4تا پاس درست به هم بدن.
مشکل کجاست؟ (2357591) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۲۲:۳۲:۴۶
اصلی دلیل رشد قیمتها نبود باشگاه های سازننده هستش باشگاه های سازنده فوتبال ما تقریبا از بین رفتن به جز فولاد الان دیگه نه بانک ملی وجود داره که مهدوی کیا رو معرفی کنه نه شاهینی هستش نه فتح نه هما و وقتی باشگاه سازنده نباشه بازیکن عالی هم کم ساخته می شه و قیمتها به خاطر نبود بازیکن خوب بالا می ره استقلال تهران سال 80 تیم امیدش رو راهی جام حذفی کرد و همان تیم امید که خوب هم ساخته شده بود تا 10 - 12 سال برای استقلال بازی کرد مثل جباری ، تیموریان ، صادقی ، پیروز قربانی ، طالب لو اما فقط و فقط همان یک دوره بودش و بعدا دیگه سازندگی از دور خارج شد (2357651) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۱۱:۰۷:۱۴
علتش فعلا نبود حقوق بالاست و قول میدهم بمحض بالا رفتن خقوق ها ، دیگر بهترین نخواهیم بود چونکه نفرات سفارشی از دولتمردان و نمایندگان به این تیم نفوذ خواهند کرد و مثل فوتبال خواهد شد و مثل شرکتهای صنعتی بزرگ خودروسازی خواهد شد و مثل بقیه این مملکت......فقط چند سال صبر کنید. به امید محو شدن فرهنگ فامیل سالاری و اجرای عدالت به معنای واقعی و بدون کوچکترین صحبت و تبلیغ از کلمه عدالت و اعتدال. (2358149) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۳ ۱۸:۵۷:۵۷
کاسه کوزه فوتبال اگه برچیده بشه، نرخ بیکاری میشه 70 درصد که خوشایند نیست. علم فوتبال... صنعت فوتبال... خنده داره والا (2358951) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۵ ۲۲:۴۳:۴۴
نگذارید این انقلاب به دست نامحرمان و نا اهلان بیفتد (2362013) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.